Tenisz hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


január 13, 2023, 16:02:34, Admin
Hírek, információk, érdekességek a tenisz világából

Ebben a fórumtémában gyűjtjük a tenisszel kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:



Ajánlott, tenisszel kapcsolatos írásaink:

Helyünk van a nagyok asztalánál
Már a fű sem a régi
Elavultá válhatnak a nyesett ütések?
Neked való Federer, Djokovic vagy Nadal ütője?
Pro és kontra: On-court coaching
Többet kellene dolgozzanak pénzükért a hölgyek a Grand Slam-tornákon?
Az a nyerő női fonák
ATP: Érezz rá, hogy mikor brékelnek a világelsők
A támadó vagy az óvatos tenisz hozza a több pontot?
Párhuzamos irányzatok a teniszfejlődésben
Szavakkal és számokkal a 87 milliós teniszközösségről
Az ütések közbeni nyögés megfigyelése segíthet a teniszfogadásban
A GOAT mértékegysége
Mit választanál: Grand Slam-győztes vagy világelső lennél?
Az ATP nagyjait is szabad kritizálni
Új Grand Slam a láthatáron?
Ne feszítsd a húrt Jannik Sinner fonákján
Davis Kupa vagy Pique Kupa?
Miért érdemes az érvényesen beütött első szervák mutatóját követned?
Szépség, pénz és egy jogtalanul lekicsinyített pályafutás
Kevésbé befolyásoló tényezővé vált a borítás típusa
Csak a férfiak szerváinál számít igazán a borítás típusa
Jó dolog rövidíteni
Tündérmese a soha nem alvó városból
Válassz a teniszvilág legkiemelkedőbb három rivalitása közül
Akinek foglalkozása a teniszlabda elrejtése
Ultimate Tennis Showdown: Mouratoglou tenisztornája kosárlabdára emlékeztető szabályzattal
Akár kézzel is meghúrozhatod Mannarino ütőjét
Tizennégy év sem lenne elég elhagyni
A United Cup egyesíti az ATP és a WTA nagyjait

Kim Clijsters nurtures abdominal injury ahead of the US Open, withdraws from the Western & Southern Open 
https://womenstennisblog.com/2020/08/21/clijsters-nurtures-abdominal-injury-ahead-of-usopen/

Erdekes, Waw skippelte Cincinattit es a US Opent, helyette ujabb pragai challenger versenyen indul... Ennyire ne lenne formaban, hogy novelni akarja az onbizalmat vagy most komolyan mi ez egy 3x GS bajnoktol? :D
@Latzka velemeny?

Idézetet írta: peshark Dátum augusztus 22, 2020, 17:52:35
Erdekes, Waw skippelte Cincinattit es a US Opent, helyette ujabb pragai challenger versenyen indul... Ennyire ne lenne formaban, hogy novelni akarja az onbizalmat vagy most komolyan mi ez egy 3x GS bajnoktol? :D
@Latzka velemeny?

A választ természetesen csak ő tudja :) Az én véleményem az, hogy ő végtelenül laza; inkább jól érzi magát Prágában (csekkoltam insta+twitter ezt mutatja), mintsem erőlködjön Amerikában, ahol most a vírus miatt nagyon sok az előírás + betartandó szabály.

Közben pedig nyer és csúcsokat dönt 8) Stan the man :)
Stan is the highest-ranked player to win an #ATPChallenger title since No. 14 @theljubicic in Zagreb 2005.

Szerintem meg lehet,hogy a Garrosra készül ezért maradt Európába salakon és ez a herce hurca nem hiányzik neki ami Amerikába várna rá.

Arról tudtok esetleg valamit,hogy a kemény pályás tornákon állandó lesz a vonalbíró nélküli játék alias számítógép vonalbíró(a nextgen tornán már láttam nem idegenkedem tőle)?

Djokovic lemondott az elnöki tisztségéről az ATP-nél, és egy új szerveződés élére állt.

Arról még nem derültek ki részletek, hogy a PTPA milyen formában fog működni, de az biztos, hogy az ATP potenciális veszélyforrásként tekint a szerveződésre, és közleményben kérte a játékosokat, hogy határolódjanak el tőle.
A dokumentum alapján Djokovic és Pospisil érdekképviselet alatt elsődlegesen a bevételekből történő részesedést, a fegyelmezési eljárásokat, a teniszezők nyugdíját, az utazásokat, a biztosításokat, valamint a versenyek szolgáltatásait érti. Az új szervezetet az elképzelések szerint egy kilencfős bizottság irányítja majd, akiket választások útján jelölhetnek ki. Azt már be is jelentették, hogy elnöki teendőket az első két évben a két alapító, Djokovic és Pospisil látja el.
Cseppet sem meglepő, hogy az ATP nincs elragadtatva az új szervezet létrehozásától, Andrea Gaudenzi a The Timesnak írt levelében arra kérte a sportolókat, hogy "ne vegyék komolyan" az újonnan létrejött csoportot. Az elnök szerint a PTPA a létében fenyegeti az ATP-t, emiatt a versenyeket is arra kérte, hogy ne ismerjék el hivatalosan. Gaudenzi szerint ezzel a lépéssel akár gyengülhet is a játékosok már meglévő ereje. "Nektek megvan az, amire más sportban is törekednek - egy hely a tárgyalóasztalok mögött."

forrás:eurosport.hosszabbitas.hu

Játék nélkül nyert ma Azarenka.

Egyik reflektorfényből a másikba

Sofya Zhuk úgy döntött, hogy abbahagyja a profi teniszezést és ezután nem játékával, hanem modellként a megjelenésével gyönyörködteti a közönséget. Olvasd tovább!

Tényleg megérte Babos Timinek, hogy immmár sokadjára hülyét csináljon saját magából.

US Open: kizárták a Babos, Mladenovic párost
"Minden olyan személy, akiről kiderült, hogy tartósan szoros kapcsolatban áll fertőzött játékossal, a karantén ideje hátralévő részében szobájában karanténba kerül. Kristina Mladenovic egyike ezeknek személyeknek, és mivel a női páros verseny már zajlik, Kristina Mladenovic és Babos Tímea párosát kizárták a US Open-ről"
http://jochapress.hu/us-open-kizartak-babos-mladenovic-parost/?fbclid=IwAR3Q3a6ivJIhNsAIXRqbRgCbN4GsK0qMUaqxJPFHEaXyTT3rPohSJcllb2I



Hazaért Magyarországra, de csak sír otthonában Babos Tímea, akit Kristina Mladenoviccsal együtt kizártak a szervezők az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyéből.
HIRDETÉS
A döntés azért született meg, mert Mladenovic egyike annak a 11 játékosnak, akik kapcsolatba kerültek a koronavírussal megfertőzött honfitársával, Benoit Paire-rel. A történet furcsasága, hogy már csak ő volt versenyben, a Paire-hez közelebbi kontaktok mintegy tíz mérkőzést zavartalanul lejátszhattak korábban.

Hazaértem. Itt ülök a konyhámban és sírok... – írta Instagram-oldalán a magyar teniszező.

,,Eddig nem igazán volt időm semmire, így most kezdem csak felfogni, hogy mi is történt és egyszerűen nem értem. Borzasztó igazságtalan az egész, nem látok semmilyen elfogadható indokot, hogy ennek miért kellett így lennie.

Nézzük a tényeket: Benoit Paire PCR tesztje nagyjából 10 napja lett pozitív (4 negatív után), de az elmúlt napokban már rendre negatív eredményt kapott vissza. A többi, hozzá közel álló embernek soha nem is volt pozitív tesztje. Nekem 4, míg Kikinek 11, még egyszer mondom 11!!! negatív Covid19-tesztje volt. Mégis kizártak minket. Kizártak minket méghozzá úgy, hogy már mindenki lejátszotta az összes meccsét, csak mi maradtunk versenyben. Pénteken már vacilláltak, hogy Mannarinot engedjék-e játszani, őt engedték aznap, minket másnap nem.

Egyszerűen igazságtalanság! Érthetetlen! Nem fair és még sorolhatnám.

Első kiemeltek voltunk egy Grand Slam tornán. Sokat agyaltam már azon is, hogy egyáltalán kiutazzak-e vagy sem, sok kérdőjel volt bennem. De sportoló vagyok, versenyezni akartam. Amúgy is mindig győzni megyek/megyünk az adott versenyre és valljuk be őszintén, hogy erre mindig jó esélyünk van.

Elvették egy GS trófea felemelésének a lehetőségét, nem is beszélve az anyagi és lelki károkról! De miért? Nem tudom, nem értem... Tényleg nem...

24.hu

Kizárták Novak Djokovicsot a US Openről, miután egy elvesztett adogatójáték után dühében elütötte a labdát, és fejbe talált egy vonalbírót. A 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező a közösségi médiában kért bocsánatot a történekért.

,,Borzasztóan szomorú vagyok az egész szituáció miatt. Azóta érdeklődtem a vonalbíró hölgy hogylétéről, a szervezők pedig azt mondták, hogy hála istennek jól érzi magát. Nagyon sajnálom, hogy ilyen kellemetlenséget okoztam neki. Természetesen nem szándékosan" – írta saját Instagram oldalán a történtek után Novak Djokovics.

,,Ami a diszkvalifikációt illeti, csalódott vagyok, de tovább kell folytatnom a munkát, és a történteket tanulságként kell elkönyvelnem – játékosként és emberként is egyaránt. Bocsánatot kérek a US Opentől és mindenkitől, aki közreműködött a torna létrejöttében. Nagyon hálás vagyok a csapatomnak, a családomnak és a rajongóimnak, hogy mindig mellettem állnak. Köszönöm és még egyszer elnézést a történtekért" – zárta bocsánatkérését a tizenhétszeres Grand Slam-tornagyőztes szerb teniszező.

forrás:nso.hu

Roland Garros: akár ötezernél több szurkolót is beengedhetnek

Akár ötezernél több nézőt is beengedhetnek a szűk három hét múlva rajtoló Francia nemzetközi teniszbajnokságra.

Bernard Giudicelli, a francia szövetség (FFT) elnöke hétfőn közölte, a járványügyi tervekről hamarosan döntés születik, de a maga részéről biztos benne, hogy a jelenleg zajló US Opennel ellentétben lehetnek nézők a Roland Garroson.

,,A focimeccseken legfeljebb ötezer szurkoló lehet jelen, de mi nem egy esemény vagyunk, nálunk több mérkőzés zajlik egyszerre. Egy olyan Franciaországot akarunk megmutatni a világnak, amely képes alkalmazkodni a pandémiás helyzethez, és nem süllyed el a pesszimizmusba. Az élet megy tovább" – mondta az FFT első embere a L'Équipe sportnapilapnak.

,,A Tour de France és a Roland Garros – ez Franciaország" – tette hozzá.

Annyi már bizonyos, hogy bár a US Openen a sztárok saját házat bérelhettek, Párizsban az egész mezőny a kijelölt szállodákban fog lakni, kivétel nélkül.

A Roland Garrost a koronavírus-járvány miatt tolták el a szokásos májusi időpontról szeptemberre.

forrás:nso.hu

Ezen már Nadal is lesz?