Kosárlabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Ma már ez elképzelhetetlen, épp ezért erőltetettnek érzem az összehasonlítást a legendákkal, de attól még érdemes elolvasni..

(Azért Dajka Balázs vehette volna a fáradtságot és utánanéz a statisztikai jelentéseknek. Akkor nem azt írja, hogy sikeres-rontott, hanem azt, hogy sikeres-összes)

https://24.hu/sport/2021/03/02/wilt-chamberlain-100-pontos-merkozes-nba-philadelphia-warriors-new-york-knicks/

Női kosárlabda Euroliga - Nézők előtti negyeddöntők Salamancában

Nézők előtt kerül sor jövő héten Salamancában a női kosárlabda Euroliga egyik negyeddöntős tornájára, a másik viadalt a veretlen Sopron Basket rendezi.


A wbasket.hu szaklap szerdai tájékoztatása szerint a spanyolországi Kasztília és León hatóságai már a járványügyi korlátozások enyhítésénél tartanak. A sporteseményeken ezért a higiéniás előírások betartása és a kötelező távolságtartás mellett visszatérhetnek a nézők a lelátókra.
   
A Salamanca által rendezett negyeddöntős tornán a csarnok nézőterének egyharmadára adhatnak el jegyeket. Először 20 eurós kedvezményes áron a klub pártoló tagjai juthatnak belépőkhöz, s ha maradnak szabad helyek, akkor válik nyilvánossá a bejutás. A madridtól kétszáz kilométerre fekvő városban két párharcot bonyolítanak le a Salamanca és a szintén spanyol Girona, illetve a török Fenerbahce és Galatasaray között.
   
A jelenlegi Euroliga-idényben nem először rendeznek nézők előtt mérkőzéseket: február végén az orosz Orenburg és a Dinamo Kurszk is a szurkolók jelenlétében fogadta a török Izmitet.
   
A soproni négycsapatos, oda-visszavágós rendszerű tornára ugyancsak jövő szerdától péntekig kerül sor, a magyarországi előírások miatt zárt kapuk mögött. Ennek során az idényben még veretlen hazaiak a francia Lyonnal csapnak össze kétszer. A viadal másik két résztvevője a legutóbbi, a 2018/19-es kiírásban első Jekatyerinburg, valamint a szintén orosz Kurszk lesz. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem hirdettek győztest.
   
A salamancai és soproni párharcok győztesei jutnak az Euroliga négyes döntőjébe, amelyre április 16. és 18. között kerül sor.

forrás: MTI

Fizetnél egy újonc kártyáért 5,2 millió dollárt?

Míg egyeseknek alig jut a betévő falatra vagy épp készülődnek a rettegett világválságra, egy tehetős ismeretlen milliókat költött egy aláírt újonc kártyáért. Olvasd tovább!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org


A mai kvalifikációs tornák döntőitől vártok további meglepetéseket:?

Szlovének be fogják húzni, Doncic mellett a többiek is jól nyomják, mindenképp az ő győzelmüket várom.
Cseh csapat tegnapi csoda után (beesett nekik minden) ma sima vereséget szenvednek..
Német Brazil no bet
Szerbek meg min. 10 pontot közé tesznek.

Mehet a 3-as kombi  :beerchug:

Szerb nekem is evidens, egyben van az a csapat, motiváltak, olaszokat nem érzem most annyira erősnek. Papírforma alapján tényleg 10-15 pont a minimum, ha komolyan veszik a szerbek.
Litvánia - Szlovénia nekem a no bet, inkább csak érdekel a meccs, hogy a magasak a kicsik ellen mire mennek. Elvileg Doncicnak ez sima kell, hogy legyen, de 1.50 körüli szorzóért nincs benne érték számomra.
Őszintén reménykedtem, hogy az irodák elmérik a szorzókat és a brazilokra lesz 2.50, de 1.40?  ::)  Tényleg sokkal jobbak, németek elintézték a horvátokat, lehet itt így egy német hendi érné meg, de ez is no bet.
Csehek hihetetlenek, görögök "meglepetés" győzelme szerintem kevésbé az, innentől ők ezt megoldják rutinból.

Félidőig volt esélye a litvánoknak, utána Doncic magasabb fokozatba kapcsolt. Eszméletlen ez a faszi, gyakorlatilag egyedül kijutatta az országát az olimpiára, mindezt Litvániában. Amikor kell, akkor csinál egy 31-11-13-as tripla-duplát, hogy állítod meg? Tényleg az NBA legjobb védőinek kell őt ütnie folyamatosan, máshogy nehéz. Teljesen más szint, mint ennyi idősen LeBron és a többiek voltak.

A szerbek mit csinálnak,,, no komment  :bash:


Idézetet írta: gerry Dátum július 04, 2021, 21:42:59
A szerbek mit csinálnak,,, no komment  :bash:
A szerbek és a görögök... Érthetetlen volt számomra. Megmondom őszintén, már az olasz és cseh győzelem is meglepetés, de az, hogy ennyivel, nehéz rá szavakat találni. A csehek belenyúltak a szarba, minden beesett, amit dobtak. Az olaszoknál meg az segített, hogy jól szedték a támadókat, ebből jöttek az újabb lehetőségek.

Ennyit jelent, ha Doncic mellett jó dobók vannak (Prepelic még formában sem volt...), akkor nyugodtan mehetnek a betörés+kiosztás kombók. A Dallasban, ha lenne 4-6 ilyen játékos, akik nagyon kis megingásokkal tudnák ezeket hozni, nem lenne gondja a csapatnak. Megfigyelhető volt, hogy Tobey hiába center, ki kellett rá lépni, mert az open triplákat bevágja. Cancar inkább SF az NBA-ben, Dimec pedig alig kapott játékidőt. Gyakorlatilag egy klasszikus magassal lehozták a Sabonis - Valanciunas tengely ellen úgy a meccset, hogy nyerték a palánk alatti csatát. A szlovénok játéka egyszerű volt - Doncic szemszögéből nem, hiszen mindig neki kell döntést hozni -, de ez simán működne a Dallasnál, ha jó dobóik lennének. Hardaway nagyon ingadat, J. Richardson és Trey Burke catch and shoot triplából gyenge, Maxi Kleber és Finney-Smith lehetne az, akire építhetnének, illetve Porzingis, de nála nincsen 2-3 egészséges hónap zsinórban...  Ha Kleber és Finney-Smith mellé tudnának hozni még két jó periméter játékost, akik tudnak dobni, akkor egy small-ball rendszerben simán ott lehetnének a legjobbak között. A szlovénok pedig érdekesek lesznek az olimpián. Ha ez a selejtezős játékukat tartani tudják, akkor bajban lehetnek az ellenfelek. A 2017-es szlovén csapat mélyebb volt (Dragic, Randolph), de a jelenlegi keretben már ott van egy 100%-os Doncic (az akkori még egy fiatal tehetség). Ez sokat jelenthet, úgy hozták a litvánok elleni meccset, hogy az amúgy jól triplázó Prepelic rossz napot fogott ki (többiek jók voltak). Ha ő is hozza a 40%-ot, akkor nagy gondjuk nem lehet. A spanyol-japán-argentin trió mellé kerültek, utóbbi szintén alacsonyabb szerkezetre épít, őket dominálhatják Doncicék. Spanyolok rutinból játszanak majd, de ebből a csoportból tovább kéne jutniuk. Ha a B-csoportból kapnának ellenfelet, akkor simán benne van az elődöntő a szlovénokban. Egy esetleges 4.00 feletti szorzó a szlovén éremre, már nem rossz opció.
https://www.youtube.com/watch?v=f_AWJ0QLkZs

Hanga Ádám távozik a Barcelonától

A következő idényben már nem a Barcelonában kosárlabdázik majd a válogatott Hanga Ádám.


A katalán klub a honlapján számolt be pénteken arról, hogy a magyar játékos már nem tagja a keretnek.
   
A rövid közlemény emlékeztet rá, hogy Hanga 2017-ben, a Baskoniától érkezett a Barcelonához, melyben 276 mérkőzésen szerepelt.
   
A 32 éves kosaras a legutóbbi idényben spanyol bajnok és Király Kupa-győztes lett a gránátvörös-kékekkel, az Euroligában pedig a döntőig jutott. Spanyol sajtóértesülések szerint az idei bajnoki fináléban éppen a Barcelona által legyőzött Real Madrid érdeklődik iránta.
   
A játékos menedzsmentje egyelőre nem kívánta kommentálni az eseményeket az MTI-nek.

forrás: MTI

Lehetséges, hogy volt már, nem emlékszem, de ez nagyon beteg még mindig:
https://www.youtube.com/watch?v=U0D_JcGetRk

1984-ben ezen a napon debütált minden idők egyik legnagyobb kosárlabdázója a Chicago Bullsban, Michael Jordan.


Ma a válogatott szerintem győzelemmel kezdi meg a sorozatot, annak ellenére hogy vannak nehézségek a Covid miatt, nagyon egyben van a társaság, bízom benne hogyha egy szoros meccsen is de behúzzák. Hajrá fiúk!  :beerchug:

Más: Cseheknél a fél csapat hiányzik, sima vereséget fognak szenvedni, sajnos ezt az irodák is sejtik, 1,7-ről már csak 1,3 körül fizetnek.