Bajnokok Ligája 2022-2023 selejtezők

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Bajnokok Ligája 2022-2023 selejtezők

Ebben a témában lehet beszélgetni az UEFA Bajnokok Ligájának selejtezőiről.  :topbet_125:

A kazah Tobol Kosztanaj lesz az FTC első ellenfele a selejtezőben

A kazah Tobol Kosztanaj lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.


Az európai szövetségben kedden sorsolták ki a párosítást, amelyet a magyar bajnok az 1. csoport egyik kiemeltjeként várt.
   
A kétszeres kazah bajnok Tobol 2010 után másodszor 2021-ben lett aranyérmes. Utóbbi során úgy nyert, hogy a 14 csapatos élvonalban csupán egyszer szenvedett vereséget a 26 forduló alatt, és négy ponttal végzett a második Asztana előtt. A most zajló pontvadászatban ennél lényegesen gyengébben teljesít: 12 forduló után 18 ponttal csak az ötödik helyen áll, öt győzelem, három döntetlen és négy vereség a mutatója, 19-16-os gólkülönbséggel. A 2021-ben elhódított kazah Szuperkupát azonban idén megtartotta, március elején bajnokként 2-1-re múlta felül a kupagyőztes Kajrat együttesét.
   
Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója a közmédiának kiemelte: ellenfelük tiszteletet érdemel, miként az összes olyan BL-résztvevő, amely országa bajnokaként kivívta a szereplés lehetőségét a selejtezőben. Hozzátette: a Tobol olyan riválisokat előzött meg Kazahsztánban, mint az Asztana vagy a Kajrat Almati, amelyek a közelmúltban a nemzetközi kupákban mutatták meg magukat, akár a főtáblán is.
   
"Nagyon alaposan fel kell készüljünk az ellenfélből, és természetesen a célunk, hogy a két mérkőzésen bizonyítsuk, mi vagyunk a jobb csapat" - nyilatkozta. Kiemelte: még nem tudják pontosan, hogy melyik stadionban játsszanak az idegenbeli találkozón, de nagy valószínűséggel műfüves pályán fogadják őket a kazahok.
   
Hajnal szerint előnyt jelent a ferencvárosiaknak, hogy a visszavágó házigazdái lehetnek, hiszen a párharc második felvonásán ők számíthatnak szurkolóik jelenlétére és támogatására. A Tobol viszont abban bízhat, hogy már javában tart a kazah bajnokság, és az előzetes program szerint a BL-selejtezős összecsapásig még három meccsen lép pályára.
   
"Egy ritmusban lévő csapat, miközben nekünk a kinti találkozó lesz az első tétmeccsünk a szezonban" - mondta Hajnal. Hangsúlyozta: fizikailag és mentálisan is "top állapotban" kell lenniük, hogy céljukat elérve továbbjussanak a selejtező második körébe.
   
A párharcok első mérkőzését július 5-én vagy 6-án, a visszavágókat egy héttel később játsszák. Az FTC idegenben kezd.
   
Továbbjutás esetén az első körhöz hasonlóan a második fordulóban is kiemelt lesz az FTC, annak a sorsolását szerdán tartják.
   
A párharcok vesztesei a Konferencia-liga-selejtező második fordulójában folytathatják szereplésüket. A főtáblára jutáshoz négy fordulót kell nyerni a BL-selejtezőben.
   
A magyar bajnok a legutóbbi idényben az Európa-ligában, azt megelőzően pedig a Bajnokok Ligájában jutott el a csoportkörig.

Bajnokok Ligája-selejtező, az 1. forduló párosítása:

Tobol Kosztanaj (kazah)-FERENCVÁROSI TC
Ludogorec Razgrad (bolgár)-FK Sutjeska Niksic (montenegrói)
Pjunik Jereván (örmény)-CFR Cluj (román)
Maribor (szlovén)-FK Sahtyor Szaligorszk (fehérorosz)
F91 Dudelange (luxemburgi)-KF Tirana (albán)
Malmö FF (svéd)-Az előselejtező győztese
KF Ballkani (koszovói)-Zalgiris Vilnius (litván)
HJK Helsinki (finn)-FK Riga FS (lett)
FC Bodö/Glimt (norvég)-KÍ Klaksvík (feröeri)
The New Saints (walesi)-Linfield FC (északír)
Shamrock Rovers (ír)-Hibernians (máltai)
Lech Poznan (lengyel)-Qarabag (azeri)
Skupi (északmacedón)-Lincoln Red Imps (gibraltári)
Zrinjski Mostar (bosnyák)-Sheriff Tiraspol (moldovai)
Slovan Bratislava (szlovák)-Dinamo Batumi (georgiai)

forrás: MTI

Hofi: "Az aztán tudja, hol van Kazahsztán."  ;D



Itthon már alapvető elvárás a győzelem

Szerda este a Ferencváros hazai pályán fogadja a kazah bajnok, Tobol gárdáját a BL-selejtezők visszavágóján! Olvasd tovább


BL-selejtező - Csercseszov: támadásban és védekezésben is felkészültünk

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint a Ferencváros labdarúgócsapata támadásban és védekezésben is felkészült az FK Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára.


Az orosz szakember a keddi sajtótájékoztatón elárulta, hogy a hétfői tréningen elsősorban a védekezést, a keddin a támadásépítést gyakorolták a játékosok, akik így minden téren felkészülten várják a szerdai összecsapást.
   
"A szezon kezdete sosem könnyű, a hosszú út sem segített, de jó felkészülésen vagyunk túl. Az ellenfélnek az nyilván előnyt jelent, hogy már zajlik a kazah bajnokság" - mondta Csercseszov a múlt heti első felvonásról. "Komoly és nehéz meccset játszottunk idegenben, ahol azért szervezetten futballoztunk".
   
A tréner úgy fogalmazott, hogy biztosan nem kedvez a riválisnak a hosszú utazás, illetve hogy ezúttal nekik kell megküzdeniük a négyórás időeltolódással, ugyanakkor ez a helyzet fordítva is igaz volt egy hete.
   
A csapatkapitány Dibusz Dénes szerint úgy kell pályára lépniük, hogy egy másodpercre se fordulhasson meg a kazahok fejében, miszerint reális esélyük van a továbbjutásra.
   
"Agresszív és határozott futballra lesz szükségünk. Olyan domináns játékot kell nyújtani, amit kint nem sikerült megvalósítani, ezért kellett megelégednünk a döntetlennel. Bizonyítani kell, hogy a mienk a jobb csapat" - fogalmazott határozottan a válogatott kapus.
   
A 31 éves hálóőr szerint elégedettek és boldogok nem lennének, ha tizenegyesekkel dőlne el a párharc. Hozzátette, nem úgy készülnek, hogy túlórára kényszerülnek, viszont "ha úgy kell továbbjutni, akkor úgy kell kiharcolnunk".
   
"A hazai pálya mindig nagy előnyt jelent nekünk, és a hírek szerint most is sokan kilátogatnak a meccsre. Bejártuk a pályát az új gyep miatt. Nekünk már hiányzott a stadion, az új játékosoknak pedig tetszett" - fogalmazott Dibusz, aki szerint a nyári érkezők gyorsan beilleszkedtek, mert nyitott személyiségek, ugyanakkor nincs könnyű dolguk, mert jó csapatba érkeztek, ahol minden poszton konkurenciaharc van.
   
Múlt szerdán a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott Kosztanajban az FK Tobol vendégeként, a hazai visszavágó szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, az M4 Sport élőben közvetíti.
   
A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele - a Konferencia-liga-selejtező második körében - az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.
   
A BL-csoportkörhöz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek.

forrás: MTI

Kurva nagy mákja van a Fradinak!

Grúziában 0:0 után hosszabbítás, vezetett a Batumi. 1:0 után a ráadás 2. félidejében egy megpattanóból egyenlített a Slovan, majd sérülés és a 123. percben szögletből gól... 1:2.

Pozsonyba mehet a Fradi és a Batumi sokkal veszélyesebb lett volna.

Tanulság a mai Fradi meccsből,hogy 3:1 után nem tudott a csapat lelassítani. Fékezni kellett volna a játékot és lehozni sima 3:1-el. A szellős védekezéssel a kazahok majdnem visszajöttek a párharcba....taktika!!!??

Szerintem a Slovan gyengébb, mint a Tobol, s így az ekl, szinte fix, a következő kört lehozza a fradi!




Jorge Jesus Törökországból kerülne vissza az európai vérkeringésbe

A háború miatt hónapok óta szenved Ukrajna. Most a Dinamo Kijev adná vissza az ország hitét.  Olvasd tovább


#12 július 19, 2022, 20:04:42, RedMunchen
Jelen allas szerint azeri tura jon a Fradinak.

* tovabbra is, de azert csak leolvadt az elony.

Fuu de tesze-tosza szar ma megint ez a Fradi. Az első félidő alapján ez szlovákiában nem lesz elég. Azt sem értem ezt a kétballábas Bolit minek erőlteti Csercseszov? Marquinhos ennyire nincs formában? Idegőrlő eddig ez a meccs, és nagyon nem játszunk jól. De Bassey is inkább jöhetne...