Magyar tenisz-sarok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Fucsovics elég jó sorsolást kapott az RG-re. Ugye ma King ellen továbbment Marci, így a következő körben az olasz Napolitano lesz az ellenfele, aki szívós ellenfél, de azért Marci lesz ott is az esélyes. Ezután a főtábláért a Bublik/Safwat - Polansky/Bhambri négyesből jönne valaki, egyik sem komoly ellenfél. Csak az a gond, hogy Fucsó is nehezen vehető komolyan. Mindenesetre, ha most sem sikerül akkor talán sosem lesz meg az RG főtábla neki. 25 éves, tapasztalatlannak már régen nem nevezhető, a formája sem rossz, ha nem gurul el a gyógyszere és végig türelmesen, koncentráltan játszik, akkor meg lesz.

Szinte mindig megszívattál, ha fogadtam rád, de hajrá Marci!  :beerchug:

#272 május 24, 2017, 13:21:37, Pokerman
Ma vesztettem el a maradék reményemet, hogy pár év múlva Gálfi vagy Stollár komoly teniszező lesz :crazy:
Hiába van meg a játéktudás egy bizonyos szinthez, ha fejben meg egy nagy 0...

#273 június 25, 2017, 14:40:02, butyi
nem trollkodás


Elég sokszor (mindig?) kap valaki szabadkártyát ha megnyer egy felvezető challengert, legutóbb a Garrosra Sandgren (Savannah win), vagy tavaly ide Brown a manchesteri győzelemmel. Na meg ismerik Fucsót, junior bajnokként is képtelen feljutni a kvaliból, hát megszánták  :D Nem számolgattam, de egy főtáblás meccsel számolva is valószínűleg befér a top százba Wimbledon után.     :ok:

Az viszont elég szánalmas hogy a franciák Mathieunek, most a britek meg a tavalyi hős Marcus Willisnek nem adtak szabadkártyát a főtáblára  :-X

#275 július 12, 2017, 11:47:27, Irtis
Élménybeszámoló a Budapest Ladies Openről

Most először voltam teniszmeccsen, és nagyon tetszett. Teljesen más, amikor hallod az ütő suhogását, meg a játék sokkal gyorsabbnak tűnik, mint TV-ben. Marha gyorsan kell mozogniuk a játékosoknak, hogy elérjék a labdákat, pedig ez csak ITF szint. Oldalról egész más a látvány, mint "hátulról", innen nehezebb látni, hogy egyenes vagy kereszt ütés volt (legalábbis elsőre). Az is érdekes, amikor nem a labdamenetet figyeled, hanem az egyik játékos mozgását és ütéstechnikáját.

Maga a verseny olyan családias. Csak 3 pálya van, amiből csak a centerpályán van rendes lelátó, azt viszont egész jól megoldották, még árnyékot is varázsoltak. Olyan 50-en voltunk a közönségben. A játékosoknak és a médiának külön sátruk van, de a játékosok megfordulnak a sportcentrum épületében is. Simán leülhetsz a büfében egy top 100-as játékos melletti asztalhoz, vagy pl. az orrom előtt jött ki a mellékhelyiségből Jana Cepelova, aki anno verte Serenát :). A folyosón meg összefutottam Bukta Ágival aki ma már nem játszott. Gálfi Dalma meccse után is érdekes volt látni, ahogy idegesen elhajította a kulacsát, és aztán elment levezető köröket futni a szomszédos focipályára.

A meccsekről.
Stollár Fanny nagyon leszerepelt. Látszott, hogy ő a jobb képességű, de miden második labdát elrontotta.
Gálfi Dalma már jobb volt, de pechére azt a Kozlovát kapta az 1. körben, aki múlt héten megnyerte a római tornát, és volt már a 100-ban is régebben. Ennek ellenére Dalma jól kezdett, vezetett 2-0-ra, majd 5-3-ra is, de két szettlabdát kihagyott, viszont a rövidítést nagyszerű játékkal simán hozta. Aztán viszont Kozlova rákapcsolt, kevesebbet hibázott, ami elég volt egy sima szetthez (6-2). A döntő játszma sokáig szoros volt, majd a végét sajnos nem bírta Dalma. Kozlova egyébként nem csinált semmi rendkívülit, csak ütötte keményen, hosszan a labdákat az alapvonal környékére, majd 5-6 ütés után Dalma rontott. Érdekes, hogy szinte végig alapvonalcsata volt, mintha nem is salakon lennének.

A magyar lány látszik, hogy tehetséges. Egész jó szervája van, de gyenge %-ban ütötte be az elsőket. Az ütései is jók, elég keményen üt mindkét oldalról, bár a tenyerese jobbnak tűnik. Húzott pár ügyes rövidítést is. Ugyanakkor - ahogy egy mellettem ülő tenisz szaki megjegyezte -  még nem kiforrott a játéka, csak olyan ad-hoc. Sokszor nem választott jó megoldást, nem tudta, hogy mit is kéne csinálnia. Sokszor rosszul helyezkedett a fogadásnál, az 1. szervákat is az alapvonalról ütötte meg, de így nem volt elég ideje, és elhibázta. A védekezésén is van még mit javítani. Mindenesetre egy jó edzővel sokra viheti.

Udvardy Panna jól kezdett Cepelova ellen. 3-0-ra elhúzott, és akkor úgy tűnt, hogy meglepetés is lehet, de aztán sajnos nem tudta tartani a szintet, elkezdett hibázni, és Cepelova bedarálta.

Szóval az eredmények nem túl fényesek, de mégis megérte kimenni. Csak ajánlani tudom! A belépés ingyenes.

Szia Irtis!

Helyileg hol van a torna? Lehet, hogy én is kinézek a napokban.  :)

Idézetet írta: CaeSar Dátum július 12, 2017, 10:10:07
Szia Irtis!

Helyileg hol van a torna? Lehet, hogy én is kinézek a napokban.  :)

Ha jól tudom a sport11-ben, ami Budaörstől nem messze van a 11. kerületben. Kánai út 2.

Leporoljuk ezt a topikot :)

Piros Zsombi szárnyal Pozsonyban, ma a korábbi TOP50-es hazai pályán szereplő Lukas Lackoval törölte fel a padlót 6-2 6-4-re :ok:

Idézetet írta: Latzka Dátum november 11, 2021, 20:58:54
Leporoljuk ezt a topikot :)

Piros Zsombi szárnyal Pozsonyban, ma a korábbi TOP50-es hazai pályán szereplő Lukas Lackoval törölte fel a padlót 6-2 6-4-re :ok:


És Bondár is nyert, elődöntős egy 125s versenyen, 105. az élő ranglistán. Ha nyerné a tornát akkor 90körülire feljöhetne. Amúgy ez a helyezése is szinte tuti AO főtábla.

BONDÁR ANNA HÉTFŐTŐL A 90. HELYEN ÁLL MAJD!
Óriási hajrával év végére sikerült neki az, amiről sokan csak álmodnak, bejutott a TOP100-ba, miután a chilei 60.000-es verseny döntőjében sima győzelmet aratott.
Ausztrál Open főtábla pipa, sőt Garros és Wimbledon is és amilyen formában van, év végére akár a 80 körül is állhat majd. Az nem egy rossz ugródeszka az új szezon előtt.

Zsombi mai döntőjéről mi a véleményetek?

Amilyen hülyén és furcsán hangzik, de annyira igaz: Ezt a Griekspoor gyereket utoljára Novak Djokovic tudta megverni még a US Open 2. körében :o Azóta 1 Davis cup + 24 challanger mérkőzés nyert meg a srác (ez ugye 4 tornagyőzelem+ a mai döntő :o)

Hiába húz a szívem Zsombi felé; azért az alapszorzók szerintem most rendben vannak, így az over felé hajlok:
21,5 gém felett 1,83

"Nem sikerült a bravúr Piros Zsombornak a pozsonyi ATP Challenger versenyen, a mai döntőben 63 62-re kikapott a holland Griekspoor ellen.
Zsombi így is a 282. helyre jön előre a világranglistán és motiváltan vághat neki a jövő heti ATP Challenger versenynek Helsinkiben."

Szép menetelés volt! :ok:

UDVARDY PANNA EGY LÉPÉSRE A TOP100-TÓL!

A 115. helyezett magyar az uruguayi WTA 125-ös verseny elődöntőjében visszavágott a múlt heti brazil 25.000-es verseny döntőjében elszenvedett vereségért az andorrai Jimenez Kasintsevának (373.), 57 61 62-re nyert és bejutott a döntőbe!!
Panna ezzel a 107. helyre jön előre a világranglistán, de ha a döntőben legyőzi a francia Parryt (141.), akkor ő is bejut az elitbe!!!!
Nemrég Buenos Airesben az elődöntőben kikapott tőle ugyan, most azonban reméljük fordul a kocka és akkor két TOP-100-as  játékossal zarhatjuk az évet!!