Tenisz hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Piros Zsombor az év végére a top 100-at célozza meg

Év végére a top 100-ba kerülést célozza meg a Davis Kupában az ausztrál John Millman és a horvát Marin Cilic ellen bravúrgyőzelmet elért teniszező, Piros Zsombor.


A világranglistán egyesben jelenleg 257. játékos a Magyar Tenisz Szövetség pénteki sajtóbeszélgetésén elmondta, hogy 2021-re az első 250-be szeretett volna kerülni, és mivel az elmúlt esztendőt a 288. helyen fejezte be, úgy érzi, karnyújtásnyira volt attól, hogy elérje célját.
   
Az idei esztendő remekül indult neki, hiszen az olaszországi Forliban megrendezett két keménypályás challenger versenyen is a legjobb négyig jutott, és a második elődöntőt is csak sérülése miatt kellett feladnia. Ebben a sikerben véleménye szerint nagy része van a erőnléti edzőjének, Géczi Ritának - aki egyébként a párja is -, mert az ő segítségével életében először fordult elő, hogy a versenyek végére sem fáradt el.
   
A 22 éves Piros most egy makacs hasfelhúzódással bajlódik, ezért azt tervezi, hogy ha elfogadják a nevezését, pályára lép a Montpellierben sorra kerülő ATP-viadalon, majd a január végi cherbourg-i versenyen indul, aztán visszatér év eleji sikerei helyszínére, Olaszországba, utána pedig irány Ausztrália.
   
A Davis Kupában top 100-as játékosokat is le tudott győzni, ezt azzal magyarázta, hogy Cilic ellen például minden külső körülményt ki tudott zárni, és "mint egy kutya", csak a labdára figyelt, semmi nem terelte el a gondolatait. A future-versenyeken is igyekezett olyan átszellemülten játszani és úgy küzdeni, mintha azok is Davis Kupa-találkozók lennének, de ezt egyelőre teljesen még nem sikerült megvalósítania.
   
"Ezt a tudatosságot kellene még több meccsre átvinni ahhoz, hogy előre léphessek, hiszen a világsztárok is hasonlóan csinálják" - fogalmazott az MTK teniszezője, aki úgy érzi, jó kezekbe került, amióta a Nemzeti Edzésközpontban gyakorolhat. Dicsérte edzőjét, Noszály Sándort, akivel szemben - miután személyesen megismerte - elillantak azok a negatív kritikák, amelyeket másoktól hallott róla. "Nagyon figyel a játékosokra, érzelmileg és lelkileg is erősen támogat" - fűzte hozzá Piros.
   
A 2017-ben az Australian Openen juniorban győztes magyar teniszező beszélt a Davis Kupa csapat kapitányáról, Köves Gáborról is.
   
"Nagyon örülnék, ha ő maradna a kapitány, mert meghatározó szerepe volt a top100-as játékosok elleni győzelmeimben, ezeket 90 százalékban neki köszönhetem. Emellett az érettségire való felkészülésben, vagy bármilyen más problémám megoldásában is segített, és nagyon jól érzi, mikor mit kell mondania nekem" - hangsúlyozta.
   
Piros úgy érzi, az elmúlt egy évben sikerült lenyugodnia, ma már nem olyan "érzelmes" a pályán, mint korábban, amikor előfordult, hogy túlpörgött. Rájött, hogy ez rengeteg energiát visz el, és plusz motivációt jelent neki, ha azt látja, hogy az ellenfeleinél elszakad a cérna.
   
"A tenisz egy mentális játék, megfigyeltem, hogy 80 százalékban az kap ki, aki először nyilvánul meg negatívan" - fogalmazta meg a siker receptjét Piros Zsombor.

forrás: MTI

Sportfogadás recept teniszre:

"A tenisz egy mentális játék, megfigyeltem, hogy 80 százalékban az kap ki, aki először nyilvánul meg negatívan - fogalmazta meg a siker receptjét Piros Zsombor."

Még látjuk a pályán vagy csak riporternőként kerül a képernyőre?

Aki az Eurosport sportcsatornán szokta követni a Grand Slam-tornákat, az idei Australian Open alkalmával Alizé Lim riporteri adottságait is felfedezhette. Olvasd tovább!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Jovo heten visszater del Potro  :smitten:  :smitten:


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: február 1., 10:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, és a következő időpontban voltak érvényesek: február 1., 10:00CET


#142 február 02, 2022, 11:07:14, SPF Ajánlatok
Tizenhét dollárért a te gyerekedet is edzhette a világelső Barty

Ashleigh Barty nem mindig volt a világranglista első játékosa és háromszoros Grand Slam-győztes. Pár éve még edzőként is felfogadhattad az ausztrál játékost. Olvasd tovább!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org


Az oddsok az Betfair fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: február 10., 11:00CET



Az oddsok az Betfair fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: február 10., 11:00CET


Djoković: Nem vagyok oltásellenes, de nincs az a bajnoki cím, ami miatt beoltatnám magam

Novak Djoković február elején megígérte a drukkereinek, hogy hamarosan elmondja saját verzióját az Australian Openen történtekről. A szerb játékos most a BBC-nek adott interjút, amiben kijelentette: nincs az a verseny vagy cím, ami miatt beoltatná magát, és arról is kész lemondani, hogy megvédje címét a Roland Garroson és Wimbledonban.

Forrás: https://telex.hu/sport/2022/02/15/djokovic-oltasellenes-tenisz-grand-slam-oltas

Így lesz oda a legtöbb GS-cím, még ebbe is beleszól a vírus, nem semmi.

IdézetÍgy lesz oda a legtöbb GS-cím, még ebbe is beleszól a vírus, nem semmi.
Szerintem nem szólt bele.

Csökkent a látogatók száma, kellett egy újabb szenzációs sztori, most meg lehet csámcsogni. Még hány ilyen hír lesz? Miért akarnak kötelezni valakit olyasmire amit nem szeretne?

IdézetSzerintem nem szólt bele.

De miért ne szólt volna bele? Nem biztosan döntötte el a kérdést, de levette Djokvovicot a mezőnyből, mert ő nem akarja beoltatni magát. Én simán megyek negyedjére is, ha kell oltásra, viszont ha ő így gondolja, azzal mi a baj? Kirekesztik emiatt, és mivel elég jó teniszező, mondhatni nagyban befolyásolja a GS-címei számát, hogy nem lehet ott a versenyeken. Egy emberekkel teli boltba mehetek oltás nélkül, de teniszversenyre nem? Rengeteg kérdést vet fel a téma, ami biztos, hogy ha nem lenne oltás, vírus, járvány, minden GS-en indulna Djokovic.

IdézetDe miért ne szólt volna bele? Nem biztosan döntötte el a kérdést, de levette Djokvovicot a mezőnyből, mert ő nem akarja beoltatni magát. Én simán megyek negyedjére is, ha kell oltásra, viszont ha ő így gondolja, azzal mi a baj? Kirekesztik emiatt, és mivel elég jó teniszező, mondhatni nagyban befolyásolja a GS-címei számát, hogy nem lehet ott a versenyeken. Egy emberekkel teli boltba mehetek oltás nélkül, de teniszversenyre nem? Rengeteg kérdést vet fel a téma, ami biztos, hogy ha nem lenne oltás, vírus, járvány, minden GS-en indulna Djokovic.

Remélhetőleg hamarosan lejár ez a mizéria, s akkor nyugodtan mehet. Nem vagyok Djokovic rajongó (lehet már írtam), de van benne még pár GS cím. Csak idő kérdése, s neki lesz a legtöbbje.