Fogadási Stratégiák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Dris Dátum december 31, 2009, 15:22:37
Ehhez hozzászólnék. Az első zárójelben felsorolt játékok különböző nyerési esélyel rendelkeznek.
Sportfogadás: Ezt mindenki ismeri, nem térnék ki rá.
Pénzfeldobás: Egyértelműen 50-50% az esély. Erre egyik könyvből tudnék példát hozni. Egyik barátoddal fogadtok pénzfeldobásba. Ha fej, nyer ő 1 Ft-ot, ha írás, te nyersz 1 Ft.-ot. Matematika alapján 100 feldobás után nyersz 50 Ft-ot, és elbuksz 50-et, tehát 0-an vagy. Nem érdemes ilyet játszani. Viszont ha úgy játszátok, hogy a hülye barátod fizet 2 Ft-ot, ha írás, és te fizetsz 1 Ft-ot, ha fej, akkor 100 feldobás után 100 Ft-ot nyersz és 50-et buksz. Tehát 50 Ft hasznod van, ami feldobásonként 0.5Ft.
Kő-papír-olló: Ez viszont tiszta logikai játék, az emberek gondolata irányítja, hogy mit mond/mutat a következő körben, emiatt kiszámíthatóvá válik. Ez lehet nyereséges, ha az ember jó megfigyelő.
Rulett: És eljutottunk a ruletthoz, ez az a játék, amiben egyszerűen FELESLEGES csalnia a kaszinóknak, mert nem lehet nyereséges senki ebben a játékban, legalábbis hosszútávon. Mert ügye van a piros és a fekete szín. Ha valaki csak ezekre tesz, akkor van a legnagyobb esélye nyerni, de még így se 50-50%, mert ott van a drága 0-ás mező, így 48,5%-48,5% esély van a pirosra és a feketére. Ezért nem fog csalni egy kaszinó sem a rulettnél, mert egyszerűen annyira felesleges, hogy az hihetetlen. Jó játékos nem játszik szerintem ruletten.

Azért azt szögezzük le, hogy csak óriási mintavételnél alakul ki a számított, elvárt arány... 100 feldobás nem valószínű, hogy 50-50%-ot hoz... Talán 100000.... És aki bármilyen nem -tudás alapú- szerencsejátékot játszik arra a kis résre "apellál" , hogy ha csak 10-et játszik akkor talán elbillen a mérleg nyelve az ő tippje felé.
A rulett meg főleg nem egyértelmű. Ha összevonod a martingale-el a játékod, akkor nem nem kell nagyobb találati arány a 48.5%-nál! Ha megfelelő rendszerességgel jön a kiválasztott szín akkor kaszálsz! Illetve kaszálnál! Mert nem fogsz hosszú távon nyerni. Csalás nélkül matematikailag is hazavág egy egyoldalú hosszú sorozat, mivel nem rendelkezel végtelen bankrollal... Ennek ellenére mégis csalnak az online irodák, illetve programok. Élőben meg ha kiszúrják a martingale-t (nem nehéz...) nem is engednek játszani... Ennek azaz oka, hogy ha te 15 dolláros befektetéssel 10 centes alapon elkezdesz játszani és nem dobnak be neked rövid időn belül egy hosszú sorozatot, akkor komoly esélyed van, hogy rövid idő alatt 15-ből 50-et csinálj(hasamra ütöttem, több is lehet) , amivel te megelégedsz és kiveszed... Tehát nem tehetik meg , hogy megvárják míg a matek kinyúvaszt. Mert lehet te megelégedsz egy kisebb összeggel is.  ;)
Ennél fogva csalniuk kell. Mert 90/60 átlag vérnyomású nyugdíjas otthon 1 év alatt apránként hazavágja őket...

Legjobb barátom kupié, ott van rulettasztalnál is. Mondta, hogy egyszerűen nem éri meg csalni. Online kaszinóhoz nem szólok most hozzá, de élőben annyian játszanak, hogy tökmind1, hogy 1-2 ember nyer, mert a többi meg százszorozza azt amit az az egy elvitt a cégtől.

Tudom, hogy sok-sok játék után jön csak ki a normális arány, de ha megnézed a póker is erre épül. Akkor nyereséges valaki, ha mindig jó döntést hoz. Hiába veszít egy leosztásban, attól még ezzel a játékkal nyereséges lesz.

B.U.É.K. mindenkinek!

Sajnos én is martingale párti vagyok. Sajnos, mert csak vesztek vele, sajnos, mert nem tudok elszakadni tőle. Hiszek benne, hogy van stratégián belül megfelelő stratégia, csak nem találjuk meg. Igen, valóban hihetetlen (pozitív és negatív) sorozatok jönnek elő.Ez okozza a bukásunkat. Ami az én pechem, hogy szinte mindig akkor jön elő, amikor kis pénzzel sikeresen letesztelek egy martingale-es szisztémát, emelem az alaptétet, majd azonnal büntet. Abban már tényleg nem hiszek, hogy  az átlag körüli előfordulási gyakoriságtól  nem lesz nagy eltérés.  De abban igen, hogy ezt valahogy át lehet hidalni. pl meg kell találni azt a pontot, ahol abba kell hagyni a vesztes szériát. Ez a legnehezebb.Nem adtam fel végleg azt a szisztémámat sem, amikor egy eseménytípus (pl egal körüli foci) mindhárom kimenetelét (külön szálon futtatva) megjátszva játszok martingale-t, bár itt is bejött 10 feletti negatív sorozat. Ezért az elfutás kockázatát csökkentendő: 1,40/2,60-2,80 körüli események mindkét kimenetelét kezdtem el külön szálon futtatva játszani.Ebben az esetben az alaptétel ugye az, hogy az egyik biztosan bejön. A kezdeti sikerek után persze ez is bukott. Volt, hogy 6szor egymásután a "B" tipp jött (és ugyebár ilyen oddsz mellett <3-szorozódik a tét tippenként>, aztán 11-szer az "A"... Azonban itt találtam egy fogást, amit talán érdemes  továbbgondolni. "Átviszem" a negatív oldalról a veszteséget a másikra, így csökkentve az elfutás veszélyét.pl  az egyik kimenetel 2-szeri vesztése után levonok egy összeget az eddigi veszteségből, ezáltal csökkenik ezen az oldalon a kintlevő pénz, és átrakom az alapról indult másik oldalra. Ezzel a módszerrel lényegesen lehet csökkenteni az elfutás veszélyét.Az utolsó nekifutásom így is bukott, de ezt kivételes pechnek fogom fel, mert akkor jött a 11-es negatív széria, ami ki tudja hol állt volna meg, ha nem hagyom abba.És persze hibáztam, mert ne hittem benne, hogy ennyiszer bejön egymás után az 1,40. És persze "vaktában lövöldöztem" nem néztem mire tippelek, az éppen következő esemény bármely típusú fogadására, ahol csak két kimenetel lehetséges, és az egyik 1,40 körüli. Ha egy típusra szűkítem a szisztémát,pl 1,5 gól alatt az első félidőben) nem hiszem, hogy 11-szer egyforma eredmény fog jönni... Persze  a martingale azon hátránya, hogy arányaiban kis haszonért sok pénzt kell mozgatni ill. tartalékolni, itt fokozottan fennáll.

#678 január 12, 2010, 23:51:05, realmadrid70
Timanid! Nem teljesen értem hogy hogy is játszod a martingalet, de szerintem az egyik alap dolog hogy az alaptétet nem szabad növelni.Egyszer én is ebbe buktam bele, de tanultam belőle.Én 200-ról indulok és az ötödikig duplázom, majd másfélszerezem a tétet hogy tovább bírjam.Az utóbbi időben ez bejött szerencsére.Tehát valahogy így: 1.200 2.400 3.800 4.1600 5.3200 és a még mindig nincs találat, akkor jön a másfélszerezés, és még így is van profitom.Tehát : 6. 5000 7. 7000 8. 11.000 9. 16.000 10. 24.000 Az hogy tizedikre se találjam el már elég valószínűtlen, de persze így is lehet bukta a dolog.hogy ez működjön ahhoz 3.00 feletti odsz kell, ezért jó az X-es verzió.

Igen ilyesmire gondoltam, hogy megtalálni azt a pontot, ahol visszább kell venni a tétet, de még hoz a konyhára. Annak valóban kicsi az esélye, hogy 10-ből ne jöjjön be az X, de nem nulla. Nálam volt ilyen sorozat, sőt, bármilyen hihetetlen, de a H-val is előfordult. Tehát a tizediknél már 70 ezer körüli minusznál tartasz.Hát ehhez azért már komoly idegrendszer kell, de gratulálok, ha Neked sikerül. Az igazsághoz tartozik, hogy már nemigen van kedvem latolgatni, elemezni, annyit csalódtam Az általános sport ismereteim azért elég jók, de egy-egy eseményt alaposan körbejárni, esetleg napjában többször is, az már nincs kedvemre.Így, vaktában tüzelve pedig tényleg ( korábban írta valaki) rulettnek tűnik. És elképesztő sorozatok tudnak előállni akár pozitív, akár negatív irányba. Csak az a baj, hogy a pozitív sorozat keveset hoz, a negatív sokat visz...

Az én Martingale-emról annyit, hogy megjátszom szólóban  egy Pl tenisz mérk. mindkét kimenetelét. A nyerteset újból alapról kezdem, a veszteset tétemeléssel . 1,40/2,60 körüli oddszokkal kezdtem, de a "V" "elfutott". Most próbálkozom a z 1,60/2,20 körüliekkel.  Amikor egy szál kezd elfutni, akkor átcsoportosítok valamennyit a vesztes oldalról, hogy kevesebb legyen a kintlevőség. Az az igazság, hogy legutóbb azért buktam el, mert nem hittem, hogy 11-szer egymás után a  kisebb oddsz jön be. És bejött! Sőt, ki tudja mikor jött volna a nagyobb oddsz mert abbahagytam. Most az 1,60/2,20 körüliekkel próbálkozom...Mivel jócskán 3,00 alatti oddszokkal játszom természetesen sokszor triplázni kell a tétet, nem duplázni. És ilyenkor jön aminek jőnie kell: a halál.Korábban ezt a fajta fogadást játszottam az egál körüli foci meccsekkel, de volt negatív szériám a D-vel is, és a H-val is, V-vel is ezenkívül akkoriban még nem alkalmaztam a veszteség átcsoportosítását egyik oldalról a másikra.

Amúgy a rulettről annyit, hogy van egy ismerősöm aki több társával idestova hét éve kijárnak hétvégenként Ausztriába játszani, élő kaszinóban egy nullás rulettet. Két nap alatt fejenként kb. 100000 forintot keresnek csak rulettel. Ne kérdezzétek, hogy mi a módszerük, mert fogalmam sincs, és nem is hajlandó elárulni belőle semmit. Annyit mondott, hogy soha nem játszana gépi és online rulettet, és hogy nem véletlenül járnak ki többen. DE az valamit elmond szerintem, hogy itt is látható, hogy akinek van valami "tutija" az nem fogja elárulni! ;)

Idézetet írta: executor Dátum január 04, 2010, 17:58:38
Amúgy a rulettről annyit, hogy van egy ismerősöm aki több társával idestova hét éve kijárnak hétvégenként Ausztriába játszani, élő kaszinóban egy nullás rulettet. Két nap alatt fejenként kb. 100000 forintot keresnek csak rulettel. Ne kérdezzétek, hogy mi a módszerük, mert fogalmam sincs, és nem is hajlandó elárulni belőle semmit. Annyit mondott, hogy soha nem játszana gépi és online rulettet, és hogy nem véletlenül járnak ki többen. DE az valamit elmond szerintem, hogy itt is látható, hogy akinek van valami "tutija" az nem fogja elárulni! ;)

martingaleznek es egymas vesztes sorozatait finanszirozzak  :P

Idézetet írta: ab_aevo Dátum január 04, 2010, 18:13:29
martingaleznek es egymas vesztes sorozatait finanszirozzak  :P

Elképzelhető, mert azt elfelejtettem még leírni, hogy nincs asztallimit!

Élő kaszinóban úgy tudom nem lehet Martingalezni, mert kiraknak. Esetleg valami rejtett tétemelés lehet, mert ami nagyon egyértelmű és látványos taktika azt kiszúrják, vagy rosszul tudom?

Egyébként online rulett és black jacken is lehet nyerni...csak és most jön a lényeg, hogy meddig és mikor hagyod abba ! ;)
Nekem is volt, hogy black jacken 50 euróból lett 220, csak aztán szép lassan vissza buktam és legalább 90-nél megálltam. Persze jó a 40 euró plusz, de már megvolt nyerve plusz 170 euró és ezért rossz érzés, mert pont erre játszanak a kaszinók, hogy nem elégszel meg az eddigi nyereménnyel vagy pedig ami rosszabb hogy a bukást akarod visszahozni...  Azt is mondhatnám, hogy kaszinóban egyszer nyerj, de akkor az nagyot szóljon, mert folyamatosan úgy se tudsz fogni.

Idézetet írta: Lúzer SC Dátum január 04, 2010, 18:42:15
Élő kaszinóban úgy tudom nem lehet Martingalezni, mert kiraknak. Esetleg valami rejtett tétemelés lehet, mert ami nagyon egyértelmű és látványos taktika azt kiszúrják, vagy rosszul tudom?

Nem hiszem, hogy az osztrákoknál van ilyen megkötés, hogy nem mehet a tétemelés! Miért ne lehetne? Szerintem nem érdekli őket, hogyha valaki nyer. A másik 10x annyit bukik mondjuk félkarún.

Nem úgy értem, hogy nem lehet tétet emelni, hanem szisztematikusan martingalezni például 2:1-es vagy ilyesmi tétekre és hogy full asztallimit nélkül x pörgetés után is engednek nyerni az nekem furcsa lenne. Valami csak van, mert akkor milliókat lehetne nyerni, vagy nem? Az igaz, hogy más többet veszíthet más játékokon.

A kaszinók (fogadóirodák) nem hülyék. Így vagy úgy tiltják a Martingale-t. Miért? Talán nem azért, mert sokat veszthetnek vele? Ha Ők sokat veszthetnek, akkor az azt jelenti, hogy a játékosok (fogadók) nyerhetnek. Vagyis a Martingale lehet nyerő szisztéma.

Idézetet írta: Timanid Dátum január 04, 2010, 19:39:23
A kaszinók (fogadóirodák) nem hülyék. Így vagy úgy tiltják a Martingale-t. Miért? Talán nem azért, mert sokat veszthetnek vele? Ha Ők sokat veszthetnek, akkor az azt jelenti, hogy a játékosok (fogadók) nyerhetnek. Vagyis a Martingale lehet nyerő szisztéma.

Egyébként nem kétséges, hogy a Martingale nyerő, de van egy olyan ellenfele, amit nem tud legyőzni. Ez pedig a pszichológia! Képzeld el, amikor már egy millát kell rátolni a pirosra. Én biztos nem bírnám!