Várda64 pókeres naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: horzol Dátum december 13, 2009, 13:34:14
Üdv Várda barátom!

Nah egy vallomással tartozom, te voltál a lökés hogy elkezdjek pókerezni, ódzkodtam töle sokáig, de az volt a végső lökés mikor végigizgultam veled ha jól emlékszem az 1500 dolcsis nyereményt a chaten.  Gyakorlás képpen Pokerstarson kezdtem tanulgatni a játékot, ott felvertem 2 millió játékpénzre, utánna következett a Fulltilt igazi pénzben, 50dolcsirol 450re sikerült feltornáznom. 1 asztalos sit and go versenyeket nyomom, azon belül is a shotout a kedvencem, hosszabb versenyekre nincs türelemem.  Gondolkozom hogy nyissak egy naplót, de igazábol gyors lefojásu versenyekröl nem sokat lehet irni amiket játszom.  További sok sikert mentorom ;)!! Üdv!   :cya:
Örülök a sikereidnek horzol és természetesen gratulálok!  :great: Nyissál csak naplót bátran, láthatod, ha nem versenyzek is van egy-két érdekesség amiről lehet beszélgetni.
Sok sikert Neked is!  :cya:

Idézetet írta: Várda64 Dátum december 13, 2009, 13:17:40
Tele lett a hócipő! Mint mondottam, megpróbáltam ezt a hétvégi FPP gyűjtést egy kicsit szorgalmazni a VIP szintem megtartásához, emeléséhez. Na de nem minden áron!! Mikor már a 7-8. SnG-t bukom el zsinórban a csatolmányban közölt, vagy ehhez hasonló módon, akkor azért engedtessék már meg nekem is, hogy bosszús, mi több mérges legyek. Mi a f*sz van itt? Ezt éppen konkrétan nem néztem, de elhihetitek, hogy 70-80%-os all injeimet verette meg az állítólagos véletlengenerátor. Na most egyszer-kétszer benyelem, de zsinórban nyolcszor(!!!!)? Ott már meg kell kérdőjeleznem a véletlenszerűséget....



Szia!

Szerintem teljesen jó volt a re-raise emelés,nem is értem. Nálam sima dobás
lett volna az ő helyében.Én is voltam hasonló helyzetben riveren buktam állandóan,
aztán változott a helyzet.Kitartás szerintem változni fog a dolog! ;)

Idézetet írta: TiB Dátum december 13, 2009, 14:12:03
Értem. Nem kritizálni akartalak, csak beszélni a handről. Hasonlókat mindenki meglép, főleg ha egy kisebb bad beatben van, csak egyre inkább úgy állok a pókerhez, hogy a pre-flopp all-ineket próbálom elkerülni, mert kicsit video poker jellegge, amikor már all-inben vagy és jönnen a lapok. Bár én inkább Cash gamet játszok, szal onnan jöhetett ez a hozzállás. Remélem nem vettem el a kedvem további képek feltöltésétől az okoskodásommal :)
Én is azon vagyok, hogy kerülöm a pre-flop all-ineket. Megjártam pár hasonló esetet én is.

Én tényleg nem értek a pokerhez, de szerintem a preflop játék nagyon fontos része a pokernek, és nem lehet kihagyni belőle az allint sem. Ha ketten maradnak benn, Small és Big, akkor igenis helye van ennek. Tehát kivetni valót nem látok Zsugamester játékában.

Gondolom én sima megadás esetén flop után meg már szintén check lett volna mindkét részről, Várda mondván, tuti nyerő, és megvárja a turnt-rivert, hátha leesik a másiknak is 1-2 pár, a srác meg kiváróra játszott volna. Tehát akkor is elmennek a riverig, ott meg allin mindkettő. Persze ez megint az én agymenésem.

Még én is offolok egyet ;)

Az a baj a négyszeres nagyvak emeléssel, hogy azt megadja a többség nagyon szar lapokra is, mondván leeshet 25-ös kézre is a két pár, és csak egy embert kell legyőzni vele. Ha négyszeresre emelsz, már belő téged viszonylag magas lapokra, és egy 5710 flopon akár blöffre is emelhet. Én meg ezt nem szeretem, és ezt kerülöm el a preflop allin-el, hiszen egy 45-ös kézzel nem adja meg bizonyosan. Mire teszed a másikat egy sima kiegészítésnél? Ha láttad korábban játszani, és tudod, hogy nem limpel, akkor semmi jót nem várhatunk, viszont eltökéltséget feltételez róla, ha kiegészít. Vagy hagyom menni így a flopot, vagy allint mondok, mert a négyszeresre is jön, ha egészít. Persze ez tényleg játékosfüggő, de a pokerpszichológia szerint a négyszeresre is jönni fog! Én legalábbis 5-ből 4-nél ezt tapasztaltam. Akkora erő csak a legnagyobbakban van, hogy dobják ilyenkor is...

Én elég sokat szoktam élőzni, és ott ezek a megadások gyakoriak, tehát én mindig ebből indulok ki. Cash-et nem nyomok neten, lehet mások a szabályok, de nálam belefér ez a preflop játék bőven, és nemcsak balfasz játékos ellen. Hopp, most elárultam magam, ellened nem játszhatok többet ;D

Elnézést, hogy csak most reagálok, de nem volt netem. Szóval maximálisan behatároltam a figurát, legjobb esetben is csak közepesen jó lapra tettem a kiegészítése miatt, tudtam hogy nincs jobb kéz nála, mert előtte ha volt, mindig emelt. Azt sem győzöm hangsúlyozni, hogy körökkel előtte egy AA-al elkaptam a grumáncát, tulajdonképpen azzal jöttem vissza a versenybe. Így utólag sem tartom elhibázott lépésnek a flop előtti all inem. Mert ha az én all inem erős, akkor mi a K10-re való megadás? Én egyszerűen a gép véletlenszerűségét kérdőjelezem meg sokszor magamban. Csak egy példa: nálam AA középen, vakszint 250/500, a verseny 35000$ garantált rebuyos, már az egyenes kieséses szakaszban járunk. UTG2 emel 1500-ig én ráemelek 6000-ig. Mindenki dob Ő megad. Nálam kb. 18 ezer, nála 16 ezer de mind a ketten átlag felett voltunk. Flop 6, 10, A, szivárvány közte a hatos treff. Emel 3000-et all int tolok rá, megadja. Nálam ugye AA, nála K10 treff. Szerintetek mennyi esély volt rá, hogy kikapjak vele? Mert azt ugye mondanom sem kell, hogy még lejött két treff..... Teljesen véletlenül!!!!! Nem tudok angolul, de az asztalnál ülők reakcióit azért látnotok kellett volna. Minden idióta baromnak lehordták az illetőt(?). Természetesen a figura az élre ugrott és hajnalban az volt az első, hogy megnézzem mit hozott ki belőle, mert ezzel a zsetonmennyiséggel már minimum az első 30-ban tudott volna végezni. Mondanom sem kell éppen, hogy beért fizetős helyre.... Jah és még egy. Nincs üldözési mániám, de az ilyen nick neveket megjegyzem magamnak, sose tudni hol bukkan fel. Jópár versenyen indultam már azóta, többek között az éjszakai magas díjazásuakon is, de soha nem találtam az indulók között....

A hülyeség az, hogy megadják az all-int elég szar kártyákkal, mintha tudnák biztosan, hogy lejön nekik.

A pihentetés időszakában vagyok, de van egy fórum, mely keddenként indít egy freet az expekten, gondoltam beülök egy kicsit nézzük merre változtak a dolgok. Még jó, hogy nem került semmibe a nevezésem, de képletesen szólva a hokedli se nagyon melegedett meg alattam. Mint jól látható mindez az első leosztásban történt.

Még jól is jártál. Mi lett volna, ha 55-el ad meg ;D


Idézetet írta: Várda64 Dátum december 15, 2009, 20:33:07
A pihentetés időszakában vagyok, de van egy fórum, mely keddenként indít egy freet az expekten, gondoltam beülök egy kicsit nézzük merre változtak a dolgok. Még jó, hogy nem került semmibe a nevezésem, de képletesen szólva a hokedli se nagyon melegedett meg alattam. Mint jól látható mindez az első leosztásban történt.

Szép hand !

De legalább nem ültél sokáig hiába a hokedlin  ;)

Az ijen fishek segitenek minket a nyereményekhez , de ha minden handet megnyernénk akkor ők valószinüleg nem játszanának igy szerintem néha jó ha mákolnak
Én is megszivtam mint te , csak engem 53 fogadott , floppon első lap 3 , turn 3 , river 3 .... erre mit lehet mondani ???
És igy utólag grat a naplódhoz és a nyereményekhez

Idézetet írta: wukie Dátum december 16, 2009, 09:21:38
Az ijen fishek segitenek minket a nyereményekhez , de ha minden handet megnyernénk akkor ők valószinüleg nem játszanának igy szerintem néha jó ha mákolnak
Én is megszivtam mint te , csak engem 53 fogadott , floppon első lap 3 , turn 3 , river 3 .... erre mit lehet mondani ???
És igy utólag grat a naplódhoz és a nyereményekhez
Köszi wukie:ok:

Csak nem hagyott a "kisördög"! Pénzt már nem akartam invesztálni ebbe a dologba, de FPP pontjaimból vásároltam egy 2+0.40$-os tokent, mondom hátha fordul már a szerencsém. Életem végéig csak nem pihenhetek. Beültem egy 6 fős SnG-re, behúztam. Nah, akkor irány eggyel feljebb, azt is behúztam. Hohóóó! Kezd a bab is hús lenni.... Na még egy 5$-os. Itt a hülyeségem miatt kiestem. Na, akkor egy kis váltás. Omaha PL cash 0,02/0,04 Fontos. Itt 5 Fontnak megfelelő dollárt beváltottam, megdupláztam, kiszállás. Így most 27$-ra feltornáztam a pár száz FPP pontomat, 2 óra alatt, ami nem sok, de legalább van miből gazdálkodni. Cél továbbra is a VIP szintem megtartása, ha már eddig küszködtem vele. Ha mellé éppen csurran-cseppen valami azért biztosan nem fogok megharagudni.