Premier League 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 25, 2018, 14:54:13
Milyen trükkös kezezéssel szerzett gólt a Wolverhampton a City ellen. Videobírónak ez sima feladat lett volna, ebből a kameraállásból jól látszik a dolog. A hátsóból és ahol a bíró állt, onnan pedig fejesnek tűnhetett.


Bet365-nél direkt megnéztem, a következő gól típusa opciónál kapura rúgásnak adta.  ;D

A Man. Unitedhez meg annyit, hogy tegnap egyáltalán nem éreztem, hogy meg akarják buktatni Mou-t. Mentek becsülettel, a Tottenhamnek 40 percig lövése sem volt, a szónak szoros és átvitt értelmében. Aztán a 2. félidőben történt, ami történt.  ;D
Én mondjuk Tottenham 1.5 overt húztam, amit félidőben eltemettem, totál más meccsre számítottam, olyan igazi edzőbuktatósra, de ez más volt. Ezek akartak, csak görcsösen.

De nézzünk már erre a keretre, sehol egy irányító!!! De sehol. Mata olyan, amilyen, Andert meg ne csúfoljuk irányítónak, ha valakiven mondjuk felmerül. Pogba sem irányító, még csak mélységi sem. Ha így nézzük, a tavalyi 2. hely a PL-ben nálam bravúr. Mondjuk a BL-ben nem feltétlenül a Sevilla ellen kellett volna kiesni.

Lehet képes lenne színesebb focira a United, de akkor lehet többet lőne, és sokkal többet kapna, aztán jött volna egy 6. hely.

TiB mond jót, mehetne egy válogatotthoz, ott kevés meccs van, tétmeccs még kevesebb, és igazából ott inkább az eredmény számít. Kutyát sem érdekli, ha egy válogatott minden meccsét 1-0-ra nyeri. Mi például simán kiegyeznénk vele. De itt hétről-hétre nézni ezt a focit, hát az nem egyszerű. Ráadásul látjuk, ez az erőfoci már akkor sem működik, ha tényleg 100%-kot tesznek bele. Nincs irányítója a csapatnak, miközben pozíciós játékot erőltet. Egy liverpool féle futós játékhoz meglenne a keret, MArtial, Lingaard, RAsford igazi egerek, Sanchez is, ha ledobná a magára szedett 6-8 kg-ot, neki még az esze is meglenne a játékhoz. Matát rég elpaszolni egy fiatal, még éhes irányítóra, de hát akkor is ott ez a védelem, ahol ha egy Jones-re valaki egy-egyben vezeti a labdát, akkor az van, amit Moura csinált. Mounak sem egyszerű azért  :D

Bedobáshoz vett fel edzőt a Liverpool

Jürgen Klopp szerint a bedobások eddig elfecsérelt lehetőségek voltak, ezért játékosai tudását fejleszteni szeretné ezen a téren.

Olvasd tovább

Néztem a sajtótájékoztatót, igazán húzós kérdést nem is tettek fel Mourinhónak, saját magát b*szta fel agyilag. Amikor ilyen állapotban van, simán küldhetne maga helyett valakit. Régebben erre mindig azt mondták a fanatikusai, hogy eltereli a figyelmet az eredményről, de nem hinném hogy ez tudatos volt.

A respectelésen kívül mondott érdekes dolgokat még, amik alapján mintha ő máshogy látná a meccseket. Szerinte taktikailag és stratégiailag megnyerték a meccset, csak az eredmény ezt nem tükrözi. Az első félidőre ez még igaz is lehet, de aztán például Eriksen gólpassz előtti elmozgása egy megszokott Spurs akció volt, amit úgy gurított be a négy vagy öt MU játékos között az egyetlen társnak, hogy öröm volt nézni.

Én attól tartok, kell még a Burnley elleni 0-0, hogy fenéken billentsék Mou-t. Bár az sem csak úgy megy, hisz 2020ig szerződése van. Gondolom, ha seggbe rúgják, az anyagilag biztos fájni fog  ;D

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 28, 2018, 12:03:43
Néztem a sajtótájékoztatót, igazán húzós kérdést nem is tettek fel Mourinhónak, saját magát b*szta fel agyilag.

Már akkor felbaszta, amikor Lindelöf (talán jól emlékszem) gurította haza röviden, amit Dele elcsípett, csak amikor a kapus mellett megtolta, nem merte ballal rágurítani, és inkább visszafordult, de addigra de Gea is pozíciót fogott, így nem lett végül gól a szituból, de csak Alli pöcsölésén múlott. Na, már annál a szitunál füstölt a feje, ott bele is rúgott valami rácsos kapuba mérgében  ;D

Mourinho: Együtt van a csapatom
"Ha valaki figyelte a meccset, egyet biztosan látott: a csapat együtt van. A srácok nem harcoltak volna úgy, nem adtak volna bele ennyit, ha nem lettek volna egységben. Azt hiszem, ideje lenne abbahagyni a valótlanságok állítását, mert az emberek nem hiszik el azokat. Ahogy harcoltak empátiával, szolidaritással, méltósággal, azzal persze nehéz egy hazai vereséget megélni, de egy biztos, a csapat együtt van. Menedzser nélkül pedig nincs egység."
Szerintem Mou fel egy chelsea-is saga miatt. Pedig szivembol kuldenem le a vécén.  0-3 az 0-3   harom gollal jobbak voltak, ha Lukaku helyzetei es Dele Alli helyzetei is bemennek akkor is marad a HAROM GOL!!! Szanalmas a faszi.

Mindig ezt csinalja. Az elso ket szezonban osszerak egy csapatot, trofeakat nyer (tobbnyire a masodikban), tenyleg kihozza a jatekosokbol a maxot. Aztan a harmadik evre idegileg rottyon van mindenki korulotte. Mondjuk most mar o is, mert kb Sir Alex visszavonulasa ota ez a MU full remenytelen. Nem is ertem miert nem csak ket evekre szerzodik, meguszna egy csomo szanalmas nyilatkozatot, balhet, stresszes szitut. Mar csak 1.9 korul van hogy o az elso edzo a PL-ben aki pakol, a multjabol kiindulva eleg realisnak tunik.

Valogatott (pl a portugal), Kina, MLS lehetne neki a kovetkezo allomas, nehezen tudnam elkepzelni jelenleg egy topcsapatnal, kiveve talan a Chelsea-t, vagy az Arsenalt (mekkora trollkodas lenne). Olaszorszagba visszamehetne, de ha nem a Juvet iranyitana, megint ugyanott tartana mint a MU-val, szoval a stilusa ellenere az sem palya. Igy vegiggondolva inkabb egy 2 eves szunet, es full reboot kellene neki.  ;D

Én is egyetértek a válogatott ötletével, jó lenne az neki, nem kéne mindig sajtószobába menni, bőven lenne ideje kigondolni a taktikát és egy raklapnyi játékosból válogathatna. Annyi a gond, hogy ő elvileg szereti felügyelni a fizikai felkészítést is, itt ez nem lenne meg. Én még az MLS-t sem tartom rossz ötletnek, főleg, hogy jön Beckham csapata 2020-tól. Logó patent, elvileg hatalmas franchise-t tervez építeni Beckham. Azért sem tartom kizártnak a dolgot, mert már több sztár neve is felmerült a csapattal kapcsolatban, egy ilyen edzővel pedig csak hab lenne a tortán. Messi és Ronaldo szerződése, ha jól tudom 21-ben jár le, még akár őket is leigazolhatják (kell a felhajtás..). Erről volt is szó talán a bleacherreporton, meg beszélt róla az MLS komisszárja is, hogy ő sem tartaná lehetetlennek.

Mourinho kapcsán, neki már a Realos korszakban elfogyott a szerencse. Azért egy olyan bitangerős csapatból csak ennyit kihozni, szégyen volt. Jött Carlo a következő évben, be is húzott mindent. Mondjuk Mourinho azt szereti, ha mindenki behódol neki, iszonyatosan erős mentálisan, ami szükségeltetik is az általa képviselt média és játékstílushoz is (alpári mindkettő, utóbbinál a durvaság határát erősen feszegetve). Olyan fiatal keretből neki viszont nehéz volt rögtön bármit is alkotnia. Ő szereti a kipróbált harcosokat, meg nem a nulláról építkezni. Tudom, egyedül leszek a véleményemmel, de én közel sem tartom akkora zseninek a portugált, mint mondjuk Ancelottit, Guardiolát vagy Bielsát. Elment mellette szép lassan az európai foci, ez tavaly a Sevilla ellen csúcsosodott ki, mikor szégyenszemre Montella alázta őt.

Azert a bitangeros es a szegyen szavak kisse tulzoak arra a Realra. Van egy stilusa, egyre tobb a rossz meccse, a hulyesege, de ne becsuljuk le ennyire Mou-t.

A galaktikus korszak utan szep lassan szetesett a Real, jott a holland vonal es a balfek edzok, mint peldaul a jo oreg Pellegrini. A BL-ben a Lyon rendszeresen oktatta oket, de a Pool elleni eselytelenseg es a kapott negyes sem volt semmi, az Alcorconrol nem is beszelve. Tehat Mourinho ezt az orokseget vette at! Vele minden evben elodontoig mentek a BL-ben, a Heynckess-fele szuperBayern ellen csak buntetokkel kaptak ki. Nyert kupat, bajnoksagot, azt raadasul rekord mennyisegu gollal (talan ponttal is, de lehet csak kozel volt). Mindezt a Barca ellen, ahol egyszerre volt csucsformaban Messi, Xavi, Iniesta, a tobbi torpet mar meg sem emlitem, korszakos csapat. Na itt, a rivalizalasba oszult bele Mourinho eloszor, ez igaz, de szegyennek semmikepp sem minosulnek az eredmenyei.

Bitangerosnek szemely szerint nem neveznem azt a keretet, ahol a szeleken Coentraok, Arbeloak tunnek fel, elol Adebayor a szupercsere, Pepe a vedelem vezere akibol Mourinho kihozta az allatot (csereje Raul Albiol), es olyanok kapnak a lassu Xabi mellett szerepet mint Khedira vagy Lassana Diarra. Ozil mar akkor is hangulatember is volt, Kaka sokat volt serult, es valamiert el is volt veszve (akkoriban komoly jatekostemeto volt a Bernabeu), Di Maria pedig meg az argentinok kapcsan mar le volt szolva (sztem jo, de mind1). Jose tette le az alapot egyebkent, a 4-3-3 -mal, es a biztos vedekezesbol inditott kontrakkal, amit Ancelotti vitt vegul sikerre. Carlo legnagyobb tette, hogy szepen helyretette az oltozot, de azert a kerete is erosebb lett, vele egyszerre erkezett Isco, Carvajal, es Bale is, nem kell ecsetelnem mennyire fontos szerepuk volt a triplazasban is.

Szoval nagy koponya ez a portugal, csak kisse belefaradt a sajat f@szsagaiba es a sikertelensegbe, a jatekosai meg ot nem tudjak elviselni hosszutavon. Na de ez a Manchester aztan tenyleg meg van atkozva, mindig tele vannak serulttel, raadasul olyanok vannak vezerszerepben akik keptelenek vezerkent viselkedni (Lukaku vagy a vb-gyozelem ellenere Pogba peldaul abszolut tulhajpolt). Ott van a tegnapi meccs is, a taktika tokeletes volt, a presszing makulatlanul mukodott, a Spurs tobb labdat adott el mint tavaly es iden barmikor. Az Opta a helyzetek, tamadasok minosege alapjan felallit egy "varhato gol" erteket, az alapjan 1,5 - 1,4 -re nyert volna a United, harom golos kulonbsegnel eleg durva. De elveszitette az oltozot, a vezetoket, es most mar a meccseket is, ki kell vagni meg most ha akar valamit a szezontol a MU. Reboot Jose, reboot!

Idézetet írta: alexthebest Dátum augusztus 28, 2018, 19:56:10
Azert a bitangeros es a szegyen szavak kisse tulzoak arra a Realra. Van egy stilusa, egyre tobb a rossz meccse, a hulyesege, de ne becsuljuk le ennyire Mou-t.

A galaktikus korszak utan szep lassan szetesett a Real, jott a holland vonal es a balfek edzok, mint peldaul a jo oreg Pellegrini. A BL-ben a Lyon rendszeresen oktatta oket, de a Pool elleni eselytelenseg es a kapott negyes sem volt semmi, az Alcorconrol nem is beszelve. Tehat Mourinho ezt az orokseget vette at! Vele minden evben elodontoig mentek a BL-ben, a Heynckess-fele szuperBayern ellen csak buntetokkel kaptak ki. Nyert kupat, bajnoksagot, azt raadasul rekord mennyisegu gollal (talan ponttal is, de lehet csak kozel volt). Mindezt a Barca ellen, ahol egyszerre volt csucsformaban Messi, Xavi, Iniesta, a tobbi torpet mar meg sem emlitem, korszakos csapat. Na itt, a rivalizalasba oszult bele Mourinho eloszor, ez igaz, de szegyennek semmikepp sem minosulnek az eredmenyei.

Bitangerosnek szemely szerint nem neveznem azt a keretet, ahol a szeleken Coentraok, Arbeloak tunnek fel, elol Adebayor a szupercsere, Pepe a vedelem vezere akibol Mourinho kihozta az allatot (csereje Raul Albiol), es olyanok kapnak a lassu Xabi mellett szerepet mint Khedira vagy Lassana Diarra. Ozil mar akkor is hangulatember is volt, Kaka sokat volt serult, es valamiert el is volt veszve (akkoriban komoly jatekostemeto volt a Bernabeu), Di Maria pedig meg az argentinok kapcsan mar le volt szolva (sztem jo, de mind1). Jose tette le az alapot egyebkent, a 4-3-3 -mal, es a biztos vedekezesbol inditott kontrakkal, amit Ancelotti vitt vegul sikerre. Carlo legnagyobb tette, hogy szepen helyretette az oltozot, de azert a kerete is erosebb lett, vele egyszerre erkezett Isco, Carvajal, es Bale is, nem kell ecsetelnem mennyire fontos szerepuk volt a triplazasban is.

Szoval nagy koponya ez a portugal, csak kisse belefaradt a sajat f@szsagaiba es a sikertelensegbe, a jatekosai meg ot nem tudjak elviselni hosszutavon. Na de ez a Manchester aztan tenyleg meg van atkozva, mindig tele vannak serulttel, raadasul olyanok vannak vezerszerepben akik keptelenek vezerkent viselkedni (Lukaku vagy a vb-gyozelem ellenere Pogba peldaul abszolut tulhajpolt). Ott van a tegnapi meccs is, a taktika tokeletes volt, a presszing makulatlanul mukodott, a Spurs tobb labdat adott el mint tavaly es iden barmikor. Az Opta a helyzetek, tamadasok minosege alapjan felallit egy "varhato gol" erteket, az alapjan 1,5 - 1,4 -re nyert volna a United, harom golos kulonbsegnel eleg durva. De elveszitette az oltozot, a vezetoket, es most mar a meccseket is, ki kell vagni meg most ha akar valamit a szezontol a MU. Reboot Jose, reboot!

Rosszul fogalmaztam, potenciál szempontjából gondoltam bitangerősnek (nem az aktuális erő szerint, hanem amiatt, hogy mennyi fiatal tehetség volt náluk), mivel utána a keret többsége BL-győztes lett. Abból a szempontból éreztem szégyennek, hogy utána mit ért el a Madrid. Az is igaz, ahogyan te is írtad, hogy ott volt egy korszakos Barca, ez természetesen tompítja az egészet. Akkoriban viszont még bármennyit költhetett a Madrid és azért egy ilyen keret, nem egy gyenge: Casillas, Ramos, Pepe (egy rutinos Carvalho), Marcelo, Xabi Alonso, Özil, Di María, Higuain, Benzema és Ronaldo. 12/13-ban pedig már ott volt Modric is, szóval az alap megvolt bőven, egyszerűen Mourinho nem tudott vele feljutni a csúcsra. Egyetértek abban, hogy nem volt egyszerű dolga Josénak, mert sok volt a fiatal (és azért az egyéniség is, mert azért Ronaldo, Özil, Ramos és a többiek nem egyszerű esetek már önmagukban sem), de ha tényleg ott lett volna a szeren minden téren, akkor ezt meg kellett volna oldania, csak ahogyan írtad, ő sem egyszerű ember és lehet pont az egója szúrta el, hogy ő vezesse sikerre a korszakos Realt. 12-ben már ott volt Casemiro és Varane is (na meg Cheryshev  ;D), lehet kicsit visszavesz az arcból és ő került volna be a történelemkönyvbe, mint aki megcsinálta a decimát.

Azt gondolom, hogy az Inter siker miatt kicsit elkényelmesedett. Ott tényleg vele volt tele a sajtó, feljuttatta az olasz csapatot a csúcsra (elmúlt 10 évben ez csak neki sikerült), aztán nem fejlődött tovább. Mentálisan a prime Mourinho egyértelmű etalon, de taktikai szempontból voltak azért hiányosságok mindig is.

Egyre többet merül fel Zidane neve a MU kapcsán, kíváncsi lennék mire megy velük. Azért én ezt a keretet nem tartom rossznak, de szerintem pont a fiatal tehetséges csapat miatt nem jó Mourinho sem a MU élén. Hasonlóságot vélek felfedezni a Realos évekkel. Lehet tévedek, de ugyanaz lehet a probléma és benne van, hogy Zidane alatt érik be ez a fiatal csapat és megint behúzza Zizou a BL-győzelmeket.

Szerintem csak úgynevezett "fake news" ez az egész akármicsoda!
Hiába, na, még mindig és még továbbra is akadnak olyanok, akik ugyanúgy nem tudják értékelni Murinnyó mester zsenialitását a fociban, mint például azt a Trumplit sem a világpolitikában.
Pedig má' mekkora hatalmas nagy zsenik mindketten! Esztet azé' a vak is láthattya!
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Nem akarok nagy vitába belefolyni, csak a keret kifogás kapcsán mindig arra gondolok, hogy Sir Alex ennél rosszabb csapattal is tudott bajnok lenni. Ezt most nem Mourinho ellen írom, hanem sokkal inkább Sir Alex magasztalására. Ha az eredményei nem lennének elegendőek a nagyságának a prezentálására, akkor az utána következő hatalmas űr mindenképp árulkodó. Ez már mintha egy teljesen más klub lenne, nem a United. Szerintem még csak hasonló menedzser sincs jelenleg, szóval nem fogják tudják pótolni.

Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 28, 2018, 21:40:42
Nem akarok nagy vitába belefolyni, csak a keret kifogás kapcsán mindig arra gondolok, hogy Sir Alex ennél rosszabb csapattal is tudott bajnok lenni. Ezt most nem Mourinho ellen írom, hanem sokkal inkább Sir Alex magasztalására. Ha az eredményei nem lennének elegendőek a nagyságának a prezentálására, akkor az utána következő hatalmas űr mindenképp árulkodó. Ez már mintha egy teljesen más klub lenne, nem a United. Szerintem még csak hasonló menedzser sincs jelenleg, szóval nem fogják tudják pótolni.

Ferguson az egy legenda, maga a MU, keptelenseg lenne potolni. Bajnok lett egy oregedo csapattal, szinte valtoztatas nelkul, egy az egyben atadta Moyes-nak, es az a hetedik helyre futott be  ;D Majd Van Gaal is beegett vele. Azert halkan megjegyzem, akkor a PL meg nem tunt ilyen erosnek. Azota van egy City amely mar barkit oda tud csabitani, a Poolnak Klopp ota van edzoje, a Spurs sem egyemberes csapat mar, es meg ott a Chelsea is.

Idézetet írta: alexthebest Dátum augusztus 28, 2018, 22:18:38
Azert halkan megjegyzem, akkor a PL meg nem tunt ilyen erosnek. Azota van egy City amely mar barkit oda tud csabitani, a Poolnak Klopp ota van edzoje, a Spurs sem egyemberes csapat mar, es meg ott a Chelsea is.

Pontosan ez böki az oldalam nekem, nagyon kíváncsi lennék mire menne Sir Alex. Tudom hogy inkább negatív irányból közelítik meg az ilyen felvetést mondván modernebb lett a foci és a többi, de szerintem meccsben lenne a bajnoki címért. Ami biztos, hogy baromi szórakoztató lenne a bajnokság, így sem rossz persze :)

#43 augusztus 31, 2018, 21:31:53, csabax
Sajnos nem találom sehol az FC Liverpool szurkolói oldalt, így ezért kénytelen vagyok ide tenni az alábbi emlékeztetőt:
(Ha ez mégis zavar valakit, akkor kérem az adminokat, hogy tegyék át a számukra is megfelelő topikba ezt a hozzászólást.)


Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 31, 2018, 21:13:43
Sajnos nem találom sehol az FC Liverpool szurkolói oldalt, így ezért kénytelen vagyok ide tenni az alábbi emlékeztetőt:
(Ha ez mégis zavar valakit, akkor kérem az adminokat, hogy tegyék át a számukra is megfelelő topikba ezt a hozzászálást.)



PL-es csapat, nyugodtan maradhat.  ;)