Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Knapp Dátum november 21, 2017, 00:33:35
Ha esetleg valaki nem híve a letöltögetésnek és legálisan belenézne sorozatokba vagy filmekbe, az hbogo-t egy hónapig ingyen lehet most nézni.
Nem találtam beugratós apró betűst, elvileg anélkül lemondható egy hónap után, hogy egy fillért is fizetnél érte.

Netflix dettó. Az első hónap ingyenes. Eddig teljes mértékben megelégedve vele.  :cya:

Januári finomságok:

9-1-1: Ryan Murphy újabb munkája (elnézve az eddigieket, jónak ígérkezik ez is)
https://www.youtube.com/watch?v=_5WdxUtxaTU

The Alienist: Egyik ismerősöm mesélt a könyvről, neki nagyon bejött. Magyarországi helyszínek lesznek, Daniel Brühl és Dakota Fanning, mint főszereplők.
https://www.youtube.com/watch?v=8oyf8Ecwo-Y

Counterpart: Starz azért nem szokott nagyon mellényúlni, ez is jónak ígérkezik
https://www.youtube.com/watch?time_continue=116&v=c3Bu2DOM66g


Gomorra: Kezdett az új évad, természetesen kiválóan. Roberto Saviano egyelőre még nem hibázott, de biztos lesz egy olyan pont, amikor elindul a sorozat végérvényesen lefelé. Még mindig nagyon magas a színvonal, pedig most főbb szereplőket is kiírtak, de van egy olyan érzésem, hogy a vérfrissítés jót fog tenni az évadnak. Genny komoly lépésekre határozta el magát, Gege behozatal pedig abból a szempontból volt jó ötlet, hogy kell egy ilyen kis balfék a nagy maffiózók mellé (ez sok veszély forrása is lehet Gennaro számára). Kicsit sajnálom, hogy Ciro kicsit háttérbe van szorítva, de biztos vagyok benne, hogy az évad második felére ez változni fog. A Gomorra még mindig az egyik legjobb és leghitelesebb maffiasorozat. Nem volt rossz a Suburra sem (angol nyelv rontott rajta, de lusta voltam olasz keresni), három tehetséges és teljesen más beállítottságú feltörekvő fiatallal, akik az öregek helyére pályáznak.

Punisherben féltávhoz jutottam. Nem rossz, de valahogy nem az igazi. Pedig kellően sötét, kellően brutális, ugyanakkor kellően vergődős és álmosító is. Valahogy nem pörögnek annyira a részek, mint anno a Daredevil esetében. Lehet az elején túl magasra tette a lécet a Netflix.

A This Is Us-nál szerintem mindenki várja, hogy mikor indulnak meg a lejtőn. Talán az első évad zárója után sokan úgy voltak vele, hogy na itt a vége. Erre a második évad 8. részében szállítottak a sorozat (de lehet az egész 2017-es év) legjobb epizódját. Justin Hartley hihetetlenül jól játszotta a "number one" szerepet, tele kételyekkel, kétségekkel. Ritka az ilyen sorozat, ahol ennyi tehetséges színész van, akik közül előtte egyik sem volt szupersztár alkat.

Nézem a Terápiát, a 16. résznél tartok.
Az első 2 évadot is szerettem, de... talán ez a legerősebb széria.
A hétfői napoknak kicsit "Aznap éjjel" hangulata van számomra, Mácsai minden nap jó (szokás szerint), az említett hétfői napon és szerdán a páciense is kiemelkedőt játszik.
A beszélgetések jól megírtak, érdekesek és sokszor elgondolkodtatóak is. Asszem mindenki talál a sztoriban néhány, a saját életéből ismerős karaktert vagy élethelyzetet.
Valahogy minden szereplő élete elcseszett a sorozatban, mi persze kívülről látjuk, mit kéne csinálniuk, aztán ha kiszurkoltuk magunkat, mehetünk elkövetni ugyanazokat a hibákat.  :)


Kijött a Golden Globe jelöltek listája. Drámában csak a Handmaid's Tale az újdonság, szinte megegyezik a jelöltek sora a tavalyival. Remélem a This Is Us végre behúzza a kategóriát. Tavalyi Atlanta győzelem után most egy Master of None-ban bízok a komédiában, míg a miniknél Big Little Lies.

Szereplőknél remélem végre Schreiber megkapja, bár amit Highmore letett a Good Doctorban az parádés. Bateman is jó volt, szóval nehéz a döntés.  ;D Nőknél is hasonlóan nehéz, öt jelöltből négyet láttam, én örülnék Katherine Langfordnak, mert hatalmas tehetség, de Maggie Gyllenhaal lejátszott mindenkit. Egyik pillanatban egy szakadt prosti, másikban egy fullos nő, harmadikban egy rendező. Plusz szinte mindent bevállalt..

Komédiában Aziz Ansarinak kéne kapnia, nőknél pedig nagyon bízok Pamela Adlonban. Nőknél limitáltban Nicole Kidman egyértelműen (lesz rá 1.01-es szorzó  ;D), férfiaknál egy Jude Law.  8)

Letoltam pár pilotot és sorozatot is.

Houdini:
Kétrészes minisorozat (1,5 óra / rész), ami Magyarországon készült. Adrien Brody a főszereplő, hozza a kötelezőt, de összességében nem egy nagy durranás az egész. Pár trükk miatt érdekes, de ennyi. Ónodi Eszter játssza Houdini anyukáját, de szerepet kap benne Hajdu Steve és Haumann Máté is.

Kinghtfall
Gyors kasza egy fél rész után. Vállalhatatlan csatajelenettel indítottak, 2017-ben ez kevés (de lehet meg 2010-ben is). Pedig érdekelt volna a templomosok sorozata, de gyatra volt az egész.

Happy
Hát mi volt ez?  ;D  Nagyon elborult sorozat lesz ez a kis plüss egyszarvúval meg közben a véres jelentekkel.  ;D

Impastor
Sok dicséretet olvastam róla, nekem 2-3 rész elég volt a svindliből pappá kényszerülő emberből. Alapjáraton vígjáték, volt benne pár jobb poén, de összességében nagyon kiszámítható az egész.

Grand Tour
Kezdett a második évad, végre váltottak a sztáros témában, ez így már egy erős rész volt (pláne a vége). Igaz, mindhárom zseni megöregedett, de még most is tudnak szórakozni 1 órán át.

Magic City
Ebből is elég volt 20-30 perc. Pedig Miami és az 50-es évek izgalmas téma, de nem sikerült elkapni a sorozat ritmusát. Egy szállodáról és annak főnökéről szól, aki a sztrájk miatt bajba kerül.

Közben folytattam pár sorozatot, Good Doctorból a fentebb említett Highmore-t emelném ki. Zseni a gyerek (Bates Motelben is az volt), ahogyan a 10. rész végén kifakadt, az mesteri. Ahogyan a Gomorrában Marco D'Amore. Kapott egy önálló részt, maradandót alkotott, de ez elvárás vele kapcsolatban. Nem hittem volna, hogy ilyen szerkezeti változások után is markáns marad a sorozat, de simán hozza az elmúlt évek szintjét, sőt!

Black Mirror 4. évad

Első rész alapján ez megint ütős lett :ok:

Happy New Year: https://www.youtube.com/watch?v=LjNhW2mR1lM

Gomorra
Második évad folyamán voltak hiányérzeteim, de pazar évadzárót kaptunk, így ezt el is felejtettem. Ugyanakkor az űr megmaradt az egyik legfőbb szereplő kiesésével. A harmadik évadban aztán jött a darálás. Rögtön az elején egy újabb fontos szereplő vált ki, majd fokozódott a színvonal és talán a legjobb évadot láthattuk. Enzo behozatal jó döntés volt, ahogyan a folyamatosan változó hatalmi harcok is megadták az évad hangulatát. Remek akciójelenetek, igazi vérengzések, családi drámák, parádés zenék és képi világ. Azt hiszem, hogy így kell sorozatot csinálni. Az olaszok megcsinálták, így jár nekik erre az évadra a 10/10. Viszont, hiába rendelték be a negyedik szezont is, én elkaszálom a sorozat. Úgy érzem, hogy a csúcson kell abbahagyni és az évad utolsó két rész annyira erős volt (főleg az utolsó 10 perc), hogy ezt nehéz lesz űberelni. Szinte az összes kedvencemnek búcsút intettem, így nem sok olyan szereplő maradt, aki miatt visszatérnék.

Egy hónapja voltam erre, írnék is pár gondolatot.

Peaky Blinders
A negyedik évad volt az eddigiek közül a legjobb. Mind történetben, mint akcióban, mint fordulatban. Eddig ugye Tom Hardy volt a kiemelt mellékszereplő (mint szupersztár), most viszont kaptak Cillian Murphyék még egyet: Adrien Brody. Volt egy időszak, mikor nem kápráztatott el a szerepeivel, de talán most már kezd visszatalálni a 2002-es formájához. Úgy vélem, Luca Changretta szerepében sziporkázott, már csak miatta is érdemes végignézni ezt az évadot (egy mozdulatában több színészi talentum van, mint némelyik sorozat összes részében  ;D). Top 2017-es vendégszerep teljesítmények között simán ott van a dobogón (vagy akár az első helyen). Ott volt még mellette Aidan Gillen is, szóval nem aprózták el az angolok ezt az évadot. 9/10

American Crime Story: Versace
Amennyire tetszett az első évad pilotja, annyira nem a másodiké. Pedig vártam, mert érdekelt a Versace sztori is, de kicsit olyan érzésem volt, hogy ezt Ryan Murphy és csapata gyorsan ledarálta, hogy erre az évre is legyen valami ACS, mivel a hurrikános sztori nem jött össze még. A szereposztás pazar (Edgar Ramirez és Darren Criss kiválóak), de valami mégis hiányzik az egészből. Remélem lesz valami változás, de a második rész már most lepontozták, szóval várok még a folytatásával. Pedig a látvány jó, de valahogy az ember mégsem érzi át annyira a történetet, mint mondjuk OJ-nál.

LA to Vegas és 9-1-1.
Két januári pilottal nyitó sorozat és sajnos egyik sem tetszett. LA to Vegas botrányosan gyenge volt, nulla történet, hiányzott a humor is, szóval sima kasza. 9-1-1 nem lett volna rossz, de valahogy mégsem éreztem át. Kár értük.

Better Call Saul
Húztam és halasztottam a harmadik évadot, ami nem sok jóval kecsegtetett, de nem akartam kaszálni, ezért lepörgettem a téli időszakban. Egy kiemelkedő rész volt, az pedig az ötödik volt. Az tényleg megérte, Chuck és Jimmy a tárgyaláson hihetetlenek voltak, de valahogy az ember mégis tudta, hogy mire megy ki a játék. Szóval sajnálatos, de én dobom a sorozatot, mert kicsit olyan érzésem van, mintha próbálná a nézőknek nagyon szájbarágósan elmondani a dolgokat, hogy mindenki felfogja. Az pedig szintén mérvadó, hogy nem olyan régen néztem meg, mégsem emlékszem a zárására. 6/10 és egy kasza

Handmaid's Tale
Hasonló volt az előzmény, mint a BCS-nél, hogy húztam ezt is, belekezdtem az első részbe, de aztán hónapokkal később nagy nehezen, de rászántam magam. Négy részig jutottam, de épp ennyi elég is volt belőle. Nem az én igényemnek megfelelő, így inkább hagytam is, sok rosszat nem akarok róla írni, mert úgy látszik nagy népszerűségnek örvend és egy hasonló sagára van kilátás, mint a GoT esetében. Strahovski szegény próbálja menteni a menthetőt, mivel egy pillantásában több a zsenialitás, mint Moss 10 perces szenvedésében, de csodákra Yvonne sem képes.

Handmaid's Tale
(A szolgálólány meséje címen fut itthon)

Nekem tetszett.
1984 hangulat, a szereplők elég árnyaltak, a "jó" és a "rossz" karakterek is megmutatják a másik oldalukat időnként.
Eszembe jutott - pont tegnap beszélgettem erről, így állíthatom, hogy nem csak nekem - hogy ha Semjén Zsolt és Harrach Péter megnézné, akkor elég sok mindent megpróbálnának átemelni a kormányprogramba...   :P   Szerintem végig jegyzetelnék az 1. évadot...

"Szépen" mutatja be, hogyan lehet kiszolgáltatott, megalázott embereket megtörni és akár alázatos szolgát, máskor meg állatot csinálni belőlük.
Ugyanakkor arra is "mintát" mutat, miként lehet egy liberális demokráciából a válságra hivatkozva egész gyorsan egy álszent diktatúrát csinálni.
Mondjuk a történetben valós és jelentős probléma van, de ugyanez a recept működhet egy kitalált ellenfél ellen folytatott harcban is, a kommunikáció a lényeg.


Apró SPOILER
Amikor haver megemlítette, hogy az azért a valóságban nem történhetne meg, hogy a nők számláját egyik napról a másikra zárolják, felhívtam a figyelmét, hogy az emberiség történetében a magántulajdonhoz való általános jog viszonylag új fejlemény, ráadásul még nálunk is meg lehetett tenni a 2010-es években is, hogy egy törvénymódosítással elvegyék 3 millió ember nyugdíjszámlájáról a pénzt.



This Is Us idei évada a 14. részre lett felhúzva, ami a Super Bowl estéje. Stílusosan a hétfő hajnalban adta le az NBC rögtön a Patriots - Eagles mérkőzés után. Az elmúlt másfél év rejtélye ebben a részben csúcsosodott ki, hogy mi is történt valójában azon az estén Jack Pearsonnal.

Eléggé hatásvadász epizódra sikerült, megpróbáltak még több nézőt bevonni (így se nézik kevesen..). Mindezek ellenére, hogy nagyjából lehetett sejteni mi fog történni, mégis működött az egész. A candy bar-os jelenet epic volt, de ide sorolhatnám az utolsót is (Tess és Randall). Ez már megalapozza a következő évadot, de remélem mindezek ellenére lesz hely benne Milo Ventimigliának, mert kiváló alakítást tett le az asztalra.

Közben megnéztem az Alienist c. sorozat első két részét is. Az 1800-as évek végén játszódik (Budapesten forgatták), egy sorozatgyilkos kerül a középpontba, illetve az őt üldöző "lélekbúvár". A Taboo-hoz hasonló korban játszódik és itt is elsősorban a főszereplő zsenialitására építik fel a sorozatot, aki Daniel Brühl. Ahogyan Hardy, úgy Brühl is lazán el fogja vinni a hátán a sorozatot, de ehhez egy jó sztorit is adtak, illetve pazar képi világot. Sok van ebben az alkotásban, kíváncsi leszek, hogy kitudják-e hozni belőle a maximumot.

Közben véget ért a Shameless idei évada. Szomorú vagyok, mert talán ez volt az eddigi legjobb (pedig még kaszálni akartam az elején...). Csak egy jelenet belőle:
https://www.youtube.com/watch?v=h17t-YITzBA


Pénteken debütál a Juventusról szóló sorozat

Rögtön három rész is felkerül az olasz csapatnál forgatott dokuszériából. Tovább


Atlanta 2x01:
Így kell kezdeni. Childish Gambino Donald Glover egy zseni, de ezt már eddig is tudtuk. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz ki a Deadpool sorozatból (showrunner/író/producer), mert ha csak feleannyira lesz jó, mint az Atlanta, már top5 szuperhősös sorozat lesz. Semmi extra nem volt a második évad első részében, mégis olyan rossz volt, mikor befejeződött, mert még néztem volna. Kis túlzással olyan, mintha filmet néznék. Minőségi az egész, pedig az éttermi lövöldözés sem egy CGI technológia volt. Jó poénok, elgondolkodtató jelenetek, szóval össze van ez rakva nagyon. Pont úgy, mint Glover minden eddigi munkája. A végén az a jelenet, mikor jön az új arc Paper Boi-hoz, az ütött. Jól festi le a mostani barátságokat...

Jessica Jones
Olvastam róla kritikát, ott nem húzták le annyira, mint amennyire én tenném. Nem is nagyon megyek bele a részletekbe (két rész elég volt belőle), de szerintem ez a Marveles téma kifújt. JJ első évad jó volt, Daredevil első két évada is, de a többi csak szenvedés. Itt is látszódik, hogy erőtlen valami lesz az egészből. Kár érte, mert lennének itt érdekes dolgok, de szerintem csúnya bukta lesz ez a Netflixtől. Olyan, mintha azért csinálnák az egészet, hogy legyen valami szuperhősös cucc is kész. Megfogadtam, hogy a Luke Cage és Iron Fist második évadát már nem nézem, de úgy tűnik, hogy inkább az egész Marveles témát dobom (persze az is lehet, hogy az évad többi része nagyon király, nem tudhatom..).

Helyette inkább jön pár új, amiket kipróbálok a következő napokban:
Altered Carbon: Sok jóságot olvastam a Netflix új sorozatáról, elvileg az évadzáró volt gyengébb, de így is kíváncsi vagyok.
Waco: Megtörtént események alapján (sztorival nagyjából tisztában vagyok), 6 részes minisorozat, csak jókat olvastam róla, szóval gyors dara lesz.
Unsolved: Tupac és Biggie sztorija, ez volt a leginkább várós, csak sajnos heti rendszerességű, így nincsen dara egyben..
American Vandal: Elvileg lazán indul, de utána komollyá válik a helyzet.
The End Of The F***ing World: Erről szintén csak jót olvastam, újabb Netflix, elvileg nem is hosszú..

Pár sorozatról, bár csak részekre volt időm, darálni alig tudtam.

Barry is megfogott, meg csak 30 perc, így utazás közben is lesz időm nézni. Pilot jó volt, második is tetszett. Sztori lényege, hogy Barry egy bérgyilkos, aki anno katona volt. Azonban belefáradt a gyilkolásba, nincsenek céljai, xboxozik és unatkozik. Aztán az egyik feladata során megismerkedik a színjátszással és végre megtalálja élete értelmét. Eléggé beteg vígjátéknak néz ki, csak az a kérdés, hogy Bill Hader el tud-e vinni a hátán egy teljes évadot. Úgy gondolom, ez csak az elején lesz vicces, aztán az évad közepére annyi, de ne legyen igazam.

La Casa De Papel már egy ideje foglalkoztat csak nem nagyon találtam hozzá feliratot. A spanyolom meg azért annyira nem jó.  ;D Szóval ez egy női bankrablós sorozat, egyelőre még nem merültem bele, de az első rész alapján bejött, ha lesz rá időm, akkor darálós.

Volt még egy Trust, ami emberrablós sorozat, de nem is ez a lényeg, hanem a látvány, ami parádés, illetve Donald Sutherland egy zseni. Ő elfogja vinni a hátán ezt a sorozatot. Erős kezdés és ha ezt tartják, akkor az év egyik újonca lesz.

Még ma belenézek a Terrorba, ha lesz időm és szinkronosan nézem, kíváncsi vagyok, hogy javult-e az évek alatt.

Előfordulnak olyan részek, miután abba akarom hagyni, de aztán jön egy ilyen másfél perc  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=ffyKY3Dj5ZE

#434 május 12, 2018, 11:39:09, Pozzato
Itt a vb előtt eléggé sok sorozat befejeződik (van, ami örökre).

Ilyen lesz például a Mick, amit elkaszáltak, így a második szezonnal vége is. Kár, néha eléggé elborult volt, de lehet több már ebbe nincsen. Kicsit meglepődtem a Brooklyn 99 kaszán, mert szerintem megint kezdtek feljönni. Elvileg bejelentkezett érte pár streaming szolgáltató (Hulu), de kérdéses, hogy folytatódik-e valahol. Szintén bizonytalan a sorsa a Lethal Weaponnak, de én az évad végén biztosan kaszálom. Megromlott a viszony Clayne Crawford és a stáb között (főleg Wayans és közte), így forgatták le elvileg a második évad utolsó pár részét is (csökkent is a színvonal, bár az évadzárót még nem láttam). Crawford helyére már elkezdtek nézni embereket, nélküle sokat esne a minőség, de egy kasza is elképzelhető a Foxtól. Sajnálom, mert jó sorozat volt, de kezdett repetitívvé válni, ami törvényszerű egy ilyen heti alkotásnál. A Lucifernél bölcsen döntöttem, mikor évad elején dobtam (nagyon gyenge volt). Több panasz is érkezett rá, aztán most meg is kapta a kaszát. Lehet Tom Ellis mégis egyévados színész?

Kijött Michael C. Hall (Dexter Morgan) legújabb sorozata, a Safe. Nem igazán erőltette meg a munkát a Dexter után, belenéztem az első részbe, szerintem nem lesz ez rossz. Hall simán elvisz a hátán egy sorozatot.
https://www.youtube.com/watch?v=KxywNVLAf5o

Holnap jön Patrick Melrose, vagyis Benedict Cumberbatch minisorozata. Mindössze öt rész, lehet ha kinn lesz egyben és pozitív a kritika, akkor lepörgetem egyben.
https://www.youtube.com/watch?v=JQh36eStMqk

Trust eddig nekem tetszik, nem is tudtam, hogy Brendan Fraiser tud színészkedni. Terrort halogatom, de most már megvárom a magyar szinkronosat végig és akkor megnézem. És akkor még ott van a Gotham, Into the Badlands és a Barry hármasa. Utóbbi nagyon elkapta, sokat javul az egész, szinte folyamatosan fejlődik, eddig a hetedik rész (utolsó előtti) volt a csúcspont, hétvégén pedig finálé. Nem hittem volna, de megérte kitartani. Gothamtől kicsit tartok, mert ahogyan olvasgattam, ott lebeg a kasza a fejük felett, pedig ez az egész csak most kezdett beindulni. Megmondom őszintén, ha ezt így elkezdték, akkor vigyék végig most már rendesen a Batman szálig. Oké, szentségtörés olyat írni, hogy Jack Nicholsonnál vagy Heath Ledgernél valaki jobb lehet, de Cameron Monaghan bőven megugrotta az ő szintjüket, mindezt egy sorozatban. Elborult, ahogyan két szerepet játszik (megpróbálok nem spoilerezni), miatta is bőven megéri nézni. Legjobb gonoszok egyike, akit szuperhősös sorozatban láttam. Tényleg az elmebetegség és a zsenialitás határán van. Azok az arcok, azok a nevetés, majd után egy komolyabb karakter. És a végére maradt az Into the Badlands, ami csak most indul be. Most már úgy vagyok vele, hogy nagyon érdekel a sztori, ez már jóval több, minthogy a legjobb verekedős sorozatnak nevezzük.


u.i.:
Hajnalban jött a hír, hogy a Brooklyn 99-t berendelte az NBC, így kapott egy utolsó évadot a lezárásra elvileg. Érdekes, hogy az országos csatornákon mennyire átalakulnak a sorozatkínálatok. Megpróbálják felvenni a versenyt a streaming szolgáltatókkal, próbálnak új sorozatokat kiadni, de ez a hajó elúszni látszik számukra. Közben a FOX bejelentette, hogy vagy Lethal Weapon vagy Gotham. Elvileg előbbire van nagyobb esély...