NBA 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#60 április 21, 2019, 14:56:06, Pozzato
Embiid tegnap visszatért, le is tarolta megint Allent. Sok helyen írnak a balhéról, de arról már kevesebbszer esik szó, hogy még volt egy karate rúgást imitáló "védekezése" is egy Nets triplánál (Dinwiddie volt talán a dobó). Azt sokan elviccelték (Shaqtin), de szerintem közel sem ilyen vicces, ha beleszállt volna a játékosba. Ötletem sincs, hogyan maradhatott a pályán, de hát a bíróknak fontosabb, hogy a 76ers menjen tovább. Simmons is tud keménykedni, érdekes, hogy ő megúszta a balhét. Az is igaz mondjuk, ha már dobni nem tud, legalább valamit csináljon a parketten. Kíváncsi leszek az ötödik meccsre, biztosan lesznek indulatok, bárcsak lehetnek kiállításra is fogadni, lehet Embiidet kiszórják majd. Ahogyan viselkedik, nyilatkozik...


Idézetet írta: Pozzato Dátum április 21, 2019, 10:53:02
Embiid tegnap visszatért, le is tarolta megint Allent. Sok helyen írnak a balhéról, de arról már kevesebbszer esik szó, hogy még volt egy karate rúgást imitáló "védekezése" is egy Nets triplánál (Dinwiddie volt talán a dobó). Azt sokan elviccelték (Shaqtin), de szerintem közel sem ilyen vicces, ha beleszállt volna a játékosba. Ötletem sincs, hogyan maradhatott a pályán, de hát a bíróknak fontosabb, hogy a 76ers menjen tovább. Simmons is tud keménykedni, érdekes, hogy ő megúszta a balhét. Az is igaz mondjuk, ha már dobni nem tud, legalább valamit csináljon a parketten. Kíváncsi leszek a negyedik meccsre, biztosan lesznek indulatok, bárcsak lehetnek kiállításra is fogadni, lehet Embiidet kiszórják majd. Ahogyan viselkedik, nyilatkozik...

Abszolút irritál ez a két ember, akkora pofájuk van, hogy elképesztő, Simmons viselkedésére még rá lehet fogni, hogy fiatalság, bolondság, de Embiid már 25 éves és egy tahó paraszt.
Jimmy Butler egy mintapolgárnak néz ki kettejük mellett.

Szimpatikus ez a Nets, ahogyan hajtanak, de marketing szempontból nem lenne jó a továbbjutásuk. Valahogy csak belökdösik a Butleréket. Embiid szerintem semmit sem fog változni, ilyen lesz pályafutása végéig, látszik, hogy nincsen agya, csinálja a faszságokat. Simmons pedig ebben partner, bár olyan játékostól ne várjunk sokat, akinek Kendall Jenner a barátnője.. Érdekes amúgy, hogy ezt a közeget választotta Butler és Harris is, pedig mind a kettő inkább fegyelmezett és munkás játékos hírében áll. Van egy olyan érzésem, hogy idővel Butler besokall majd (ahogyan a Minnesota esetében is megtörtént ugyanez..). Papíron ez a Philly nagyon erős, de ezzel a mentalitással óriási pofonokba nézhetnek bele. Én például a Milwaukee-t jóval komplexebb csapatnak tartom. Érdekesség amúgy, hogy egyik oldalon olyan párhuzamot vontak köztük a GSW között, hogy:
- építkező évek: Warriors (11/12-es szezon, nyugati 13. hely) vs Bucks (15/16-as szezon, keleti 12. hely)
- semmiből playoff: Warriors (12/13-as szezon, nyugati 6. hely) vs Bucks (16/17-es szezon, keleti 6. hely)
- újbóli playoff: Warriors (13/14-es szezon, nyugati 6. hely), vs Bucks (17/18-as szezon, keleti 7. hely)
- liga első hely 60 feletti győzelemmel, majd bajnoki cím: Warriors (14/15-ös szezon, 1. hely alapszakaszban és bajnoki cím), vs Bucks (18/19-es szezon, keleti 1. hely és ???)

NBA-rájátszás: Magához tért a Thunder?

Sorsdöntő meccsre kerül sor a Portland ellen Russell Westbrook és az Oklahoma City Thunder szempontjából. Olvasd tovább


#64 április 22, 2019, 15:38:38, SPF Admin
NBA-rájátszás: Bosszút állnának

Ennyi volt Gregg Popovich csapatában?  Olvasd tovább


Szóval Dame Time  8)

Ez a hármas embertelen volt, nagyon örülök, hogy Lillard nem állt bele a vitába, hanem inkább a pályán bizonyított. Russell Westbrook újból bizonyította, hogy semmire sem megy az arcoskodással, lassan már bárki bedarálja őt a komolyabb meccseken. Véleményem szerint, amint lejár a szerződése az OKC-nél, megy is Kínába pattogtatni, de addigra már a mostani szar teljesítményének is árnyéka lesz. Tudom, hatalmas szó, hogy tripla-duplát átlagol, de látható, hogy fejben továbbra is egy nulla, amikor igazán fontos (rájátszás), akkor rajta mennek el a meccsek.

Az OKC jövőjére nézve szerintem mérvadó volt a portlandi utolsó 1,5 perc. George kétszer is rosszul védekezett (egyszer 113-111-nél, aztán a game winnernél), utána pedig Westbrook próbált beerőltetni egy pontot egy izzadságszagú egy-egyezés végén. Aztán jött az ominózus Lillard tripla. Attól a játékostól, akit Westbrick a harmadik meccsen folyamatosan csak szivatni próbálsz, beszólogatott neki. Folyamatosan ment a zrika tőle, aztán csattanós választ adott Lillard. Kíváncsi lettem volna, hogy mire mennek, ha még Nurkic is ott van. Kapott volna egy söprést az OKC.

Sajnálom szegény OKC drukkereket, hogy így el van cseszve a franchise jövője, mert 2021-ig a Westbrook - George - Schröder - Adams négyest kell nézni, mozgásterük nincsen a 130 millió feletti összfizetéssel. Fiatalabbak már nem lesznek, Westbrook fejben nem lesz erősebb, cserélhetetlen, mert jó eséllyel senkinek sem kell egy ilyen játékos (max Kínába majd), szóval PG13 lemondhat véleményem szerint a bajnoki címről (mármint ennél a csapatnál). Dobbantani fog 31 évesen, mert nem hinném, hogy megvárja még azt, hogy Westbrook lehívja a 47 milliós játékosopcióját...

Paul George nyilatkozott még, hogy szerinte ez rossz dobás volt stb.
Gondolom ő nem volt tisztában egy adattal, amire pár oldal felhívta a figyelmet: Lillard hasonló távból a párharcban 66%-kal dobott (12-ből 8-at értékesített), míg a többi játékos a playoffban mindössze 15%-kal...

NBA Playoff 2019 Tippjáték

Tippelj az NBA rájátszásának mérkőzéseire, és vedd ki a részed a nyereményből! A részvétel ingyenes, alább láthatod hogyan érheted el a játékot, ott olvashatsz a további részletekről. Hajrá!

Kipróbálom a játékot!


NBA-rájátszás: Meddig marad ígéret a Raptors?

Két olyan csapat, mely sokra hivatott, de melyikük él a lehetőséggel? Olvasd tovább


Ezek a spurs jatékosok vagy full idióták vagy megbeszélték hogy a denver megy tovább.
Volt vagy 28 mp hátra, 4-el megy a denver és ők támadnak, erre mit csinál a nagyokos banda?Végignézi, hogy a denver 20 mp-ig tartja a labdát és eldob egy triplát.

Ilyen végjáték nincs. Ezt bundázáson kívül nehéz mással magyarázni, de ha meg bundáztak, és tényleg a Denvernek kellett továbbmenni, akkor minek zárkóztak fel. Meg bakker, ha már bundázni akarnak, ott van 82 alapszakasz meccs  ;D Én nem tudom, mi lett végül a Spurs játékosok hivatalos magyarázta, Pop ott üvöltött valamit az oldalvonalnál,de ha 1-2 játékos le is fagy, senkinek sem jutott eszébe odabaszni már 20 másodpercnél, hát nem semmi. Ezért kár volt hét meccsig húzni...

Tegnap rákészültem, hogy este jó kis Warriors - Rockets lesz. Két negyedet bírtam ebből a szenvedésből. Botrányos volt a kezdés, mintha valami harmadosztályú filippínói ligából jöttek voltak a játékosok, mindenki ideges volt, de leginkább a Houston. Olyan téglákat dobáltak, Harden már szinte mindent eltalált, csak a gyűrűt nem. Ezért is volt érthetetlen, hogy dobhatott 35 pontot, aztán megláttam, hogy azért csak elkezdték neki befújni a büntetőket.

A Rockets számára ez a vereség felér egy kieséssel, mert alig pihent a Warriors, két játékosuk is sérüléssel bajlódott, még csak nem is dobtak jól, de így sem tudták őket megverni. Annyira látszott, hogy tele a gatya Hardenéknél. A legviccesebb viszont az volt, hogy Harden pofázik fair play játékvezetésért? Senki se kapott még annyi büntetőt az alapszakaszban (ha jól emlékszem), mint ő, voltak erről már komolyabb eszmecserék is kint. Most sírt a szája, mert máshogy nem tud dominálni, főleg, ha akkora téglákat dobál, amiből Trump felépíthetné pár nap alatt a mexikói "falat".

Szurkoltam a Houstonnak, de ez nagyon kevés lesz, ráadásul a Warriors még csak 100% közelében sem volt, de lehet még 70 is túlzás velük kapcsolatban. Hardennek viszont nem csak az alapszakaszban kéne villognia, hanem amikor tényleg fontos, mert így nincs miről beszélni vele kapcsolatban. Látszik rajta nagyon, ha nem jön be a sémajátéka, akkor bizony komoly gondban van és csak pofázik meg vitatkozik. Ahogyan az örök vesztes, Chris Paul is. Pedig tényleg ők lehetnének az egyik olyan csapat, amely odacsap a Warriorsnak.

Ebben bízom, mert a Denvernek sajnos szerintem sok volt ez a hét meccses mizéria, Portland pedig kipukkad jó eséllyel a végére (pedig ők is szimpatikusak lennének..). A probléma az véleményem szerint, hogy az ilyen estéket jobban meg kéne becsülnie a riválisoknak, nem kapkodni. Egy párharc során a GSW-nek minimum van két olyan meccse, amikor minden beesik, de lehet ez három is. Pont ilyenkor lehetne őket megszorongatni..

NBA-rájátszás: Mi lesz a Houston sorsa?

Jöhet egy söprés a Warriors részéről, esetleg még van szufla Hardenékben?  Olvasd tovább


NBA-rájátszás: Mire elég egy szörny?

Elkezdődtek a konferencia döntők, ahol eddig a papírforma érvényesült, de kitart az esélyesek lendülete? Olvasd tovább


NBA-rájátszás: Söprögetnek tovább

Kanadában tényleg megváltozhat a párharc kimenetele vagy a Bucks érvényesíti a papírformát? Olvasd tovább


NBA-rájátszás: Nincs szükségük a legjobbra

Irány Portland, ahol eldől, van-e még kraft a Blazersbe vagy a Warriors gyorsan lerendezi a konferencia döntő? Olvasd tovább