Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum június 01, 2016, 23:06:22
Én erre tippelek: The Man in The High Castle

Amúgy majdnem tökéletes időpontban küldted a hsz-t ;D 22:22:25

Igen ez az....

Köszi

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 26, 2016, 09:54:02
Ghastly, ha még mindig nem láttad az évadzárót, akkor innentől ne olvass tovább.  ;D Nekem ez a záróévad csalódás volt. Összességében egy jó sorozat volt, mely simán megérdemli a 8-as pontszámot, de ez a záró évad és a zárás nem volt méltó a sorozathoz. Túlságosan kiszámítható volt és semmi extra sem volt benne. Szerintem biztosra akartak menni, ezért nem mertek váratlant húzni. Mindenki várta a Burton - Hood csatát (mert tudtuk, hogy Burton tette el láb alól Rebeccát), de azt is eléggé elkapkodták... Többet vártam Bunkerék harcától is. Egyedül Brook volt pozitív dolog a 8. részben az előzőben pedig Job zárása. Vártam valami csavart, vagy valami hatalmas harcot, vagy hogy lerombolnak és felrobbantanak mindent, de hát túl nagyok voltak az elvárásaim. Ezeket az elvárásokat a sorozat fektette le és tartotta is a 4. évad kezdéséig. Ettől függetlenül reménykedek még egy spin-offban.


Jah tutira mentek :D Egyes sorozatokba nagyon elrontják a lezárást, inkább legyen egy ilyen normális vége, minthogy azzal záródjon hogy Sugar bedilizik vagy Job besokall és felrobbantja banshee-t :D Szerintem korrekt kis sorozat volt, 10/8-at simán megérdemli összességében!

Idézetet írta: Ghastly Dátum június 04, 2016, 17:58:43
Job besokall és felrobbantja banshee-t :D
Látod, tudsz te, ha akarsz.  ;D  Az egy jó lezárás lett volna.  :great:

Top Gear
Én hatalmas rajongója voltam az eredeti TG-nek, és aztán mérhetetlenül csalódott, mikor annak a műsornak vége lett. Kíváncsi voltam, kikkel pótolják majd a BBC-nél minden idők egyik legjobb műsorvezető trióját. Joeynak Matt LeBlancnak még örültem, mert ő vicces, de Chris Evans maga a borzalom. Ezt szerintem mindenki tudja és ezt még a többi szereplő sem tudta/tudja ellensúlyozni. Kevés unszimpatikusabb személyiség van a TV-ben, mint ő. Ennek ellenére leültem és próbáltam megnézni az első részt, ami borzalom lett. Nem tudnék egy teljes kritikát írni, ugyanis végig se bírtam nézni. Egyedül LeBlanc volt jó, de ő egyedül képtelen elvinni egy ilyen műsort a hátán. Evans pedig többször is bizonyította, hogy egy tehetségtelen barom, akinek semmi keresnivalója a médiában.
Szerencsére ősszel jön a Grand Tour Clarksonékkal, ami nagy valószínűséggel egy újabb kiváló autós műsor lesz.

Elsőre azt hittem, hogy Captain America (Chris Evans) újított...  ::)  ;D

Régen írtam. Túl vagyok megint egy-két sorozat évadon.

Jinx - Pazarul felépített dokumentum sorozat. A fickó egészen elképesztő arc benne, és a vége.. 10/10
Pozzato-t kérdezem, a Making A Murderer is hasonló stílus és színvonal?

Better Call Saul 2. évad - magyarul Saul fi.. ő... ja nem. Kicsit más stílus, mint a Breaking Bad, de a karakterek ugyanolyan jól fel vannak építve, mint Walter White-éknál. Nem csalódtam a második évadban sem. 9/10

Daredevil 2. évad - csak ezt az egy képregény sorozatot nézem. Egy kissé túltolták a nindzsákat, de összességében bőven fogyasztható volt. Fisk, és Punisher jeleneteit bírtam a legjobban (utóbbival a háztétős rész nem csak nálam volt az évad egyik legjobb jelenete). 8/10

True Detective 2. évad - Az elsőben két brutálisan jó színész (McConaughey és Harrelson) alkotott nagyot. A nyomozós szál (valójában a két főszereplőről szólt az egész évad) igazából semmi extra nem volt, de maga a hangulat, és a színészi játék igen magasra rakta a lécet. Szóval féltem a második évadtól. Egyrészt nem voltak kedvenceim a színészek. Se Colin Farrell-t, se Vince Vaughn-t nem igazán bírtam, és még a kritikák is gyengébbek voltak. Végül rászántam magamat, és darálás lett a vége. Ha ezt hívják manapság gyengébb "teljesítménynek" a kritikusok, akkor még sok ilyet kérek. :) Nem tudok a színészgárdára rosszat mondani. McAdams, Kitsch, Farrell és Vaughn is hitelesek voltak, a sztori pedig érdekesebb volt, mint az első évadban. 9/10

+1 újranézés:
Elit alakulat - "A tábornok"-ot (Patton) néztem, és volt benne szó a 101-esekről, Bastogne-ról, így kedvet kaptam hozzá megint. Igazság az, hogy a memóriám elég szita, de ennek a sorozatnak szinte minden jelenete beleégett az emlékezetembe. Érdekes volt most látni és felfedezni, hogy mennyi fiatal színész kezdte itt a karrierjét, akikből azóta ismert sztár lett. Michael Fassbender, James McAvoy, Tom Hardy, de Simon Pegg, Tom Hanks mellett a fia, Colin Hanks, és Dominic Cooper (Need For Speed, Preacher) is feltűnnek.

Egyébként, csak én látom úgy, hogy nagyon megugrott az utóbbi években az igazán minőségi sorozatok száma? Pedig elég kényes az ízlésem.  ::)

Making a Murderer is ugyanolyan jó.  :ok:

Igen ez így van. Sok a gyengébb sorozat még így is, de törekednek a minőségre, mert tudják, hogy a sorozatoké a jövő, nem a filmeké. Egyre több és jobb minőségi sorozat, és az csak folytatódni fog (jövőre például American Gods stb.).

Better Call Saul második évada szerintem megint erős lett, ahogyan a Daredevil is. Ráadásul a Punisher kap saját sorozatot is.  8)
Én Gomorrának a második szezonját tolom. Őszinte leszek, vannak benne zseniális részek, a kép világ mindig erős, de eddig valami hiányzik a sztoriból, plusz a két kedvenc szereplőmnek szó szerint lőttek...
Wayward Pines 2. évada eddig csak vergődés, nem igazán tudtak megújulni, plusz úgy néz ki, hogy nem csak az egyik jó karakter esik ki a sorozatból, hanem még egy. Eléggé elkeserítő, így lehet ezt is kaszálni fogom, ahogyan az Arrow-val tettem.
Path 1. évadját sem olyan régen tudtam le. Színészi játék nagyon erős volt, sztoriban voltak érdekes dolgok, én ajánlanám, de kicsit elvont.
Mostani kezdésekből:
Preacher szerintem jól kezdett, ahogyan az Outcast is (horror sorozat, ördögűzés stb.).

Júniusi kezdésekből a Wrecked ajánlom (Lostos stílus, csak vígjátékban..leesik egy repülő és a túlélők mind másnak adják ki magukat), illetve a Queens of South (drogkartellnek női vezetője van..asszem valami ilyesmi téma), Dead of Summer (nyári táboros horror téma), Feed the Beast (David Schwimmer új sorozata), Animal Kingdom (elvileg eléggé ütős dráma).

Amúgy a másik érdekes téma, hogy míg anno a mozis sztárok ódzkodtak a sorozatokról, addig mára eljutottunk oda, hogy a legnagyobb sztárok is vállalnak egy mini-sorozatot.
Fargo 3. évadában Ewan McGregor a főszereplő, de kap saját sorozatot Daniel Craig, Tom Hiddlestone sorozata nemrég ért véget, és ez még csak a kezdet. Igaz ezek a hírességek csak minisorozatokat vállalnak, de ez is haladás. Régebben ez elképzelhetetlen lett volna.

Üdv, a The 100   című sorozatot nézte már valaki? Érdemes belekezdeni?

Idézetet írta: csingacsgukanyja Dátum június 11, 2016, 18:36:00
Üdv, a The 100   című sorozatot nézte már valaki? Érdemes belekezdeni?

Első pár rész nyálas tinidráma de kb 5 rész után kezd durvulni a dolog.
Az első évad második fele és az egész második évad nagyon tetszett, de a harmadik évad kb 5 részénél abbahagytam. Összességében ha valaki túléli az első 5 rész picsogás után jön másfél évad ami nagyon fasza.

Idézetet írta: nasgur Dátum június 11, 2016, 19:36:40
Első pár rész nyálas tinidráma de kb 5 rész után kezd durvulni a dolog.
Az első évad második fele és az egész második évad nagyon tetszett, de a harmadik évad kb 5 részénél abbahagytam. Összességében ha valaki túléli az első 5 rész picsogás után jön másfél évad ami nagyon fasza.
Köszönöm.

Casual
10 részes dramedy. Szerintem semmi extra nincs benne, mégis ledarálod egy 5 óra alatt. Fél óra minden rész, de valahogy nem lehet abbahagyni. Vannak benne kellemetlen helyzetek, amikor még én is kínosan éreztem magam (ettől is jó ez a sorozat). Három emberről szól gyakorlatilag a sorozat: Anya, lánya és az anyuka fiútesójáról, akihez beköltözött a család, miután anyuka válni készül. Előtérben az anyuka szingli élete, hogyan próbál újra randizni 40 éves fejjel, a tinédzser lánya pedig hogyan próbál felnőni.

Preacher
Preacher jól kezdett, de a harmadik részre indult be igazán. A bolond vámpír nálam már most év mellékszereplője díj fő esélyese, na meg a két béna angyal.  ;D  Feelgood sorozat.

Wrecked
Repülőleesős vígjáték. Nem tudom hova tenni a sorozat. Többet várnék tőle, ugyanakkor rövidnek érzem a részeket. Olyan mintha túl korán vége lenne. Vannak benne nagyon jó helyzetek (mikor nem tudnak fejből egyetlen egy telefonszámot se), de valami mégis hiányzik a sorozatból. Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki belőle.

Gomorra 2. évad
Mint említettem, valami hiányérzetem volt a 2. évad kapcsán. Erős volt az érzelmi szál, kiváló felvételek születtek, de kevesebb volt az akció és még valami plusz hiányzott. Ennek ellenére így is 8 pont feletti évad lett volna ez, de olyan erős befejezést csináltak, hogy azt kell mondjam a második évad jobb lett, mint az első (közel a 10-es pontszám). Hihetetlen utolsó részt csináltak, nem akarok előre spoilerezni, de aki nem kezdett bele még a sorozatba, az gyorsan lásson hozzá. Eredeti nápolyi nyelvjárásban még erősebb sorozat.
Szerencsére jön a harmadik évad (legalábbis olasz forrásoknál ezt láttam kiírva), kíváncsi vagyok, hogyan folytatják majd.


Trónok Harca 6. évad

Az utolsó két részt néztem meg tegnap este, előtte lévő nyolcat ledaráltam már pár nappal ezelőtt. Felmentem utána IMDB-re, mert rohadtul kíváncsi voltam, milyen pontozásokat kapott a 9. és 10. epizód. Nem mondom, hogy meglepett, de azért ettől függetlenül is páratlan (én legalábbis ilyennel még nem találkoztam, vagy nem rémlik), hogy mindkettő 10/10-es!! És több tízezer szavazatról van szó. Epic...  8) Nálam az első évad volt rettentő erős (könyvben is). Nem volt annyi szereplő, de mindegyik tökéletesen ki volt dolgozva, megvolt a helye, szerepe. Aztán szépen lassan kuszálódtak össze a szálak, egyre csak jöttek az újabb és újabb szereplők, ment a tologatásuk a térképen, a tél meg csak egyre közeledett, de valahogy mégsem akart ideérni. Jelentem, a tél végre itt van, megjött, a szereplők a helyükre kerültek, válaszokat kaptunk, újra beindult a gépezet, kezdődhet a finálé. :beerchug: Az utolsó két rész 10/10 nálam is, de az évad egészében is közel jár a maximumhoz.

#178 június 28, 2016, 13:00:09, Pozzato
Meglepődve tapasztaltam, hogy senki sem ajánlotta a Ray Donovant (még én sem..).
Ray Donovan:
Egy jelenleg is futó drámasorozatról beszélünk, ahol a sorozat címe, egyben a főszereplőre is utal. Ray egy problémamegoldó ember, aki nem mindig (sőt szinte soha) teszi ezt tiszta eszközökkel. Sztároknak segíti az életét (zsarolások és egyéb kényes ügyek megoldása), illetve a rokonainak próbálja könnyíteni a helyzetét. Családjában rengeteg a probléma, zűrös börtöntöltelék apa, fura testvérek, idegesítő feleség, lázadó gyerekek. Ray alapjáraton egy szűkszavú ember, aki inkább cselekszik, mint beszélne. Lesz itt gyilkosság, zsarolás, akciók, drámák. Összességében nekem egy kellemes csalódás a sorozat. Az első évad szerintem eléggé jóra sikeredett, a második gyengébb volt ezt be kell vallani, de a harmadik évad és annak az évadzárója kifejezetten jó volt. Aki magyarul szeretné megtekinteni a sorozatot, az is nyugodtan megteheti, mert ha jól emlékszem mind a három évad, illetve a most megjelenő negyedik is szinkronosan jön. Persze annak ellenére, hogy kiváló sorozat és jó színészek vannak benne ( Liev Schreiber, Jon Voight, Eddie Marsan), vannak hibái is sorozatnak (idegesítő gyerekszínészek, túlságosan erőltetett múltbéli dolgok és néha kevésbé alátámasztott és felesleges viták).
8/10 nálam így egybe az egész három évad, kíváncsi leszek a negyedik milyen lesz.

! No longer available

#179 július 18, 2016, 16:32:16, Pozzato
Erős nyarunk van, már ami a sorozatokat illeti.
Amik folytatódnak:
Ray Donovan 4. évad (még mindig erős sorozat), Suits 6. évad (szódával elmegy, de már nem a régi), Wayward Pines 2. évad (vannak egészen jó részek azért), Power 3. évad (50 cent "maffiás" sorozata, nekem még mindig az egyik legkellemesebb csalódás), Mr. Robot 2.évad (nem kell hozzá leírás, mert etalon), Casual 2. évad (egyre érdekesebb és kínosabb témákat boncolgat), Ballers 2. évad (amerikai focis, Dwayne Johnsonos, szinkronos, Entourages), Aquarius 2. évad (Manson üldözéséről szól Mulderrel a főszerepben).


Amik most kezdtek:
Stranger Things (IMDB: 9,2  13 ezer szavazat): horror sorozat ilyen 80-as évek stílusában, szerintem nagyon fain volt, netflixes és így szokás szerint kidobták az első évadot egyben.
Wrecked (IMDB: 6,8  1000 szavazat) : Szerintem vicces és vannak elgondolkodtató dolgok benne, semmi extra, de kellemes nyári sorozat.
Preacher (IMDB: 8,5  15 ezer szavazat): Erről is esett szó, engem megfogott és kiváló karakterek vannak benne (Jesse, vámpír, angyalok stb.), kicsit lassú sorozat, de kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz az igazán nagy robbanás.
Vice Principals (IMDB: 8,5 200 szavazat): Igazgatóhelyettesi harc kezdődik, az HBO vígjátéka, mely rögtön jön is ki szinkronosan. Pont ma kezdett.
Outcast (IMDB: 8,0  6000 szavazat): Horror, ilyen ördögüző stílusban. Lehetne kicsit jobb is, de bőven felüdülés az elmúlt évek horror sorozatai után.
Night of (IMDB: 9,1 3600 szavazat): HBO újabb drámája. Jól megfogalmazták a sorozatjunkien: "egy gyilkosságról szól, nem neveznék kriminek, de talán még bűnügyi sorozatnak sem". Egyelőre egy rész alapján nekem tetszik, azt hiszem lesz szinkronosan is..


Persze ezeken kívül is vannak még sorozatok, ezek azok, amiket én is követek idén nyáron. Szerintem egészen jó a felhozatal, sőt lehet jobb, mint egy téli szezonban..