Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 31, 2022, 18:01:31, Admin
Hírek, információk, érdekességek a foci világából

Ebben a fórumtémában gyűjtjük a labdarúgással kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:

Report: UK fans in favour of watching sports exclusively on streaming platforms

According to a report by live video production company Grabyo, 59 per cent of UK sport fans have stated they would watch sport exclusively on online streaming platforms for the rest of the year, highlighting the growing importance of online services for traditional sports.

The 'Grabyo At Home Video Trends (UK) 2020' report, which surveyed over 2,000 consumers from across the nation to analyse buying and watching habits since March 2020, also emphasised that 63 per cent of sports fans are willing to spend over £10 per month on an online streaming service that carries live sports and highlights.

Grabyo's report stated: "Sports streaming platforms such as DAZN already offer this type of service in certain global markets, with DAZN achieving 950 per cent year-on-year growth in 2019.

"There is a huge opportunity for broadcasters and rights holders to launch a dedicated streaming service for sports fans who want to watch online. BT Sport has moved in this direction, following the evolution of NowTV from Sky to offer a standalone sports streaming service. Offering this flexibility, and a reduced cost per month, opens up a much larger market of customers that have moved away from linear TV."

The report particularly focused on the changing attitudes by UK viewers during the global health pandemic, which heavily affected sports in three major ways. Firstly by canceling and postponing events, secondly by restricting fans from attending live sporting fixtures and finally sports suddenly becoming more accessible on a variety of platforms due to a packed schedule, which included having Premier League games on Twitch and the BBC for the first time.

In total 77 per cent of sports fans watched sport regularly on online streaming platforms during this period, with 68 per cent watching regularly on payTV services and 66 per cent watching regularly on social media. As a result Grabyo concluded that with an increased online consumption due to lockdown, more traditional sports fans have become more susceptible to streaming sports online.

Grabyo's sport media report was just one section included in the study, with it also going in-depth regarding 'the multi-platform era, online streaming's overall surge and the long lasting affect lockdown could have on watch habits, to name a few.

Gareth Capon, CEO, Grabyo commented: "The long-lasting impacts of the pandemic for consumers are not yet known, but it is clear that some of the changes impacting the media industry are unlikely to be reversed. Consumers have had more time to weigh their options and discover exactly which video services offer them the most value.

"Video providers have had to shift to new video production models as everyone adjusts to being at home. Linear broadcasters, media publishers and online streaming services will need to be ready to react to these changes or risk losing consumers for good.  The war for attention has been intensified by COVID-19 and shifts in behaviour look set to continue beyond the pandemic."

(forrás: Insidersport.com)

Bölöni Lászlót hivatalosan is bejelentették a Gentnél

Az előző szezonban bajnoki ezüstérmes klub honlapjának csütörtöki bejelentése szerint az erdélyi születésű szakember megbízatása két évre szól. A Gent a belga sorozatok mellett a Bajnokok Ligája selejtezőjében is érdekelt, a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe.

,,Érzem a felelősséget, érzem azt, hogy milyen munka vár rám" – fogalmazott az M1 aktuális csatornának a 67 éves edző.

Bölöni harmadszor vállalt munkát Belgiumban, 2008 és 2010 között a Standard Liege, a legutóbbi három idényben pedig a Royal Antwerp csapatát irányította. Utóbbi együttestől - amelyet kupadöntőbe vezetett - májusban távozott.

Csütörtökön már edzést is tartott új állomáshelyén, és mint a telefonos interjúban elmondta, a játékosok 60 százalékát már ismerte.

,,Ellenfélként általában a pozitív, a jó dolgokat látod bennük elsősorban, mikor pedig a saját játékosaid lesznek, akkor sokkal kritikusabb leszel velük szemben" – emelte ki Bölöni.

Leszögezte: célja az, hogy tükörbe nézve azt érezze, képességei maximumát nyújtotta a csapatért.

,,Senki nem akar jobban bajnok lenni, mint én, ám az elvárásokat mindig leredukálom arra, ami számomra a legfontosabb, hogy a munkámat kritikus szemmel nézve tudjam pozitívan értékelni."

Bölöni játékosként 107-szer szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig Belgium mellett dolgozott francia, portugál és görög élvonalbeli kluboknál, illetve a Közel-Kelet több országában, továbbá a román nemzeti együttes szövetségi kapitánya is volt.

(Forrás: MTI)

Megnéztem a klub facebook-oldalát, a szurkolók egy része nagyon nem örül a kinevezésének, szerintünk el fog aludni a kispadon és gyorsan fog távozni. Fiatalabb edzőt vártak, szerintük ez a klub vezetés részéről nem egy ambíciózus lépés.

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 21, 2020, 19:46:24
Bölöni Lászlót hivatalosan is bejelentették a Gentnél

Megnéztem a klub facebook-oldalát, a szurkolók egy része nagyon nem örül a kinevezésének, szerintünk el fog aludni a kispadon és gyorsan fog távozni. Fiatalabb edzőt vártak, szerintük ez a klub vezetés részéről nem egy ambíciózus lépés.

Részben értem a szurkereket, de nem 76 Bölöni, hanem 67. Amikor nyilatkozni láttam, akkor mindig felkészült volt és nem láttam sose 'öregnek'. Gratulálok a kinevezéséhez, sok sikert! :ok:

Csak gratulálni tudok neki, de főleg annak, aki elengedte Görögországba. Valószínűleg már nem volt szomjas.

Maguire ütötte és rugdosta a rendőrt, majd meg akarta vesztegetni

A világ legdrágább védője, a Manchester Unitedben játszó Harry Maguire Görögországban nyaral, ahol verekedésbe keveredett.

Maguire a barátaival Mikonosz szigetén tölti a szabadságát, és egy szórakozóhelyen szóváltásba keveredtek egy másik angol társasággal, amely megjegyzéseket tett a focistával bulizó nőkre. A szóváltásból verekedés lett, majd amikor a helyszínre érkező rendőrök megpróbáltak rendet rakni, Maguire és két társa a rendőrökkel is összeakaszkodott.

Az egyik férfi bevágott egyet az egyik rendőrnek, de Maguire is erőszakos volt, a rendőrségi szóvivő szerint, ő is megütötte és megrúgta az egyik rendfenntartót.

A három férfit végül letartóztatták, és Szírosz szigetére szállították. Maguire és társai óvadék ellenében szabadulhatnak, de eljárás indult ellenük hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés és vesztegetési kísérlet miatt.


24.hu

Korábban volt szó arról, hogy koronavírusos lett az Ausztriában edzőtáborozó FC Liverpool egyik játékosa. Akkor még nem tudtam, hogy kicsoda az illető. Most már tippelhetek is viszonylag jó százalékkal: Divock Origi.

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 22, 2020, 17:14:02
Korábban volt szó arról, hogy koronavírusos lett az Ausztriában edzőtáborozó FC Liverpool egyik játékosa. Akkor még nem tudtam, hogy kicsoda az illető. Most már tippelhetek is viszonylag jó százalékkal: Divock Origi.

Szia csabax! Kérlek szépen hol lehet rá tippelni? A bet365 lehet?

Idézetet írta: grof19 Dátum augusztus 22, 2020, 17:39:32
Szia csabax! Kérlek szépen hol lehet rá tippelni? A bet365 lehet?
Nem tudom, hogy lehet-e tippelni ilyesmire. Szerintem nem. Ez csak amolyan én tippem.

Idézetet írta: grof19 Dátum augusztus 22, 2020, 17:39:32
Szia csabax! Kérlek szépen hol lehet rá tippelni? A bet365 lehet?

Nem hinném, hogy erre fogadhatsz ilyen nagyobb és elismert irodánál, maximum valami orosz szégyentelen nyugatutáló cuccnál.

Szerintem ezt csak úgy szófordulatként használta csabax, hogy tippel.

Képtelen a többi csapat megverni a spanyolokat

Lassan át lehet nevezni az Európa Ligát Sevilla Kupára: a spanyol csapat 2006, 2007, 2014, 2015 és 2016 után hatodik alkalommal nyerte meg a második számú európai kupasorozatot. Bár az Inter korán vezetett, majd a spanyolok fordítása után még ki tudott egyenlíteni az idei döntőben, végül egy ollózós lövés utáni Romelu Lukaku-öngól eldöntötte a kölni mérkőzést. A Sevilla hatból hat döntőt nyert meg a sorozatban.

A Football Espana újságírója, Colin Millar érdekes dologra hívta fel a figyelmet. A spanyol csapatok 2001, a Bayern München és a Valencia Bajnokok Ligája-döntője – amit a németek nyertek meg tizenegyesekkel – óta összesen 15 finálét vívtak más országok klubjai ellen a nemzetközi kupákban.

És mind a 15 alkalommal a spanyolok nyertek.

Ehhez a Sevilla mellett hozzátette a magáét a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético Madrid és a Valencia is. E mellett voltak még a spanyol házidöntők (BL: Real-Atlético kétszer is, UEFA Kupa/Európa Liga: Sevilla-Espanyol, Atlético-Bilbao) is.

Hogy az olaszoknak még jobban fájjon az Inter veresége: tíz éve nem nyert csapatuk európai kupát, miközben a spanyolok hat-hat BL-t és EL-t gyűjtöttek be ez idő alatt. A Sevilla pedig tényleg verhetetlennek tűnik az EL-ben, 18 párharca volt ugyanis a negyeddöntőkben, elődöntőkben és döntőkben összesen, egyet sem veszített el.

24.hu

#10 augusztus 28, 2020, 06:24:59, SPF Infó
Európai Szuperkupa - MLSZ: még csak lehetőség a nézők előtti rendezés

Egyelőre csak lehetőség, hogy a budapesti Szuperkupa-mérkőzésen tesztelheti az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a nézők visszaengedését, a magyar szövetség (MLSZ) nagyon bízik ebben, de a döntést meg kell várni - hangsúlyozta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.


"Jelen állás szerint a zárt kapus rendelkezés van érvényben, és valószínűleg a válogatott mérkőzések esetében így is marad szeptemberben. Azonban az UEFA gondolkodik azon, hogy tesztmérkőzés keretében vizsgálja a nézők visszaengedésének a lehetőségét, és ez a bizonyos tesztmérkőzés lehet a szeptember 24-i, Puskás Arénában zajló Szuperkupa-döntő" - mondta hétfőn Sipos Jenő az M1 aktuális csatornán.
   
Hozzátette, hogy a Bayern München-Sevilla párosítás jól hangzik, de a nézők előtti rendezés még csak egy lehetőség, döntés az UEFA ígérete szerint a közeli jövőben várható. Erről az MLSZ tájékoztatja majd a közvéleményt és adott esetben a jegyvásárlási lehetőségekkel kapcsolatban is információkkal szolgál.
   
"De még itt nem tartunk. Először a döntést kell meghozni, hogy lehetnek nézők a stadionban, és annak a feltételeit is meg kell határozni, hogy milyen számban lehetnek ott a nézők" - folytatta Sipos Jenő, aki emlékeztetett rá: amikor kiderült, hogy a Puskás Aréna a Szuperkupa-találkozó helyszíne, jelezték, hogy "óriási lehetőség és óriási élmény lehet ez a magyar szurkolók számára, hogy világsztárokat láthatnak testközelből egy nagyon komoly mérkőzésen".
   
Elmondta azt is, hogy az UEFA nagyon komolyan veszi a járványügyi helyzetet egész Európában.
   
"Napokat töltenek azzal, hogy egyes országok helyzetét elemezzék. Nagyon fontos egyrészt a klubcsapatok szempontjából, másrészt a válogatott mérkőzések szempontjából is, hogy milyen az adott járványügyi helyzet. Nagyon különbözőek az egyes országokban a járványügyi statisztikák számai, illetve a beutazási szabályok." - fogalmazott.
   
A szóvivő szerint az európai szövetség azt szeretné, ha az eredeti menetrend szerint mennének le a mérkőzések, de ezt felülírhatják járványügyi intézkedések.
   
"A Magyar Labdarúgó Szövetség felajánlotta az UEFA-nak, hogy amennyiben szükséges, Magyarországon lehet rendezni adott esetben mérkőzéseket. Ezt az UEFA köszönettel elfogadta, így elképzelhető, hogy Magyarország semleges helyszínként házigazdája lesz kupamérkőzéseknek, de adott esetben válogatott mérkőzéseknek is" - mondta.
   
Kiemelte, hogy nagyon bonyolult összeszervezni a versenynaptárt ebben az őszi időszakban, sok mérkőzés van, nagyon sűrű a menetrend.
   
"Tehát halasztásokra nincs lehetőség kupamérkőzések esetében, hiszen haladnak előre a fordulók" - hangsúlyozta.

forrás: MTI

A Barca-edző telefonon közölte sztárjával, hogy nem tart rá igényt

A RAC1 katalán rádióállomás szerint az FC Barcelona új edzője, Ronald Koeman hétfőn felhívta telefonon a csapat uruguayi válogatott klasszisát, Luis Suárezt és úgy közölte vele, a továbbiakban nem tart rá igényt.

Koeman azután döntött így, hogy a hétvégén az El Paisnak nyilatkozó Suárez nehezményezte, hogy csak sajtóértesülésekből hallott arról, hogy lehet, távoznia kell, de örülne, ha ezt esetleg a klub részéről valaki nyíltan megmondaná neki is.

Nos, Koeman nem habozott, az más kérdés, hogy mennyire korrekt egy ilyen döntést telefonon közölni.

Az AS szerint nem Suárez lesz az egyetlen, akire ez a sors vár, a lap szerint csak Marc-Andre ter Stegen, Gerard Piqué, Lionel Messi, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Ousmane Dembelé, Clément Lenglet, Ansu Fati és Nelson Semedo helye biztos a 2020-21-es keretben.

Suárez 2014 júliusában a Liverpooltól érkezett, a katalánokkal négy bajnoki címet, négy Király-kupát és egy Bajnokok Ligáját is nyert. Összesen 283 tétmérkőzésen lépett pályára, 198 gólt szerzett és 109 gólpasszt adott.

A holland De Telegraaf szerint az Ajax edzője, Erik ten Hag már a múlt héten bejelentette, hogy örülne, ha Suárez visszatérne Amszterdamba, ahol 2007 és 2011 között 110 bajnokin 81-szer volt eredményes.


A cikk angolul: https://en.as.com/en/2020/08/24/football/1598276089_724573.html

24.hu

Mekkora pojén asztaaa, még a zújságok is megírták, hogy Marseille helyszínt adott meg. Ez egy akkora fricska, hogy csak na, mint Neymar mikor RedBullt ivott.

Nem sokat kellett várni az első edzőbuktára.

Egykori sztárjai segítségével támadna fel az ETO

A 2020-21-es idény előtt még a feljutásra is esélyesek között emlegették az ETO FC Győr másodosztályú futballcsapatát, azonban öt forduló után, nyeretlenül mindössze a 18., kieső helyen szerénykedik. Nem véletlen, hogy eljött a váltás ideje: hétfőn lemondott a Tuifel Péter, Herczeg Miklós edzőpáros.

Az ETO FC szerdán 19 órakor a Nyíregyházát fogadja, míg vasárnap Debrecenbe, a DEAC együtteséhez látogat. A klub vezetése úgy döntött, hogy ezen a két találkozón Király József irányítja a győri csapatot, akinek a munkáját
a csapat korábbi két sztárja, Igor Nicsenko és Stark Péter segíti.

A klub hivatalos honlapja szerint ezzel párhuzamosan megkezdődnek a tárgyalások olyan szakemberekkel, akik a jövő héttől átvehetik az ETO szakmai munkájának vezetését, és akikkel javulhat a csapat produkciója.

A bajnokságban egyébként két hetes szünet következik majd, tehát az új edzőknek ennyi idejük lesz a csapat bajnoki felkészítésére.


24.hu

Európai Szuperkupa - Nézők előtt rendezik a mérkőzést

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében nézők előtt rendezik meg szeptember 24-én az Európai Szuperkupáért kiírt összecsapást a Puskás Arénában.


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a nézőtéri kapacitás harminc százalékát használhatják ki a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-ligában diadalmaskodó Sevilla budapesti összecsapásán.
   
Az MLSZ közleménye szerint az európai szövetség ezen a találkozón vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat. Az UEFA megerősítette: ettől eltérő döntésig minden más nemzetközi mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg.
   
"Bízunk benne, hogy a budapesti Szuperkupa-döntő lesz az első lépés ahhoz, hogy a nemzetközi mérkőzéseket ismét szurkolók előtt rendezhessük meg. Szorosan együttműködve dolgozunk a magyar szövetséggel és a magyar kormánnyal azon, hogy biztosíthassuk a résztvevők és a szurkolók egészségének megóvásához szükséges intézkedéseket" - fogalmazott az európai szövetség közleményében Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.
   
A magyar szurkolók jegyvásárlási lehetőségeiről az UEFA hamarosan tájékoztatja a magyar szövetséget.
   
A Puskás Aréna befogadó képessége 67 ezer néző.

forrás: MTI