Szerencsejáték piac Magyarországon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Az egy dolog, hogy a 888Sporton magyar játékosokra nem vonatkoznak a bónuszok, viszont itt egy aktuális kép a regisztrációs űrlapról:

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

Gyerekkorom óta a Shangrilalive oldalán fogadok, most mi lesz :icon_confused:

Az hogy ki miről hallott, az egy dolog, bohóckodni is lehet irodákkal, a tények attól még tények maradnak. A folyamatok elindultak, aztán majd lehet fújni a nózit ha a nagyok is bezárják a magyar accountokat.

Idézetet írta: nanika Dátum január 25, 2023, 15:28:49Az hogy ki miről hallott, az egy dolog, bohóckodni is lehet irodákkal, a tények attól még tények maradnak. A folyamatok elindultak, aztán majd lehet fújni a nózit ha a nagyok is bezárják a magyar accountokat.

Hol olvastál arról, hogy a 888Sport nem fogad magyar játékosokat? Nem viccből kérdezzük.  ;)

Egyébként meg miért is zárnák be az "accountokat", ha majd megvan a lehetőségük engedélyt kiváltani?


Megírták levélben, hogy megszakítják a szolgáltatást magyar ügyfeleknek.

No offense, de ennyire ne legyünk már naivak. Őszintén, szerintetek ki fognak fizetni az irodák több millió eurót egy hülye magyar engedélyért miközben MGA-t lehet szerezni néhány tízezerből? Egyszerűen nem éri meg, ezt ők is és a szabályozók is tudják, ez a monopolhelyzet jogi konszolidációja.

Idézetet írta: nanika Dátum január 25, 2023, 17:11:18Megírták levélben, hogy megszakítják a szolgáltatást magyar ügyfeleknek.

No offense, de ennyire ne legyünk már naivak. Őszintén, szerintetek ki fognak fizetni az irodák több millió eurót egy hülye magyar engedélyért miközben MGA-t lehet szerezni néhány tízezerből? Egyszerűen nem éri meg, ezt ők is és a szabályozók is tudják, ez a monopolhelyzet jogi konszolidációja.

Köszi az infót. Közben a William Hill is jelezte, hogy kivonul, mondjuk ez nem csoda, mert egy csoport a 888Sport-tal. Az, hogy most ennek köze van a piacváltozáshoz, azt nem tudjuk továbbra sem.

Viszont ami a díjakat illeti, az erre vonatkozó rész így szól:

"A távszerencsejáték szervezésére jogosult gazdasági társaság az engedély teljes időtartamára 600 millió forint távszerencsejáték szervezési díjat köteles fizetni.
A szerencsejáték-felügyeleti hatóság a távszerencsejáték szervezését legfeljebb hétéves időtartamra engedélyezi."


600 millióval számolva az évi közel 86 millió forint, ami átszámolva 215 ezer euró (kb.).

Példaként Romániában a tavaly nyáron növelték meg a működési engedéllyel járó díjakat, ezek alapján pl. azok a cégek akiknek 1-5 millió euró közötti forgalmuk van azok 156 ezer eurót fizetnek, 5-10 millió között már 249 ezer euró és így tovább.

És senki se gondolja, hogy azzal mert hoztak egy "ködös" szabályzatot, most mindenki be fog pánikolni, és elrohan. Nem.
Nem megfelelő a törvény, meg a díj? Akkor folytatni fogják anélkül. Lásd: Norvégia!

Köszi igen én is hallottam tegnap este már a Williről is.

Éves bontásban is brutális összegek jönnek ki (de egyébként felesleges évesre bontani mert ezeket egy összegben kell megfizetni), hiszen nem csak a szervezési díjat kell megfizetni (600 millió), hanem 250 millió biztosítékot kell nyújtani, nem mellesleg magyarországi fióktelepet kell létrehozni, majd egymilliárd! forinttal feltőkésíteni. A fióktelepet persze fenntartani, működtetni is kell ami szintén plusz költség. A többi kvázi megfoghatatlan szabályozásról nem beszélve - öt éven belül nem lehetett illegális szervezés, megfelelő játékosvédelem stb.

Mindez kb 2 millárd! forint, éves bontásban is 700 ezer EUR és ezek csak a magyar szolgáltatás engedélyei, egyéb adókötelezettségek is nyilvánvalóan lesznek.

A román esetben én éppen az említett összegek feléről tudok, de bárhogy is számolunk akkor is legrosszabb esetben a magyar díjak harmada-ötöde.

A szabályozást az Európai Bizottság is jóváhagyta tavaly, vagyis elhárultak az akadályok, legitim lesz a pénzbüntetés, perelés, kártérítés stb. Véleményem szerint az EU is hibázott azzal hogy ezt a sz@rt elfogadta, de szerintem egyserűen nem akartak erre energiát pazarolni és leokézták. Egyébként hogy hosszú távon ez a szabályozás is elbukhat, ha lesz egy nagy buki, aki ezt az egész hülyeséget megint előterjeszti az Curia elé, tisztességtelen versenyelőny, szabad piaci verseny akadályozása címen, ami ugye így már megintcsak Uniós elveket, jogokat sért, mert valljuk meg őszintén, ez minden csak nem korrekt szabályozás.

Szerintem meg pont, hogy bepánikolt mindenki és rohannak. 25.-én jelezte a Willi, hogy 26.-tól nincs magyar szolgáltatás, 23.-án a 888 szintén 26.-i accountzárást, nem beszélve a többi kicsiről, akikről már írtam is nektek, és ki tudja, hány ilyen van még, és lesz is. Kíváncsi vagyok a Uni, Betfair, Bet365 mikor dobja be a törölközőt, de látva a többiek lépéseit nem sok jóra számítok. Néhány nagy ráadásul a többiek számára is jelzésértékű, tudjátok, mint amikor a discoban elkiáltja magát valaki, hogy bomba. Egyre inkább ez az érzésem.

Mindenki biztos nem fog elmenni mert tisztaban vannak vele hogy ha nem marad senki csak a pro, akkor kb barmennyit meger alternatívakent maradni mert mindenki oda fog menni, foleg ha hirdethetik hogy nem kell adoznod a nyeremenybol.
Nem kell sajnalni az irodakat hogy nem lesznek profitablisak a mi szabalyzott piacalunkon. Ha veszelyben lenne a dolog akkor mondjuk 5szazaddal lejjebb viszik minden oddsat vagy minden nyertes fogadasnal 5%ot lecsipnek a nyeremenybol es kesz..

Csak az unibet 100milliokat költött vagy osztogatott ki ilyen olyan promokban magyaroknak..eleg csak a hetekig futo 100x10ks freebetekre gondolni.

Nehogy mar ne legyen evi kb100milliojuk az engedelyre hogy aztan szabadon megjelenjenek barhol akar egy reklamban ket musor kozott..


Az, hogy egy összeg kevés, vagy sok az nyilván nem mi fogjuk eldönteni, hanem a szolgáltató, mert ez az ő vállalkozása.

Egyetértek, hogy a magyar szabályozás egy fos, meg egyékbént is semmi nem változott, még mindig nagy a köd. Ez nem csak a mi véleményünk.

Pánikra viszont szerintünk nincs ok. Legrosszabb esetben marad a papíros fogadás.  ;) (meg a pincében rendezett fekete ipar)

Egyébként ha a William Hill ennyire beparázott, és nincsenek licenszvásárlási szándékai, akkor azt mivel magyarázzuk, hogy csak a sportrészleget függesztették fel, ahogy a Bwin is tette mindezt a tavaly decemberben?

ps. Romániában tavaly nyáron volt egy masszív díjemelés. Attól eltekintve pörög az ipar.

ps2. Benzinért is átmegyünk külföldre, miért ne lehetne más szolgáltatásért is ugyanígy tenni?

Idézetet írta: MessiÁs Dátum január 26, 2023, 10:05:02Mindenki biztos nem fog elmenni mert tisztaban vannak vele hogy ha nem marad senki csak a pro, akkor kb barmennyit meger alternatívakent maradni mert mindenki oda fog menni, foleg ha hirdethetik hogy nem kell adoznod a nyeremenybol.
Nem kell sajnalni az irodakat hogy nem lesznek profitablisak a mi szabalyzott piacalunkon. Ha veszelyben lenne a dolog akkor mondjuk 5szazaddal lejjebb viszik minden oddsat vagy minden nyertes fogadasnal 5%ot lecsipnek a nyeremenybol es kesz..

Csak az unibet 100milliokat költött vagy osztogatott ki ilyen olyan promokban magyaroknak..eleg csak a hetekig futo 100x10ks freebetekre gondolni.

Nehogy mar ne legyen evi kb100milliojuk az engedelyre hogy aztan szabadon megjelenjenek barhol akar egy reklamban ket musor kozott..



Mellesleg az "ultraszabályozott" piacokon remekelnek a feketézők, akiknek eszük ágában sincs engedélyt kiváltani.

Meddig kell a szolgáltatóknak az általatok fent részletezett feltételeket teljesíteniük?

Idézetet írta: vukika1982 Dátum január 26, 2023, 10:35:45Meddig kell a szolgáltatóknak az általatok fent részletezett feltételeket teljesíteniük?

Arra érted, hogy mennyi idejük van kiváltani az engedélyüket?

Idézetet írta: Admin Dátum január 26, 2023, 11:03:18Arra érted, hogy mennyi idejük van kiváltani az engedélyüket?

Igen, erre gondoltam.

Idézetet írta: vukika1982 Dátum január 26, 2023, 11:34:39Igen, erre gondoltam.

Erre vonatkozó részt nem találtunk, csak, hogy elméletileg most januártól lehet igényelni.

Olyanon agyalni meg aggódni, amire nincs ráhatásunk, igazából energia és időpazarlás.

Alkalmazkodunk a helyzethez mi kis átlag magyar fogadók, azt jóvan. A benzináron is mérgelődhetek a családdal az ebéd közben, mégis annyi a literje, amennyi. Pénzek biztos nem ragadnak benn, max a mindenki által megszavazott Orbán rákényszerít minket a saját online irodájára. Oszt tudjátok mi lesz? Semmi, majd fogadunk ott. Pont mint minden más területen, ahol intézkedtek az okosok :D