Sportfogadas.org

Sportfogadás tudástár => Sportfogadás naplók => A témát indította: perkon Dátum október 21, 2010, 11:46:50

Cím: perkon tippek
Írta: perkon Dátum október 21, 2010, 11:46:50
Sziasztok!

Sportszerető emberként a tippmix bevezetése óta fogadok több-kevesebb sikerrel. Netes próbálkozásaimat először a Sportingbet-en, majd GB-n folytattam, pár hónapja pedig ismerkedek a Befair féle lehetőségekkel. Több éve figyelgetem jómagam is a fórumot, sok hasznos dolgot összeszedtem már innen, elsősorban a stratégiák, excel okosságok, programok érdekeltek, szeretek babrálgatni, foglalkozni a sport (elsősorban foci) statisztikákkal. Úgy döntöttem, hogy elindítok én is egy naplót, hogy fogadásaimat vezessem, és persze más véleményeket is megismerjek.

Jelenleg Betfair-en kétféle stratégiát tesztelek, így a tippjeim is többek között e stratégiák alapjai lesznek:

1. Lay the Draw (Metaltone stratégiával kiegészítve kiszállásként baj esetén)
2. Ha az első gól az első 20 percben esik, akkor lay correct score 1-0 vagy 0-1.

Meccs előtt statisztikailag megpróbálok minden adatot begyűjteni, illetve fórumokon utánanézni a sérülteknek, egyéb infóknak.
Beszereztem a Trefik nevű programot, lehet, hogy az "ő" tippjeit is érdekesség szempontjából beírom, persze nem a gép jóslásából indulok ki.

Minden építő jellegű kritikát szívesen fogadok!!

Preferált bajnokságaim: Angol PremLiga, Holland 1. és 2. osztály, Bundesliga 1, Spanyol 1. osztály, Belga 1. osztály, Magyar NB1. , Serie A, NHL.

Sok zöldet mindenkinek (és magamnak is) !!  :cya:
Cím: Re: perkon tippek
Írta: perkon Dátum november 08, 2010, 12:07:35
Üdv!

No, az előző hsz-ben elmondott 2. számú stratégiát kezdtem el játszani Betfair-en. 13 fogadást tettem az elmúlt 11 napban (hétköznap csak egyeket, hétvégén a több meccs miatt egymást követő hármakat).

17 euróból 35 euróra jutottam eddig bukás nélkül átlag 13-as lay odds-cal.

Ami talán elmondható (bár nyilván nagyon az elején tartok még), hogy a dán, a német és a holland bajnokság kedvező ehhez a játékhoz.

Az elemzésemről: A kinézett meccsen megnézem mindkét fél over 1,5 statját (lehetőleg 70-80% körül legyen), illetve megnézem, hogy poisson eloszlás mit mond a meccsre (mondjon mindkét oldalra legalább 1-1 gólt, talán Micuka csinált erről excelt...), meg a félidei erősségeket is megsasolom.
Ha aztán jó esetben jön egy gól a 25. percig, akkor layelem ezt a correct score-t. (persze ha az első gól után nagyon magas marad a lay odds mondjuk 20 felett, akkor hagyom a csudába, megyek a következő meccsre...)

Megyek tovább és beszámolok a fejleményekről, hogy meddig jutok!

üdv,

:cya:

Cím: Re: perkon tippek
Írta: perkon Dátum november 23, 2010, 18:33:21
Újra jelentkezem kedves naplóm!

27 fogadással 17 € ról indulva 87 €nál fejeztük be ezt a sorozatot, bár a végén felnyomtuk kicsit a számlát, hogy tudjunk kicsit nagyobb téttel tenni és gyorsabban haladni.

Igazából a 2. stratégia mellett egyre többször került elő a sima lay 0-0 fogadás, de megfelelő meccsválasztással ez nem okozott gondot.

Szép türelmesen, lassan haladva megyünk tovább!

Csatolom a táblázatot a fogadásokról!  :beerchug: :ok:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum február 26, 2012, 11:25:14
Szia napló!

Hosszú idő óta újra jelentkezem! Idő hiányában feltöltök ide számomra fontos okosságokat, hátha később jó lesz vmire.
Az utóbbi bő 8 hónap alatt vizsgáltam közel 50 ezer foci mérkőzést abból a szempontból, hogy jónnek az oddsok az egyes kimenetelekre. Végeredmény mellékelve.

Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum november 24, 2012, 11:31:12
Hosszú idő után kis frissítés!

Idő hiányában nem tipp vezetésre, hanem ötletek, stratégiák leírására, kipróbálásra fogom használni a naplót, legyen ez a gyűjtőhelyem, mielőtt elfeledem a dolgokat. Lehet hasznos, lehet nem.

Szóval hangos gondolkodás: Focimeccsek kb 25%-a döntetlen hosszútávon (ellenőrizve több ezer meccsen Trefik jó barát, stb.)

Kiválasztva mondjuk a hasonló erősségű csapatok meccsein lay Döntetlent, ami mondjuk 3.5 körül van és biztosítani mondjuk 2 correct score döntetlen tippel. Ez lehet bajnokságtól függően a 0-0 és az 1-1, vagy overesebbeknél az 1-1 és a 2-2.

Teljes bukó a le nem fedett döntetleneknél van, a többinél jó tételosztással, vagy beállítással kis plusz.

Örök kérdés kis profitos nagy befektetéses játékoknál, hogy milyen money management-et lehet erre ráhúzni?

Statisztika alapján nyilván szűrni kell a meccseket bajnokság gól, és nagygólszámú döntetlenekre, ha ez megvan, nem lenne szabad nagy elfutásnak beállni.

Példa csatolt excelbe.

Egy back tesztet nekem megér.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 09, 2016, 14:02:01
Üdv Napló!

Pár év kihagyás után újra kis aktivitás! :)

Foci, single tippelés, elsősorban a soccerwidow ötlete alapján kidolgozott value-k keresése.
No nem mindennapos tippbeírás, hanem az adott ötlet szokásos elméleti megrágása, backtesztelése... :)

A mellékelni tervezett excel táblázatok már az adott ötlet, szisztéma tippelési eredményét mutatják. És főleg az érdekelne, hogy egy ilyen (főként,de nem kizárólag az underdog győzelmére, vagyis meglepetésre épülő) szisztéma milyen tétrakással lenne a leghatékonyabb.

Szóval, ha vkit érdekel, szívesen fogadok ezzel kapcsolatos építő kritikát, véleményt! Bár illúzióim nincsenek :)

A tippkiválasztási módszer a soccerwidow oldalon a HDAFU táblákra épülő ötlet, elsősorban odds alapú.

Minden táblában a szisztéma tesztelésekor mindig a betexplorer szerinti záráskori legmagasabb oddsot használom.

No, először akkor nézzük meg a szisztémát az Angol PremierLiga eddigi eredményeire.  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 10, 2016, 10:46:06
A németeknél is elsősorban az underdog piacon van keresnivaló.
Nézzük a szűrés eredményét, mind azonos tét, mind változó tét esetén!
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 12, 2016, 13:55:51
Üdv Napló!

Kicsit automatizáltam a kiválasztási folyamatot a gólos fogadásoknál, számoljon a gép. Amit figyelembe veszek a kiválasztásnál: adott tippkategória szerinti meccs %, sorozatok (saját max. és bajnokság átlag elérésének figyelése), meg némi csapaterősség (ELO Rating szerint) szerinti tippkategória % figyelés.

Btts-re indult, de megcsináltam több kategóriára is (HDV, gólok, overek).

Példa a Francia 1.osztály.  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 19, 2016, 13:15:08

Tesztjelleggel feltöltögetem a naplóba a tippkiválasztási rendszer alapján az egyes bajnokságok tippjeit.

Akkor először a top 5 európai bajnokság hétvégi tippjei!

Később majd részletesebb leírás a tippkiválasztásról jön.

Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 19, 2016, 15:53:04
Pár szó a tippkiválasztási rendszerről:

3 szempont szerinti tippkiválasztást ötvöz a rendszer:

1. Adott tippkategóriában az eddigi eredmények során milyen %-os mutatóval rendelkeznek a csapatok (külön összesen és külön otthon/idegenben), ebből képez egy össz %-ot a meccsre, és bizonyos % (a bajnokság átlaga feletti % beállítható eltérési határral) elérése esetén lesz belőle tipp + külön erősíti/gyengíti a %-ot az, hogy külön követi az adott tippkategóriában elért sorozatot, és ha a sorozat eléri a csapat addigi maximumát vagy a bajnokság átlagának maximumát, akkor ott sorozatmegszakadásra számít (gyengíti a %-ot), ha nem éri el a maximumot akkor sorozatfolytatásra (erősíti a %-ot).

2. ELO rating szerinti csapatösszehasonlítás tippkategóriára nézve. Vagyis a hasonló erősségű csapatok egymás elleni meccsein eddig milyen %-os mutató az adott tippkategóriára, és itt is bizonyos beállítható % felett lesz tipp.

3. Forma szerinti (utolsó 6 meccs összesen, és utolsó 3-3 meccs otthon/idegenben) összehasonlítás és ebből %, és beállítható határ felett tipp képzés.

A fenti 3 szempont ötvözéséből 9 db külön tipptábla képződik minden tippkategóriára, és ezekből áll össze a végső tipptábla, úgy, hogy %-os formában van megadva a tipp, amely egyfajta tipperősséget jelent, mert pl. egy 11%-os erősségű tipp csak a 9 db tipptáblázatból csak egyben szerepel, míg a 100%-os erősségű tipp mind a 9 db tipptáblában.

Mivel 3 különböző tippkiválasztás ötvöződik, előfordulhat, hogy a végső tipptáblában benne maradnak egymásnak ellentmondó, vagy minden lehetőséget lefedő tippek (pl. tipp 1X-re és egyben tipp X2-re, stb.), ilyenkor a nagyobb erősségű tippet választom/figyelem.

19 db tippkategóriára tippel a rendszer: 1.GG (btts igen) 2. NG (btts nem) 3. HG (hazai lő gólt) 4. VG (vendég lő gólt) 5. HNG (hazai nem lő gólt) 6. VNG (vendég nem lő gólt) 7. 0-0 8.1 9.X2 10.X 11. 12 12.2 13. 1X 14. over 1.5 15. under 1.5 16. over 2.5 17. under 2.5 18. over 3.5 19. under 3.5

Én elsősorban a gólos fogadásokra tesztelem a rendszert, a végső tipptáblát még fair/zéró odds képzéssel összehasonlítom a piaci oddsokkal, és csak a value-kat választom ki tippnek (már ha vannak/lesznek).

Azért is töltöm fel a naplóba a heti/hétvégi fordulók tippjeit, mert így tudok majd visszamenőleg eredményt nézni, mert a rendszer frissítésével, az újabb eredmények beírásával nem őrzöm meg külön a heti eredményeket.

Meglátjuk mely bajnokságok milyen eredményt érnek el!

Szerintem azért nagyrészt nyilván a papírformára tippel a rendszer, de egy tesztet megér nekem!
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 20, 2016, 09:55:27
Top5 bajnokság tegnapi eredményei tippkategória és tipperősség szerinti bontásban bajnokságonként és összesítve.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 21, 2016, 19:39:50
Kb. 25-30 bajnoksággal kezdtem meg a hétvégi tesztet végül, mára maradt egy-két hétfői meccs, de lényegében megvan az eredményösszesítés tippkategória és tipperősség szerinti bontásban bajnokságonként és összesítve is.

Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 21, 2016, 19:44:38
Ahogy látom a sima .xls formátummal gond volt a számolásnál, csatolom az eredeti verziót, remélem ez megfelelő lesz.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 31, 2016, 19:57:19
A válogatott hétvégi és hétközi meccsek után visszaáll hétvégére a bajnokik rendje.

Kicsit csiszoltam még a rendszeren, érdekességképpen bevezettem a "kontra" tippeket (megjátszani az adott tipp ellenkezőjét) is, csak azért, hogy lássam majd az eredmények összesítésénél, hogy mely bajnokságok követik inkább a stat szerinti tippelést, és melyek azok, ahol jobban jön a kontra, és érdemesebb is arra fogadni az elérhető nagyobb oddsok miatt.
Tartalmazza a tippösszesítés a tippekhez tartozó saját fair oddsokat is, és a kontra fair oddsokat.

Érdekel a sorozatfolytatás és megszakítás is, ezért az eredményösszesítésnél erre is lesz majd stat.

Megcsináltam nagyjából a tippelést kb 35-40 bajnokságra, de a csatolható fájlméret korlát miatt csak az európai top5 bajnokikat tudom mellékelni.

Jövőhét kedd felé töltöm majd fel az eredményösszesítést.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum április 06, 2016, 20:19:15
Április első hétvégi eredményösszesítő.

A sorozatmegszakadásnál természetesen a 0-0, az X és az over 3.5 a legnépszerűbb 70-80% körül.
Figyelgettem azokat a saját eddigi maximumukat elérő csapatokat, amelyek több (legalább 2) meccse képtelenek voltak gólt lőni, hogy kiszakad-e a gólzsák, mert általában a 'Nem lő gólt' sorozatok általában nem hosszú életűek. Erre az esetre is van tehát gólstat.

Az elmondható, hogy inkább a papírforma felé hajlik a rendszer, de ezért is jó a kontra, egyből látszik is, hogy a magasabb oddsoknak köszönhetően kisebb találati aránnyal is van/magasabb a haszon a sima tippeléshez képest.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum április 08, 2016, 16:07:30
Tippek hétvégére:

http://data.hu/get/9635558/tippekapr0811.xlsx (http://data.hu/get/9635558/tippekapr0811.xlsx)

Jövőhét elején eredmények elemzése.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum április 12, 2016, 20:02:04
Ápr 8-11. hétvégi tippelés eredménye:

http://data.hu/get/9646995/eredmenyekapr0811.xlsx (http://data.hu/get/9646995/eredmenyekapr0811.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum április 15, 2016, 17:28:59
Hétvége tippjei:

http://data.hu/get/9655225/tippekapr1518.xlsx (http://data.hu/get/9655225/tippekapr1518.xlsx)

Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum április 22, 2016, 23:01:59
Ápr 15-18 eredmények: http://data.hu/get/9672967/eredmenyekapr1518.xlsx (http://data.hu/get/9672967/eredmenyekapr1518.xlsx)

Tippek hétvégére:
http://data.hu/get/9672968/tippekapr2225.xlsx (http://data.hu/get/9672968/tippekapr2225.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum április 26, 2016, 21:14:06
Eredmények kiértékelése (Ápr.22-25.) :

http://data.hu/get/9682018/eredmenyekapr2225.xlsx (http://data.hu/get/9682018/eredmenyekapr2225.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum április 28, 2016, 21:51:43
Tippek hétvégére: http://data.hu/get/9686989/tippekapr29maj01.xlsx (http://data.hu/get/9686989/tippekapr29maj01.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum május 04, 2016, 18:55:51
Eredmények kiértékelése (Ápr.29-Máj. 02.) :

http://data.hu/get/9700742/eredmenyekapr29maj02.xlsx (http://data.hu/get/9700742/eredmenyekapr29maj02.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum május 07, 2016, 05:30:39
Kisebb szünetet tartok a tippelésben, addig is továbbfejlesztem a rendszert még újabb szűrésekkel, próbálom gyorsítani az eredményfrissítést is. Tervezetten 3-4 hétvége maradna ki, utána a "nyári" bajnokságokra folytatódik a teszt.
Az eddigi kb. 1 hónapról (nem kevés meccs és tipp ez sem) pedig készítek majd egy összesített eredményelemzést.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum június 17, 2016, 17:03:03
A szünetben kicsit egyszerűsítettem a rendszeren: a 3 féle tippkiválasztási módszerből (ami 4 valójában, mert az elsőből 2 féle van) már nem képzek 9 féle tipptáblát, hanem marad alapból a 4 módszer: 1.Rendszer (R), 2. Total (T), 3. Forma (F) és 4. ELO (E).

Az 1. és a 2. gyakorlatilag ugyanaz, csak a 2. figyelembe veszi a sorozatmegszakítási szabályokat is. A Forma és az Elo is ugyanaz, mint eddig.

A 0-0 tippkategória helyett bevezettem a 2-3 gól opciót.

Mivel tudtam gyorsítani az adatbeolvasást, az eredményfrissítést és meg tudtam oldani a piaci oddsok bevitelét is, ezért a statisztikából képzett "fair" oddst most már össze tudom hasonlítani a piaci oddsal (már ahol lehet), és megjelölésre került ez alapján a value odds is, illetve a haszonelemzésnél már a piaci oddssal fog dolgozni a rendszer. Ahol nincs piaci odds, ott marad a statból képzett odds.

Készítettem még további szűréseket, statisztikákat (sorozatmegszakítás, value szűrés, illetve sima Elo pontok különbsége szerinti tippelés ,stb.)

Csak nemzeti bajnokságokat figyelek, de egyelőre max. 20 csapatos bajnokságokra van meg az alaptábla, remélem az európai idény kezdetésre (vagy az első 6 forduló utánra) megleszek a max 24. csapatos bajnokságokkal is.

Szeptemberig a "nyári" bajnokságokat figyelem, letippeltettem hétvégére is a rendszert:
http://data.hu/get/9793909/tippekjun1820.xlsx (http://data.hu/get/9793909/tippekjun1820.xlsx)

:cya:

 
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum június 20, 2016, 22:34:48
További finomítás után újra letippeltetésre került pár "nyári" bajnokság a hétvégén.

Eredményelemzés:
http://data.hu/get/9800711/eredmenyekjun1820.xlsx (http://data.hu/get/9800711/eredmenyekjun1820.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum június 24, 2016, 19:17:17
Tippek hétvégére:

http://data.hu/get/9808185/tippekjun2428.xlsx (http://data.hu/get/9808185/tippekjun2428.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum június 24, 2016, 23:01:05
Készítettem a tippekhez, táblákhoz egy rövid leírást a tippkiválasztásról és a jelölésekről.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum június 30, 2016, 17:57:03
Elmúlt hétvége eredményelemzése: http://data.hu/get/9823332/eredmenyekjun2428.xlsx (http://data.hu/get/9823332/eredmenyekjun2428.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum július 01, 2016, 17:27:29
Tippek hétvégére: http://data.hu/get/9825197/tippekjul105.xlsx (http://data.hu/get/9825197/tippekjul105.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum július 05, 2016, 21:04:22
ELO Rating továbbfejlesztésre került (hazai pályaelőny, és gólkülönbség beépítése), így újra le kellett tippeltetni a rendszert.

Ennek figyelembevételével a hétvége eredményelemzése:
http://data.hu/get/9833782/eredmenyekjul0104.xlsx (http://data.hu/get/9833782/eredmenyekjul0104.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum július 08, 2016, 20:26:50
Tippek hétvégére: http://data.hu/get/9839358/tippekjul0813.xlsx (http://data.hu/get/9839358/tippekjul0813.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum július 13, 2016, 19:56:46
Az eredményelemzés kiegészült egy külön Tippelemző, tippszűrő résszel. (makróengedélyezés szükséges hozzá az excelben!)

Elmúlt hétvége eredményelemzése:
http://data.hu/get/9848967/eredmenyekjul0812.xlsm (http://data.hu/get/9848967/eredmenyekjul0812.xlsm)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum július 14, 2016, 20:47:22
A tippelés részt egyszerűsítettem (csak a tippet tartalmazó táblák maradtak benne), és kiegészítettem az eredményelemzésnél is bevezetett tippszűrővel, tippválasztóval (makró engedélyezés szükséges hozzá az excelben!).

Ennek alapján a hétvége tippjei:
http://data.hu/get/9851826/tippekjul1519.xlsm (http://data.hu/get/9851826/tippekjul1519.xlsm)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum július 17, 2016, 07:23:05
A táblázatok elkészítésére jutó egyre kevesebb ráfordított idő miatt, és érdeklődés hiányában a jövőben nem kerülnek feltöltésre a tippek, eredményelemzések. Maximum a tapasztalatokról lesz néha egy-két szöveges leírás.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum november 06, 2016, 09:59:24
A tipperősség pontozását fejlesztettem, mind a 19 tippkategóriára külön pontozást vezettem be, mert persze a sorozatok kiminuszolása más pontokat kíván egy over 1,5 sorozat vagy egy over 3,5 sorozat esetében (gondolok itt arra, hogy az over 3,5 sorozat megfigyelésem szerint 75%-ban megszakad, míg az over 1,5 sorozat 75%-ban folytatódik általában :)

Plusz párosítások szerinti összegző táblázatokat is csináltam, így egy meccs összes tippjét és adatát, sorozatát, stb. egyben lehet látni.

Ezek az adott excel táblázatfül jobboldali legszélső végén találhatóak egymás alatt.

Ahogy látom minden bajnokság más-más pontozást fog kívánni, ami hatékony egy angolnál eredménytelen egy németnél, dehát ezt tudtuk eddig is.

Amit sajnos továbbra is megerősíthetek, hogy egy meccsen a statisztika nem tud csodát művelni, az 50% körüli eredményességi mutatót hozza átlagban...


Ha lesz időm, lehet fel fogom tölteni a hétvégi tippeket, sajnos sok a bajnokság.

Most mutatóba a hétvégi TOP 5 bajnokság (angol, német, olasz, spanyol, francia) tippjeit felteszem.

Link:
http://data.hu/get/10083346/tippek1105.xlsm (http://data.hu/get/10083346/tippek1105.xlsm)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum november 09, 2016, 09:40:13
Röviden néhány szó az eddigi tapasztalatokról:

Sajnos sok újdonság nincs, a statisztika önmagában továbbra sem ér el értékelhető eredményt, már az is jó, ha nagyjából tudja hozni az 50%-os találati mutatót. Lehet bűvészkedni a tipperősség különböző pontozásaival, de semmi garancia nincs rá, hogy ami az egyik hétvégén működött és jó eredményt hozott, az a következő heti bajnoki meccseken is jönni fog.
Mindenesetre az biztos, hogy minden egyes nemzeti bajnokság a tipperősség számításnál külön-külön pontozást igényel, a sorozatok pontozása is, hiszen pl. egy under 1.5 sorozat (ami általában nem hosszú életű) "életútja" is más a németeknél, mint pl. a franciáknál.
Arra azért jó a statisztika, hogy irányt mutat a tippelésnél, de bele kell vinni egyéb elemeket, mert önmagában nem sokat ér.
Talán azoknál a bajnokságoknál lehet hatékonyabb, melyek stabilabbak, jobban követik évente az adott nemzeti bajnokságra vonatkozó trendeket, irányokat, illetve ahol azért nincs túl nagy különbség a csapatok ereje között.
Valahol olvastam, hogy a "beszabályozott" ligáknál (fizetési sapka, amerikai ligák, MLS, stb.) kiszámíthatóbb és stat követőbb, és így eredményesebb a bajnokság tippelése vagy legalábbis kisebb az általában egy meccsen 50%-ban szerepet játszó véletlen szerepe. Persze eltekintve a bundáktól, egyéb körülményektől.

A nagyobb ligáknál az eddig lejátszott meccsek alapján próbálok majd belőni vmi értékelhető pontozást jobb híján és tesztelni tovább.

Frissítettem a tippleírást is, plusz majd csatolok egy példa tippelési táblát.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum november 09, 2016, 09:41:15
Példa tippelési tábla (piaci oddsok nélkül): Francia 1.osztály.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum november 25, 2016, 20:00:15
Pár bajnokság hétvégi tippjei és sorozat statjai:

http://data.hu/get/10129907/tippnov2528.zip (http://data.hu/get/10129907/tippnov2528.zip)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum december 02, 2016, 19:53:15
TOP5 bajnokság plusz magyar hétvégére:


data.hu/get/10144782/Top51dec2.xlsx
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum december 09, 2016, 20:36:54
TOP5 bajnokság plusz magyar erre a hétvégére:

http://data.hu/get/10162755/top51dec9.xlsx (http://data.hu/get/10162755/top51dec9.xlsx)

Bekerültek párosítások szerinti összehasonlító táblázatok, és formarészletezések is.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum december 29, 2016, 09:20:42
Üdv! Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok az olvasóknak!

Tippek hétvégére (Angol ligák és skócia):

http://data.hu/get/10211691/tippekdec29jan01.xlsx (http://data.hu/get/10211691/tippekdec29jan01.xlsx)

Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 13, 2017, 05:46:42
Tippek hétvégére:

http://data.hu/get/10250837/tippekjan1315.xlsx (http://data.hu/get/10250837/tippekjan1315.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 19, 2017, 21:44:11
Tippek hétvégére:

http://data.hu/get/10265650/tippekjan2023.xlsx (http://data.hu/get/10265650/tippekjan2023.xlsx)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 27, 2017, 18:09:12
Hétvégi tippek:

http://data.hu/get/10281982/tippekjan2730.xlsx (http://data.hu/get/10281982/tippekjan2730.xlsx)

A saját szűréses tippek mellett ELO összehasonlítás és Poisson is szerepel tájékoztatásként.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum július 21, 2017, 06:01:09
Üdv napló!

Kis kihagyás után újra tippek a statisztikából kiindulva saját szűrés alapján. A szokásos meglévő adatokat felhasználva kicsit más megközelítéssel való tippelés kipróbálása zajlik (ELO pontok és abból nyert forma pontszámok összesítése szerint).
Persze mint mindig a táblát folyamatosan fejlesztem.
A hétvége tippjei:
https://data.hu/get/10640631/tippek0721.xlsx
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum július 29, 2017, 13:35:42
Tippek hétvégére: https://data.hu/get/10654328/tippek0729.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum augusztus 07, 2017, 21:26:41
Ezen a vonalon tovább haladva a hétvége eredményei:

https://data.hu/get/10669906/eredm2017080407.xlsx

Még finomítani kell, de talán van olyan tippkategória, amivel lehet mit kezdeni.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum augusztus 11, 2017, 17:57:07
A hétvégi tippfeltöltést csakis egy klasszikus felvezetéssel indítanám útjára: ;D

"...nem kell hozzá matematikusnak és statisztikusnak lenni, és mindenféle képletekkel excel táblázatokat csinálni."

Se statisztikus, se matematikus nem vagyok, mégis szeretek "mindenféle képletekkel" excel táblázatokat csinálni, úgyhogy hadd szóljon:

https://data.hu/get/10676512/tippek0811.xlsb

:great:

Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum augusztus 23, 2017, 18:46:47
Az elmúlt hétvége eredményelemzése:

https://data.hu/get/10698601/eredmenyek20170820.xlsb

A gólos tippek nem szerepeltek rosszul, főleg ha figyelembe vesszük a finoman fogalmazva is "nem túl előnyös" oddsokat.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum augusztus 25, 2017, 19:38:07
Néhány tipp a hétvégére:

https://data.hu/get/10702521/tippek0825.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 03, 2017, 19:25:45
Így a válogatott hétvégére utolérem magam legalább, jöjjön még az előző hétvége eredményelemzése:

https://data.hu/get/10719990/eredm20170825.xlsb

A gólos tippek stat-ját felosztottam pozitív (GG,overek) és negatív (NG, és underek) részre, nyilván én is szívesebben játszok arra, hogy mi és mennyi lesz, mint arra, hogy mi vagy mennyi nem... :)

Árnyalja az eredményeket, hogy a bajnokságok 2/3-ánál (kezd beindulni ugye a fociidény) még elég kevés forduló telt el, így kevés az adat, bár a legjobb tippkategóriáknál ez arányaiban különösebben nem látszik.

Próbáltam hasonló elveket is bevezetni az 1X2 tippelésnél, mint a viszonylag jól működő gólosnál, de nem mondanám, hogy feljavult volna sokkal... :)  :cya:

Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 07, 2017, 06:30:43
Tippek hétvégére:

https://data.hu/get/10726818/tippek0908.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 15, 2017, 22:01:06
Az elmúlt hétvége eredmény elemzése:

https://data.hu/get/10747524/eredm20170910.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 15, 2017, 22:05:41
A heti tippműsorba bedolgoztam egy tippszűrőt, érdekelne, ha vki esetleg (muhaha...nincsenek illuzióim  ;D) használná, visszajelezhetne, ha talál vmi érdekes és érdemes szűrést.

Szóval a hétvégi meccsek (rövid használati utasítás a fájlban):

https://data.hu/get/10747525/tippek0915j.xlsb

Szívesen!  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 17, 2017, 20:47:54
Kicsit egyszerűsítettem a szűrőtáblán, meg persze bővítettem közben a szűrőoszlopok körét is.

Nagyjából így fog kinézni:

https://data.hu/get/10752365/teljtippszuro20170915.xlsb

Nyilván érdekes lesz utólag az eredményekkel feltöltött eredmény elemző tábla is a jövőre nézve.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 18, 2017, 12:35:31
Pár mérkőzés még hátravan maholnap a hétvégi programból néhány bajnokságnál, de olyan 95%-ban lementek a meccsek, így elkészítettem az eredmény elemzését, természetesen az új, szűrhető kritériumok szerinti keretben.

Szóval a tábla: https://data.hu/get/10753172/eredmszuro20170915.xlsb

Próbálgattam a szűrést, elég sokféle lehetőség adott, néhány példát írok majd, amit hirtelen próbálgattam.  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 18, 2017, 13:07:45
Akkor néhány példa érdekességképpen:

Hazai csapat győzelmére szeretnék játszani mondjuk, józan paraszti ésszel végig gondolva bepróbáltam egy 4 oszlopos sima szűrést:
1.Összpontszám: Mind: Legyen minél nagyobb, mondjuk 180 felett (P oszlop szűrése, p7 cellában  a szűrőt 180 felé).
2.Ne legyen veszélyes sorozat tiltás mondjuk (ne halmozódjon fel egyik csapatnál sem vmely kimenetel), tehát S oszlop legyen üres. (s7 cella szűrő üresre).
3.Mondjon a gép is fix 1-est a meccsre (AL7-ben leszűrni "1F"-re csak).
4. És mondjuk nem játszok kis oddson, így mondjuk ne legyen a hazai odds 1,60 alatt. (HL7 szűrő nagyobb, mint 1,59).

Maradt így 16 db meccs, amely hozott 15% haszont (single tippként számolva természetesen). 16/9 a találati arány.

Ugyanilyen elven csináltam Döntetlenre is egy 4 oszlopos szűrést:
1. feltételnél a pontszámot 50 és -50 közé állítottam.
3.Feltételt nyilván XF-re.
4. Oddsnál pedig 2,95 legyen legalább a D oddsa.

17 meccs maradt így, 48% haszonnal. 17/7 a találati arány.

Vendég győzelem hasonlóan az előzőekhez:
1. feltételnél -180 pontnál kisebb legyen a határ.
3. 2F-re szűrés.
4. 2-es oddsa 1,60 alatt ne legyen.

27 meccs maradt, 15% haszon. 27/15 a találati arány.

A D-re és V-re szűrésnél a 2.feltétel ugyanaz volt, mint az első példában a H-ra szűrésnél.

Szóval ez csak egy kis példa, több,mint 200 oszlop szerint lehet szűrni, ki tudja ez a szűrés mondjuk a jövőhéten is bejönne-e, de lehet próbálgatni sokféleképpen.

Előzetes elgondolás és szűrés alapján talán nem vaktában lövöldöz az ember. Talán.  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 19, 2017, 09:10:28
Néhány bajnokság hétközi fordulójára a tipp és stat műsor:

https://data.hu/get/10755017/teljtippszuro20170919.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 19, 2017, 17:38:30
Üdv!

Az elmúlt hétvége eredmény elemzését újra feltöltöm. Egyrészt kiegészült pár tegnapi meccs eredménnyel, másrészt ami fontosabb, hogy készítettem hozzá részletesebb magyarázatot. Akit érdekel, az használhatja, és beszámolhat érdemes szűrésről, ha talál.

https://data.hu/get/10755875/teljeredmszuro20170917.xlsb

:cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 24, 2017, 06:53:26
Idő hiányában csak most állt össze a hétvégi szűrő, de azért van ma is bőven meccs, lehet szemezgetni.

https://data.hu/get/10764728/teljtippszuro20170922.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 18, 2019, 10:37:34
No, a szokásos kihagyás után találtam újra időt a hétvégi tippműsor elkészítésére.

Link: https://data.hu/get/11640680/teljtippsz20190118.xlsb

A múlt heti eredményt is feltöltöm: https://data.hu/get/11638582/teljersz20190112.xlsb

Ha vki esetleg talál a szűrésben érdekeset, megoszthatná vagy véleményezhetné!

Üdv,  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 19, 2019, 10:06:44
Így, hogy poisson eloszlás szerint tippekkel is kiegészítettem az adatbázist, azt figyeltem meg, hogy a poisson és a csapaterősség közti összefüggés eredményezhet profitáló helyzeteket.
Konkrétan: Poisson legvalószínűbb eredményt 1-1-re állítva, és az összpontszámot -50 és 50 közé állítva (szűkítve ezzel kellően a csapaterősségek közti különbséget) a Döntetlen fogadás szépen hozott volna.
Persze a minta elhanyagolhatóan kicsi, de egy ötletnek jó.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 22, 2019, 11:57:29
Amellett, hogy készül a múlt heti eredmények elemzése, készítettem egy kis tájékoztató videót is egy-két példán keresztül a szűrő használatáról.

Link: https://youtu.be/UeAPbc65AhQ

Üdv,  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum február 09, 2019, 08:45:33
Hétvégi tippműsor az érdeklődők részére:

https://data.hu/get/11679471/teljtippsz2019020811.xlsb

:cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 15, 2019, 19:23:07
Hétvégi tippműsor:

https://data.hu/get/11740546/teljtippsz2019031518.xlsb

Közben persze építgetem az adatbázist az eredményekkel, sok ezer meccs adattal majdcsak használható lesz.

Valami olyasmi lesz, mint a betaminic, persze sokkal több szűrhető adattal.

:cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 30, 2019, 07:13:48
Hétvégi tippműsor az érdeklődők részére:

https://data.hu/get/11763662/teljtippsz201903290401.xlsb

Maga az adatbázis eredményekkel, adatokkal, oddsokkal kb 4000 meccsnél jár. Szépen lassan bővül, a szűrések természetesen a minták növekedésével lesznek majd használhatóbbak.

:cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum augusztus 27, 2019, 21:22:30
Ahogy indulnak be a bajnokságok, kezdem gyűjtögetni a szokásos adathalmazt.
Az elmúlt hétvége eredmény elemzése:
https://data.hu/get/12011143/eredmenyszures2019082326.zip
(Beletettem egy tippelési alapleírást is)

Kicsit változtattam a gólokra való tippelési módszeren is, reméljük előnyére (a hétvége a pozitív góloknál gg,over egész jó lett...)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: hugosanchez Dátum augusztus 28, 2019, 11:58:54
Üdv, én is stat párti vagyok (mivel nem értek a focihoz, így egyéb elemzésre képtelen vagyok :D ), érdekes a rendszered viszont irtó munkaigényes. Neked is egy programra lenne szükséged, ami a különböző szűréseket elvégzi helyetted és a lehető legjobbakat kiválasztja ezek közül.

Ha nem bánod, lehet hogy átveszek tőled 1-2 pontszámítást és tesztelem a saját adatbázisomon.

Hajrá :)
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum augusztus 29, 2019, 17:58:20
Néztem a naplód! Sok sikert a számításokhoz és a tippekhez! És üdv a klubban!  :cya:
Persze átvehetsz bármit, bár sok minden képlet és pontszámítás szerintem nem derül ki az általam feltöltött táblákból. :)
De ha van kérdésed, keress nyugodtan privin!
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum augusztus 29, 2019, 23:26:29
Az előttünk álló hétvége táblája:

https://data.hu/get/12014426/teljtippsz201908290902.xlsb  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 02, 2019, 14:55:49

"Kicsit változtattam a gólokra való tippelési módszeren is, reméljük előnyére (a hétvége a pozitív góloknál gg,over egész jó lett...)"

Ezen a hétvégén ez jól sült el... Over 2,5-re készítettem egy "biztonságosnak" tűnő szűrést:
gg, over 1,5, over 2,5 és over 3,5 tippre együttesen szűrtem (4 oszlopos szűrés):


10/10 lett, sajna csak a vasárnapi meccseket játszottam meg, de így sem rossz.  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 03, 2019, 15:27:25
Előző hétvége eredményelemzése:

https://data.hu/get/12024046/teljersz201908290902.xlsb

Gólos szekcióból lehetett jó tippeket válogatni (ahogy azt az előző bejegyzés mutatja...), bár sok olyan bajnokság volt, ahol a kevés adat miatt gyengébb eredmény született (jellemzően a nemrég indult bajnokságok, ahol 4-5 forduló telt csak el).
Ezekkel talán nem is kellene foglalkozni tippelési szempontból, de adatrögzítésre jó későbbi szűrések miatt.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 05, 2019, 15:38:19
Válogatott hetek következnek, de néhány alsóbb osztály játszik a hétvégén:

https://data.hu/get/12028288/teljtippsz2019090609.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 10, 2019, 14:45:22
Előző hétvége eredmény elemzése:

https://data.hu/get/12039775/teljersz2019090609.xlsb

A finomított gólos tippelés, főként a pozitív gólos (gg és overek), jól muzsikál továbbra is.
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 12, 2019, 22:30:09
Újra teljes üzem a hétvégére:

https://data.hu/get/12042923/teljtippsz2019091316.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 17, 2019, 12:17:27
Sajnos mostanában inkább adatgyűjtés van, nem merülök bele a komplexebb szűrésekbe.
Marad a sima gól tippes szűrés, elsősorban over 2,5-t keresek, de bebiztosítás gyanánt leszűröm (lehetőleg és ésszerű meccsszámra) az összes pozitív gólos tippeket.

Ezek eredménye az elmúlt 3 hétben nem lett rossz, de hogy folytatódik-e, ki tudja...

:cya:

Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 17, 2019, 15:56:50
Néhány hétközi bajnoki adat:

https://data.hu/get/12049984/teljtippsz2019091719.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 20, 2019, 12:30:20
Tippek hétvégére:

https://data.hu/get/12053640/teljtippsz2019092024.xlsb

Illetve az elmúlt hétvége és a hétközi fordulók eredmény elemzése:

09-13-16: https://data.hu/get/12054099/teljersz2019091316.xlsb

09-17-19:https://data.hu/get/12054102/teljersz2019091719.xlsb

És az overes szűrés külön elmúlt heti eredménye:

Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 27, 2019, 13:16:02
Tippek a hétvégére:

https://data.hu/get/12063954/teljtippsz2019092730.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum szeptember 30, 2019, 15:22:16
A hétvége az immár szokásos overes szűrésre jól sikerült, csatolom a szűrés eredményét.

Ugye az előfeltételem az szokott lenni, hogy mind a négy pozitív gólos tippet igen/többre szűrök le megnézve mennyi meccs marad és játszok over 2,5-et.
A hétvégén csak két meccs lett volna, így engedtem egy kicsit, az over 3,5 tippre szigorúan nem szűrtem rá. Így viszont 18 db meccs maradt benn, ami túl sok :) Így kigyomláltam (kiszűrtem) mind a négy gólos kategóriában a nem/kevesebb bennmaradt stat és papírforma tippet is, hogy tényleg csak minden a gólok mellett szóljon. Így már kaptam egy kezelhető 8 db meccset.
Ebből végül csak 6-ot tudtam megjátszani hibaponttal és anélkül is. (amit sajnálok, mert a koreai és az nb2-es meccsen is potyogtak a gólok).

Persze így sem jártam rosszul...  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum október 04, 2019, 10:18:15
Hétvégi adatbank: https://data.hu/get/12076218/teljtippsz2019100407.xlsb

A múltheti over sikert jó lenne megismételni, csak potyogjanak a gólok ott, ahol kell!  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum október 11, 2019, 06:21:17
Tippek a hétvégére: https://data.hu/get/12086147/teljtippsz2019101114.xlsb
:cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum október 18, 2019, 15:51:43
Az adatbázis szépen bővül! Az eredmény elemzést felesleges közzé tennem minden héten, majd ha kellően nagy lesz a szűrhető minta, esetleg akkor, ha vkit érdekel.

A válogatott szünet után akkor a tippek, statok a hétvégére:

https://data.hu/get/12099222/teljtippsz2019101822.xlsb  :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum március 06, 2020, 09:16:54
No üdv újra itt!

Szakítottam kis időt az adatbank elkészítésére, lássuk a tippeket a hétvégére:

https://data.hu/get/12334487/teljtippsz2020030610.xlsb

:cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum május 30, 2020, 10:15:24
Jó egészséget mindenkinek!

Csökkentett üzemmódban lassan elindul újra a nagyüzem, szóval egyelőre:

https://data.hu/get/12458957/teljtippsz2020052905601.xlsb

:cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum október 24, 2020, 08:42:37
Üdvözlet!

Kicsit megint hegesztettem a gólos részen (forma jelölések, ezekből a gólos tippek erősség számításának kiegészítése, stb.), akit érdekel itt megtalálja.
Sajna ebben a bizonytalan időszakban a sok elhalasztott meccsel együtt kevés még az adat, dehát ez van.

Szóval az adatbank hétvégére:

https://data.hu/get/12643310/teljtippsz2020102326.xlsb

:cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 06, 2023, 16:44:53
Üdv!

Ahogy bővül a család, úgy lesz zéró időm bármire is... :) No, de ez így van jól!
Viszont sikerült összeállítanom a hétvégi tippműsort, úgyhogy felteszem ide, ha vkit érdekel!
Persze szokás szerint hegesztem folyamatosan a tipp részt, főleg a gólosokat, meglátjuk eredményesen-e.

Sok zöldet mindenkinek!  :cya:

https://data.hu/get/13568259/teljtippsz2023010608.xlsb
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum január 28, 2023, 07:22:04
Hétvégi műsor:

https://data.hu/get/13608086/teljtippsz2023012730.xlsb

 :cya:
Cím: Re:perkon tippek
Írta: perkon Dátum augusztus 04, 2023, 13:30:23
Üdvözlet!

Hétvégét elkészítettem, én ezekből próbálok kiszűrögetni vmit:

https://a.fajlkuldes.com/kiGJeRcqlte7.xlsb

Sok zöldet!

üdv,  :cya: