Mennyei kettő 2023/24

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Gera Zoltán lett a Vasas FC vezetőedzője

Gera Zoltán hétfőn távozott a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzői posztjáról, és az NB II-ben szereplő Vasas FC vezetőedzője lett.


Az angyalföldi klub hétfőn a honlapján jelentette be az eddigi szakvezető, Desits Szilárd menesztését. Desits tavaly április óta volt a Vasas vezetőedzője, az NB I-ben nyolc, a másodosztályban 22 meccsen irányította a csapatot, amellyel 12 győzelem, 12 döntetlen és hat vereség volt a mérlege.
   
"A holnapi naptól Gera Zoltán látja el a vezetőedzői feladatokat, aki 2019. június 7-től az U21-es válogatott szövetségi edzője volt, amelyet 35 mérkőzésen irányított" - áll a Vasas FC honlapján.
   
Gera korábban a Ferencváros és az A válogatott szakmai stábját is erősítette, Marco Rossival és Szerhij Rebrovval is együtt dolgozott. Játékosként 97-szeres válogatott, háromszoros magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, angol másodosztályú bajnok és Európa-liga-döntős volt.
   
Szakmai stábjához Csizmadia Csaba is csatlakozik a Vasasnál, amely az NB II-es tabella harmadik helyén áll.
   
Gera 2019 nyarán kezdte meg a munkát az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként, ő irányította a csapatot a 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ebben az időszakban korosztályos csapatából tíznél több játékos került fel Marco Rossi együttesébe, többen közülük már nagyon fiatalon alapemberré váltak a felnőtt csapatban.
   
"Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását" - mondta a magyar szövetség honlapján.
   
Hozzátette, kettős feladata volt, a játékosok egyéni fejlesztése mellett az eredményesség javítása is fontos szempont volt. Mint mondta, rengeteget tanult a szövetségnél eltöltött időszak során, és bízik benne, hogy ő is hozzá tudott járulni a válogatottban megfordult labdarúgók fejlődéséhez.
   
"Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, melyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra" - szögezte le.
   
Az U21-es válogatott új szakvezetőjének kilétét később jelenti be a szövetség, Gera pótlásáról a közeljövőben gondoskodik a sportigazgatóság.
   
Az utánpótlás-válogatott márciusban két találkozón lép pályára: előbb felkészülési mérkőzésen fogadja a Moldovát, majd Kazahsztánban játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

forrás: MTI

Győri ETO - Szeged élő közvetítés és fogadás tippek

Hétfő este fontos mérkőzés következik az NB2 29. fordulójának zárómeccsén, ugyanis a győri ETO Park-ban a hazaiak a Szeged ellen lépnek pályára, és mindkét csapat küzd az NB1-es szereplésért.

El tudnám viselni, ha a surranóról a Szeged lenne a másik feljutó...

Idézetet írta: curpy82 Dátum április 22, 2024, 23:04:16El tudnám viselni, ha a surranóról a Szeged lenne a másik feljutó...

Már nem is annyira elképzelhetetlen.  :D

Főleg, hogy még lesz egy Győr - Vasas.

Győri ETO - Vasas tipp: Óriási jelentősége van a hétfő esti NB2-es rangadónak

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójának zárómeccsén amelyik csapat nyer, nagy valószínűséggel jegyet vált jövőre az élvonalba. Olvasd tovább