Benedek185 naplója, tippjei és elemzései

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok, nagyon sok szeretettel üdvözlök mindenkit a naplómban!
Nem ma kezdtem a fogadást, ennek ellenére nem mondanám túl sikeresnek magamat. Röviden, néhány mondatban összefoglalom hogyan kezdtem az egész sportfogadást, és hogyan jutottam el odáig ahol most vagyok. Mint szinte mindenki én is a jó öreg mezei, papír alapú tippmix-szel csöppentem bele a sportfogadás világába. Eleinte még izgalmasnak tűnt, a kínálat is elég volt, de aztán ahogy telt az idő rájöttem, hogy nem az igazi ez az egész. Egyre szűkösebbnek tűnt a kínálat, zavart, hogy kötések vannak. Beleestem sokszor abba a hibába is, hogy sok meccset raktam egy adott szelvényre a nagy szakítás reményében. Mondanom sem kell, mindig kudarcot vallottam, rengeteg hibát elkövettem, kezdve az előbb említett sok meccs egy szelvényen dologtól, az egy meccset több szelvényre rakni dologig stb. stb. Tapasztalatlan voltam és amatőr, de nagy lelkesedéssel. Olyan gagyinak tűnt nekem az egész, többre vágytam, jobbra, több lehetőségre. Viszont a netes fogadás kínainak tűnt még akkor, nem tudtam, mi, hol és merre. Aztán 1-2 év felesleges tippmixelés után rászántam magamat arra, hogy beregisztráljak életem első irodájába, a bet365-re. Nagyon tetszett. Egyre több és több irodához csatlakoztam, főleg külföldiekhez.
Neten nagyon sokat fogadok, csak nem jól. Nem vagyok elég megfontolt, összeszedett és figyelmes. Ha bukóban vagyok elkap a düh, minél hamarabb vissza akarom nyerni az elvesztett téteket, ha pedig nyerőben vagyok azt hiszem enyém a világ, nagy téteket rakok fel, amelyek szintén mennek a kukába. Ezen és sok más hibámon szeretnék a naplóvezetéssel változtatni. Sokkal jobban és többet szeretnék utánanézni a meccseknek, ha időm engedi indoklásokat/rövid elemzéseket is fogok írni hozzájuk.
(Élő fogadásaimat azonban nem fogom itt feltüntetni.)
Egy szó, mint száz, harcra fel!  ;D (röviden, tömören...  ;D )
Természetesen minden kérdésre szívesen válaszolok, kritikát, véleményeket is elfogadok, akár pozitív, akár negatív.  :)

Mai adag bemutatkozásként (a meccsek fele sajnos már elkezdődött, a meccs előtti oddsokat írom ki. Máskor igyekszem időben kirakni őket indoklással együtt):

[2014.07.28.]   1. nap

Németország U19-Ausztria U19
EURÓPA: Európai U19-es bajnokság
tipp: Ausztria U19 szerez gólt
odds: 1.5
iroda: PaddyPower

végeredmény: 4-0

Portugália U19-Szerbia U19
EURÓPA: Európai U19-es bajnokság
tipp: Portugália U19 2 vagy több gólt szerez
odds: 1.5
iroda: PaddyPower
végeredmény: 0-0 (tizenegyesekkel 4-3)


Paide Linnameeskond-Sillamäe Kalev
ÉSZTORSZÁG: Meistriliiga
tipp: 2.5 over
odds: 1.44
iroda: bet365

végeredmény: 2-3


Hacken-Djurgarden
SVÉDORSZÁG: Allsvenskan
tipp: Mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.57
iroda: bet365
végeredmény: 2-1

@

Hát lehangoló eredmények születtek ma, hogy mit ne mondjak. Mondjuk hétfő, mondhatnám azt is, hogy szokásos...  :(
Osztrákoktól sokkal többet vártam. Helyzetük se volt, nem hogy góljuk. A portugáloktól szintén többet vártam, 1 gólt se rúgtak, nemhogy 2-t. Szerbek jól tartották magukat sajnos. Ez van, 4/2-es nap, majd lesz jobb is máskor.  :)
Ahogy a mottóm mondja: " Az optimista két garassal a zsebében is úr. A pesszimista tele páncélszekrénnyel is senki. "  ;D

#

Amúgy a fogadási dolgaimról még nem is beszéltem eddig. Előrefogadni leginkább csak fociban szoktam, ott is leginkább csak szögletekre, lapokra,gólokra és hendikepre.
Élőben szintén ezekre, kosárnál pontokra (leginkább negyed/félidő csapat összesítettre), kéziben gólokra (félidő/játék idő csapat összesített) és röplabdában pontokra.
Az oddsok nekem sose jelentettek semmit, azt rakom, amit az információk alapján és a megérzéseim alapján jónak látok. Ha nagy egy odds, akkor nagy, ha kicsi, akkor kicsi. Az a lényeg, hogy olyan dologra rakjon az ember, ami nem hülyeség és nagy a valószínűsége, hogy bejön.

#

Tudom, hogy a tippeknél és elemzéseknél vajmi keveset számít a kinézet. De véleményem szerint, hogy ha valami rendezett és próbál igényes lenni, az jobban ösztönzi az embert az eredményes munkára. Tehát, visszamenőleg és a továbbiakban adott szimbólumokkal fogom ellátni a hozzászólásaimat, hogy jobban kötvethető legyen.
Ezek a következők lesznek:
#   -  közérdekű infó, azaz olyan tartalom, amely a naplóval kapcsolatos dolgokat, változásokat stb. hivatott feltüntetni.
@valamilyen vélemény, azaz olyan hozzászólás lesz ez , amely pl. egy adott nappal vagy meccsekkel/eseményekkel kapcsolatban tartalmaz valami összegző mondanivalót stb.

A tippek a szokásos módon lesznek leírva. Amelyik bejön, zölddel, amelyik elmegy, pirossal lesz kiírva. A tippes napokat dátummal és sorszámmal is el fogom látni, hogy követhetőbb legyen.
Minden eltelt hét, aztán 4 hét után statisztikát csinálok a bejött/elment meccsekről és oddsokról stb.

[2014.07.29.]   2. nap

Sparta Praha-Malmö
EURÓPA: Bajnokok Ligája - Selejtező
tipp: Mindkét csapat szerez gólt
odds: 2.1
iroda: bet365
végeredmény: 4-2


Indoklás:

Eljött a Bajnokok Ligája Selejtezőjének harmadik fordulója, amelyben a vesztes értelemszerűen búcsút inthet Európa legrangosabb kupasorozatának, azonban az Európa Liga playoff körében még tovább vitézkedhet. A nyertes, pedig továbbléphet a Bajnokok Ligája playoff körébe. Ezen tények tudatában fogadja otthon a Sparta Praha a svéd Malmö együttesét. Megmondom őszintén nagyon leírva érzem a svéd csapatot (irreálisak az oddsok - Prágára 1.6, Malmöre 5 lenne szerintem a reális), pedig hazája bajnokságában elég masszívan áll, 6 ponttal vezeti azt, olyan csapatokat legyőzve, mint az Elfsborg vagy a Kalmar. Idegenben pedig még mindig veretlen a gárda. Érdekes adat egyébként -melyre tippemet is alapozom nagyrészt -, hogy a Malmö legutóbbi 20 idegenbeli meccsén (melybe beleszámít mind a bajnokság, kupa, barátságos mérkőzés stb.) csak egyszer nem talált be ellenfele hálójába (Hacken ellen 2-0-ra kapott ki). Idegenben is erős tehát a Malmö, mert nemhogy mindig betalált, hanem az esetek többségében nyert is idegenben. 20 meccs alatt csak 4-szer remizett és 1-szer kapott ki, és 43 gólt szerzet, amely 2,15-ös lőtt gól/meccs mutatónak felel meg.
A Malmö 2. körben a lett Ventpsils-szel talákozott, ahol az otthoni 0-0 után, idegenben egy 1-0-ával harcolta ki a továbbjutást. Nem túl acélos teljesítmény elismerem, de olyat olvastam, hogy nem a legerősebb keret játszott azokon a meccseken, hanem inkább a fiatalok kaptak szerepet. Gyanítom, hogy most a legerősebb kezdővel futnak ki a vendégek.

A cseh Sparta Praha - bár még csak most kezdődött a bajnokság - rendkívül jó formában van. A 2. körben egy otthoni 7-0-ával, majd egy idegenbeli 1-1-gyel búcsúztatta az észt Levadiát. Otthon bitang gólerős a cseh csapat, sorra rúgja a gólokat. 20 hazai meccs alatt 55 gólt lőttek, amely 2.75-ös lőtt gól/meccs mutatónak felel meg.

Bár a cseh pontvadászat még csak most kezdődött el, a Praha otthon irgalmatlan erős, masszív és jó csapat, nem tudom elképzelni, hogy ne tudnának betalálni, amikor hazai meccseiken sorra lövik a 2-3 gólokat. Vendég oldalon is várok egy gólt, nem olyan gyenge ez a Malmö, mint ahogy az oddsok mutatják. A vendég találat mellett szól még az is, hogy sokkal jobban játékban vannak, mint ellenfele, a svéd bajnokság már javában tart (sőt már a féltávot is elhagyták a csapatok).  A két csapat adott oldali gólmutatói is legalább 2-2 gólt mutatnak. Ha 4 nem is biztos, hogy lesz, de 3 simán előfordulhat. A Prágából simán kinézek 2 gólt (1.72), de a Malmö is jó egyre (1.83). Sokat gondolkoztam, hogy 2.5 over (2.07) legyen-e vagy gól/gól, végül a főtippem gól/gól lett. Szerintem ilyen oddson bőven rakható.  ;)

@

Tegnapi tippem jött szerencsére, ma meg áldom magamat, hogy nem raktam semmit. Nézem itt a meccseket, hogy mik mennek a BL-selejtezőkön. Cirkusz. Lutri. Bunda. Kinek, hogy tetszik  ;D

Holnap érkezem újra tippekkel és indoklásokkal, ha minden jól megy.
Addig is mindenkinek további sok szerencsét!  :)

[2014.07.31.]   3. nap

Club Brugge-Bröndby
EURÓPA: Európa Liga - Selejtező
tipp: Mindkét csapat szerez gólt
odds: 2.1
iroda: bet365
végeredmény: 3-0


Indoklás:

A Bajnokok Ligája selejtezője után újra visszatérnek az Európa Liga selejtezőjének küzdelmei, ahol már a 3. fordulóhoz érkeznek a csapatok. A csütörtöki játéknapon a belga Club Brugge fogadja a dán Bröndby együttesét.

A hazaiaknak tavaly a 3. helyet sikerült elcsípniuk néhány ponttal lemaradva a Standard Liege és az Anderlecht mögött, ezzel jutva be az Európa Liga küzdelmeibe. A belgák rengeteg felkészülési meccset játszottak, szám szerint 8-at, melyek felén nyert, felén pedig csak döntetlent értek el. Olyan együttesek ellen mérkőztek meg a hazaiak, mint a Bordeaux, Zenit, Dinamo Tbilisi stb. Játékhiányra tehát nem lehet panasz, alaposan felkészülhettek a hazaiak. A csapat nagyon egyben van, főleg hazai pályán. A legutóbbi 10 hazai meccsen 7-szer nyertek és szintén 7-szer legalább betaláltak ellenfelük hálójába. Bár a belga bajnokság még csak most indult be - ahol az 1. fordulóban Brugge 2-0-ra tudott nyerni a Beveren otthonában több, mint magabiztosan - , az elmondható, hogy a belgák önbizalommal telve várhatják a találkozót, melyre minden okuk megvan. A csapat nagy része légiós, ez is adhatja a sikerek kulcsát.

A Bröndby tavaly a 4. helyet szerezte meg a bajnokságban. Az általánosságban elmondható, hogy jóval rosszabb játékosállománnyal rendelkezik, mint a Brugge, a hazaiak keretének értéke 48 millió, míg a vendégeké 15 millió font. A dán csapat nagy részét hazai játékosok alkotják, nagyon kevés a légiós. Nagy volt a mozgás a csapat háza táján, de akit mindenféleképpen kiemelnék az Elmander, akit ingyen sikerült megszerezni a Galatasaraytól. Tőle joggal várhatják a gólokat akár otthon, akár idegenben. A dánok 10 legutóbbi idegenbeli meccseiken 8-szor betaláltak, tehát nem olyan rosszak ők idegenben, mint sokan gondolják azt. A hazaiakhoz hasonlóan ők is rengeteg felkészülés meccset játszottak, egész pontosan 6-ot, melyeken csak 2-szer remiztek, a többin pedig nyertek. Kiemelkedő eredménynek a Liverpool legyőzését és a Bolton elleni x-et tartom.

Rengetegen magabiztos hazai győzelmet várnak, valamennyire joggal. A belgák sokkal erősebbek, jobbak és jóval minőségibb a keretük. A felkészülés jól sikerült és azt se felejtsük el, hogy a hazaiak sokkal rutinosabbak a nemzetközi porondon, mint ellenfele. Tőlük mindenféleképpen gólt várok, hazai pályán nincs mese. Azonban túlontúl leírják a dánokat, mint 2 napja a Malmöt. Ha papíron gyengébbek is, de 1 gólra jók lesznek szerintem idegenben. A felkészülési mérkőzéseik azt mutatták, hogy van valamiféle erő a csapatban, sorra betaláltak,  akár otthon voltak, akár nem. Igaz, kaptak is sokszor, no nem sokat, de attól még kapituláltak.
Nem tudom ki nyer, ki hány gólt lő, de véleményem szerint mindkét oldalon meg fognak zörreni a hálók. Az odds emelkedik, azonban ez engem csöppet se zavar. A tipp nem erős, de ennyiért megéri megpróbálni.  ;)

@

>:( >:( >:(

Hát ezt nagyon benéztem mára. Sima 3-0. Dühös vagyok.  :(
Mondjuk 9 kaput eltaláló lövésből illett volna betalálnia a Bröndby-nek. Ez van, megyünk tovább. Nem adom fel! Minél jobb akarok lenni!  :D

[2014.08.03.]   4. nap

Zwolle-Ajax
HOLLANDIA: Super Cup
tipp: Zwolle szerez gólt
odds: 1.66
iroda: bet365
végeredmény: 1-0


Indoklás:

A tavalyi 11.helyezett találkozik a bajnoki címet nyerő Ajax együttesével a Holland Szuperkupában. A csapatok játékosállománya és költségvetése között óriási a különbség. Az Ajaxot klasszis játékosok alkotják, míg a Zwolle-t fiatal, de annál jobban teljesíteni és bizonyítani vágyó fiatalok. Mindkét csapatnak jól sikerült a felkészülése egyébként, a Zwolle ráadásul két olyan nagy csapatot is levert, mint a Hannover vagy a PAOK. Az Ajax a Real Sociedad-ot és a Valencia-t győzte le. Tippemet arra alapozom, hogy a kisebb csapat extra motivált, mivel nem sokszor lesz lehetőségük kupát nyerni, ebben biztos vagyok. Míg legutóbbi 10 meccsükön 1 alkalom  kivételével mindannyiszor betaláltak, ráadásul olyan együtteseknek, mint az előbb említett Hannover, PAOK, Twente vagy PSV. Az Ajax pedig legutóbbi 10 meccsén kivétel nélkül kapitulált, ez azért elég beszédes adat arra nézve, hogy a hátsó alakzatban gondok vannak. Legutóbbi 5 egymás elleni  meccsükön a Zwolle 4 alkalommal is betalált, sőt legutóbbi találkozásukkor áprilisban a kékek 5-1-re nyertek a piros-fehérek ellen. Ha Zwolle győzelmet nem is várok, de gólt annál inkább.

@

Mai akadályt sikerrel vettem szerencsére. Őszintén megmondom, hogy igaz jött a tipp, de nem annyira simán. Eléggé féltem, hogy el fog menni. Nagyon 0-0-ás meccsnek alakult a dolog ahogy néha-néha ránéztem. Ugyanannyi helyzet itt-ott, kaput eltaláló lövés itt-ott stb. Kiegyenlített meccs volt a végéig, a statok és az az 1 gól is ezt mutatja/mutatta. Szerencsére az az 1 találat jó oldalon született.  ;D
Holnap folyt. köv., megyünk tovább!  ;)  :)

#

Sziasztok!

Ahogy ígértem, itt vannak a részletes statisztikák a nyertes ill. vesztes meccsekről és azok oddsairól.
Összesen 7 (átlag odds: 1.69) db tippet adtam 1 hét alatt, melyek közül 4 nyertes és 3 vesztes.
A nyertes tippek átlag oddsa: 1.69
A vesztes tippek átlag oddsa: 1.70

Igyekszem mostantól ha nem is minden nap, de többször és több tipp-pel jelentkezni, természetesen kis elemzésekkel együtt.

#

Régen jelentkeztem már tippekel sajnos, csak az a helyzet, hogy nagyon összejöttek itt a dolgok az utóbbi pár napban. Tudom, hogy azt ígértem, hogy gyakrabban jövök majd tippekkel/elemzésekkel, csak alig látok ki az elintéznivalók mögül. Megpróbálom összeszedni magam és holnapra tippeket/elemzéseket írni.

Addig is mindenkinek további jó fogadást és sok szerencsét! :)

#

Úgy néz ma sincs időm elemzéseket írni és tippeket kirakni. Ez a nap is egy káosz, inkább nem részletezem.
Na de holnaptól új hét, új esélyek, új remények!
Inkább már nem ígérek semmit, de ez így nem állapot, sokkal aktívabbnak kéne lennem!!!

[2014.08.11.]   5. nap

Pogon Szczecin-Piast Gliwice
LENGYELORSZÁG: Ekstraklasa
tipp: Pogon Szczecin gólok 1.5 felett
odds: 1.7-1.8
iroda: bet365
végeredmény: 0-0