csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


#25710 január 11, 2020, 15:17:24, csabax
Ekaterina Alexandrova - Elena Rybakina 2  :noway:

#25711 január 12, 2020, 16:58:38, csabax
Saint-Etienne - Nantes 1  :noway:

Na, ez a Saint-Etienne - Nantes francia élvonalbeli mérkőzés amolyan "igazi" háromesélyes meccs lesz. Szerintem. Ez tényleg olyan találkozó lehet, amelyik végén bármilyen eredmény lehetséges. Én az 1X2 közül az elsőt, vagyis a hazai győzelmet választom. Ám, persze, egyáltalán nem fogok meglepődni, ha ezt a mérkőzést végül nem a házigazda Saint-Etienne, hanem mégis a vendég Nantes fogja megnyerni. No, és, persze, ha döntetlen eredmény lesz a Saint-Etienne - Nantes találkozó végén, akkor sem fogok káromkodni és jól fogok majd aludni.

Azt viszont biztosra "veszem", hogy a hazaiaknál az eltiltását töltő középső hátvéd Wesley Fofana hiányozni fog, ám sebaj, mert ott lesz a csapatban Loic Perrin, Timothée Kolodziejczak és a perui Miguel Trauco is. Az szintén nagy "szívás" lehet a hazaiaknak, hogy a középpályán sem Denis Bouanga, sem pedig Romain Hamouma nem fognak játszani. Ez hatalmas veszteséget jelent a Saint-Etienne részére, ugyanis Bouanga és Hamouma a "szentistváni" együttes két legjobb gólszerzője. Az előbb említetteken kívül még a hátvéd William Saliba, a középpályás Kévin Monnet-Paquet és - talán - a brazil Gabriel Silva fognak kimaradni a hazai csapatból. A vendégektől a régebben az angol Manchester United csapatában is szerepelt brazil hátvéd Fabio, a francia Marcus Coco és a szintén francia hátvéd Nicolas Pallois fognak hiányozni.

Elsőre tényleg nem úgy tűnhet, hogy az otthon játszó és 25 ponttal 14. helyezett Saint-Etienne csapatának túl sok esélye lenne a 29 ponttal 5. helyezett vendég Nantes ellen, ám én mégis úgy "vagyok" ezzel, hogy helyezések tekintetében ugyan tényleg nagynak tűnhet a két együttes közötti különbség, ám pontok tekintetében csak mindössze 4 pont a két gárda közötti távolság. És amennyiben bír nyerni a házigazda Saint-Etienne, akkor az a 4 pont különbség 1 pontra csökkenhet. Tudatában vagyok annak, hogy fontos hiányzók lesznek a hazaiaknál, ám talán ez a "csökkentés" megérdemelhet némi erőfeszítést.

Tipp: győz a Saint-Etienne.


#25713 január 14, 2020, 12:35:42, csabax
Manchester United - Norwich City 1  :great:

Trent Alexander-Arnold vezeti a Liverpool bajnoki hadjáratát
"Kiválóságát mutatja az a tény, hogy egy 21 éves fullback szóba kerül egyáltalán. Az emberek arról beszélnek, hogy újradefiniálja a pozíciót, és egyértelműen valami olyasmit csinál, amelyet a jobboldali védő korábban még nem tudott. A meglátásai, a finomság, a technika és az asszisztok száma, amivel Alexander-Arnold hozzájárult az elmúlt két szezonban a Liverpool játékához magasra emelték a pozícióját."
https://keresztlabda.hu/2020/01/11/trent-alexander-arnold-vezeti-a-liverpool-bajnoki-hadjaratat/?fbclid=IwAR3lbNhke9Vx_v7m4tK_KM8GaBMuUrbvKG6aALb2BawAQbNY5dGP776CuYk

#25714 január 14, 2020, 14:59:56, csabax
Setubal - Sporting X2  :great:


#25716 január 14, 2020, 17:06:33, csabax
Enosis Neon Paralimni - Doxa Katokopias 1  :great:

Azért "rendesen" lesz tét ezen az Enosis Neon Paralimni - Doxa Katokopias ciprusi élvonalbeli bajnoki mérkőzésen. Sőt, talán még azt is ki lehet jelenteni, hogy nagyon-nagyon-nagyon jelentős lesz a tét. Ugyanis jelenleg pontosan a következő a helyzet: a házigazda Enosis Neon Paralimni 11. helyezett a 12 csapatos ciprusi bajnokságban (15 mérkőzésen 1 győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség, 19-36-os gólarány), miközben pedig a vendég Doxa Katokopias éppen mögötte van a tabellán, utolsó helyezett, azaz 12. Helyezett (15 mérkőzésen 1 győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség, 10-30-as gólarány). Mindkét csapatnak 8-8 pontja van, az előbbiekben látható is a hasonló mérlegük, melyből kitűnik, hogy csakis a gólkülönbség választja el őket egymástól (Enosis Neon Paralimni: -17 gól, Doxa Katokopias: -20 gól). A hozzájuk legközelebb álló csapat, a Pafos FC már 5 pontnyi távolságra van tőlük (Pafos FC 13 pont).

Tehát ki lehet jelenteni, hogy ez az Enosis Neon Paralimni - Doxa Katokopias nem csak totálisan alsóházi rangadó lesz, hanem ezen a találkozón még arról is "szó lesz", hogy a győzni bíró csapat lépéselőnybe fog kerülni a másik együttessel szemben. Természetesen azt még nem lehet mondani, hogy a vesztes gárda biztosan ki fog esni a másodosztályba, hiszen még le kell játszani a 7-12. helyezetteknek szóló alsóházi rájátszást is, s majd csak annak a végén lesz döntés. Ám az már most biztos, hogy azt már az ezen az Enosis Neon Paralimni - Doxa Katokopias meccs végén el lehet majd mondani, hogy a győztes lépett egyet a megmenekülés és az élvonalban való maradás felé, míg pedig a vesztes alakulat hatalmas lépést tett a kiesés és a másodosztály felé.

Formák tekintetében nem lehet mit mondani, hiszen mindkét gárda bűn rosszul teljesít és mindketten rossz formában vannak. Ám mivel a tét tényleg nagyon hatalmas, én a hazai csapatra, vagyis pontosabban a hazai pálya előnyére voksolok.

Tipp: győz az Enosis Neon Paralimni.

#25717 január 12, 2020, 23:00:10, csabax
Paris Saint-Germain - Monaco 1  :noway:

Megvehetné-e az AC Milant Mészáros Lőrinc, ha akarná?
"...  miért nem valósulhatna meg soha a magyar játékosokkal teletömött, Mészáros és Mészáros főszponzorral, 2Rule-mezben pályára lépő AC Milan."
https://24.hu/sport/2020/01/12/meszaros-lorinc-vagyon-leggazdagabb-magyar-ac-milan-schalke-inter/

#25718 január 14, 2020, 20:43:21, csabax
Tranmere Rovers - Watford, DNB 1

Ezt "bepróbálom", nekem muszáj megtennem ezt a dolgot. Ugyanis az történik majd a következő napokban, hogy az élvonalbeli Watford 2 nap alatt 2 mérkőzést fog játszani: az egyik meccset most vasárnap, január 12-én játszotta, a másik találkozót pedig kedden, január 14-én fogja játszani az együttes. De utána is már csak néhány nap múlva, szombaton, január 18-án a BL-es helyért küzdő Tottenham lesz a Watford vendége. Ám nem csak az van, hogy megerőltető napokon belül vannak az 56 éves Nigel Pearson menedzser tanítványai, hanem még az is van, hogy a Watfordnak ajánlatos nagyon figyelnie a bajnokságbeli találkozóira, mert jelenleg a 17. helyen van a Watford. Márpedig menekülni kell(ene) innen, hiszen az esetleges kiesés az angol élvonalbeli tagság elvesztése mellett egyben azt is fogja jelenteni, hogy ez az együttes - nyilván szándéka ellenére - kénytelen lesz távozni a Premier League nevű "pénzesbödön" közeléből.

Ezért aztán azt gondolom én, hogy a Watford leginkább az élvonalbeli bajnokságra és az onnan való kiesés elkerülésére fog koncentrálni. Ez a Tranmere Rovers - Watford mérkőzés pedig még véletlenül sem bajnoki lesz, hanem FA Kupa-találkozó. Már csak azért sem lehet bajnoki meccs ez, mert a Tranmere Rovers a harmadosztályban szerepel (League One), miközben pedig a Watford az élvonalban szerepel.

Szóval az van, hogy ez az élvonalbeli tagságában veszélyeztetett Watford 2 nap alatt 2 mérkőzést fog játszani, s 1 héten belül pedig 3 meccset fog játszani. Úgy vélekedek, hogy a legjobb játékosokat játszatva próbál meg az élvonalban maradni Nigel Pearson menedzser legénysége, ám mivel nagyon rövidek a találkozók közötti időszakok és csak nagyon-nagyon kevés idő lesz pihenésre és regenerálódásra, ezért igencsak valószínű, hogy a Tranmere Rovers elleni mérkőzésen a cseréket és a kevesebb játéklehetőséghez jutókat fogja játszatni a Watford trénere. Főleg így cselekedhet annak tudatában, hogy a Tranmere Rovers harmadosztályú csapat.

Ám - szerintem - azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy ez a Tranmere Rovers - Watford FA Kupa-meccs megismételt találkozó lesz, mert néhány nappal ezelőtt volt egy Watford - Tranmere Rovers meccs is. Azon pedig 3-3-as döntetlen lett a végeredmény. Méghozzá úgy, hogy ezen az akkor számára idegenbeli meccsen 0-3-as hátrányból szerzett 3 gólt és bírt egyenlíteni bő 20 alatt a Tranmere Rovers.

Vagyis a harmadosztályú csapat 3 gólt szerzett az élvonalbeli Watford otthonában. Mivel lehetséges, hogy a "kiscsapat" focistái az őket a szürkeségből és ismeretlenségből kiemelő pár perces országos hírnévre vágynak, miszerint ki bírtak ütni az FA Kupából egy élvonalbeli csapatot, valószínűnek tartom, hogy ezért a sikerért nagyon fognak küzdeni. Én bizalmat szavazok nekik. Hátha. Ám a biztonság kedvéért mégis csak a döntetlen nélküli hazai sikerre tippelek.

Tipp: DNB 1


Tét vissza. Elhalasztva jövő csütörtökre, 2020. január 23-ra.

#25719 január 14, 2020, 23:25:20, csabax
UD Las Palmas - Real Zaragoza, UD Las Palmas -1 gól ázsiai hendikep  :noway:

Hiába telt el már 22 forduló a 22 csapatos spanyol másodosztályból, amelyik ettől az idénytől a Liga Adelante helyett LaLiga SmartBank néven "fut", ám valószínűleg jobbára mégis csak Segunda Division néven ismert a fociszeretők körében, szóval hiába telt el már 22 forduló, mert egyelőre még továbbra is az van, hogy - így vagy úgy - a 2-11. helyezett csapatok közül mindannyian pályáznak még a spanyol élvonalba való feljutásra. Szerintem a 44 pontos és 5 pont előnnyel listavezető Cadiz együttesét már nem kell az előbb említett kategóriába sorolni, mert az Atlanti-óceán-parti együttes nagy valószínűség szerint élvonalbeli gárda lesz a következő bajnokságban.

Ebben az előbbiekben említett nagy tömörülésben jelenleg a házigazda UD Las Palmas csapatának 33 pontja van és 6. helyezett, míg a vendég Real Zaragoza 36 ponttal 3. helyezett együttes. Akárhogyan is szemlélem, ez az UD Las Palmas - Real Zaragoza mérkőzés a 23. forduló talán legjelentősebb rangadóját jelenti. Mivel a hazai csapatnak iparkodnia kell és szorgalmasan kell gyűjtenie a pontokat, ha élvonalbeli együttes akar lenni, most pedig egy amolyan "hatpontos" meccse lesz, amit mindenképpen nyernie kellene, úgy döntöttem, hogy a hazaiak sikerére tippelek. Egy darabig gondolkoztam a sima hazai győzelmen, ám végül mégis úgy határoztam, hogy mégsem ez, hanem az "UD Las Palmas -1 gól ázsiai hendikep" ajánlat lesz a tippem.

Leginkább azért döntöttem az említett tipp mellett, mert ugyan egy - esetleges - hazai győzelemmel a Kanári-szigetek legnagyobb városának focicsapata beérné pontszámban a Real Zaragoza alakulatát, azaz 33 pontról 36 pontja lenne, ám az a helyzet, hogy a többiekhez képest csekélynek számít az UD Las Palmas gólaránya, amely mindössze csak +2 gól, s bizony nem ártana akár 2-3 góllal nyerni a Zaragoza elleni meccsen, hiszen csakis így lehetne csökkenteni annak a csapatnak a +9 gólos előnyét és minél jobb helyzetbe kerülni a feljutásért zajló küzdelemben.

Tipp: UD Las Palmas -1 gól ázsiai hendikep.


Idézetet írta: csabax Dátum január 09, 2020, 10:45:14
Aston Villa - Manchester City, Manchester City -2.5 gól hendikep  :great:

Még nem tudom, hogy kik lesznek a kimaradók a csapatokból, ám az azért már most is eléggé biztosnak tűnik, hogy sem az első számú kapus Tom Heaton és sem pedig az Aston Villa egyik legjobb csatárának számító brazil Wesley Moraes Ferreira da Silva nem erősítik majd a házigazdákat. Azért nem, mert mindketten súlyosan megsérültek az előző fordulóban, a Burnley otthonában 2-1-re megnyert idegenbeli találkozón. Tehát ugyan győzött akkor az Aston Villa, ám az ottani siker egyértelműen vezéráldozattal járt. Vagy talán ebben az esetben lehetne akár a többes számot is használni, hiszen Tom Heaton és Wesley személyében két nagyon fontos - és stabil - kezdőjátékosa nélkül maradt a kiesés ellen küzdő birminghami újonccsapat.

Szerintem bőven elegendő mindössze annyit tudni, hogy ezen az Aston Villa - Manchester City angol bajnoki mérkőzésen a 44 ponttal 3. helyezett vendég- és bajnoki címvédő csapat fog megmérkőzni a 21 ponttal 17. helyezett, vagyis még éppen nem kieső helyen levő, ám a kiesést elkerülni próbáló - és az élvonalban újonc - házigazdákkal. Egyenlőtlennek tűnik ez a találkozó. Az egyik oldalon ott lesz az angol élvonal legjobb támadósorával rendelkező bajnoki címvédő Manchester City, míg a másik oldalon pedig ott lesz az angol élvonal egyik leggyengébb védelme és egyik nagyon sok vereséget elszenvedő együttese.

Ezen kívül lehet még tudni, hogy a Manchester City számára már egyre inkább "elszállóban van" ez az idei bajnoki cím megszerzése. Ezért ott már főleg arra kell koncentrálni, hogy még a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának megkezdése előtt, azaz még ebben a januári hónapban és majdnem a teljes februárban, vagyis még időben kell minél inkább biztosítani a BL következő idényében való szereplést, azért, hogy minél inkább erre a mostani BL-idényre lehessen fókuszálni.

Éppen az előbb említett ok miatt lehetnek fontosak ezek a mostani meccsek a Manchester Citynek. És ha lesz némi szerencsém, akkor simán és könnyen "összejöhet" a nagy gólarányú győzelem a tartalékos Aston Villa ellen.

Tipp: Manchester City -2.5 gól hendikep.

1-6

Idézetet írta: csabax Dátum január 09, 2020, 20:02:50
FC Barcelona - Atlético Madrid, 13.5 szöglet alatt  :great:
8 szöglet

#25722 január 15, 2020, 22:41:12, csabax
Carlisle - Cardiff City, DNB 1  :noway:

Tippelés szempontjából ez a Carlisle United FC - Cardiff City FA Kupa-mérkőzés éppen ugyanolyan találkozó lesz számomra, mint amilyen a Tranmere Rovers - Watford összecsapás is. Vagyis muszáj "bepróbálnom", hiszen szerintem van némi esély egy meglepő eredmény születésére. És akárcsak a Tranmere Rovers - Watford mérkőzés tippjénél, úgy ennél a Carlisle - Cardiff City kupameccsnél is "DNB 1" a tippem.

Főleg az lesz a kettő között a különbség, hogy ezúttal nincsen az élvonalból kiesési lehetőségű, ám a kiesés elöl menekülni próbáló és néhány nap leforgása alatt több mérkőzést játszó Premier League-csapat, hanem ezúttal negyedosztályú házigazda csapat (League Two) fog játszani a másodosztályban (EFL Championship) szereplő vendégcsapat ellen. Az is különbség még, hogy itten nem lesz kiesés elöl menekülni próbáló vendégcsapat, hiszen a walesi Cardiff City alakulata jelenleg a 24 csapatos angol másodosztályú focibajnokság kellős közepén, pontosan a 12. helyen van. Vele ellentétben pedig az van, hogy a hazai Carlisle United FC együttese pillanatnyilag a negyedosztályú focibajnokság alsó régiójában foglal helyet.

Ennél a Carlisle United FC - Cardiff City FA Kupa-mérkőzésnél is pontosan ugyanarra "építek", mint a Tranmere Rovers - Watford FA Kupa-meccsnél is megtettem. Szintén megismételt találkozóról van szó, ugyanis néhány nappal korábban volt Wales fővárosában egy 2-2-es döntetlenre végződött Cardiff City - Carlisle United FC mérkőzés. Annak az összecsapásnak az I. félidejében már 2-0-ra vezetett az alacsonyabb osztályú vendégcsapat, s az akkor házigazda másodosztályú Cardiff City csak a 2. félidőben bírt 2 gólt szerezni és - úgy-ahogy - ezzel "megmenteni" magát. Tehát az otthon játszó és magasabb bajnokságban szereplő együttesnek csakis így sikerült nem kiesnie egyből, hanem kicsikarnia az újabb mérkőzést.

Meglehet, hogy tévedek, ám mostan mégis úgy vélem, hogy az ezúttal otthon játszó negyedosztályú Carlisle United FC játékosai már nem fognak annyit hibázni, mint amennyit Walesben hibáztak. Már, persze, ez csakis akkor lesz így, ha ezúttal is ugyanolyan lendületesen játszanak majd, mint a néhány nappal ezelőtti idegenbeli FA Kupa-mérkőzésen tették. Ugyanis a "kiscsapat" focistái számára tényleg fontos az őket a szürkeségből és ismeretlenségből kiemelő pár perces országos hírnév.

Tipp: DNB 1


3-4

Idézetet írta: csabax Dátum január 10, 2020, 14:28:39
Lazio - Napoli 1  :great:

Az az igazság, hogy én már régóta, egészen pontosan Diego Maradona óta "bírom" a nápolyi csapatot, s már csak a zseniális argentin focista okozta maradandóan szép emlékek miatt is csak nagyon-nagyon-nagyon ritkán tippelek a Napoli ellen. Ám nagyon úgy tűnik, hogy most éppen ezt kell tennem és ezúttal talán nem árthat a Napoli vereségére tippelnem. Nem túl szép dolog ez tőlem, de ki tudja, talán majd hasznosnak bizonyul a dolog.

Jelenleg az a helyzet van, hogy a házigazda SS Lazio 39 ponttal a 3. helyen van. Számomra meglepően jól teljesít a római csapat (17 mérkőzésen 12 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség 40-17-es gólarány), de mivel nála sohasem lehet tudni, hogy mikor érkezik a hullámvölgy és mikor "fújnak ki" a játékosok, s emiatt el lehet bukni a mostani előkelő és Bajnokok Ligája-szereplést érő helyezést, addig kell "ütni a vasat", amíg meleg. Vagyis célszerű lenne az SS Lazionak kihasználnia ezt a számára kiváló időszakot és lehetőleg minél több pontot érdemes gyűjtenie.

Ha Rómában is az előbbit gondolják, akkor nagyon valószínűnek tűnik, hogy a jelenleg jó formában levő házigazda Lazio ki fogja használni a vendég SSC Napoli gyengébb formáját. Ja, majd elfelejtettem megemlíteni, hogy a Lazionak egy meccsel kevesebbje van a többieknél, mert a Lazio - Verona mérkőzést el kellett halasztani február elejére a rómaiak Olasz Szuperkupa-szereplése miatt. Tehát az azon a meccsen szerezhető 3 pont miatt még inkább felértékelődik a római együttes mostani, SSC Napoli elleni találkozója, hiszen amennyiben ezen a meccsen is nyerni tud az SS Lazio, akkor még inkább bízhat a következő Bajnokok Ligájában való szereplésben.

Kifizetődő lehet tehát a hazaiak fáradozása. Főleg úgy, hogy ez az iránytűjét vesztett SSC Napoli ebben az idényben tényleg sebezhető. A hazai gól leginkább - kétségtelenül - a góllövők listáját 19 góllal magabiztosan vezető Ciro Immobile olasz válogatott csatártól várható, de talán még az argentin Joaquin Correa is "besegíthet", ha szükséges.

Tipp: győz az SS Lazio.

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum január 10, 2020, 17:19:29
Roma - Juventus 2  :great:

Ez az AS Roma - Juventus Torino találkozó lesz az FC Internazionale Milano - Atalanta Bergamo összecsapás mellett az olasz élvonalbeli focibajnokság 19. fordulójának másik slágermérkőzése. Ennél a párharcnál az lesz, hogy a 35 ponttal 4. helyezett AS Roma fogadja majd a római Olimpiai Stadionban a 45 ponttal 2. helyezett Juventus Torino együttesét.

Parázs összecsapásra lehet számítani, hiszen - elvileg - egyik csapatnak sem lenne megfelelő a döntetlen eredmény, hanem mindkét alakulatnak nagyon nagy szüksége van mindhárom pontra. A vendég Juventusnál az van, hogy a bajnoki címvédő és az utóbbi években a bajnoki címeket zsinórban egymás után nyerő torinói csapatnak egy picit rosszabb a gólaránya (+18 gól), mint a Serie A tabelláján listavezető FC Internazionale Milano együttesének (+24 gól), s ezen "apróság" miatt nem 1. helyezett, hanem csak 2. helyezett a Juventus Torino. A házigazda AS Roma együttesénél pedig az van, hogy mögötte csak 1 pont távolságra van az Atalanta. És mivel az AS Roma 4. helyezett, míg az Atalanta 5. helyezett, viszont csak a bajnokságot az 1-4. helyeken zárók játszhatnak majd a Bajnokok Ligája következő szezonjában, lehet számítani arra a nagyon közeli jövőben, hogy a jelenleg a BL-ből kimaradó Atalanta Bergamo minél hamarabb megpróbál majd helyet cserélni valamelyik mostani BL-helyes csapattal.

Az egyik jó alkalom az előbb említettekre, ami az AS Roma esetében a Bajnokok Ligájás helyezés megőrzését jelenti, éppen a Juventus Torino elleni hazai mérkőzés és az ezen  a meccsen aratható győzelem lehet. Hasonló helyzetben van a vendég Juventus, hiszen amennyiben azon a másik mérkőzésen bukni fog az FC Internazionale Milano, miközben pedig a torinói gárda nyerni bír idegenben, Rómában, akkor a Serie A élén következhet be helycsere. Szóval ezen az AS Roma - Juventus Torino találkozón a Bajnokok Ligája-helyezés lesz a tét a hazaiak számára, míg a vendégeknél az lesz a tét, hogy amennyiben nyernek és a másik meccsen számukra megfelelően alakul az eredmény, akkor ezentúl már az 1. helyről folytathatják az újabb bajnoki cím megszerzéséért zajló versenyfutást.

Ezúttal a Juventus idegenbeli sikerére tippelek, mert úgy vélem, hogy jelenleg motiváltabb a torinói gárda. És valószínűleg jobb is.

Tipp: győz a Juventus Torino.

1-2