Fogadási Stratégiák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#645 december 13, 2009, 17:08:20, Milan
Szia! Nézd, ez egy reklámszöveg. Szép szavakat ir, majd jön általában a fekete leves. Kb mint egy választási kampány. Angol nyelven ezer meg ezer ilyet olvashatsz, kaphatsz, akik leigérik Neked a csillagot az égről, akik egy hónap alatt gazdaggá tesznek, és nem kell többet tenned érte, mint befizetni x összeget, majd várnod a tippeket. Természetesen vannak ajánlók, James Noname Philadelphia-ból irja azt h baromira jó stratégia; Ugy-Is-Nyer-Ni-FoX Bangkok-ból ir, h már új Rolls Royce-ban pihenteti a seggét, mert annyira sok pénzt hozott. Elhúzzák a mézesmadzagot, és sokan sajnos be is eszik ezeket. Ha jön a bukfenc, természetesen semmit nem kapsz vissza, ez van. Kapsz max egy email-t h kedvezménnyel fizess elő egy másik csomagra, és azzal már biztos profitálni fogsz, mert kielemezték a hibáikat. De már egy ilyen mail is csodaszámba menne, inkább lefalcolnak a pénzeddel. Én nem hinnék Nekik, de természetesen a Te döntésed, kivánom dönts helyesen, saját belátásaid szerint. És ugye, jó bornak nem kell cégér ;)

Ahogy kihámoztam, a "betfier" tradelését ajánlja szerintem (ami valójában betfair). Szép díszcsomagban leírja, hogyan kell tradelni. Ennyi, nem több.

#647 december 13, 2009, 22:49:57, giotti1
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum december 12, 2009, 23:06:17
Említetted a vak szerencsét, szerintem a Martingale-rendszernek nagyon leegyszerűsítve az a lényege, hogy akár hasraütés-szerűen fogadhatsz bármire, mert előbb-utóbb úgyis eltalálsz valamit, akkor pedig majd jön a várva-várt profit. Ilyen szempontból lényegtelen, hogy egy háromesélyes meccsre, vagy éppen piros-feketére fogadsz, de fogadhatnál a WSOP versenyek győzteseire is, horribilis oddsokért (ez nem 10 másodpercig tart  :) ) mert előbb vagy utóbb úgyis eltalálod. Említetted a sokkal élvezetesebb sporteeseményekre való fogadást. Akinek annyi pénze van, hogy Martingale-ezhet, az nem fog belekezdeni ilyen bohóckodásokba, ellenkező esetben óriási nagy balf**sz-ról van szó.

A döntetlenre fogadás különbözik attól, mintha pirosra vagy feketére fogadnál. A rulettnél azért nem működik a Martingale, mert előbb-utóbb biztosan jön egy olyan vesztő sorozat, amely hosszabb annál, mint amit finanszírozni tudsz. Ez matematikai tény.
A döntetlenes Martingale azon alapul, hogy:
- minden csapat játszik döntetleneket egy szezon során (főleg, ha jól választod ki a csapatot, és mindig ugyanannak a csapatnak a meccseire fogadsz, és egy középcsapatról van szó, amely évek óta sok döntetlent játszik)
- a fogadók nem szívesen fogadnak döntetlenre, ezért a döntetlenek szorzója relatíve magasabb

Akinek van annyi pénze, hogy Martingale-ezhet, az lehet, hogy gondolkozik azon, hogyan tudná a banki vagy befektetési kamatoknál jobban fialtatni a pénzét, és erre a döntetlenes Martingale lehet, hogy jó lehetőség.

#648 december 14, 2009, 11:27:54, benson
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum december 12, 2009, 23:06:17
Ilyen szempontból lényegtelen, hogy egy háromesélyes meccsre, vagy éppen piros-feketére fogadsz, de fogadhatnál a WSOP versenyek győzteseire is, horribilis oddsokért (ez nem 10 másodpercig tart  :) ) mert előbb vagy utóbb úgyis eltalálod. Említetted a sokkal élvezetesebb sporteeseményekre való fogadást. Akinek annyi pénze van, hogy Martingale-ezhet, az nem fog belekezdeni ilyen bohóckodásokba, ellenkező esetben óriási nagy balf**sz-ról van szó.

Nagyon nem mindegy, hogy egy adott stratégiához keresünk "kockáztatási módszert" (pl. sportfogadás, rulett, pénzfeldobás, dobókocka, kő-papír-olló, akármi...), vagy egy jól átgondolt sportfogadási sorozathoz valamilyen stratégiát (pl. Martingale). Előbbi esetén egyik módszer sem lehet igazán nyerő, de a rulett semmiképp, hiszen te magad is említetted, hogy akár 25-30 hosszúságú "nemkívánatos" sorozatod is volt, ebből nekem az következik, hogy az online rulett (de könnyen lehet, hogy az élő is) egy nagy CSALÁS. Vagyis akármilyen hosszúságú rossz sorozatot tud "produkálni" a szoftver, akármennyi pénze viszont senkinek sincs.
A másik szituációban s sportfogadásból indulunk ki, megvizsgálva jópár tényezőt, statisztikát, miegymást. Ha megvan az alapgondolat, akkor arra kereshetünk valamilyen tétemelős stratégiát. Mielőtt azonban belekezdünk, előre rögzítenünk kell, hogy mennyi pénzt szánunk erre (vagyis hány kört bír ki az erre elkülönített bankunk), és ezen menet közben sem szabad változtatni. Persze (a ruletthez hasonlóan) itt is elbukhatjuk az erre szánt pénzt, viszont közel sem mindegy, hogy ennek mennyi a valószínűsége - a rulettnél ez 100%, itt nem meghatározható, de érezhető, hogy jóval kevesebb. Szerintem.
"Akinek annyi pénze van, hogy Martingale-ezhet" - ennyi (végtelen sok) pénze senkinek sincs, éppen ezért fel kell vállalni a kockázatot, és minimalizálni, erre pedig a sportfogadás egy jó módszer lehet.

Teljesen egyetértek benson-nal, ne a stratégiához keressünk játékot, hanem a játékhoz stratégiát.

A martingale szisztémát már nagyon sokszor átdolgozták, igy több módositott martingale szisztéma is világot látott már. Alapjába véve ezzel a módszerrel az a legnagyobb baj, h rövid távon ( fél-1 év), működhet, hosszútávon azonban bukfenc jön. Ezt a rendszert kb az 1700as években kezdték el alkalmazni, pénzfeldobásos játékokban. Arra alapoztak, h ha egymás után 5ször 6szor fej lesz, akkor elkezdik játszani a irást, mert a nagyszámok-törvénye szerint hosszútávon kiegyenlitődik a fej és irás aránya. De ez egy rossz értelmezés volt. A hosszútávon belüli kiegyenlitődést nem 100 feldobásra értjük, nem is 1000re, de mégcsak nem is milliósra. Egy olyan számra értjük ezt, ami már-már közelit a végtelenhez. Attól h teszem azt 10szer egymás után a fej jött fel, nem fog megnőni annak az esélye h a következő dobás irás lesz, mert az esély ugyanúgy 50-50%. Nem az lenne a megelepetés ha a 11. dobásunk ismét fej lenne, hanem az h zsinórban már volt 10 fej. Tehát a meglepetést nem a jelenre kell néznünk, hanem a múltra vetitve.

Fociban pedig a döntetlen szériákkal nem lehet számolni. Tavaly a Gijon elvitte volna az emberek házát is, még akkor is, ha csak 1 euros téttel kezdenek. Irreális összeg alakulhat ki a befektetés és a nyeremény között, és egy idő után már nem is a nyeremény megszerzése lesz a cél, nem is annak a nyerhető 2 euronak fogsz szurkolni, hanem h végre zárhasd a sorozatot, és h visszanyerd a pénzed. Nem jelenthetjük ki, h ha egy csapat 10szer nem játszott döntetlent, akkor a következő pár fordulóban (5-6 vagy vmivel több) biztosan fog. Tehát egy-egy hosszú sorozatot nem zárhatunk le csupán matematikai feltételezésekkel. Pedig a martingale rendszer erre próbál épiteni, és ha működhet is rövid ideig (egyazon csapat döntetlenjeire épitve), akkor sem küszöbölhető ki egy Gijon szintű katasztrófa. Kivéve akkor, ha hajlandóak vagyunk elviselni egy bizonyos szintű veszteséget (stop loss), de akár egy 5-6 meccsig elengedett ilyen veszteséget sem lehet visszahozni rövid időn belül. Ha egyáltalán vissza lehet hozni. 

Az expekten találtam egy fogadási típust ami sok pénzt hozhat. Time to 1st goal a neve. Ráadásul vannak olyan bajnokságok ahol gyorsan megszületik az első gól (Lásd holland II) mert ott a pénteki 10 meccs közül öt meccsen biztos hogy születik gól az első fél órában. Erre az expekt kb 1.65-öt fizet de ha ezt öt darab meccsel megcsinálod akkor egy 13 szoros odds jön ki és egy kisebb öszeggel például 500 ft-tal már 6000-6500 körüli összeget lehet nyerni.
Meg lehet próbálni és reménykedni hogy gyorsan jön a gól,és vele együtt a pénz is.

Nem hinném, hogy a döntetlenes Martingales stratégiánál az lenne a legjobb, ha egy csapatot kiválasztanánk.Így ugyanis nem minden meccs esetében van 30% körüli esély hanem több alkalommal is sokkal kevesebb. Sokan példálóznak a Gijonnal.Na most a Gijon nyilván játszik idegenben a Barcelonával,Real Madriddal, Sevillával(és akkor a többi erős középcsapatot nem is említem).Ezeken a meccseken nyilván nincs 30% körüli esély az X-re, hanem józan ésszel végiggondolva max 10%.Tehát ha a sorozatunk elején találkozik ezen három csapattal, akkor van rögtön három bukó meccsünk.És akkor arról nem is beszélve, hogy így hetente kb 1, max két meccsre tudunk fogadni mert ugye ennél sűrűbben nem lép pályára a Gijon. Igazából ez a stratégia arra épül szerintem, hogy kiválasztunk két hasonló képességű csapatot, vagy mondjuk a hazai csapat kicsit gyengébb és így egyenlítődnek ki az esélyek.Lényeg hogy pl. valahogy így nézzenek ki az odszok: H:2,50 D:3,20 V:2,60.Na most ez egy totál háromesélyes meccs, legalábbis a fogadásszervező szerint. Ha meg veszünk egy olyan csapatot( ha már valaki egy konkrét csapattal akar játszani) mint pl a Manchester City, akik ugyen szinte mindig X-elnek, az se jó mert így mindig a kis téttel mondjuk 200 HUF-al nyerünk., tehát az össz profit így is minimális.Igazából ebben a Martingale stratiban az a vonzó, hogy hibázhatsz akár többször is és később visszanyerheted a korábbi veszteséged, sőt még profitod is lehet.Az ember nehezen hiszi el, hogy mondjuk nyolcadszorra sem találja el a döntetlent, úgy hogy folyton háromesélyes meccsekre tippel.Pedig sajnos van ilyen.Érdekességképpen leírom egy sorozatomat, amikor 7 meccsen keresztül nem jött az X.
1. Arsenal - Chelsea                          0-3
2. Kaiserslautern - Bielefeld              1-0
3. Milwall - Milton Keynes                  3-2
4. Valencia - Lille                               3-1
5. Ventspils - Hertha                         0-1
6. Düsseldorf - Bielefeld                    3-2
7. Juventus - Inter                            2-1
Látható, hogy mind háromesélyes meccs volt, de ha csak egy hajszállal is de az egyik csapat mindig nyerni tudott.És az baj, hogy egy ilyen bukó szériát martingale-el visszanyerni szinte teljesen esélytelen.Ugyanis mondjuk 200 HUF- os kezdőtéttel játszunk, akkor ha elsőre jön az X kb 400 HUF, ha másodikra kb 7-800 HUF, ha harmadikra kb 1200 HUF, ha negyedikre jön a találat akkor pedig 2200 körüli profitunk van.Ezekből nyilván lehetetlen visszatermelni egy 30 ezres vagy 50 ezres bukást, mert mire visszajönne (ez több hónap legalább) addigra újra jön egy elszabadult sorozat, amit nem tudunk befejezni. :-\ 

Idézetet írta: jaaas Dátum december 14, 2009, 13:19:56


Fociban pedig a döntetlen szériákkal nem lehet számolni. Tavaly a Gijon elvitte volna az emberek házát is, még akkor is, ha csak 1 euros téttel kezdenek.

A Gijon tavaly  hány meccsen keresztül nem játszott döntetlent?

Giotti: Tisztában vagyok vele, hogy mire gondolsz, DE realmadrid70 nem egy csapatra játszott döntetlent, innentől kezdve felejtős a téma. Egyébként meg pusztuljak el, ha valakinek, ha van annyi pénze, akkor eszébe jut Martingale-ezni. Hidd el, hogy inkább elfogajda azt az x% banki kamatot, minthogy az 5. vagy a 6. bukó után ne aludjon nyugodtan. Ha tudsz ilyen embert mutatni, aki mondjuk a magyar felső 10.000ben van és Martingale-ezik döntetlenekkel, akkor lemegyek hídba (azért csak hídba, mert olyan országban élünk, ahol tlleg bármi megtörténhet).

Benson: Egyértelmű, hogy a roulette-ben csalnak, ezen nincs mit beszélni és nem is érdemes vele foglalkozni. Azzal is egyetértek, hogy játékhoz kell stratégiát keresni, bár én már elmondtam, hogy a stratégiákban nem hiszek. Helyes BR management és oddsátlaghoz képest magas találati arány, másképp nem lehet nyerni. Egy jó fogadó nem attól lesz jó fogadó, hogy tudja, hogy a Bologna középcsapat, úgyhogy majd martingale-el meggazdagodok belőlük... A sportfogadókat szerintem a ROI különbözteti meg egymástól. Namost, ha valaki Martingale-ezik, akkor rohadt kicsi lesz a ROI-ja, az álmatlan éjszakákról nem is beszélve. Aki viszont 1.91-es átlagoddson fogad 55-60% közötti találati aránnyal, annak hidd el, hogy nagyobb lesz a ROI-ja, de a megbecsülése is a "sportfogadó társadalomban", ja és talán aludni is fog tudni.

Erről a témáról szerintem feleslegesen beszélünk. Szerintem Ti (Giotti és Benson), akik véditek a Martingale-t, sem gondoljátok komolyan amit írtatok. Gondolkozzatok el azon, hogyha annyi pénzetek lenne, belemennétek abba, hogy egy ilyen kis hozamú játékkal ekkora kockázatot vállaljatok? Inkább élnétek az életeteket banki kamatok mellett, persze Ti tudjátok, mint írtam, ebben az országban bármi megtörténhet, de mint gondolkodó emberekről, nem hiszem el rólatok azt, hogy bevállalnátok.

Jaas kolléga leírta a lényeget, amire nekem nem sikerült rávilágítanom   :beerchug: Íme:

Fociban pedig a döntetlen szériákkal nem lehet számolni. Tavaly a Gijon elvitte volna az emberek házát is, még akkor is, ha csak 1 euros téttel kezdenek. Irreális összeg alakulhat ki a befektetés és a nyeremény között, és egy idő után már nem is a nyeremény megszerzése lesz a cél, nem is annak a nyerhető 2 euronak fogsz szurkolni, hanem h végre zárhasd a sorozatot, és h visszanyerd a pénzed. Nem jelenthetjük ki, h ha egy csapat 10szer nem játszott döntetlent, akkor a következő pár fordulóban (5-6 vagy vmivel több) biztosan fog. Tehát egy-egy hosszú sorozatot nem zárhatunk le csupán matematikai feltételezésekkel. Pedig a martingale rendszer erre próbál épiteni, és ha működhet is rövid ideig (egyazon csapat döntetlenjeire épitve), akkor sem küszöbölhető ki egy Gijon szintű katasztrófa. Kivéve akkor, ha hajlandóak vagyunk elviselni egy bizonyos szintű veszteséget (stop loss), de akár egy 5-6 meccsig elengedett ilyen veszteséget sem lehet visszahozni rövid időn belül. Ha egyáltalán vissza lehet hozni.

Egyébként pár éve a Wolfsburg is csinált egy hasonló sorozatot, csak a bajnokság vége felé x-eltek le, de ugyanígy, ha jól emléxem a Kaiserslautern is megcsinálta a hülyeséget. Ha pedig nem csak a döntetlent nézzük, akkor ott az Arsenal, mit műveltek pár éve? Veretlenül nyerték meg a PL-t. Ha belegondoltok, hogy milyen jelentős sorozatokról van szó, akkor ráébredhettek arra is, hogy nem is olyan ritkák ezek a "Gijon szintű katasztrófák", ekkora befektetéshez képest.

Részemről a téma lezárva, a későbbiek során majd lehet kipróbálok egy tétemeléses (majdnem Martingale alapú) stratégiát, hátha bebizonyosodik, hogy amikor a stratégiák feleslegességéről beszéltem, akkor valójában széllel szemben pisáltam. A stratégiákról pedig annyit, hogy volt már valakinek olyan TESZTELT stratégiája a fórumon, amit folyamatosan dokumentált és hosszútávon nyereséges tudott vele lenni? Hosszútávon most azt értem, hogy legalább 6-700 fogadás/sorozat. Azért mondom, hogy most, mert a hosszútáv ennél sokkal-sokkal hosszabb, de én még ilyen terjedelmű tesztet sem láttam itt a fórumon, mert bár sokan próbálkoztak, nem sokáig tartott, általában perec lett a vége. Ezért sem gondolnám, hogy a "nyerő stratégia", amitől majd megszedi magát az ember, NEM LÉTEZIK.

:cya:

Nem akartam nagyon belefolyni ebbe a mostani vitába... De fontosnak tartom elmondani, hogy a martingale igen széles körben alkalmazható és itt igen szűk részéről folyik a vita... Én martingale párti vagyok. Tudom, hogy veszíteni fogok egyszer és azt is, hogy nincs olyan tőke amelyet nem tud felemészteni. De nagyon jó kiegészítő lehet egy legalább közepes fogadó számára. Megfelelő szabályokkal (amiket én ritkán tartottam be sajnos) pedig szép sorozatok produkálhatóak. Mivel nem írtam róla itt naplót, így "lövöldözésnek" hathat minden szám, de elsőre nekem összejött egy közel 500-as sorozat és nem elbuktam, hanem a kellett a pénz és kivettem. Másodjára 180-nál buktam. Aztán több próbálkozás elhalt hamar. Amikor pedig naplót vezettem róla itt, akkor 50-nél (kb) lefürödtem, bár végtelenül bután játszottam...
Szóval azt hiszem itt mindenkinek van igazsága aki hozzászólt, de együtt az egész alkotja a képet. És a várható bukás ellenére lehet nyereséggel művelni.
Álmatlan éjszakáim pedig már 50 forintos tétnél is vannak, nem kell hozzá martingale...  ;)  ;D

#655 december 15, 2009, 08:45:13, benson
Köszi, szumos, éppen téged akartalak felhozni példaként arra, hogy megfelelő bankroll-managementtel akár a Martingale-t (és itt nem csak a döntetlenes verzióra gondolok, annál ez azért sokkal szélesebb körű) is hasznunkra fordíthatjuk. Ha jól emlékszem, egykor 3000 forinttal kezdted el, szóval nem kell itt feltétlenül irdatlan nagy összegekben gondolkodni. Vonatkoztassunk el ettől. Valamelyik iroda befizetési bónusza is megteszi, így még csak nem is a saját pénzünket kockáztatjuk. (Ha elbukjuk, na bumm, több is veszett Mohácsnál!) A saját lóvéval meg játszhatjuk mellette az eddig megszokott single fogadásokat. Én is inkább kiegészítésnek gondolom ezt az egészet, nem pedig egyedüli fő célnak, amire eszetlenül felrakja az ember az egész vagyonát.
Ja és mindent komolyan gondoltam, amít leírtam. Melyik része tűnik komolytalannak?

Benson: Komolytalannak tűnik az, amit a hsz-szel próbálsz érzékeltetni. Tegyük fel, hogy elméletileg helytállóak amiket leírtál. Gyakorlatban, ha annyi pénzed lenne, biztos vagyok benne, hogy nem Martingale-eznél, számomra ezért tűnik komolytalannak. Akinek annyi pénze van és befektetni akar, annak eszébe sem jut Martingale-ezni, sőt abban is biztos vagyok, hogy a sportfogadást bármilyen formában sem fogja befektetésként kezelni.

Eszembe jutott még valami, szerintem ezzel gyakorlatilag be is bizonyosodik, hogy játszhatatlan a stratégia. Amennyiben komolyabb összeggel kezd neki az ember, majd jön egy közepes bukószéria, gy idő után nagyon nagy tétet kell feltenni. A gyakorlatban azért vannak az irodáknak korlátai, szóval ezzel a bohóckodással el lehet érni olyan szintre is, ahol már a legjobb irodák (Pinny, L'brokes stb) is megtagadják a tét elfogadását. Azt is vegyétek figyelembe, hogy itt a legjobb irodákról van szó, nem a bwinről emg egyéb putrikról, akik bámikor gondolkodás nélkül korlátoznak. Jó, okés, akkor irány a BF, de közel sem biztos, hogy lesz akkora forgalom a piacon, amelyre szükséged lenne.

Részemről ennyi.

Most elkezdtem tesztelni azt, hogy Martingale-el csak hazai győzelemre fogadok háromesélyes meccseken, úgy hogy a hazai odsz 2,20 és 2,80 között legyen.Jóval kisebb a nyeremény mint a döntetlenes verziónál, de szerintem kisebb így az esély jóval az elnyúló sorozatokra.A hazai győzelemre kb 40-45%, a döntetlenre kb 30%, a vendégre kb 25-30% az esély az eddigi tapasztalataim szerint.Nehezen elképzelhető, hogy hosszú távon csak vendég győzelmek és döntetlenek jöjjenek, a hazai pálya előnye szerintem ki kell hogy jöjjön előbb-utóbb.Néhány hét múlva meglátjuk hogy van-e értelme vagy ugyanúgy bukó mint a döntetlenes verzió.

Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum december 15, 2009, 15:33:36
Benson: Komolytalannak tűnik az, amit a hsz-szel próbálsz érzékeltetni. Tegyük fel, hogy elméletileg helytállóak amiket leírtál. Gyakorlatban, ha annyi pénzed lenne, biztos vagyok benne, hogy nem Martingale-eznél, számomra ezért tűnik komolytalannak. Akinek annyi pénze van és befektetni akar, annak eszébe sem jut Martingale-ezni, sőt abban is biztos vagyok, hogy a sportfogadást bármilyen formában sem fogja befektetésként kezelni.

Eszembe jutott még valami, szerintem ezzel gyakorlatilag be is bizonyosodik, hogy játszhatatlan a stratégia. Amennyiben komolyabb összeggel kezd neki az ember, majd jön egy közepes bukószéria, gy idő után nagyon nagy tétet kell feltenni. A gyakorlatban azért vannak az irodáknak korlátai, szóval ezzel a bohóckodással el lehet érni olyan szintre is, ahol már a legjobb irodák (Pinny, L'brokes stb) is megtagadják a tét elfogadását. Azt is vegyétek figyelembe, hogy itt a legjobb irodákról van szó, nem a bwinről emg egyéb putrikról, akik bámikor gondolkodás nélkül korlátoznak. Jó, okés, akkor irány a BF, de közel sem biztos, hogy lesz akkora forgalom a piacon, amelyre szükséged lenne.

Részemről ennyi.

Úgy tűnik, csak nem tudsz elszakadni ettől a "martingale-t csak hatalmas tőkével lehet csinálni" téveszmétől. Egy szóval sem említettem, hogy ha felesleges millióim lennének, ebbe "fektetném". Akinek marha sok pénze van, nyilván nem fog ezzel vacakolni, ebben egyetértünk, de soha nem is írtam az ellenkezőjét. Viszont kicsiben miért ne működhetne a dolog? 100 forintos alaptéttel és 3-3,5 körüli oddsokkal a BB9-es stratégiával a 8. körre 11-12 ezer az összes kockáztatott pénz. A tétlimit tehát ekkor szóba sem tud jönni. Na mindegy, én is befejeztem, úgy tűnik, elbeszélünk egymás mellett.
Sok sikert az említett próbához (ha belevágsz)!  :cya:

Benson, és Jaas, említettétek a Martingale szélesebb körben való alkalmazását. Ezzel a többi tétnövelős stratégiára céloztatok, amely így vagy úgy, de a veszteséget próbálja visszahozni 0-ra vagy nyereségbe?


th3... kollegának: Az, hogy "eszméletlen sok pénz", az egy relatív fogalom. Ami egyes embereknek egynapi bevétel, abból más családok évekig élnek. Egy korábbi hozzászólásomban írtam, hogy néhány millió ft-ból már 18-as vesztő széria is finanszírozható, tehát elég nagy biztonsággal lehet játszani, és szerintem tök jó szórakozás.  :D 
Ami a korlátozásokat illeti, megnéztem néhány iroda szabályzatát, és 4-6 millió ft-os nyereményig engedik a tétet. Meg hát van sok iroda, úgyhogy el lehet osztani a feltett pénzt több bukinál...  :ok: