Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


FIFA-világranglista - A magyarok a 37. helyre léptek előre, Brazília maradt az élen

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.


A legutóbbi, március végén kiadott rangsorhoz képest a magyarok annak köszönhetően léphettek előre, hogy a Nemzetek Ligája júniusi csoportkörében a ranglistán ötödik angolokat házigazdaként, majd vendégként is legyőzték, míg a németekkel a Puskás Arénában döntetlent játszottak. Anglia megőrizte korábbi pozícióját, a németek egyet javítottak, az Európa-bajnoki címvédő - a világbajnokságról viszont lemaradt - olaszok, akiknek vendégeként a magyarok kikaptak, egy helyet visszacsúszva a hetedikek.
   
A "dobogós helyeken" egyetlen változás történt: a korábban negyedik argentinok leszorították a harmadik pozícióból a vb-címvédő franciákat.

FIFA-ranglista (zárójelben az előző helyezés):

 1. ( 1.) Brazília 1837,56 pont
 2. ( 2.) Belgium 1821,92
 3. ( 4.) Argentína 1770,65
 4. ( 3.) Franciaország 1764,85
 5. ( 5.) Anglia 1737,46
 6. ( 7.) Spanyolország 1716,93
 7. ( 6.) Olaszország 1713,86
 8. (10.) Hollandia 1679,41
 9. ( 8.) Portugália 1678,65
10. (11.) Dánia 1665,47
11. (12.) Németország 1658,96
12. ( 9.) Mexikó 1649,57
13. (13.) Uruguay 1643,71
14. (15.) Egyesült Államok 1635,01
15. (16.) Horvátország 1632,15
...37. (40.) Magyarország 1486,76

forrás: MTI

Mbappé heti egymillió fontjával világelső, Szalah a negyedik

A Liverpoollal a múlt hét végén szerződést hosszabbító Mohamed Szalah a legjobban fizetett futballistává lépett elő a Premier League-ben, ám a heti béreket tekintve így is csak a negyedik a sportág kereseti rangsorában, amelyet Kylian Mbappé vezet - adta hírül a Daily Mail.


Az angol bajnokságban legutóbb második együttes egyiptomi ásza 2025-ig írt alá, ennek fejében pedig hetente 400 ezer angol fontot vághat zsebre, ezzel maga mögé utasította az eddigi két szigetországi éllovast, az egyformán heti 385 ezer fontot kereső Cristiano Ronaldót, a Manchester United és Kevin De Bruynét, a bajnoki címvédő Manchester City sztárját. Utóbbi klub friss igazolása, a Borussia Dortmundtól érkezett norvég Erling Haaland heti 375 ezer fontot kap majd, s ezzel beérte a városi rivális United spanyol kapusát, David de Geát a kereseti rangsorban.
   
A képzeletbeli dobogó helyeit "kibérelte" magának a Paris Saint-Germain három játékosa. A francia bajnokcsapatnál 2025-ig szerződést hosszabbító Kylian Mbappé immár heti egymillió fontért (mintegy 465 millió forint) futballozik a PSG-nél, megelőzve az eddig legjobban fizetett Lionel Messit és a harmadik helyre szorult Neymart. A párizsiakhoz tavaly nyáron csatlakozott argentin heti bére 960 ezer, a brazilé pedig 606 ezer font - a londoni lap információi szerint.
   
A nemzetközi labdarúgás legjobban fizetett játékosainak tízes listája:

1. Kylian Mbappé (PSG) - 1 millió angol font hetente
2. Lionel Messi (PSG) - 960 ezer font
3. Neymar (PSG) - 606 ezer
4. Mohamed Szalah (Liverpool) - 400 ezer
5. Cristiano Ronaldo (Manchester United) és Kevin De Bruyne (Manchester City) - 385-385 ezer
7. Erling Haaland (Manchester City) és David de Gea (Manchester United) - 375-375 ezer
9. Antoine Griezmann (Atletico Madrid, az FC Barcelona kölcsönjátékosaként) - 356 ezer
10. Robert Lewandowski (Bayern München) - 350 ezer

forrás: MTI

A spanyol Civitas Pacensis ingatlancég ajánlatban "lenyomta" a kínai Wanda Group-ot, ezért aztán az Atlético Madrid stadionjának neve Wanda Metropolitano helyett Estadio Civitas Metropolitano lesz.


Hülyék ha eladják. Ha a vébén bever egy-két gólt már 6 milka lesz az értéke a télen.

https://nb1.hu/otp-bank-liga/fradi-francia-csapat-vinne-a-golvagot

Ha a ZTE legyőzte a Milant, akkor most a ZTE az olasz bajnok?  ;D

Idézetet írta: Admin Dátum július 25, 2022, 10:09:45Ha a ZTE legyőzte a Milant, akkor most a ZTE az olasz bajnok?  ;D
És a www.sportfogadas.org új tulajdonosa?  ;D
:beerchug:  :beerchug:  :beerchug:


LeBron James már a második fociklubban lett befektető. Az amerikai kosárlegenda az FC Liverpool után immáron az AC Milan résztulajdonosa is.

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 30, 2022, 23:37:17LeBron James már a második fociklubban lett befektető. Az amerikai kosárlegenda az FC Liverpool után immáron az AC Milan résztulajdonosa is.
Jut eszembe:
Baseball csapatnál is résztulaj LeBron James.
A csapat: Boston Red Sox.

Ez sokak számára emlékezetes mérkőzés marad. Sajnos.

Legalább 174-en meghaltak egy indonéziai focimeccsen
https://hvg.hu/vilag/20221002_indonezia_focimeccs_tomegverekedes_panik_rendorseg

Vb-2022 - Párizs és több francia nagyváros nem engedélyezi köztereken a közvetítést

Párizs után sorra jelentették be a francia nagyvárosok kedden, hogy nem hoznak létre szurkolói zónákat és nem állítanak fel óriáskivetítőket köztereken a november 20-án kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek közvetítésére.


"Számunkra több szempontból is elképzelhetetlen a mérkőzések közvetítésére zónákat létrehozni: először is a világbajnokság szervezésének körülményei miatt, legyen szó a környezetvédelmi vagy a társadalmi aspektusokról, másodszor pedig az időjárás miatt, mivel decemberben lesz" - mondta az AFP hírügynökségnek Pierre Rabadan, Párizs sportért felelős alpolgármestere.
   
A bojkotthoz a nap folyamán további tíz nagyváros - Strasbourg, Lille, Marseille, Bordeaux, Nancy, Reims, Rennes, Brest, Clermont-Ferrand és Rodez - is csatlakozott. Az önkormányzatok egy része humanitárius és környezetvédelmi okokból nem kíván reklámot csinálni a Katarban rendezendő sporteseménynek.
   
Benoit Payan, Marseille polgármestere "emberi és környezetvédelmi katasztrófának", míg Martine Aubry, Lille polgármestere "az emberi jogok, a környezetvédelem és a sport szempontjából nonszensznek" nevezte, hogy Katarban rendezik a labdarúgó-világbajnokságot.
   
Több városvezető pedig a világbajnokságra elkészült nyolc stadion építésén dolgozó, elsősorban ázsiai országokból érkező, több százezer külföldi vendégmunkással való kegyetlen bánásmódot kifogásolta, megemlítve az építkezéseken történt halálesteket is.
     
Hivatalos adatok szerint az építkezéseken hárman vesztették életüket, de a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet egyik jelentése szerint legalább ötven vendégmunkás szenvedett halálos munkahelyi balesetet Katarban 2020-ban, és ötszázan megsérültek.
   
"Mindezen okok azt mondatják velünk, hogy ez a nagy események szervezésének egy olyan modellje, amelyet nem kívánunk követni, és amely ellentétes azzal, amelyet mi szeretnénk megvalósítani Párizsban" - mondta a francia főváros alpolgármestere a 2024-es, párizsi olimpiára utalva.
   
Két déli nagyváros, Cannes és Nizza vezetői azonban jelezték: nem támogatják a bojkottot, a francia válogatott szereplésétől teszik függővé a szurkolói zónák felállítását. Christian Estrosi, Nizza vezetője elmondta: a kérdés akkor fog felmerülni, ha Franciaország bejut az elődöntőbe. David Lisnard, Cannes polgármestere is jelezte, hogy az eredményektől függően dönt arról, hogy az önkormányzat felállít-e kivetítőket a köztereken.

forrás: MTI

Ádám Martin szerint jövő nyáron jöhet az újabb szintlépés

Ha jelenlegi formáját jövő nyárig tartani tudja, akkor "el lehet gondolkodni az újabb szintlépésen" Ádám Martin, a dél-koreai labdarúgó-bajnokságban aranyérmes Ulszan Hyundai magyar válogatott csatára szerint.


A 27 éves futballista erről csütörtökön beszélt a közmédiának, és az interjúban elmondta, november elején hazautazik családjával, a távol-keleti ország bajnokságának következő idénye pedig majd február közepén-végén indul.
   
"A pontos programot még nem tudom, erről egyelőre nem kaptam információt, de a mostani utolsó forduló után maradunk egy kicsit Koreában, mert lesznek még különböző eseményei a csapatnak, amiket itt eléggé komolyan vesznek, azokon részt kell vennem" - nyilatkozta Ádám. Hozzátette, ebben az időszakban is edzésben marad, illetve várja a válogatott meghívót, reméli, hogy ismét szerepelhet a nemzeti együttesben.
   
Az Ulszanhoz nyáron érkezett támadó gólokkal és gólpasszokkal segítette bajnoki címhez a csapatát, amely 17 év szünet után múlt vasárnap biztosította be bajnoki aranyérmét a Kangvon FC vendégeként aratott 2-1-es győzelemmel. Ádám a találkozón a Hyundai első találatát előkészítette, a második, diadalt és aranyérmet érő gólt pedig maga szerezte.
   
"Természetesen ez nagyszerű érzés volt, de úgy gondolom, hogy a Csonbuk elleni, előző fordulóban aratott siker volt a végső győzelem kulcsa" - mondta a nyolcszoros válogatott labdarúgó, aki 13 bajnoki mérkőzésen kilenc gólt szerzett és három gólpasszt adott az Ulszan színeiben.
   
Ádám jelezte, a hétvégén sorra kerülő zárófordulóban hazai közönség előtt játszanak, és szeretnének szép eredménnyel búcsúzni a bajnokságtól.

forrás: MTI

#298 október 20, 2022, 17:34:21, SPF Infó
Szalai Ádám egyéni edzéseket végez Bázelben, elhagyhatja a svájci klubot

A svájci Blick című napilap értesülései szerint a magyar labdarúgó-válogatottól szeptemberben visszavonult Szalai Ádám egyéni edzéseket végez Bázelben, s nem látogathatja a svájci élvonalban szereplő Basel tréningjeit, miközben a támadó menedzsere értetlenül áll a kialakult helyzet előtt.


A Blick csütörtökön írt arról, hogy "a magyar válogatott hőse" nagy valószínűséggel többet már nem lép pályára a bajnokságban legutóbb ezüstérmes együttesben, amellyel elvben jövő nyárig áll szerződésben. A lap azt írta, Szalai az erőnléti edző segítségével egyéni tréningeket végez, ugyanakkor a Blick Philipp Kaufmann bázeli sportigazgató múlt heti nyilatkozatát idézve úgy véli, a 34 éves csatár hamarosan távozik a klubtól.
 
"Tárgyalásban vagyunk Ádám menedzsmentjével" - idézte az újság Kaufmannt, egyben megszólaltatta Oliver Fischert, Szalai Ádám menedzserét is.
   
"Arra számítunk, hogy az FC Basel a lehető leghamarabb visszavonja ezt az érthetetlen és elfogadhatatlan döntést" - nyilatkozta Fischer, majd hozzátette: "meglepett minket az edzések látogatása alóli felmentés, különösen azután, hogy Ádám milyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott a magyar válogatott legutóbbi mérkőzésein".
   
Szalai februárban, a német élvonalbeli Mainzból igazolt a Baselhez, amelynek színeiben azóta 16 bajnoki találkozón négy gólt szerzett.

forrás: MTI

Távozik a Budapest Honvéd skót vezetőedzője

Távozik posztjáról Tam Courts, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd skót vezetőedzője, utódja a horvát Dean Klafuric lett.


A klub honlapján hétfőn közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a szakemberrel, aki júniusban vette át a csapat irányítását, és a szezonnyitón ült először tétmeccsen a kispesti kispadon. Együttesét 12 bajnoki és 2 kupamérkőzésen irányította, amelyeken 5 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség volt a mérlege.
   
A tájékoztatás kiemelte, a 41 éves Courtsnak fontos szerepe volt abban, hogy több akadémistát sikerült beépíteni a felnőtt csapat keretébe.
   
Nem sokkal később a klub bejelentette azt is, hogy a horvát Dean Klafuric az új vezetőedző. Az 50 esztendős szakember a Dinamo Zagrebnél volt U15-ös, U17-es és U19-es tréner, később a felnőtt csapatnál segítette Zoran Mamic munkáját, így részese volt a Dinamo 2016-os bajnoki és kupagyőzelmének. Dolgozott hazájában női szövetségi kapitányként, a férfiaknál az U20-as nemzeti együttes stábjában kapott szerepet, majd a szaúdi al-Nasszr és az egyesült arab emírségekbeli el-Ajn gárdájánál dolgozott asszisztensedzőként - utóbbival bajnoki címet is ünnepelhetett. A 2017/18-as szezonban csatlakozott a Legia Warszawához, ahol előbb másod-, majd vezetőedzőként dolgozott, a szezon végén pedig bajnok és kupagyőztes lett a lengyel együttessel. Legutóbb a ciprusi Etnikosz, majd a horvát Slaven Belupo edzője volt.

A Honvéd jelenleg a nyolcadik helyen áll az OTP Bank Ligában 13 megszerzett ponttal. A gárda legközelebb szombaton lép pályára, és fogadja a mögötte egy ponttal lemaradó, egy hete szintén edzőváltáson átesett MOL Fehérvár FC-t.

forrás: MTI