Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában







Mi mindenre telik az adófizetők pénzéből!

http://nav.gov.hu/cn/fooldal

Lényegében a gazdag kínaiakat (vietnamiakat, oroszokat) próbáljuk éppen az országba csalogatni, akik hajlandóak alacsony kamatra is kölcsön adni az országnak.

http://hvg.hu/gazdasag/20130211_Bagoert_aruljuk_a_letelepedesi_kotvenyt
http://hvg.hu/gazdasag/2013021_A_tehetosoknek_iszonyatosan_megerheti_a_l
http://hvg.hu/gazdasag/20140107_Felporgott_a_letelepedesi_kotveny_eladasa


Régebben a kommunista rendszert bomlasztottuk belülről, most a Júniót.   :)

Idézetet írta: TiB Dátum január 20, 2014, 16:26:57
Nem vagyok egy nagy politikai mágus, de ezeket az arcokat nem kellett volna már rég lepasszolnia a bal oldalnak, mondjuk legalább két-három éve? A semmiből egy friss, új arculat, plusz előszedni egy korábban nem látott fiatal arcot, és mögé felsorakozni. Még ássák elő Kovács Lászlót és minden tökéletes lesz. Hitelét vesztett, őskövületek, meg se dolgoztatják a jobb oldalt. Be kellene vezetni, hogy max két ciklust tölthet ki egy politikus, mert maguktól ezek a büdös életbe nem hagyják ott a zsíros bödönt.


Érdekes dolog ez, mert ismeretlenekkel nem lehet nyerni, mire meg felépítenek egy politikust, addigra  az már le is van járatva a másik oldal által.  :)

Például mikor a kormányoldal érzékelte, hogy Bajnai és Gyurcsány megítélése mennyire eltér, elég sok pénzt áldoztak rá (persze nem ők, hanem "független civilek" hahahaha), hogy Gyurcsányt rátolják Bajnaira. ("emlékeztető kampány": ők tették tönkre az országot.)

Szerintem most még Gyurcsánnyal nehezebb választást nyerni, mint vele, esetleg ha maradt volna az MSZP-ben és mögé állt volna a párt, akkor erősebb lenne a mostani ellenzék. (feleslegesen próbált ő is egy "harmadik erőt" felépíteni, csak azt érte el, hogy a parlamentben nem beszélhetett annyit frakció nélkül. hehe)

Fodor meg az egyszemélyes pártjával nagyon messzire elhúzhatna, az ő elnöksége idején lett 2%-os támogatottságú párt az SZDSZ. (a 2009-es EP választásokon az MDF és az LMP is jobban szerepelt,  ami nem kis bravúr.)


Azért ha a lepasszolandó arcokról van szó, érdemes elgondolkozni rajta, hogy az egész életükben a politikából élő fideszes fiúk (Orbán, Kövér, Deutsch, Szájer, stb.) már 24 éve ott ülnek a Parlamentben vagy éppen az EU parlamentjében...
Ha őket is mindig "lepasszolta" volna a jobboldal vagy az ország, amikor nem annyira kedveltük őket, akkor nem tarthatna itt ez a csodálatos ország!   :D


#38 január 20, 2014, 17:13:01, Knapp
Egyébként meg semmi szükség nem lenne ilyen kényszerszövetségekre, ha Orbánék nem torzítják el a saját érdekükben a választási rendszert.

Ha továbbra is két fordulós választási rendszer lenne, vagy egy fordulós, de szimplán listás választás (mondjuk 2%-os parlamentbe jutási küszöbbel), akkor kiderülhetne a választók akarata és lenne hely többféle pártnak, nézőpontnak, "világnézetnek", hogy megméresse magát.

Ez nem érdekük Orbánéknak, nem azért darálták be a kisgazdákat, az MDF-et és a "kereszténydemokratákat", hogy sokszínű legyen a politikai paletta.  :)

Most ha kap majd 35%-ot a közös ellenzéki lista, tudni fogjuk, hányan akarják Gyurcsányt?!
(mint ahogyan azt sem tudjuk, hogy az országgyűlésben 36 (!!) fős frakcióval rendelkező KDNP-re szavazna-e egyáltalán valaki)
Ha minden párt elindulhatna külön, az mutatná meg a "választók akaratát".

Az új név behozatala sem olyan egyszerű!

Mondjuk a baloldal Medgyessy Péterrel ezt sikeresen megcsinálta egyszer. Ő nem politizált előtte, de persze gyorsan lett ügynöközve, ő a legendás D-209-es.
(Magyarországra annyira jellemző, hogy D-208 közben az Echo tévé és a Magyar Hírlap megmondóembere, korábbi kisgazda miniszter, akit a közszolgálati Híradó is szívesen kérdez meg gazdasági témákban...)

Medgyessy miniszterelnöksége addig tarthatott, amíg a PÁRT, na meg a koalíciós partner ezt jónak látta.
A pártokon belül is megy a pozícióharc, ott sem mindegy, hogy csak tag vagy, megyei elnök vagy frakcióvezető. Na ezt a "külsősök" megjelenése csak bonyolítja, ráadásul ebben a párton belüli harcban ők indulnak majd rosszabb esélyekkel.
Ez nagyon kiszolgáltatott helyzet, igazából csak a "külsős" arca kell, hogy a többi politikus továbbra is ebből élhessen.

Na most ki az a normális ember, aki az egzisztenciáját, az őt övező tiszteletet elcseréli manapság egy politikai pályára?! Ki akarja ma azt olvasni magáról, hogy ő egy kommunista hazaáruló?!

---------------------

A LÉT felvetése meg érdekes, de ugyanúgy ellenzem, mint az alanyi jogon járó családi pótlékot!
Rászorultsági elven kell segíteni, nem alanyi jogon, mert az megfizethetetlen, ez az ország számára luxus.
Na és sokak munkáját tényleg leértékeli...
Most is vannak, akiket 300 ft-os órabérekért dolgoztatnak (és nem csak közmunkások), ehhez képest a LÉT a semmiért adna 50000 ft-ot, plusz a gyerekeknek 25000-t, azaz egy 4 fős család 150000-t kapna munka nélkül.
Na most ki dolgozna akkor?
Vagy ki termelné meg a LÉT kifizetéséhez szükséges összegeket?

A fizetéseknek is emelkedniük kéne, azaz a szolgáltatások drágulnának, ráadásul sokkal több pénz lenne az embereknél, ami szintén növelné az árakat. (most is részben azért csökkent az infláció, mert kevesebbet vásárolunk és ez árcsökkentő hatású)
Ráadásul a leírtak szerint inflációt követő indexálás is lenne, ami egyre nagyobb összegek előteremtésére kötelezné az államot...


"Mint arról korábban beszámoltunk, Fónagy János nem kíván képviselőjelölti vitát ellenfelével, Bauer Tamással. Az NFM fideszes parlamenti államtitkára és a DK alelnöke egyaránt Budapest 3. választókerületének képviselőjelöltje – Fónagy a Fidesz-KDNP-é, Bauer a kormányváltó ötöké. A volt SZDSZ-es ügyvivő vitára hívta kormánypárti ellenfelét, aki azonban egy rövid levélben kitért a vita elől. Ennek apropóján készítettünk interjút Fónagy Jánossal.

atv.hu: Miért nem áll ki Bauer Tamás ellen?

Fónagy János: Mert nem áll szándékomban párbeszédet folytatni. Nem vagyok az ilyen vita híve, mert bohóckodásnak tartom. Bauerrel kapcsolatban semmilyen személyi fenntartásom nincsen, hanem magát a műfajt tartom értelmetlennek és sportszerűtlennek. Egyébként találkoztam vele és ezt meg is mondtam neki.
"


"Ahogy beszámoltunk róla, Kerék-Bárczy tegnap ötödjére hívta ki nyilvános vitára Rogán Antalt, aki eddig nem reagált a megkeresésre."


Valahogy nem akarnak arról vitázni, hogy Magyarország valóban jobban teljesít-e.
Ha én biztos vagyok az igazamban, alig várom, hogy azt a másik orra alá dörgölhessem.

Idézetet írta: Knapp Dátum március 07, 2014, 11:02:22
Valahogy nem akarnak arról vitázni, hogy Magyarország valóban jobban teljesít-e.
Ha én biztos vagyok az igazamban, alig várom, hogy azt a másik orra alá dörgölhessem.

Miért akarnának vitázni? Ott a köztévé és a közrádió és egyéb független médiumok, ahol nyomhatják a hülyeségeiket, ott nem beszél vissza senki, nyugodtan lehet papagájt játszani. Egy szakmai vitában pedig nem biztos, hogy meg tudnák védeni az szlogenjüket.  :D

#43 március 07, 2014, 16:24:21, slices
Szemfényvesztés az egész!   :bash:


Egy adalék hozzá:

"Közel 30 ezer fővel, 26,3 százalékkal növekedett a Németországban nyilvántartott magyar állampolgárok száma 2013-ban az egy évvel korábbihoz képest.

Ez a legnagyobb mértékű növekedés az adatbázisban szereplő valamennyi országot tekintve. A német statisztikai hivatal (Destatis) pénteki közleménye szerint a Németországban élő külföldieket nyilvántartó adatbázisban összesen 7,6 millió embert regisztráltak 2013 végén, ami éves szinten 5,8 százalékos növekedés és történelmi csúcs.

A magyar állampolgárok száma 28 216-tal 135 614-re emelkedett a 2012 végén nyilvántartott 107 398-ról. A növekedés mértéke alapján összeállítható listán Magyarország Szíria és Románia után a harmadik helyen áll.
"