Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: peshark Dátum április 02, 2019, 22:14:56
Extreme Digital meglepett 1+1 honap ingyenes HBO Go-val, mi az amit semmikepp ne hagyjak ki? :D

Ha esetlég még nem láttad volna: ARANYÉLET!   :ok:

Továbbá, így hirtelen, a teljesség igénye nélkül:

The night of ( https://port.hu/adatlap/film/tv/aznap-ejjel-the-night-of/movie-176045 )

Szökés Dannemorából ( https://port.hu/adatlap/film/tv/szokes-dannemorabol-escape-at-dannemora/movie-207284 )

Quarry ( https://port.hu/adatlap/film/tv/preda-quarry/movie-178366 )

Éles tárgyak ( https://port.hu/adatlap/film/tv/eles-targyak-sharp-objects/movie-204227 )

A viszony ( https://port.hu/adatlap/film/tv/a-viszony-the-affair/movie-159670 )

A szolgálólány meséje ( https://port.hu/adatlap/film/tv/a-szolgalolany-meseje-the-handmaids-tale/movie-187812 )

Gomorra ( https://port.hu/adatlap/film/tv/gomorra-gomorra-la-serie/movie-157428 )

Na meg persze ott van az eddig 7 szezonos Trónok Harca természetesen, amelyik április 14-én folytatódik a nyolcadik, záró évaddal!  ;)

Idézetet írta: peshark Dátum április 02, 2019, 22:14:56
Extreme Digital meglepett 1+1 honap ingyenes HBO Go-val, mi az amit semmikepp ne hagyjak ki? :D
minden idők legjobb sorozatát se hagyd ki:
THE SOPRANOS
https://hbogo.hu/sorozatok/maffiozok/1-evad

itt pedig a 2. helyezett:
THE WIRE
https://hbogo.hu/sorozatok/drot-feliratos-valtozat/1-evad

Köszi mindenkinek, ezekbol csak osszevalogatok vmit  :great:

Előttem már leírtak egy csomó jó sorozatot, szóval nem bizonytalanítanálak el, szerintem meghosszabbítod azt a 2 hónapot  ;D

Én így tettem anno és nem bántam meg, például ennek hatására kezdtem el a Modern családot, mint ahogyan Lebron-féle hajvágós dokut is.

Közben volt pár előzetes, ebből leginkább a Gotham zárása fogott meg és Joker. Cameron Monaghan egyike a legtehetségesebb színészeknek, ahogyan hozta ezt a karaktert végig, zseniális. Emmy és Golden Globe alap szerintem. Tudom, sokak szemében Heath Ledger az etalon, de ez a srác bőven felülmúl mindenkit.
https://www.youtube.com/watch?v=0F7_CVC_Icg

Én nagyon bízok benne, hogy kapni fog ő egy saját sorozatot ezzel a karakterrel, az zseniális lenne. Én azt mondom, így a sorozat végéhez közeledve, hogy megéri végigtolni, még akkor is, ha az eleje nehézkesebb. Bíztam benne, hogy majd jön valaki, aki megveszi a jogokat nekik és felépítenek egy komplett Batman sorozatot, de sajna nem így lett, mert az nagyot ütött volna.

Még februárban kijött az HBO-s szezon előzetes is, illetve fokozatosan az új sorozatok promói is. Ami elsőre megfogott az a Chernobyl, várós nagyon (május 6.):
https://www.youtube.com/watch?v=s9APLXM9Ei8&t=20s

Jön majd az új Watchmen, ami szintén az, The Righteous Gemstones és az Euphoria is kis bejátszások alapján érdekesnek tűnik.

Vannak egészen jó dokumentumfilmek is, akár sport témában is, például Freddie Roach vs Parkinson-kór: https://hbogo.hu/sorozatok/freddie-roach-vs-parkinson-kor

De más területen is vannak érdekességek, ebben például egy sztorit mesélnek el, hogy a depressziós anyukán hogyan próbált segíteni a gyermeke, megmutatva neki miért érdemes élni: https://hbogo.hu/filmek/minden-amiert-elni-erdemes

A filmek egyéb kategórián belül pedig vannak egészen király stand-up comedyk, nem kissádám színvonalon tolják: https://hbogo.hu/filmek/egyeb

Már bőven kaptál eddig is tuti ajánlásokat, csak gondoltam megemlítem, hogy a mainstream fősodrása mellett egészen emberközeli cuccok is vannak HBO GO-on.

Van egy csatorna, mely kis túlzással uralta  2000-es évek második felét és a 2010-es évek elejét. Ez bizony az AMC.
Mad Men: 5 Golden Globe és 16 Emmy-díj
Breaking Bad: 2 Golden Globe és 16 Emmy-díj
Walking Dead: 2 Emmy-díj

Volt három ikonikus sorozatuk, mellette még olyan alkotások, mint: The Killing és a Hell on Wheels. Aztán jöttek a problémák. Érkeztek volna az új zászlóshajók (Preacher, Better Call Saul, Into the Badlands, Humans és Fear the Walking Dead), de a komoly hype után mindegyik lendülete alábbhagyott. A leglátványosabb a Preacher volt, melynek óriási promója volt, de közel sem hozta az elvárt szintet.

A Better Call Saul még tartja magát, de azért náluk is érezhető a visszaesés. Egyik hozadéka a hanyatlásnak az Into the Badlands kasza. Tavaly nyáron még nagy lendülettel kezdett a harmadik évad, mely parádés nyolc részt prezentált. Akkor én is írtam jókat róla a topicban, de aztán jött a szezonfelező és a csönd. Gyanús csönd. Konkrétan 8-10 hónap szünet következett két rész között. Ez nem túl gyakori, bár manapság azért előfordul.

Szinte hírzárlat volt, majd jöttek az apró infók, hogy bizony a költségek miatt nincsen forgatás, sok szereplővel nem sikerült megállapodni a szerződések tekintetében, majd jött a hír, miszerint az AMC kaszálja a sorozatot és a maradék nyolc résszel vége is. Azért is sajnálom ezt így, mert egy olyan stábbal forgatni, akiknél pénzügyi problémák merülnek fel és tudják, hogy valami zseniálisnak lesz vége, az sosem jó ómen.

Pont ez érződik a mostani részeken. Mintha egy teljesen más alkotást néznék. Rengeteg indokolatlan lassítás, amivel próbálják elnyújtani az időtartamot, amatőr verekedések (jó, ez túlzás, inkább az eddigi magas színvonalhoz képest gyenge), felesleges kavarások a sztoriban, olyan látványvilág, ami nem méltó a sorozathoz (autórobbantás 1990-es évekbeli pc-s technológiával). Felmentem az IMDB-re, ott pedig azt látom, hogy folyamatosan kapja a nagy pontszámokat az összes új rész...

Sajnálom, hogy ennek a sorozatnak így lesz vége, mert egy olyan posztapokaliptikus sztorit kaptunk, ami sokrétű és minőségi, jól megírt forgatókönyvvel és zseniális verekedésekkel. Daniel Wu-n látszik leginkább, hogy mennyire nyűg már neki ez az egész, közel sem sziporkázik annyira, mint a korábbi részekben.

Nem tudom, hogy mi lesz az AMC sorsa, vannak új projektek, de míg régebben 2-3 nézős sorozatuk volt, addig mára ott tartok, hogy egy sincs. Gondolkozom, hogy egyáltalán érdemes-e még ezt a 3-4 részt megnézni az Into the Badlands-ből, mert lehet elrontaná az összképet. Kár érte, tényleg, ebben a sztoriban óriási potenciál lett volna hosszabb távon is, pláne úgy, hogy magasan ők hozták a legjobb harcokat a sorozatokat tekintve.

Idézetet írta: peshark Dátum április 02, 2019, 22:14:56
Extreme Digital meglepett 1+1 honap ingyenes HBO Go-val, mi az amit semmikepp ne hagyjak ki? :D
Leftovers.

Gotham sorozatzárás  (spoiler!!!)
Öt évad és 100 rész. Voltak kritikus pillanatok, mikor úgy éreztem, hogy ennyi elég, de aztán mindig mentem tovább valamelyik szereplő miatt. Láttam viszonylag sok szuperhősös sorozatot az elmúlt évekből, többségébe belekóstoltam, de mostanra erre redukálódott a nézendők sora. Egyrészt, mert már annyira nem fog meg a téma, másrészről pedig azért, mert ez a legerősebb az összes közül.

Nem azért, mert annyira jó sztorija lenne vagy mert rengeteg fordulat van benne. Véleményem szerint a legnagyobb erőssége a sorozatnak: a "gonoszok". A "jók" közül nem sok színészt lehetne kiemelni, talán Alfred Pennyworth emelkedik ki, többiek átlagos vagy gyengébb teljesítményt nyújtanak. Sajnos Ben McKenzie a Narancsvidék óta sem tanult meg színészkedni, egy arccal lehozza az öt évadot, de annyi baj legyen. Legalább rendezni és írni már tud, az nagyon patentül megy neki.

A gonoszok viszont kiemelkedőek. Rendkívül jó a szereposztás, nem nagyon láttam még olyan sorozatot, ahol ennyi kiemelkedő negatív szereplő lenne, aki egyben szerethető és szurkolsz is neki. Közülük egyértelműen Cameron Monaghan a legjobb, örülnék egy külön Joker filmnek/sorozatnak az ő főszereplésével. Kiket emelnék még ki?
Oswald "Penguin" Cobblepot: Az opportunista, ahogyan a végén mondja Nygma és ez tökéletesen leírja őt. A simulékony, aki mindig kibeszéli magát a bajból, ahogyan Robin Lord Taylor beleéli magát a szerepbe, járás is zseniális, üvöltözések is és a folyamatos uralomra törekvés. Sziporkázik Taylor a szerepben.
Edward "The Riddler" Nygma: Elmebeteg zseni, akinek a belső vívódásai olykor már kicsit agyunkra mehetnek, de mindig számíthatunk tőle valami vakmerő húzásra.
Barbara Kean: Nehéz őt besorolni, mert olykor szeretne jó lenni (sikerül is neki?), de azért a pénz és a hatalom miatt bármire képes. Erin Richards kiváló a szerepben, ahogyan megőrül, ha épp nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan ő szeretné.. Legjobb női főszereplő volt.
Victor Zsasz: Anthony Carrigan felkapott lett, okkal. Amit a Barry-ben is nyújt maffia tagként, már az parádés, de itt figyelhetett fel rá leginkább a "nagyközönség". Nincsenek hosszú monológjai, de egy vicces bérgyilkos mindig jól jön egy rövid jelenet erejéig. Az 5. évadban szintet lép, ami nagyon jót tett a kissé elnyomott karakterének.

És akkor ott vannak még olyan szereplők, mint Ecco, Ivy Pepper, Hugo Strange, Scarecrow és Mr. Freeze, akikre alig jut idő, pedig komoly mélységei vannak a karaktereiknek. Hiába a többségében epizódikusság, nincsen mindenre idő. Rengeteg átívelő szál van, sőt, végére már egyre kevesebb volt a "heti ügy", kicsit kapkodóssá vált az egész.

Megmondom őszintén, véleményem szerint Batman témában a Nolan-filmek mellett ez az, amit érdemes még nézni. Elsősorban a gonoszokra koncentrál, illetve Bruce Wayne fiatalabb éveire, hogyan válik Batmanné. Az utolsó képsorokban láthatjuk őt felnőttként, szép zárása a sorozatnak, de azért van hiányérzetem. Lehetett volna ez jóval komplexebb utolsó rész is.

Bízom benne, hogy ezekkel a szereplőkkel készül egy film vagy egy sorozat, hogyan harcolnak a "felnőtt" éveikben. Erre minimális az esély, de ez ne tántorítson el senkit ettől a 100 résztől, mert egy komplett előzménysorozatot kapunk. Én összességében egy erős 8,5 pontot adnék rá, de ez jelzi a negatív szereplők irányába mutatott elfogultságomat is.


Greipel majd azt hiszi, hogy ellene írom, pedig én bírom egyébként Fidesz ide vagy oda :) Szóval a Barátok Köztöt hogy képes manapság nézni valaki? Bennragadt a történetben, szereplőkben és már kíváncsi a történésekre? Annyi minőségi, akár magyar tartalom is van, hogy nem értem miért nézi bárki is a Barátok Köztöt. Biztos van rá magyarázat, ezt nem lenézésképp írom, csak egyszerűen nem értem.

Greipel tényleg ne vedd magadra, fizetek egy sört inkább, nem ellened írom :)

Ezen már én is gondolkoztam párszor, hogy ki a fenét érdekelhet még? De szerintem a nézőbázist jószerével az idősebbekből, nyugdíjasokból merítik, akik mondjuk 1998-as indulás óta követték. Illetve ez most találgatás, és nem szeretnék általánosítani, talán azokból az emberekből, akik a köztévé rabjai. Este munka után besüppednek a fotelba azt bámulják az Éjjel-nappal Budapestet, Barátok köztöt meg ami van. Nem tudom a palettát, mert ezeket a csatornákat egyáltalán nem követem. Szóval biztos megéri még idestova 20 év után is nyújtani ezt a szennyet.  :beerchug:

Nem megvédeni akarom a BK-s oldalt (számomra nézhetetlen), de hasonló sorozatoknak minden országban viszonylag magas a nézettsége. Ennél nem eget rengető probléma, ha kihagysz 5-10 részt, nem történik semmi érdekes, ezért tud vele jobban azonosulni a néző. Nincsen olyan, mint egy heti rendszerességű átívelős sorozat esetében. Sőt, még az epizodikus szériák is mások (NCIS stb.), amik szintén óriási népszerűségnek örvendenek hazánkban. Csak így elképzelés alapján mondom, hogy a Barátok közt jó eséllyel napi szintű problémákat ábrázol, így a néző inkább erre koncentrál abban a 20-30 percben, mint a saját dolgaira. Kikapcsol.

Nem kell gondolkodni, nem kell agyalni, hogy mi várható majd, mivel jó eséllyel semmi extra. Nincsenek bonyolult történések, nem kell visszaemlékezni arra, hogy mi történt 10 résszel azelőtt, mert szájba rágják a történteket és alaposan előkészítik. A jelenlegi társadalmuknak erre van szüksége. Nem feltétlen az idősek körében, fiatalok is nagy arányban nézik, ahogyan az ÉNB-t is. Azt hiszem, hogy az állami csatornákon is ment valami sulis sorozat, hasonló felépítéssel, mint a BK, az is nagy népszerűségnek örvendett, pedig faék egyszerűségű volt.

Érdekes módon hiába próbálkoztak itthon minőségi sorozatokkal, talán csak az Aranyélet volt az, amely szélesebb körben is ismert lett. A TV2-n leadták, de aki akarta, az már megnézte az HBO-n (torrenten..), nem volt akkora nézettsége, mint ahogyan arra számítottak kezdetben. Külföldi alkotások tekintetében pedig mérvadó, hogy tényleg csak az epizodikus sorozatok hoznak komolyabb nézettséget, összes többi lemorzsolódik. Elfelejtik az emberek, kihagynak részeket, nem értik az adott sorozatot vagy szimplán nem érdekli őket. Ez azért a társadalom kritikája is.

Úgy gondolom, hogy akik komolyabban sorozatozni kezdenek (értem ez alatt a külföldi alkotásokat), azok már nem igazán néznek TV-t. Akkora lett a kínálat, hogy győzze az ember nézni a sorozatokat. Mióta a Netflix így belehúzott, kénytelen a többiek is felvenni a tempót és havi szinten jönnek ki az újabb és újabb sorozatok.

Véleményem szerint háromféle "sorozatozó" létezik: televíziós, trendkövető és a kutató. Első esetében megfelel neki az, ami a TV-ben megy, nincsen igénye komolyabb alkotásokra, nem is akar utánajárni, jó az, amit elé tesznek. Második már hajlandó kikerülni a "komfortzónából", de csak a többiek által preferáltak nézi, mint például a GoT, Walking Dead vagy a Westworld. Azokat, amik épp terítéken vannak. Harmadik szekció azoké, akik hajlandóak kutatni, hogy minőséget találjanak és ne a tömeg után menjenek és azt az időt, amit erre szánnak, olyan nézésével töltsék el, ami érdekli is őket.

Rendkívül széles a paletta és manapság annyi kritikus oldal van, mindenki válogathat kedvére, mégis rendkívül alacsony a "kutatók" aránya. Ez sok dolognak betudható, lehet időhiány, lehet nagyobb társadalmi részvétel, de egy jó sorozatot találni az évi 400-600 újból körülbelül 15 percet vesz igénybe. Annak egyévados megnézése pedig 8-10 rész estén (ami manapság már standard) maximum 10 óra, amit a havi körülbelül 700 órából igazán nem sok, ha azt vesszük, hogy BK-val is elmegy ugyanennyi (ha minden részt megnézel egy hónapban). 

Ebben az évben én is beálltam a trendkövetők közé három rész Game of Thrones erejéig. Mikor elkezdték adni a sorozatot, akkor láttam az első évadot, aztán hiába kezdtem el többször is a második évadot, annyira gyengének tartottam, hogy sosem tudtam folytatni. Most kaptam egy kis "felzárkóztatás", így vágtam neki a három résznek tudván azt is, hogy mennyit költöttek egy epizódra (15 millió euró részenként..). Utóbbit nem kellett volna tudnom, mert ennek fényében ez nagyon kevés. Én próbáltam pozitívan hozzáállni, de már a második rész végén látszott, hogy ez bizony egy nézhetetlen csata lesz (szó szerint, mert mondtam is, hogy ha ilyen gyengék lesznek a fényviszonyok, az problémát okoz majd a nézőknél). Az első kettő átvezető rész is eléggé vicces volt, ahogyan a CGI technológiával bohóckodott a szöszi csaj a "sárkányon", hát ez 15 millió rohadt kevés  ;D Amekkora hype volt körülötte, ennél én jóval többre számítottam.

Na mégsem vagyok egyedül, nekem se jött be a GoT.

#508 május 03, 2019, 21:25:32, peshark
Idézetet írta: vmlinuz Dátum május 03, 2019, 21:10:06
Na mégsem vagyok egyedül, nekem se jött be a GoT.

Bele sem tudok kezdeni, trailer alapjan elvetettem :D

Mondjuk a Breaking Bad-del hasonloan vagyok, 3x kezdtem mar bele, igy 3x lattam az elso evad 1-6 reszet es kinszenvedessel jutok el idaig mindig es kb betellik a pohar es abbahagyom :D

Érdekes amúgy, belenéztem néhányba amit itt írtatok sokan (köszi még1x mindenkinek :D)

Éles  tárgyak: még pszichiátria dokink is mondta, hogy érdekes stb., 2 részig jutottam, nekem unalmas semmi
Móló: a Prof szerepe miatt nyomattam, nem volt rossz, de nem is nagy durr, második évadba nem biztos, hogy belekezdenék
Castle Rock: 7 részig jutottam, annyira vontatott lett a vége, semmi sem történik csak fenntartják a feszültséget, offoltam ezt is

Nem tudom, valami olyat keresnék (a kutatók táborába tartozva Pozz beosztása szerint) ami annyira leköt, mint pl. a La Casa de Papel tette, nem vagyok nagy sorozat darálós, de volt olyan, hogy 4 rész után éjfélkor úgy hagyták abba a részt, hogy egymásra néztünk barátnőmmel, és akk oké kövi rész :D

pl. sorozatjunkien olvastam ilyen best of all time értékeléseket, nem tudom megérteni hogy lehet rengeteg embernél a Lost a No.1  ::)
A Leftoverst ott is sokan írták, annak valószínű adok még egy esélyt, illetve van azért még az általatok írt listán, csak lehet inkább a diplomamunkámmal kellene foglalkozni... ::)

A Lost kapcsán azt érzem, hogy jótékony hatása van az időnek, ami eltelt a befejezése óta. Engem akkor sem fogott meg, de ízlések és pofonok. Sokan tényleg a legjobbnak tartják, korszakalkotó volt szerintük, de valamiért nálam nem az. Abból a korszakból nekem inkább Drót és Maffiózók az, ami megmaradt (na meg a Dexter). Breaking Bad összességében nálam sem top5, de azért letoltam. Azt vettem észre, hogy ahol megjelenik a hype, ott az esetek többségében a minőség rovására ment a későbbiekben. Emlékszem, hogy a Dexter is fokozatosan romlott, majd a zárása mekkora trágya lett.

Mióta mindenhol ajánlatokba botlunk, nehéz megtalálni a számunkra megfelelőt. Például ott a The Fix, ami IMDB-n mindössze 6,5, egy kifejezetten antipatikus főszereplővel (Robin Tunney), egy már máshol alkalmazott alapsztorival, de mégis leköt. Ami az HBO videótárából megfogott az elmúlt évben az a Killing Eve, elsősorban a szereplők miatt. Jövőhéten viszont kezd a Chernobyl (szintén ott), az számomra várós, remélem nem okoz majd csalódást.

Nehéz olyan csavaros sorozatot találni, mint a La Casa de Papel, közben kijött a második évada is, még időm nem volt rá, de majd megnézem. Közben az olasz duó is végére ér az évadokban (Suburra már igen, Gomorra még nem).