Elvek, Gondolatok és fogadási szokások + TIPPEK SOUND-tól

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ez nem maradhat így

Juve meccsén 5,5 fölött 1.34

Sziasztok

Izgalmas napnak nézünk elébe, de erről egy második napi posztban, előbb visszacsatolom a tegnapot.

Jó kis este volt a tegnapi, egyedül a Guruban térképeztem fel rosszul a lehetőségeket, ami a szívügyem. Kívülről egy könnyű játéknak hathat a Guru, de igazából szerintem nem az. Egy adott tipp mögé mindig előre el kell képzelnünk a találkozó forgatókönyvét, elképzelések-gondolatok alapján próbálunk helyesen elemezni. Két dolog lehetséges:

- Benézzük a meccset/jól gondolkodunk azt kapjuk, amit vártunk

és utána még jön a szerencse faktor is!

Na most a tegnapi Hartberg meccset úgy benéztem, ahogy kell! Azt vártam, hogy az Austria tudva azt, hogy kettőt kell lőjön egy életem egy halálom alapon nekimegy a hazaiaknak, s lesz egy ugyanolyan adok-kapok, mint az első meccsen volt....
Nem így történt! A vendégek hátulról lapos passzokkal akartak építkezni, s a hartbergiek feltolt védekezéssel szétfutva minden energiájukat, már a vendég térfél közepén 3-4 csoportokban agresszíven letámadtak, így nem tudott kibontakozni a bécsi csapat. Jobban működött volna a ,,Ba...d előre modell", de taktikailag megint a Hartberg volt okosabb. A második félidő igazi harc volt, és a széttördelt játék miatt esélye sem volt a vendégeknek. Elfogyott a hartbergi szufla a 70. perc után és dominált az Austria, de igazi nagy védésre a 91. percben kényszerült Swete, maradt a 0:0!

Koraeste a Napoli meccsét választottam, amit később megbántam, mert a Milan-Parma vendég/hazai forgatókönyvében sokkal több pénzt lehetett volna csinálni. Bolognában korán vezettek Gattusóék, de Palacio vezetésével igencsak uralta a játékot a rossoblu. A szünet után 0:1-nél igen erősen kezdtek a vendégek, gondoltam most jön a második gól, s 0:2-vel le is rendezi a három pontot a Napoli – gyorsan kellett fogadni/dönteni. Főleg Insigne és Callejon becserélése után (61. perc) éreztem úgy, hogy most megcsinálja a vendégcsapat.
Nagy meglepetésemre nem így történt bedarálta ellenfelét a Bologna két gólt elvett tőlük a VAR, de aztán egyenlítettek 1:1 – jött a tipp, de nem így képzeltem...a végén mindkét oldalon kimaradt egy meccslabda!

Belementem a Young Boys meccsébe is, ahol teljesen uralta a félidei 1:1 után is a meccset a Servette. Meg is döbbentem mi lesz így..aztán hazai szöglet 2:1! Épp azon tűnődtem, hogy mekkora igazság: szenved a csapatod-nem tudja játszani az alapjátékát, hát harcolj ki pontrúgást az ellenfél térfelén! Na mondom akkor viszont most lássuk meg mi lesz: dominál – e továbbra is a genfi csapat, több terület lesz-e a Young Boys előtt, jön a 4. gól? Ne feledjük addig teljesen a Servette stílusa érvényesült benne volt simán, hogy 1:1-el, lecsorog a meccs. Erre elpasszolja magát a védelem 3:1...na itt engedtem el a találkozót, végül 4:2 lett...de közben láttam, hogy 2:0-s vezetés után szépít a Sassuolo, hát át a Juve meccsére.

Gyors fürdés a szünetben, s mire visszajövök 3:2-re vezetnek a hazaiak. Jött is Rabiot és Dybala, na mondom ez a meccs nem marad így az 5,5 over hamar leesett! Hát ennyi jutott nekem tegnap!

Üdv, béke:
Sound

Drága Fogadótársaim!

Örülök, hogy újraindítottam a naplózást, mert visszaigazolást kapok, ha visszaolvasom az eddigieket. Nagyjából jönnek is magas arányban az előzetes feltérképezések! Ma is nagyon jó napunk lehet, nézzük is mi vár ránk!

19:00 Leicester - Sheffield
Első szándékú tipp: 1,5 over 1.37


lsd GURU. Tegnap a Wolves pontvesztésével tovább erősödött szerintem a tipp!

19:30 Torino – Genoa
Első szándékú tipp: 1x 1.35


Az Inter elleni vereség után Moreno Longo azzal érvelt, hogy a Griffeket kell otthon legyőzni. A bikák top 10-es csapat, ezzel a kerettel! Nagyon alul teljesítenek az idényben. Jelenleg öt ponttal vannak a már kieső Lecce előtt, közöttük a Genoa helyezkedik el! Hazai szempontból ez kulcsmeccs!

20:30 St. Gallen-Luzern
Első szándékú tipp: 2,5 over 1.44


Győzött tegnap a Yong Boys, és a tabella élére állt. Most a St. Gallen jön és három ponttal visszaveheti az első helyet. Mindkét gárda overes, s kiindulhatunk a Lugano elleni összecsapásukból (egyaránt 3:3-ra végeztek vele, előbb 07.09-én a St Gallen, majd 07 12-én a Luzern!)

+ két esemény: Ma bajnok lehet a Real, érdekes lesz a Villareal elleni meccs, győzniük kell, s az over 1,5 1.16-ról indul. A Bl miatt kell a győzelem a MU-nak is, de a védelmük igencsak sebezhető a győzelmükre adott 1.30 meg röhejesen alacsony, itt is a 1,5 over piaci változásaira utazom 1.22-ről indul!

A holnapi napot tutti kihagyom! Pihennem kell, esemény sincs, és egész napos melóm is lesz! Szombaton jelentkezem!

Üdv, béke:
Sound

Fogadótársaim

Mielőtt beleállok a napi rohanásba visszacsatolok a tegnapra. Egyrészt beszíneztem az ajánlataimat, így még inkább tetszik magamnak a napló – s ugye ha nekem nem tetszik, hogy tetszhetne másnak...

S a tegnapról:
Vártam a Sheffield csapatától is a gólt, végül 2:0 lett, a meccs alapján talán a 4:1 lett volna reális, a tipp és a játék alakulása megállt.

A Toro győzelme tükörsima lett, élő fogadással nem is tudtam csatlakozni.

Ugyanez történt St Gallenben is, mire felocsúdtam 3:0-ra vezettek a hazaiak!

Este még ránéztem a Real és a Manchester meccsére, de ott sem fogadtam élőben, mert nem tudtam figyelni, nem tudtam olvasni a játékot – lenyomtam tegnap is vagy 350 km-t.

A mai nap részemről storno – remélem, hogy szombaton időben fel tudok ébredni, és érdemleges, értelmes tippajánló munkát tudok majd végezni.

Addig is barátsággal:
Sound

Sziasztok Sportfogadók

Vékonyka a mai kínálat. Szombatonként köttetik a legtöbb fogadás, de a mai felhozatal jelentős kockázattal bír (kevés esemény – azon akar mindenki nyerni/nyerészkedni). Így nem is ajánlok most konkrét kimenetelt, csupán a napi programom írom le:

17:15
Verona – Atalanta


A Bl megvan a bergamóiaknak. Egészen elképesztő góltermése van Gasperini együttesének. Mi sem kézenfekvőbb az újabb sok gólos meccsnél! A 2,5 over is 1.40-es szorzó fölé van lőve, ami jó, mert 136 találat született az Atalanta eddigi 34 bajnokiján. Itt érzem melegnek a pitét – talán egy 1.28-as szorzó reálisabb lenne. De mi történik, ha 2:0-ra győz a vendégcsapat? Semmi – csak jól megszívja mindenki...

18:55
Varazdin-Osijek


Bravúros teljesítménnyel maradt benn a varasdi csapat, közben nagyobbakat is fricskázott! Az eszékiek Bl-selejtezős helyen állnak, s a hátralévő két meccsüket behúzva behozhatatlanok. Feléjük billen nálam a mérleg (1.30 a vendég), de meccseik gyakorta egy gólosok! Le kell ülni, és olvasni kell a játékot.

20:45
Arsenal – M.City


Továbbjut a Manchester City (1.12)! De hogyan, milyen módon teszi ezt meg, arról lövésem sincs! A felek legutóbbi hét meccsét megnyerte a hupikék csapat. Egy találkozós egyenes kieséses összecsapás sok minden lehet nézni kell!

21:15
Milan-Bologna


Jó formában van mindkét csapat! Elég alacsony a 1,5 over 1.16-ról indul, figyelni kell a találkozó forgatókönyvét. A vendégeknek tulajdonképpen tök mindegy ez a meccs – de láthattuk, hogy a Napoli elleni is dominálni tudtak! A Milan versenyt fut az 5-6-ik helyért, nekik jobban kell a három pont, s náluk vannak a sztárok! Jó meccs lesz, nézni kell!

Úgy vélem, hogy az utolsó három találkozón nagy esélye van annak, hogy élőben beszállok, próbálom majd gyorsan kiírni!

Üdv, béke:
Sound

2,5 over 1.36
Verona-általában Most

Sziasztok

Szerencsére először kell leírjam, hogy negatív napom volt tegnap...
Sebaj a stílusomba bele van kalkulálva ez is, mégis érdemes átgondolni, hogy mi történt.

Előzetesen arról elmélkedtem, hogy a 2,5 over annyira jó szorzó (1.44) a Verona-Atalantán hogy nem érdemes bedőlni neki. Én mégis bedőltem...
Történt, hogy gól nélküli első félidő után (aludtam is rajt egy kicsit) gyorsan megszerezte a vezetést vendégcsapat. Azt gondoltam, hogy Gasperiniék hamar rárúgják a másodikat, hát nem így történt, gyorsan egyenlített a Hellas. Úgy éreztem, hogy mindkét oldalon megmaradt a kraft, és beszálltam a 2,5 overbe – jött is Muriel és majdnem első labdaérintésből gólt lőtt, azt hiszem vagy 3 ajtó-ablak ziccert hagyott ki 1:1 után az Atalanta.

Tanulság: A foci tanítása, hogy a meccsek a kilencven perc alatt 3-4 darab 3-5 perces periódusokban dőlnek el. Ezek a periódusok összeérhetnek lehet egy db erős 10-15 perces szakasz amiben eldől a kimenetel. példa: Két ember 10.000 métert fut egy tempóban, egymás mellett. Egyszer csak 3000 méternél robbant egy nagyot az egyik (szerez két gólt) és eldől a párharc.
Sok minden lehet még: begörcsöl az elöl álló, és felőrli a vezetőt. Nem robbant senki sem, csak egyszerűen nem bírja a tempót az egyik fél, és leszakad (belehibázik és gól..). A lényeg az, hogy ilyen jeleket vár az ember, ha nézi a meccset – erre írtam korábban, hogy meg kell tanulni a tippjeink stílusában nézni a mérkőzéseket. Most bedőltem, egy erős felpörgő 10 perces szakasznak...kb a 80. percben döbbentem rá, hogy lefuttattam magamban, hogy miért nem 2,5 over, de amikor döntési helyzetbe kerültem, nem vettem figyelembe!!!

Varasdin-Osijek 1:0

Pont erre számítottam fordított kimenetellel – nagyon szenvedtek az eszékiek – néztem tanultam.

Arsenal-City 2:0

Nagy meglepetés. 4.50-et ért az Ágyúsok továbbjutása. Még a 70. perc környékén is 1:0-nál 1.9 volt mindkét csapatra a továbbjutás sorzója! Jó lesz jövőre az Arsenal!!
Nagy tanulság: a nem döntés is jó döntés! Sokszor elmélkedem a kulcspasszokon, azok kockázatának felvállalásáról egy-egy csapat kapcsán. Ezekből a passzokból lesz gólhelyzet. Nos a Citynek nem volt olyan szituációja, amikor kulcspasszot adhatott volna!

Milan-Bologna 5:1

A City meccse miatt a 2. félidőt kezdtem nézni. Akkor 2:1-nél vártam, figyeltem merre dől el a találkozó, meg tudja-e ismételni a Napoli elleni produkciót a Bologna. Hááát olyan gyorsan eldőlt, hogy csak lestem. Épp tegnap koradélután néztem edzésvideókat 4 az 5, és 5 a 6 ellen, úgy, hogy mindig a kevesebben lévőknél van a labda. Na már most a harmadik gól előtt az oldalvonal mellett egy ilyet játszott le igen gyorsan a Milan, s nagyon meglepő volt, hogy a kijátszott labdával egyből kapura tört Bennacer és gól (49. perc). Hasonló szituban az esetek nagy százalékában kidobja a középpályás valamelyik szélre a labdát. Vártam, hogy hogy alakul a dinamika: leül a meccs, többet vállal a Bologna stb..erre Ibra olyan kulcspasszal jött, hogy leesett az álam Rebic – gól 57. perc. Azaz 8 perc alatt eldőlt a meccs, nem volt értelme tovább benne maradni..

Tanulságos nap volt!

Hamarosan jövök a mai gondolatokkal!

Üdv.:
Sound

Drága Fogadótársak

Elég sűrű, izgalmas nap következik! Talán ilyen sok (hat) esemény, még sosem került a figyelmembe egy napon. Be kell osztani az erőt.

16:00
Servette-Basel
Első szándékú tipp: 1,5 over 1.2


A Young Boys legyőzésével (3:2) bizonyította a Basel, hogy bőven van benne még erő, a Bl idén kuka is Kell a genfieknek a pont, mert a Zürich helyzetét nem tudta kihasználni, csak három van közte és az El-indulást meg akarják csípni.

17:00
Tottenham-Leicester
Első szándékú tipp: 1x 1.30


A gyér vendégmutatója miatt fog elvérezni Rodgers. taktikailag erősebb Mourinho – kivédekezi, s adódó egy-két helyzetét kihasználja a hazai csapat.

18:55
Lok Zagreb-Gorica
Nincs tipp


A hazaiak a Bl-be tartanak, győzniük kellene, de sokszor annyira lúzerok..nézni kell a meccset!

21:00
Atleticio Madrid – Real Sociedad
Első szándékú tipp: 1,5 over 1.44

A harmadik helyért győznie kell a matracosoknak. Tudom, hogy nincsenek szurkolók..., de a hazai pálya és a szezonzáró, minden csapatnak fontos!

21:05
Hajduk-Rijeka


lsd: GURU

21:45
Roma – Inter
Első szándékú tipp: x2 1.30


Kedvelem az Inter meccseit, mert jók, fordulatos-színházias szórakozást nyújtanak. Olyan, mint a krimi: Derrick, vagy Colombo, Petrocelli...mindig tudjuk, hogy ki a gyilkos és hogy mire megy ki a játék! Conte büszke, kell neki a 2. hely!

Javaslom, hogy bizonyos eseményeket a hatból engedjünk el, mert sok az esemény elfáradunk, rosszul döntünk! ..s ezeken túl is van élet. St Gallen meccse, FA-kupa elődöntő, teljes spanyol zárás!
Üdv, béke:
Sound

Roma-Inter 1:1 -nél
3,5 over 2.05

Sziasztok!

Jó, zsúfolt és szerencsés napon vagyunk túl! Örömömre minden előrre ajánlott tipp megállt és jött, a guru is és az egyetlen live fogadás is. A részletek:

Servette-Basel 2:2

Épp tegnap elmélkedtem azon, hogy rövid szakaszokban dőlnek el a meccsek, és ezt kell próbálni olvasni-elkapni-jól lereagálni. Az első félidőben 10 perc, a másodikban négy perc alatt jött a gólváltás. Úgy éreztem végig, hogy a vendégeké a meccs, mégis mindig ők futottak az eredmény után... Mindkét félidő utolsó negyed órája leült, viszont meglepően durva találkozó volt.

Tottenham – Leicester 3:0

Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy nem kap ki Mourinho csapata.

Lokomotiv-Zagreb – Gorica 1:1

Hát kb. erről beszéltem – írtam...4,5-es szorzón lett x. Ahelyett, hogy egy győzelemmel és két pont előnnyel fordulnának a vasutasok az utolsó kanyarra, most csak a győzelem jó Budimíréknak Eszéken!

Atletico-Sociedad 1:1

Hááát nem erre számítottam. Azt gondoltam 1:0 után, hogy rárúgja a következőt is a hazai csapat, és 2:0-al lezárja a bajnokságot az Atleti. Nagyon alibi második félidő volt, megérdemelt vendég egyenlítéssel, ami El-indulást ért számukra – itt szerencsésen jött az alaptipp.

Hajduk-Rijeka 2:3

Végig egy lépéssel előrébb jártak a vendégek, a 1,5 over már az első félidőben megvolt. Tovább él a rijekai remény!

Roma-Inter 2:2

Kétszer is lenyűgözött az Inter. A mérkőzést álomszerűen kezdte Conte Interje. Olyan okosan passzolták ki a Farkasokat, hogy öröm volt nézni, s 0:1 után azt gondoltam, hogy sima vendégsiker lesz. Aztán megültek a milánóiak, s a félidő végén a legrosszabb gólt kapni.
Néztem a második 45 percet, s öt perc után azt gondoltam, hogy egy életem egy halálom lesz még két gól! Eszelősen ment mindkét gárda, s úgy éreztem levegőben van a gól, de akkor 3,5 overt (1.22) gyenge szorzón adták...Igen, de ha vezet az Inter, akkor az első félidőből okulva rá kell rúgja a 3-ikat is, de ha a hazaiak szereznek vezetést, akkor meg úgyis jön a cseredömping az egyenlítés/fordítás jegyében. Hát az utóbbi történt, de meg kell mondjam, hogy 2:1-es vezetés után nagyon jól játszott a Roma. Hiába jött Lukaku, meg Eriksen, macska egér párharc folyt a pályán, alig-alig ért kapu elé a Nerazzurri. Viktor Moses játékát mindig nagyra tartottam, tagja volt a Chelsea Európa Liga győztes csapatának Lukakuval, még '13-ban! Most a harcossága miatt – egy elvesztett labda után támadt vissza azonnal – a semmiből jött össze az egyenlítést hozó 11-es, ami másodszor is lenyűgözött!

Úgy vélem, hogy az Inter meccsén duplán is szerencsém volt! Az Atleti találkozóján szintén az utolsó percekben állt meg az alaptippem.

A sikerek ellenére úgy látom, hogy talán túl sok kockázatot vállaltam tegnap, nem fogja majd mindig Fortuna a kezemet!

Üdv, barátsággal:
Sound

Drága Fogadótársaim

Ma két eseményt ajánlok figyelmetekbe:

19:00
Sheffield – Everton
Első szándékú tipp: 1,5 over 1.44


Meg akartam írni Guruban, de sajnos a délelőtti ügyintézésem elcsúszott, így lett volna 10 percem prezentálni az elemzést...Hazai oldalon még mindig él a remény (halványan) az Európa ligára, és újoncként Sheffielben mindig nagy a lendület. Az Evertonnak egyrészt tök mindegy, másrészt van egy raklapnyi hiányzója, ráadásul idegenben már 35 gólt kapott a szezonban, ami majdnem kettes átlag!

21:45
Juventus-Lazio
Első szándékú tipp: 1x 1.16


Jó vékony a szorzó, ki kell várni, hogy mikor érdemes rakni. Ha rápillantunk a tabellára, és az aktuális formákat elemezzük látjuk, hogy pocsék időszakot él mindkét gárda. Az első nyolc helyezett közül a római sasoké a legrosszabb!! Azzal, hogy csak döntetlent játszott az Inter, meg az Atalantra, egy hazai győzelemmel nyolc egységre hízhat a Zebrák előnye! A scudetto szempontjából ez most kulcsmeccs, s azt gondolom, ha egy Leccétől ki tud kapni a Lazio, és idegenben nem bír az Udinese csapatával..., akkor mit akar a Juventus Stadionban. Persze ők a ,,mumusok", mégis úgy érzem, mintha az egy másik csapat lett volna az amelyik a szuper kupán és ősszel 3:1-re diadalmaskodott.

Barátság, üdv.:
Sound

Ivószünet!
Everton meccsén lesz még egy erős 5 perc; s benne egy gól: 1,5 over most 1.68


 Sziasztok!

Röviden a tegnapról – úgyis tudom, hogy imádtok sokat olvasni a megéléseimről...

Sheffield-Everton 0:1

Úgy éreztem 0:1-nél, hogy az ivószünet után rá kell pakoljon a hazai csapat. A számok mind mellette voltak: idegenben sebezhető liverpoliak, hazai pályán veretlen United – viszont a játék addigi képe nem! Végül Ancelotti filozófiája érvényesült, kaput eltaláló lövés nélkül lehozta a meccset az Everton!
Tanulság: Higgy a szemednek! Nem a számok a MINDEN!

Juve-Lazio 2:1

Nem akarok sokat írni – tudnék -, mert sztem mindenki ezt a meccset nézte tegnap este. Az első félidő közepén azt láttam, hogy a sasoknak a labdakihozatal sem megy, és jól játszanak a Juve kulcsemberei Ronaldo kivételével! Ráadásul amire nehezen fel tudott állni támadáshoz a Lazio - talán kétszer - , azt láttam, hogy elfáradnak a római játékosok. Ezért fogadtam a hazaira, bár Immobile elrettentő kapufája megijesztett (szokásos elpasszolás előzte meg). Aztán 3 perc két gól (lsd elmélet korábban), elszórakozott CR helyzetek, és a végén meleg pite, hazai kapusbravúrral...

Hamarosan – koradélután írom a mai szettet is!
üdv.:
Sound

Drága Fogadótársaim

A tegnapi felemás nap után két olasz meccset ajánlok figyelmetekbe:

19:30
Atalanta-Bologna
Első szándékú tipp: 2,5 over 1.33


Annyira bedől már az over szorzó, hogy szerintem az irodák kalkulált veszteséggel számolnak. Azt gondolom, hogy korán le fog esni a tipp azért, hogy élőben ne kopassza meg a fogadótársadalom a bankot. Nincs sokat beszélni a tippről, mert két overes csapat feszül egymásnak, hazai oldalon nem lesz Ilicic – egy fegyverrel kevesebb.

21:45
Sassuolo-Milan
Első szándékú tipp: x2, már csak 1.22


A nap elején 1.33-ról indult a kétesély szorzója...a többit beleírtam a Guruba!

Úgy, gondolom, hogy a mai nap sima!!!

Üdv, béke:
Sound