csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


#25695 január 11, 2020, 20:33:53, csabax
Real Zaragoza - Sporting Gijon 1  :great:


#25697 január 08, 2020, 20:25:49, csabax
Smouha SC - Wadi Degla 1X  :noway:


Idézetet írta: csabax Dátum január 06, 2020, 17:28:41
Manchester United - Manchester City, 3.5 gól felett  :great:

Ezúttal úgy döntöttem, hogy egy ilyen városi rangadónál, amelyiket sokan helyileg jelentős érzelmeket kavaró sporteseménynek tartanak, arra tippelek, hogy legalább 4 gól lesz a mérkőzésen. Mivel ezen találkozónál "Mikiegér Kupáról", azaz Ligakupáról van szó, már eleve nem igazán lehet és érdemes előre megtippelni, hogy kik fognak játszani egymás ellen a csapatokban. Talán ennél sokkal egyszerűbb dolog lehetett volna abban az esetben, ha a "Mikiegér Kupa" egyik korábbi fázisában rendezték volna meg ezt a manchesteri derbit, ám sajnos ezúttal arról szól a történet, hogy ez az összecsapás az angol Ligakupa elődöntőjét fogja jelenteni.

Amennyiben a "Mikiegér Kupa" egyik korábbi fázisában rendezték volna meg ezt a manchesteri derbit, akkor eléggé nagy valószínűséggel lehetett volna már előre tudni, hogy mindkét csapatban a cserék, a cserék cseréi és a formájukat visszanyerni akarók fognak játszani. Ám mivel ezúttal a csapatok már csak egy lépésre vannak a döntőtől, elképzelhetőnek tartom, hogy az együttesekben néhol már nem az előbbiekben felsorolt tartalékok fognak szerepelni, hanem a náluk magasabb színvonalú labdarúgást képviselők fognak játszani. Természetesen ezt az előbbi dolgot egyáltalán nem úgy kell érteni, hogy akkor majd most a jobbak fognak játszani a csapatokban, hanem úgy kell érteni, hogy a tartalékok és egyebek mellett néhány helyen - amolyan erősítésként - jobb focisták is játszhatnak majd, valamint a cserepadon most az ebben a "Mikiegér Kupában" megszokotthoz képest lényegesen több kezdőjátékos fog focizásra készen üldögélni.

Azért is tippelek ezen mérkőzésnél a legalább 4 gólra, mert azt gondolom, hogy ennél a városi rangadónál is - akárcsak sok másiknál is - a szokásoshoz képest sokkal könnyebben elszabadulhatnak az érzelmek és ebből kialakulhat egy amolyan kevés gondolkodáson alapuló adok-kapok focizás. Ha így lesz és ez fog történni, akkor nagy esély lesz a sok gólra, hiszen az azért valószínűsíthető, hogy mindkét csapatnál szokatlan és kevésbé használt összeállításokban fognak szerepelni a játékosok. És bizony ezeknél a szokatlan és kevésbé használt összeállításoknál a szokásosnál nagyobb a hibázási lehetőség. Mindkét csapat védelme átjátszható ezekben a felforgatott összeállításokban, viszont mindkét csapatban többen is vannak olyan játékosok, akik ki tudják használni az ellenfél hibáit és gólt vagy gólokat képesek szerezni.

Tipp: 3.5 gól felett.

70. perc: 1-3

#25700 január 09, 2020, 11:04:46, csabax
Ashleigh Barty - Jennifer Brady 1  :noway:

KLOPP JOBBKEZE ELMESÉLTE, MIÉRT UTÁNOZHATATLAN A LIVERPOOL MÁGUSA
,,Minden futballprojekt napfelkeltével kezdődik és naplementével végződik. A mi projektünk még a delet sem érte el, ezért köteleztem el magam újabb négy évre."
https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2020/01/08/klopp-jobbkeze-elmeselte-miert-kulonleges-a-liverpool-magusaval-dolgozni/?fbclid=IwAR3tZiFB1vXCgy5Lv8uo8beIbdB53GA1_b-k7HDEBHRZO3ShyYs4EjyA2BU#

#25701 január 09, 2020, 21:58:47, csabax
FC Barcelona - Atletico Madrid 1  :noway:

A spanyolok is behódoltak annak a legújabb kori nyugat-európai fociszokásnak, miszerint lehetőleg Közel- vagy Távol-Keletre kell vinni egy-egy mérkőzés lebonyolítását, de mindenképpen csakis jelentős pénzbevételt generáló helyen legyenek azok a mérkőzések, mert talán nem kellene ingyenesen kizsigerelni a játékosokat. Mert ha ezeknek már számukra szokatlan időjárású helyen kell focizniuk, akkor legalább ne "bagóért" kergessék a lasztit, hanem dőljön a pénz az illetékes fociszövetség kasszájába. Így történhetett meg az, hogy a Spanyol Szuperkupát "elvitték" Szaúd-Arábiába, a Vörös-tenger-parti Dzsidda városba, s ezt az elvileg egymérkőzés kupaakármit kibővítették több találkozóra. Hiába, na, kell a pénz.

Éppen ez a "pénzszerzési körút" a fő oka annak, hogy ennél az FC Barcelona - Atletico Madrid mérkőzésnél a katalán csapat győzelmére tippelek. Úgy vagyok ezzel a Spanyol Szuperkupának álcázott pénzbehajtási akcióval, hogy ha már lúd, akkor legalább legyen kövér. Ennek a Spanyol Szuperkupa nevű akármicsodának az első mérkőzésen, szerdán, a Real Madrid 3-1-re legyőzte a Valencia csapatát. A másik ágon ez az FC Barcelona - Atletico Madrid találkozó lesz. A Spanyol Szuperkupa döntője vasárnap lesz és annak a döntőnek - micsoda véletlen! - éppen a Real Madrid lesz az egyik szereplője. Azt vélem, hogy a pénz beszél, a kutya ugat és a karaván halad, vagyis az arabok nyilván - gondolom én - azért vették meg kilóra a Spanyol Szuperkupát, mert élőben akarnak látni egy FC Barcelona - Real Madrid mérkőzést. És mivel a Real Madrid már a Spanyol Szuperkupa döntőjébe jutott, már csak kelletik az előbb említett párharchoz, hogy az FC Barcelona is bejusson abba a döntőbe.

Labdarúgás tekintetében úgy szokik lenni az araboknál, hogy ahol nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok pénz van, ott bizony a megrendelő óhaja teljesül. Például a katariak is megvásárolták kilóra azt a labdarúgó világbajnokság nevű sportrendezvényt és éppen azt csinálják, hogy közröhej tárgyává teszik a jobb sorsra érdemes foci VB-t, hiszen ők egyáltalán nem törődnek a világesemény rendezését övező halottakkal, hanem csakis az a fontos számukra, hogy zsúfolásig megtömjék pénzzel a FIFA illetékeseinek zsebeit.

Ha Katarban vásárolnak foci VB-t, akkor Szaúd-Arábiában miért ne vásárolhatnának Spanyol Szuperkupát?

Tipp: győz az FC Barcelona.

#25702 január 13, 2020, 15:01:30, csabax
Aston Villa - Manchester City, Manchester City -2.5 gól hendikep  :great:

Még nem tudom, hogy kik lesznek a kimaradók a csapatokból, ám az azért már most is eléggé biztosnak tűnik, hogy sem az első számú kapus Tom Heaton és sem pedig az Aston Villa egyik legjobb csatárának számító brazil Wesley Moraes Ferreira da Silva nem erősítik majd a házigazdákat. Azért nem, mert mindketten súlyosan megsérültek az előző fordulóban, a Burnley otthonában 2-1-re megnyert idegenbeli találkozón. Tehát ugyan győzött akkor az Aston Villa, ám az ottani siker egyértelműen vezéráldozattal járt. Vagy talán ebben az esetben lehetne akár a többes számot is használni, hiszen Tom Heaton és Wesley személyében két nagyon fontos - és stabil - kezdőjátékosa nélkül maradt a kiesés ellen küzdő birminghami újonccsapat.

Szerintem bőven elegendő mindössze annyit tudni, hogy ezen az Aston Villa - Manchester City angol bajnoki mérkőzésen a 44 ponttal 3. helyezett vendég- és bajnoki címvédő csapat fog megmérkőzni a 21 ponttal 17. helyezett, vagyis még éppen nem kieső helyen levő, ám a kiesést elkerülni próbáló - és az élvonalban újonc - házigazdákkal. Egyenlőtlennek tűnik ez a találkozó. Az egyik oldalon ott lesz az angol élvonal legjobb támadósorával rendelkező bajnoki címvédő Manchester City, míg a másik oldalon pedig ott lesz az angol élvonal egyik leggyengébb védelme és egyik nagyon sok vereséget elszenvedő együttese.

Ezen kívül lehet még tudni, hogy a Manchester City számára már egyre inkább "elszállóban van" ez az idei bajnoki cím megszerzése. Ezért ott már főleg arra kell koncentrálni, hogy még a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának megkezdése előtt, azaz még ebben a januári hónapban és majdnem a teljes februárban, vagyis még időben kell minél inkább biztosítani a BL következő idényében való szereplést, azért, hogy minél inkább erre a mostani BL-idényre lehessen fókuszálni.

Éppen az előbb említett ok miatt lehetnek fontosak ezek a mostani meccsek a Manchester Citynek. És ha lesz némi szerencsém, akkor simán és könnyen "összejöhet" a nagy gólarányú győzelem a tartalékos Aston Villa ellen.

Tipp: Manchester City -2.5 gól hendikep.

#25703 január 09, 2020, 21:45:45, csabax
FC Barcelona - Atlético Madrid, 6.5 büntetőlap alatt  :noway:

#25704 január 13, 2020, 19:03:58, csabax
FC Barcelona - Atlético Madrid, 13.5 szöglet alatt  :great:

#25705 január 11, 2020, 18:17:58, csabax
Reading - Nottingham Forest 2  :noway:

Nagyon jól lehetett látni a január 5-én 2-0-ás hazai győzelemmel zárult Chelsea - Nottingham Forest FA Kupa-mérkőzésnél is, hogy az ottani találkozón vendégcsapat menedzsere, a francia Sabri Lamouchi egészen konkrétan úgy állította össze csapatát, hogy az nagyon nagy valószínűséggel elbukja az FA Kupában való továbbjutást. A Nottingham Forest-edző Sabri Lamouchi korábban már sokszor és nyíltan elmondta, hogy számára semmit sem jelent az FA-Kupában való továbbjutás lehetősége és a további kupaszereplés, ugyanis ő éppen azt szeretné, hogy a játékosai pihentek legyenek és a jövőben csakis egyetlen egy dologra koncentráljanak. Az az egy dolog pedig nem más, mint az élvonalba való feljutás.

Ha pedig korábban voltak néhányan, akik nem értették meg vagy nem akarták megérteni a Nottingham Forest trénerének élvonalbeli feljutással kapcsolatos akkori kijelentését, azok legkésőbb most, ennél a Chelsea ellen 2-0-ra elbukott FA Kupa-meccsnél kénytelenek voltak beismerni, hogy Sabri Lamouchi tényleg nem beszélt félre és igazat mondott akkor korábban. Ugyanis a Chelsea elleni találkozón azzal szembesülhettek a kétkedők, hogy Sabri Lamouchi szinte az összes fontosabb játékosát pihenteti, senkinek sem ad egyetlen percnyi játéklehetőséget sem az angol élvonalbeli élcsapat ellen, hanem csapata 11 stabil kezdőjátékosa közül 10 labdarúgót nem szerepeltet, hanem a cserékkel és a cserék cseréivel játszik a Chelsea ellen.

Nos, szerintem ennél a Reading - Nottingham Forest angol másodosztályú találkozónál tapasztalni lehet majd, hogy mennyit ért az összes fontosabb játékos pihentetése a Nottingham Forest számára. Én, például, azt teszem, hogy a világ legrégebben alakult profi labdarúgó csapatának - vagyis a jelenleg 43 ponttal 4. helyezett Nottingham Forestnek - az idegenbeli győzelmére tippelek. Persze, tudatában vagyok annak, hogy ez nem lesz könnyen teljesítendő feladat a 14. helyezett, ám jelenleg éppen jó formában levő Reading otthonában. De hát ez van, az élet nem habostorta és bizony küzdeni kell az angol élvonalba való feljutásért.

Tipp: győz a Nottingham Forest.


1-1. Ez kész röhej! A 90+9. percben öngólnak köszönhetően egyenlítettek a hazaiak.  :D :D :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

#25706 január 11, 2020, 22:40:03, csabax
Inter - Atalanta 1  :noway:

Ez az olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzés elvileg két Serie A-élcsapat rangadója lenne, s ezen a találkozón úgy a 45 ponttal 1. helyezett házigazda FC Internazionale Milano, mint a 34 ponttal 5. helyezett Atalanta Bergamo számára szükségesek lennének a pontok. Mindkét együttesnek mind a három pont. Így első ránézésre ez a dolog az éllovas Internazionale számára lenne fontosabb, hiszen jobb gólkülönbségének köszönhetően pillanatnyilag a Juventus előtt van az FC Internazionale Milano (Inter: 39-15, +24 gól; Juventus: 35-17, +18 gól), ám ahhoz, hogy ez így is maradjon, bizony nagyon nem ártana nyernie otthon a milánói alakulatnak. Természetesen az újabb BL-szereplést jelentő 4. helytől mindössze csak egyetlen 1 pontra levő Atalanta Bergamo számára is fontos lenne a vereség elkerülése, hiszen a 61 éves Gian Piero Gasperini edző együttese, ha neki jól alakulnak majd a következő forduló eredményei, akár már döntetlen eredménnyel is előrébb léphet a BL-es helyezésre.

Szóval elvileg is, gyakorlatilag is lesz tétje ennek az Inter - Atalanta mérkőzésnek. Ezúttal én a hazaiakra voksolok, s így a házigazda FC Internazionale Milano győzelmére tippelek, hiszen ott tényleg hatalmas a tét. Ugyanis az erre a bajnokságra nagyon megerősített és ennek megfelelően kiválóan szereplő milánói csapat azért küzd nagyon-nagyon, hogy végre-valahára megtörje a torinói Juventus hosszú évek óta tartó olaszországi egyeduralmát.

Nem számítok "pengés" megoldásokra, hanem inkább amolyan küzdelmes és sok szabálytalansággal tarkított összecsapásra, amelyen végül a házigazda Internazionale Milano legalább egy góllal jobbnak fog bizonyulni. Főleg a hazaiak csatáraiban bízok nagyon, hiszen az argentin Lautaro Martinez és a belga Romelu Lukaku is kiváló formában vannak.

Tipp: győz az FC Internazionale Milano.


#25707 január 14, 2020, 10:41:50, csabax
Lazio - Napoli 1  :great:

Az az igazság, hogy én már régóta, egészen pontosan Diego Maradona óta "bírom" a nápolyi csapatot, s már csak a zseniális argentin focista okozta maradandóan szép emlékek miatt is csak nagyon-nagyon-nagyon ritkán tippelek a Napoli ellen. Ám nagyon úgy tűnik, hogy most éppen ezt kell tennem és ezúttal talán nem árthat a Napoli vereségére tippelnem. Nem túl szép dolog ez tőlem, de ki tudja, talán majd hasznosnak bizonyul a dolog.

Jelenleg az a helyzet van, hogy a házigazda SS Lazio 39 ponttal a 3. helyen van. Számomra meglepően jól teljesít a római csapat (17 mérkőzésen 12 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség 40-17-es gólarány), de mivel nála sohasem lehet tudni, hogy mikor érkezik a hullámvölgy és mikor "fújnak ki" a játékosok, s emiatt el lehet bukni a mostani előkelő és Bajnokok Ligája-szereplést érő helyezést, addig kell "ütni a vasat", amíg meleg. Vagyis célszerű lenne az SS Lazionak kihasználnia ezt a számára kiváló időszakot és lehetőleg minél több pontot érdemes gyűjtenie.

Ha Rómában is az előbbit gondolják, akkor nagyon valószínűnek tűnik, hogy a jelenleg jó formában levő házigazda Lazio ki fogja használni a vendég SSC Napoli gyengébb formáját. Ja, majd elfelejtettem megemlíteni, hogy a Lazionak egy meccsel kevesebbje van a többieknél, mert a Lazio - Verona mérkőzést el kellett halasztani február elejére a rómaiak Olasz Szuperkupa-szereplése miatt. Tehát az azon a meccsen szerezhető 3 pont miatt még inkább felértékelődik a római együttes mostani, SSC Napoli elleni találkozója, hiszen amennyiben ezen a meccsen is nyerni tud az SS Lazio, akkor még inkább bízhat a következő Bajnokok Ligájában való szereplésben.

Kifizetődő lehet tehát a hazaiak fáradozása. Főleg úgy, hogy ez az iránytűjét vesztett SSC Napoli ebben az idényben tényleg sebezhető. A hazai gól leginkább - kétségtelenül - a góllövők listáját 19 góllal magabiztosan vezető Ciro Immobile olasz válogatott csatártól várható, de talán még az argentin Joaquin Correa is "besegíthet", ha szükséges.

Tipp: győz az SS Lazio.

#25708 január 14, 2020, 11:27:13, csabax
Roma - Juventus 2  :great:

Ez az AS Roma - Juventus Torino találkozó lesz az FC Internazionale Milano - Atalanta Bergamo összecsapás mellett az olasz élvonalbeli focibajnokság 19. fordulójának másik slágermérkőzése. Ennél a párharcnál az lesz, hogy a 35 ponttal 4. helyezett AS Roma fogadja majd a római Olimpiai Stadionban a 45 ponttal 2. helyezett Juventus Torino együttesét.

Parázs összecsapásra lehet számítani, hiszen - elvileg - egyik csapatnak sem lenne megfelelő a döntetlen eredmény, hanem mindkét alakulatnak nagyon nagy szüksége van mindhárom pontra. A vendég Juventusnál az van, hogy a bajnoki címvédő és az utóbbi években a bajnoki címeket zsinórban egymás után nyerő torinói csapatnak egy picit rosszabb a gólaránya (+18 gól), mint a Serie A tabelláján listavezető FC Internazionale Milano együttesének (+24 gól), s ezen "apróság" miatt nem 1. helyezett, hanem csak 2. helyezett a Juventus Torino. A házigazda AS Roma együttesénél pedig az van, hogy mögötte csak 1 pont távolságra van az Atalanta. És mivel az AS Roma 4. helyezett, míg az Atalanta 5. helyezett, viszont csak a bajnokságot az 1-4. helyeken zárók játszhatnak majd a Bajnokok Ligája következő szezonjában, lehet számítani arra a nagyon közeli jövőben, hogy a jelenleg a BL-ből kimaradó Atalanta Bergamo minél hamarabb megpróbál majd helyet cserélni valamelyik mostani BL-helyes csapattal.

Az egyik jó alkalom az előbb említettekre, ami az AS Roma esetében a Bajnokok Ligájás helyezés megőrzését jelenti, éppen a Juventus Torino elleni hazai mérkőzés és az ezen  a meccsen aratható győzelem lehet. Hasonló helyzetben van a vendég Juventus, hiszen amennyiben azon a másik mérkőzésen bukni fog az FC Internazionale Milano, miközben pedig a torinói gárda nyerni bír idegenben, Rómában, akkor a Serie A élén következhet be helycsere. Szóval ezen az AS Roma - Juventus Torino találkozón a Bajnokok Ligája-helyezés lesz a tét a hazaiak számára, míg a vendégeknél az lesz a tét, hogy amennyiben nyernek és a másik meccsen számukra megfelelően alakul az eredmény, akkor ezentúl már az 1. helyről folytathatják az újabb bajnoki cím megszerzéséért zajló versenyfutást.

Ezúttal a Juventus idegenbeli sikerére tippelek, mert úgy vélem, hogy jelenleg motiváltabb a torinói gárda. És valószínűleg jobb is.

Tipp: győz a Juventus Torino.

#25709 január 12, 2020, 16:58:59, csabax
Bournemouth - Watford 1  :noway:

Hiányzók: a holland Nathan Ake, a norvég Joshua King, a szintén holland Arnaut Danjuma Groeneveld, a walesi David Brooks, Charlie Daniels, Jack Stacey, Lloyd Kelly, Adam Smith és Jordon Ibe a hazaiaktól, illetve az eltiltott belga Christian Kabasele, a görög Jose Holebas, az osztrák Sebastian Prödl, a holland Daryl Janmaat, a spanyol Kiko Femenia, a francia Etienne Capoue, Danny Welbeck, Tom Cleverley, Nathaniel Chalobah és Will Hughes a vendégektől.

Bőven lesznek kimaradók mind a két oldalon, és bár adott lenne a döntetlenre való tippelés, én mégsem teszem ezt, hiszen úgy vélem, hogy 19 ponttal utolsó előtti helyezett vendég Watford egy picivel többet gyengült a hiányzók miatt, mint a 20 ponttal egy helyezéssel felette levő házigazda Bournemouth. Mint alighanem az előbbiekből kiderült, ezen a Bournemouth - Watford angol élvonalbeli mérkőzésen a Premier League utolsó három helyezettjéből kettő fog megmérkőzni egymással. Vagyis kiesési rangadóról van szó, ahol eszméletlenül hatalmas a tét. Egészen pontosan: a jelentős pénzbevételt jelentő angol élvonalban való bentmaradás a tét. Ez pedig van annyira hatalmasan nagy tét, hogy megérje az utolsó leheletig küzdeni érte.

A házigazda Bournemouth az utóbbi 10 PL-mérkőzéséből 8-at elbukott, tehát ez alapján nem lehetne túl esélyes ezen a mostani Bournemouth - Watford meccsen, ám ugyanez a Bournemouth az előző hét végén már 4-0-ás győzelmet aratott otthon a Luton elleni FA Kupa-találkozón. Ez miatt is nekem most úgy tűnik ez a házigazda együttes, hogy mintha kezdene kifelé kászálódni a hullámvölgyből, s ráadásul most annyira roppant fontos meccse lesz ez a rangadó, hogy egyszerűen nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy bukjon saját közönsége előtt, utána pedig fél bajnokságon keresztül úgy "szívjon", mint a torkos borz.

Tipp: győz a Bournemouth.