Sportvilág és nem csak > Fogadások egyéb sportágakra

Kerékpár

(1/290) > >>

Cesc18:
Ide jöhet minden ami a kerékpársporttal kapcsolatos.

Cesc18:
Contador indul a Touron, a franciák nem látják szívesen!

„Igen, indulok a Touron, ami óriási kihívást jelent. A Tour de France az év legnagyobb versenye, amelyen a legjobb kerekesek indulnak. Ez extra motivációt kölcsönöz számomra" – nyilatkozta Alberto Contador, miután egyeztetett Bjarne Riisszel, a SaxoBank menedzserével.

A francia Alouette rádió egyik közvélemény-kutatásában azt kérdezte a francia állampolgároktól, hogy szeretnék-e, ha Contador indulna a Touron. A megkérdezettek 63 százaléka nemmel válaszolt.

Contador vérében klenbuterolt találtak a tavalyi Tour de France-győzelme után, ami miatt bíróság elé kell állnia, a tárgyalást azonban a spanyol versenyző ügyvédjének kérésére augusztus elejére halasztották, így elhárult az akadály a címvédő indulása előtt.

Alberto Contador pénteki tréningje során részt vett egy erőnléti teszten is, amelynek eredményével elégedetlen volt.

„Igen, valóban csináltunk egy tesztet a pénteki edzésen. Ennek eredménye nem a legjobb lett, ám még van időm a felkészülésre” – fogalmazott Alberto Contador, hozzátéve: az elkövetkezendő két hétben bejárja a Tour de France legfontosabb szakaszait, illetve elindul a spanyol nemzeti bajnokság időfutamán is.

A címvédő Contador legnagyobb riválisa az idei Tour de France-on is Andy Schleck lehet, akit tavaly 39 másodperccel vert meg összetettben.

forrás: NSO

winchester:
Katar szakaszt rendezne a 2016-os Tour de France-on


A 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó Katar a legrangosabb kerékpáros körverseny, a Tour de France 2016-os kiírásának egyik szakaszát rendezné. Az országnak már van kötődése a viadalhoz, hiszen idén az állami tulajdonban lévő Qatar Airways volt a Tour hivatalos légitársasága.

„Az uralkodó ötlete volt, és már egy ideje gondolkodott rajta. A tárgyalások már meg is kezdődtek, és úgy gondolom, van lehetőségünk a megvalósításra. Egy rövid prológot rendezhetünk, melynek néhány pontján vízzel permeteznénk. Technikai probléma nincs ennek véghezvitelére" – mondta a katari kormány egyik szóvivője, és hozzátette: a pályázat a 2016-os Tourra szólna.

A jövő évi francia körverseny a belgiumi Liege-ből indul, míg a 2013-as – a 100. Tour de France – Korzikáról. Firenze pályázik a 2014-es prológra, míg többek között spanyol, angol, holland, német és osztrák városok is szeretnének szakaszt rendezni a legrangosabb kerékpáros viadalon.

A katari pályázat egyik buktatója a hatalmas nyári hőség lehet.


Forrás: NSO

rosco:
LOL

Cesc18:
Egy kis beharangozó és tipp a Clasica Ciclista San Sebastian 2011-ről

Helyszín: Spanyolország
Időpont: 2011.július 30. (Rajt 11:10)
Tavalyi győztes: Luis Leon Sanchez
Típus: 1 napos verseny (UCI ProTour)

Gilbert 3.50
Rodriguez 8.00
Samuel Sanchez 11.00
Cunego 17.00
Luis Leon Sanchez 17.00
Frank Schleck 23.00
Andy Schleck 67.00

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése