Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 24, 2021, 11:48:04
Közben elkezdődött a második vagy harmadik szakasza a vagyon kimentésének, hiszen először a külföldi bankokban elhelyezett pénzekkel nyitnak, majd külföldön vásárolt ingatlanokkal (nem hiába van Várkonyi Andikának is a Riviérán ingatlanja), cégalapításokkal folytatják, most pedig jön a költözés: Orbán Ráhelék már Marbellán, gyerek beiratva suliba, cégek lassan áthelyezve, valószínűleg vissza sem jönnek (legalábbis szerintem).
Némi infó magyarul:
,,Ha valamivel próbálkozol, megölünk" – így élnek a marokkói hasiskirályok, nápolyi bérgyilkosok, albán verőemberek a turistaparadicsomban
https://24.hu/kulfold/2021/06/20/marokko-hasis-bergyilkosok-marbella/?fbclid=IwAR27sGH1A2q6bd1sSad2mmO5-WJG48dJQHGmwLzq6Tm5Hj_4UGvCUv6bDYM

Az angol Guardian-cikk:
'A united nations of crime': how Marbella became a magnet for gangsters
https://www.theguardian.com/news/2021/may/20/a-united-nations-of-how-marbella-became-a-magnet-for-gangsters

Én láttam az ATV-n rendezett beszélgetést is, meg ennek is a nagyobbik felét. Ez már néha vita is volt. Nekem is tetszett. Voltak okos gondolatok mindenkitől. A legnagyobbat megint Jakabon kellett röhögnöm, az utolsó egy perces beszédén. :D

Az örömteli, hogy az elmúlt évtizedek után, végre volt egy komolyabb politikai vita, ahol - ha nem is annyira erősen -, de beleálltak egymásra, érdemi vitára került sor. Ez lenne a demokrácia alapja, ezt kellett volna erőltetni az elmúlt 30 évben, nem azt, hogy MSZP vagy Fidesz, Orbán vagy Gyurcsány, hanem normális vitákat csinálni, nem törvényekkel alátámasztani a véleményem. Kétségtelen, hogy eddig minden a Fidesz kedve szerint alakul, hiszen sikerült leválasztani Jakab Pétert (Fekete-Győr eleve nem is volt versenyben), aki az egyik legveszélyesebb volt rájuk (egyszerű falusi embereket ő szólítja meg, még akkor is, ha tudása messze elmaradt a többi jelöltjétől).

Jakab gyengéi egyértelműen megmutatkoztak, erre rá is kontrázott az összes Fideszhez közeli közvéleménykutató, szóval három jelöltre szűkült az esélyesek sora. Az érdekes, hogy az inkább Fideszhez húzó Závecz, tegnap gyorsan kijött rögtön a vita utáni közvéleménykutatással, ahol azt mondták, hogy Dobrev vezet, Karácsony a második, míg mögöttük Márki-Zay áll. A Telexnek volt egy szavazása, ott tükörsimán Márki-Zay nyert. A helyzet az, hogy a Fidesz érdeke lenne Karácsony vagy Dobrev győzelme. Valószínűleg a Fideszre szavazók is legjobban Karácsony győzelmének örülnének, mert ő könnyedén verhető.

Ez tény és való, belőle készült fel egyértelműen a Fidesz, rá építik a kampány egyik részét (nyelvvizsga, dugó, parkolás stb.), így nekik is érdekük, hogy ő nyerjen. Dobrev szintén óriási hendikep lenne, mert Gyurcsány. Ezt a stigmát nem fogja magáról lemosni, de egyetlen dolog miatt vezethet: ahogyan az Orbán-tábor, úgy a Gyurcsány-tábor is rendkívül erős, minél kisebb a részvétel, annál jobban érvényesül a fölényük (pont úgy, mint egy országos választás esetén Orbán Viktor fölénye).

Továbbra is a legfőbb gondot Márki-Zay Péter okozza a kormány szempontjából. Rá nincsen felépítve semmilyen retorika, nem foglalkoznak vele, reménykednek benne, hogy nem ő lesz, mert nem tudnak vele mit kezdeni. Egyértelmű, hogy ő a leginkább felkészült jelölt, tudása magasan a többiek fölé helyezi, de nem annyira ismert. Ezért lesz kiemelkedően fontos a harmadik vita. Ha bejut a második fordulóba Márki-Zay, akkor a részvétel is az lesz, ugyanis bármennyire is furcsa, neki egy nagyobb részvétel kedvezne. Minél többen nézik a harmadik vitát, minél többen mennek el, annál nagyobb lesz az esélye.

Az is fontos lesz, hogy Fekete-Győr (és majd Jakab) kinek a javára lépnek vissza. Úgy tűnik, hogy Karácsony, de ennek jó oka van: ő az a jelölt, akit a legkönnyebb manipulálni. Mentálisan a leggyengébb láncszem, aki nem képes beleállni egyetlen komolyabb vitába sem, megalkuvó, akit a háttérből képes lehet irányítani Jakabtól kezdve, szinte bárki. Ő a kompromisszumok embere. Szóval a következő hetekben eldől, hogy Fidesz megnyeri-e a 2022-es választást. Minél kisebb a szavazók aránya a két fordulóban (400-600 ezer környéke), annál nagyobb az esélye, hogy Karácsony vagy Dobrev nyer, annál biztosabb, hogy Orbán behúzza a 2022-es választást.

Ha a bizonytalanok megnézik a vitát és úgy döntenek, hogy Márki-Zay (vagy Jakab, esetleg Fekete-Győr) meggyőzte őket, akkor lesz igazán izgalmas a verseny. Mert az kétségtelen, hogy Orbánnak két emberre nincsen válasza: Márki-Zay és Jakab. Utóbbi bárdolatlan stílusával és alázására nincsen felkészülve Orbán, hogy van egy nála is alpáribb ember, aki zsigerből lealázza, míg Márki-Zay intellektusával, illetve agresszív és kioktató vitapartneri képességel nem tudna mit kezdeni. Az pedig kétségtelen, hogy a magyarok számára Márki-Zay jelenthetné a jelent és a jövőt, aki biztosan nem paktálna le Gyurcsánnyal, szakértelemben pedig az utóbbi 80-100 év legjobb magyar vezetője lehetne (esetleg Bajnai gazdasági szinten vehette fel vele a versenyt). És egy olyan nézetet vall, amire óriási szüksége lenne az országnak: szakértői kormány.

Én azt nem értem - remélem Pozzato vagy más tudja -, hogy mi szükség van/volt erre a lagzira Andikával.

Tegyük fel, hogy Lölő jövőre leadja a szerelést, mihez kellett Várkonyi? Miért nem volt jó a régi öregasszony?

Nyilván nem szerelem gyúlt hirtelen Andi baba szívében, lófaszt.

(Ugyanígy nem értettem a Vajna vs Palácsik üzleti kapcsolatot sem, hiszen köztudott, hogy az Öreg a Szájeres vonalon mozgott, de ugye ez is magasabb szintű matek :-)

Tavaszig majd jönnek az ilyen ferencvárosi vágányfelújításos bulik, egy normális országban ilyen után rögtön megbukna a faszba a kormány. 40 milliárd helyett 340 milliárd, tényleg vicc. 4-szer drágább, mintha TGV vágányokat telepítenének, és simán, szó nélkül letolják. Az okosok meg még mindig jönnek, hogy elloptak 10 milliárdot a 4-es metróból.

Idézetet írta: zbking Dátum szeptember 26, 2021, 07:32:06
Én azt nem értem - remélem Pozzato vagy más tudja -, hogy mi szükség van/volt erre a lagzira Andikával.

Tegyük fel, hogy Lölő jövőre leadja a szerelést, mihez kellett Várkonyi? Miért nem volt jó a régi öregasszony?

Nyilván nem szerelem gyúlt hirtelen Andi baba szívében, lófaszt.

(Ugyanígy nem értettem a Vajna vs Palácsik üzleti kapcsolatot sem, hiszen köztudott, hogy az Öreg a Szájeres vonalon mozgott, de ugye ez is magasabb szintű matek :-)

Ugye a pénz már nem boldogítja, el se tudja költeni, :crazy:
Szerintem csak, még egyszer szeretett volna nagyot villantani,

Egyfelől simán lehet az is, amit @Wonder68 írt, hogy fel akart vágni, Várkonyi Andrea meg nem a legélesebb kés a fiókban, ráadásul a pénzt sem veti meg, összeillenek. Másfelől a vagyon tagoltsága sem elvetendő ötlet, minél többfelé szakad a felhalmozott összeg, annál nehezebb lesz lenyomozni. A szervezett bűnözésben is hasonló metódusok működnek, például a calabriai vagy a nápolyi maffiában, de ugyanez érvényes volt a drogkartellekre is. Egyrészt rengeteg ingatlan vásárolnak belőle, másfelől különböző országokba mentik ki a pénzt, harmadrészt sok a házasság (és válás), illetve még a dédunoka szomszédja is kap egy bizonyos mennyiséget a piszkos pénzből. Azonban ez sem mindig jó, ugyanis a tagoltság odáig vezet, hogy sok emberre kell figyelni, sok embert kell "fizetni", ehhez rendkívül komoly koordináció és könyvelés kell (nem hiába alkalmaz a 'Ndrangheta is könyvelőcégeket stb.). Okkal szaporodtak meg mostanság a NER-en belüli házasságok és válások, össze kell kuszálni a szálákat. Ráadásul van egy fontos tény is: míg mondjuk Mészáros Lőrinc előző neje végig ott volt a gazdagodás során (így felelősségre lehet vonni), addig Várkonyi Andrea "szűzkéz", ő csak most ugrott be a buliba (tudom, eddig is kapott azért pozíciókat/cégeket), rá lehet mondani, hogy csak jókor volt jó helyen (mondjuk én úgy vagyok vele, hogy kell lennie házassági szerződésnek). De ezeket egy jogász sokkal jobban tudja nálam. Az is érdekes, hogy minden egyes kulcsember neje könnyen manipulálható személy (említett Vajna Tímea), akik az esetleg haláleset után, nem feltétlenül reklamálnak olyan hevesen, hogy nem 70 milliárdjuk van, hanem mondjuk csak 2 milliárd, többi pedig "eltűnik".

Azt se felejtsük, hogy Mészáros Lőrinc egyike a világ legokosabb embereinek, ezt ő maga is megerősítette, Andrea pedig azt mondta, hogy szereti az olyan férfiakat, akik intellektusban felette állnak (mondjuk ennyi erővel bárkihez hozzá mehetett volna).

Az első mémekre várva ugyan, de éljen az ifjú pár!

Feri mindig tesz róla, hogy könnyű dolga legyen a Fidesznek. Lehet, hogy Feri valójában Fideszes? ;D

Választás 2022 - Időkapszula

Ha van kedvetek szálljatok be egy kis tippelésre! Mi lesz a választásokon jövőre? Lehet bővebben, röviden is, érdekes lesz visszaolvasni.

Az én tippem, hogy nyer a Fidesz, közel lesznek a kétharmadhoz, de nem jön össze. Orbán Viktor marad a miniszterbossz.

#520 szeptember 28, 2021, 18:55:35, csabax
Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 26, 2021, 10:43:00
Okkal szaporodtak meg mostanság a NER-en belüli házasságok és válások, össze kell kuszálni a szálákat.
Egyetértek az általad említettekkel, @Pozzato, hiszen tényleg így van, s minél jobban össze kell kuszálni a szálakat, hogy csak nagyon nehezen lehessen kibogozni vagy egyáltalán ne lehessen kibogozni, amikor elérkezik a bukás.
A NER-en belüli házasságok és válások után én a szálak összekuszálásával kapcsolatos újabb példát teszek hozzá ehhez a dologhoz:

Tudomásom szerint jelenleg egyszerre 3 különböző rendkívüli felhatalmazás van érvényben Magyarországon:
- 1.) tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet;
- 2.) egészségügyi válsághelyzet;
- 3.) veszélyhelyzet.


Már az is jelentős túlbiztosítást jelent a Fidesz számára, hogy ezeknek az érvényben levő rendkívüli felhatalmazásoknak köszönhetően, a Fidesz, amikor fenyegetve érzi hatalmát, akkor a 3 különböző rendkívüli felhatalmazás törvényi paragrafusai közül kiválogatja azt, amelyik neki éppen akkor kell a hatalom megőrzéséhez, s intézkedik, hogy a Fidesz-hatalom megmaradjon.
A szálak minél jobban való összekuszálása érdekében a válsághelyzet nagyon gyakran vészhelyzetként említik, ugyanis a "vészhelyzet" szó nagyon hasonlatos a "veszélyhelyzet" szóval, s azok az emberek, akik nem foglalkoznak naponta a politikai témájú hírekkel (vagyis nagyon-nagyon-nagyon sok ember), hajlamosak nem tenni különbséget a "vészhelyzet" és a "veszélyhelyzet" között.
Pluszban az is van, hogy a veszélyhelyzet-törvényt gyakran koronavírus-törvényként említik. Ez szintén a szálak összekuszálására szolgál, hiszen a politikával nem igazán foglalkozó emberek hajlamosak egyazonnak hinni az egészségügyi válsághelyzetet és a koronavírus-törvényt. Hiszen, gondolhatják az emberek, hogy egyik is az egészségüggyel foglalkozik és a másik is az egészségüggyel foglalkozik, tehát azonosak.
Pedig nem azonosak, nincsenek ugyanazon a szinten: az egyik válsághelyzet, míg a másik veszélyhelyzet.
(Focis példával: a Chelsea is focicsapat és a Vasas is focicsapat, de nincsenek ugyanazon a szinten.)

Mindezek után pedig még pluszban az is van, hogy a vészhelyzetként említett válsághelyzeteket és az igazi veszélyhelyzetet is mindig csak néhány hónapra hirdetik ki, majd pedig mindegyiket újra és újra és újra és újra és újra meghosszabbítják pár hónappal.
És mivel mindhárom rendkívüli állapot másik és másik időpontban lép érvénybe, majd pedig szintén másik és másik időpontban "jár le", igazából az történik Magyarországon, hogy 2-3-4 havonta mindig lejár és meghosszabbodik valamelyik rendkívüli felhatalmazás, s egy idő eltelte után az emberek "elvesztik a fonalat" és már nem tudják és nem is foglalkoznak azzal, hogy éppen melyik rendkívüli állapot járt le és hosszabbodott meg újra.

Példa a veszélyhelyzet idei alakulására:    
Idén januárban jelezték, hogy meghosszabbodik a veszélyhelyzet. Ám a veszélyhelyzet nem januárban, hanem februárban járt le és hosszabbodott meg újra. Egészen májusig. Aztán májusban újra meghosszabbították a veszélyhelyzetet. Ekkor azt csinálta a Fidesz, hogy a törvénnyel egyáltalán nem törődve nem mondott pontos időpontot, hanem jelezte, hogy az őszi parlamenti ülésszak első ülésnapját követő 15. napig érvényes a veszélyhelyzet. Ebből az lett, hogy végül csak szeptember hónap közepe után rendezték meg az őszi parlamenti ülésszak első ülésnapját, s ez egyben azt jelentette, hogy a veszélyhelyzet érvényességi ideje október hónap elejére tolódott át. Majd végül ezután szeptember hónap végén úgy döntött Magyarország parlamentje, hogy újra meghosszabbodik a veszélyhelyzet és a koronavírus-törvény immár 2022. január elsejéig érvényes.

Összekuszálják a szálakat?  :) :) :)

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 27, 2021, 19:40:37
Választás 2022 - Időkapszula

Ha van kedvetek szálljatok be egy kis tippelésre! Mi lesz a választásokon jövőre? Lehet bővebben, röviden is, érdekes lesz visszaolvasni.

Az én tippem, hogy nyer a Fidesz, közel lesznek a kétharmadhoz, de nem jön össze. Orbán Viktor marad a miniszterbossz.
Sima Fidesz, a 2/3 is meglesz megint, elmehetünk a faszba. Ez a tippem sajnos.

Idézetet írta: Milán Dátum szeptember 17, 2021, 22:21:25
Valaki közületek tényleg elhiszi, hogy ezek egymás ellen küzdenek? Színjáték az egész. Néha az egyik szereplő ledob egy csontot az embereknek (nektek), hogy legyen amit csámcsogni. ::)

Ezt támasztják alá az ilyesmi hírek: https://telex.hu/belfold/2021/09/29/raczne-foldi-judit-dk-offshore-alba-automoso-kft-amigo-bar-es-night-club

Ha ez a tendencia megy tovább, mint eddig (DK fölény az előválasztáson), akkor hajlok afelé, amit @zbking írt, mert az embereknek a következő választásig elegük lesz abból, hogy Gyurcsányné, Orbán, Fidesz, Öszöd, lop, de az is lopott, meg az a szemedet is kilövi, ez meg az életed veszi el. Rossz lesz ennek az országnak, ha csak ez a két alternatíva van... Bosszantó lesz, ha a 1,5-2 millió ember (Fidesz 1 millió, DK 0,5-1 millió) fogja eldönteni az ország többségének életét.

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 29, 2021, 13:39:44az embereknek a következő választásig elegük lesz abból, hogy Gyurcsányné, Orbán, Fidesz, Öszöd, lop, de az is lopott, meg az a szemedet is kilövi, ez meg az életed veszi el. Rossz lesz ennek az országnak,...

Sajnos nem lesz elegük... Hiába van most is elege a többségnek belőle, és volt az előző választásokkor is, a manipulációknak köszönhetően most is 2/3-dal kormányoznak... A falusiakat lehetett riogatni a migránsokkal, Sorossal, a nyugdíjasoknak részletekben csöpögtetett 13. havi nyugdíjnak (is)  köszönhetően megszavaztatják velük a fiatalok jövőjét, és így tovább. Igaz, nincs rendes alternatíva, az biztos, pedig a mostaninál csak jobb lehet bárki és bármi.