Férfi kosárlabda EB 2017

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Férfi kosárlabda EB 2017






Helyszín: Finnország, Izrael, Törökország, Románia
Időpont: augusztus 31. - szeptember 17.
Résztvevő csapatok száma: 24
Címvédő: Spanyolország


Csoportbeosztás:

A-csoport: Lengyelország, Görögország, Franciaország, Finnország, Izland, Szlovénia

B-csoport: Ukrajna, Izrael, Litvánia, Grúzia, Olaszország, Németország

C-csoport: Horvátország, Csehország, Spanyolország, Montenegró, Románia, Magyarország

D-csoport: Nagy-Britannia, Oroszország, Szerbia, Lettország, Törökország, Belgium



Ebben a témában lehet beszélgetni az Európa-bajnokság mérkőzéseiről. :beerchug:

Néhány szorzó a végső győztesre:


Spanyolország  2.62
Szerbia   4.50
Franciaország   6.50
Görögország   10.00
Litvánia   11.00
Törökország   17.00


Mit gondoltok, ki lesz a végső győztes? Lesz meglepetés?

Bwinen lehet fogadni, ki szerzi a legtöbb triplát, legtöbb blokkot ki osztja, legtöbb asszisztot adja, stb. Viszont nekem nem tiszta, hogy itt darabszámra fogadunk, vagy átlagra? Szerintem utóbbi, de valaki rákérdezhetne. Elvileg van live chat, más kérdés, hogy nekem nem működik, így írtam egy levelet, de hát arra mikor jön válasz...

Mert ugye tegyük fel Koponen kioszt meccsenként 10 gólpasszt a finneknél, de a csoportkör után búcsúznak. Simán lehet, hogy Kalnietis a litvánokkal döntőig megy, és darabszámra több gólpasszt ad, de az átlaga rosszabb lesz, mint a csoportkör után kieső Koponennek.

Szerintem itt az átlag számít, de jó lenne rákérdezni valakinek, akit pl. érdekelnek ezek az opciók.

Sportingbeten is lehet ezekre fogadni, ott a kérdésemre azt válaszolták, hogy a darabszámra fogadunk. Gondolom akkor bwinen is ez a helyzet.

EuroBasket, A-csoport: Gyengébb franciák és görögök

Megkezdődik négy részes kosárlabda Európa-bajnokságot beharangozó sorozatunk, ahol az első epizódban az A-csoporttal foglalkozunk. A franciák kiemelkednek a csoportból, ahogyan a szlovénok és a görögök is. Izland meglepetésre készül, de vajon képesek lesznek megszorongatni a többi ellenfelüket? Mi lesz a lengyel-finn duóval? Tovább ITT!

Tipp: Szlovénia az A-csoport első két hely valamelyikén végez @ 2.00

Abszolút laikusként kérdezném, mire juthatnak a magyarok? Az első meccsükön például 17-es oddsot látok a győzelmükre, ilyen nagyszorzós meglepetést okozhatnak?

A románokat el kéne kenni Kolozsváron, az szerintem realitás lehet. A spanyol és horvát esélytelen szerintem, tisztes helytállás ott a cél. Marad a cseh és montenegró. Továbbjutáshoz egyet meg kéne verni. Csehek perimétere jó (Satoransky), viszont Vesely nagyon fog onnan hiányozni. Montenegró szerintem még nem a mi szintünk, szóval marad a cseh meccs. Abban bízhatunk, meg a sok kilátogató magyarban, akik nagy szurkolást csinálnak majd. Én látok sanszot, hogy bejuthatunk a 16-ba. Fontos, hogy a végén lesz a spanyol meccs, így talán ellenük már abszolút tét nélkül játszhatunk (reméljük a továbbjutás miatt).

EuroBasket, B-csoport: Olaszok rutinból hozhatják a csoportot

Elsőre egyértelműenk tűnik Litvánia első helye a csoportban, de ha alaposabban utána nézünk, akkor rájövünk, hogy itt bizony beleszólhat a csoportelsőségbe az olasz és akár még a német gárda is. Mi lesz vajon az Izrael-Grúz-Ukrán trióval? Tovább ITT!

#8 augusztus 30, 2017, 09:28:35, oakland23
Pippen 33 főoldali cikk ( https://www.sportfogadas.org/elozetesek/eurobasket-a-csoport-gyengebb-franciak-es-gorogok ) alatti kommentje után megnéztem, hogy az előző Eb-n hogyan és milyen százalékban jöttek a meglepik.
Nos, én az 1.00-1.09 átlagoddsot néztem, tehát olyan meccseket, ahol 1.00 és 1.09 között volt az esélyes csapat oddsa.

Nos, 16 darab ilyen mérkőzés volt, mind a 16-ot a favorit nyerte! Gondoltuk volna? Én biztosan nem!
le is írom, sorrendben a meccs, aztán az esélyes csapat oddsa (kb 50 iroda oddsainak átlaga és a harmadik szám az a különség, amennyi ponttal az esélyes csapat nyert)

***csopoprtmeccsek***
görög-izland 1.02 6
litván-ukrán 1.07 1
francia-finn 1.04 10 (overtime!!!)
izland-olasz 1.04 7
bosnyák-francia 1.03 27
francia-lengyel 1.06 3
szerb-izland 1.03 29
grúz-görög 1.08 11
horvát-macedón 1.09 18
észt-litván 1.04 2
orosz-francia 1.09 7
holland - horvát 10.5 6
izland-spanyol 1.01 26
***következő három már egyenes kieséses szakasz***
spanyol-lengyel 1.09 14
szerb-finn 1.05 13
francia-lett 1.04 14


átlagban az esélyes csapat 12.12 ponttal győzött

Kb. 4 olyan meccs volt, ahol majdnem borult a papírforma. A litván-ukrán meccsen 1 pont volt közte, francia-finn meccsen overtime. A frncia-lengyel meccsen 3 pont döntött, míg az észt-litvánon mindössze 2 pont. Látható, hogy a litvánok kétszer voltak hatalmas favoritok, és mindkét alkalommal épphogy behúzták a meccset. Ukránok ellen 1 ponttal, észtek ellen 2 ponttal nyertek.


Érdekesség, hogy a francia és a finn csapat két éve is egy csoportban volt, és első meccset játszott, akkor a finnek ikszre hozták a rendes játékidőt, de a hosszabbítást rútul elveszítették. Most is egymás ellen kezdenek, és most a finnek vannak otthon, ráadásul a gall csapatból több kulcsjátékos hiányzik, mint pl. Gobert. Többen tök öregek (vagy a keretben vannak, vagy nem), és bár lehet ez jó csapat így is, simán benne van a meglepi. Két éve a franciák otthon játszottak szoros meccset a finnekkel, most Finnországban ki is kaphatnak. Miért ne?

Spanyolok is álmosan szoktak kezdeni, ha nyerni a montik nem is fognak, egy pluszos hendi ott is ülhet

görögország nagy favorit izland ellen, és igazából izland kétszer játszott ellenünk edzőmeccset, mindkettőt láttam, és ellenünk egy félidőn át bírták, a 3. és 4. negyedre totál kipukkantak. egy-két jobb játékosuk van, szóval itt a görögök csak akkor kapnak ki, ha maguk ellen fogadnak.

csehek is nagy favoritok, de itt Romániát mindenki bucira fogja verni, hiába a hazai pálya

Mi pedig oddsok alapján totál esélytelenek vagyunk, vélhetően kikapunk

(Egyébként 2013-ban 2 meccs volt, ahol az esélyes csapat 1.10 alatti szorzót kapott, és meccset bukott, 2011-ben 1 meccs volt, ahol az esélyes csapat 1.10 alatti szorzót kapott, és nem nyert)

A franciáknál nálam csak Batum hiánya mérvadó, a többieket teljesen jól pótolták. Nincs több fontos hiányzójuk, mint a többi fő esélyesnek.

Sziasztok! Rólunk mi a véleményetek?Jól beáraztak minket,de azért  +25,5 hendire csak jok leszünk..

Lesznek bajban a litvánok ezzel a vereséggel. Doncic mennyire pocsékul dobott, de így is mezőnyben milyen jó volt. Franciák is egyelőre bajban.

Főoldal+oakland, köszönet a gondolatokért, megpróbálkoztam a finneknél egy kisebb hendivel. Megérte.  :ok:

Szép volt Oak!  :ok:

Érdekes lesz innentől a franciák és a litvánok helyzete is, ugyanis két kötelezőt buktak el. Persze simának kéne lennie a tj-nek, de azért ez nem jött jól nekik.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 31, 2017, 22:24:54
Szép volt Oak!  :ok:

Érdekes lesz innentől a franciák és a litvánok helyzete is, ugyanis két kötelezőt buktak el. Persze simának kéne lennie a tj-nek, de azért ez nem jött jól nekik.
Sztem még csoportelsők is lesznek ezektől függetlenül.
Már persze, ha az ágak nem alakulnak majd úgy, hogy trükközgetni kelljen utolsó körben. :redchug: