Bajnokok Ligája Fogadások 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri a BL-döntőt?

Real Madrid
9 (50%)
Liverpool
9 (50%)

Összes szavazó: 17

Szavazás lezárva: május 26, 2018, 15:02:55

Volt mar szo arrol , h  neha minden csapatban kell egy agresszivebb jatekos, Kantona, Gatuso, Ibra, Diego Costa, most itt Ramos. Az emberek unjak a sok primadonnat, neha kell , egy tokos srac, ilyenek vagyunk emberek , ha nem nyerunk de lagalabb jol felrugjuk az ellenfelet. Gyerekoromban (Csikban) a Rapid  C osztaly mecsein  volt egy ''Roka'' nevezetu hatvedunk, mint egy tank , ugy pattantak le a jatekosok , h sirva vittek le a palyarol. A szurkolok/nezok pedig azonosulva orommamorban unepeltek!!!  ;D ;D

Ifi koromban 2.helyen voltunk a tabellán...fogadtuk az elsőt,volt köztök egy bitang gyors csatár...a védő akinek kellett fogni ennyit mondott a mérkőzés előtt "nyugi Zolibá megoldom".......5.percben felrúgta labdástól a gyereket egy sárgáért.....végig sántikálta a mérkőzést ezután.
Kb. ennyi lehetett Ramos fejébem abban a tized mp.ben

Madridban megadták a módját. Belenéztem a live-ba, komoly emelvényt raktak össze. :o

Poldi bácsi azért jó hogy nem látja, az a szép ződ gyep... ;D


Először is, hatalmas gratuláció a Realnak. Nem semmi teljesítmény zsinórban háromszor döntőt nyerni, sőt, odáig eljutni sem az. Egy történelmi csapat, amit nagyon jól összeraktak. Egyszerű játékot játszanak, mégsem találják rá az ellenszert. Az egészben mindössze az a szomorú, hogy a bírói ítéleteket, Ramos és a többi mindezt beárnyékolja.

Páran még emlékezhetnek a 2000-es évek csapatára, akik még a Barcásokból is tiszteletet váltottak ki. Tele zseniális labdarúgókkal, tele legendákkal. Raúl, Casillas, Roberto Carlos stb., lehetne sorolni napestig. Tisztelték őket, mert az esetek hatalmas többségében fair játékot mutattak be és azért nyertek, mert ők voltak a legjobbak. A mostani Realnál viszont véleményem szerint jogos a felháborodás és az, hogy nem Bale zseniális ollózása kerül előtérbe.

Aki sportolt az tudja, hogy Ramos teljesen tudatosan csinálta ezt a dolgot (nem először próbálta már meg alkalmazni). Nekünk is voltak olyan meccseink, mikor elmondták, hogy az ellenfél ez meg ez a legjobb és valamit kezdeni kell vele, akár egy büntetést is kockáztatva. Megmondom őszintén, Zidaneból kinézek bármit. Amennyire klasszis labdarúgó volt, annyira aljas is. Nem hiába volt 10 kiállítása 500 meccsén (összehasonlításként, pár hasonló kaliber: Iniesta 675 meccs / 0 piros, Xavi 830 meccs / 0 piros, Pirlo 750 meccs / 2 piros).

Ehhez az agresszióhoz és aljas húzásokhoz, tökéletes alapanyag volt a védelem. Ramos vagy épp Casemiro is lazán alkalmazza ezeket. Azonban amit Ramos csinál, az már egy jó ideje túllépett egy bizonyos határt. Volt, mikor megtaposta a földön fekvő ellenfelet, volt mikor fojtogatni kezdett vagy épp arcon vágott valakit. Szándékosan próbál súlyos sérüléseket okozni, mindezt teszi komolyabb retorzió nélkül. Spanyol bajnokságban is csak látszat büntetéseket adnak a Realosoknak, ahogyan az európai színtéren is, miközben, ha ezt másik csapatból csinálja valaki, akkor hosszú meccsekre elkaszálnák.

És igen, ezekért a húzásokért nem fogják sohasem úgy elismerni a mostani Real sikereit, mint anno a 2000-es éve elején elért fantasztikus eredményeket.

Visszatérve Ramosra, szerencsére tavaly a Juventus ellen már begyakorolta a mozdulatot, idén tökéletesítette is.  8)
https://www.youtube.com/watch?v=lqq38jE1WY0


Megfordítva a dolgokat, csak egy kérdés: Ha Lovren hasonló aljasságra vetemedik mondjuk Ronaldóval szemben, akkor is szép szerelésről beszélnek a Realosok? Természetesen nem, ők még a 2009-es Barca győzelmet is felemlegetik.  ;D

#380 május 31, 2018, 11:38:24, beaviske2
Meccsvolt nekem tetszett. Azt a csöppnyi kis negatívot amit rá lehet sütni, a helyszín jelenti, ami egykicsit érződött mint egy szellentés. De hát ugyebár meg lehet érteni, de nem különben remek választás volt, gyönyörű stadion.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 31, 2018, 11:06:50
Megmondom őszintén, Zidaneból kinézek bármit. Amennyire klasszis labdarúgó volt, annyira aljas is. Nem hiába volt 10 kiállítása 500 meccsén (összehasonlításként, pár hasonló kaliber: Iniesta 675 meccs / 0 piros, Xavi 830 meccs / 0 piros, Pirlo 750 meccs / 2 piros).

Ez eléggé árnyalt hasonlat, nagyon jól választottál ellenpéldákat. Paul Scholes például 8 pirosat kapott, akkor ő is aljas lenne? Iniesta szerintem olyan lehetett az öltözőben, mint egy dísznövény, lerakták valahova, aztán csöndben elüldögélt. Kedvenc játékosaim egyike, de pont az attitűdje miatt nem lehet egy kategóriába venni például Zidane-nal. Kemény volt néha a francia? Persze, előtte aprították félóráig. Iniesta meg nem fejeléssel reagált erre, hanem dobálta magát, ha megfújta a szél. Vastagon benne volt, hogy színházazták a Barcelonát. Nem tudom melyik a jobb, de egyik sem sportszerű. Szentek nincsenek a pályán. Ha akarnám, Mané mészárlásaiból is linkelhetnék, amiknek a nagy részére Klopp azt mondja például, hogy a játék része, még a fejre irányuló repülőrúgásra is. Ezzel a Liverpool is elveszti a pozitív megítélést, vagy csak a Real esetében számítanak ezek?

Szerintem a 2000-es években is voltak ilyen jelenetek, csak nem kockázta ki senki nekünk, láttuk a meccset, aztán mentünk focizni meg berúgni. Vagy hát ki hova, én oda :D Most meg twitter, facebook, youtube, minden esetből ügy lesz, amin a következő ügyig elrágódnak a közösségi oldalak. Én is úgy gondolom, hogy Ramos egy f*szparaszt és vadászott Salahra, de ilyen 2000-ben is volt a futballban, meg a jelenben is előfordul a Liverpoolnál, a Barcelonánál, vagy épp az AS Románál is. Én a döntő kapcsán az ollóra fogok emlékezni, szerintem ha lecseng ez a Ramos-téma, akkor bekerül mindenkinél a megfelelő fontosságú történelmi helyre az a gól, mert piszok nagy volt.

Igazad van, vérmérséklet szempontjából egyik játékossal sem hasonlítható össze (Iniesta még akkor sem tudna senkit se bántani, ha az élete múlna rajta  ;D), mindössze azt akartam érzékeltetni, hogy nem meglepő, hogy Ramos ilyet tett. Zidane-ból ilyen szempontból bármit kinézek, ettől függetlenül a taktikai érdemeit nem vitatom, illetve azt sem, hogy korszakos edző volt.

Úgy vélem, hogy Klopp is hibázott, mikor összerakta a döntő kezdőjét. Gondolhatta, hogy Ramos valamit előbb vagy utóbb, de csinál fog az egyiptomival. Ramos is tudta, hogy lábon nem fogja őt tartani végig, muszáj valami mást tenni. Kloppnak szerintem meg kellett volna cserélni Salah-t és Manét. Nem tudom, hogy játszott-e már így a Pool, de egy próbát megért volna. Bajban lett volna a Madrid védelme, főleg Varane. Vagy, ha még tökösebb a német, akkor fogja és első félidőben jegeli a legjobbját, majd beállítja Salah-t a második játékrészben. Addigra a Madrid kifutja magát, talán lett volna esélye a Poolnak. Utólag mondjuk könnyen okoskodom én is. Mindenesetre nem azt mondom, hogy Salah-val biztosan behúzták volna a döntőt, ha végig pályán van, de jóval szorosabb meccs lett volna. Ezt viszont el akarta kerülni a Madrid. Gondolom ők is tanultak a Roma elleni Liverpool meccsből, ott, mikor lejött Salah, sehol sem volt a Pool. Kivették a legerősebb láncszemet, össze is omlott a csapat. Ebből a szempontból sem volt jó Klopp taktikája. Nem volt második opciója ilyen eshetőségre.

Ettől függetlenül én is egy aljas féregben tartom Ramost. Nem lenne pedig ezekre szüksége, mert képzettsége megvan hozzá, hogy kiemelkedő játékos legyen (sőt, legjobbja a posztján), de ebből is látszik, hogy nem minden a technikai képzettség, ha nem párosul optimális agyi kapacitással.

Megmondom őszintén miután megtörtént az eset (Ramos - Salah), akkor elgondolkodtam azon, hogy egy edző ha tudja, hogy vadásznak a játékosára, akkor miért pont a mészáros elé pakolja az áldozatot, és miért nem trükközget? (Catch me if you can!  ;D )

Idézetet írta: Várda64 Dátum május 27, 2018, 10:13:01
Kariust nem lefizették, hanem megütötték. Na és ki? Csak nem a Sergio gyerek?

https://www.youtube.com/watch?v=cjehh556Rj8

A Salah-féle szitu szerintem is egy szerencsétlen véletlen volt, de ez??

Idézetet írta: csabax Dátum május 27, 2018, 10:20:59
Pontosan erre írtam azt, hogy: "Vajon mi kell ahhoz, hogy Sergio Ramost örökre eltiltsák a focitól? Le kell tépje valaki fejét?"

BL-döntő: agyrázkódása volt Ramos könyökösétől a liverpooli kapusnak
https://24.hu/sport/foci/2018/06/04/loris-karius-sergio-ramos-konyokos-bl-donto/

Idézetet írta: csabax Dátum június 05, 2018, 10:56:25
BL-döntő: agyrázkódása volt Ramos könyökösétől a liverpooli kapusnak
https://24.hu/sport/foci/2018/06/04/loris-karius-sergio-ramos-konyokos-bl-donto/
agyrázkodás Ramos könyökösétől, vagy az öltöző falának, fejjel okozott megrongálásától? :bash:

Ha ez igaz, most rúgnám ki a teljes liverpooli orvosi stábot, hogy hagyták játszani.

Ha kamu, amit valószínűbbnek tartok, akkor Karius marketingesei próbálják menteni a terméküket, akinek értéke erősen csökkent a BL-döntőn.

Mint egy kiköpött rágógumi, amit újra és újra felvesz valaki, aztán elkezdi rágni, majd ismét kiköpi, de valaki megint felveszi és rágja  ;D

Ez jó sztori volt egy-két napig a döntő után, de felgyorsult világunkban ez már nem hír. Salah szerintem kb. annyira sáros volt, mint a Ramos, csak a Ramos dörzsöltebb, és földharcban jobb, mint Salah. Ezt tudta Salah is, mégis belement. Én például nem megyek olyan test-test elleni kontaktba, ahol előre tudom, hogy 100-ból 99-szer én mradok a földön. Persze más egy BL-döntő, ott az ember mindent belead, de Salah pórul járt, nincs ebben több.

Az a szitu, amiről itt is szó van, az előtt a Ramost valamelyik liverpooli meglökte. Ezt amúgy a Puhl Sanyi faszán ki is elemezte, és a videón, amit kikockázott, kinagyított, lassított, tisztán lehetett látni, hogy Ramost megbillentették, vagy nyugodtan mondhatom, meglökték. Most nincs előttem a szitu, Ramos biztos a tenyerével is tompíthatott volna, de ha az én csapatomban lenne valaki védő, ennyi geciséget el is várnék tőle.

De ha szigorúan vesszük, ott Ramos könyöklését megelőzte egy lökés, és azt mondta a Puhl, ha szigorúan a szabályokat nézzük, akkor  ott a Real lőhetett volna egy tizenegyest, és ezzel rávilágított arra is, hogy majd a VAR sem old meg semmit. Karius kb rosszkor volt rossz helyen. Kicsit olyan, mint amikor a Milnert fejberúgta labdával valamelyik csapattársa, aztán abból meg vicces öngól lett.

Ha pedig agyrázkódása volt, akkor a liverpooli orvosi stáb nem hibás, hogy engedte játszani? NFL-ben (ahol ok, mondjuk picit nagyobb ütéseket kapnak fejre), egyből le kell hozni az adott játékost, és nem csak NFL-ben, de már az MLS-ben, a soccerben is kurvára komolyan veszik ezt, cserélni kell, ha csak a gyanú fenáll, és utána ugyan olyan protokollon kell átmenni, mint az NFL játékosainak. Ha nézegetitek az MLS csapatok sérültlistáját, szinte mindig akad egy-két játékos, akinek játéka agyrázkódás gyanúja miatt kérdéses, vagy meccseket kell kihagynia.


Azért kíváncsi lennék, hogy találják ki ezeket az álhíreket :D Szóval fogta magát a Liverpool, és amiért agyrázkódásra gyanakodtak, ezért egészen Massachusettsig küldték Kariust, hogy megvizsgálják. Angliában nem volt egy normális orvos sem, sőt Európában sem, ezért az agyrázkódás gyanújával felrakták egy 10 órás repülőútra. Mindezek után 30-szor kellett megismételni a vizsgálatot, hogy kiderüljön.