Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => Forró kása => A témát indította: Admin Dátum február 28, 2022, 09:38:49

Cím: Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum február 28, 2022, 09:38:49
Nem, a világjárvány még nem járt le, de most nagyon háttérbe szorult, ugyanis vannak nagyobb gondok. És igen, háború mindig volt/van, s talán lesz (sajnos), de más amikor a közvetlen szomszédságban robbantanak. És ne felejtsük azt sem, hogy ebből sokkal komolyabb dolog is lehet, mint egy ukrán - orosz konfliktus. Jóval komolyabb.

Ha annak idején a világjárványnak indítottunk egy külön részleget, akkor most is legalább ugyanolyan fontosnak tartjuk ezt, sőt. És arról nem beszélve, hogy az embernek sokszor elege van a "szosölmédiában" terjedő szennyről.

Milyen következményei lesznek a február 22-én kirobban orosz - ukrán háborúnak? Mi történik majd az orosz hátterű fogadóirodákkal?

Írjátok le véleményeitek ti is!

Ezen kívül a sportra való hatásáról egy külön témában beszélünk: Az orosz-ukrán háború hatása a sportra (https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=20331.0)
 

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum február 28, 2022, 09:49:43
A háborúról már született egy pár érdekesebb bejegyzés fórumunkon, erről itt olvashattok:
https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?msg=937945

A továbbiakban pedig itt folytatjuk.

Ezen kívül, született már egy pár cikkünk is, erre vonatkozóan:

Fekete listára került a 22Bet fogadóiroda (https://www.sportfogadas.org/hirek/fekete-listara-kerult-a-22bet-fogadoiroda)

Milyen hatása lehet sport szempontjából az orosz-ukrán háborúnak? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/milyen-hatasa-lehet-sport-szempontjabol-az-orosz-ukran-haborunak)

Hatással van a fogadásaidra a háborús konfliktus? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/hatassal-van-a-fogadasaidra-a-haborus-konfliktus)

Tavaly szeptemberben írtuk:

Miért nem lehet fogadni az orosz választásokra? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/miert-nem-lehet-fogadni-az-orosz-valasztasokra)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Experte Dátum február 28, 2022, 17:01:42
Visszacsatolva a világjárványra... anno ezt írtam arra a felvetésre milyen "következményekkel" járhat:

"Látom lejárt a határidő így csak játékon kívül:
nos sorrendben.... egészségügyi (járvány ügyi) vészhelyzet - gazdasági válság - politikai válság - és (ha nem lesz elég pénz) katonai/fegyveres konfliktus de ebben már nagyrészt belejátszik az olaj, a migráció, Törökország ill. (nagy)hatalmi érdekek!
(remélem tévedek) :cya:
De az biztos, hogy már most történelmet írunk ezekben a hetekben..... még ha ezt nehezen is fogjuk fel és sokan könnyelműen veszik."

Nem sokat tévedtem... sajnos :-\
de arra álmomban se gondoltam, hogy ez ilyen gyorsan és itt a szomszédban fog kirobbani!
Persze ha azt nézzük, hogy az USA jó pár éve már Ukrajnával ba..gatja Putyin hátsóját akkor ez várható volt!
Az USA se nézte "jó szemmel" a komcsikat anno Kubában,  a Disznó- öböl és a Kubai rakétaválság idején!
Szerencsére akkor "észnél" voltak a felek főleg Kennedy! Elfogadta Hruscsov feltételeit!
Érdekes, hogy mégis mindkét fél gyengeségének és "meghátrálásának" tekintették mind az USA vezetése mind a szovjet pártvezetésben! Pedig csak "józanok" voltak!
Sajnos ez a mostani válság nagyon csúnyán végződhet, mert egyetlen józan és politikailag hiteles, markáns karakter sincs a döntéshozók között! :redchug:
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Experte Dátum február 28, 2022, 17:04:39
Ez nem semmi szerintem, viszont teljesen JOGOS, KÖVETKEZETES és ÉRTHETŐ hozzá állás:
"Magyarország hozzájárult, hogy az Európai Unió fegyvereket szállíthasson Ukrajnába, de a kormány ebben kétoldalú alapon nem vesz részt, és nem engedélyezi halált okozó fegyverek átszállítását hazánk területén - jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pristinában.
Ma pedig egy újabb döntést hoztunk, amelynek értelmében nem engedélyezzük a halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén, tekintettel arra, hogy ezek a szállítmányok könnyen válhatnak célpontjává katonai támadásoknak

- közölte, fontosnak nevezve, hogy hazánk ne keveredjen bele a szomszédban zajló háborúba.

"Ezt a döntésünket Magyarország, valamint a kárpátaljai magyar közösség biztonsága indokolja" - jelentette ki. Szijjártó Péter arról számolt be, hogy eközben Magyarország történetének egyik legnagyobb humanitárius segélyakcióját készítik elő, amelynek keretében 600 millió forint értékben küldenek segélyt Kárpátaljára, többek között vizet, élelmiszereket, babaápolási és higiéniai termékeket. Szavai szerint erre a humanitárius katasztrófa megelőzése érdekében van szükség.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum február 28, 2022, 17:15:12
Idézetet írta: Experte Dátum február 28, 2022, 17:01:42Persze ha azt nézzük, hogy az USA jó pár éve már Ukrajnával ba..gatja Putyin hátsóját akkor ez várható volt!

Ennek semmi köze nincsen ehhez, ez orosz és oroszbarát média által propagált dolog, teljesen más van a háttérben, viszont tökéletes indok a támadásra, amit sokan el is hisznek.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum február 28, 2022, 17:20:50
A háború valóban szörnyű dolog, ha ez közhelyesen is hangzik. A háború a politika folytatása más eszközökkel. Szerintem mindenki meglepődött ezen a háborún. Elképesztő, hogy a 21. században ez megtörténik a szomszédban, Európában. Itt egy 40 milliós, óriási országról van szó, nem egy kis háborúról, ami még Oroszország esetében is jelentős.
Szerintem a történelmi igazság is fontos egy ilyen konfliktusban, ill. hogy megértsük az okokat. Legtöbbünk nyugati szemlélettel tekint a témára, de talán jobban megérthető a másik oldal szemszöge, ha meghallgatjuk őket is. Pl. ez a videó szerintem erősen a másik oldal szempontjait is felhozza. Remélem, nem baj, ha beteszem. Szerintem érdekes infók is vannak benne.
https://www.youtube.com/watch?v=SV3Fe2W1XiQ
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum február 28, 2022, 17:39:11
Én olyan híreket hallottam a Rádió-1-en, hogy a Kijevi menekültek inzultálták a kárpátaljai magyarokat. Teljesen lenézik őket..., részegen megverték őket... bonyolult a háború és nem fekete-fehér. Mind a két oldalon vannak gyilkosok.
Úgy tűnik az a régió imádja öldökölni egymást, földért, bosszúból, vallási dolgok miatt...
Aztán tényleg ledobnak egy atomot, akkor majd mindenki megnyugszik.. mert nem lesz mit enni és inni.

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20210326-gal-kinga-a-karpataljai-magyarok-jogai-hetrol-hetre-egyre-sulyosabban-csorbulnak
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum február 28, 2022, 18:47:54
Elgondolkoztam, vajon érdemes-e hozzászólni a videóhoz, de a fickó elmondta, aki nincsen azon a szinten, ahol ő, az maradjon kussban. Egy véleményvezérről van szó, hiszen 10 ezer követővel rendelkezik, átlagban 10-20 ezer nézővel.

Kezdeném azzal, ami örömteli: az emberek végre elkezdtek ébredni. Tény, hogy ehhez hosszú évek kellettek, de most már érezhető, hogy világszerte látják, nem vezet sehova ez a Putyin által megálmodott politika (amit több vezető átvett). Dezinformációk, ellenségeskedés, egymás ellen uszítás. Itt a fórumon is olyan viták alakultak ki az elmúlt években (elsősorban politika miatt), amikor még privátban is szidták egymást az emberek.

Szeretném tőletek megkérdezni: 15-20 évvel ezelőtt volt ilyen? Nem volt, ahogyan Oroszországban sem volt 20-25 évvel ezelőtt. Az embereket ugyanis meg kell osztani, mert akkor nem tudnak figyelni a részletekre. Agresszív módon kell beszélni, támadólag fellépni. Az egy más dolog, ha valaki védi az igazát és az igazsággal érvel, illetve az is egy más dolog, ha valaki homokba dugja a fejét és hazudik, megmásítja a történelmet és a jelent. Ezek az emberek az utóbbit teszik. Itt is egy rendkívül agresszív stílusú embert láthatunk, aki káromkodással próbálja az igazát nyomatékosítani, ráadásul tényeket hallgat el. 

Tekintsünk el attól, hogy szerinte a délszláv háborúban Milosevicék népírtása semmi volt, ellenben az erre adott NATO-bombázás, mint reakció, az felháborító. Ez a személy beszél objektív szemléletről, miközben már az első 4 perc folyamán olyan ellentmondásba kerül, amiből rögtön kiderül: képtelen objektív módon szemlélni egy eseményt.

Első ellentmondás: "maskirovka", vagyis hadszíntéri megtévesztés csináltak az oroszok, majd egy mondattal később: amúgy utána támadtak az oroszok, szóval végül igaza volt Nyugatnak.  ;D  ;D  ;D  Magyarul nem megtévesztés volt (vagy ahogyan próbálta magát itt nagy orosz-szakértőnek beállítani: maskirovka), hanem tényleges gyakorlat volt, felkészülés a háborúra.

Mindössze egyetlen kérdést tettem volna fel ennek az embernek, amit először pár szerinte evidens állítással kezdenék:
Nyugat rossz, maga a fertő, hazudnak. Rendben, így is van. Ukrajna nem is létezett, többiek sem, csak most hozták létre. Oké. Oroszország a jó, Putyin csak a jogos akaratát érvényesíti, megvédi az oroszokat. Ukrajna csak egy ütközőzóna. Rendben.

Kérdés: Ha a Szovjetunióból kivált országokban valóban sok az orosz, valóban inkább az oroszok felé húznak, valóban nem is akarnak önállóak lenni, akkor hogyan lehetséges az, hogy sem Észtország, sem Litvánia, sem Lettország, sem Grúzia, sem Moldova, sem Ukrajna kapcsán nem merült fel sohasem, hogy ÖNKÉNT visszamennek az oroszokhoz?

Azokat az oroszbarát politikusokat, akik pedig kiszolgálták Putyin rendszerét, gyűlölte az ukrán nép, okkal választották Zelenszkijt elnök. A lehetőség adott volt az oroszokhoz való visszatérésre 30 éven át, senki egy rohadt szót nem szólt volna, lehetett volna népszavazazást is kezdeményezni, ja, hogy ilyenek sem merültek fel? Krímben szintén nem merült fel ilyen 20 éven át, majd jött Putyin: az orosz terület, oroszoké, akik szóltak, tegyek rendet. Jaa, oké.

Ez olyan, mint Csecsenföld helyzete volt. Őszintén szólva, 20 percet néztem a videóból, addig nem esett róla szó, lehet később sem. Csecsenföld azt akarta, hagyják békén. Óriási volt az utálat az oroszokkal szemben. Jött Putyin, kreált egy háborút (ezt be is bizonyították, mert maguk Putyinék szólták el magukat...), majd mi történt? Minden szavazáson Csecsenföldön 100%-os a támogatottság, mindenkinek kötelező menni szavazni, aki nem megy, az Kadirov kivégzi. Jaa, hogy erről csönd van?

Kétségtelen, rengeteg a fake news, ilyen világban élünk, viszont gondolkodni szabad. Ennek az embernek sem ártott volna, mielőtt csinál egy 60 perces videót és lejáratja magát. Arról nem beszélve: fogalmam sincs, beszél-e erről, de Ukrajnán belül a NATO-hoz való csatlakozási kedv nem volt túl magas, mit ért el Putyin? Minden ukrán az EU-hoz és a NATO-hoz akar csatlakozni.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum február 28, 2022, 19:18:11
Nigéria, Dél-Afrika és más afrikai kormányok hétfőn küzdöttek, hogy segítsenek állampolgáraiknak megszökni az orosz invázió elől Ukrajnában, miután rasszista és méltánytalan bánásmódról számoltak be az afrikaiakkal a határátkelőhelyeken

Ukránok...

Amúgy Pozzato hozzászólására reagálva.

Dehogynem volt.. 2. csecsen háború 2000-ben... 2014 orosz szakadárok vs ukrán hadsereg,
Jugoszlávia felbomlása...

Most az amcsik Szomáliát kezdték bombázni, Kína Tajvanra feni a fogát...
Még csak most jön a java, aztán nehogy valami hülye tényleg megnyomja a piros gombot...
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum február 28, 2022, 19:21:53
Szerintem a már különvált területeknél működésbe lép valamilyen pszichológiai folyamat. Ausztria pl. ma nemigen akarna egyesülni Németországgal (bár annyira nem is ellenezné). Moldova sem akar Romániával (úgy tudom, ők románul beszélnek, de ezt is tagadják). Talán elégedettebbek egy saját kis területtel. Ukrajna nem teljesen ilyen, mert az ukrán identitás kicsit más, mint az orosz. Illetve nyilván gőzerővel megy a történelemhamisítás, kompenzáció, ahogy az északi szomszédunknál, gondolom, az ő történelmük is érdekes. De nem biztos, hogy annyira lázadoznának, ha ma Ororszország része lennének. Az orosz állam konkrétan ott alakult ki annak idején, a kijevi Ruszban. A többi államban csak kisebbséget képeznek az oroszok, ha jól tudom (nem tudom, Belarusszal mi a helyzet).
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum február 28, 2022, 19:38:46
Én ezzel úgy vagyok, aki külön akar élni, éljen. Ez olyan, mintha erőltetnék egy párkapcsolatot. Te velem maradsz, nem szeretsz, nem baj, de azért mossál meg főzzél rám. Ami fontos ebből a szempontból: Oroszország nem kicsi, ha úgy érzi mondjuk 1 millió Ukrajnában élő orosz anyanyelvű, hogy nem kedveli az országot, elmehetne, nem? Senki sem tartaná vissza. Elférnének, bőven van hely Oroszországban, népességük amúgy is rohamosan csökkent az elmúlt években, lehet örültek volna +3 millió főnek.

A másik dolog a majd kialakuló (vagy már kialakult) ruszofóbia. Most egyetlen ember hülyesége miatt, minden oroszt utálnak majd. Ugyanúgy élnek ott is normális emberek, akik nem tehetnek erről, lehet családtagjuk épp börtönben ül, mert felszólalt a rendszer ellen. Észak-Koreában élők ugyanígy meg vannak bélyegezve...

Putyint azt is felbosszantotta, hogy Ukrajna stratégiailag fontos területeket birtokol, miközben Oroszország folyamatosan szegényedik, ráadásul átálltak a gabona és más exportra, emiatt jó minőségű földek kellenek. Hol van jó minőségű föld? Ukrajnában (és Magyarországon...).
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum február 28, 2022, 20:23:26
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum február 28, 2022, 19:21:53Szerintem a már különvált területeknél működésbe lép valamilyen pszichológiai folyamat. Ausztria pl. ma nemigen akarna egyesülni Németországgal (bár annyira nem is ellenezné). Moldova sem akar Romániával (úgy tudom, ők románul beszélnek, de ezt is tagadják). Talán elégedettebbek egy saját kis területtel. Ukrajna nem teljesen ilyen, mert az ukrán identitás kicsit más, mint az orosz. Illetve nyilván gőzerővel megy a történelemhamisítás, kompenzáció, ahogy az északi szomszédunknál, gondolom, az ő történelmük is érdekes. De nem biztos, hogy annyira lázadoznának, ha ma Ororszország része lennének. Az orosz állam konkrétan ott alakult ki annak idején, a kijevi Ruszban. A többi államban csak kisebbséget képeznek az oroszok, ha jól tudom (nem tudom, Belarusszal mi a helyzet).

Ezt kiegészítem, hogy legyen egy "közelebbi" példa is: erdélyi magyarok sem egyesülnének Magyarországgal, kívéve egy pár agymosottat.  ;)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum február 28, 2022, 20:29:39
Viszont egyes területek, országok, népek egyes részei önállóak lehetnek, míg mások nem. Koszovó vagy Észak-Írország bonyolult terület, Katalónia, Baszkföld kemény pórázon van fogva, ha odacsapnak a spanyolok, franciák, még támogatja is őket a világ. Székelyföld, Kárpátalja, Felvidék, Dél-Tirol, stb. stb. nem is álmodozhat önrendelkezésről, gyakran autonómiáról sem. Ausztriának megtiltják szerződésben az Anschlusst. Érdekes dolgok ezek. Vannak egyenlők, és egyenlőbbek... Nálunk apróságok miatt fasisztáznak, Ukrajnában teljesen természetesek ilyen félkatonai egységek, kisebbségek elnyomása, nyelvhasználat betiltása... Vannak, akik temetőket is foglalhatnak, vagy beleírhatják az alkotmányukba, hogy egyes kisebbségek kollektív bűnösök.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum február 28, 2022, 20:37:43
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum február 28, 2022, 20:29:39Viszont egyes területek, országok, népek egyes részei önállóak lehetnek, míg mások nem. Koszovó vagy Észak-Írország bonyolult terület, Katalónia, Baszkföld kemény pórázon van fogva, ha odacsapnak a spanyolok, franciák, még támogatja is őket a világ. Székelyföld, Kárpátalja, Felvidék, Dél-Tirol, stb. stb. nem is álmodozhat önrendelkezésről, gyakran autonómiáról sem. Ausztriának megtiltják szerződésben az Anschlusst. Érdekes dolgok ezek. Vannak egyenlők, és egyenlőbbek... Nálunk apróságok miatt fasisztáznak, Ukrajnában teljesen természetesek ilyen félkatonai egységek, kisebbségek elnyomása, nyelvhasználat betiltása... Vannak, akik temetőket is foglalhatnak, vagy beleírhatják az alkotmányukba, hogy egyes kisebbségek kollektív bűnösök.

Csak a kisebbségtörvénnyel kérlek ne gyere, ne háború idején. Az Facebook fotel-szakértők fegyvere.  ;D
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum február 28, 2022, 20:53:28
A szomorú valóság az, hogy az aktuális magyar kormánynak a kárpátaljai és az erdélyi magyarok szavazati joga kell. Gazdaságilag egyik terület sem éri meg, mert nagyon elmaradott...
Idén terveztem ellátogatni Korondra és Csíksólyomra, de lehet ez a háború átírja ebbéli reményeimet. 
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Szigo Dátum február 28, 2022, 21:04:53
Idézetet írta: Experte Dátum február 28, 2022, 17:04:39Ez nem semmi szerintem, viszont teljesen JOGOS, KÖVETKEZETES és ÉRTHETŐ hozzá állás:
"Magyarország hozzájárult, hogy az Európai Unió fegyvereket szállíthasson Ukrajnába, de a kormány ebben kétoldalú alapon nem vesz részt, és nem engedélyezi halált okozó fegyverek átszállítását hazánk területén - jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pristinában.
Ma pedig egy újabb döntést hoztunk, amelynek értelmében nem engedélyezzük a halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén, tekintettel arra, hogy ezek a szállítmányok könnyen válhatnak célpontjává katonai támadásoknak

- közölte, fontosnak nevezve, hogy hazánk ne keveredjen bele a szomszédban zajló háborúba.

"Ezt a döntésünket Magyarország, valamint a kárpátaljai magyar közösség biztonsága indokolja" - jelentette ki. Szijjártó Péter arról számolt be, hogy eközben Magyarország történetének egyik legnagyobb humanitárius segélyakcióját készítik elő, amelynek keretében 600 millió forint értékben küldenek segélyt Kárpátaljára, többek között vizet, élelmiszereket, babaápolási és higiéniai termékeket. Szavai szerint erre a humanitárius katasztrófa megelőzése érdekében van szükség.

Az ilyenek miatt be kellene vezetni a dislike gombot itt is.  :hanyas:
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum február 28, 2022, 21:23:20
Idézetet írta: hillandkimi Dátum február 28, 2022, 20:53:28A szomorú valóság az, hogy az aktuális magyar kormánynak a kárpátaljai és az erdélyi magyarok szavazati joga kell. Gazdaságilag egyik terület sem éri meg, mert nagyon elmaradott...
Idén terveztem ellátogatni Korondra és Csíksólyomra, de lehet ez a háború átírja ebbéli reményeimet. 
Nem Csíksólyom, hanem Csíksomlyó.
Nyugodtan mehetsz Korondra is és Csíksomlyóra is, mert arrafelé még véletlenül sincsen semmiféle háború. Teljesen biztonságban leszel ott.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sleve Dátum február 28, 2022, 22:01:14
Idézetet írta: Milán Dátum február 28, 2022, 20:23:26Ezt kiegészítem, hogy legyen egy "közelebbi" példa is: erdélyi magyarok sem egyesülnének Magyarországgal, kívéve egy pár agymosottat.  ;)

Mégis milyen fontos a szavazatuk.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum február 28, 2022, 22:05:04
Idézetet írta: Szigo Dátum február 28, 2022, 21:04:53Az ilyenek miatt be kellene vezetni a dislike gombot itt is.  :hanyas:


Azt mondja Petike, hogy:

"Ma pedig egy újabb döntést hoztunk: nem engedjük, hogy Magyarországon keresztül halált okozó fegyvereket szállítsanak Ukrajnának. Erre a döntésre azért volt szükség, hogy biztosítsuk Magyarország, illetve a kárpátaljai magyarság biztonságát" – mondta Szijjártó, és hozzátette, a döntés oka az, hogy ezek a szállítmányok erőszakos katonai akciók célpontjává válhatnak.

Szerintem egyedüli ország az Unióban amelyik most is kettős szerepet játszik. Ha majd a barátjuk letarolja a kárpátaljai magyarságot, mert azért ez benne van a pakliban, akkor mit fognak nyilatkozni: "bocs, erre nem számítottunk?"

A lényeg, hogy Toroczkai majd megvéd mindenkit! Ő egyedül, mint Chuck Norris. Édes faszom, mekkora sötétség uralkodik.

Előbb utóbb eljön a pillanat, s fizetni fognak tetteikért.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: TiB Dátum február 28, 2022, 22:11:50
Politikától függetlenül, nem semmi hogy néhány honfitársunk mennyire bátor, szinte már menne a frontra. Kezdem azt hinni, hogy hülye vagyok :D nekem annyira nem tűnik bulisnak, hogy fegyverrel szaladgálva emberekre vadásszak, akik meg rám vadásznak, mert valakinek egy vezetői bunkerben ez jó ötletnek tűnt, hogy mi ezt csináljuk egymással. Tiszta beszari vagyok, szeretek élni ;D
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 01, 2022, 07:47:24
Idézetet írta: TiB Dátum február 28, 2022, 22:11:50Politikától függetlenül, nem semmi hogy néhány honfitársunk mennyire bátor, szinte már menne a frontra. Kezdem azt hinni, hogy hülye vagyok :D nekem annyira nem tűnik bulisnak, hogy fegyverrel szaladgálva emberekre vadásszak, akik meg rám vadásznak, mert valakinek egy vezetői bunkerben ez jó ötletnek tűnt, hogy mi ezt csináljuk egymással. Tiszta beszari vagyok, szeretek élni ;D

Túl sok filmet néztek, főleg most a járvány alatt.  :D
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 10:51:43
Ha Ukrajna kitart (pár napra/hétre gondolok, nem évekre), akkor Oroszország valószínűleg csődbe fog menni. A 600 milliárd feletti tartalék jelentős részét elbukták, ezzel kellett volna 12-18 hónapig kitartani (vagyis ez is segített volna). Most Kína ugyan felvásárol (gabona stb.), de a jüannal szemben folyamatosan gyengül a rubel, így az oroszok gyakorlatilag áron alul adják el a termékeiket (Kína a következő hetekben lerabolhatja őket). Érezhető, hogy az orosz milliárdosok (és egyszerű emberek) jelentős része elégedetlen, hiszen bankok mennek majd csődbe, vagyonaikat vesztik el, miközben a Kreml majd újabb adókat próbál kivetni és pénzhet jutni, de csak egyetlen helyről tud: néptől. A szegény néptől.

Azok a pénzek és tartalékok, amikkel hónapokra terveztek (Putyin maga elmondta, hogy 1,5 évig simán kihúzza az orosz gazdaság), azok jelentős részének annyi, már ők sem beszélnek arról, hogy simán ellesznek. Putyin abból a szempontból taktikázta el magát, hogy azt gondolta, majd az EU és USA lassan reagál, lesznek EU-s országok, akik lassítják a folyamatokat. Onnantól pedig minden Putyin elmeállapotán múlik, amiről annyit cikkeznek manapság.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Sound Dátum március 01, 2022, 11:30:33
Legyen így Pozz!
Egy nagy bajom van az egésszel. Tegyük fel beég a ruszki "háborús projekt". Az esélyek jók, mert a Nyugat jelentős fegyver mennyiséget küld, míg ha tényleg van emberi erőforrás ukrán oldalon (18-60 év közötti férfiak), akkor 1-2 hónapon belül tényleg jöhet a béke.
Tegyük fel kivonulnak az oroszok, s sürgősségiben felveszik Ukrajnát a NATO-ba ezek után.

Mi lesz otthon Putyinnal? Maradhat, mintha mi sem történt volna? Üzletelhet tovább? Nem kellene valamilyen nemzetközi bíróság elé citálni lassan? Hány balhét csinálhat még meg?
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Sound Dátum március 01, 2022, 11:40:30
Más
Azt mondjuk alapban nem értem, hogyan gondolkodhatnak a kisemberek, az orosz katonák. Nyilván tudják mit csinálnak, azt viszont kevésbé hiszem, hogy meggyőződésből-identitásból tudják-e miért csinálják?
Mert az ukrán géppuskás 40-es mókust megértem, akinek a kezébe adják a fegyvert, s tudja jól, hogy két utcányira van a háza, és védi.

Legyünk empatikusak:
Orosz katona vagyok 27 éves, se kutyám, se macskám, fater otthon vodkaívó bajnok. Mutter mit tudom én takarítónő. Odamozgósítják, és egyszercsak szóllnak, hogy indulás a frontra, ezt és ezt kell kilőnöd, megszerezned tököm tudja...
HÁÁÁT - CSINÁLNÁ A FASZOM!!! Tényleg! Azt mondanám, sőt hergelném a társaimat, hogy stop, lófaszt lövünk, nem megyünk sehová! S itt nem értem az embereket. Az egyének, a szakaszok, az egységek, mondhatnák, hogy nem csináljuk - lelőnék őket? Hát náluk is van fegyver, vissza lehet lőni nem?
Azaz bármilyen vezető ugrálhatna, nyomhatná Putyin a piros gombot az atomtölteten...úgy elszabotálnám, mint a picsa! Tényleg! Nem érdekelnének a következmények. Szóval ha az emberek, a kis emberek rájönnének, hogy van választásuk, létezik a szótárban a NEM - szó. Akkor pattoghatnak a tábornokok....

Szóval NEM ÉRTEM!!!!
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: BvB_09 Dátum március 01, 2022, 12:25:17
Már a fehérorosz katonák is megjelentek Ukrajnában, Csernyihivnél átlépték az ukrán határt.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 01, 2022, 12:47:44
USA és Kína nagyot nyer ezzel a háborúval, hiszen egy nagy rivális gyengül meg. NATO-nak nem szabad beszállni ebbe a háborúba.. mert akkor az orosz szövetségesek is lépni fognak, mint India, a még haver Kína..
Ukrajna meg pont olyan helyen van ahol mindenki háborúzhat...Az ukrán utálja az oroszt, országon belül is lövik egymást.. lehet fegyvereket tesztelni élesben.
Ez szerint O. V. nagyon megérezte, hogy harckocsi gyárat kell építeni Zalaegerszegen. A mostani háború az építkezést és az esetleges termelést felgyorsítja. Egy a kérdés, kinek adjuk el a végterméket ?
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 01, 2022, 12:57:32
Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 01, 2022, 12:47:44Egy a kérdés, kinek adjuk el a végterméket ?

Nyilván, hogy a legnagyobb magyarnak, a magyar magyarnak, aki megvédi a hazát, egyedül.  ;)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum március 01, 2022, 12:58:09
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 10:51:43Érezhető, hogy az orosz milliárdosok (és egyszerű emberek) jelentős része elégedetlen, hiszen bankok mennek majd csődbe, vagyonaikat vesztik el, miközben a Kreml majd újabb adókat próbál kivetni és pénzhet jutni, de csak egyetlen helyről tud: néptől. A szegény néptől.

Tanulságos lehetne látni a moszkvai Lenin utcában lakó Szergej fizimiskáját, amikor rájön, hogy Putyin-imádata azt eredményezte, hogy neki a következő években minden hónapban 9 százalék helyett 20 százalékos a hitel.
És közben szinte naponta egyre inkább értéktelenedik a rubel.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 10:51:43Azok a pénzek és tartalékok, amikkel hónapokra terveztek (Putyin maga elmondta, hogy 1,5 évig simán kihúzza az orosz gazdaság), azok jelentős részének annyi, már ők sem beszélnek arról, hogy simán ellesznek. Putyin abból a szempontból taktikázta el magát, hogy azt gondolta, majd az EU és USA lassan reagál, lesznek EU-s országok, akik lassítják a folyamatokat.

Putyinnak soha egyetlen szavát nem szabad elhinni, hiszen ő már évtizedek óta folyamatosan, gátlástalanul és szemrebbenés nélkül hazudik.
Amikor Putyin azt mondja, hogy 1,5 évig simán kihúzza az orosz gazdaság, akkor célszerű azzal számolni, hogy ideális esetben maximum 1-3 hónapról van szó.
Valamint jó lenne tudni, hogy a német kancellár Olaf Scholz hogyan és mivel lett ennyire nagyon gyorsan és hatékonyan sarokba szorítva. Amíg erről nincsen információ, addig csak annyit lehet kijelenteni, hogy Olaf Scholz szenzációsan jól teljesít és a II. világháború utáni évtizedek egyik legpozitívabb személyeként vonul be a történelembe.
Olaf Scholz személyesen döntött arról, hogy mehet a SWIFT az oroszok ellen, hogy az EU és rendhagyó módon Németország is teljesen nyíltan és hivatalosan szállíthat éles fegyvereket, lőszert és hasonlókat Ukrajnának. Satöbbi. Satöbbi. Satöbbi.
Érdemes megfigyelni, hogy amint "megtört" az oroszbarát Németország, utána már nagyon rövid időn belül Svájc is belátta, hogy nem célszerű a széllel szemben pisilni.

Idézetet írta: Sound Dátum március 01, 2022, 11:30:33Mi lesz otthon Putyinnal? Maradhat, mintha mi sem történt volna? Üzletelhet tovább? Nem kellene valamilyen nemzetközi bíróság elé citálni lassan? Hány balhét csinálhat még meg?
Putyinnak "lőttek". Neki "annyi".
Már csak az maradt kérdéses, hogy még azelőtt "kinyírják" ezt a megtébolyodott csávót, mielőtt még a nukleáris fegyverek bevetésére utasítja nyaloncait. Vagy nem sikerül időben megfékezni Putyint.
Mert ha nem sikerül, akkor nekünk is "annyi". Meg egy Bambi.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Sound Dátum március 01, 2022, 13:50:33
Csabax
Mikor Milosevic megégett a háborúval, s Amerika lebombázta Belgrádot, akkor még dobálta magát pár évig, mint hős vezető emlékeim szerint. Vagy rosszul emlékszem? Ebben Pozzato lesz a "felvilágosult - tudós".
Szóval egy kudarcos háború nem feltétlenül jelenti azt, hogy neki kampó, lehet ő még a "minden" évekig Oroszországban ettől.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum március 01, 2022, 13:57:43
Idézetet írta: Sound Dátum március 01, 2022, 13:50:33Csabax
Mikor Milosevic megégett a háborúval, s Amerika lebombázta Belgrádot, akkor még dobálta magát pár évig, mint hős vezető emlékeim szerint. Vagy rosszul emlékszem? Ebben Pozzato lesz a "felvilágosult - tudós".
Szóval egy kudarcos háború nem feltétlenül jelenti azt, hogy neki kampó, lehet ő még a "minden" évekig Oroszországban ettől.
A nem elhanyagolható különbség:

Szerbiának nem voltak nukleáris fegyverei, viszont  Oroszországnak vannak nukleáris fegyverei.
Milosevic nem fenyegette a világot atombombával, viszont Putyin igenis fenyegeti a világot atombombával.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: horzol Dátum március 01, 2022, 14:01:11
Idézetet írta: Sound Dátum március 01, 2022, 13:50:33Csabax
Mikor Milosevic megégett a háborúval, s Amerika lebombázta Belgrádot, akkor még dobálta magát pár évig, mint hős vezető emlékeim szerint. Vagy rosszul emlékszem? Ebben Pozzato lesz a "felvilágosult - tudós".
Szóval egy kudarcos háború nem feltétlenül jelenti azt, hogy neki kampó, lehet ő még a "minden" évekig Oroszországban ettől.

1999. júniusában lett vége a bombázásnak és 2000. október 5ig húzta, akkor vitték el Hágába Milosevicet. Átéltem a NATO bombázásokat,sziréna, élelmieszerhiány, benzinhiány, napi 12 óra áramkorlátozás stb..Remélem ennek a háborúnak is mihamarabb vége lesz!
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Sound Dátum március 01, 2022, 14:02:18
Igen, ez érthető!
Viszont a bukása, belpolitikai kérdés. Tehát nem úgy bukik meg, mint Hitler, hacsak nem rohanják le Oroszországot a NATO erők - erre azért legyünk reálisak, kevés a valós esély.
csak azt akarom ezzel mondani, hogy amennyiben életben marad a rendszere, akkor is belülről kellene azt szétrombolni.
1. Választások ---- hát ne legyünk naivak.
2. Orosz polgárháború ---- hááát, az sem tudom elképzelni könnyedén
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Sound Dátum március 01, 2022, 14:03:48
Idézetet írta: horzol Dátum március 01, 2022, 14:01:111999. júniusában lett vége a bombázásnak és 2000. október 5ig húzta, akkor vitték el Hágába Milosevicet. Átéltem a NATO bombázásokat,sziréna, élelmieszerhiány, benzinhiány, napi 12 óra áramkorlátozás stb..Remélem ennek a háborúnak is mihamarabb vége lesz!

Hát ez nem semmi..
s maga a délszláv háború vége, mikorra datálható?
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: horzol Dátum március 01, 2022, 14:13:52
Idézetet írta: Sound Dátum március 01, 2022, 14:03:48Hát ez nem semmi..
s maga a délszláv háború vége, mikorra datálható?

Akkor lett vége 1999. júniusában, akkor Szerbia teljesen meggyengült és ugymond kapitulált! Koszovon folyamatosan vannak kisebb cirkuszok azóta is, de ez már nem is hirérték!
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: horzol Dátum március 01, 2022, 14:17:56
Idézetet írta: csabax Dátum március 01, 2022, 13:57:43A nem elhanyagolható különbség:

Szerbiának nem voltak nukleáris fegyverei, viszont  Oroszországnak vannak nukleáris fegyverei.
Milosevic nem fenyegette a világot atombombával, viszont Putyin igenis fenyegeti a világot atombombával.

Igy van! Össze se lehet hasonlitani Oroszországot és Szerbiát...Az egyik nagyhatalom a másik pedig egy kis szegény ország! Most sokkal nagyobb a baj!
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum március 01, 2022, 14:48:24
PornHub kampec.
Zsebzsötem konyec?  ;D

https://twitter.com/conflictsinUkr/status/1497331353301528589?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497331353301528589%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.digi24.ro%2Fstiri%2Factualitate%2Frusinea-de-a-fi-rus-fara-bani-fara-fotbal-fara-femei-cum-a-reusit-putin-sa-transforme-rusia-in-cea-mai-detestata-tara-din-lume-1854457 (https://twitter.com/conflictsinUkr/status/1497331353301528589?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497331353301528589%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.digi24.ro%2Fstiri%2Factualitate%2Frusinea-de-a-fi-rus-fara-bani-fara-fotbal-fara-femei-cum-a-reusit-putin-sa-transforme-rusia-in-cea-mai-detestata-tara-din-lume-1854457)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 15:07:17
Valamilyen szinten sajnálom, hogy nem mentem anno politológia szakra, de már akkor elkezdődött az ideológia szerinti képzés, ahhoz meg annyira nem fűlött a fogam. Abban biztos vagyok, hogy ilyen fenyegetéssel utoljára 1940-es évek elején kellett szembenéznie a világnak. Engem az döbbentett meg, hogy mentem boltba, bankba és egyéb helyekre, olyan személyekkel beszélgettem a háborúról, akikkel korábban semmiről sem. Félelem volt a szemükben - okkal -, szavaikban düh, hogy ki kell irtani ezt azt embert. Olyan békés emberek beszéltek indulatosan, akikről korábban azt sem gondoltam, hogy a légynek ártatának.

Amit
@csabax is írt, hogy belső körből kell likvidálni, ez lehetne az egyik megoldás. Ehhez viszont az kell, hogy a belső védelmi seregéből (amely akár egy kisebb ország hadserege is lehetne a maga 10 ezer fős létszámával, ebben még a Wagner csoport nincs is benne) valaki meggondolja magát. Emlékezhetünk rá, hogy Hitler ellen is mennyi merényletet próbáltak összehozni, de Sztálin se volt kivétel, egy sem jött össze...

A polgárháború az, ami szintén segíthetne az oroszokon, de ehhez mindenkinek fel kell lázadnia. Putyinnak nagy a hatalma, de nem elég önmagában őt eltenni a képből. Ezt kell megérteni. Lavrov minimum annyira elborult, mint Putyin (arra pedig ne is számítsunk, hogy a katonaság majd segít, mert Gerasimov is véleményes figura...). Azért a tavalyi tüntetéseken is látszott, hogy a nép 10-20%-nál többet egy ilyen dolog nem tud megmozgatni. Putyin támogatottsága még mindig 20-40% közötti (minimum), ezek az emberek egy esetben lázadnak fel: ha elveszítenek mindent, de még akkor is erősen kérdéses. A maradék 60-80%-nak kéne ezt összehozni, de fegyver és taktika nélkül esélytelen...

Ami ilyenkor szintén felmerül: speciális egységek vagy dróntámadás. Utóbbira az orosz légvédelem miatt nulla az esély (nem Iránban vagy Irakban vagyunk, ahol óvatlanok a vezetők), maradna egy speciális alakulat, amely gyakorlatilag öngyilkos hadjáratra menne. Ennek sincsen realitása. Az pedig, hogy Putyin öngyilkos lenne? Előbb vetne be 10-20 atomrakétát, mintsem ezt meglépi vagy elismeri a vereségét.

Az a baj, hogy ez várható volt, korábban is figyelmeztettek erre, már Grúzia, Csecsenföld vagy Szíria kapcsán is. Politkovszkaja megmondta, hogy ez elmebeteg ember, leírta az elborult dolgait, mi történt? Politkovszkaját fényes nappal lelőtték Oroszországban. Egy vezető újságírót. Mi történt? Pár nap lázadozás, ennyi. A nyugati világ a végsőkig kivárt, azt hitték, nem meri megcsinálni ezeket Putyin. Megcsinálta, sajnos.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: vmlinuz Dátum március 01, 2022, 15:24:50
Idézetet írta: hillandkimi Dátum február 28, 2022, 20:53:28Gazdaságilag egyik terület sem éri meg, mert nagyon elmaradott...
Erdélyiként engedd meg a következő megjegyzést: elmaradott a lónak a fasza, az. Bővebben nem fejteném ki, nehogy beleérjen a hős vezir seggébe.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum március 01, 2022, 15:47:06
Hasznos.
Talán van, akinek kellhet.

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: horzol Dátum március 01, 2022, 16:55:21
Visszatérve még kicsit a Délszláv háborúra a NATO 1991töl nézte ahogy folyik a háború 1999ben avatkoztak be s vége is lett 3 hónapon belül, 8 évig nézték tétlenül, nem kevés idő...itt se fog beavatkozni a NATO, akkor lesz vége ennek, ha az ukránok kitűzik a fehér zászlót!
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sleve Dátum március 01, 2022, 18:54:33
Idézetet írta: csabax Dátum március 01, 2022, 14:48:24PornHub kampec.
Zsebzsötem konyec?  ;D

https://twitter.com/conflictsinUkr/status/1497331353301528589?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497331353301528589%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.digi24.ro%2Fstiri%2Factualitate%2Frusinea-de-a-fi-rus-fara-bani-fara-fotbal-fara-femei-cum-a-reusit-putin-sa-transforme-rusia-in-cea-mai-detestata-tara-din-lume-1854457 (https://twitter.com/conflictsinUkr/status/1497331353301528589?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497331353301528589%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.digi24.ro%2Fstiri%2Factualitate%2Frusinea-de-a-fi-rus-fara-bani-fara-fotbal-fara-femei-cum-a-reusit-putin-sa-transforme-rusia-in-cea-mai-detestata-tara-din-lume-1854457)

Ha ez sem állítja meg őket akkor semmi.  :D
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 19:53:49
Azt gondolom, hogy ma este és holnap délelőtt lehet majd a kritikus pont. Az oroszok most mindenkit Kijevhez vezényeltek, nagyobb csapást mértek Harkivra is, mindent feltettek egy lapra. Rakétákkal próbálják majd megtörni az ukránokat, ha ez sem megy, akkor valószínűleg ők is sejtik, hogy komoly gondban vannak. Az ukránoknak most kell igazán erősnek lennie és kitartani, mert tényleg az látszik, hogy Putyin blöfföl (értem ezalatt, hogy nincs baj a gazdaságban, sereg is rendben, miközben egyik sem igaz, különben nem lengette volna be az atomot).

u.i.:
Az eddigiekből következtettem csak erre, szóval az is lehet, teljesen vakon vagyok a gondolataimmal.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 01, 2022, 20:02:03
Idézetet írta: vmlinuz Dátum március 01, 2022, 15:24:50Erdélyiként engedd meg a következő megjegyzést: elmaradott a lónak a fasza, az. Bővebben nem fejteném ki, nehogy beleérjen a hős vezir seggébe.

Nem az erdélyieket akartam megbántani, de ott is vannak olyan régiók, ahol nagy a szegénység, több falu kihalás szélén, na meg az ottani kisebbség teljesen lelakja azokat a szép erdélyi házakat.

Amúgy meg jobb is, hogy nem az aktuális magyar kormányé Erdély, mert különben azt a szép tájat és természeti kincseit lebetonoznák és a helyükre szállodákat húznának fel. A Fertő-tó is nagy veszélyben.

Közben kemény csata van:

https://twitter.com/200_zoka/status/1498731876214784005
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 20:11:31
Újságírók közül mondjuk nem sok olyan van, mint Orwell volt, ha már elutazott a konfliktusba, akkor segít harcolni... Mondjuk Orwell különleges volt.

Az is érdekes lesz, Kína mikor nyit egy második frontot.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csacsa44 Dátum március 01, 2022, 21:13:41
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 19:53:49Azt gondolom, hogy ma este és holnap délelőtt lehet majd a kritikus pont. Az oroszok most mindenkit Kijevhez vezényeltek, nagyobb csapást mértek Harkivra is, mindent feltettek egy lapra. Rakétákkal próbálják majd megtörni az ukránokat, ha ez sem megy, akkor valószínűleg ők is sejtik, hogy komoly gondban vannak. Az ukránoknak most kell igazán erősnek lennie és kitartani, mert tényleg az látszik, hogy Putyin blöfföl (értem ezalatt, hogy nincs baj a gazdaságban, sereg is rendben, miközben egyik sem igaz, különben nem lengette volna be az atomot).

u.i.:
Az eddigiekből következtettem csak erre, szóval az is lehet, teljesen vakon vagyok a gondolataimmal.

Ráakadtam Gecse egyetemi oktató cikkére, kíváncsi vagyok a véleményedre. Nem boncolgattam, nem néztem utána, van akinek ez fejből megy. ;) "Ma Oroszország nemcsak a térség, hanem Európa katonailag legerősebb állama is. Technikai szempontból nem csak Ukrajna elfoglalása nem okozna számára problémát. Alighanem Németország határainál ütköznének először komolyabb ellenállásba"

https://index.hu/velemeny/2022/03/01/gecse-geza-orosz-hadero-ereje-kepessege/
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 22:14:34
Az orosz haderő leírásával teljesen egyetértek, mert tényleg csak az amerikai fogható hozzá (emellett az is igaz, amit a cikk végén írnak, hogy Európa legerősebb állama). Kína próbálkozott még felnőni a nagyokhoz, de ők maximum az emberi erőben vannak előnyben, minden másban USA vagy Oroszország erősebb (abban viszont már nem lennék biztos, hogy kibernetika hadviselésben is elmaradott lenne-e Kína, valószínűleg nem, azokban az egyik legjobbak).

Nagyon fontos kiemelni: Grúzia, Szíria és a többi ország esetében, ahol beavatkoztak az oroszok, hogy messze nem koordinált hadsereggel néztek szembe. Szíriában gyakorlatilag elavult technológia és "bozótharcosok" ellen kellett nyerni, Grúzia sem tartozik a nagyhatalmak közé. Ezt én úgy nevezném, hogy "felhozó" háborúk. Morált erősíteni jó, de nem mérvadó.

Miért nem venném biztosra a sima utat Németországig? Amiért az Egyesült Államok sem bírt Irakkal, amiért a Náci Birodalom sem bírt Sztálingráddal és még lehetne sorolni. Villámháború manapság akkor van, ha az ellenfél töketlen és tényleg meglepetés erejével éri a támadás. Oroszország hónapokon át mozgolódott Ukrajna határában, ezért felkészülhettek az ukránok. A másik amiért nem valósítható meg, mert a városi hadviselés teljesen más. Ez mindig egy nehezebb terep, épp ezért kezdett el bombázni Oroszország, mert tudják: esélyük sem lenne enélkül Kijevben.

Önmagában, ha csak tankokat és gyalogosokat küldenek be, halálra vannak ítélve. Egyrészt a helyismeret az ukránok mellett szól, másfelől ilyen területen a nehezen mozgolódó hadosztályokat könnyebb levadászni. Az amerikai csapatok is anno kénytelenek voltak házról házra járni, mesterlövészekkel biztosítani az egységeiket és még így is rendkívül komoly veszteségeket szenvedtek el.

Amiért nehezebb dolga lenne az oroszoknak még, hogy Ukrajna után már nem egy az egyben kéne harcolni országokkal, hiszen EU-tagállamok jönnének sorra. Az orosz + fehérorosz haderő alsóhangon 1,5 millió katonával rendelkezik, akikkel szemben ott lenne a komplett EU, illetve valószínűleg USA is. Ez túl sok. Amint megtámadják Észtországot, Lengyelországot vagy akár Magyarországot, egyből világháborúvá eszkalálódik a helyzet.

Ha mindenkivel egy az egyben kéne harcolnia Oroszországnak, akkor valószínűleg a kisebb államokat lesöpörné, de jelentős veszteségeket szenvednének. Egyfelől a területi ismerete hiánya miatt, ami mindig a hazai pályán lévőknek kedvez, másfelől, egy katona ereje sem véges. Oké, letudta Ukrajnát, jöhet Lengyelország. Egy idő után apad a figyelem, nem lesznek olyan élesek, míg velük szembe egyre inkább felkészültebbek a katonák, újabbnál újabb trükköket találnak ki. Elég csak az iraki háborúra gondolni, ahol kisgyerekektől kezdve, mindenkit bevetettek az irakiak.

Egy viszont biztos: Oroszország még mindig nem használta fel teljes haderejét, de az is igaz, hogy az eddigi csapatok sem értek el jelentős eredményt. A hadsereg fiatal, ráadásul most olyan katonákkal kell harcolniuk, akiknek minimum 10-20 éves tapasztalatuk van. Ehhez érkezik majd a különböző speciális egység, akik önként segítenek. Sosem szabad lebecsülni az összefogás erejét. A németek megtették a II. világháborúban, azt hitték, hogy a bab is hús. Különböző helyeken nyitottak frontokat, amivel folyamatosan gyengültek. Az orosz haderő félelmetes, de véges a létszámuk, míg hozzájuk képest egy összeurópai katonaság, kiegészülve az USA-val, már bőségesen elegendő.

A másik, ami szerintem minden háborúban megmutatkozott az oroszok részéről: ad hoc hadviselés. Ahogyan a II. világháborúban, úgy most sem precízek. Ezeket használják ki az ukránok. Támogatás nélküli hosszú konvojok? Mit hittek, hogy majd az ukránok nézik, ahogyan átsétálnak rajtuk?

Érdemes megfigyelni: egy hete támadják Mariupol városát. Miért nem tudták elfoglalni (kedd estig)? Azért, mert egy olyan militarista csoporttal kell szembenézniük, mint az Azov. Ez egy rendkívül agresszív nacionalista ága az ukrán hadseregnek (ha egyáltalán ide lehet őket sorolni), akik nem kímélnek senkit. Ha már velük nem bírnak, csak úgy, ha bevetnek ellenük 2-300 ezer katonát, akkor mi lesz egy komolyabb hadsereg ellen?

A rettegett Wagner-csoport, akik az oroszok különleges egysége. Bevetették őket Szíriában, Donbasznál, Szudánban, Líbiában, Venezuelában és még lehetne sorolni. Ott vannak most Ukrajnában is - elvileg hetek óta -, de akkor miért nem halad a folyamat? Azért, mert a Wagner-csoport is szokott hibázni. Azt hiszem Szudánban volt az, hogy elvitték őket, aztán maláriát kapott a fél csapat. Líbiában is előfordult, hogy nem minden úgy alakult, ahogyan eltervezték.

Lényeg, megint sokat írtam, elnézést.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: vmlinuz Dátum március 02, 2022, 06:52:02
Nagyon sok elemző egy dolgot elfelejt megemliteni, mikor az orosz hadsereg nagyságát elemzi. Oroszország területileg is nagy, és pont emiatt nem vetheti be a teljes hadsereget anélkül, hogy védetlenül hagyja ezt a hátramaradt területet.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum március 02, 2022, 08:21:04
Zsoltika (6:59-től):


;D

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 02, 2022, 15:41:58
Amíg a ruszkik taccsra teszik Ukrajnát, addig az amerikai atomenergia-ipar lobbizik a Fehér Házban, hogy az ukrán konfliktus fokozódása ellenére is folytatódhasson az oroszországi uránimport, mivel az olcsó üzemanyag-ellátás kulcsfontosságú az amerikai áramárak alacsonyan tartásához – számolt be a Reuters.
A nyugati államok és Magyarország továbbra is vásárol gázt Oroszországtól.
Az a sejtésem, hogy a nyilvánosság előtt megy a szájkarate, de a háttérben megmarad az üzlet.
Ukrajna feláldozható mindenkinek...
Csak hát reggel jöttek olyan hírek, hogy egyre gyakoribbak a légiriadók Lviv-ben is.
https://index.hu/kulfold/2022/03/02/legi-riado-csapas-ukrajna-lviv-haboru-tamadas-lemberg-oroszorszag/
Lehet, hogy még sincs Nyugat-Ukrajna biztonságban...
Egyik politikus sem kardoskodik most a zöld energia mellett.. pedig eddig nagyon fontos téma volt.
Kell nekünk Paks 2? Még több atomhulladék, aminek a tárolása és megsemmisítése nem megoldott...
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 02, 2022, 16:17:20
:D

https://www.youtube.com/watch?v=IyBn0nlqDdY&t=118s
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: oakland23 Dátum március 02, 2022, 18:55:44
Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 02, 2022, 15:41:58Amíg a ruszkik taccsra teszik Ukrajnát, addig az amerikai atomenergia-ipar lobbizik a Fehér Házban, hogy az ukrán konfliktus fokozódása ellenére is folytatódhasson az oroszországi uránimport, mivel az olcsó üzemanyag-ellátás kulcsfontosságú az amerikai áramárak alacsonyan tartásához – számolt be a Reuters.
A nyugati államok és Magyarország továbbra is vásárol gázt Oroszországtól.
Az a sejtésem, hogy a nyilvánosság előtt megy a szájkarate, de a háttérben megmarad az üzlet.
Ukrajna feláldozható mindenkinek...
Csak hát reggel jöttek olyan hírek, hogy egyre gyakoribbak a légiriadók Lviv-ben is.
https://index.hu/kulfold/2022/03/02/legi-riado-csapas-ukrajna-lviv-haboru-tamadas-lemberg-oroszorszag/
Lehet, hogy még sincs Nyugat-Ukrajna biztonságban...
Egyik politikus sem kardoskodik most a zöld energia mellett.. pedig eddig nagyon fontos téma volt.
Kell nekünk Paks 2? Még több atomhulladék, aminek a tárolása és megsemmisítése nem megoldott...
zöld energia :D

Zöld energia, divatos frázis :D , itt falun még kb minden 3. házban sparhelttal fűtenek, és jó, ha csak fát dobnak bele, és nem mondjuk műanyagot. Nagyon jól hangzik, hogy zöld energia, de azért oda infrastruktúra kell, meg pénz, meg még kihalni 4-5 generációnak. Szerintem. Az oroszoknak legalább olyan érdekük a gázukat eladni, mint nekünk vagy nyugatnak megvenni. De amúgy nem értek hozzá, csak hallottam. Ők sokáig nem tudják tárolni, min sokáig nem tudunk meglenni nélküle.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: oakland23 Dátum március 02, 2022, 18:58:41
Idézetet írta: oakland23 Dátum március 02, 2022, 18:55:44zöld energia :D

Zöld energia, divatos frázis :D , itt falun még kb minden 3. házban sparhelttal fűtenek, és jó, ha csak fát dobnak bele, és nem mondjuk műanyagot. Nagyon jól hangzik, hogy zöld energia, de azért oda infrastruktúra kell, meg pénz, meg még kihalni 4-5 generációnak. Szerintem. Az oroszoknak legalább olyan érdekük a gázukat eladni, mint nekünk vagy nyugatnak megvenni. De amúgy nem értek hozzá, csak hallottam. Ők sokáig nem tudják tárolni, min sokáig nem tudunk meglenni nélküle.

Ja, és ha már zöld energia, sosem gondoltam volna, hogy ha lesz is háború, azt ilyen őskori módon vívják majd.  :-X 
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: bitang Dátum március 02, 2022, 19:27:53
Idézetet írta: oakland23 Dátum március 02, 2022, 18:58:41Ja, és ha már zöld energia, sosem gondoltam volna, hogy ha lesz is háború, azt ilyen őskori módon vívják majd.  :-X 

Még egy kis tapasztalatgyűjtés, aztán jönnek ezek is: https://computerworld.hu/tech/bevetik-a-jovo-fegyveret-high-tech-harci-robot-hadsereget-allitanak-fel-az-oroszok-294626.html
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 02, 2022, 19:55:08
Egy kis Csaba:

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 02, 2022, 20:51:15
Idézetet írta: Milán Dátum március 02, 2022, 19:55:08Egy kis Csaba:


Köszi! Ő egy értelmes Youtuber :)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sleve Dátum március 03, 2022, 09:20:50
Egy korrekt elemzés:
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum március 03, 2022, 18:03:14
Idézetet írta: vmlinuz Dátum március 02, 2022, 06:52:02Nagyon sok elemző egy dolgot elfelejt megemliteni, mikor az orosz hadsereg nagyságát elemzi. Oroszország területileg is nagy, és pont emiatt nem vetheti be a teljes hadsereget anélkül, hogy védetlenül hagyja ezt a hátramaradt területet.
Igazad van.
Egy másik információ, amit elfelejtenek megemliteni:

Harkiv Kelet-Európa egyik legnagyobb felsőoktatási központja. Legalább 150 ezren tanulnak az ottani egyetemeken. Úgy tudom. hogy ez a rengeteg diák között legalább 25-30 ezer külföldi egyetemista van. Például csak az indiai diákok mintegy 10 ezren vannak.

Harkiv annyira nagyon közel van az ukrán-orosz határhoz, hogy mindössze 40-45 km-re van Oroszország. Ez a közelség miatt is és a kiváló oktatás miatt is nagyon-nagyon sok orosz fiatal tanul Harkiv egyetemein. Ebben a városban a külföldieken kívül gyakorlatilag mindenki beszéli az orosz nyelvet. Ez annyira így van, hogy a város lakossága hivatalosan és elismerten elsősorban az orosz nyelvet beszéli.

Ukrajna második legnagyobb népességű városa, a mintegy másfél milliós Harkiv lakosságának közel 50 százaléka orosz anyanyelvű.
Nyugodtan lehet mondani, hogy legalább 700 ezer orosz él Harkivban.
Harkivot rommá lövik a ruszkik.
Vagyis Harkiv esetében egészen konkrétan az történik, hogy oroszországi oroszok ölnek ukrajnai oroszokat.

Szerintem már az is elgondolkodtató, hogy oroszok bombázzák és lövik rommá a felében oroszok lakta várost, oroszok bombázzák és lövik rommá a szinte teljesen oroszbarát várost.
Ám talán azon is kellene gondolkozni, hangosan, hogy az ukrajnai oroszok miért nem akarják, hogy az oroszországi oroszok "felszabadítsák" őket, és miért van az, hogy az ukrajnai oroszok inkább meghalnak, mintsem "felszabadítsák" őket az oroszországi oroszok?
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 03, 2022, 18:25:48
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:II._vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BA_ut%C3%A1ni_h%C3%A1bor%C3%BAk

elég sok háború zajlott 30 éven belül...

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum március 04, 2022, 13:08:54
MGA: Licensees must run new background checks after Russian sanctions

The Malta Gaming Authority (MGA) has reminded its licencees of their obligations with regards to sanctioning, in light of Russia's invasion of Ukraine.

Licencees have been warned to carry out due screening processes prior to entering business relationships, and any new sanctions should be treated as a triggering event to run new background checks on customers.

MGA operators should also stop any transaction from going through, freeze any assets, and inform the Sanctions Monitoring Board of any customers whose funds may originate from Russian sources.

The MGA said: "The Authority is stressing the importance that licensees ensure that any systems used to monitor sanctions are being run in an effective and efficient manner, that they are informed with any updates regarding the Russia/Ukraine situation and, as a result, calibrate their sanctions monitoring systems in order to reflect any additions made to the applicable lists being monitored.

"They should react swiftly in ensuring that their customer databases are subject to the most recently updated and applicable sanctions lists."

Operator Parimatch Tech withdrew its brand from Russia as a result of the ongoing invasion. Companies across the gaming industry have also started fundraising efforts to help those affected by the war. These include Gaming Industry for Ukraine initiative, with the aim of raising £250,000 for people displaced by the war in Ukraine. All proceeds from the fundraiser will be donated to Choose Love's Ukraine Crisis Fundraiser. So far, just under £130,000 have been donated.

forrás: https://igamingbusiness.com/mga-licencees-sanctioning/
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 05, 2022, 19:07:03
Ez a videó zseniális  ;D
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum március 06, 2022, 15:45:21
Én mindeközben ezt is ajánlom:


Szimpatikus ez a Buda Péter. Az első adás itt található:

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 06, 2022, 20:12:55
Hosszú évek óta nem használok FB-t, ma viszont haver mondta, hogy görgessek kicsit a profiljával pár oldalon (Index, Origo, Telex stb.), művelődjek.  ;D Nézzem meg, mi megy a kommentszekciókban a cikkek alatt. Alapjáraton jó hétvégém volt, sikerült leépíteni. Megdöbbentő volt az, hogy nyíltan akarják Zelenszkij halálát és várják, hogy az oroszok elfoglalják végre Ukrajnát.  Kritizálták az ukrán szülőket, akik mondjuk nem tudták elkísérni a gyerekeiket a határhoz, mert mondjuk férfiként otthon kell harcolnia...

Elkeserítő, hogy hol tart a társadalmunk. Az, hogy már annyira redukálódott a közbeszéd, hogy csípőből jön a rohadt libsi, buzi sorosista stb., valószínűleg jól döntöttem, hogy ezektől "megóvom" magam. Az a kis idő is teljesen leszívott, amíg ezzel foglalkoztam. Sajnálatos, hogy ennyire megmérgezték a társadalmat.

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 06, 2022, 22:02:56
Ezt is ajánlom

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: vmlinuz Dátum március 07, 2022, 06:22:43
Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 06, 2022, 22:02:56Ezt is ajánlom
A "retardált nyugat" szónál kapcsoltam ki. Ne pofázzon Tomcat onnan, mert ő is oda húzta el a csikot. :redchug:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :hanyas:
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 07, 2022, 08:01:09
Azért az vicces volt, ahogy az ezelőtti videóban szürcsölgeti a teáját a meleg új otthonában, a migráns tolvajkergető, és neki is ki kell fejtenie a véleményét, mert ehhez IS ért.  ;D
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 07, 2022, 13:26:02
Azt hittem, hogy ez ma csak a nálunk lévő gyógyszertárnál fordult elő (konkrétan előtte a sorban is mondták, hogy remélik még van, mert már szedni kell...), de úgy tűnik, egész országban jelen van, szuper...
https://index.hu/belfold/2022/03/07/ukran-orosz-haboru-atomeromuvek-sugarveszely-felvasarlas-jodtablettak-nepegeszsegugy-mergezes/
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 07, 2022, 16:58:11
megnéztem azért , az a baj 8 podcast 80 youtube adás kell, hogy nagyjából képben légy.
Mind a két oldal rossz. Oroszok azt hitték elég a "mez", ukránoknál meg vegyes a kép, sajnálom őket, mert ott sem mindenki hülye, de hogy iskola és óvoda mögé bújtatni a tankokat... de láttam olyan videót is, hogy egységek bújtak meg a lakóparkok között.. ilyenkor nem kell csodálkozni, hogy ott labda-baba mindent lőnek.
A másik oldala, hogy saját lakásból molotov koktélt dobálni, nem jó ötlet...
Mindkét oldalon megy a hülyeség... csak nehogy ebből az legyen, hogy annyira hazafiak lesznek az ukránok, hogy valamelyik városuk kap egy taktikai atomot. 
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 07, 2022, 17:19:08
RR-től loptam, igen nagy :D

(http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=243hop.jpg)

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=243hop.jpg
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Alk Dátum március 07, 2022, 18:37:42
Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 07, 2022, 16:58:11ilyenkor nem kell csodálkozni, hogy ott labda-baba mindent lőnek.

Ja, szemét megtámadott Ukrajnának még van képe megvédenie magát. Molotov koktélokkal provokálják a békefenntartó oroszokat.

Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 07, 2022, 16:58:11csak nehogy ebből az legyen, hogy annyira hazafiak lesznek az ukránok, hogy valamelyik városuk kap egy taktikai atomot.

Ezzel most azt mondod, hogy ne védjék meg magukat? Volna rá néhány rubelem, hogy máshogy látnád, ha ez itthon történne.

Egyébként az atommal való fenyegetés volt számomra az első jel, hogy szarban van Oroszország. Putyin nem a világ ura, és jobban jár (meg az egész világ), ha ezt magától belátja.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 07, 2022, 19:49:34
Idézetet írta: Alk Dátum március 07, 2022, 18:37:42Ja, szemét megtámadott Ukrajnának még van képe megvédenie magát. Molotov koktélokkal provokálják a békefenntartó oroszokat.

Ezzel most azt mondod, hogy ne védjék meg magukat? Volna rá néhány rubelem, hogy máshogy látnád, ha ez itthon történne.

Egyébként az atommal való fenyegetés volt számomra az első jel, hogy szarban van Oroszország. Putyin nem a világ ura, és jobban jár (meg az egész világ), ha ezt magától belátja.


Bonyolultabb ez annál, de sokszor az ukrán katonák a civilek használják páncélnak... persze sajnálom a sok ártatlant, csak most bűnözőknek is fegyvert adni... ott az Azov, van egy csomó katonai csoport..
Putyin meg azt hitte elég lesz Ukrajnába pár zöld fülű, gyengén kiképzett tizenéves...
Épp nem rég ültek megint tárgyalóasztalhoz a felek, de félek megint nem lesz eredménye.
Minél tovább tart ez az őrület, annál rosszabb dolgok jöhetnek. A bűnözés és fosztogatás egyre erősödik, az élelem is fogy, vagy már nincs is..
A médián keresztül jönnek a hírek ezerrel, de nehéz dönteni mi kreált és mi igazi...   
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Suugger Dátum március 08, 2022, 10:11:24
Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 07, 2022, 19:49:34Bonyolultabb ez annál, de sokszor az ukrán katonák a civilek használják páncélnak... persze sajnálom a sok ártatlant, csak most bűnözőknek is fegyvert adni... ott az Azov, van egy csomó katonai csoport..
Putyin meg azt hitte elég lesz Ukrajnába pár zöld fülű, gyengén kiképzett tizenéves...
Épp nem rég ültek megint tárgyalóasztalhoz a felek, de félek megint nem lesz eredménye.
Minél tovább tart ez az őrület, annál rosszabb dolgok jöhetnek. A bűnözés és fosztogatás egyre erősödik, az élelem is fogy, vagy már nincs is..
A médián keresztül jönnek a hírek ezerrel, de nehéz dönteni mi kreált és mi igazi...   

Még mindig nem érted.Oroszország megtámadta Ukrajnát.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum március 08, 2022, 14:05:57
Szerintem is békére lenne szüksége Ukrajnának, semmi értelme az ellenállásnak valószínűleg. Sőt, neki még jobb is lenne, ha lemondana az amúgy is de facto már orosz területekről (meg esetleg még valamennyiről), meg ha nem lépne be a Nato-ba, semleges maradna. Így viszont iszonyatos károkat fognak elszenvedni, rengeteg áldozat lesz, hatalmas anyagi kár, több millió menekült. Egy rátermett, igazi államférfi vezetésével talán jól döntenének. :'(  :'(  :'(
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Szigo Dátum március 08, 2022, 14:23:35
Ez faszság. Ha megtámadna minket egy fasz diktátor, akkor inkább adjuk oda a földünket neki, meg teljesítsük minden hülyeségét?! Mert miért is? Egy rátermett, igazi államférfi ilyenkor harcolna, nem a hájas seggét védené, mint máshol tennék a meghunyászkodó hazaárulók.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum március 08, 2022, 15:04:49
A két eset más. Sok orosz követelésnek itt van alapja. A NATO-hoz való csatlakozás valóban nehézkes lenne, irreális a nagyhatalmi politika miatt. A Krím és ezek a területek sosem tartoztak igazán Ukrajnához, nem élnek ott ukránok, hanem többnyire oroszok, anno Hruscsov adta oda nekik talán közigazgatásilag, akkor még nem volt jelentősége. Ezeket a feltételeket nem lehet, hanem kell teljesíteni. Csak az ukrán nemzeti büszkeség számára fontosabb ez az egész, mint az emberélet, anyagi kár. Egyébként állítólag ők is nagyon durván nacionalisták, és akkor eufemisztikus kifejezést használunk.
Peace.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csacsi1899 Dátum március 08, 2022, 15:12:55
Krim, meg Donyeck és Luhanszk már most se az ukránoké, szóval az nem egy nagy kérés. Viszafoglalni úgyse tudják maguktól, és a Nato se megy majd oda visszaszerezni az ukránoknak.
Tegyék le a fegyvert megint nem nagy kérés, mert az lenne a cél.

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 08, 2022, 15:20:08
Azért ez sem igaz teljesen, ugyanis Szovjetunió felbomlása után, Donyeck és környékén fele-fele arányban éltek oroszok és ukránok. Majd, amikor a régió Ukrajna egyik legjobban prosperáló területe lett - sok befektetés stb. -, míg az oroszoknál pocsék állapotok uralkodtak, megváltozott minden. Még a 2000-es évek elején Putyin seggében sem volt a donyecki rész, majd látta, milyen lehetőségek rejlenek benne. A fellendüléssel arányosan lett egyre nagyobb az orosz lakosság aránya, ahogyan az sem véletlen, hogy ukrajnai egyetemeken is olyan oroszok tanulnak, akiknek családja Oroszországban él (jobb oktatás stb.).

A másik dolog, ha Putyinnak tényleg Luhanszk és Donyeck kell, akkor mit is keres Kijevnél és miért beszél nácitalanításról? Miért kezdi el bombázni azokat a régiókat, amiknek semmi köze sincsen Luhanszkhoz és Donyeckhez? Az a baj, hogy a régió lakosságának 15-30%-a rohadtul benyelte ezt a putyini propagandát, olyan, mintha egy könyvből olvasott mesét hallanék vissza, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal. Rengeteg anomáliát tartalmaz, ami kapcsán el sem gondolkoznak azok, akik ezt próbálják továbbítani, csak mondják a mantrát. Elkeserítő, mennyire nem használja a társadalom egy jelentős része az agyát, ha így tennének, Putyin már fasorban sem lenne.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sunik29 Dátum március 08, 2022, 15:28:42
En csak azt nem értem ha 100.000 euroig vissza kapja a nép a pénzét az orosz bankoktól, vagy az álamtól akkor 100.000 feletti hiteleknél ez miért nem érvényes, vagyis miért csak a kisember bukhat , nem a fair play játék a lényeg?
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: horzol Dátum március 08, 2022, 15:29:31
Igy van! Luhanszk és Donyeck csak ürügy volt! Az a probléma, hogy Ukrajna durván elkezdett közeledni a Nyugathoz és NATO-hoz! Bármi módon, de Békét kellene kötni ez a rombolás és emberi szenvedés ez szörnyű!  :'(  :'(  :'(
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Alk Dátum március 08, 2022, 15:33:26
Azt azért ne felejtsük, hogy Putyin is aztán ide-oda ugrál, ha magyarázni akarja a cselekedeteit. Először voltak az említett területek, utána, hogy tart a NATO terjeszkedésétől (a mi tagságunkkal is baja van), nácitlanítani akar vagy mi a sz*rt, fél, hogy az ukránok atombombát gyártanak stb.

Na, így tegyétek le a fegyvert. Ha pedig túl könnyen belemész az ilyen követelésekbe, azok könnyen folytatódhatnak a végtelenségig.

Zelenszkij kötelességtudata, bátorsága és hazaszeretete szerintem extrém módon példaértékű. De ugye mindenki azt gondol, amit szeretne, nekünk - az orosz néppel ellentétben - még megvan ez a jogunk.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Szigo Dátum március 08, 2022, 15:39:13
Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság a magyaroké, kb. annyira, mint Donyeck, Luhanszk és Krím az oroszoké. Érdekes módon 15 évig semmi probléma nem volt ezzel, aztán jött Putyin, is hirtelen itt megszaporodtak az orosz-ukrán konfliktusok. Csak a hülye nem látja, hogy ezt az egészet az oroszok gerjesztették. Kb. olyan ez, mint amikor Orbán elmegy Tusványosra nagymagyarkodni. Csak amíg a magyarokon röhögnek, mert nincs haderőnk, addig sajnos ennek az őrültnek van.

Soha nem fogják letenni a fegyvert az ukránok, és egyetértek velük. Én sem tenném, az országokról van szó. Ha az én hazám lenne, én is meghalnék érte, mert azt soha nem adjuk. Ha ezt ukrán nemzeti büszkeségnek tekintet, akkor neked fogalmad sincs a hazaszeretetről. Nacionalizmus? Ez? Magyaroszágon több a nagymagyar zászló, mint Ukrajnában.

Én drasztikusan látom, vagy elpusztul Ukrajna vagy kiverik az oroszokat. Béke nem lesz, de jobb is így, mert ez megmutatja a Putyin igazi énjét. Pária lett ez a barom... Ha megadná magát Ukrajna, az csacskaság lenne részükről. Olyan még nem volt, hogy egy Kozák megadta volna magát, pláne a ratyi ruszoknak.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum március 08, 2022, 16:30:33
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum március 08, 2022, 14:05:57Szerintem is békére lenne szüksége Ukrajnának, semmi értelme az ellenállásnak valószínűleg. Sőt, neki még jobb is lenne, ha lemondana az amúgy is de facto már orosz területekről (meg esetleg még valamennyiről), meg ha nem lépne be a Nato-ba, semleges maradna. Így viszont iszonyatos károkat fognak elszenvedni, rengeteg áldozat lesz, hatalmas anyagi kár, több millió menekült. Egy rátermett, igazi államférfi vezetésével talán jól döntenének. :'(  :'(  :'(
Ha eltekintek a háborútól, akkor ez valami ilyesmi?

Van egy boldog család: sikeres férj, gyönyörű feleség és két szép tizenéves lány. Az egyik napon betör hozzájuk egy erőszakos srác. Összeveri a férjet és megerőszakolja gyönyörű feleséget.
- "Hűha, ennek fele sem tréfa!" - gondolja a megvert férj. Majd arra gondol, hogy békére lenne szükség, s ezért a nagyobbik lányát is felajánlja az erőszakos betörőnek, hogy erőszakolja meg a nagylányt is. Hátha megnyugszik.
A betörő megerőszakolja a nagyobbik lányt is, majd ismét elveri a férjet.
- "Na, ez a békülés nem jött be!" - gondolja a nagyon megvert férj. Majd ismét arra gondol, hogy békére lenne szükség, s ezért a megerőszakolt feleség és megerőszakolt nagylány után a kisebbik lányát is felajánlja az erőszakos betörőnek, hogy erőszakolja meg a kislányt is. Hátha megnyugszik.
A betörő megerőszakolja a kisebbik lányt is, majd ismét elveri a férjet.
- "Nahát! Ez tényleg nem tréfa! Ez a békülés sem jött be!" - gondolja ismét az immár nagyon-nagyon megvert férj. Majd arra gondol, hogy mindenképpen békére lenne szükség, mert ha nem, akkor ismét kapni fog a pofájára. Ezért aztán ételt-italt ad az erőszakos betörőnek. Hátha megnyugszik.
A betörő eszik-iszik, majd ismét elveri a férjet. Távozáskor ráijeszt a megerőszakolt feleségre és a megerőszakolt tizenéves lányokra, majd a családfőhöz fordul, hogy "nesze, csávókám, itt van a jutalmad, te besz@ri" és dirr-durr, agyonlövi a férjet.

Vagyis a szavaiddal:

Szerintem is békére lenne szüksége a családnak, semmi értelme az ellenállásnak valószínűleg. Sőt, a férjnek még jobb is lenne, ha lemondana az amúgy is de facto már megerőszakolt feleségéről és megerőszakolt lányairól (meg esetleg még a házáról is). Így viszont iszonyatos károkat fog elszenvedni, rengeteg áldozat lesz. Egy rátermett, igazi férfi talán jól döntene. :'(  :'(  :'(
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 08, 2022, 16:45:05
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 08, 2022, 17:43:45
Lassan Putyinnak olyan Kijev, mint Hitlernek Sztálingrád ! Buda Péter szerint itt a vallás is közrejátszik. Mi vagyunk a hanyatló nyugati kereszténység, míg ők a tiszta ortodox értékrendet vallók. Viszont azon a területen élnek muszlim vallásúak is...
Amikor mondja, hogy ortodox papok rakétákat szentelnek... hát az akkor mi?

https://twitter.com/chaotisch_gut/status/1498489491589406722 (https://twitter.com/chaotisch_gut/status/1498489491589406722)

Szerintem Putyint csak belülről lehet megbuktatni, de lassan tényleg az oroszokon röhög mindenki. Rossz haditerv, utánpótlási vonalak védtelenek, a katonák képzetlenek, felszerelés gyenge... parancsnokság totál káosz. Abban egyet értek az ukránok az utolsó emberig harcolni fognak a hazájukért.
Nehéz hiteles információt szerezni, mert mindkét oldal a saját oldaláról közelíti meg a dolgokat.
3 hete tart ez az őrület... és jönnek hírek Szíriából, Szomáliából, hogy csapat mozgások vannak. Gyanúsan lapít Kína... Tajvan-t nagyon kinézték maguknak.
Szerintem ebben a hónapban sem lesz béke. Ti hogy látjátok? 
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sleve Dátum március 08, 2022, 18:10:01
7 és 8 éves elemzés de mintha most vették volna fel:


Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum március 08, 2022, 18:33:20
Az oroszok sajnos kénytelenek lesznek elfoglalni Ukrajna nagy részét, főleg Kijevet. Máshogy nem megy. Ahhoz, hogy egy ellenséges ország kapituláljon, békét kössön vagy lemondjon területekről, az egészet kell legyőzni. Az nem működne, ha csak oda vonulnának be az oroszok (talán észre sem vennék az ukránok). Szerintem eleve nem fogják elfoglalni egész Ukrajnát, max. a keleti felét, még az is nehezen megy, a nyugati fele még oroszellenesebb. Talán egy ilyen keleti sávot elcsatolnak majd, Odessza környékétől, a tengerpartról északkelet felé.
Lehet, hogy tévedek, de nem sok esélyt látok az ukrán győzelemre. A városharcok viszont borzasztóak lehetnek, mint mindig. És sokáig eltarthatnak, akár egy hónapig is.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 08, 2022, 18:56:54
Tegyük fel, hogy egy nagyon szar forgatókönyv szerint Magyarország észak-keleti szomszédja Oroszország lesz.

Kiváncsi vagyok, hogy ti ezt hogyan reagálnátok le? Pl. menekülnétek? Mert ma Ukrajna, holnap Magyarország?

Egyébként személyes "félelmem", hogy ha igazak az infók, hogy rengeteg orosz pénz került a balkáni államokba, valahogy a terjeszkedést így tudnám elképzelni (ami remélhetőleg csak egy horror álom):

(https://www.sportfogadas.org/kepek/logok/ruszkik-haza.jpg)

Nyilván itt most hozzá lehetne venni Csehországot is, vagy akár kihagyni Lengyelországot, de valahogy úgy képzelem el, hogy a vonal Magyarországon jönne át, le a balkánba. És nem feltétlenül az, hogy ez lenne az új Oroszország, inkább ezek a határi államok orosz befolyás alatt lennének. Magyarország egyébként ma is az.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 08, 2022, 19:04:41
Egyébként Oroszországot meg lehetne fékezni: gáz és kőolajat senki ne vegyen tőlük. Ennyijük van nekik.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 08, 2022, 19:12:17
Idézetet írta: Milán Dátum március 08, 2022, 18:56:54Tegyük fel, hogy egy nagyon szar forgatókönyv szerint Magyarország észak-keleti szomszédja Oroszország lesz.

Kiváncsi vagyok, hogy ti ezt hogyan reagálnátok le? Pl. menekülnétek? Mert ma Ukrajna, holnap Magyarország?

Egyébként személyes "félelmem", hogy ha igazak az infók, hogy rengeteg orosz pénz került a balkáni államokba, valahogy a terjeszkedést így tudnám elképzelni (ami remélhetőleg csak egy horror álom):

Így van, Szerbia ugye elkötelezett oroszpárti (ha Djokovic nem szól bele a politikába  ;D), Montenegróban pedig elég csak a Kotori-öbölre gondolni, ami gyakorlatilag orosz nyaralóhely. Az albánok és a koszovóiak nem bírják az oroszokat (illetve szerintem a horvátok sem), de a régió többi államának nincs vele baja (vezetői szinten gondolom).

A kérdés viszont nehézkes, hogy mit kéne csinálni. Magyarországon szintén van egy nem elhanyagolható réteg, amely örülne az orosz megszállásnak (legalábbis ezt gondolják most, aztán amint itt vannak, máshogy látják majd). Az én véleményem az, hogy aki elmenne az országból, az nem feltétlenül csak a háború miatt tenné. Az országunk rendkívül megosztott, jövőkép sem rózsás (semmilyen szempontból). Aki nyugodtan akar élni, az szerintem háború nélkül is elmegy.

Legyünk reálisak: ha az oroszok úgy döntenek, irány Budapest, akkor a magyar honvédség még az EU-val és USA-val sem tud megvédeni, mert az oroszok többen vannak (és itt nem ukrán-orosz arányokra gondolok, hanem mondjuk grúz-orosz arányokra...). Hiába a számunkra kedvező domborzati viszonyok (folyók, hegyek, amik lassítják az előrenyomulást), ezzel csak időt tudunk nyerni (pár hetet, esetleg hónapot), háborút nem.

Kiindulva abból, hogy mit művelnek Ukrajnában, ha itt le akarnak bombázni mindent (mert máshogy nem boldogulnak), akkor pillanatok alatt megvannak, sajnos. Az oroszok 250 ezer főt meghaladó ukrán vásorokkal nem bírtak, nálunk mindössze Budapest nem sorolható ebbe a kategóriába...  (természetesen olyan dolgokkal nem számoltam, mint meggyengült orosz haderő, csak szimplán azzal, velünk mire mennének "egy az egyben")
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: oakland23 Dátum március 08, 2022, 19:13:00
Idézetet írta: Milán Dátum március 08, 2022, 19:04:41Egyébként Oroszországot meg lehetne fékezni: gáz és kőolajat senki ne vegyen tőlük. Ennyijük van nekik.
Csak az a baj, hogy nekünk meg még ennyink sincs.  :)

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sleve Dátum március 08, 2022, 19:39:13
Idézetet írta: Milán Dátum március 08, 2022, 18:56:54Tegyük fel, hogy egy nagyon szar forgatókönyv szerint Magyarország észak-keleti szomszédja Oroszország lesz.

Nagyon borúsan látod, még arra is kevés esélyük van, hogy egész Ukrajnát elfoglalják. Ha sikerülne is a megtartásába belerokkannának. Ezt a háborút már akkor elvesztették amikor átlépték a határt.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 08, 2022, 19:40:27
Utoljára Mátyás király korában volt ütőképes hadseregünk, bár a magyar huszárok is kitettek magukért, viszont  az első világháború és Trianon után szét lett verve a honvédségünk, na meg alaposan megnyirbálták Magyarország határait. 
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 08, 2022, 19:51:41
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 08, 2022, 19:12:17Így van, Szerbia ugye elkötelezett oroszpárti (ha Djokovic nem szól bele a politikába  ;D), Montenegróban pedig elég csak a Kotori-öbölre gondolni, ami gyakorlatilag orosz nyaralóhely. Az albánok és a koszovóiak nem bírják az oroszokat (illetve szerintem a horvátok sem), de a régió többi államának nincs vele baja (vezetői szinten gondolom).

A kérdés viszont nehézkes, hogy mit kéne csinálni. Magyarországon szintén van egy nem elhanyagolható réteg, amely örülne az orosz megszállásnak (legalábbis ezt gondolják most, aztán amint itt vannak, máshogy látják majd). Az én véleményem az, hogy aki elmenne az országból, az nem feltétlenül csak a háború miatt tenné. Az országunk rendkívül megosztott, jövőkép sem rózsás (semmilyen szempontból). Aki nyugodtan akar élni, az szerintem háború nélkül is elmegy.

Legyünk reálisak: ha az oroszok úgy döntenek, irány Budapest, akkor a magyar honvédség még az EU-val és USA-val sem tud megvédeni, mert az oroszok többen vannak (és itt nem ukrán-orosz arányokra gondolok, hanem mondjuk grúz-orosz arányokra...). Hiába a számunkra kedvező domborzati viszonyok (folyók, hegyek, amik lassítják az előrenyomulást), ezzel csak időt tudunk nyerni (pár hetet, esetleg hónapot), háborút nem.

Kiindulva abból, hogy mit művelnek Ukrajnában, ha itt le akarnak bombázni mindent (mert máshogy nem boldogulnak), akkor pillanatok alatt megvannak, sajnos. Az oroszok 250 ezer főt meghaladó ukrán vásorokkal nem bírtak, nálunk mindössze Budapest nem sorolható ebbe a kategóriába...  (természetesen olyan dolgokkal nem számoltam, mint meggyengült orosz haderő, csak szimplán azzal, velünk mire mennének "egy az egyben")

Nem feltétlenül arra gondoltam, hogy megtámadja Magyarországot, hanem inkább úgy, hogy orosz kezelés alá kerül az ország (jó, most tegyük félre a jelenlegi helyzetet). Egyedüli pozitívum most így röviden egy dolog lehetne: blokkolnák a faszbukot.  ;D
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 08, 2022, 19:52:37
Idézetet írta: oakland23 Dátum március 08, 2022, 19:13:00Csak az a baj, hogy nekünk meg még ennyink sincs.  :)



Az még nem azt jelenti, hogy exkluzív csak tőlük vehetjük.

Egyébként a MOL a mostani helyzetben elég masszívan sz.pni fog.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 08, 2022, 19:54:04
Idézetet írta: sleve Dátum március 08, 2022, 19:39:13Nagyon borúsan látod, még arra is kevés esélyük van, hogy egész Ukrajnát elfoglalják. Ha sikerülne is a megtartásába belerokkannának. Ezt a háborút már akkor elvesztették amikor átlépték a határt.

Kijevet még szép városként akarja bemutatni a ruszkiknak, de lehet egyszer csak elfogy a türelem, s akkor jöhetnek a repülők (csak megjegyzem, hogy eddig még nem voltak bevetve!).
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 08, 2022, 19:56:50
Apropó! Arról tudtok, hogy a magyar vámosok majdnem napi szinten szívatják a menekülteket? Hol kell biometrikus útlevél, hol nem kell.

Jelenleg a magyar - román határnál 150-180 perc a várakozási idő, és van aki napok óta úton van.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum március 08, 2022, 20:05:28
Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 08, 2022, 17:43:45Nehéz hiteles információt szerezni, mert mindkét oldal a saját oldaláról közelíti meg a dolgokat.
Nem igaz, hogy nehéz hiteles információt szerezni, hiszen éppen az ellenkezője igaz és nagyon könnyű. Viszont az teljes mértékben igaz, hogy mindkét oldal a saját oldaláról közelíti meg a dolgokat.
Ez utóbbi dolog a dezinformációhoz tartozik.
Például az ukránok minden alkalomnál bizonyítani akarják, hogy ők nagyon szuperek, s ezért aztán amikor megölnek 100 ruszkit, akkor felfelé kerekítenek és azzal dicsekednek, hogy megöltek kb. 450-500 ruszkit. "Látjátok, hogy mennyire baromira jók vagyunk? Mi vagyunk a szuperek! Reszkessetek, oroszok!"
Ezzel szemben a ruszkik lefelé kerekítenek és amikor már halott 1000 orosz katona és már nem mondhatják azt, hogy a Vörös Hadsereg egyetlen katonája sem halt meg, akkor nem fogják bevallani az 1000 orosz katona halálát, hanem azt mondják, hogy talán meghalt 3-4 ruszki katona. És, megesküsznek, hogy tutira biztosan nincsen több halottjuk.
És így tovább.

- 1.) Amennyiben, mondjuk, valaki Magyarországon él és Orbán-hívő, annak ott van a kedvére való információkra az MTV, a TV2, a a Magyar Hírlap, az MTI és teljes magyar közmédia.
- 2.) Amennyiben, mondjuk, valaki Magyarországon él és Gyurcsány-hívő, annak ott van a kedvére való információkra a Népszava, az Ellenszél és egyebek (vannak bőven).
- 3.) Amennyiben, mondjuk, valaki Magyarországon él és nem Orbán-hívő és nem Gyurcsány-hívő, hanem valódi hírt akar olvasni, félinformációk és fake news nélkül, akkor magyar nyelven csak alig néhány sajtótermékből informálódhat.

Természetesen mindhárom fentebbi esetben mindenki onnan informálódik, ahonnan akar.

Ha a harmadik lehetőséget választja és ráadásul még külföldiül is tud és ellenőrizni akarja valamelyik információt - például - az orosz-ukrán háborúról, akkor a Bellingcat a barátja. Pontosabban: a https://www.bellingcat.com/ weboldal.
A Bellingcat a világ egyik legjelentősebb oknyomozó újságírói csoportja. Itt csakis és kizárólag többszörösen ellenőrzött tényeket publikálnak.
A következő linken található, például, az orosz-ukrán háború vélhetően legpontosabban dokumentált és rengeteg információt tartalmazó térképe: https://www.bellingcat.com/news/2022/02/27/follow-the-russia-ukraine-monitor-map/
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: curpy82 Dátum március 08, 2022, 21:56:24
Szerintetek ennek tényleg pont most lehet valóságalapja? Vagy csak egy firkász feltételezése?
https://ripost.hu/kulfold/2022/03/ujabb-ket-orszag-teruleti-vitaja-kezd-kielezodni-az-orosz-ukran-haboru-arnyekaban?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Ezt akartam szerkeszteni, erre idézet lett. Kérem utóbbit törölni. Köszi!
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csacsi1899 Dátum március 08, 2022, 22:08:12
Ezek a
Idézetet írta: Milán Dátum március 08, 2022, 19:56:50Apropó! Arról tudtok, hogy a magyar vámosok majdnem napi szinten szívatják a menekülteket? Hol kell biometrikus útlevél, hol nem kell.

Jelenleg a magyar - román határnál 150-180 perc a várakozási idő, és van aki napok óta úton van.

Romániából már nem menekültként érkezik. Románia biztonságos ország.

Egyébként az Ukrajnából érkező menekültek se szentek, főleg a cigók nem.
Volt már itt verekedés, meg lopás, meg rányitok már a kisajtóra és bemegyek, hátha nincs otthon senki, stb...

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 08, 2022, 22:24:35
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum március 08, 2022, 22:08:12Ezek a
Romániából már nem menekültként érkezik. Románia biztonságos ország.

Egyébként az Ukrajnából érkező menekültek se szentek, főleg a cigók nem.
Volt már itt verekedés, meg lopás, meg rányitok már a kisajtóra és bemegyek, hátha nincs otthon senki, stb...

Románia volt számukra a legközelebbi ország, amely nem háborús övezet, de nem maradnak, mert nyugatra utaznak rokonokhoz. Magyarországon se maradnának, csak átutaznának.

Most ezek az emberek mégis mit kellene tegyenek? Menjenek el az ukrán nagykövetséghez Romániában, hogy igényeljenek biometrikus útlevelet?

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum március 08, 2022, 22:08:12Volt már itt verekedés, meg lopás, meg rányitok már a kisajtóra és bemegyek, hátha nincs otthon senki, stb...

Mert a média ezt felkapja. Mindeközben Gyurika a szomszédból is ellop egy csirkét, csak a faszt sem érdekli. Max. a csirke tulajdonosát.  ;)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Alk Dátum március 09, 2022, 12:16:05
Idézetet írta: Alk Dátum március 08, 2022, 15:33:26Azt azért ne felejtsük, hogy Putyin is aztán ide-oda ugrál, ha magyarázni akarja a cselekedeteit. Először voltak az említett területek, utána, hogy tart a NATO terjeszkedésétől (a mi tagságunkkal is baja van), nácitlanítani akar vagy mi a sz*rt, fél, hogy az ukránok atombombát gyártanak stb.

Az a lényeg, hogy sose fogyjunk ki az okokból.

https://telex.hu/kulfold/2022/03/09/az-oroszok-allitjak-hogy-azert-tamadtak-meg-ukrajnat-hogy-megelozzenek-egy-atfogo-tamadast-a-szakadar-teruletek-ellen
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 09, 2022, 12:24:57
Idézetet írta: Alk Dátum március 09, 2022, 12:16:05Az a lényeg, hogy sose fogyjunk ki az okokból.

https://telex.hu/kulfold/2022/03/09/az-oroszok-allitjak-hogy-azert-tamadtak-meg-ukrajnat-hogy-megelozzenek-egy-atfogo-tamadast-a-szakadar-teruletek-ellen

Esküszöm, szerintem így zajlanak a dolgok: legyen mondjuk először a hazafiság, ha az nem jön be, átírjuk, jöjjön a nácitalanítás, azt sem vált be, de semmi gond, atommal fenyeget Ukrajna. A fene, nincs is atombombájuk, de majd lesz!
Vlagyimir elvtárs, ez sem vált be.  :-\   Azt kéne beleírni, hogy jönnek az ukrán békaemberek. Vlagyimir: ez egész jó, maradhat!
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 09, 2022, 17:30:16
Talán igaz lehet, hogy utánpótlás gondok lehetnek az oroszoknál..

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1501593272187301892

Lopják a tyúkokat :D

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sleve Dátum március 09, 2022, 18:11:01
Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 09, 2022, 17:30:16Talán igaz lehet, hogy utánpótlás gondok lehetnek az oroszoknál..

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1501593272187301892

Lopják a tyúkokat :D



De legalább becsukta a kaput ne szökjön el a maradék.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 09, 2022, 19:43:20
Sajnos azért vannak durvább videók is.
https://twitter.com/chaotisch_gut/status/1498489491589406722?s=20&t=6BD3g5kv6i7XmVOXs3evrA
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 09, 2022, 20:30:26
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 09, 2022, 22:46:24
Megkezdődött, vagyis folytatódik Kharkiv ostroma

https://twitter.com/200_zoka/status/1501670915364560905
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum március 10, 2022, 09:12:05
@hillandkimi

Megkérlek, ne legyen ez egy linkfarm. Köszi. Helyette inkább saját véleményünket fejtsük ki.

Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 09, 2022, 20:30:26

Erről meg ennyit: 5G, zöld emberek, konspirációs elméletek bláblá....volt nekünk már itt egy Lajosunk. Nem kell még egy.  :D

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 10, 2022, 11:04:10
Elővettem újból A háború művészete c. könyvet Szun-cétól. Mindössze 140 oldal, körülbelül 2500 éve íródott, de olyan mondatok vannak benne, mint:
"Soha egyetlen országnak sem vált még hasznára a hosszan elnyúló háború".
"A hadsereg jelenléte az áruk drágulását eredményezi. Ha viszont drágulnak az árak, a nép javai megint csak kiapadnak. Ha pedig javaik megcsappannak, a népre roppant terheként szakad a hadisarc."
"A legkevésbé jó hadsereg, amelyik az ellenség városfalainak ostromába kezd."

A könyvvel viszonylag gyorsan lehet haladni, szerintem már sokan olvasták, de abban biztos vagyok, hogy Putyin nincsen köztük. Ha valaha olvasta volna, akkor tudná, hogy szinte csak hibákat követett el. Olyan hibákat, amiket amatőr vezetők szoktak, akiknek tudását még egy postai csekk feladása is meghaladja. A könyv leírja a megfelelő hadviselést, ami garantáltan sikerre vezet, na ennek Putyin a szöges ellentétét csinálta.  ;D
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 10, 2022, 17:02:19
Ma Buda Péter 20:00 a fridi csatornán. Kíváncsian várom, a múltkori is jó adás volt.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Alk Dátum március 11, 2022, 18:52:45
Gődénynek összejött a szintlépés, s már tényleg fullba nyomja a kretént.

https://444.hu/2022/03/11/godeny-partja-sajnalatos-hogy-hazankban-mindenki-ugy-beszel-a-bekerol-hogy-azt-oroszorszag-sertette-meg
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sleve Dátum március 11, 2022, 21:14:27
Nem könnyű az olyan országoknak nemzetállamot építeni amelyek területén jelentős kisebbség él. (pláne ha egy erős agresszív anyaországgal is szembe kell nézniük)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum március 11, 2022, 21:56:00
Idézetet írta: Alk Dátum március 11, 2022, 18:52:45Gődénynek összejött a szintlépés, s már tényleg fullba nyomja a kretént.

https://444.hu/2022/03/11/godeny-partja-sajnalatos-hogy-hazankban-mindenki-ugy-beszel-a-bekerol-hogy-azt-oroszorszag-sertette-meg

Jönnek a választások, újra fel lehet vasalni a kampánypénzt? A múltkor is ez volt, nem?
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: vmlinuz Dátum március 11, 2022, 22:02:30
Most már tudom honnan jön az iszik, mint a Gödény mondás  :redchug:  :redchug:
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: curpy82 Dátum március 11, 2022, 23:53:51
Idézetet írta: sleve Dátum március 11, 2022, 21:14:27Nem könnyű az olyan országoknak nemzetállamot építeni amelyek területén jelentős kisebbség él. (pláne ha egy erős agresszív anyaországgal is szembe kell nézniük)

Így van, nálunk is sok a cigány.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum március 12, 2022, 09:09:27
Idézetet írta: curpy82 Dátum március 11, 2022, 23:53:51Így van, nálunk is sok a cigány.

És ezzel mi a gond? Van két szeme, egy orra, száján eszik, seggén szarik, pont mint te vagy én. Te sem, én sem vagyunk többek náluk. Peace.  ;)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 12, 2022, 09:30:52
Idézetet írta: Milán Dátum március 12, 2022, 09:09:27Van két szeme, egy orra, száján eszik, seggén szarik, pont mint te vagy én. Te sem, én sem vagyunk többek náluk. Peace.  ;)

Erről eszembe jut egy történet: édesapám súlyos betegséggel küzdött (sclerosis multiplex), akkoriban már jó ideje nem vezetett (betegséből kifolyólag), így olykor busszal közlekedett, ha szeretett volna magában járkálni a városban. A sclerosis rosszabb hulláma kezdődött épp egy ilyen alkalommal, így eléggé bizonytalanná vált a járása, elszédült és majdnem beszédült a busz alá. Magánál volt, de nem tudta koordinálni a mozgását. Nehezen tudott felállni, mindenki nézte, senki sem segített, kivétel egyetlen embert. Egy cigány ember odament hozzá, hogy gyere testvérem, én is szoktam így lenni (azt hitte, hogy részeg), felsegítette, leültette a padra, kicsit várt, majd következő busszal elment. Mikor elmesélte édesapám a történetét (ekkor még tinédzser voltam), onnantól kezdtem segíteni én is rendszerint ilyen helyzetben, mert tényleg nem tudhatjuk: részeg vagy beteg az illető. Ha részeg és rosszabb formájában van, maximum kapsz egy pofont, hogy hagyjad őt, de legalább segítettél. Az a roma férfi nem teketóriázott, segített, mindenkinek így kéne. Ahogyan írod, ők is ugyanolyan emberek, mint mindenki más, ha normális viszonyulsz hozzájuk, ők is hozzád. Én ezt tapasztaltam életem során.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: curpy82 Dátum március 12, 2022, 09:56:59
Idézetet írta: Milán Dátum március 12, 2022, 09:09:27És ezzel mi a gond? Van két szeme, egy orra, száján eszik, seggén szarik, pont mint te vagy én. Te sem, én sem vagyunk többek náluk. Peace.  ;)

Lehet igazad van, de mondanék egy sztorit ami szerdán volt a városban. Két cigány beszélget:
Azt mondja a nő:
Hogy lehet az, hogy engem meg anyámat is egyszerre hívta valami Hörcsik a választással kapcsolatban?
Mondja neki a csávó: Te hülye! Az egy géphang volt, nem ő volt az!
Nő: Ja, azt nem tudtam. Amúgy meg ki az a Hörcsik, mert én azt se tudom.
Válasz: Arra kell majd szavazni a választáskor.
Nő: Jó, akkor arra szavazok.
Itt csak 30%-os Ricsinek nevezik! Az ő szavazata ugyanannyit ér, mint az enyém. Fasza
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: LosGabos Dátum március 12, 2022, 12:04:14
A külső jegyeinkben hasonlóak lehetünk, de az értékrend és a szocializáció terén nagy különbség van. Minden népcsoportban vannak okosak és hülyék, rendes emberek és mocskos szemetek, de valahogy a problémás cigányok jobban szembetűnnek és érzékenyebben reagálunk rájuk.
Naponta tapasztalom ezt, mert sokan járnak abba az iskolaépületbe, ahol (is) tanítok és napi/heti kapcsolatban vagyok a szülőkkel is.
És igen, én is el tudom veszíteni a türelmemet, mert bármikor simán a szemembe hazudik egy 7-8 éves gyerek, mert évek óta tetvesen és büdösen küldi iskolába a szülő a kölykét és évek alatt sem tudja/akarja megtanulni a gyerek az angolwécé használatát.
A hozzáállásod egy népcsoporthoz csak a velük kapcsolatos tapasztalataidtól függ és ezekből lesznek az előitéletek.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: LosGabos Dátum március 12, 2022, 12:10:22
Tudom, nem linkhalmaz az oldal, de ezt érdemes megnézni.

https://twitter.com/TheStudyofWar/status/1502422403393237002?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1502422403393237002%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2F24.hu%2Fkulfold%2F2022%2F03%2F12%2Forosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-percrol-percre-2%2F

Ha 16 nap alatt ennyit haladtak az oroszok (és az elfoglalt területekben már eleve benne van a Krim, Luhanszk és Donyeck) , akkor ez a háború nagyon sokáig fog tartani.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: curpy82 Dátum március 12, 2022, 12:30:56
Igazából ez még csak egy "háborúcska"-szerencsére. Akkor válna ez komollyá, ha a teljes légtérben elkezdenének "mókolni" az oroszok. Reméljük ez nem következik be.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum március 12, 2022, 13:37:58
Durva, hogy 2022-ben a szomszédban két hatalmas ország ezt teszi egymással... Sajnálom a civileket (azokat főleg, akiket saját nemzettársaik vesznek célba), katonákat, akik áldozatul esnek. Személy szerint főleg ezeket a fiatal orosz besorozott katonákat, akik nem tehetnek semmiről, ágyutöltelékek. Az ukránoknál lehet, hogy megint bejön az az egyetemes igazság, hogy a védekezőknek, és a magukat otthon érzőknek óriási előnyük van. Helyismeret, védekezni is könnyebb, mint támadni, a hátország támogatása, és ami talán a legfontosabb: motivációs különbség. Egy idegen katona egyszerűen nem fog úgy küzdeni, mint az, aki a saját hazáját védi. Akár óriási számbeli fölényben sem. Ezt láttuk anno tökéletesen a délszláv háborúban, ahol a legtöbb szerb be sem akart vonulni, a hadsereg töredéke állt rendelkezésre, a horvátok folyamatosan lőtték ki a tankokat, a szerbek alig haladtak, stb. (Sajnos mi 1919-ben nem a védekezést választottuk, hanem egy egészen bizarr harcmodort, az ellenség felfegyverzését, megerősítését.) Ha az ukránok győznek, akkor ezért fognak győzni. 1918-20 körül is a nagyhatalmak a legkisebb ellenállásra megálltak (pl. Törökországban), ill. a kisebb hatalmak is, ha komolyabb ellenállásba ütköztek, mert nem akartak sok áldozatot puszta területszerzésért, nem eléggé megindokolható célokért.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Sound Dátum március 12, 2022, 18:37:05
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum március 12, 2022, 13:37:58Durva, hogy 2022-ben a szomszédban két hatalmas ország ezt teszi egymással... Sajnálom a civileket (azokat főleg, akiket saját nemzettársaik vesznek célba), katonákat, akik áldozatul esnek. Személy szerint főleg ezeket a fiatal orosz besorozott katonákat, akik nem tehetnek semmiről, ágyutöltelékek. Az ukránoknál lehet, hogy megint bejön az az egyetemes igazság, hogy a védekezőknek, és a magukat otthon érzőknek óriási előnyük van. Helyismeret, védekezni is könnyebb, mint támadni, a hátország támogatása, és ami talán a legfontosabb: motivációs különbség. Egy idegen katona egyszerűen nem fog úgy küzdeni, mint az, aki a saját hazáját védi. Akár óriási számbeli fölényben sem. Ezt láttuk anno tökéletesen a délszláv háborúban, ahol a legtöbb szerb be sem akart vonulni, a hadsereg töredéke állt rendelkezésre, a horvátok folyamatosan lőtték ki a tankokat, a szerbek alig haladtak, stb. (Sajnos mi 1919-ben nem a védekezést választottuk, hanem egy egészen bizarr harcmodort, az ellenség felfegyverzését, megerősítését.) Ha az ukránok győznek, akkor ezért fognak győzni. 1918-20 körül is a nagyhatalmak a legkisebb ellenállásra megálltak (pl. Törökországban), ill. a kisebb hatalmak is, ha komolyabb ellenállásba ütköztek, mert nem akartak sok áldozatot puszta területszerzésért, nem eléggé megindokolható célokért.

Egyet értek!!!
Rögtön be is ugrott, egy olyan háború amiről kevesebb szó esik.
A Szovjetunió nekiment a lengyeleknek az I. világháború után a proletár világforradalom jegyében.
Van is egy elég vontatott, véres film "Varsó ostroma" - nem egy szórakoztató dolog maga a film, azonban a lengyelek egységét mutatja.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 12, 2022, 21:08:24
A Juve is segít Záhonynál:

https://twitter.com/juventusfc/status/1502737503807234048
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: hillandkimi Dátum március 12, 2022, 21:10:18
A háború egyik oka, a nyersanyag lehet.

Ukrajna nagyon gazdag ásványkincsekben és ahogy a katonai térképen is látszódik, azokat területeket kebelezik be az oroszok, ahol fontos lelőhelyek vannak.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Ukrajna_%C3%A1sv%C3%A1nykincsei
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: LosGabos Dátum március 13, 2022, 16:21:36
Ezt azonnal be kellene vezetni itthon is, csak nem a hadseregnek adni az autót, hanem valami más módon elajándékozni/értékesíteni.

Kárpátalján a rendőrök szombaton három ittas járművezető ellen indítottak eljárást. A szabálysértők autóit lefoglalták és értesítették a hatóságokat, hogy a továbbiakban azokat átadják az ukrán hadseregnek, közölte a Kárpátinfo.net. A kárpátaljai területvédelmi tanács március 7-én döntött úgy, hogy lefoglalja az ittas vagy drogos sofőrök járműveit.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum március 17, 2022, 20:36:16
OFF

Helyzetkép Oroszországból:
Száguld a katonákkal teli vonat Ukrajnába. Ám hirtelen megáll, s amikor már másfél órája egy helyben vesztegel a nyílt pályán, akkor egy katona türelmetlenül kiszól az ablakon a sötét éjszakába:
− Miért állunk?
− Mozdonyt cserélünk.
− Miért?
− Vodkáért.

ON
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum március 18, 2022, 22:03:26
Valóban vesztésre állnak az oroszok? Vagy az egész csak egy még az orosznál is hazugabb ukrán propaganda, és az oroszok már gyakorlatilag nyertek is, már csak a kört kell szűkíteniük a bekerített ukrán erők körül, miután feltöltötték a készleteket? E szerint a videós szerint utóbbi.
https://www.youtube.com/watch?v=6AcFx5i7Ngs
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 26, 2022, 12:30:43
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum március 18, 2022, 22:03:26Valóban vesztésre állnak az oroszok? Vagy az egész csak egy még az orosznál is hazugabb ukrán propaganda, és az oroszok már gyakorlatilag nyertek is, már csak a kört kell szűkíteniük a bekerített ukrán erők körül, miután feltöltötték a készleteket? E szerint a videós szerint utóbbi.
https://www.youtube.com/watch?v=6AcFx5i7Ngs

Végül az oroszok inkább visszavonultak erőt gyűjteni Donyeck környékére, mert a háború már több, mint 30 napja tart, de még semmilyen nagyobb várost nem tudtak elfoglalni.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum március 27, 2022, 08:04:09
https://www.youtube.com/watch?v=4Z3DxqC3xsA

Itt Zelenszkij beszél kocsmai stílusban Magyarországhoz. Érdekes, hogy az embereket nem érdeklik a háború előzményei, az ukrán sovinizmus, a kisebbségek elnyomása, az ukrán fenyegetések Oroszország felé, az amerikai puccs Ukrajnában, az, hogy Ukrajna ezeréves orosz, lengyel, magyar területeket bitorol, és Putyin mindössze ezeket veszi most vissza. Csak 1 hónappal hátrafelé működik az emberek memóriája. Nem látják a komplex szituációt. Az ukránok hősök, az orosz sportolókat, embereket diszkriminálni kell mindenben... Vajon miért ilyenek az emberek?
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Alk Dátum március 27, 2022, 10:28:27
Tehát az orosz állampolgárokat is érintő szankciók elítélendők, de ukránok ezreinek megölése és milliók életének tönkretétele egy elkerülhetetlen válaszlépés a fenyegetett Putyintól? Ugyanez Zelenszkij stílusának kifogásolása... A nagyságrendekkel mintha nem stimmelne valami.

Idézetet írta: sportbettorpro Dátum március 27, 2022, 08:04:09Vajon miért ilyenek az emberek?

Én is ezt szoktam kérdezni, csak lassan már az életkedvem elmegy az egésztől. Persze lehet árnyalni, de szerintem semmi nem legitimálja Putyin cselekedeit. Ezek elfogadhatatlan lépések. Szerintem ez az egyik ok, ami az eltérést okozza köztünk.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum március 27, 2022, 10:44:34
Idézetet írta: Alk Dátum március 27, 2022, 10:28:27Én is ezt szoktam kérdezni, csak lassan már az életkedvem elmegy az egésztől.

Korábban én is magyaráztam, de vannak követők/csoportok, akiket nem lehet "megmenteni". El kell engedni, ők a szélsőjobbos eszmékkel azonosulnak. :ok:  Minden országban van erre igény, csak a mértéke a kérdéses. Van, ahol ezek megállnak annyiban, hogy kisebb (10-20 fős) gyűlést tartanak, de akadnak olyanok is, ahol a társadalom nem annyira kvalifikált, oktatást lebutítják, történelmet meghamisítják, aztán egyre nagyobb tömeg válik fogékonnyá, de ezeket Te is tudod. Én már csak sajnálom őket, hogy hazugságok és folyamatos gyűlöletkeltés közepette kell élniük.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Suugger Dátum március 27, 2022, 11:21:05
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum március 27, 2022, 08:04:09https://www.youtube.com/watch?v=4Z3DxqC3xsA

Itt Zelenszkij beszél kocsmai stílusban Magyarországhoz. Érdekes, hogy az embereket nem érdeklik a háború előzményei, az ukrán sovinizmus, a kisebbségek elnyomása, az ukrán fenyegetések Oroszország felé, az amerikai puccs Ukrajnában, az, hogy Ukrajna ezeréves orosz, lengyel, magyar területeket bitorol, és Putyin mindössze ezeket veszi most vissza. Csak 1 hónappal hátrafelé működik az emberek memóriája. Nem látják a komplex szituációt. Az ukránok hősök, az orosz sportolókat, embereket diszkriminálni kell mindenben... Vajon miért ilyenek az emberek?

Ki tudnád fejteni bővebben ezeket?
Az amerikai puccs hogy történt,(gondolom majdanról van szó)?
Az ukránokhoz hogyan kerültek a jelenlegi területeik és mit értesz az alatt hogy bitorolják őket?
A putyin által támasztott területi követelések mennyire jogosak(a területeken történelmileg kik éltek korábban,mennyi ideig tartoztak pl. az orosz birodalomhoz,őslakosság)?
Az ukránok mivel fenyegették,fenyegetik oroszországot?
Az ukrán sovinizmus,kisebbségek elnyomása miben nyilvánult meg a háború előtt?

Köszönöm
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: NFCKR Dátum március 27, 2022, 15:39:09
- De akkor hogy megyünk tovább?
- Részegen.

Idézetet írta: csabax Dátum március 17, 2022, 20:36:16OFF

Helyzetkép Oroszországból:
Száguld a katonákkal teli vonat Ukrajnába. Ám hirtelen megáll, s amikor már másfél órája egy helyben vesztegel a nyílt pályán, akkor egy katona türelmetlenül kiszól az ablakon a sötét éjszakába:
− Miért állunk?
− Mozdonyt cserélünk.
− Miért?
− Vodkáért.

ON
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum március 28, 2022, 13:49:20
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum március 18, 2022, 22:03:26Valóban vesztésre állnak az oroszok? Vagy az egész csak egy még az orosznál is hazugabb ukrán propaganda, és az oroszok már gyakorlatilag nyertek is, már csak a kört kell szűkíteniük a bekerített ukrán erők körül, miután feltöltötték a készleteket?

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 26, 2022, 12:30:43Végül az oroszok inkább visszavonultak erőt gyűjteni Donyeck környékére, mert a háború már több, mint 30 napja tart, de még semmilyen nagyobb várost nem tudtak elfoglalni.

Ja, az oroszok inkább visszavonulnak erőt gyűjteni Donyeck környékére. Persze, egyáltalán nem önszántukból teszik, hanem ismét voltak annyira nagyon hülyék, hogy az utóbbi egy hónap alatt immár nagyon sokadjára is tökön szúrták magukat. És mivel most nagyon gyorsan el kellett ismerniük az újabb oltári nagy hülyeségüket, nem maradt egyéb másik tennivalójuk, mint visszavonulni és nyalogatni a saját maguk által saját magukon ejtett sebeket.

Ezt nevezik amolyan valamennyira hivatalosabban, hogy "visszavonultak erőt gyűjteni", "stratégiaváltás van" és a stratégiaváltással új szakaszába lépett az ukrajnai háború. Bocsi, "különleges hadművelet".

Természetesen ha azt gondolták ki, hogy az a tervük, hogy porig alázzák saját magukat, kinevettessék magukat és megmutassák mindenkinek, hogy rövid időn belül mennyire sokszor tud egymás után szerencsétlenkedni a virtuálisan hosszú éveken át legyőzhetetlennek propagandázott orosz hadsereg, majd pedig utána megmutatják, hogy ők valójában nem olyanok, mint amilyeneknek látszanak, akkor egy szót lehet szólni. Ilyen esetben csakis azt lehet mondani, hogy zseniális taktikájuk van az oroszoknak azzal, hogy hülyét csinálnak saját magukból. Ezzel csupán csak az lehet majd a probléma, hogy ha sokáig játsszák el a hülyét, akkor végül akár még úgy maradhatnak. De sebaj, ha nekik ez a tervük, akkor tegyék ezt.

Félreértés ne essék:
Továbbra is az van, hogy még jelen állapotában is az orosz hadsereg nagyságrendekkel jobb fegyverekkel rendelkezik, mint az ukrán hadsereg. Ebben a tekintetben minden a ruszkik hatalmas fölényét mutatja, ám az már problémás lehet számukra, hogy ezek a modern fegyverek többségükben tömegpusztításra alkalmas fegyverek. Amennyiben mégis az lenne Putyin terve, hogy használja ezeket a modern fegyvereket és Ukrajna keleti részét elszakítja Oroszországnak, s ezért tömegpusztítással megöli az ottani lakosság 70-80 százalékát, nagyon-nagyon valószínű, hogy az életben maradt ottani emberek hosszú-hosszú éveken át az orosz katonákon fognak bosszút állni szeretteik erőszakos haláláért. Pluszban arról már nem is érdemes beszélni, hogy azon a vidéken nagyon sok orosz él, vagyis az oroszországi oroszok az ukrajnai oroszokat megölve szakíthatják el Ukrajnától Kelet-Ukrajnát. Ha ilyesmit "meglép" Putyin, akkor ez azt fogja jelenteni, hogy meggyilkolja nagyon sok oroszországi orosz Ukrajnában lakó orosz rokonát, barátját és/vagy ismerősét, s ezzel saját maga ellen fogja fordítani Oroszország lakosságának jelentős részét. Tehát: szívás.
Jelenleg jobbára az lehet a ruszkik úgymond egyetlen előnye, hogy "sokan vannak, mint az oroszok". Putyin teljesen erkölcstelen, neki még az sem jelenthet gondot, hogy 1 ukrán katona halála 7-8 orosz katona halálát fogja eredményezni, hiszen az oroszok még akkor is többen lesznek. Az már egy másik kérdés (és nyilván egyáltalán nem lényegtelen kérdés), hogy ha Putyinnak semmi gondot sem jelent az orosz katonák halála, előfordulhat, hogy a halott orosz katonák szülei háborogni fognak amiatt, hogy gyermekük 18-19-20-21 éves korban halt meg értelmetlenül.

Jobbára azért van most a ruszkiknál ez a visszavonulásos stratégiai nyugalom, mert az elmúlt napokban eléggé konkrétan megijesztették őket.
Tudni érdemes, hogy nem csak az igaz (természetesen az is), hogy Európa függ az orosz gáztól és az orosz kőolajtól, hanem ennek fordítottja is éppen ugyanolyan igaz. Vagyis: ezen a téren Oroszország is függ Európától. Sőt, minden bizonnyal sokkal jelentősebben függ, hiszen amíg Európának csak az orosz gáz, orosz szén, orosz kőolaj mintegy 50-60 százalékára van szüksége, addig Oroszország gáz, szén, kőolaj exportjának mintegy 85-90 százaléka irányul Európába.
Addig nincsen semmi problémájuk az oroszoknak, amíg zajlik a EU semmitmondó szájkaratéja, de amint valóssá válnak a dolgok, bizony nagyon gyorsan meghunyászkodnak a ruszkik. A valós dolgok, amelyek miatt beijedtek: 1.) az USA és az EU megállapodott arról, hogy előbbi évente több milliárd köbméter gázt ad el utóbbinak; 2.) a világ legnagyobb gázkitermelőjeként Katar hivatalosan kimondta, hogy segíteni fogja az Európai Uniót abban, hogy megszabaduljon az orosz gázfüggőségtől; 3.) Németország kijelentette, hogy nem 2030-ra, hanem már 2024-ig meg akar "szabadulni" az orosz gáztól; 4.) alig néhány nap alatt több német vállalat mondott le az orosz gázszerződések meghosszabbításáról; stb.
Tehát amint már nem csak szájkarate volt, hanem "kézzelfoghatóvá" váltak az energiahordozókkal kapcsolatos dolgok, az oroszokra azonnal rátört a stratégiai nyugalom és gyorsan úgy döntöttek, hogy annyira már nem is kell nekik Kijev, hanem jó lesz nekik Donyeck környékén is.

Egyébként azt sem árt tudni, hogy Oroszország és Ukrajna annyira nagyon háborúznak egymással, hogy Oroszország és Ukrajna jelenleg is üzletelnek egymással. Vagyis az oroszok és az ukránok annyira gyűlölik egymást, hogy még a harc közben is "boltolnak" egymással. Aztán pedig - vélhetően - az oroszok arra használják a kapott pénz, hogy öljék az ukránokat, miközben az ukránok arra használják a kapott pénz, hogy öljék az oroszokat.
Hiába, na, így kerek a világ.
Miközben zajlik az orosz-ukrán háború, továbbra is simán jön a gáz Oroszországból - Ukrajnán át is - az Európai Unióba.
A németek, a magyarok, a lengyelek, az olaszok, a franciák és a többi EU-s országokban lakók fizetnek azért, hogy a ruszkik és az ukránok öljék egymást.

Amikor írom ezeket a sorokat, az a tény, hogy a háború bő egy hónapja alatt az Európai Unió országainak lakói közel 21 milliárd eurót fizettek Oroszországnak, hogy az orosz hadsereg Ukrajnában barbárként pusztítson és kegyetlenül öljön.

Link azoknak, akiket percre pontosan érdekel a háború kezdete óta Oroszországnak fizetett EU-pénz: https://beyond-coal.eu/russian-fossil-fuel-tracker/
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum április 01, 2022, 09:43:38
Azon túl, hogy Putyin gonoszságból, ok nélkül megtámadta Ukrajnát, mert már nagyon unatkozott, szörnyű dolgok történnek mindkét oldalon, bár ezt a mainstream média sosem fogja leközölni.
Zelenszkijnek csak le kéne mondania néhány orosz többségű területről és megígérnie a semlegességet, vagy hogy esetleg nem akar atombombát, amivel a háború előtt az oroszokat fenyegette. És befejezni a háborúját az orosz nemzetiség ellen, amibe már vagy 10 ezren meghaltak e háború előtt. De az AZOV-hoz hasonló bizarr náci katonai szervezetek betiltása is konstruktív lépés lenne.
Az ukrán katonák sok esetben saját lakosságukat is terrorizálták, menekülő civileket lőttek le, máig tiltott a menekülés a férfiaknak. Besoroztak minden 18-60 év közti civil férfit. Most van egy törvénytervezet, mely szerint 5-10 év közti börtönbüntetést kapnak majd azok a férfiak, akik elmenekültek a háború elől (a határőröknél valami 5000 euró volt a megvesztegetési díj). Rendszeres a genfi konvenciók megsértése, orosz hadifoglyok kivégzése, a kínzások (nem csak az AZOV részéről). Mariupolban és máshol a főleg oroszajkú civileket bezárják, nem engedik elmenekülni, polgári intézményeiket használják harcokra. A kisebbségek elnyomása még mindig mindennapos. Zelenszkij agresszíven parancsolgat, zsarolgat az unió államaival szemben. Mindkét oldalra szükség van a békéhez. Nem tudom, egy ilyen fanatikus elnökkel hogy lehetne békét kötni, aki csak az erőből ért.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: vmlinuz Dátum április 01, 2022, 10:46:54
Forrás?
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum április 01, 2022, 10:48:05
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum április 01, 2022, 09:43:38Zelenszkijnek csak le kéne mondania néhány orosz többségű területről.

Te érted is amit írsz, vagy ezt tanítják? Barátaid több, mint 100 éve nem tudnak lemondani egy olyan területről amely valamikor államukhoz tartozott (Trianon?). Ma adja a kisujját, holnap az egész kezét mi?

Idézetet írta: sportbettorpro Dátum április 01, 2022, 09:43:38Azon túl, hogy Putyin gonoszságból, ok nélkül megtámadta Ukrajnát, mert már nagyon unatkozott, szörnyű dolgok történnek mindkét oldalon, bár ezt a mainstream média sosem fogja leközölni.
Zelenszkijnek csak le kéne mondania néhány orosz többségű területről és megígérnie a semlegességet, vagy hogy esetleg nem akar atombombát, amivel a háború előtt az oroszokat fenyegette. És befejezni a háborúját az orosz nemzetiség ellen, amibe már vagy 10 ezren meghaltak e háború előtt. De az AZOV-hoz hasonló bizarr náci katonai szervezetek betiltása is konstruktív lépés lenne.
Az ukrán katonák sok esetben saját lakosságukat is terrorizálták, menekülő civileket lőttek le, máig tiltott a menekülés a férfiaknak. Besoroztak minden 18-60 év közti civil férfit. Most van egy törvénytervezet, mely szerint 5-10 év közti börtönbüntetést kapnak majd azok a férfiak, akik elmenekültek a háború elől (a határőröknél valami 5000 euró volt a megvesztegetési díj). Rendszeres a genfi konvenciók megsértése, orosz hadifoglyok kivégzése, a kínzások (nem csak az AZOV részéről). Mariupolban és máshol a főleg oroszajkú civileket bezárják, nem engedik elmenekülni, polgári intézményeiket használják harcokra. A kisebbségek elnyomása még mindig mindennapos. Zelenszkij agresszíven parancsolgat, zsarolgat az unió államaival szemben. Mindkét oldalra szükség van a békéhez. Nem tudom, egy ilyen fanatikus elnökkel hogy lehetne békét kötni, aki csak az erőből ért.

Forrás? mindigszenvedomagyarnep.hu?

Vagy ezeket mind láttad, személyesen?  :D
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: sportbettorpro Dátum április 01, 2022, 11:20:43
Nem mainstream források.
Kérdés, hogy történelmileg kinek van igaza a most orosz többségű területeken. A Krímben tatárok éltek, ukránok kevésbé. Kelet-Ukrajnát egy szovjet főtitkár adta át. Nem tudom, azelőtt hogy volt. Talán a holodomor pont azon a területen volt, és ezért kerültek többségbe az oroszok. De az is érdekes, hogy gyakorlatilag sosem létezett önálló ukrán állam 1990 előtt.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum április 01, 2022, 11:49:23
Én ezt sosem értettem, miért írják, hogy nem mainstream források (amit az oroszok terjesztenek, az egy olyan történelmi irat, amit ők akarnak igaznak látni). Az elmúlt 20-25 évben Putyin megpróbálta megváltoztatni a történelmet, én ezt megértem. Ha megnézzük a magyar viszonyokat, nálunk is ez folyik, elég csak a 2006-os eseményeket megnézni és az elmúlt pár év narratíváját az eseményekről. Ukrajna kapcsán Putyin rendszerint azt hajtogatta, hogy oroszoké stb., de ez a szokásos I. Vlagyimir kijevi nagyfejedelem-effektus (azt hiszi magáról Putyin, hogy ő a következő nagy hódító). Ha tényleg történelmileg az eredetet kutatjuk, akkor még nekünk is több közünk van Ukrajnához, mint az oroszoknak, de Krím kapcsán még a görögnek is (nemhiába haltak meg ott görögök most is...). Putyin addig megy vissza időben és olyan pillanatok néz, ami épp neki kedvező. Ezek a politikusok a múltban élnek, megkeseredettek emberek, akik a saját népüket is azzá teszik, ahelyett, hogy a jövőre koncentrálnának.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Milán Dátum április 01, 2022, 12:35:43
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 01, 2022, 11:49:23Én ezt sosem értettem, miért írják, hogy nem mainstream források (amit az oroszok terjesztenek, az egy olyan történelmi irat, amit ők akarnak igaznak látni). Az elmúlt 20-25 évben Putyin megpróbálta megváltoztatni a történelmet, én ezt megértem. Ha megnézzük a magyar viszonyokat, nálunk is ez folyik, elég csak a 2006-os eseményeket megnézni és az elmúlt pár év narratíváját az eseményekről. Ukrajna kapcsán Putyin rendszerint azt hajtogatta, hogy oroszoké stb., de ez a szokásos I. Vlagyimir kijevi nagyfejedelem-effektus (azt hiszi magáról Putyin, hogy ő a következő nagy hódító). Ha tényleg történelmileg az eredetet kutatjuk, akkor még nekünk is több közünk van Ukrajnához, mint az oroszoknak, de Krím kapcsán még a görögnek is (nemhiába haltak meg ott görögök most is...). Putyin addig megy vissza időben és olyan pillanatok néz, ami épp neki kedvező. Ezek a politikusok a múltban élnek, megkeseredettek emberek, akik a saját népüket is azzá teszik, ahelyett, hogy a jövőre koncentrálnának.

Mainstream gondolom egyeseknek az Index meg az Origó, vagy Telex.  :D

A politikusok a múltban élnek, s magukkal rángatnak millió/milliárd birkákat.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum április 01, 2022, 13:21:59
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum április 01, 2022, 09:43:38az AZOV-hoz hasonló bizarr náci katonai szervezetek betiltása is konstruktív lépés lenne.
Szerintem jó lenne tudatában lenni annak, hogy az ukrán Azov zászlóalj éppen ugyanolyan náci, mint Putyin magánhadserege, a szintén náci orosz Wagner zsoldoscsoport.
Vagyis: nácik harcolnak nácik ellen. Is.
Mindkét oldalon vannak nácik.

Korábban @Suugger feltett néhány kérdést. Egyikre sem érkezett válasz. Talán jó lenne válaszolni azokra a kérdésekre.
Akár "mainstream" módon is.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Suugger Dátum április 01, 2022, 15:42:20
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum április 01, 2022, 11:20:43Nem mainstream források.
Kérdés, hogy történelmileg kinek van igaza a most orosz többségű területeken. A Krímben tatárok éltek, ukránok kevésbé. Kelet-Ukrajnát egy szovjet főtitkár adta át. Nem tudom, azelőtt hogy volt. Talán a holodomor pont azon a területen volt, és ezért kerültek többségbe az oroszok. De az is érdekes, hogy gyakorlatilag sosem létezett önálló ukrán állam 1990 előtt.

A krím sosem volt orosz őshonos terület ahogy ukrán sem.Görög,római,bizánci,török és persze tatár fennhatóság alatt állt,1783 ig akkor csatolták háborúval az orosz birodalomhoz. Az 1900-as évekbe a tatárok és a többi kisebbség jelentős népírtásnak és deportálásnak esett áldozatul a szovjetek részéről.A helyüket főleg orosz nemzetiségű betelepülőkkel töltötték fel,ezek miatt kerültek többségbe az oroszok a területen.A holodomor nem érintette a krímet mivel a szovjet elit kedvenc nyaralóhelye volt.
Az ukrán állam autonómiát biztosított a területnek,Ukrajna megalakulásakor 1991-ben.A deportált tatárok visszatértek a krímbe és ez okozott feszültséget az ott élő orosz többség és a visszatelepülők között.
A terület stratégiailag jelentős,emiatt szerződésben rögzítették hogy az oroszok jelentős katonai,tengeri bázist tarthatnak Szevasztopolban.
2014-ben putyin által támogatott oroszbarát fegyveresek,orosz csapatok támogatásával elfoglalták a krím fontosabb kormányzati épületeit.
Ukrajna mint állam valóban nem létezett 1991 előtt,mivel nagyon sokszor több nagyhatalom osztozott rajta.
Viszont az oroszoknak sincs több joguk igényt tartani a területeire,mivel korábban ők is erőszakkal szerezték meg őket.

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Suugger Dátum április 01, 2022, 16:18:48
Idézetet írta: sportbettorpro Dátum április 01, 2022, 09:43:38Azon túl, hogy Putyin gonoszságból, ok nélkül megtámadta Ukrajnát, mert már nagyon unatkozott, szörnyű dolgok történnek mindkét oldalon, bár ezt a mainstream média sosem fogja leközölni.
Zelenszkijnek csak le kéne mondania néhány orosz többségű területről és megígérnie a semlegességet, vagy hogy esetleg nem akar atombombát, amivel a háború előtt az oroszokat fenyegette. És befejezni a háborúját az orosz nemzetiség ellen, amibe már vagy 10 ezren meghaltak e háború előtt. De az AZOV-hoz hasonló bizarr náci katonai szervezetek betiltása is konstruktív lépés lenne.
Az ukrán katonák sok esetben saját lakosságukat is terrorizálták, menekülő civileket lőttek le, máig tiltott a menekülés a férfiaknak. Besoroztak minden 18-60 év közti civil férfit. Most van egy törvénytervezet, mely szerint 5-10 év közti börtönbüntetést kapnak majd azok a férfiak, akik elmenekültek a háború elől (a határőröknél valami 5000 euró volt a megvesztegetési díj). Rendszeres a genfi konvenciók megsértése, orosz hadifoglyok kivégzése, a kínzások (nem csak az AZOV részéről). Mariupolban és máshol a főleg oroszajkú civileket bezárják, nem engedik elmenekülni, polgári intézményeiket használják harcokra. A kisebbségek elnyomása még mindig mindennapos. Zelenszkij agresszíven parancsolgat, zsarolgat az unió államaival szemben. Mindkét oldalra szükség van a békéhez. Nem tudom, egy ilyen fanatikus elnökkel hogy lehetne békét kötni, aki csak az erőből ért.

Ezeket alátudod támasztani valamivel?
Link,forrás?
Atombombával fenyegetett zelenszkij? Erről hol lehetett olvasni,hallani?
Mikor kezdte a harcot az orosz nemzetiség ellen?
Az oroszoknál nincsenek neonáci csoportok? Sokkal többen vannak mint az azoviak,van amelyet már feloszlattak,bebörtönöztek és putyin előszeretettel használja őket akár az ellenzék,akár az ukránok ellen.
Az orosz futballcsapatok házatáján is nyugodtan körülnézhetsz. Az azovot is ukrán fociszurkolók alapították.

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum április 07, 2022, 19:43:05
"Jól" megoldották, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

Nemrégiben volt az a szájkarate a ruszkik és az EU-országok között, hogy "ezután rubelben fizetitek a gázt és a kőolajra a lóvét, mert ha nem teszitek ezt, akkor elzárjuk a csapot és nem kaptok többet" és "dehogy fizetünk rubelben, eszünk ágában nincs, továbbra is euróban fizetünk, zárjátok el a gázcsapot, ha meritek".
A hangoskodás közben ilyesmiket mondtak egymásnak az oroszok és az EU-sok. Meg még azt is, hogy "gyere ki a hóra" és "az enyém nagyobb, mint a tied, bi-bi-bi". Már csak a homokozó hiányzott.

Nyomatták a feszkót a népnek és naponta szájkaratéztak, de közben tudni lehetett, hogy nem lesz semmilyen gázcsap sem elzárva, hiszen ha tényleg megtennék és elzárnák a csapot, akkor Oroszország is és a Európai Unió is saját magát ütné ki. Ilyesmit pedig nyilván egyik fél politikusai sem akartak. Ugyanis nem balf@szok ennyire nagyon-nagyon-nagyon, hogy munka és munkahely nélkül maradjanak. Annyira nem balf@szok, hogy munkanélkülivé tegyék saját magukat.

A szájkaratés hőzöngéseket leszámítva az a színtiszta valóság, hogy totálisan egymásra vannak utalva a felek:  Oroszország kőolaj-gázexportja semmit sem ér az EU nélkül és a csapelzárással hatalmasat bukna Ruszkiland, de az EU is nagyon függ az orosz gáztól-kőolajtól és bizony az Európai Unió országai is több hónapon át nagyon megszenvednék a csapok elzárását.

De mivel Putler kiadta ukázba és hangosan világgá kürtölte, hogy márpedig neki rubelben kell fizetni ezután, muszáj volt látványosan pótcselekedni. A ruszkiknak nagyon kellett figyelniük arra, hogy a drágalátos tömeggyilkosuk amolyan Igazságos Mátyás 2.0-nak látszódjon az embereknek, s azok gondolják azt, hogy a hidegvérű diktátor tényleg annyira kemény, mint a kád széle.

Ezért aztán, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, azt találták ki a "nagyokosok", hogy az EU és Gazprom közé berakják a Gazprombankot. Így aztán meg lehet azt tenni, hogy az EU-országok továbbra is euróban vagy dollárban fizetnek, majd a Gazprombank rubelre váltja át a valutát, s végül azt a rubelt utalja el a Gazpromnak.

Ez "win-win" helyzetet eredményez, mert a vevő (EU) illetékesei elmondhatják híveiknek, hogy nyertek és semmi sem változott, hiszen továbbra is euróban vagy dollárban fizetnek, ami igaz is, de az eladó (Gazprom) illetékesei is elmondhatják híveiknek, hogy nyertek és rubelben kapják a pénzt. Ami szintén igaz.

Tehát minkét fél igazat mond (az egyik euróban-dollárban fizet, a másik pedig rubelben kapja a pénzt), vagyis a kecske jóllakott és a káposzta megmaradt.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum április 07, 2022, 22:31:11
,,Hamarosan véget ér Oroszországban a hülyék kora – és más hülyék ideje jön el" - Viktor Pelevin.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: LosGabos Dátum április 12, 2022, 21:04:11
Na, elkezdte a nyúl vinni a vadászpuskát.....

Frank-Walter Steinmeier 2005-2009 és 2013-2017 között Németország külügyminisztere volt, ebben a szerepében pedig túl sokat kedvezett az oroszoknak. Nagyjából ez az érve Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, aki nem akar találkozni a most már államfőként Ukrajnába látogatni vágyó Steinmeierrel.

A Spiegel arról ír, hogy Steinmeier előbb Lengyelországba látogatott Andrzej Duda elnökhöz, innen utazott volna tovább Kijevbe. Azt nem zárták ki az ukránok, hogy a jövőben majd létrejöhet egyszer egy Steinmeier-Zelenszkij-találkozó. A német elnök pedig elismerte oroszpolitikájának hibáit, hogy annyira erőltette az Északi Áramlat gázvezetéket, és jelezte, az orosz háborús bűnök miatt Vlagyimir Putyint is nemzetközi bíróság elé kéne állítani.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: LosGabos Dátum április 12, 2022, 21:33:59
Eszembe jutott a gáztranzit díja, ki fizeti ezt Ukrajnának?  Érdekes dolgot találtam.

2021. 07. 17. vg.hu

Ami Ukrajnát illeti, 2024-ig gáztranzitszállítási egyezmény van érvényben Oroszországgal, azaz a Gazprom akkor is fizeti a tranzitdíjat a szerződésben meghatározott mennyiségű gáz után, ha a szerződöttnél kevesebbet vagy akár egyetlen köbmétert sem továbbít a vezetéken. A helyzet képlékeny – pillanatnyilag a Gazprom-szállítások a kontraktus szerintinek csak egy töredékét teszik ki. Vagyis a különbséget a mamutcég a szerződés alapján kifizeti az ukránoknak – és ezt Moszkvában nem is akarják elkerülni a Figyelő szerint.

A gáz jön, vajon most is fizet a Gazprom?

Egyre több furcsaság van ebben a háborúban. Már az is megfordult a fejemben, hogy ezek ketten összebeszéltek. Putyin hatalma megingathatatlan és a háborúval Zelenszkijből meg csinál egy hőst.
A Nyugat bekapja a horgot, hoz egy rakat szankciót, amivel energia és élelmiszerválságot idéz elő saját magának.
Az elégedetlen lakosok megbuktatják a kormányokat és szélsőséges, diktatórikus vezetőket választanak, akikkel könnyebb szót érteni Putyinnak.
A végén jön a békekötés, Ukrajna semleges, Donbasz meg hatalmas autonómiát kap. A Nyugatiak meg egymást félrelökve igyekeznek újjáépíteni Ukrajnát az orosz cementből, vasból, acélból, az orosz olajból készült üzemanyaggal hajtott gépekkel és a hidegben az orosz gázzal fűtve.

Tudom meredek, de volt már ennél meredekebb dolog is a történelemben. (Például a Molotov-Ribbentrop paktum záradéka.) Azt az 50-100-200 ezer halottat meg leírják járulékos veszteségnek. Nekik nem volt szerencséjük.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: MessiÁs Dátum április 12, 2022, 21:52:23
En nagyon nem vagyok hive az effele osszeeskuves elmeleteknek mert kb barmibe bele lehet magyarazni barmit.. lasd Holdraszallas, 911, az osszes amerikai iskolai lovoldozes, az összes háború.

Nem azt mondom hogy nem lehet az esemenyek mogott megbujva valami erdek, de hogy ebben a helyzetben pl Putyinek jot rohognek Zelenszkivel es felaldozzak fel Ukrajnat meg tobb10k embert.. rohej.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: LosGabos Dátum április 13, 2022, 12:04:10
Hangosan gondolkodtam, és remélem rosszul. De nem ők lennének az elsők a történelemben, akik saját népüket nagyüzemi módon irtják ki egy eszme mögé bújva.

Sztálin, Pol-Pot, Mao ce-Tung, Nguema, Bokassa, Pinochet.......

De hangsúlyozom, csak meredek gondolatok jutottak eszembe.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: MessiÁs Dátum április 13, 2022, 15:29:06
En csak azt remélem hogy nem derul ki hogy tevedek..
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum április 13, 2022, 18:32:37
Ha már összeesküvés-elméletek és meredek gondolatok, akkor legyen itt egy másik is. Hiszen ez úgyis csak valami olyasmi, mint a háborúban meghalt matektanár: nem oszt és nem szoroz.

Ez itten most amolyan Ribbentrop-Molotov kettőpontnulla. Ugyanis elméletben az van, hogy egy gazdasági nagyhatalom (Németország) és egy katonai nagyhatalom (Oroszország) összeesküdtek, kezet fogtak és összefogtak egymással, hogy majd jól "megfingatják" a köztük található kisebb és védtelen harmadik országot. Nehogy má" az ottani ásványkincsek másoké legyenek, amikor az övéké is lehetnek.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum április 25, 2022, 20:32:59
Röhögés OFF!

Putyin azért is kezdett háborúzni Ukrajnában, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását.
Ám ezzel a háborúval Putyin azt érte el, hogy Finnország és Svédország nemsokára hivatalosan fogja kérvényezni a NATO-csatlakozást, s Putyin egy bő 1300 kilométeres NATO-val közös új határszakaszt kap a "nyakába".
Méghozzá olyan NATO-határszakaszt kap Putyin, amelynek egyes pontjai Moszkvától 800 kilométer távolságra sincsenek.

Röhögés ON!
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: TiB Dátum április 28, 2022, 08:02:27
Érdekes volt a háború, meg a vírus is előtte, de bocsi ukránok, sok dolgunk van, Will Smith pofozkodik, most meg Johnny Depp tárgyalása van, muszáj igazságügyi szakértenünk, nekünk embereknek. Jajj, annyi a feladat, virológus, háborús elemző, annyi mindenek vagyunk.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum április 28, 2022, 16:18:00
Íme a nagyon sokadik példa arra, hogy politika és sport között nincsen összefonódás és a sportolók nem politizálnak.

(https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTAxZGlnaXMucmNzLXJkcy5y/byUyRnN0b3JhZ2UlMkYyMDIyJTJGMDQl/MkYyOCUyRjE0OTkyMjlfMTQ5OTIyOV9z/dGVwYW5vdmEtcHV0aW4uanBnJnc9MTA2/MCZoPTYzNiZoYXNoPTQxYjU1NTljMWFhZWJhZTE5NTk0Y2M3M2FjYzVhZDM3.thumb.jpg)
Vlagyimir Putyin olimpiai érmes orosz sportolókkal.

A 2022-es olimpián érmes orosz sportolók Vlagyimir Putyin általi - néhány nappal ezelőtti - kitüntetésekor az olimpiai bajnok sífutó Veronika Stepanova többek között azt mondta, hogy büszke Putyinra, büszke Oroszországra, szintén büszke arra, hogy Oroszország jó úton halad, és büszke arra, hogy Vlagyimir Putyin még hatalmasabbá teszi Oroszországot.

Az olimpiai bajnok sífutó Veronika Stepanova Vlagyimir Putyint dicsérő szavaira az egykori teniszező és jelenleg az orosz-ukrán háborúban harcoló ukrán Alexandr Dolgopolov így reagált:
"So, this Olympic champion Veronika Stepanova, says literally"russia is on the right track, and we will for sure win like we won in the Olympics"
russias sport is out of politics they said, they are all innocent they said.
Yeah, sure"


Link itt: https://twitter.com/TheDolgo/status/1519041027314749441?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1519041027314749441%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.digisport.ro%2Fspecial%2Fparca-erau-nevinovati-discursul-unei-campioane-olimpice-a-rusiei-in-fata-lui-vladimir-putin-a-provocat-indignare-1653617

Alexandr Dolgopolov arra "lyukad ki" a mondandója végén, hogy mintha az lett volna, hogy az orosz sport "kikerült a politikából" és a sportolók nem politizálnak.

Én csak rámutatok arra, hogy a fentebbi fotó újabb bizonyíték arra, hogy politikus sohasem dicsekszik az eredményes sportolókkal és a sportolók egyáltalán nem politizálnak.
Á, dehogy, gondolni sem szabad semmi ilyesmire!
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum április 28, 2022, 17:38:23
Mert volna mást mondani, legközelebb csak a szibériai sífutóbajnokságon indult volna.  ;D  Az sem mellékes, hogy az állami doppingprogramnak köszönhetik az érmeket, különben fasorban sem lennének.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum április 28, 2022, 20:44:49
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 28, 2022, 17:38:23Mert volna mást mondani, legközelebb csak a szibériai sífutóbajnokságon indult volna.  ;D  Az sem mellékes, hogy az állami doppingprogramnak köszönhetik az érmeket, különben fasorban sem lennének.
Ja. Így igaz. Ha mást merészelt volna mondani, akkor legközelebb tényleg csak a szibériai sífutóbajnokságon indulhatott volna. Hasonló félelmi indok lehet az orosz teniszezők számára a "Szibéria Kupán" való részvétel elkerülése. Emiatt aztán jobbára azt választják, hogy hallgatnak. És lapulnak, mint sz@r a fűben. Annyira félnek az oroszországi következményektől, hogy inkább a hallgatást választják, noha nagyon jól tudják, hogy a hallgatás több helyen beleegyezést jelent.

Főleg emiatt a hallgatás miatt történik az, hogy az orosz (és fehérorosz) teniszezők nem játszhatnak Wimbledonban. Az angliai Grand Slam-torna rendezői nem értenek egyet az oroszok ukrajnai háborújával, rombolásával és az ártatatlan emberek megölésével, s el akarják kerülni az előző hozzászólásomban látható fotó egyik még újabb változatát, amelyen tömeggyilkos Vlagyimir Putyin az olimpiai érmes orosz sportolókkal való dicsekedés után a Wimbledonban szerepelt orosz teniszezőkkel büszkélkedik.

Nincsen szó diszkriminációról, hanem inkább csak elővigyázatosságról. Ugyanis az oroszok ukrajnai erőszakát elítélő angolok nem akarják, hogy a rangos wimbledoni tenisztorna a bájolgó háborús bűnös Vlagyimir Putyinhoz legyen társítva, aki mellett van a fotón Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Karen Kachanov, Aslan Karatsev, Anastasia Pavlyuchenkova, Daria Kasatkina, Veronika Kudermetova, Liudmila Samsonova, Ekaterina Alexandrova.

Természetesen általában az szokik lenni, hogy a sportolók nem politizálnak, s bár az előző hozzászólásomban van példa arra, hogy igenis létezik politizáló sportoló, az angolok nagyon jól tudják, hogy az orosz diktatúra úgy működik, hogy Putyin rávigyorog - például Daniil Medvedevre vagy bármelyik másik sportolóra - és a fogai között elsziszegi a "most azonnal fényképezkedsz velem, mert ha nem teszed, akkor még ma mehetsz Szibériába az egész családoddal együtt" dumát, s pár pillanat alatt elkészül a csoportkép.

Mint máskor is, ezúttal is lesznek a kizárás miatt tiltakozók és hőzöngők, de az ilyesmit már eddig is meg lehetett szokni. Nekik hiába magyarázza el bárki, hogy ez egyáltalán nem diszkrimináció. Mint ahogyan az sem diszkrimináció, amikor valahol kispályás focitornát rendeznek, s a torna szervezőjének egyik feltétele, hogy csak amatőrök indulhatnak a kispályás focitornán és az igazolt labdarúgók ki vannak zárva.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum április 30, 2022, 15:32:52
Európa több országában is összegyűlt az értelmiség 100-150 fővel képviseltetve magát, őket nem tévesztette meg a valóság, hála az égnek! Ha Kyrie "laposföldhívő" Irving fehér lenne, simán felszólalhatna a rendezvényen, nem lógna ki a csoportból.

https://hvg.hu/itthon/20220430_Megkezdodott_az_Oroszorszag_melletti_tuntetes_is_Budapesten
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum május 01, 2022, 20:03:42
A rohadék megölte volna a Főnököt... Szerencsére figyelt Vlagyimir.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum május 09, 2022, 18:57:29
Ennél az orosz-ukrán háborúnál éppen a nyilvánosság lenne a ruszkik egyik legfőbb problémája.
Ugyanis régebben az volt, hogy a ruszkik viszonylag nyugisan lophattak és rabolhattak, büntetlenül erőszakolhatták meg a védtelen nőket és lányokat, s büntetlenül gyilkolhatták ezerszámra az ártatlan embereket. Legfeljebb csak a nagypapák és egyéb idős emberek mesélhettek gyermekeiknek és unokáiknak az oroszok rémtetteiről, az oroszok kegyetlenségeiről és az oroszok tömeggyilkosságairól.
Aztán pedig voltak, akik figyeltek a nagypapák és az idősek szavaira, és voltak, akik figyelmen kívül hagyták a ruszkik tömeggyilkosságait, a nők megerőszakolását, a lopásokat, a rablásokat és a ruszki katonák által elkövetett értelmetlen gyilkosságokat és egyéb háborús bűnöket.

Ám azóta fejlődött az emberiség. Jelenleg már szinte mindenkinél vannak okostelefonok, lehet videókat készíteni, van Facebook, van Twitter és még vannak egyéb másik közösségi oldalak is, vannak blogok is, van sokminden, ahova írni lehet, ahol meg lehet osztani a háborús helyeken készített fotókat és videókat.
Ez pedig a nyilvánosságot jelenti.
Túlélők mesélik el, hogyan gyilkolták meg az embertársaikat, nők és lányok mesélik el, hogy miként erőszakolták meg őket, és elmondják azt is, hogy sok megerőszakolt nő már nem mondhatja el a kegyetlenkedéseket, mert halottak, ugyanis a megerőszakolás után megölték őket. Lelőtték őket.

A ruszkik számára hatalmas problémát jelent, hogy már nem tudnak "nyugiban" lopni, rabolni, erőszakolni és gyilkolni, mert a jelenlegi fejlettségi szint már lehetővé teszi azt, hogy kegyetlenségeik, rémtetteik és egyéb háborús bűneik már ne maradjanak nyomtalanok.

Hiába, na, ilyen (is) ez a nyilvánosság nevű dolog.

Ezen a fórumon is már volt, aki említette, hogy nagypapája mesélt az oroszok kegyetlenségeiről.
Innentől kezdve már nem csak az idősek elmesélései alapján lehet majd tudni az oroszok tömeggyilkosságairól és háborús bűneiről.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: TiB Dátum június 03, 2022, 08:38:04
Az ilyen utcákon harcolós, kerületeket bevevős harcmodornak mi értelme van őszintén? Befolyásolja az ilyesmi a nagy összképet, vagy nincs annyira nagyobb, pusztítóbb fegyver, ami ezeket háttérbe szorítaná?

Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum június 07, 2022, 20:18:28
Nagyokat szoktam mosolyogni azon, amikor a ruszkik imádói azzal a dumával "jönnek", hogy ha a komcsi gáz és a komcsi kőolaj nem kell az Európai Uniónak, akkor semmi probléma sincsen, mert a ruszkik eladják majd azokat Kínának és Indiának.

Természetesen leginkább a témáról szinte semmit sem tudó emberek hőbörögnek, ugyanis nekik éppen az a legjobb, hogy tudatlanok ebben, hiszen így beleéléssel és hangosan tudathatják mindenkivel a baromságaikat. Van az a mondás, miszerint amíg nem volt Facebook, csak a család tudta valakiről, hogy hülye.
(Jut eszembe: Vajon amikor egy hülye lefürdik, akkor tiszta hülye lesz?)

Bőven elegendő lenne az Oroszországból külföldre vezető kőolaj- és gázvezetékek térképére nézni, hogy "képben" legyen valaki. Ám nyilván csak kevesen tesznek ilyesmit, hiszen a valósággal való szembesülés némi elbizonytalanodást okozhat, zavart okozhat a gépezetben, s ezért inkább célszerűbb tudatlanul "osztani az észt".

Hiszen az problémás lehet, amikor kiderül, hogy ezek a "fotelforradalmárok" úgy szállítanak gázt és kőolajat Oroszországból Indiába, hogy sem kőolajvezeték nincsen és gázvezeték sincsen Oroszország és India között. A nagyon begőzőlt ruszkiimádóknál néha szórakozásból érdemes megkérdezni, hogy pontosan hol található az Oroszországból Indiába vezető kőolajvezeték vagy gázvezeték. A Himalája alatt van? Talán Afganisztánon és Pakisztánon keresztül megy? Esetleg a jobbára kietlen tibeti-fennsíkon vannak? Olyan zord terepen, ahol még Kínának is közel évtizedes gondot jelent egy egyszerű és felszíni vasútépítés? Pontosan merre van a kőolajvezeték és a gázvezeték?

A zsákutcából általában úgy próbál kijönni a ruszkiimádó "fotelforradalmár", hogy benyögi a mostanában divatos LNG-t, hogy ha nincsen gázvezeték, akkor ott van a tengeren szállított cseppfolyósított földgáz lehetősége. Majd úgy fognak szállítani az oroszok.

Erre azt lehet válaszolni, hogy Oroszország tényleg hatalmasan nagy ország, de az LNG területén annyira lemaradott ország, hogy Ázsiában mindössze 2 LNG-terminálja van. És ezen két orosz LNG-terminál közül az egyik Észak-Szibériában van, a Jeges-tengernél található Jamal-félszigeten. Az ottani őslakosok nyelvén Jamal jelentése ,,világvége", azaz Jamal-félsziget neve magyarul Világvége-félsziget. És bizony annyira távolról, megkerülve a fél világot, nem tűnik gazdaságosnak az indiai Mumbai környékére való LNG-szállítás.

Viszont Kína már egy teljesen "másik kávéház". Oda tényleg vezet Oroszországból kőolajvezeték is és gázvezeték is. Abban az esetben általában a sajtótermékek által előszeretettel használt "megduplázta" szó a hangsúlyos.

Hiszen, ugyebár, azt is megduplázták, amikor 3-ról 6-ra emelkedett valami, akkor is megduplázták, amikor 8-ról 16-ra emelkedett valami, akkor is megduplázták, amikor 22-ről 44-re emelkedett valami, akkor is megduplázták, amikor 50-ről 100-ra emelkedett valami. Satöbbi.

Sportfogadásban ott vannak a duplázós szelvények, amikor valaki sportfogadó 10 ezer forinttal fogad 2-es szorzojúra és ha nyer, akkor 20 ezer forintot kap.

Példa:
- Gáz terén ez olyasmi, hogy az oroszoktól 100 köbméterből 5 köbméter ment eddig Kínába.
- Ez az eddigi 5 köbméter most 10 köbméterre emelkedett.
- Vagyis eddig 100-ból 5 ment Oroszországból Kínába, de ezután 100-ból 10 megy Oroszországból Kínába.
- Tényleg megduplázták a szállítást, de mivel nem sokan olvasnak olyan cikket, amiben az szerepel, hogy sokkal több gázt szállíthatnának, de csak 5 köbméterről 10 köbméterre emelkedett az Oroszországból Kínába szállított gáz mennyisége.
- Ilyesmire kevesen klikkelnek, s ezért inkább azt írják a címbe, hogy "megduplázták" az Oroszországból Kínába szállított gáz mennyiségét. Ez a "megduplázták" kellemesebb és eladhatóbb szó.
- Ami ugyan igaz, hiszen tényleg "megduplázták", ám arról elfelejtenek beszámolni, hogy valójában az van, hogy 100 köbméter gázból 90 köbméter gáz nem megy Kínába, hanem vevőkre vár.
Példa vége.

Sokan elfelejtik, hogy Kína nem Oroszország barátja. Vagyis látszólag az, annak tűnik és annak van elkönyvelve, de ez csak egy bizonyos és Kína számára kényelemes pontig van, hiszen Kína célja nem az, hogy Oroszország barátja legyen, hanem Kína célja az, hogy Oroszország egyre kiszolgáltatottabbá váljon. És végül Oroszország Kína szolgája legyen.

Két dudás nem fér meg egy csárdában.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum június 17, 2022, 14:28:13
Idézetet írta: TiB Dátum június 03, 2022, 08:38:04Az ilyen utcákon harcolós, kerületeket bevevős harcmodornak mi értelme van őszintén? Befolyásolja az ilyesmi a nagy összképet, vagy nincs annyira nagyobb, pusztítóbb fegyver, ami ezeket háttérbe szorítaná?

Nem sok értelme van. Szerintem. Ám ha már harcolnak egymással a felek és ilyen helyzetekbe jutnak, akkor nyilván nem állhatnak meg, hanem folytatni kell a harcot. Általában az szokik lenni az utcákon harcolós, kerületeket bevevős harcoknál, hogy a támadó félnek vannak lényegesen nagyobb veszteségei. Az oroszok ezt úgy csökkentik, hogy előbb lerombolják a települést, megölnek mindenkit, aki mozog, és megölnek sok ártatlan gyermeket és ártatlan nőt azért, mert azok rosszkor vannak rossz helyen, porig rombolnak iskolákat, kórházakat, mindent, amit útjukban van, majd pedig átmásznak a romokon.
Így elkerülik az utcákon harcolós, kerületeket bevevős harcmodort, viszont rengeteg ártatlan civil embert ölnek meg. Azonban ez az utóbbi dolog semmit sem jelent számukra, hiszen ők sokan vannak, mint az oroszok, s a számukra ellenséges embereket nekik célszerűbb megölniük. Hiszen így nem kell foglalkozniuk a foglyokkal, nem kell fogolytáborokat létesíteniük, fenntartaniuk, nem kell a fogvatartottak élelmezésével bajlódniuk, satöbbi. Rengeteg dolgot megspórolnak maguknak azzal, hogy megölik az embereket. Nekik amúgy sem számít semmit sem az emberélet.
Mariupol az egyik példa. Mariupolban a ruszkik nem foglalkoztak utcákon harcolós, kerületeket bevevős dologgal, hanem teljesen lerombolták a várost és elkergették vagy megölték az embereket. Az sem zavarta a ruszkikat, hogy a háború előtt Mariupol bő félmillió lakosából mintegy 350-400 ezer ember orosz volt. Az orosz támadók úgy felszabadították a mariupoli oroszokat, hogy elkergették vagy megölték őket.
Mostanában Szeverodonyecket rombolják le és ott tömeggyilkolnak a ruszkik, de korábban rengeteg egyéb másik helyen követtek el háborús bűnöket.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum július 11, 2022, 13:46:24
Orosz-ukrán háború a szerencsejáték-iparban is (https://www.sportfogadas.org/hirek/orosz-ukran-haboru-a-szerencsejatek-iparban-is)

Az ukrán kormány felszólította a KRAIL-t, az országos szerencsejáték piacot szabályozó bizottságot, hogy oszlassák fel azt a tanácsadó és szakértői testületet, mely korábban a szerencsejáték-törvény véglegesítésében segített. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/hirek/orosz-ukran-haboru-a-szerencsejatek-iparban-is)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum szeptember 21, 2022, 14:40:58
Egy másik topikból:
Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 21, 2022, 10:15:51Putyin most összezavarta a szélsőjobbos híveit.  :( Eddig az volt az álláspont, olyan ország, hogy Ukrajna nem is létezik, majd ma reggel arról beszélt, hogy Nyugatnak nem érdeke a béke Oroszország és Ukrajna között. Persze, hogy nem érdeke, hiszen Ukrajna nem is létezik, legalábbis Putyin szerint.  ;D Fogalmatlan Putyin, azt se tudja, milyen rendezvényen van, de még hazánkban is annyian dicsőítik, szóval jobb csendben maradni, nehogy összezavarjuk a Putyin fanokat a gondolkodással.
Nem kicsit, hanem nagyon összezavarta Putyin a szélsőjobbos híveit.
Azzal is, amit említesz, de azzal is, hogy már szinte folyamatosan követeli a propagandájával együtt azt, hogy szüntessék meg a nyugati szankciókat, közben pedig hangoztatják folyamatosan, hogy a nyugati szankciók ártalmatlanok és nem okoznak gondot a ruszkiknak.
Úgy vélem, hogy ha a nyugati szankciók ártalmatlanok és nem okoznak gondot a ruszkiknak, akkor lehet újabb és újabb szankciókat bevezetni, hiszen - mint mondják az oroszok - "a nyugati szankciók ártalmatlanok és nem okoznak gondot" nekik.
Ám tényleg jobb csendben maradni, nehogy összezavarjuk a Putyin-fanokat a gondolkodással.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum szeptember 21, 2022, 15:48:37
Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 21, 2022, 14:40:58Egy másik topikból: Nem kicsit, hanem nagyon összezavarta Putyin a szélsőjobbos híveit.
Azzal is, amit említesz, de azzal is, hogy már szinte folyamatosan követeli a propagandájával együtt azt, hogy szüntessék meg a nyugati szankciókat, közben pedig hangoztatják folyamatosan, hogy a nyugati szankciók ártalmatlanok és nem okoznak gondot a ruszkiknak.
Úgy vélem, hogy ha a nyugati szankciók ártalmatlanok és nem okoznak gondot a ruszkiknak, akkor lehet újabb és újabb szankciókat bevezetni, hiszen - mint mondják az oroszok - "a nyugati szankciók ártalmatlanok és nem okoznak gondot" nekik.
Ám tényleg jobb csendben maradni, nehogy összezavarjuk a Putyin-fanokat a gondolkodással.

Sajnálom valamilyen szinten őket, hiszen esélyük sincs megtapasztaltani az igazságot. Sokak csak akkor döbbenek rá, ha mondjuk gyereküket elveszítik a háborúban, de ők választották ezt az életet (ha egyáltalán választhatták). A jellemző egy rezsimre, hogy tudatosan leépítik az oktatást (nagy mélynemzeti tankönyvekkel, újraírt történelemmel), hogy esélyük se legyen felfedezni a fiataloknak az összefüggéseket... Rájönni, hogy ez régebben volt, hogy ilyennel próbálkoztak az elnyomók, ilyen próbálkozott Adolf Hitler is. Előny, hogy jó pár ilyen hatalmi berendezkedés ingyen adja a tankönyvet, legalább nem kell rá pénzt költeni. Sajnálom az oroszokat - akik becsületesek és normálisak -, illetve az őket követő országokat is, ugyanabba a folyóba léptek, mint amibe a náci Németországba anno. Nekik is hosszú évtizedekbe került, hogy valamilyen szinten sikerült lemosniuk a stigmát...


u.i.:
Érdekesség: Mein Kampf az 1930-as években ingyen járt a házasságkötések mellé.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum október 08, 2022, 13:45:40
..5...4...3...2...1...1X2

https://twitter.com/BriticalThinker/status/1578678591566454784?s=20&t=mXgzK3v4BcSNeQfEvd4P0g (https://twitter.com/BriticalThinker/status/1578678591566454784?s=20&t=mXgzK3v4BcSNeQfEvd4P0g)
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum november 02, 2022, 17:46:24
Ismét megszólalt Oleg Tinkov: "Szégyen számomra, hogy továbbra is birtokomban van ez az útlevél"

Tiltakozásul visszaadta az orosz állampolgárságát Oleg Tinkov, az egyik legnagyobb orosz bank alapítója
https://444.hu/2022/11/01/tiltakozasul-visszaadta-az-orosz-allampolgarsagat-oleg-tinkov-az-egyik-legnagyobb-orosz-bank-alapitoja?fbclid=IwAR3ikwmxFxaN96ZNntAM5L0aAj6sqwdDNbdbDJ5VUSEzYagRibLWvQdQ_o0
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum november 15, 2022, 20:17:45
Kezdődik a világháború? Várható volt, hogy az oroszok nem bírnak magukkal...

Elbukta Trump a szavazást, Putyinnak lépni kellett.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum november 15, 2022, 21:10:02
Idézetet írta: Pozzato Dátum november 15, 2022, 20:17:45Kezdődik a világháború? Várható volt, hogy az oroszok nem bírnak magukkal...

Elbukta Trump a szavazást, Putyinnak lépni kellett.
Mostanában az történik, hogy Oroszországot lejjebb rúgják arra a polcra, ahova való, vagyis Ruszkisztánt világhatalomból regionális hatalommá minősítik vissza és Kína szolgájává teszik. Ezzel jelentősen belegázoltak Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin lelkivilágába, s ez a háborús bűnös az ukránokon bosszulja meg az őt ért alázásokat.
A büszke Putyin éppen a sorozatos bukták és megaláztatások miatt nem ment el a G-20-as találkozóra, mert nem akarta, hogy ott - mindenki előtt - nyilvánosan csicskáztassák. Ő már abba a helyzetbe került, amikor a vége előtti dupla vagy semmit játszik sok millió ártatlan ember életével.
Nem lesz itt semmilyen világháború, hanem csak arról van szó, hogy egy sarokba szorított patkányt kell hatástalanítani.

Tippem:
Vélhetően nem az 5. cikket, hanem a 4. cikket fogja alkalmazni a NATO.

4. cikk:
A Felek tanácskozni fognak egymással valahányszor bármelyikük véleménye szerint bármelyik Fél területi épségét, politikai függetlenségét vagy biztonságát veszély fenyegeti.


Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum november 15, 2022, 21:16:19
Idézetet írta: csabax Dátum november 15, 2022, 21:10:02Nem lesz itt semmilyen világháború, hanem csak arról van szó, hogy egy sarokba szorított patkányt kell hatástalanítani.

Igen, így van, sajnos ez lesz a legnehezebb. Még mindig olyan hatalma van, hogy otthon félnek tőle, így a puccs és más egyébb belső hatalmi harcot esélytelennek tartok. A nagyobb gond az ilyen "bombázgatás" lehet, mert azt sportfogadóként tudjuk, hogy eléggé kicsi az esélye két véletlennek egymás után (véletlenül meglőtték a lengyeleket, előtte meg véletlenül eltalálta valaki a Barátság kőolajvezetéket).
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum november 15, 2022, 21:31:45
Idézetet írta: Pozzato Dátum november 15, 2022, 21:16:19véletlenül meglőtték a lengyeleket
Az a háborús bűnös Vlagyimir Putyin van annyira elszántan hülye, hogy teszteli a NATO-tagok egységét.
Neki már minden mindegy.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Alk Dátum november 15, 2022, 23:01:43
Ez most hirtelen lett nagyon csúnya. Újratervezési pont nem csak a Natonak, Uniónak, Usának, de saját magunknak is. Az oddsok módosultak.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Admin Dátum november 16, 2022, 07:22:56
Valamiért várható volt egy ilyen is, amennyire megbízhatóak az orosz cuccok. A Ladánál is jól meg kellett fogni a kormányt, meg hát látjuk ezeket a különböző számokkal (xx-bet) rendelkező fogadóirodákat is.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum november 16, 2022, 10:23:29
Idézetet írta: Admin Dátum november 16, 2022, 07:22:56Valamiért várható volt egy ilyen is, amennyire megbízhatóak az orosz cuccok. A Ladánál is jól meg kellett fogni a kormányt, meg hát látjuk ezeket a különböző számokkal (xx-bet) rendelkező fogadóirodákat is.
Az lenne az egyik legérdekesebb kérdés, hogy Lengyelországban mire való a rakétavédelmi pajzs és miért nem működött?

Már régóta nagyon sokat dicsekednek azzal, hogy Lengyelországba modern amerikai elfogó rakétákat telepítettek és ott is üzemel (Redzikowoban) egy ugyanolyan rakétakupola, mint amilyen a romániai Deveseluban van.
Vajon Lengyelországban a rakétavédelmi pajzs nem jó semmire és csakis dísznek van?
Miért nem működött és miért nem fogta el és miért nem semmisítette meg a NATO területére érkező idegen rakétát?
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: vmlinuz Dátum november 16, 2022, 11:16:56
Idézetet írta: csabax Dátum november 16, 2022, 10:23:29Az lenne az egyik legérdekesebb kérdés, hogy Lengyelországban mire való a rakétavédelmi pajzs és miért nem működött?
Most nem kötekedésből, de egy rakétavédelmi pajzs nem úgy működik, hogy tableten húznak egy vonalat Google Mapsen centiméter pontossággal a határhoz, és ami azon átesik azt kilövik.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: TiB Dátum november 16, 2022, 17:25:08
Azért aki nem volt kettes történelemből, az tudja, hogy ezek akár lehettek oroszok is, meg akár nem is, lehetett véletlen és lehetett szándékos, és a többi, majd az unokáink megtanulják az iskolában. Minden más Blikk és politikai hovatartozástól függő véleményalkotás.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum augusztus 15, 2023, 17:20:41
1 EUR = 107,72 orosz rubel

"A szankciók nem múködnek."
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: Pozzato Dátum augusztus 15, 2023, 17:25:00
Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 15, 2023, 17:20:411 EUR = 107,72 orosz rubel

"A szankciók nem múködnek."

Ez a "különleges devizapiaci művelet".
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum augusztus 25, 2023, 14:45:07
Nem árt tudni:

Prigozsin gépe nem zuhant le, hanem csak különleges leszállási műveletet hajtott végre.
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: LosGabos Dátum december 01, 2023, 18:16:46
Szerintem korrekt elemzés.

https://24.hu/kulfold/2023/11/30/orosz-ukran-haboru-ellentamadas-kudarc-avgyijivka-fekete-tenger-robotine-velika-novoszilka-volodimir-zelenszkij-zaporizzsja-kelet-ukrajna/
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: TiB Dátum december 01, 2023, 20:59:58
Nem olvastam a cikket, de Orbánék egyértelműen békepártiak és rámutattak, hogy az ukránok keresték a bajt.

Amúgy a valid és hiteles infók itt vannak, minden más buzi libsik műve: https://www.origo.hu/index.html
Cím: Re:Háború Ukrajnában
Írta: csabax Dátum december 01, 2023, 22:48:58
Idézetet írta: LosGabos Dátum december 01, 2023, 18:16:46Szerintem korrekt elemzés.

https://24.hu/kulfold/2023/11/30/orosz-ukran-haboru-ellentamadas-kudarc-avgyijivka-fekete-tenger-robotine-velika-novoszilka-volodimir-zelenszkij-zaporizzsja-kelet-ukrajna/
Szerintem is korrekt elemzés. Bár már jó ideje csakis nagyon keveset számít az, ami a harctéren történik, és sokkal-sokkal többet számítanak a háttérbeli dolgok.

Az egyértelmű, hogy az USA érdeke az, hogy Oroszország minél többet gyengüljön. Ám az igaz, hogy Ukrajna annyira nagy ország, hogy könnyedén lehet majd Németország, Franciaország és Nagy-Britannia európai vetélytársa. Ezért nekik (azoknak az országoknak) az az érdekük, hogy annyira nagyon meggyengüljön Ukrajna, hogy legalább 1-2 évtizeden át tartson az újjáépítés, s annyira nagyon eladósodjon, hogy az újjáépítést követőn még további 40-50-60 éven át fizesse vissza a mostani segítséget. Vagyis a gazdaságilag már most is kimagasló nyugat-európai országok érdeke az, hogy a következő legalább 60-70 évben Ukrajna roppant gyenge legyen és gazdaságilag semmit ne "számítson" az ő pályájukon.

Ezért aztán, mivel egybeesnek az érdekek, éppen csakis annyira segítik most Ukrajnát fegyverekkel és egyéb harci eszközökkel, hogy Ukrajna legyen képes az ellenállásra, de ne győzzön hamar, hanem ellenkezőleg, sokáig folytatódjon a háború és tovább gyengítsék egymást a harcoló felek.

Szerintem jó ideje elsősorban nem a harctéren zajló eseményeket kell nézni, hanem azt, hogy mit nem adnak az ukránoknak.
Hiszen azok birtokában az ukránok gyorsan véget vetnének a háborúnak. És bizony az ilyesmi se nem az USA érdeke, se nem a nyugat-európaiak érdeke.

Például ha olyasmiket adtak volna az ukránoknak, amikkel azok "szétlőhették" volna az oroszok élelem- és fegyverszállító útvonalait, akkor bajban lettek volna az oroszok.
Például ha olyasmiket adtak volna az ukránoknak, amikkel azok "szétlőhették" volna az oroszok által pihenésre és gyülekezésre használt katonai bázisok nagy részét, akkor bajban lettek volna az oroszok.
Például ha olyasmiket adtak volna az ukránoknak, amikkel azok "szétlőhették" volna a kercsi hidat, akkor bajban lettek volna az oroszok.
Satöbbi.

De mivel nem adtak "olyasmiket", mostanság lehet olvasni azt, hogy "az ukrán ellentámadás sikertelen", "nem voltak adottak a feltételei annak, hogy az ukránok stratégiai áttörést érjenek el", "a Szurovikin-vonal lépcsőzetes védelmi állásokból, harckocsiárkokból, aknamezőkből, sárkányfogakból (két vonalban telepített, piramisalakú betonszerkezet, amely harckocsiakadályként funkcionál), illetve lövészárokrendszerekből áll, melyek az 1000 kilométeres frontszakasz csaknem egészét lefedik."

Közben pedig nem esik szó arról, például, hogy a Szurovikin védelmi vonal létre sem jöhetett volna, ha az ukránok időben kapnak nagy hatótávolságú bombákat (HIMARS, stb.), amelyekkel még a Szurovikin védelmi vonal építése előtt "szétlőhetik" az építőket és az építésre használt felszerelést.