csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#25320 december 05, 2019, 10:41:41, csabax
Brunei U23 - Szingapúr U23, 1.5 gól felett az 1. féliőben  :noway:

#25321 december 07, 2019, 15:56:03, csabax
Leicester City - Watford 1  :great:

Ezt a hétközi angol bajnoki mérkőzést is illene győzelemmel abszolválnia a 32 ponttal 2. helyezett házigazdának. Annak ellenére mondom ezt, hogy az előző fordulóban rendezett Leicester City - Everton találkozón sokáig 1-0-ra vezetett a liverpooli alakulat, ám végül a hazaiaknak sikerült egyenlíteniük, majd pedig a mérkőzés hosszabbításának legvégén a második félidőben becserélt nigériai Kelechi Iheanacho révén megszerezte a 2-1-es győzelmet a Leicester City.

Remélem, gyanítom, gondolom, hogy ezen a Leicester City - Watford mérkőzésen már nem fog annyira tanácstalanul és elképzelés nélkül focizni a leicesteri együttes. És azért még abban is reménykedek, hogy a hazaiak sztárfocistának kikiáltott labdarúgója, a kétségtelenül tehetséges 23 éves James Maddison nem fog ismét annyira "bénán" játszani a Watford ellen, mint tette azt az Everton elleni találkozón. Persze, tudom, hogy fiatal még a csávó, és ezért egyelőre még kiszámíthatatlan a teljesítménye, de hát talán még azzal együtt is "felnőhetne" már végre. A feladatokhoz.

Azért azon az Everton elleni meccsen még úgy nyögvenyelősen is szállította az újabb győzelmet a Leicester City és ő is (mármint ez a csapat is) bizonyította, hogy "nagycsapat", hiszen még akkor is bír győzni, amikor egyáltalán nem játszanak jól a játékosok. Emellett az is bizonyította a Leicester City, hogy azért továbbra is nagyon jó formában van, s nem véletlen a - minden sorozatot együttvéve - zsinórban 7. győzelme. Legutóbb a veretlenül listavezető FC Liverpool bírta legyőzni a Leicester City csapatát, még valamikor október hónap legelején. Azóta senki sem győzte le az észak-ír Brendan Rodgers edző tanítványait.

Szerintem a 8 ponttal utolsó helyezett Watford nem lesz képes állni a hazaiak támadásait. Annak tudatában pedig még inkább ez várható, mert lehet tudni, hogy attól a szerencsétlen watfordi csapattól már ismét kirúgták az edzőt. És így jelenleg már nem csak nagyon gyenge a csapat, hanem még edzője sincs. Még csak 14 forduló telt el a bajnokságból, de már a második trénert menesztette a Watford vezetősége. Előbb Javi Gracia edzőt rúgták ki, míg az előző napokban a csak összesen 85 napot edzősködő Quique Sanchez Florest rúgták ki.

Tipp: győz a Leicester City.

#25322 december 07, 2019, 16:55:14, csabax
Universitatea Craiova - FC Botosani 1  :great:

A házigazda együttesnél eléggé egyszerűnek tűnik a feladat, ugyanis ha a CS Universitatea Craiova nem bír győzni az FC Botosani elleni román élvonalbeli bajnoki mérkőzésen, akkor lépéshátrányba fog kerülni. Amennyiben mégis bír nyerni a jelenleg 31 ponttal 4. helyezett krajovai csapat, akkor a továbbiakban is maradhat az élbolyban és küzdhet majd a bajnoki címért. Az Universitatea Craiova előtt a jelen pillanatban a következő a helyzet: 1. CFR Cluj 35 ponttal, 2. FC Astra Giurgiu 34 ponttal, 3. FC Viitorul Constanta 32 ponttal. Tehát a hazaiaknál az lehet a tét, hogy a CS Universitatea Craiova továbbra is harcban maradjon a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Nem rossz csapat a vendég FC Botosani (idei mérlege: 18 mérkőzésen 6 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség, 25-23-as gólarány, 26 pont), sőt, éppen az is van nála, hogy ebben a bajnokságban kifejezetten jól teljesít idegenben a csapat. Méghozzá annyira jól teljesít idegenben az FC Botosani, hogy még hazai pályán és saját szurkolói előtt sem játszik annyira jól, mint teszi ezt idegenben. Ám most az lesz, hogy a mostani házigazda CS Universitatea Craiova meg éppen hazai pályán teljesít jól ebben az idényben. Így tehát már előre is borítékolható, hogy tutira biztosan hatalmas csata lesz az otthon jól teljesítő CS Universitatea Craiova és az idegenben jól teljesítő FC Botosani összecsapásán.

Ráadásul még az is van, hogy forma tekintetében jelenleg közel azonos szinten van a két együttes. Gyakorlatilag közel hasonló a két csapat pillanatnyi formája, s így tehát ez a dolog sem számíthat a meccs sorsát befolyásoló tényezőnek. Várhatóan szoros lesz a meccs, hatalmas lesz a küzdelem, s talán csak az ehhez hasonló esetekben már olyan sokszor említett egyéni megoldások dönthetnek. És talán még az is, teszem hozzá gyorsan, hogy saját szurkolói előtt fog szerepelni a hazai pályán jobban teljesítő együttes.

Tipp: győz a CS Universitatea Craiova.

Idézetet írta: csabax Dátum december 01, 2019, 10:25:30
FC Liefering - Blau-Weiss Linz, 3.5 gól felett  :great:
59. perc: 3-1



#25326 december 06, 2019, 21:01:59, csabax
Arminia Bielefeld - Karlsruher SC 1  :noway:

Ennél az Arminia Bielefeld - Karlsruher SC német másodosztályú bajnoki mérkőzésnél azt próbálom meg kihasználni, hogy a hazai csapat nem csak éllovas a Bundesliga 2-ben és az élvonalba való feljutásért küzd, hanem pillanatnyilag a német másodosztályú focibajnokság legjobb formában levő csapata is. Ezeknek megfelelően a tippem nem is lehet más, mint az egyértelmű hazai győzelem. Csak amolyan megszokásból a biztonság miatt nem fogadok az Arminia Bielefeld több gólos, hendikepes hazai győzelmére, pedig elképzelhető, hogy talán még egy ilyen jellegű tippel sem tévednék. Talán nem csak túl nagyot nem tévednék, hanem valószínűleg egyáltalán nem tévednék. Ám én mégis maradok a sima hazai győzelemre való tippelésnél. Ez van.

Az az igazság, hogy - számomra kissé meglepő módon - az Arminia Bielefeld nem teljesít annyira jól hazai pályán, mint teszi azt idegenben. Minden bizonnyal ez a dolog látszik a bukmékerek által az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi együttes hazai sikerére kínált szorzóban is. Amelyik szorzó azért, valljuk be, némileg magasnak tűnik egy olyan mérkőzésre, amelyiken otthon játszik egy középcsapattal az adott bajnokság listavezetője. Én mégis az Arminia Bielefeld hazai győzelmére fogadok, méghozzá nyugodtan, hiszen jól tudom, hogy a Karlsruher SC gyengén szokott teljesíteni idegenben és még a jelenlegi formája is csak jóindulattal nevezhető a közepesnél picit gyengébbnek.

Ez tipikusan olyan találkozó, amelyiket a hazai csapatoknál "kötelező győzelemnek" szoknak nevezni. Az Arminia Bielefeldnél minden bizonnyal nagyon tudatában vannak annak a dolognak a vezetők és a játékosok is, hogy muszáj nyerniük az ilyen meccseket, ha tényleg komolyan gondolják azt az élvonalba való feljutást. És szerintem azt is nagyon jól tudják az Arminia Bielefeldnél, hogy csak az 1-2. helyezések jelentenek sima feljutást az élvonalba. Ahová rajtuk kívül még olyan csapatok pályáznak, mint a Hamburger SV és a VfB Stuttgart.

Tipp: győz az Arminia Bielefeld.


#25327 december 07, 2019, 17:55:58, csabax
FCSB - Gaz Metan Medias 1  :great:

Nagy lehetőség előtt van a házigazda bukaresti FCSB előtt. Ugyanis a hétközi fordulóban a mérkőzés hosszabbításában szerzett góllal nyerni bírt 2-1-re Jászvásáron (Politehnica Iasi - FCSB 1-2), s ennek az újabb győzelemnek köszönhetően immáron 30 pontos a 6. helyezett fővárosi együttes. Az lenne az előbb említett nagy lehetőség, hogy adott esetben és hatalmas szerencsével az FCSB - Gaz Metan Medias román élvonalbeli mérkőzésen szerezhető győzelemmel akár már dobogós is lehet az FCSB.

Ugyanis a következő helyzet van a tabellán a bukarestiek előtt: 3. FC Viitorul Constanta 32 ponttal, 4. CS Universitatea Craiova 31 ponttal, 5. Gaz Metan Medias 30 ponttal. Természetesen a medgyesiek elleni hazai győzelem mellett még elképesztően óriási mázli is szükségeltetne a bukarestieknek a dobogós helyezés eléréséhez. Vagyis egészen pontosan az a dolog, hogy az FCSB hazai győzelme mellett még az is kellene, hogy a két rivális (Viitorul Constanta és Universitatea Craiova) egyaránt elbukják az e fordulóbeli hazai meccseiket. Hát, hogyan is fogalmazzak finomabban, ez azért nem igazán életszerű és valószerű. Azt még csak-csak és talán-talán, némileg erőlködve és hatalmas adag jóindulattal, el lehetne képzelni, hogy az Universitatea Craiova - FC Botosani és/vagy a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu meccseknél győzni bír valamelyik találkozón a vendégcsapat, de azt nem lehet komolyan gondolni, hogy egyszerre fog bukni otthon mindkét favorit. Szóval - szerintem - inkább maradni kellene a realitás talaján és azzal foglalkozni, hogy egy újabb FCSB-győzelem esetén a bukarestiek számára megfelelő maradhat az irány a szűk élbolyba kerülésre és az újabb bajnoki címért való küzdelem lehetőségére. A fentiek szerint vélekedek én. Ám nagyon valószínűnek tartom, hogy az FCSB-nél is nagyjából eképpen gondolkodnak.

A vendég medgyesi csapatra gyakran jogosan mondhatják azt, hogy kiszámíthatatlan alakulat, hiszen sok esetben tényleg úgy tűnik, mint ha akkor győznének, amikor nincsen esélyük és akkor nem buknak el, amikor majdnem mindenki azt gondolja róluk, hogy márpedig semmi esélyük sincsen. Szerintem mindössze csak annyi van, hogy a Gaz Metan Medias jobban szokik teljesíteni otthon és általában gyengén szokik játszani idegenben.

Természetesen nem mindig van ez így, ám az esetek többségében igenis ez a helyzet. Most pedig az lesz, hogy az idén minden meccsét megnyerni akaró és emiatt is nagyon motivált bukaresti -- - és román szinten sztáralakulatnak számító - FCSB otthonában fog játszani az erdélyi csapat.

Tipp: győz az FCSB.

#25328 december 07, 2019, 19:31:32, csabax
Fenerbahce - Genclerbirligi SK 1  :great:

Egyelőre még csak 6. helyezett a 22 pontos hazai csapat, ám amennyiben nyerni bír a vendég Genclerbirligi SK ellenében és még hatalmas szerencséje is van, akkor akár a 2. helyig léphet előre. Jelenleg a következő a helyzet a török élvonalbeli bajnokság élmezőnyében: 1. Sivasspor 27 pont, 2. Basaksehir 25 pont, 3. Besiktas 24 pont, 4. Trabzonspor 23 pont, 5. Alanyaspor 22 pont (+11-es gólarány), 6. Fenerbahce 22 pont (+9-es gólarány).

A Süper Lig jelenlegi listavezőjével nem kell foglalkozni, hiszen egyelőre még befoghatatlan az isztambuli csapat számára, és különben is csak a jó szezonkezdetének köszönheti ezt az előkelő helyezést és tutira biztosan nemsokára visszakerül majd a középmezőnybe, viszont a Fenerbahce összes többi riválisa idewgenben fog játszani ebben a fordulóban: Denizlispor - Basaksehir, Kasimpasa - Besiktas, Antalyaspor - Trabzonspor, Galatasaray - Alanyaspor. Tehát ha a Fenerbahce - Genclerbirligi SK meccsen győznek a házigazdák és még az összes többi meccsen bukni fognak idegenben a riválisok, akkor a Fenerbahce egészen a dobogó második fokára léphet előre. Hiszen már eleve most jobb a gólaránya, mint a Basaksehir csapatáé (Fenerbahce: +9 gól, Basaksehir: +8 gól), de adott esetben még azzal is kell számolni, hogy ha tényleg elbukja majd a találkozóját a Basaksehir, akkor még a jelenleginél is rosszabb lesz a gólaránya. Természetesen nem érdemes az előbb felsoroltak mindegyikében reménykedniük az isztambuli együttes vezetőinek és labdarúgóinak, viszont nekik már az is jó, ha ők nyernek és 1-2-3 riválisuk pedig vereséget fog szenvedni.

Hiányzók tekintetében az a helyzet, hogy az egyik oldalon a marokkói Nabil Dirar, Erten Ersu és Mevlüt Erdinc, illetve a másik oldalon Ahmet Oguz hagyják majd ki a meccset. Közülük kétségtelenül az eltiltott Nabil Dirar hiányzása a jelentősebb, de nem érdemes tartani attól, hogy nem tudja majd pótolni az ő hiányát a Fenerbahce. Nyugi, tudni fogja. Sőt, mivel a német Max Kruse és koszovói Vedat Muriqi is visszatért a hazai csapatba, ezért nagyon ütőképes együttest küldhet majd pályára a minden bizonnyal nyerni akaró Ersun Yanal edző.

Tipp: győz a Fenerbahce.

Idézetet írta: csabax Dátum december 01, 2019, 16:54:39
Rosenborg - Ranheim, mindkét csapat szerez gólt  :great:
59. perc: 1-1


Idézetet írta: csabax Dátum december 02, 2019, 18:52:35
Gaz Metan Medias - FC Voluntari 1  :great:

Ennél a román élvonalbeli bajnokinál is a hazaiak győzelmére tippelek. Ugyanis az a helyzet van, hogy a házigazda medgyesi csapat egyelőre még felsőházi rájátszásra feljogosító helyen van, jelenleg 5. helyezett a maga 27 pontjával. Az erdélyi együttesnek muszáj lenne győznie otthon a mindössze 8 ponttal utolsó helyezett FC Voluntari elleni találkozón, mert ha nem nyer a Gaz Metan Medias, akkor bizony számára rossz dolgok következhetnek a közeljövőben. Mert hiszen azért már az is fontos lenne, hogy továbbra is tapadjon az élmezőnyre a medgyesi gárda (1. CFR Cluj 34 ponttal, 2. Astra Giurgiu 34 ponttal, 3. Viitorul Constanta 32 ponttal, 4. Universitatea Craiova 31 ponttal és csak 5. helyezett a Gaz Metan Medias 27 ponttal), de az előbbieknél talán még fontosabb az a dolog, hogy az egyelőre még csak alsóházi rájátszást érő pozícióban levő 25 pontos bukaresti Dinamo egy esetleges újabb győzelemmel a felsőházba és a medgyesi csapat elé kerülhet. Márpedig ebben a fordulóban a fővárosi alakulat otthonában fogja fogadni az újonc Chindia Targoviste együttesét.

Vagyis reális esély van arra, hogy nyerni fog a Dinamo. Ez a lehetőség pedig egyértelműen azt jelzi előre, hogy a Gaz Metan Medias - FC Voluntari mérkőzésen kötelező győzniük a medgyesieknek.

Nem érdemes megijedni a sereghajtó vendégektől, de persze, lebecsülni sem kellene őket. Az FC Voluntari együttesének eddig mindössze csak egyetlen 1 győzelme van, az FCSB ellen, s azt a győzelmet is volt szerencséje "összehozni" még a bajnokság elején, nyáron, augusztus első felében, amikor még "gödörben" és mélyrepülésben volt a jóval magasabban jegyzett bukaresti együttes. Augusztus közepe óta csak mindössze 3 döntetlent sikerül "felmutatnia" a mostani vendégcsapatnak, mert azokon az ikszeken kívül olyan szorgalmasan "zabálta" a vereségeket, mint kacsa a nokedlit. Nem csoda, hogy ez az FC Voluntari még csak 8 szerzett pontnál tart, utolsó helyezett és első számú kiesőjelöltté lépett elő.

Na, egy ilyen kaliberű csapat ellen kellene nyernie otthon, mégpedig kötelezően, a medgyesi együttesnek.

Tipp: győz a Gaz Metan Medias.

1-0



#25334 december 06, 2019, 22:48:51, csabax
Excelsior Rotterdam - NEC Nijmegen, 3.5 gól felett  :noway: