Tenisz hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Idézetet írta: Latzka Dátum január 31, 2024, 10:22:39Bemutatott a 13 éves teniszező a székbírónak, aki elnézett egy labdát ;D
Hatalmas out volt az biztos.A székbíró meg mutatja,hogy rajta :redchug: A srác meg majd kinövi vagy nem ;D

Szerintem meg az ő labdája is kint volt (0:04-nél), bár lehet, hogy a felvétel csalóka.

Marozsán Fábián egy helyet rontva 58. a világranglistán

A múlt héten a Davis Kupa-csapatban szereplő Marozsán Fábián egy helyet rontva 58. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, ezzel továbbra is ő a legjobb magyar.


A németek elleni tatabányai párharcban egyesben egyformán győztes Fucsovics Márton és Piros Zsombor maradt a 82., illetve a 129., míg Valkusz Máté két helyet javítva jelenleg a 211.
   
Az ATP-rangsort továbbra is a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovic vezeti a spanyol Carlos Alcaraz és az orosz Danyiil Medvegyev előtt.
   
A nőknél Gálfi Dalma "leváltotta" Bondár Annát, most ő a legjobb magyar, miután a múlt héten, a thaiföldi Huahinben a negyeddöntőig jutott. A jó szerepléssel 17 pozíciót javított, és jelenleg a 120., míg Bondár hat helyet visszacsúszva a 125. Az első 200-nak további két magyar a tagja: Udvardy Panna a 159., Babos Tímea pedig a 182.
   
Az élen a lengyel Iga Swiatek áll, mögötte az ausztrál nyílt bajnokságon címét megvédő fehérorosz Arina Szabalenka a második, az amerikai Coco Gauff pedig a harmadik - a WTA honlapja alapján.

forrás: MTI

Változik az ATP: nincs egykezes fonákot ütő játékos a TOP10-ben

Történelmi pillanathoz érkeztünk, egyesek természetes fejlődésnek válik, mások pedig úgy érzik, hogy elveszett egy ősrégi kincs. Olvasd tovább


Világsztárok is indulnak a székesfehérvári challenger-tenisztornán

Dominic Thiem és Richard Gasquet is nevezett a székesfehérvári challenger-tenisztornára.


A magyar szövetség kedden Facebook-oldalán jelentette be, hogy világsztárok is pályára lépnek a március 11-én kezdődő versenyen. Magyar részről Piros Zsombor és Valkusz Máté szintén főtáblás lesz.
   
Az osztrák Thiem a szezon első két 1000-es versenye (Indian Wells és Miami) helyett marad Európában és salakon indul. A US Open 2020-as bajnoka volt harmadik a világranglistán, 17 tornát nyert és győzött Novak Djokovic (5/7), Roger Federer (5/2) és Rafael Nadal (6/10) ellen is.
   
A francia Gasquet legjobb helyezése hetedik volt a világranglistán, eddig 602 mérkőzésen győzött ATP-versenyeken, és 16 tornát nyert.

forrás: MTI

Székesfehérvári tenisztorna - Piros Zsombor a nyolcaddöntőben

Piros Zsombor sikerrel vette az első fordulót a székesfehérvári challenger-tenisztorna főtáblás küzdelmeinek hétfői nyitónapján.

A világranglistán karriercsúccsal 106. játékos az első fordulóban verhető ellenfelet kapott az olasz Giovanni Fonio (270.) személyében, akivel 1/1-re állt a mérlege. A második helyen kiemelt magyar 3:3 után kétszer is elvette ellenfele adogatását, és fél óra elteltével szettelőnyben volt. A folytatásban a 24 éves hazai kedvenc három bréklabdáról hozta a szerváját, majd 3:2 után már hengerelt, és onnantól csak két labdamenetet vesztett. Az összecsapás 66 percig tartott.   
   
Pirosra a 16 között a 196. helyen álló argentin Santiago Rodríguez Taverna vár.
   
A nyitónap másik főtáblás magyarja, a szeptemberben magyar bajnok Boros Attila (1675.) 14.30 óra körül a szintén olasz Francesco Maestrellivel (243.) találkozik.
   
A 75 ezer dollár összdíjazású Kiskút Openen alanyi jogon főtáblás még Valkusz Máté (210.), továbbá szabadkártyával Füle Mátyás (554.) és Fajta Péter (660.).   
   
A viadal első kiemeltje az ATP-rangsorban korábban harmadik osztrák Dominic Thiem, aki 17 tornát nyert, a harmadik pedig a 37 éves francia Richard Gasquet, akinek a legjobb helyezése hetedik volt a világranglistán, és 16 trófeát gyűjtött.
   
Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
 
Piros Zsombor (2.)-Giovanni Fonio (olasz) 6:3, 6:2

forrás: MTI