Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Big Little Lies
Írtam a sorozatról három rész után, tegnap délelőtt láttam a zárást, most olvastam a sorozatjunkie elemzését, és mindenben egyetértek velük. Jó kis sorozat volt. Nagyon erős témákba mentek bele és azt vártam, hogy a végére ki fog hűlni a sztori, de jó zárást kapott a sorozat (évad?). Úgy gondolom mindenki kiváló volt a szerében, de talán Celeste és Perry csatáját házasságát érdemes kiemelni. Alexander Skarsgard fantasztikusan játszotta a pszichopata bántalmazó férjet, míg Nicole Kidman a bántalmazott nőt. Egyértelműen kiemelném még Shailene Woodleyt, aki gyönyörű és remélem látható lesz még pár komolyabb sorozatban/filmben. Kisfia Ziggy pedig komoly színésztehetség, kár hogy eltékozolják majd a Sheldonként. Aki szeretne nézni egy végig izgalmas, drámákkal és problémákkal teli 7 részes alkotást, amiben kiváló színészek játszanak fantasztikusan, az ne habozzon belekezdeni. Sokszor elgondolkodtató lesz, hiszen nem egyszerű látni, tönkrement házasságokat, gyerekek vagy szülők közötti erőszakot és még lehetne folytatni.
8/10


Iron Fist
Nem sikerült befejezni (10. rész után kasza). Aki megnézi a teljes évadot az nyugodtan leírhatja milyen volt, nekem ennyi elég ebből a szemétből.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 04, 2017, 20:11:05
Iron Fist
Nem sikerült befejezni (10. rész után kasza). Aki megnézi a teljes évadot az nyugodtan leírhatja milyen volt, nekem ennyi elég ebből a szemétből.

Végignéztem(szenvedtem).  ;D Ha nem lenne Defenders, legkésőbb a 6-7. résznél kaszáltam volna én is. Voltak benne érdekes szereplők, elsősorban Ward és Harold, de a főszereplő karakter"fejlődése" teljesen hiteltelen volt, a logikátlan baromságokat meg reggelig lehetne sorolni. Olvastam a karakter eredeti történetét, szerintem ebben sokkal több volt:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vas%C3%B6k%C3%B6l#Daniel_Rand

Ehhez mit szólsz?

http://www.imdb.com/title/tt1837492/?ref_=nv_sr_1

Idézetet írta: secretariat Dátum április 04, 2017, 20:58:32
Végignéztem(szenvedtem).  ;D Ha nem lenne Defenders, legkésőbb a 6-7. résznél kaszáltam volna én is. Voltak benne érdekes szereplők, elsősorban Ward és Harold, de a főszereplő karakter"fejlődése" teljesen hiteltelen volt, a logikátlan baromságokat meg reggelig lehetne sorolni. Olvastam a karakter eredeti történetét, szerintem ebben sokkal több volt:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vas%C3%B6k%C3%B6l#Daniel_Rand

Ehhez mit szólsz?

http://www.imdb.com/title/tt1837492/?ref_=nv_sr_1

Igazad van, ebben több lett volna, pláne, ha Kun-Lun városából többet mutatnak. Érdekes lett volna, hogyan fejlődött Iron Fisté (bár lehet az utolsó 3 részbe volt róla szó). Nekem ez így csalódás, mert pofátlanság így bemutatni az univerzum egyik legnagyobb harcosát.

Egyre inkább azaz érzésem az ilyen "szuperhősös" sorozatokkal kapcsolatban, hogy csak a minél gyorsabb bevételekre mennek rá, és nem terveznek hosszútávra. Így a minőségnek annyi. Az Arrow-nál, ha jól hallom észbe kaptak, mert az ötödik évadra összeszedték magukat (egyre többen dicsérik). Ellenben a Flash-sel, amit szidnak egy csomóan, de én már egyikhez se térnék vissza.

13 Reasons Why-ba belenéztem a pilotba, szerintem a héten lepörgetek belőle pár részt, de csak jót olvastam. Állítólag jó kis casting volt (pár perc alapján nekem is szimpatikusak voltak a szereplők, meg is örültem, hogy nem Selena Gomez játszik benne). Jövőhétre már többet tudok majd róla mondani. A sztori engem érdekel, hogy mik voltak a kiváltó indokok a lány öngyilkosságára, illetve hogyan oldják meg ezt ennyi részben.

Amúgy a héten Prison Break.  8)   Tudom, nem lesz olyan már (mint az első két évad), de azért egy kis retro érzés meglesz.

#288 április 10, 2017, 21:52:55, Pozzato
13 Reasons Why
Ma lett annyi időm, hogy elkezdjem, terveztem egy részt és utána egy gyors pilot írást, de már a harmadiknál járok. Eléggé magába szívott a sztori. Szóval az alapeset, hogy egy lány elmeséli, miért is lett öngyilkost. Mindezt kazetták segítségével, amiket az érintettek kapnak meg. Bemutatja azokat a barátait, akik miatt erre a rossz dologra szánta magát, illetve egy adott szituáció szerint történtek (eddig) a bemutatások (legjobb barát, első szerelem stb.) Nem láttam túl sok tinikről szóló sorozatot (talán a narancsvidék jut elsőre eszembe), de ez nagyon odarakták. Pörgős, érdekes, jó karakterek vannak benne, mostani fiatalok (és felnőttek) problémái, sokszor meg is állítottam és elgondolkoztam pár mondaton. Azt hittem az elején, hogy zavaró lesz ez a folyamatos jelen-múlt váltás akár egy képen belül is, de simán megszokja az ember, sőt pont illik is a sztorihoz.
Kezdésnek én egy 8-8,5 körüli pontszámot adok, de ha így folytatják, akkor simán 9 felett végez nálam a sorozat.


Prison Break
Langyos kis kezdés volt, de legalább láttam a régi arcokat. Kár, hogy Mahone nem lesz benne, de Sucre belépője például rohadt vicces volt, bár engem inkább már csak a retro tart a sorozat mellett, mert a sztori annyira nem kötött le.



u.i.: Ami még tetszik a 13 Reasons Why-ban, hogy amíg Hannah él, addig világos fényekkel dolgoznak, amikor viszont a jelent mutatják, akkor sötét tónusokkal.

Bezony az Arrow esetén észbekaptak, nagyon komoly most a sorozat a legújabb főgonosszal. Nem spoilerezek, de azért ritkán volt ennyire jól eltalált rossz ember, mert Darkh az minden volt, csak nem valóságos, Slade Wilson hasonló, Ras al Gul még azért vállalható. Viszont a mostani ellenfél na az igen, azzal meggyűlik Oliver baja erősen, kár hogy 1 hónap pihi van most  :(

Prison Breaknek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Én is vártam nagyon, imádtam azt a sorozatot, de valamiért az első két rész nem fogott meg annyira, hátha kiderül valami nagyon ördögi dolog Michaelről és akkor lesz izgalom :D


13 Reasons Why

Azt gondoltam, hogy majd a 8-10. rész környékén ellaposodik a sorozat, de azt kell mondjam, hogy csak egyre jobb lett. Tényleg igaz, hogy sok sorozatot gyárt a Netflix, és sokkal mellé is nyúl, de van ami iszonyatosan betalál. Mint ahogyan ez is. Fokozatosan lett egyre jobb a sorozat, remélem készítenek belőle második évadot. Hannah folyamatosan mutatta be, hogy épp melyik gimis osztálytársa milyen is valójában, illetve milyen mostani problémákkal küzdenek a tinik. Úgy gondolom, inkább érdemesebb lenne ezt a sorozatot levetíteni sulikba elrettentő példaként, mert biztosan sokan okulnának belőle a tanárok és a diákok is.
Rengeteg rossz dologgal néznek szembe a mostani fiatalok, de a legfőbb probléma, ahogyan egymással bánnak. Nem hittem volna, hogy erre a filmre ennyi jó gyerekszínészt össze lehet szedni, de talán senkire se lehet panasz.
Ne csak a pozitívumokat emeljem ki, voltak benne logikai buktatók is, ebből a szempontból is nem előnyös, ha folyamatosan ugrálsz az időben. Olyan 2-3 hibát vettem észre ezek miatt, amik nem igazán stimmelnek a sztoriban, de nem vesz el a történetből sokat, sőt sokaknak fel sem fog tűnni.
Nem hittem volna, hogy ilyen vége lesz, talán a 12. rész volt számomra  a legerősebb, de egyikre se mondanám azt, hogy ez most gyenge volt. Hannah végül összefoglalta és elmondta, hogy miért is lett öngyilkos, ezzel kapcsolatban én meglepődtem, hogy mennyire nyíltan mutatták ezt.

Kisebb hibák miatt nem 10/10, de egy 9 vagy 9,5-et simán megér, mert az idei év nagy meglepetése ez a sorozata.

Akkor ez meg lesz nézve, csak nem tudom mikor jutok el odáig. Mindenesetre várólistán van. :redchug: Nekem ennél a filmnél ugrott be az, hogy kötelezővé tenném a vetítését sulikban. Nem olyan régen láttam, a fiatal Foster hatalmasat játszik benne:

http://www.imdb.com/title/tt0288439/?ref_=nm_flmg_act_40

Idézetet írta: secretariat Dátum április 24, 2017, 21:00:01
Akkor ez meg lesz nézve, csak nem tudom mikor jutok el odáig. Mindenesetre várólistán van. :redchug: Nekem ennél a filmnél ugrott be az, hogy kötelezővé tenném a vetítését sulikban. Nem olyan régen láttam, a fiatal Foster hatalmasat játszik benne:

http://www.imdb.com/title/tt0288439/?ref_=nm_flmg_act_40

Nekem is kicsit elhúzódott, de megérte befejezni. A kádas jelenet Hannah-val erősre sikeredett, még akkor is, ha kicsit hatásvadász. Pár helyen olvastam, hogy Alex volt az egyik leggyengébb szereplő a sorozatba én pont őt emelném ki, illetve Justint, hogy mennyire jól formálták és alakították a karaktereiket. Amúgy remélem a főszereplő Hannah-t még viszontlátjuk pár nagyobb szerepben mert jó kis színésznő válhat belőle.

Ha már jó és érdekes jelenetek, akkor nem szabad elmenni a Fargo 3x01 légkondis részénél. Mikor tudod mi fog történni, várod is és meg is történik és egyszerre elborzadsz és nevetsz rajta, na az jó. Nem volt egy zseniális rész szerintem, sőt évadkezdésnek gyenge is, de a zenék maximálisan kárpótoltak, illetve ez a jelenet is. Persze végig fogom nézni az évadot, mert mégiscsak Fargo, de sokkal jobb folytatásban reménykedek.

American Gods
Eléggé elképzelhető, hogy ez is egy rétegsorozat lesz. Benne van az overhype is, hiszen Bryan Fuller készítette (Hannibal), ami meg is látszik a sorozat első részén (és majd a többin is). A sztori az Istenek harcáról szól röviden és tömören. Iszonyatosan látványos volt a premier, hihetetlen színkavalkád, nagyon jó ábrázolás. Szereplők párbeszédei is jók voltak, sok vicces jelenet volt, néha már túl is tolták a dolgokat. Mi lehet a hátránya?
Az emberek nem igazán fogják érteni a sorozatot (azért Neil Gaiman könyve sem egyszerű), de úgy gondolom jól fogott bele a Starz. Szerintem nagy potenciál van benne. Ha így folytatják ez lehet a Starz újabb nagy dobása.
8/10


Még volt időm egy Fargo második részre, ami azért egy fokkal jobb volt már, mint az első. V.M. Varga jó kis ellenfélnek tűnik, míg McGregor jól hozza mindkét főszerepét. Mary Elizabeth Winstead pedig jó kis nő.  8)

Közben láttam Netflixen, hogy a Making a Murderer elérhető már magyar felirattal is (feliratok.infón is láttam hozzá már), így aki kedvet érez egy jó kis 10 részes dokuhoz, az nyugodtan kezdjen bele, mert nem fog csalódni. Steven Avery hányadtatása nem semmi, kicsit néhol vontatott, de minden rész tartogat valami izgalmat. Hasonló, mint az HBO-s Jinx.

Pozzato!

True Detective 2.evadjat vagy Mr.Robot 2.evadjat nem nezted esetleg? :) Mindkettobol lattam az elso evadot, mindketto erdekes volt a maga modjan, kivancsi lennek, hogy erdemes-e ledaralni a masodik evadokat :D

Idézetet írta: peshark Dátum május 02, 2017, 20:16:21
Pozzato!

True Detective 2.evadjat vagy Mr.Robot 2.evadjat nem nezted esetleg? :) Mindkettobol lattam az elso evadot, mindketto erdekes volt a maga modjan, kivancsi lennek, hogy erdemes-e ledaralni a masodik evadokat :D

Mindkettőben minőségi romlás volt, mondom ezt úgy, hogy a Mr. Robot második évadját nem láttam végig, mert kaszáltam a sorozatot. Ugye a True Detective-ek antológiai sorozat, tehát minden évad más sztoriról szól. Így lehet, ha valaha elkészül a harmadik évad akkor az jó lesz, mindenesetre a 2. évad sokaknak kiverte a biztosítékot. Elvileg Pizzolatto három évadra kapott lehetőséget, de nem úgy néz ki, hogy lesz ebből valami.
Szerintem vannak ezeknél jobb 8-10 órás sorozatok is, amiket le lehet darálni, mert szerintem te is csalódni fogsz bennük, bár embere válogatja.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 02, 2017, 20:28:14
Mindkettőben minőségi romlás volt, mondom ezt úgy, hogy a Mr. Robot második évadját nem láttam végig, mert kaszáltam a sorozatot. Ugye a True Detective-ek antológiai sorozat, tehát minden évad más sztoriról szól. Így lehet, ha valaha elkészül a harmadik évad akkor az jó lesz, mindenesetre a 2. évad sokaknak kiverte a biztosítékot. Elvileg Pizzolatto három évadra kapott lehetőséget, de nem úgy néz ki, hogy lesz ebből valami.
Szerintem vannak ezeknél jobb 8-10 órás sorozatok is, amiket le lehet darálni, mert szerintem te is csalódni fogsz bennük, bár embere válogatja.
http://www.sorozatjunkie.hu/2017/03/29/true-detective-alakul-a-3-evad/

Alakul azért ez a Prison Break, hátha lesz egy olyan első évad feelingje, ami végleg a sorozat rabjává tett.  :D

Big Little Lies
Pozzato már írt róla, abszolút egyetértek vele. Minőségi munka (dráma), remek színészi játékkal. Az első rész egy kissé döcögött nálam, túl sok név, kapkodtam a fejem, hogy ki kicsoda, de aztán szépen belelendültem és a vége az lett, hogy két este alatt ledaráltam mind a hét részt. 8) A zárás is kimondottan tetszett, meg tudott lepni, a soundtrackjét pedig most is hallgatom. 9/10

https://www.youtube.com/watch?v=_p7mwsrsEQM

Én nekem vegyes érzéseim vannak a Prison Breakkel kapcsolatban. Meglepődtem, hogy Wentworth Miller mennyire gyenge színész. Sokszor szinte irritált a vásznon (régebben nem voltak ilyen problémáim vele kapcsolatban). Sajnos a heti részre még nem volt időm, de majd hétvégén remélem meg tudom tekinteni a heti sorozataimból párat (Fargo, Prison Break, American Gods és még lehetne sorolni..). A feeling még meg van, de már közel sem olyan erős, mint az első évadoknál. Örülök, hogy visszatértek, de én nagy valószínűséggel nem néznék meg belőle még egy évadot. Én megmondom őszintén, többet erőltettem volna Sucra vagy T-Bag szerepét (lehet a heti részben már többet voltak), mert azért ők nem rosszak, de nekem Mahone szerepeltetése hiányzik leginkább.

Pár gondolat még néhány sorozatról, amikre volt egy kis idő utazások alatt az elmúlt hetekben:
- Gotham: Rengeteg jó karaktert pocsékolnak el, de legalább Bruce végre kezd beérni és körvonalazódni látszik Batman szerepe.
- Into the Badlands: Amiért néztem az első évadot, az a nagyon látványos és kiváló koreográfiával rendelkező verekedések voltak. Na ez már annyira nincsen meg a sorozatban, ami nagy kár. Inkább ezek az érzelgősebb részek nyertek teret, Sunny és M.K. karaktere is elpuhult, az egyetlen érdekes szál az özvegy benne. Remélem az évad végére felpörögnek az események.
- Brooklyn Nine-Nine: Jó. Még mindig. Voltak hullámvölgyek az elmúlt évadokban, de most a visszatérés óta mindig szívesen nézem azt a 20 percet. Egyre több szerep jut Crews-nak, akinek a karakterét nagyon jól használják.


Ami a hét híre szerintem, hogy Donald Glover újabb sorozatot készít, mégpedig a Deadpool animációs sorozatát. Nem nagyon szoktam animációt nézni, de erre biztos rátekint, mert a faszi nagyon ott van a szeren (Atlanta).