Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum június 10, 2017, 21:29:49

Lehet, ha 15-16 epizód, akkor simán jobb lett volna. Egy húzás volt, ami tetszett, az a Scofield kezes trükkje, de mintha már valahol láttam volna (ha valaki tudja, nyugodtan írja meg, melyik filmben vagy sorozatban lehetett hasonló).

Egy olyan elég lett volna, mint a PoI sorozatzáró évadja volt, 13 résszel megfelelően kidolgozva és lezárva, nekem hiányzik az a sorozat meg kell hagyni.. Bár az utolsó évadban a magyar felirat annyira lassan jött, hogy vagy 3 részt inkább lefordítottam magamban mert nem bírtam várni  :bash: :D Mondjuk annak sokkal keményebb szövege volt, egy Prison Break, Arrow rész bármikor elmegy angol felirattal is, de a PoI azért kemény volt..  :D

Fortitude

Északi krimibe bújtatott angol drámasorozat. Egyszerre tűnik kriminek és valami természetfeletti történésnek is. Gavrilo reméljük nem ilyen környezetben tengeti mindennapjait, mert itt a jegesmedvék előszeretettel esznek embereket. A Spitzbergákon található településen mégsem a medvék, vagy épp a mínusz 30 fok a legnagyobb veszély, hanem maga az ember. Megölnek egy kutatót, és mivel csak néhány százan lakják a települést, lényegében mindenki gyanússá válik. Elég sok érdekesség van benne, például nem bomlanak le a hullák, ezért egy rákos fotóst kiutasítanak a szigetről, hogy haljon meg máshol. Nem kiemelkedő sorozat, de egész jó, és a látványvilág nem mindennapi.

Nem ilyen formában merül fel a sorozatban, de norvég fennhatóság alatt áll a terület ugyan, de csak korlátozásokkal. Egy korábbi egyezmény értelmében mi magyarok is bármikor odaköltözhetünk, teljesen szabadon. Jogunk van ott halászgatni, vadászgatni meg ha úgy ébrednék, hogy bányászni akarok valami olajat a jég alatt, akkor azt is megtehetem. Más kérdés, hogy ezt nehéz lenne összehozni, mert egy sor bürökratikus akadályba ütköznék, és ha esetleg le is győzném ezeket, akkor is valószínűleg az lenne a vége, hogy megenne egy medve. Van ott egy magbank, nem spermát tárolnak benne, hanem a világ összes növényének a magját. Ha esetleg lenne egy természeti katasztrófa, ami legyalulja a földet, akkor a maradék ember szimplán bemegy, elhozza a paradicsom és paprika magokat, és tádám, újra ehetünk lecsót.

Ultimate Fighter S25E08

Lehet nem is itt lenne a helye, hanem a Küzdősportokban, mindenesetre érdekes rész volt. Két bunyót nyomtak, amik együtt alig tettek ki néhány pillanatot, biztos izzadtak a vágószobában. A második egész király volt, Gallicchio kapta a pofonokat, és egy felütéstől földre is került. Úgy tűnt neki annyi, aztán hirtelen lábra ment, amitől egy nem jó guillotine-ba került, végül hátsó fojtással nyert. Mindkét stílus megkapta a magáét, érdekes volt látni. Egyikük sem volt túl komplex. Ezután jött az, ami miatt egyáltalán ide írok, csávókám már 40 ezer dollárnál jár a showban. Elmondja, hogy le volt égve, alig tudott enni, de ezt a pénzt okosan fekteti majd be. Mit vesz? Aranyat? A nagy lóf*szt :D Eddig is volt már néhány cukorkaautomatája, de akar venni még többet. Dőlni fog neki belőle a lé, az biztos ;D

Kár hogy elmarad a főbunyó, Dillashaw volt az underdog, megért volna pár fillért a győzelme. Garbrandt mentálisan egy 12 éves kislány szintjén áll.

Tegnap elkezdtem az Idris Elba: Fighter minisorozatot, egész jónak tűnik. Igazából egy dokumentumfilm arról hogyan válik profi kickboxossá. Itt még nem olvastam, gondoltam bevésem.

Bealudtam rajta, de az csak azért volt mert álmos voltam  ;D

Modern Family S08E20

Kimondták a nevem! "Tíííbor guy". Két fillért nem raktam volna rá soha, hogy egy amerikai sorozatban ez megtörténik ;D

Eszement játékok S05E01

Van három szoba, és az egyikbe be kell lépned. Az első szobában bérgyilkosok várnak rád, a másodikban egy oroszlán, ami már három hónapja nem evett, a harmadikban pedig hatalmas tűz tombol.

Melyik szobát választod?


A filmben az ÉLŐ oroszlán megtévesztő, de ha csak szóban teszed fel a kérdést akkor ok. :)

Idézetet írta: TiB Dátum június 23, 2017, 18:39:17
Eszement játékok S05E01

Van három szoba, és az egyikbe be kell lépned. Az első szobában bérgyilkosok várnak rád, a másodikban egy oroszlán, ami már három hónapja nem evett, a harmadikban pedig hatalmas tűz tombol.

Melyik szobát választod?



Az oroszlán, mert az már éhen halt. Mi a helyes válasz? ;D


Jól tippeltél Tomka, az oroszlán éhen halt. Igaza van bitangnak, kicsit megtévesztő a műsorban látott animáció. Én is erre tippeltem miközben néztem, de én úgy gondoltam, hogy kinyitom neki az ajtót úgy, hogy rögtön az ajtó mögé bújok, az oroszlán meg simán kiszalad. :D

Idézetet írta: TiB Dátum június 23, 2017, 20:19:19
Jól tippeltél Tomka, az oroszlán éhen halt. Igaza van bitangnak, kicsit megtévesztő a műsorban látott animáció. Én is erre tippeltem miközben néztem, de én úgy gondoltam, hogy kinyitom neki az ajtót úgy, hogy rögtön az ajtó mögé bújok, az oroszlán meg simán kiszalad. :D

Az is egy jó megoldás lehet. ;D

Pár sorozatom mostanában fejeződött be.

Gotham S03
Ez az évad volt is jó volt. Akadtak persze kilengések, de összességében élvezhető volt. Aki jó, főleg gonoszokra építő sorozatot akar nézni és még Batman világát is kedveli, ne hagyja ki. Viszont én itt kaszálom is a sorozatot. Magas lett a mérce, szerintem a sorozat elérte a csúcspontját. Remélem nem így lesz és majd egyszer visszatérhetek hozzá, de pár dolog idegesítő lett az elmúlt évadokban: Jim Gordon (ütni való a pali még mindig  ;D), halálból visszatérő főbb karakterek, Thompkins mikor "normális". Jim Gordon még mindig vállalhatatlan színész, ahelyett hogy fejlődne, évadról-évadra rosszabb lesz, ahogyan Thompkins is. Neki csak akkor ment, mikor az évad végén beadta a szert magának és megőrült. Na az jót tett a karakterének. A halálok pedig botrányosak. Gyakorlatilag egy szereplő sem képes meghalni, valahogyan mindig visszahozzák őket, ami nagyon elrontja az összképet. Én úgy emlékszem, hogy 7-8 évadosra tervezték a sorozatot, amit ennyi részen át nem tudom, hogyan oldanak meg. Spoiler: az sem fog segíteni a sorozatnak, ha a 4. évadban Bruce már elkezdi a kemény fiús esti verekedős témát.
Mi miatt nézem mégis? A karakterek. Az egyik legjobban megformált sorozatkarakterek vannak a Gothamben. Úgy vélem, az eredeti Batman filmekben is nekik kéne játszani a főbb gonoszok szerepeit (Pingvin, Nygma, Joker, Hugo Strange, Poison Ivy), de sajnos erre nincsen esély. Szerintem a sorozat meg fog indulni a lejtőn szép lassan és jobb ezt elkerülni.
Harmadik évadra így is adok egy 7,5-et.


Fargo S03
Nagyon gyengén kezdett az évad, aztán a végére szép lassan magához tért, viszont továbbra sem volt annyira erős, mint mondjuk az első vagy a második. Voltak kiváló részek (4., amit TiB is említett, a 8., amikor az erdőben megy a vérengzés, az a farönkös jelenet parádés :D, de a 9. is jó volt), a zárásra sem lehet panasz. Nekem ami a sorozat előtt tartott, az VM. Varga karaktere és monológjai, illetve Mary Elizabeth Winstead. Utóbbi átment hentelősbe, de ez nem is baj. Ha nem lett volna az a gyenge kezdés, akkor simán jobb pontszámot adok, de így is alulról karcolja a 8-at. A látvány továbbra is kiváló. Okay then.  ;D


American Gods S01
Nagyon vártam ezt a sorozatot, aztán megtudtam, hogy Fuller dolgozik rajta, akkor sejtettem, hogy itt fantasztikus képi világ lesz. Nem is csalódtam, mert tényleg így volt, végig jó volt nézni a sorozatot. Sokszor inkább a képek beszéltek a szavak helyett, jók voltak a különböző Istenek ábrázolásai is, illetve a párbeszédek is. Amiatt viszont nem fog tetszeni az embereknek a sorozat és sokan kaszálják is majd (és azt mondják, hogy mi ez a szar?), hogy a sztorit nem engedték bő lére. Ők inkább az alapokat fektették az első évadban, és az igazi háborút és a nagy csatákat a másodikra hagyták, ezzel viszont sok nézőt veszíthetnek. Az évad végén már várható volt a háború kezdete, de hirtelen vége is lett. Ki az akinek tetszhet? Aki kedvelte a Hannibalt, Leftovers (hasonló javulást várok ennél is a második évad kapcsán).
7-7,5 körül adnék rá.

VM Varga monológjai nagyon jól sikerültek, és jól is formálta meg a szerepet a színész. Szerintem konkrétan lejátszotta a "vászonról" Ewan McGregort. Tényleg elmaradt az első két évadhoz képest, lehet nem is kellene már folytatniuk, vagy vissza kellene találni az első évadhoz, már ha egyáltalán lesz negyedik felvonás. Amúgy én is rákerestem VM Vargára, mint az egyik részben a szereplők és van egy weboldala :D Saját felelősségre: http://www.vmvarga.com

Nekem McGregor csalódás volt. Többet vártam tőle, talán túl nagy volt a hype körülötte. Szerintem várniuk kéne kicsit, amíg valami jobb sztorit össze nem gyúrnak.

Közben jó hír, hogy az American Crime Story második évadában végül nem a Katrina hurrikán lesz a fő téma (az a harmadikban következik), hanem a Versace családról és a gyilkosságról lesz szó. Szereplői gárda se kutya, hiszen Penelope Cruz, Ricky Martin, Edgar Ramizer (Carlos the Jackal) játsszák a főbb szerepeket.

Bates Motelről valakinek tapasztalat? :) Erdemes belekezdeni?

Idézetet írta: peshark Dátum június 27, 2017, 21:05:59
Bates Motelről valakinek tapasztalat? :) Erdemes belekezdeni?

Eddig nem akartam belekezdeni, nem sok fantáziát láttam benne, de mivel már vészesen elfogytak a nyári szünet miatt a sorozatok, a beírásod miatt nekiültem. Vélemény egy rész után nem sok lehet, de arra elég volt, hogy folytassam tovább. Ha tartja legalább ezt a színvonalat, akkor szerintem megéri elkezdeni.