Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


UEFA Év játékosa: Robert Lewandowski vitte el a díjat
Aligha lep meg sokakat a csütörtöki genfi gálán kihirdetett végeredmény: Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel támadója lett az Év játékosa az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az Európa vezető sportújságait tömörítő ESM (European Sport Media) – köztük a Nemzeti Sport – tizedik alkalommal megszervezett közös szavazásán. A másik két jelölt Manuel Neuer (német, Bayern München) és Kevin De Bruyne (belga, Manchester City) volt.

Robert Lewandowski a voksoláson megkapta a legjobb támadónak járó díjat is. A BL-győztes Bayern tarolt a szavazáson: a legjobb kapus Manuel Neuer, a legjobb védő Joshua Kimmich, míg a legjobb edző Hansi Flick lett.
forrás:nso.hu

Az Aranylabdát kellett volna odaadni Lewának..

Kele szerintem Trianonra izgul, röhej az ember.

UEFA: visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba, lehetnek nézők a Fradi BL-meccsein is!

Újranyithatják kapuikat az európai labdarúgó-stadionok – jelentette be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján. A tervek szerint a létesítmények befogadóképességének 30 százalékáig lehet majd eladni jegyeket a jövőben. Vendégszurkolók ugyanakkor nem vehetnek részt a meccseken. Már a jövő heti Európa-bajnoki pótselejtezőkön és Nemzetek Ligája-meccseken lehetnek helyszíni nézők.

A beszámoló szerint a döntés minden, az UEFA égisze alatt megtartott meccsre vonatkozik, azaz a válogatott meccsektől kezdve az Európa-liga és a Bajnokok Ligája csoportmeccseiig mindenhol lehetnek nézők. A szövetség a stadionok befogadóképességének 30 százalékában határozta meg a maximálisan értékesíthető belépők számát. Mindez azonban függ az adott országok szabályozásaitól, és a hatóságok hozzájárulásától is.

Fontos megjegyezni, a döntés csak helyi szurkolókra vonatkozik, vendégdrukkerek nem vehetnek részt a mérkőzéseken.

A közlemény hozzáteszi, a stadionokba való kilátogatás feltétele továbbra is az, hogy a drukkerek betartsák a szociális távolságtartásra vonatkozó alapvető szabályokat – ám a pontos beléptetési rendet, illetve a stadionokban való viselkedés részleteit a helyi szövetségek dolgozhatják ki, igazodva az adott országok és régiók koronavírussal kapcsolatos intézkedéseihez.

A végrehajtó bizottság döntése már a jövő heti válogatott mérkőzésekre is vonatkozik, így elméletileg Szófiában, a bolgár–magyar Európa-bajnoki pótselejtezőn is lehetnek nézők a stadionban, igaz, csak bolgárok. 
forrás:nso.hu

Bajnokok Ligája - A Puskás Aréna várja a Ferencvárost

Kizárólag az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése, hogy a Bajnokok Ligája hazai mérkőzései közül a második és a harmadik meccset biztosan a Puskás Arénában játssza le a Ferencváros - tájékoztatta a Puskás Arénát működtető Nemzeti Sportközpontok a Magyar Távirati Irodát.


Emlékeztettek: idén nyáron rendezték volna az Európa-bajnokságot, és az UEFA kérésére nagyon jó minőségű hibrid gyepet telepítettek a Puskás Aréna pályájára - ilyen van az MTK stadionjában is -, amelynek a természetes, rendeltetésszerű élettartama egy év, meccsszámtól függetlenül.
   
Az Európai Szuperkupa után, a magyar labdarúgó-válogatott novemberi mérkőzései előtt, októberben lehetett sort keríteni az eredetileg is tervezett gyepcserére - fejtették ki. Hozzátették: ezért az első, októberi hazai BL-mérkőzését nem biztos, hogy a Puskás Arénában tudja játszani a Ferencváros, de a másodikat és a harmadikat igen.
   
Ehhez kizárólag az UEFA engedélyére van szükség. Az Európai Labdarúgó Szövetségnek kell ugyanis engedélyeznie, hogy az első hazai BL-mérkőzés után meccshelyszínt válthasson a csapat. Az engedély megszerzéséhez kérték az MLSZ támogatását is. Az NSK azon dolgozik, hogy mindhárom, de legalább a második és harmadik BL-meccs a Puskás Arénában legyen.
   
A Ferencváros az olasz Juventust, a spanyol FC Barcelonát és az ukrán Dinamo Kijevet kapta ellenfélül a csütörtöki csoportsorsoláson. A csoportkör programját még nem hirdette ki az UEFA, csak azt tudni, hogy a hat fordulóját október 20-21-én és 27-28-án, november 3-4-én és 24-25-én, illetve december 1-2-án és 8-9-én rendezik.

forrás: MTI

Olvasd el a cikket és rájössz, hogy mennyi felesleges szarságon idegeskedsz, miközben "elmúlsz 20 és elmúlsz 40 és elmúlsz szépen, lassan csendben"

Aki látta játszani, róla beszélt, de már azért is küzdenie kell, hogy emberhez méltó élete legyen


https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2020/10/03/abdelhak-nouri-ajax-tragedia-osszefogas-futballvilag-34/


Idézetet írta: LosGabos Dátum október 03, 2020, 21:35:25
Olvasd el a cikket és rájössz, hogy mennyi felesleges szarságon idegeskedsz, miközben "elmúlsz 20 és elmúlsz 40 és elmúlsz szépen, lassan csendben"

Aki látta játszani, róla beszélt, de már azért is küzdenie kell, hogy emberhez méltó élete legyen


https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2020/10/03/abdelhak-nouri-ajax-tragedia-osszefogas-futballvilag-34/

Ezt a cikket olvassátok el mindenképpen! Ismerje meg minél több ember Abdelhak Nouri nevét és történetét :'( :angel:

Bajnokok Ligája - Sportpszichológus: az FTC labdarúgóinak már nem kell nagy lelki teherrel játszaniuk

A komoly tét lekerült a Ferencváros labdarúgóiról, ezért a Bajnokok Ligája csoportszakaszában következő mérkőzésekhez már nem kell nagy lelki teherrel odaállniuk - véli Kárpáti Róbert, a csapat sportpszichológusa.


"Az egész egy sikertörténet. Ezeknek a játékosoknak azt kell magukban tudatosítaniuk, hogy amikor elkezdődött a labdarúgó-karrierjük gyerekkorban, akkor ilyen megmérettetésekre készültek" - mondta az M1 aktuális csatornán szerdán a csapat mentális felkészítésében segédkező szakember.
   
Szerinte magyar csapatoknak bármilyen európai sztáregyüttesekkel játszani sikertörténet.
   
"Nem lesznek görcsösek a játékosok - jelentette ki. - A nagy tét gyakorlatilag már lekerült róluk. Olyan sikereket értek el az elmúlt négy fordulóban, hogy nem kell, hogy a következő hat mérkőzésbe nagyon nagy lelki teherrel álljanak bele. Ezek arról fognak szólni, hogy megérdemelték a lehetőségeket, amiket most kapni fognak. Minden profi sportoló győzni szeretne, és bizton állíthatom, hogy ezzel is fognak bárki ellen fölmenni a pályára, de innentől kezdve számukra ez egy kellemes történet lesz."
   
A sikeresen megvívott selejtezőről azt mondta, ehhez körülbelül száz ember munkája kellett, azoké, akik a csapatban és a csapat körül tevékenykednek.
   
"Szerhij Rebrov vezetőedző vezetésével olyan munka kezdődött el a korábbiakban, amely ilyen sikerre éhes társaságot eredményezett. Jól sikerültek az igazolások, nyerő típusú játékosokat igazoltunk, akikkel nemcsak a sportszakmai, hanem a mentális munka is kifejezetten üdítő" - folytatta.
   
Kárpáti Róbert kiemelte, hogy a sportpszichológia sikeréhez arra van szükség, hogy a játékosok bízzanak önmagukban és azokban a feladatokban, amelyeket el kell végezniük a koncentráció, a magabiztosság és az odafigyelés képességének fejlesztéséért.
   
"Ennek lehet a következménye az, hogy bizonyos nehezebb helyzetekben, bizonyos döntési folyamatokban olyan válaszokat tudnak adni, amelyek sikert eredményeznek" - mondta.
   
Emlékeztetett rá, hogy a Molde elleni első mérkőzés második félidejében - amikor 2-0-s vezetésről a norvég együttes 3-2-re fordított - a Ferencváros fel tudott állni. Megjegyezte: az nem volt jó, amikor húsz percre a csapat mentálisan szinte összerogyott, de ha azt veszi, hogy négy párharcban húsz rossz perce volt az együttesnek, akkor ez elég hatékony munkának tekinthető.
   
Az FTC a svéd, a skót, a horvát és a norvég bajnokon keresztül jutott el a BL főtáblájáig, ahol a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel csap majd össze.

forrás: MTI

Scottish FA confirms positive COVID-19 case in Scotland squad
https://www.scottishfa.co.uk/news/scottish-fa-confirms-positive-covid-19-case-in-scotland-squad/?rid=13925

Stuart Armstrong, Kieran Tierney, Ryan Christie...

Idézetet írta: csabax Dátum október 07, 2020, 20:11:50
Scottish FA confirms positive COVID-19 case in Scotland squad
https://www.scottishfa.co.uk/news/scottish-fa-confirms-positive-covid-19-case-in-scotland-squad/?rid=13925

Stuart Armstrong, Kieran Tierney, Ryan Christie...
zuhanni is kezdett a vendég odds... 4.00-ról már csak 3.35
Sajnos úgy tűnik ez egy ilyen szezon lesz, hogy nagyon hamar változhatnak az erőviszonyok, hosszú távú fogadások sajnos ezzel kilőve  :bash:

Erről az andorrai szempontból nagyszerű eredményről és angol szempontból óriási-hatalmas blamáról nem volt említés. Pedig megérdemelné legalább egy picit megemlékezni róla. Szóval: U21-es EB-selejtező, Andorra U21 - Anglia U21 3-3.

Nem árt tudni, hogy ez a döntetlen előtt az angol válogatott nulla döntetlennel és nulla vereséggel, valamint 6 mérkőzésen 6 győzelemmel volt listavezető. Gólaránya 21-4 volt. Azaz 6 mérkőzésen kapott összesen 4 gólt, majd pedig ezen a meccsen az utolsó helyezett Andorrától kapott majdnem ugyanannyit.

Az angol válogatottban játszottak (többek között): Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Edward Nketiah (Arsenal), Ryan Sessegnon (Hoffenheim), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Aaron Ramsdale (Sheffield Utd), Eberechi Eze (Crystal Palace), Brandon Williams (Manchester United), Rhys Williams (Liverpool), Curtis Jones (Liverpool), Maximillian James Aarons (Norwich), Tom Davies (Everton).

Örmény -Grúz meccs elméletileg holnap lesz. A háború miatt 99 % , hogy nem. Csodálkoznék, ha megrendeznék. Most még fenn van minden oldalon.

Idézetet írta: chabialonso Dátum október 10, 2020, 10:40:10
Örmény -Grúz meccs elméletileg holnap lesz. A háború miatt 99 % , hogy nem. Csodálkoznék, ha megrendeznék. Most még fenn van minden oldalon.

Mielőtt írnátok:

Tisztában vagyok vele, hogy az azeriekkel háborúznak az örmények. Ilyen kor mégis csak egy veszélyes övezetről van szó.

Idézetet írta: chabialonso Dátum október 10, 2020, 10:42:34
Mielőtt írnátok:

Tisztában vagyok vele, hogy az azeriekkel háborúznak az örmények. Ilyen kor mégis csak egy veszélyes övezetről van szó.

Lesz meccs. Elviszik semleges helyszínre az örmények és azeriek meccsét is. Lengyelországban illetve Albániában játszanak.