sportbettorpro naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Csak most kezdtem el foglalkozni sportfogadással. Az elején sokszor belefutottam nagy veszteségekbe, egy-egy meccsre sok fogadást leadtam, és ha vesztettem, sokat elvesztettem közülük. Továbbá sokszor alig követtem a meccset, és raktam rájuk élőben, néha bejött, legtöbbször nem. A magasabb oddszokat szeretem. Volt néhány erős megérzésem, melyekből egyiket sem játszottam meg sajnos, csak azt, ami nem jött be:
Barca-Real X (4 körüli oddsz)
Magyar-horvát 2-es (vesztes)
Hertha-Bayern X (4.0)
Juventus-Ajax 2 (5.0) élőben
Német-szerb X (4.0)
Első hónap: -40% ROI
Második hónap: -6.4% ROI
Határozott fejlődés tapasztalható ebben. A saját fogadásaim, meccs előtt és élőben mínuszosak, a stratégiám viszont, amit alkalmazok, azt hiszem, pluszos lehet.

#1 május 28, 2019, 22:24:28, sportbettorpro
Eibar-Barcelona meccs 1-2-nél.
Indoklás: a Barca padlón volt a korszakos liverpooli égés után, már bajnok, az Eibar jobban akart, megszerezte a vezetést, de Messi gyorsan berámolt két gólt a semmiből, de még volt hátra sok idő. Jól játszott az Eibar, hazai közönség előtt játszottak, az utolsó bajnoki mérkőzésen, nyilván szépen akartak búcsúzni (a szezontól).

#2 május 28, 2019, 22:28:42, sportbettorpro
Liverpool-Barcelona BL-elődöntő visszavágó (a 0-3-as első meccs után). 1-0-ás állás félidőben. A Barca kihagyta helyzeteit, a Liverpool dominált. Ugyan kihúzta a Barca 1-0-lal a félidőig, felcsillant a lehetőség az addig valószínűtlen Liverpool-továbbjutásra. 6% helyett legalább 15-re saccoltam ennek bekövetkezését. 4-0 lett egy emlékezetes meccsen, melyen a Barcelona szénné égett. Az utolsó gól különösen megalázó volt.

#3 június 02, 2019, 21:08:06, sportbettorpro
Ez a hónap sem volt rózsás.
ROI: kb. -4%.
Az alkalmazott módszerrel: -7% lett volna.
Ha bejön a valószínűtlenül alakult Ajax BL-elődöntő: +4%. (De! Ha bejön, sokkal nehezebb, kiszámíthatatlanabb lett volna a BL-döntő júniusban, ami viszont bejött.)
Csak az erős megérzéseimmel: nem tudom, de nagyon magas plusszos ROI lett volna, 100%-os nagyságrend. Úgyhogy erre kellene fektetnem a hangsúlyt.

Erős tippek:
a már említett

Liverpool-Barca Pool jut tovább 15.0

Barca bejut a BL-döntőbe és Pool bejut a BL-döntőbe. Mindkettő 2-es odds felett volt, nagyon valószínűtlen volt, hogy az egyik ne nyerjen, megfogadtam mindkettőt.

Ajax-Tottenham 1-es és Ajax jut a döntőbe. A dinamika nagyon jó volt, szerintem nagyobb meglepetés volt az Ajax kiesése (legalábbis 2-0- után), mint a Barcáé. 1-0-ás első meccs után 2-0-ra vezettek a félidőben odahaza... Innen lett 2-3, a 3. gólt az utolsó pillanatban kapták.

Közepesen erős tippek:

Eibar-Barca X 6.0

Benfica-Frankfurt kb. 2.0 1-es (ez még áprilisból lemaradt)
Nem sokat tudtam a csapatokról, de a Benfica igen erős csapat, otthon játszott, nagyon jó odds-nak tűnt. Korán el is dőlt a meccs, volt egy kiállítás.

Barca-Getafe 2-es
Azt gondoltam, a liverpooli zakó után megroggyant Barca ellen a Getafe mindent megtesz a BL-hely eléréséhez. Nem így történt.

Sampdoria-Juventus X vagy 1. A Juve leeresztett a végére, utolsó meccs a bajnokságban. Csak a 2. félidőben néztem, 0-0-nál, úgy tűnt, döntetlen lesz, de a Samp sokkal jobban akart. Végül nyert is. Kiszámíthatatlanabb volt és kevesebb volt az infóm, úgyhogy nem tettem rá sokat.


Észrevételek: rájöttem, hogy nagyon fontos, hogy minél több információt tudjak a mérkőzésekről. Csak az erősebb tippjeimet kellene megjátszanom, a többi nagyon mínuszos. A módszeremnek elvileg működnie kellene, de most úgy látszik, hogy nem működik. Hajlamos vagyok a kedvenceimre fogadni, amiről nem tudok leszokni.

Június 1-jére lejött a tipp a Liverpool végső győzelmére (9.0), amit még az elején adtam le, és Messi is gólkirály lett (1.44).

#4 június 05, 2019, 08:12:26, sportbettorpro
Június 1. nagyon jó nap volt.
Tipp:
Liverpool-Tottenham BL-döntő 1-es (kb. 2.0 odds), félidő-játékidő 1-es, Liverpool nyeri a BL-t.
Jónak tűnt az odds, a Liverpool egyértelmű favorit volt. Az utolsó x meccset behúzta a bajnokságban, majdnem 100 pontot szerzett, az elődöntőben történelmi vereséget mért a Barcára, ezek lelki erőt adhattak a csapatnak. Másrészt házi döntő volt, a Tottenham bár kétszer is hatalmas szerencsével ment tovább, jó csapat volt, benne volt a hosszabbítás vagy más is (egy gólgazdag Pool-győzelmet is el tudtam képzelni). Fél perc elteltével tizenegyest kapott a Pool, majd a végén berúgták a mindent eldöntő gólt.

Messi BL-gólkirály lesz. (korábbi tipp)
Akkor 8 gólnál járt Lewandowskival egyetemben, a többiek jelentősen, 3-4-5 góllal lemaradva (főleg a jegyzettebb gólszerzők), a Bayern kiesett, a Barcára a harmatgyenge MU várt két meccsen, és várhatóan még legalább két meccs, Messi egész szezonban a hátán vitte csapatát, rengeteg gólt lőtt (a bajnokságban 36-ot). 1.44-ért jónak tűnt. Mikor CR mesterhármasával feltámadt a Juve, őt is kisebb esélyesnek láttam, de a következő körben kiesett. A végeredmény: Messi 12 Lewandowski 8 Agüero C. Ronaldo Marega Tadic 6

#5 június 03, 2019, 20:01:20, sportbettorpro
Hogy kereshetsz sportfogadással? Úgy, hogy megvered a termet. A +EV-s fogadásokat találod meg. A termek is tévedhetnek. A bukik ugye bonyolult algoritmusok alapján megadják a kezdő oddsokat, majd ezt a fogadók befolyásolják. A fogadók is tévedhetnek, és rossz irányba vihetik el az oddsokat. Ha jobban ismered az ellenfeleket, csapatokat, több az infód, mint akár a bukiknak, vagy a fogadóknak, azon lehet keresni. Pl. történik valami, amiről a többség nem is tud.
Nem szabad nagyon rákattanni egy-egy meccsre, nagyon  megnöveli a varianciát.
Objektivitás, nyugalom, türelem. Pénzért játssz, ne a játékért!

Múlt hónapban (is) volt néhány eset, amikor majdnem bejött egy nagy odds, de végül nem jött le. Nem tudom, ilyenkor megérné-e kivenni. Pl. 80. percben 50-et kivehetnék, a meccs végén viszont 80-at. Gondolom, a kivehető pénzből is lecsíp a terem. Vagy csak annyira, amennyire az eredeti oddsból? Ha ezeket mind kivettem volna, plusz néhány százalék lett volna a ROI.

Erős tippjeim a jövőre nézve:

Azeri-magyar 2 (2.3), félidő-játékidő 2 (3.2).
A magyar csapatnak létfontosságú a három pont, miután kedvező helyzetbe került a VB-ezüstérmes legyőzésével. Az azeriek nincsenek a top 100-ban a világranglistán. Néha-néha nyertek otthon az elmúlt években, de az igazán jó csapatok ott is nyertek. Horvátországban talán a horvátok aludtak be múltkor (ahogy ellenünk), ezért vezettek egy ideig. Mi most jobb passzban vagyunk, nagyon úgy tűnik, az új kapitány kinevezése óta. Lelkileg nagy lendületet adhat a horvátok elleni világraszóló siker. A bukik talán nem tudják, hogy kijöttünk a gödörből (ha valóban kijöttünk). Igaz, hogy a múltkor nagyon nem jött be a tippem a magyar-horvátra, de ezúttal remélem, ül majd. Itt is nevetségesnek tűnik a 43%-os odds. 80-85% szerintem. Ez ha jól számolom (?) durván 80%-os +EV. De ha csak 70% lenne, az is durván 50%-os +EV.

Liverpool-Chelsea Szuperkupa 1 (2.0)
A Liverpool sokkal jobb csapat idén, várhatóan behúzza ez után a sikeres szezon után. A Chelsea-t otthagyja Hazard.

Trump megnyeri az amerikai elnökválasztást (kb. 2.0 odds)
Még messze van, talán érdemesebb lenne még várni vele, és hasonló oddsa lesz akkor is, ha már csak egy vagy néhány vetélytársa körvonalazódik. A baloldal már 4 éve is szánalmas volt Clintonnéval és Sanders-szel. Trump nagyon nyert, pedig esélytelennek tartották az elején. Azóta népszerű lépéseket tett, pl. kerítés, vámok kivetése, bevándorló téma (bevándorlók odatelepítésével fenyegette a bevándorláspárti városokat, akiknek ez már nem tetszett annyira). Keményen Izrael-barátnak bizonyult, jó pontokat szerzett az ún. háttérhatalomnál Jeruzsálem és a Golán elismerésével. Persze tudjuk, hogy nekik semmi sem elég, de talán megenyhülnek kissé, és nem szélsőjobbosozzák annyira az általuk kézivezérelt amerikai médiában.
Nagyon karizmatikus, közismerten stabil zseni, és az elnököket szinte mindig újraválasztják mostanában.

#6 június 05, 2019, 08:35:25, sportbettorpro
Még másfél év az elnökválasztásig, még várok vele. Sok minden történhet addig. Meglátjuk, mit szerencsétlenkednek össze a demokraták.

Martic-Vondrousova 2. szett, meccs 1-es. (kb. 2.8-as odds)
Nagyon jól játszott a cseh, de meccslabdánál két csúnya hálót ütött, és feljött Martic. Lehet, hogy ez normális a teniszezőknél, hogy beijednek meccslabdánál, és később behúzzák. Vagy az, hogy gyakran váltakozik az esélyesség. Lehet, hogy nem ártana többet tudnom a teniszről. (vesztes.)

Az eddigi megérzéseim esetében kb. 16-ból 11 fogadás nyert 4 hónap alatt, kb. 60-80%-os ROI.

#7 június 07, 2019, 10:44:36, sportbettorpro
Anisimova-Halep 1-es, 2. szett 1-es
Nem sokat tudok a teniszről, de hallottam már Halep nevét. (Nem is tudtam, hogy román.) Simán nyerte az első szettet az amerikai. 17 éves, nagy tehetség lehet, magabiztosnak tűnt, magas, erős, pontos ütései voltak, és esze is van a játékhoz. A 2. játszmában feljött rá Halep, de a Martic-meccsből tanulva úgy gondoltam, hogy csak megingott az amerikai, és behúzza a 2.-at is. Bejött.

Hollandia-Anglia NL-elődöntő 1-es, Hollandia továbbjut, X
Hollandiát eleve jobb csapatnak tartottam. Angliát szerintem sokszor túlbecsülik, ahogy most is. Pedig igazából folyton kiesnek a VB-ken is, összesen egy VB-t nyertek és két elődöntőt játszottak (az egyiket könnyű ágon, a horvátok ellen kiesve). A Liverpool és az Ajax BL-menetelésének több holland játékos is a részese volt, míg az angol csapatokban kevés a hazai játékos.
Anglia vezetett egy tizivel az első félidőben. Ugyan masszívan védekeztek, úgy éreztem, a hollandok még betalálnak. Fiatal csapat, nagy potenciállal, mostanában voltak kiváló eredményeik, feltámadásaik. Bennük volt akár a gyors fordítás is, aminek nagyon szép oddsa volt. Iksz lett, és hosszabbításban nyertek. Kár, hogy nem lőttek még egyet, akkor 162% helyett kb. 450%-os lett volna a nyereség. Gondolkodtam még, hogy rádobok 5 ezret 23-as oddsnál, még megvártam a szögletet, de pont abból lett az egyenlítés. Tehát ha rúgnak még egyet, akkor nem nyertem volna jelentős nyereményt a késlekedés miatt. Sokszor nem nézem folyamatosan a meccset, de talán ha nézem ezt, akkor is lemaradtam volna. Fel kell dolgozni a részkudarcot, és továbbmenni.

Tipp:
Bayern-Dortmund szuperkupa 1-es kb. 2.0 odds
A Bayern egyértelműen jobb csapat, nemrég nagy fölénnyel verte a Dortmundot.

Anisimova-Barty 1. szett, meccs 1-es
Nagyon gyenge volt az amerikai, 0-5 után azonban feltámadt, és 3-5-nél, mikor már csak egy break kellett volna, megtettem a szettre és a meccsre. Az előző meccsen is nagyon jól játszott. Az első szettet megnyerte, meglepetésre a 2.-at (3-0-ás vezetésről) és a 3.-at nem. Bár a 3.-ban is összekapta magát egy pillanatig. Kár. A screenshot sajnos elveszett. Nem, megtaláltam:

#9 június 09, 2019, 06:50:36, sportbettorpro
Azerbajdzsán-Magyarország 2, félidő-játékidő 2, első félidő 2, -1.5, 0-2, 0-3, 1-4 stb.
Bejöttek (lásd lent) a meccs előtti fogadások, de viszonylag sokat elszórakoztam a végeredmény megtippelésével (alapvetően nem szeretem, nehéz eltalálni). Nem jött jól a gagyi azeri gól, szinte mindent megtippeltem, csak a későbbi végeredményt nem, mert egyből gólt lőttünk, 10 másodpercen múlt (1-3 lett). Nevetséges volt a 2.3-as odds a magyarokra.

Barty-Vondrousova GS-döntő 1, 2. szett 1, 16. játék 1
Nem igazán néztem a meccset, csak a vége felé. Bár nem ismertem őket sem, esélyesebbnek tartottam Bartyt, úgy tűnt, jól játszik, ezért az utolsó game-et, melyben fogadó volt, 40-40-nél megfogadtam, hogy megnyeri (5.0).

Izland-Albánia 1 (1.61)
Megfelelőnek tűnt az odds, Izland sokkal jobb csapat.

Horvátország-Wales 2, X
1-0-nál és 2-0-nál. 1-0-nál még messze volt a vége, Wales-t jó  csapatnak tartom most, a horvátok pedig régóta kiégve játszottak, a góljaikat a wales-i védelemnek köszönhették. Nem múlt olyan sokon, de viszonylag gyenge tipp volt.

Almeria-Albacete 1 (1.9)
Kaptam egy jó tippet valakitől, hogy az Albacete a cserecsapatot játszatja, mert a play-offra pihentet, és esik az odds. Küldött egy spanyol linket, nem tudok spanyolul, de hittem neki. (Bejött.)

Mostanában szenvedtem a meccsekkel, nem volt igazán jó lehetőségem (Nadal-Thiem, Anglia-Svájc, spanyol-svéd, lengyel-izraeli). Ma lesz a nagy meccs Wales ellen, közeledik az igazság pillanata. Néhány fogadás:
Azeri-szlovák 2 (1.8.), félidő-játékidő 2, -1.5
Olasz-bosnyák 1, félidő-játékidő 1, -1.5
Görög-örmény 1
Magyar-walesi 1 (2.8.), döntetlen és mindkettő lő gólt (4.5), félidő-játékidő 1 (4.5), félidő-játékidő 2/1 (34.0), pontos eredmény 2-1 (11.0), 2.5 felett (2.35), nincs fogadás döntetlenre magyar (1.83).

Eseménydús mérkőzést várok, mindkét féltől nyílt támadó focival, gólokkal. Wales túlértékelt, Magyarország még mindig alulértékelt ama 2-2.5 év vesszőfutás után. A walesi játékosok eszetlenül fognak futkosni előre, fineszes, technikás magyar focival megverhetjük őket, de nagyon kiegyenlített lesz. Nagyon egyben van a magyar csapat fejben.

#11 június 13, 2019, 11:15:08, sportbettorpro
Nagyot küzdöttem, sok fogadást vesztettem, de végül mégis, nem tudom, hogyan, de kb. +30% lett a múltkori válogatott meccseken. A szlovákok nyertek, és a magyarok is, amivel megmentettek engem is. Bár nem volt olyan nagy value benne, szerintem esélyesebbek voltunk. Megérdemelten nyertünk, több helyzetünk volt. Erre a meccsre is tippeltem mindent, félidő/játékidőre 3-félét (az egyik bejött). Vajon nem-e hátrányos többféle eredményre fogadni? Én sokszor megteszem pl. félidő/játékidőre. Nem voltak jó lehetőségek. A havi ROI-m már csak +43%, de ebben benne van sok nem túl erős fogadás.

Ukrajna-Olaszország U20 VB elődöntő 1,2
Az ukránok nyertek, de a 85-88. percben, mikor eggyel kevesebben voltak már, picit tettem az olaszokra nagyon nagy oddszokra. Eggyel többen voltak, és fiatalságukból adódóan kiszámíthatatlanabbnak gondoltam a kimenetelt. Gondoltam, hátha berámolnak gyorsan kettőt. Egyet majdnem sikerült is, de nem adták meg. De ez sem volt egy erős tipp.

Norvégia-Franciaország női VB 1
A franciák vezettek 2-1-re, a norvégok kicsit megnyomták a végét, női csapatok lévén arra gondoltam, bármi megtörténhet. Most nem történt meg.

Talán a gyengébb tippjeim is pluszosak, de az igazi érték az erősekben van. Csak nagyon türelmesnek kell lenni, meccseket, napokat halogatni, várva arra a néhány másodperces, perces lehetőségre. Türelem. Nem szórakozás, hanem kőkemény munka.

#12 június 17, 2019, 21:11:09, sportbettorpro
Nemrég már csak -0.001% volt az all-time ROI-m, és most már pluszban van. Nagyon nagy mínuszt sikerült ledolgozni.

Ausztrália-Brazília női VB
A brazilok korán vezettek már 2-0-ra, de az ausztrálok vették át az irányítást. Sajnos nem fogadtam meg ekkor még őket nagy oddszra, csak 2-1-nél. 3-2-re nyertek. De 2-1-nél már a bukik is igen alacsony oddst adtak.

Garin-Coric
Garin jól játszott egy periódusban, elkaptam az egyik breakét (10.0), és Coric győzelmét is (6.0), amikor már ő volt jobb.

Ukrajna-Dél-Korea U20-as VB-döntő
Koreát nem láttam korábban, de úgy gondoltam, könnyű ágon juthattak be. (Sokáig azt sem tudtam, hogy adja a tévé a vb-t.) Az ukránok jól játszottak, megverték az olaszokat korábban, ezért őket tartottam esélyesnek, és szakzsargonnal élve, sokkal jobban hangzott az ukrán vb-cím, mint a koreai. 0-1-nél kapcsoltam a meccsre, nem tudtam, hogy esett a gól, és azt sem, hogy Lengyelország rendezte a VB-t, amely köztudottan nagyon közel fekszik Ukrajnához. Még nagyon sok volt hátra, úgyhogy fogadtam az ukránokra és a félidei döntetlenre (már korábban -1.5 hendire). 3-1-re nyertek is. Bár egy periódusban Korea nyomott, kapufájuk is volt (ikszre is fogadtam ekkor).

Argentína-Kolumbia Copa America 1-es
Messiéket sokkal nagyobb esélyesnek éreztem, de 2-0-ra kikaptak. Nem láttam a meccset, de nagy csalódás lehetett világszerte az ún. GOAT sokadik kínos leszereplése. Értékelendő, hogy önként ment pofonért a Copára. Remélem, összekapják még magukat.

Még volt pár esemény, pl. Olasz-Ecuador U20-as bronzcsata, ahol 0-0 után a hosszabbításban lőtt gólt Ecuador egy védelmi hibából, de nem sikerül fordítaniuk az olaszoknak.

#13 június 17, 2019, 07:22:16, sportbettorpro
Olaszország-Spanyolország U21 EB
Állítólag mindkét csapat nagyon erős, az olaszok a házigazdák. A spanyolok vezettek egy bombagóllal, jól is játszottak, azonban a gól után Olaszország kezdett nyomni. Ekkor tettem rájuk. 3-1-re nyertek, egy időszakban nagyon nyomtak a spanyolok, úgyhogy a következő spanyol gólt is megfogadtam kicsit, amolyan biztosíték, veszteségcsökkentés gyanánt. A szögletekkel viszont megint befürödtem.

#14 június 19, 2019, 07:50:20, sportbettorpro
Anglia-Franciaország U21-es EB 2-es
Ez talán még a liverpooli csodánál is nagyobb volt. Angliát tartottam esélyesebbnek, lőttek is egy szép gólt, de miután egy játékosukat kiállították, a franciák kezdtek rohamozni. Ők azonban minden helyzetüket kihagyták, még két tizenegyest is, és nagyon jól védett az angol kapus is. De a franciák rohamoztak tovább, eggyel többen is voltak, és úgy éreztem, a maradék rövid idő alatt is belőhetnek kettőt némi szerencsével, főleg ha egy góllal megtörik a jeget. Fiatalságukat (juventus ventus) is faktornak éreztem a kiszámíthatatlan eredményre. Nagyon meleg lehetett, de erre nem is gondoltam. Végre rúgtak egy okos gólt a 89. percben, és egy szerencsés gólt a 95.-ben. A végét nem is láttam, mikor visszatérve ránéztem a bal felső sarokra, magam is nagyon meglepődtem. Nagyon jól jött ez az eredmény, mert sok fogadást elvesztettem aznap.