csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum január 01, 2020, 22:55:50
Michael van Gerwen - Peter Wright, Peter Wright +3.5 szett hendikep  :great:
3-7

Várakozva az Everton megérkezésére egy meccsre az Anfieldre, Bill Shankly egy csomag WC-papírt nyomott az egyik portás kezébe és ezt mondta: "Add oda nekik, mikor megérkeznek. Szükségük lesz rá!"




#25685 január 06, 2020, 22:54:35, csabax
Arsenal - Leeds United, mindkét csapat gólt szerez  :noway:

Ennél az FA Kupa-mérkőzésnél egyáltalán nem érdekel engem a végeredmény. Ugyanis szerintem jelenleg éppen az a helyzet van, amikor a sokkal tapasztaltabb és magasabban jegyzett hazai csapat előzőleg hosszú időn keresztül gyenge formában volt és nagyon pocsékul teljesített, míg pedig az alacsonyabban jegyzett és az ellenfelénél lényegesen kevesebb rutinnal rendelkező vendégcsapat kimagaslóan jó formában van, listavezető az angol második vonalban és ősztől már minden bizonnyal a Premier League-ben fog szerepelni.

És, természetesen, mivel én abszolút nem titkoltan nagyon "díjazom" a jelenleg éppen a Leeds United menedzsereként tevékenykedő argentin Marcelo Bielsa edző módszereit és játékfilozófiáját, számomra teljes mértékben egyértelmű, hogy a "Loco Bielsa" (Őrült Bielsa) becenevén is ismert és elismert tréner nagyon jó formában levő csapatának gólszerzésére tippelek. Főleg úgy, hogy az ellenfele mostan éppen az az élvonalbeli Arsenal lesz, amelyik együttes ebben az idényben sok gólt szokik kapni, de amelyik csapat a gyenge szereplését követő edzőcsere után éppen mostanában "talál" ismét magára és mutatja meg, hogy még tud gólokat is szerezni. Így tehát, a számomra teljesen nyilvánvaló dolgok miatt, arra tippelek, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni.

Jut eszembe Bielsáról. Az argentin edzőt a labdarúgást jelentősen befolyásoló munkássága miatt a modern idők egyik legbefolyásosabb menedzserének tekintik, s ő nem csak korunk több eredményes edzőjének pályafutását befolyásolta döntő mértékben (Mauricio Pochettino, Diego Simeone, Marcelo Gallardo, Pep Guardiola, stb.), hanem éppen Marcelo Bielsa azon nagyon-nagyon kevesek egyike, akiről már életében és edzői pályafutása közben stadiont neveztek el. (Az argentin Newell's Old Boys - Lionel Messi nevelőklubja - focipályájának neve:  Estadio Marcelo Bielsa.)

Az Arsenal - Leeds United meccsről azért sem írok többet, mert nem igazán találhatom ki, hogy kik fognak játszani majd azon az összecsapáson. Viszont szinte biztosnak vélem, hogy mindkét csapat fog legalább 1-2 gólt szerezni.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.

Idézetet írta: csabax Dátum január 05, 2020, 14:23:52
Várakozva az Everton megérkezésére egy meccsre az Anfieldre, Bill Shankly egy csomag WC-papírt nyomott az egyik portás kezébe és ezt mondta: "Add oda nekik, mikor megérkeznek. Szükségük lesz rá!"
Ma is nagyon jól lehetett látni, hogy a legendás Bill Shankly több évtizeddel ezelőtti WC-papíros mondása az Evertonról még jelenleg is nagyon aktuális, hiszen 2020. január 5-én a jobbára tinédzser focistákból összeállított FC Liverpool abszolút minden tekintetben felülmúlta, legyőzte és kiejtette az FA Kupából a pillanatnyilag legjobb csapatával és Anglia labdarúgó-válogatottjának első számú kapusával felálló Evertont.


#25688 január 06, 2020, 22:53:56, csabax
Juventus - Cagliari 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum január 02, 2020, 23:13:22
Colorado Buffaloes - Oregon Ducks, 137.5 pont felett  :great:
74-65

Idézetet írta: csabax Dátum január 03, 2020, 01:42:39
Melbourne City FC - Western United FC, 3.5 gól felett  :great:
75. perc: 3-1

Idézetet írta: csabax Dátum január 03, 2020, 17:45:14
Valladolid - Leganes, Valladolid 1.5 gól felett  :great:

Ennél a spanyol bajnoki mérkőzésnél nekem az tűnt fel elsőre, hogy jelenleg mindkét csapat pocséknak nevezhető formában van. Vagyis némileg talán mondatom azt, hogy többnyire lutri ez a tippem, hiszen nem igazán látni azt, hogy azért miért pontosan ezen a meccsen lehetne jobb és győzhetne a házigazda együttes.

Mert az ugyan igaz, hogy a hazai Valladolid 20 ponttal 14. helyezett, miközben a vendég Leganes csak az utolsó előtti helyet jelentő 19. helyezésen van a maga szerényke 13 pontjával. Mindkét együttesnek negatív a gólaránya (Valladolid: 15-21, -6 gól; Leganes: 14-28, -14 gól), így ezért ebből kiindulva mindkettőnek kellenének a szerzett gólok, hogy javítsanak a gólkülönbségükön. Tudom még azt is, hogy a Valladolid kissé jobban teljesít otthon (8 mérkőzésen, 2 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség, 8-4-es gólarány), mint amennyire teljesít a Leganes idegenben (8 mérkőzésen, 0 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 4-14-es gólarány). Az mellett, hogy a Leganes meccsenként majdnem 2 gólt kap idegenben, leginkább az számított a tippemnél, hogy a Leganes még ennyi találkozón sem nyert egyszer sem idegenben. Ha tehát lesz majd egy kis szerencsém, s nem éppen most fog "feltámadni" idegenben a Leganes, akkor sikeres lehet az tippem, miszerint legalább 2 gólt fog szerezni hazai pályán a Valladolid. Próba, szerencse. Hátha.

Nem fognak szerepelni a valladolidi Jose Zorrilla stadionban: az ecuadori Stiven Plaza a hazaiaknál, illetve Recio, a görög Dimitrios Siovas és a lengyel ősökkel rendelkező argentin Alexander Szymanowski a vendégeknél. A következő labdarúgók játéka egyelőre még bizonytalan: a spanyol csatár Luismi, a szintén spanyol hátvéd Nacho, a 22 éves Javier Sanchez és a ghánai Mohammed Salisu, illetve a 24 éves spanyol hátvéd Marc Navarro.

Ha nem szórakozzák el a meccset a hazaiak, akkor szerintem képesek lehetnek arra, hogy legalább 2 gólt szerezzenek ezen a Leganes elleni összecsapáson.

Tipp: Valladolid 1.5 gól felett.

79. perc: 2-2


#25693 január 08, 2020, 13:54:45, csabax
Manchester United - Manchester City, 3.5 gól felett  :great:

Ezúttal úgy döntöttem, hogy egy ilyen városi rangadónál, amelyiket sokan helyileg jelentős érzelmeket kavaró sporteseménynek tartanak, arra tippelek, hogy legalább 4 gól lesz a mérkőzésen. Mivel ezen találkozónál "Mikiegér Kupáról", azaz Ligakupáról van szó, már eleve nem igazán lehet és érdemes előre megtippelni, hogy kik fognak játszani egymás ellen a csapatokban. Talán ennél sokkal egyszerűbb dolog lehetett volna abban az esetben, ha a "Mikiegér Kupa" egyik korábbi fázisában rendezték volna meg ezt a manchesteri derbit, ám sajnos ezúttal arról szól a történet, hogy ez az összecsapás az angol Ligakupa elődöntőjét fogja jelenteni.

Amennyiben a "Mikiegér Kupa" egyik korábbi fázisában rendezték volna meg ezt a manchesteri derbit, akkor eléggé nagy valószínűséggel lehetett volna már előre tudni, hogy mindkét csapatban a cserék, a cserék cseréi és a formájukat visszanyerni akarók fognak játszani. Ám mivel ezúttal a csapatok már csak egy lépésre vannak a döntőtől, elképzelhetőnek tartom, hogy az együttesekben néhol már nem az előbbiekben felsorolt tartalékok fognak szerepelni, hanem a náluk magasabb színvonalú labdarúgást képviselők fognak játszani. Természetesen ezt az előbbi dolgot egyáltalán nem úgy kell érteni, hogy akkor majd most a jobbak fognak játszani a csapatokban, hanem úgy kell érteni, hogy a tartalékok és egyebek mellett néhány helyen - amolyan erősítésként - jobb focisták is játszhatnak majd, valamint a cserepadon most az ebben a "Mikiegér Kupában" megszokotthoz képest lényegesen több kezdőjátékos fog focizásra készen üldögélni.

Azért is tippelek ezen mérkőzésnél a legalább 4 gólra, mert azt gondolom, hogy ennél a városi rangadónál is - akárcsak sok másiknál is - a szokásoshoz képest sokkal könnyebben elszabadulhatnak az érzelmek és ebből kialakulhat egy amolyan kevés gondolkodáson alapuló adok-kapok focizás. Ha így lesz és ez fog történni, akkor nagy esély lesz a sok gólra, hiszen az azért valószínűsíthető, hogy mindkét csapatnál szokatlan és kevésbé használt összeállításokban fognak szerepelni a játékosok. És bizony ezeknél a szokatlan és kevésbé használt összeállításoknál a szokásosnál nagyobb a hibázási lehetőség. Mindkét csapat védelme átjátszható ezekben a felforgatott összeállításokban, viszont mindkét csapatban többen is vannak olyan játékosok, akik ki tudják használni az ellenfél hibáit és gólt vagy gólokat képesek szerezni.

Tipp: 3.5 gól felett.

Idézetet írta: csabax Dátum január 04, 2020, 18:46:34
Genoa - Sassuolo 1  :great:

Úgy vélekedek az eddig nagyon-nagyon gyengén teljesítő és ezért teljesen jogosan utolsó helyezett hazaiakról, hogy vagy tényleg ennyire nagyon gyengék és akkor ezután hagyni kell őket a francba, mert úgy masíroznak majd az olasz másodosztályba, ahogyan illendő az a vágóhídra menetelő barmoktól, vagy pedig elkezdenek már végre több mérkőzést nyerni. Legalább otthon tegyék meg azt, hogy gyakrabban győznek, ha már idegenben nem működik a dolog és ott annyira impotensek, hogy ihaj meg csuhaj. Én tényleg nagyon erőlködök, de, sajnos, még így sem értem, hogy miért tűnik életképtelennek ez a szerintem többre hivatott genovai alakulat. Persze, ha ők ezt mégis így akarják és szándékosan ennyire semmirekellőek, akkor hát legyen úgy, ahogyan ők akarják. Ez esetben én nem szóltam semmit, és hagyom ezeket a csávókat, hogy egy bajnokságon keresztül újra és újra és újra csináljanak magukból bohócot. Ha ez kell nekik, akkor tegyék ez. Ám ha mégsem ez kell nekik, akkor nyerjenek már néhány meccset! Például ez a Genoa - Sassuolo olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzés tök jó lehet ilyesmire.

A fiatal és román utánpótlás válogatott Ionut Radu személyében egy roppant tehetséges kapusa van a házigazda csapatnak. Amelyik csapat védelmében ott van az egykori Zenit Szentpétervár- és Juventus-hátvéd olasz válogatott Domenico Criscito, a középpályán szerepel - többek között - az egykori Ajax Amsterdam-játékos dán válogatott Lasse Schöne és a korábbi szerb válogatott Ivan Radovanovic, a csatároknál pedig ott vannak a paraguayi - szintén válogatott focista - Arnaldo Sanabria, a 20 éves olasz tehetség Andrea Pinamonti és a veterán észak-macedón Goran Pandev is.

Abszolút egyáltalán nem szándékozok én kekeckedni ezekkel a hazaiakkal, ám ha még ez a "nyomi" Sassuolo ellenében sem bírnak majd nyerni, akkor tényleg elmehetnek abba a Serie B-nek nevezett búsba.

Tipp: győz a Genoa.

2-1