Fogadási Stratégiák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Tényleg így számolja, ma kipróbáltam, így viszont tényleg van benne bolt.

Kosárra visszatérve, pont azért lenne érdemes ott erre játszani mert gyorsan változnak az oddsok. Például meccs előtt 1.4 - 3.2 az oddsok. Simán előfordulhat, hogy az 1.4-es csapat kicsit álmosan kezd, szóval akár meccs előtt is lehet rá kérni, mondjuk egy 2.4-es oddsot, ha tényleg álmosan kezdenek akkor jó, ha meg nem akkor senki se fogadja el, ennyi. Ha valaki elfogadta, akkor akár rögtön layelhetjük 2.00-val, mert elég nagy rá az esély, hogy az esélyes csapat visszajön majd. Teniszben nőknél gondoltam ilyesmire, hogy, ha valaki brékel egyet, akkor elleni fogadni, majd ha úgy áll az odds visszafogadni. De majd ennek még úgyis utánajárok, figyelgetem az oddsokat.

Amúgy valaki nem tud ilyen oddsfigyelő progit? Ami elmenti, hogy alakultak az oddsok? Tudom BF-en meg lehet nézni, de azt sok mindenre nem lehet használni..

Üdvözlet!
Nem rég találtam rá erre a forumra, nagyszerű dolog!
Amiért irok, amikor elkezdtem a sportfogadást előtte összeszedtem a céltudatos fogadáshoz amit csak tudtam.
Kezdeni is igy kezdtem, bankmanagement, moneymanagement, és egy tétválasztó stratégia. A management ugye egyszerű és adott, na de a stratégiák... Ugye arról szólna, hogy áthidaljon egy kisebb-hosszabb bukószériát. (Papiron, matematikailag akármelyiknek számolunk utánna sajnos elkeseritő az eredmény... Legjobban átlátva pl. a MartinGale ha 4 szériás bukót engednénk magunknak az ugye 2 a 4.-en esetenként következik be, 16x szorzóval, de pont 1/16 az esélye az akkora bukó szériának, tehát 15 nyert meccs után 1 16x os mértékű bukás van hosszútávon...)
Szóval igazából a stratégiákat nézve mindre megvan az a széria ami kinyirja, és az ha 1/x%ban következik be akkor buktat be x*tét befektetést visz el, pont egy egységgel többet mint az alaptét.

Amiért irni kezdtem, hogy akkor sikeresnek, pozitiv bankban lévőnek lenni csak a (jó tipp)/(odds)>1 függyvényében lehet, ami ugye azt jelentené hogy ha 2.0 oddsokkal játszunk akkor 50% felett kell lenni ("flat bet" tippekkel), ennyi a trükk..?

Stratégia akkor az lenne, hogy szimplán jól (jobban mint bukik)  válasszuk meg a nyerő meccseket? Mert akkor ugyanott vagyunk akármilyen stratégiával (rövid távon egyik-másikkal több hozammal, hosszabb távon pont ugyanott). Annyi lenne akkor az egész, hogy statisztikákat bámulunk folyamatosan és próbálunk jobban okoskodni mint a bukik?

Kisérlet képen mondjuk pont játszok egy olyan szériát, ahol fix 50%-50% az esély (páros-páratlan...), minimális tétekkel, használva rá egy stratégiát (bookiebuster n21), kiváncsi leszek igazolja-e a matematikai elméletemet...

Egyébként olyasmire gondoltam, ahogy néztem az elsődleges mérlegelési szempont a bukiknál, hogy ki játszik hazai pályán... Általában még a sokkal erősebbeket is nagyobb oddsal adják idegenben mint az indokolt lenne... Ezt lehetne kihasználni, kicsit olyasmi ez mint a fogadni a favorit ellen... Persze szigorúan csak bajnoki meccseken, se válogatott, se kupa, se barátságos.

Néhány észrevétel:

A kulcsot megtaláltad: "Stratégia akkor az lenne, hogy szimplán jól (jobban mint bukik)  válasszuk meg a nyerő meccseket"
Ha pusztán matematikában gondolkodsz, akkor inkább el se kezdd, mert ez nem arról szól, persze lehet olyan része is, de ahhoz kellő rutin kell. Azt pedig főleg, hogy favoritokra teszel csak idegenben. Említetted a statisztikákat, javaslom nézd át, hogy a legtöbb csapat, főleg a nagyok, hazai pályán rendre eredményesebbek, és ez nem véletlen hosszú évek óta. És a fogadást nem alapozhatod csak statisztikákra. Például nem mindegy, hogy egy csapat hány színtéren érdekelt, éppen kik hiányoznak, milyen formában vannak, mi van az edzővel stb.. Szóval jó felé kapirgálsz, még egy-két finomítás és neki is kezdhetsz. Persze, akkor is meg kell fizetni a tanulópénzt.

Sok sikert! :cya:

#843 június 27, 2010, 01:47:51, tsirche
Az ilyen várható meccsjóslások mindig lutri nekem, sőt igazából nem is értem néha a dolgok alakulását... Lásd magyar bajnoki záróforduló: adott 2 csapat, a vidi és a loki, a két listavezető, mind2 kiemelkedik játékerőben (papiron...) a többi csapat közül, feladatuk adott: legyőzni az ellenfelet és megvan az arany... Ezzel szemben mindkét csapat olyat produkált, mintha valami kiesőcsapat lenne, pedig ott aztán el lehet mondani, hogy mellettük szóltak az érvek...

Egy érdekes dolgot olvastam viszont itt valamelyik korábbi hozzászólásban (bár hogy ez stratégia-e vagy csak fogadási szokás...), az élő meccseken a vége felé a nem lesz több mint 3,5 gól-t megtenni kb 1%os nyereségre... Egy korrekt bankmanagementtel az nem is vészes (mondjuk 10K-nál 4*2,5 fajtából), napi 2-3 jó meccset találni is mondjuk bet365-ön, az havi 100% a kezdőtőkére (1.01-nél számolva 70 meccs után). És akkor megint jön a matek és a statisztika :)
Hány olyan meccs van, ami a 75. percben még 0-0 és a végén lőttek 4 gólt? Ha ritkábban mint 70 jó lehetne, és gyanitom ritkábban, bár visszamenőleges statisztikákat ez irányba csak holnap kezdek átnyálazni. Ha 75''ig csesznek gólt lőni ne akkor támadjanak már fel könyörgöm... Ott van pl. a Portugál meccs, ott 3 vagy 4 esett utánna, de nem 0-0-ről indult a dömper a hajrában...

Az előbb végignéztem egy meccset élőben, a 78. percben vették le a nem lesz több gól ezután mint 3,5-öt... Na most a kérdés, ez ugye azt jelenti, hogy nem összesen, hanem TÉNYLEG a tét megtétele után nem lesz még 4 gól? Nyilván nem 0-0-ás meccsnél, hanem mondjuk ha 0-1-esnél érdekelne...

edit: vannak azért persze feltámadások:
http://www.eredmenyek.com/detail/soccer.php?match=336336&gmt_offset=-7200&tab=1
de legalább nem 0-0 volt a 75. perc körül, szóval nem érintett volna :)

Ha ilyenben gondolkodsz csak betfairen érdemes.
Amúgy meg szerintem ne egy meccsből indulj ki, hogy egy magyar bajnoki fordulóban mi volt. Nem mondom, hogy 100%-ban ki lehet számítani egy meccs alakulását, de kellő infoval a birtokunkban és persze jó "dekódolással" ez profitos hosszú távon.

Közben tisztázódik már 1-2 dolog. Néztem pár élő meccset, amit tapasztaltam: nem automatizált folyamatban adják az eseményeket, emiatt nem is pontosan egyformán reagálnak 2-2 ugyanolyan helyzetre.
Ami elkeseritett (bet365-ön néztem csak eddig):
0-0-nál az 50. percben veszik le az under 4,5-öt és 60. percben az under 3.5-öt, vagyis ha a 75-80 körül akarok tenni 0-0ás meccsnél már csak uner 2,5 marad... Ami azért 1% haszonért ELÉG rizikós, még ha nincs is benne a csapatokban a gól
1 gólnál ~77 percben veszik le az under 3,5-öt, talán ez a legnyerőbb... statistikák még elemzés alatt vannak, majd ha átnéztem 4-5000 meccset szolok mire jutottam, közben megnézem addig a  betfairt (kösz a javaslatot!)

Na, megnéztem a betfairt és... jó kis találmány az...
De valamit nem értek...
A BACK ugye az aminek a bekövetkezésére teszünk, a LAY ami ellen
Vagyis ha BACKelem Németországot akkor nyerek, ha nyernek a németek, ha LAYelem akkor nyerek ha döntetlen vagy veszit?
Vagyis ha BACKelem (3.25) és LAYelem (3.3) egyszerre akkor én nyerek akármi lesz? De akkor miért nem ezt csinálja mindenki a világon? Szóval hol a buktató?

Idézetet írta: tsirche Dátum június 27, 2010, 14:25:38
Na, megnéztem a betfairt és... jó kis találmány az...
De valamit nem értek...
A BACK ugye az aminek a bekövetkezésére teszünk, a LAY ami ellen
Vagyis ha BACKelem Németországot akkor nyerek, ha nyernek a németek, ha LAYelem akkor nyerek ha döntetlen vagy veszit?
Vagyis ha BACKelem (3.25) és LAYelem (3.3) egyszerre akkor én nyerek akármi lesz? De akkor miért nem ezt csinálja mindenki a világon? Szóval hol a buktató?

hello

ott, hogy a lay 3,3  az kb 1,44 back oddsnak felel meg...
azt jelenti hogy a LAY tét, hogy te vagy a buki, neked kell fizetned 3,3 egységet, hogy nyerj 1 egységet...
nézd meg a betfair topicot, van magyar nyelvű leírás az alapokról, mindenképpen olvasd el...

Sziasztok!
Csak rászánom magam és én is írok egy stratégiát. Bár egy ideje be vagyok regisztrálva, de olvasgatás mellet még érdemi hozzászólásom nemigen volt.
Tehát a stratégia. Hm hogy is kezdjem. Ez a hazai pálya előnyére, a tétemelésre és jaas 1.4-es strstégiájára épül. Előre írom, hogy ezt utólag böngésztem ki így könnyű okosnak lenni.
Van jelen esetben 3focicsapat. Elmúlt szezon: Palermo,Mallorca,Paok és még egy fix(most a twente)(de lehetne a psv,real,barca..stb.)
Közel 35 héten keresztül mindig tesszük hazaira úgy, hogy a szelvényen csak két csapat szerepel.
A két legelőnyösebb.
Pl:1.hét Mallorca otthon és Paok otthon ez összesen 3.3-as szorzó. A palermo idegenben tolta így nem játszik. De ha mondjuk a fent említett háromból kettő idegenben játszik és egy otthon akkor veszem mellé a fixet 1.2-től. A lényeg hogy min. 2.00 körüli szorzó jöjjön.
És még egy fontos, hogy ugye ezek (a 3 csapat)nem hazájuk topcsapatai, de középmezőny elitjéhez tartoznak. Hiába játszanak otthon nagy csapat ellen nem teszem meg kivéve talán a juve idei gyengélkedése és egy két kirívó eset. Fájt a szivem amikor a mallorca megverte a sevillát és a palermo a milant.
Volt olyan hét, sőt zsinórban 6 is amikor e négy csapat folyamatosan hozta a tőle elvártat és volt olyan 3 hét is amikor meg se játszottma volna őket mert vagy topcsapat ellen játszottak vagy pedig idegenben.  Olyan hogy ne jött volna vmi a 25 hétből csupán 4 volt.
Ha meg a fixet rakjuk mellé akkor az lehet hazai és idegen is , de a lényeg hogy min egy hazai legyen.(ugye a 3 említett csapatot csak otthon teszem meg)
Ez így ennyi. Levezettem többféle MM-el a 25 hetet.
1.eset.:  100e bank esetén 5ezerrel kezdve 1.kör után leteszek 36%-ot, majd maradékkal tovább és
így ha jön a második kiszállok és előröl ha meg nem akkor még egál. Így mivel rengeteg jött volna +225ezer lenne a bevétel
2.eset: ugyanaz mint az első csak három kör után szálok ki és a 2.körben 20% megy takarékba
így +440 ezer jött volna, hozzáteszem ahogy jött pár esemény úgy emelkedik az alaptét
(5ezer-10ezer)
3.eset sima egyet nyerek haszont el teszem . így +330ezer jött volna
Bár ezeket csak azért bátorkodtam leírni mert tényleg jó sorozatok voltak
Ha mondjuk zsinórban több megy el akkor a köv. tét az előző tét 20%-val emelkedik, de én most csak ezekből a mai kutatásaimból indultam ki.
Hátránya ha tényleg semmi nem jön, de itt azért csak nem arra vársz hogy a gyírmót mikor veri meg a barcát. Hátránya még, hogy a kiválasztott csapatok nem biztos olyan formát nyújtanak hazai pályaán mint korábban és ezt kb a 10.forduló környékén tudodbelőni. Figyelni kell melyik egylet erősödik és gyengül. Pl. a mallorca biztos nem lesz következőre is ilyen jó, de a palermo,paok, samp,villareal,fiorentina, eto
Hát nemtom, bízok a hazai pályában

még annyit hozzá hogy lehet vannak/lesznek hosszan elnyúló negatív sorozatok de a tétemelést csak óvatosan alkalmazom

Gomes kösz, megvan már látom! Ahogy nézem közben a meccs alatt alakuló lehetséges téteket, elfogynak a nem túl rizikós under-ek már a félidőre... Igy viszont ez a taktika megint nem akar használható lenni, csak a "normál" fogadóoldalakon (ahol meg szintén vadászni kell, hol felejtik bent a jó undert és nem az van hogy hajrára már csak olyat adnak, hogy 1 góllal több mint a jelenlegi állás...)

Bár nem stratégia csak kissé visszastatisztikáztam a kosárbajnokságokat és érdekes dolgot találtam. Ha egy mérkőzésen az egyik csapat az első két negyedet lehozta nyerőben csaknem mindig megnyerte a mérkőzést is. tehát élőben esetleg lehetne ezzel is kísérletezni. No persze ha az esélyesebb alakulat áll nyerésre akkor vélhetően odds az már nemigen van, tehát érdemes lehet szűrni, hogy azokat a meccseket figyelni ahol az esélytelenebb nyeri az első két negyedet. Ilyenkor vagy rájuk tenni a harmadik negyed előtt, vagy pedig megvárni hátha kissé magához tér az esélyesebb csapat és ezáltal kissé felemelkednek az esélytelenebbre az oddsok, és akkor tenni az előbbiekre.

Példák:

Osztrák kosárlabda-bajnokság Negyeddöntő

Wels WBC-Traiskirchen Lions   67:80  (13:26, 14:19, 14:22, 26:13)   (lions odds   2,70)

Osztrák kosárlabda-bajnokság döntő

Fürstenfeld BSC-Gmunden Swans  70:85  (16:19, 13:21, 17:23, 24:22)  (swans odds 2,97)

Fürstenfeld BSC-Gmunden Swans  68:76  (14:17, 15:18, 21:19, 18:22)  (swans odds 2,37)

Persze nem csak ennyi van kistatisztikázva!  ;)  Csak ezek példák, hogy mire gondolok, de nyugodtan nézzen utána akit érdekel!


Na, hála az itt olvasottaknak és a tanácsoknak már körvonalazódnak a dolgok, és a várható dolgok :)
Ami következtetést eddig levonhatok: egy olyan 50%os találati aránnyal 2.0 körüli oddsnál egy bank/moneymanagementtel és bármilyen (személyünknek megfelelő) tétválasztó stratégiával (épülhet Martingale és D'Alambert-re is) össze lehet hozni egy olyan évi 50-100%os hasznot. Rengeteg szimulációt, elmúlt évek bajnokságaira épülő statisztikát végigfuttattam. (A tutit persze nyilván 1-2 év múlva lehet majd levonni a saját fogadások alapján.)

Nyilván tudással, kutatómunkával és 1-2 "általános ötlettel" feljebb lehet tornászni a találati arányt.

Amit én végül is "megtaláltam":
Management: bankot negyedelni, ha az adott negyedet sikerült eljátszani/duplázni újraosztás van.
Stratégia: bár itt még többet is próbálgatok, de a tétlépcsős és tétduplázós fura keveréke mind, egy kivétel van: nézegetem a "félősök stratégiáját" is, de azt nem fogom erőltetni, bár managementtel éves szinten az is nyereséges számításaim szerint.

Ha lesznek további fejlemények irom majd  :cya:

PS: ha nem élőben fogadtok tétmeccset ne kövessetek élőben, felesleges stressz, elég csak a végeredményre rápillantani :)


Idézetet írta: betörő Dátum július 05, 2010, 12:20:49
http://www.sportfogadastippek.net/index.php?topic=167.0
Erről mi a véleményetek??

Az alapstratégia és a bankkezelés még rendben is van, a tippeket nem olvastam végig és nem ellenőriztem le, de ez a körítés...
NHL bíró haverok, matematikus cimborák, marketingesek, Bora Bora...stb... 
A szerény sztárokat jobban szeretem.