Magyar tenisz-sarok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Titti7 Dátum április 27, 2012, 20:26:03
Bravoooooooo Attila!

Gyönyörű játék volt, s szó szerint is sikerült a belga fiút salakba hempergetned egy rövidítés után! (Alul a képen + a győzelmet hozó kezek a magasban!)

Le a kalappal!!!!  :beerchug: :beerchug:


Bubapest Grand Prix - Első nap, selejtezők

Budapestre látogat a WTA Tour mezőnye! Igen kicsit fur az időpont, mivel megszoktuk, hogy az elmúlt években a rekkenő hőségbe, a kánikulába jöttek a lányok, most azonban a WTA naptárában a pár évvel ezelőtti április végi, május eleji "csomagot" kapta meg a Márky Jenő vezette társaság.
Bár Safarova és Halep is visszamondta a szereplést kisebb szomorúságot okozva, lesz értelme már most kilátogatni a rómaira, hiszen tehetséges játékosokat, köztük magyarokat láthatunk a selejtezőben! A napot az agresszív teniszt játszó, TOP100 -as szerb FED Cup csapat tag Jovanovski nyitja a csinos szlovák Tabakova ellen, a szlovák tehetséges salakos, de a szerbbel nem bírja majd tartani a lépést, más kategória, az első nap láthatjuk Czink Melindát is, aki a francia tehetséggel, ifjúsági GS bajnok Mladenoviccal harcolhat, nehéz mérkőzésre számíthatunk, kisebb balszerencsére Marosi és Jani-Réka egymást lesz kénytelen kikuglizni már az első kvalis napon, ahol azért a fiatal feltörekvő magyar sikerét várhatjuk. Még érdekes látványt nyújthat az égimeszelő üzbég Amanmuradova szereplése, aki Stuttgartból egy Cibulkova skalppal érkezett, valamint a salakon igen jól mozgó svájci Vogele szereplése is üdítőleg hathat. Jó szórakozást a kilátogatóknak!

10:00 Jovanovski - Tabakova 1 1,10
10:00 Amanmuradova - Bulgakova 1 1,01
10:00 Vogele - Fujiwara 1 1,22
10:00 Marosi - Jani-Réka 2 1,53
11:30 Mladenovic - Czink 2 1,57

Ismét bebizonyosodott, hogy egyszer volt Budán kutyavásár! Pedig Estorilba drágább elutazni...

Idézetet írta: Cpt. Szikla Dátum május 02, 2012, 15:32:31
Ismét bebizonyosodott, hogy egyszer volt Budán kutyavásár! Pedig Estorilba drágább elutazni...

Én éreztem, vaterral +5-5k nyertünk rajta.. :DD Várható volt hogy egyszer most a közelben ki fog kapni. :)


A soproni Babos Tímea is részt vesz a különleges amerikai csapatbajnokságon az olimpia előtt. A fiatal teniszező a wimbledoni kiesése után már hazatért, nemsokára azonban visszatérhet Angliába az olimpia idejére, addig azonban még számos feladat áll előtte.

A 19 éves magyar játékos most Amerika felé veszi az irányt, meghívást kapott ugyanis az 1974-ben életre hívott World TeamTennis sorozatra, melyben világsztárokkal mérheti össze tudását. A különleges bajnokság nyolc csapatból áll, melyek közül Babos a Springfield Lasers csapatában kap majd helyet Devin Britton, Maria Sanchez és Amir Weintraub társaságában.

A Missouri állambeli csapat első győzelmére pályázik, ami nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a bajnokság egyik leggyengébb keretével rendelkezik. A tavalyi bajnok Washingtonnál a Williams nővéreken kívül Bobby Reynolds, Leander Paes és a Rodionova nővérek játszanak, Bostonban Agassi, Isner, Falconi, Ginepri és Gambill, a 2010-es bajnok Kansas Citynél a Bryan fivérek a sztárok, a New York-i csapatot Hingis és McEnroe erősíti, az Orange Countyban Davenportra támaszkodnak, de Blake, Philippoussis, Fish, Querrey és Andersson is ütőt ragad a sorozatban.

Babos nem tudja végigjátszani a július 9-től betervezett 13 meccset, az utolsó ugyanis már belelóg az olimpiába. A verseny attól különleges, hogy minden meccs öt szettből áll és mindegyik szettet más felállásban játsszák. A csapatkapitányok a meccs előtt megbeszélik, hogy a férfi egyes, a női egyes, a férfi páros, a női páros és a vegyes páros formációk közül melyiket mikor játsszák.

FORRÁS: http://www.kisalfold.hu/sport/babos_timea_sztarok_kozott/2287393/

A versenyre meghívott nevesebb játékosok:

Boston Lobsters:

John Isner, Andre Agassi

New York Sportimes:

John McEnroe, Martina Hingis

Philadelphia Freedoms:

Mark Philippoussis, James Blake, Ryan Harrison

Washington Kastles:

Serena és Venus Williams

Kansas City Explorers:

Bob és Mike Bryan

Orange County Breakers:

Lindsay Davenport, Anna-Lena Grönefeld

Sacramento Capitals:

Mardy Fish, Sam Querrey

Springfield Lasers:

Babos Timi

Fucsovics Márton de Bagnoles-de-l'Orne -i ITF Futures versenyen bejutott a döntőbe. A torna salakon fedett körülmények között zajlik. A mai döntőn a szintén tehetséges,tavaly Helsinki -ben nagyot menetelő német Puetz -el csap össze 15 órai kezdettel! Szurkoljunk neki!  :beerchug:

15:00   Puetz - Fucsovics    1,45   -   2,45

Marci tornán elért győzelmei:

Marton FUCSOVICS (HUN)     6-2 6-3     Enrique LOPEZ-PEREZ (ESP) [5]
Marton FUCSOVICS (HUN)     6-3 6-1     Juan-Samuel ARAUZO-MARTINEZ (ESP)
Marton FUCSOVICS (HUN)     6-4 4-2 Retired    Dorian DESCLOIX (FRA)
Marton FUCSOVICS (HUN)     7-5 6-3     Germain GIGOUNON (BEL) [8]

Ki a legjobb magyar versenyző most?

Idézetet írta: markow33 Dátum január 31, 2013, 22:52:01
Ki a legjobb magyar versenyző most?

A világranglista helyezések alapján Babos Tímea és Balázs Attila.

(Már csak 146 hsz kell és indulhatsz a 10 €-s tippjátékban.)

Az előzmények, a folyamatos sérülések, a visszatérések utáni gyors rásérülések, műtétek után ami várható volt, ma bekövetkezett: Szávay Ágnes, az elmúlt évek kiemelkedő magyar teniszezője bejelentette visszavonulását. Eddig a hír, bővebben:

http://hvg.hu/sport/20130206_szavay_agnes_visszavonulas#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_02_06&type-id=HvgDaily&user-id=3A046A7D&utm_content=normal

Sajnálom hogy így járt, egy élsportolónak karrierje csúcsán vagy talán még előtte, nehéz lehet ezt feldolgozni.  :'( Sok sikert neki az akadémiához, reméljük egy növendéke hamarosan hasonló sikereket ér majd el!  :ok:


FED KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, B CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG-PORTUGÁLIA 3-0

Arn Gréta-Bárbara Luz 6:1, 6:2

BABOS TÍMEA-Michelle Larcher de Brito 3:6, 7:5, 7:5

Jani Réka, Marosi Katalin-Margarida Moura, Joana Valle Costa 6:4, 6:2



A Babos-Larcher de Brito mérkőzés első szettjét a 20 éves portugál (130. a világranglistán, de volt már 76.) brékkel kezdte, majd Timi egyenlített. A rivális azonban ezután is végig lépéselőnyben volt, végül 4:3 után döntötte el az első felvonás sorsát.


A második játszmában Timi 3:1-re elhúzott, majd ezt követően is többször brékelőnybe került. Larcher de Brito azonban mindig vissza tudott kapaszkodni, izgalmas csata alakult ki. Végül a 19 éves magyar teniszező hajrázott jobban, így jöhetett a harmadik szett.


A döntő játszmában Timi 2:0.-ra is vezetett, de ellenfele egyenlített. A magyar játékos aztán 5:3 után már nyerhetett volna, de 40-40 után ismét elveszítette adogatását. De Brito ezt  követően 5.5-re egyenlített, de szerencsére ez már nem zavarta meg Timit, aki hatalmas csatában győzött. A magyar-portugál találkozó ezzel el is dőlt, hiszen Arn Gréta a nyitó meccset könnyedén hozta. Így párosban már Jani Réka-Luca és Marosi Katalin szerepelt, sikerrel.


A magyar válogatott pénteken a bosnyákokkal találkozik a délelőtti műsorban.

Forrás: babostimea.hu

Jani-Réka újra nagy formába került!
Réka a 10 ezer dollár összdíjazású madridi ITF tornát nyerte meg, a döntőben azt az ukrán Kovalets -t verve, akitől eddig kétszer vereséget szenvedett.

Jani-Réka - Kovalets    2-0 (6:2,6:0)


Szép volt! Így tovább!  :beerchug: