A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Jókat írtok, szerintem is kiragadott részlet, pláne, hogy a Hihetetlen magazin rakta ki.

Mondjuk akkor is gáz, hogy ez az öregasszony bármilyen poziciót betölt.

Megjegyzés:

Partizán a youtube-on nagyon fasza anyagot rakott össze Nyunyóka néniről és a hajléktalan fejű, piszkoskörmű Káslerról is, nagyon érdekes mindkettő.

Nagymamám stroke-ot kapott, sürgősségi után neurológiai (vagy stoke, oda ilyen perjellel volt kiírva) osztályra került, ahol majd két hetet volt, de még lett volna pár nap és vizsgálat vissza. Rohamléptekben tették őt most ki az osztályról, mert az egész kórházban kell a hely covidos betegnek, hirtelen annyi lett (szomszédos városban állítólag megtelt a covid-osztály, nekünk ezt mondták). Se zárójelentés (majd elvileg csütörtök-péntek mehetek érte), se gyógyszerek normális beállítása, mert rohanni kell a sok új beteghez, akinek súlyosabb az állapota. Ezt én megértem, nem is hibáztatom a kórházat, mindössze arra kérek mindenkit: vigyázzatok magatokra, mert még ha a médiában nem is nagyon propagálják, sajnos vannak fertőzöttek, egyre többen. Én újból hordom a maszkot, néha hülyének néznek páran, de ahogy látom, egyre többen kezdik visszavenni a maszkot.

Jobbulást kívánok nagymamádnak!

És már nem sok van a vadászatiból, lassan újraberobban a 'bomba'..

Jobbulást kívánok én is @Pozzato!
Legalább hozzászoktatod magad újra a maszkhordáshoz, november 1-re úgyis mindenki visszaveszi. Jó lesz újra látni az egyedül autóban ülő sofőrt-maszkban. Az mindig megnevettet.

Gyógyulást kívánok a Nagymaminak! Kitartást és jó egészséget a családnak! Természetesen itt is mindenkinek jó egészséget kívánok!

Jobbulást a mamádnak.

Mindeközben Romániában:

https://foter.ro/cikk/beerett-az-oltasszkepszis-gyumolcse-csaknem-felezer-embert-vitt-el-egy-nap-alatt-a-jarvany/

Tegnapi adat: közel 500 halott, amely a járvánnyal összeköthető.

Szeptember elején készült a táblázat, ahogy az oltás kezdetén menőztünk mi magyarok, pont úgy maradtunk le az oltásban.

Írország, Dánia, Málta, Izland, Belgium, Spanyolország vagy épp Portugália nagyon hatékonyan oldotta meg az oltásokat. Bulgária és Románia lenne a sereghajtó?

Idézetet írta: TiB Dátum október 15, 2021, 09:09:36
Szeptember elején készült a táblázat, ahogy az oltás kezdetén menőztünk mi magyarok, pont úgy maradtunk le az oltásban.

Írország, Dánia, Málta, Izland, Belgium, Spanyolország vagy épp Portugália nagyon hatékonyan oldotta meg az oltásokat. Bulgária és Románia lenne a sereghajtó?
Igen, Bulgária és Románia a sereghajtók.

Jelenlegi adatok alapján:
Írország 92.0 %
Dánia 88.0 %
Málta 91.3 %
Izland 91.1 %
Belgium 85.8 %
Spanyolország 83.8 %
Portugália 91.2 %
...
Bulgária 24.2 %
Románia 35.06 %

Részletek: https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#uptake-tab

Ez is a hatása, hogy valakik hülyére meggazdagodnak. Szerencsére mostanában már csak a harmadik dózist felvevők tömik meg ezen emberek zsebét.
https://mfor.hu/cikkek/makro/bejott-a-vakcinabiznisz-280-millios-tihanyi-birtokot-vett-az-egyik-uzlettars.html

Pfizert viszik a legtöbben, gondolom máshol is, szóval futott be némi pénz a Pfizer kasszájába.

https://444.hu/koronavirus-covid-19-jarvany-data


Nos mi megkaptuk a harmadik dózist, "au naturale" módon. 6 hónap után úgy néz ki a vakcina nem véd fertőzés ellen. Klinikai definicióval enyhe szimptómákkal megúsztuk, de azért igy sem volt kellemes.

Jobbulást nektek @vmlinuz! Nekem van olyan ismerősöm akinek a 16 éves gyereke már négyszer is "elkapta".

Én kértem harmadikat, reménykedtem a szép doki néniben, és bejött, ő volt megint :D megint lepattantam róla, bár emlékezett rám és nevetett, megbeszéltük hogy a hatodik-hetedik hullám idején már ad rá kicsi esélyt, hogy tönkretegyük egymás házasságát ;D Amúgy az is motivált, hogy egy steril szobás beteg lett a környezetemben.

Érdekes volt, hogy én dönthettem el milyet kérek. Kérdeztem miből van nyitott maradék, és abból kaptam, ami a kínai volt.

Április-május magasságában kaptam meg a 2 oltást. Ha igazak a hírek, akkor már nem olyan sokat érek vele. Megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy ugyanabba a dilemmába kerülök/kerülünk, mint anno. Akkor azt hittem, hogy a döntéshozatalommal egyfajta véglegesség (oltás melletti) született, de úgy tűnik csak egy végtelen (?) kör vette kezdetét. Halljuk, hogy jönnek a szigorításuk; a maszk újra egyre több helyen kell és ez nyilván csak fokozódni fog a tél közeledtével. Á, fucking covid :megbok:
Szerintem ezt a kört 'elcheckolom' és most az immunrendszerem tesztje fog következni oltás nélkül, aztán meglátjuk mit hoz az élet ???