Háború Ukrajnában

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Experte Dátum február 28, 2022, 17:04:39Ez nem semmi szerintem, viszont teljesen JOGOS, KÖVETKEZETES és ÉRTHETŐ hozzá állás:
"Magyarország hozzájárult, hogy az Európai Unió fegyvereket szállíthasson Ukrajnába, de a kormány ebben kétoldalú alapon nem vesz részt, és nem engedélyezi halált okozó fegyverek átszállítását hazánk területén - jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pristinában.
Ma pedig egy újabb döntést hoztunk, amelynek értelmében nem engedélyezzük a halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén, tekintettel arra, hogy ezek a szállítmányok könnyen válhatnak célpontjává katonai támadásoknak

- közölte, fontosnak nevezve, hogy hazánk ne keveredjen bele a szomszédban zajló háborúba.

"Ezt a döntésünket Magyarország, valamint a kárpátaljai magyar közösség biztonsága indokolja" - jelentette ki. Szijjártó Péter arról számolt be, hogy eközben Magyarország történetének egyik legnagyobb humanitárius segélyakcióját készítik elő, amelynek keretében 600 millió forint értékben küldenek segélyt Kárpátaljára, többek között vizet, élelmiszereket, babaápolási és higiéniai termékeket. Szavai szerint erre a humanitárius katasztrófa megelőzése érdekében van szükség.

Az ilyenek miatt be kellene vezetni a dislike gombot itt is.  :hanyas:

Idézetet írta: hillandkimi Dátum február 28, 2022, 20:53:28A szomorú valóság az, hogy az aktuális magyar kormánynak a kárpátaljai és az erdélyi magyarok szavazati joga kell. Gazdaságilag egyik terület sem éri meg, mert nagyon elmaradott...
Idén terveztem ellátogatni Korondra és Csíksólyomra, de lehet ez a háború átírja ebbéli reményeimet. 
Nem Csíksólyom, hanem Csíksomlyó.
Nyugodtan mehetsz Korondra is és Csíksomlyóra is, mert arrafelé még véletlenül sincsen semmiféle háború. Teljesen biztonságban leszel ott.

Idézetet írta: Milán Dátum február 28, 2022, 20:23:26Ezt kiegészítem, hogy legyen egy "közelebbi" példa is: erdélyi magyarok sem egyesülnének Magyarországgal, kívéve egy pár agymosottat.  ;)

Mégis milyen fontos a szavazatuk.

Idézetet írta: Szigo Dátum február 28, 2022, 21:04:53Az ilyenek miatt be kellene vezetni a dislike gombot itt is.  :hanyas:


Azt mondja Petike, hogy:

"Ma pedig egy újabb döntést hoztunk: nem engedjük, hogy Magyarországon keresztül halált okozó fegyvereket szállítsanak Ukrajnának. Erre a döntésre azért volt szükség, hogy biztosítsuk Magyarország, illetve a kárpátaljai magyarság biztonságát" – mondta Szijjártó, és hozzátette, a döntés oka az, hogy ezek a szállítmányok erőszakos katonai akciók célpontjává válhatnak.

Szerintem egyedüli ország az Unióban amelyik most is kettős szerepet játszik. Ha majd a barátjuk letarolja a kárpátaljai magyarságot, mert azért ez benne van a pakliban, akkor mit fognak nyilatkozni: "bocs, erre nem számítottunk?"

A lényeg, hogy Toroczkai majd megvéd mindenkit! Ő egyedül, mint Chuck Norris. Édes faszom, mekkora sötétség uralkodik.

Előbb utóbb eljön a pillanat, s fizetni fognak tetteikért.

Politikától függetlenül, nem semmi hogy néhány honfitársunk mennyire bátor, szinte már menne a frontra. Kezdem azt hinni, hogy hülye vagyok :D nekem annyira nem tűnik bulisnak, hogy fegyverrel szaladgálva emberekre vadásszak, akik meg rám vadásznak, mert valakinek egy vezetői bunkerben ez jó ötletnek tűnt, hogy mi ezt csináljuk egymással. Tiszta beszari vagyok, szeretek élni ;D

Idézetet írta: TiB Dátum február 28, 2022, 22:11:50Politikától függetlenül, nem semmi hogy néhány honfitársunk mennyire bátor, szinte már menne a frontra. Kezdem azt hinni, hogy hülye vagyok :D nekem annyira nem tűnik bulisnak, hogy fegyverrel szaladgálva emberekre vadásszak, akik meg rám vadásznak, mert valakinek egy vezetői bunkerben ez jó ötletnek tűnt, hogy mi ezt csináljuk egymással. Tiszta beszari vagyok, szeretek élni ;D

Túl sok filmet néztek, főleg most a járvány alatt.  :D

Ha Ukrajna kitart (pár napra/hétre gondolok, nem évekre), akkor Oroszország valószínűleg csődbe fog menni. A 600 milliárd feletti tartalék jelentős részét elbukták, ezzel kellett volna 12-18 hónapig kitartani (vagyis ez is segített volna). Most Kína ugyan felvásárol (gabona stb.), de a jüannal szemben folyamatosan gyengül a rubel, így az oroszok gyakorlatilag áron alul adják el a termékeiket (Kína a következő hetekben lerabolhatja őket). Érezhető, hogy az orosz milliárdosok (és egyszerű emberek) jelentős része elégedetlen, hiszen bankok mennek majd csődbe, vagyonaikat vesztik el, miközben a Kreml majd újabb adókat próbál kivetni és pénzhet jutni, de csak egyetlen helyről tud: néptől. A szegény néptől.

Azok a pénzek és tartalékok, amikkel hónapokra terveztek (Putyin maga elmondta, hogy 1,5 évig simán kihúzza az orosz gazdaság), azok jelentős részének annyi, már ők sem beszélnek arról, hogy simán ellesznek. Putyin abból a szempontból taktikázta el magát, hogy azt gondolta, majd az EU és USA lassan reagál, lesznek EU-s országok, akik lassítják a folyamatokat. Onnantól pedig minden Putyin elmeállapotán múlik, amiről annyit cikkeznek manapság.

Legyen így Pozz!
Egy nagy bajom van az egésszel. Tegyük fel beég a ruszki "háborús projekt". Az esélyek jók, mert a Nyugat jelentős fegyver mennyiséget küld, míg ha tényleg van emberi erőforrás ukrán oldalon (18-60 év közötti férfiak), akkor 1-2 hónapon belül tényleg jöhet a béke.
Tegyük fel kivonulnak az oroszok, s sürgősségiben felveszik Ukrajnát a NATO-ba ezek után.

Mi lesz otthon Putyinnal? Maradhat, mintha mi sem történt volna? Üzletelhet tovább? Nem kellene valamilyen nemzetközi bíróság elé citálni lassan? Hány balhét csinálhat még meg?

Más
Azt mondjuk alapban nem értem, hogyan gondolkodhatnak a kisemberek, az orosz katonák. Nyilván tudják mit csinálnak, azt viszont kevésbé hiszem, hogy meggyőződésből-identitásból tudják-e miért csinálják?
Mert az ukrán géppuskás 40-es mókust megértem, akinek a kezébe adják a fegyvert, s tudja jól, hogy két utcányira van a háza, és védi.

Legyünk empatikusak:
Orosz katona vagyok 27 éves, se kutyám, se macskám, fater otthon vodkaívó bajnok. Mutter mit tudom én takarítónő. Odamozgósítják, és egyszercsak szóllnak, hogy indulás a frontra, ezt és ezt kell kilőnöd, megszerezned tököm tudja...
HÁÁÁT - CSINÁLNÁ A FASZOM!!! Tényleg! Azt mondanám, sőt hergelném a társaimat, hogy stop, lófaszt lövünk, nem megyünk sehová! S itt nem értem az embereket. Az egyének, a szakaszok, az egységek, mondhatnák, hogy nem csináljuk - lelőnék őket? Hát náluk is van fegyver, vissza lehet lőni nem?
Azaz bármilyen vezető ugrálhatna, nyomhatná Putyin a piros gombot az atomtölteten...úgy elszabotálnám, mint a picsa! Tényleg! Nem érdekelnének a következmények. Szóval ha az emberek, a kis emberek rájönnének, hogy van választásuk, létezik a szótárban a NEM - szó. Akkor pattoghatnak a tábornokok....

Szóval NEM ÉRTEM!!!!

Már a fehérorosz katonák is megjelentek Ukrajnában, Csernyihivnél átlépték az ukrán határt.

USA és Kína nagyot nyer ezzel a háborúval, hiszen egy nagy rivális gyengül meg. NATO-nak nem szabad beszállni ebbe a háborúba.. mert akkor az orosz szövetségesek is lépni fognak, mint India, a még haver Kína..
Ukrajna meg pont olyan helyen van ahol mindenki háborúzhat...Az ukrán utálja az oroszt, országon belül is lövik egymást.. lehet fegyvereket tesztelni élesben.
Ez szerint O. V. nagyon megérezte, hogy harckocsi gyárat kell építeni Zalaegerszegen. A mostani háború az építkezést és az esetleges termelést felgyorsítja. Egy a kérdés, kinek adjuk el a végterméket ?

Idézetet írta: hillandkimi Dátum március 01, 2022, 12:47:44Egy a kérdés, kinek adjuk el a végterméket ?

Nyilván, hogy a legnagyobb magyarnak, a magyar magyarnak, aki megvédi a hazát, egyedül.  ;)

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 10:51:43Érezhető, hogy az orosz milliárdosok (és egyszerű emberek) jelentős része elégedetlen, hiszen bankok mennek majd csődbe, vagyonaikat vesztik el, miközben a Kreml majd újabb adókat próbál kivetni és pénzhet jutni, de csak egyetlen helyről tud: néptől. A szegény néptől.

Tanulságos lehetne látni a moszkvai Lenin utcában lakó Szergej fizimiskáját, amikor rájön, hogy Putyin-imádata azt eredményezte, hogy neki a következő években minden hónapban 9 százalék helyett 20 százalékos a hitel.
És közben szinte naponta egyre inkább értéktelenedik a rubel.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 01, 2022, 10:51:43Azok a pénzek és tartalékok, amikkel hónapokra terveztek (Putyin maga elmondta, hogy 1,5 évig simán kihúzza az orosz gazdaság), azok jelentős részének annyi, már ők sem beszélnek arról, hogy simán ellesznek. Putyin abból a szempontból taktikázta el magát, hogy azt gondolta, majd az EU és USA lassan reagál, lesznek EU-s országok, akik lassítják a folyamatokat.

Putyinnak soha egyetlen szavát nem szabad elhinni, hiszen ő már évtizedek óta folyamatosan, gátlástalanul és szemrebbenés nélkül hazudik.
Amikor Putyin azt mondja, hogy 1,5 évig simán kihúzza az orosz gazdaság, akkor célszerű azzal számolni, hogy ideális esetben maximum 1-3 hónapról van szó.
Valamint jó lenne tudni, hogy a német kancellár Olaf Scholz hogyan és mivel lett ennyire nagyon gyorsan és hatékonyan sarokba szorítva. Amíg erről nincsen információ, addig csak annyit lehet kijelenteni, hogy Olaf Scholz szenzációsan jól teljesít és a II. világháború utáni évtizedek egyik legpozitívabb személyeként vonul be a történelembe.
Olaf Scholz személyesen döntött arról, hogy mehet a SWIFT az oroszok ellen, hogy az EU és rendhagyó módon Németország is teljesen nyíltan és hivatalosan szállíthat éles fegyvereket, lőszert és hasonlókat Ukrajnának. Satöbbi. Satöbbi. Satöbbi.
Érdemes megfigyelni, hogy amint "megtört" az oroszbarát Németország, utána már nagyon rövid időn belül Svájc is belátta, hogy nem célszerű a széllel szemben pisilni.

Idézetet írta: Sound Dátum március 01, 2022, 11:30:33Mi lesz otthon Putyinnal? Maradhat, mintha mi sem történt volna? Üzletelhet tovább? Nem kellene valamilyen nemzetközi bíróság elé citálni lassan? Hány balhét csinálhat még meg?
Putyinnak "lőttek". Neki "annyi".
Már csak az maradt kérdéses, hogy még azelőtt "kinyírják" ezt a megtébolyodott csávót, mielőtt még a nukleáris fegyverek bevetésére utasítja nyaloncait. Vagy nem sikerül időben megfékezni Putyint.
Mert ha nem sikerül, akkor nekünk is "annyi". Meg egy Bambi.

Csabax
Mikor Milosevic megégett a háborúval, s Amerika lebombázta Belgrádot, akkor még dobálta magát pár évig, mint hős vezető emlékeim szerint. Vagy rosszul emlékszem? Ebben Pozzato lesz a "felvilágosult - tudós".
Szóval egy kudarcos háború nem feltétlenül jelenti azt, hogy neki kampó, lehet ő még a "minden" évekig Oroszországban ettől.

Idézetet írta: Sound Dátum március 01, 2022, 13:50:33Csabax
Mikor Milosevic megégett a háborúval, s Amerika lebombázta Belgrádot, akkor még dobálta magát pár évig, mint hős vezető emlékeim szerint. Vagy rosszul emlékszem? Ebben Pozzato lesz a "felvilágosult - tudós".
Szóval egy kudarcos háború nem feltétlenül jelenti azt, hogy neki kampó, lehet ő még a "minden" évekig Oroszországban ettől.
A nem elhanyagolható különbség:

Szerbiának nem voltak nukleáris fegyverei, viszont  Oroszországnak vannak nukleáris fegyverei.
Milosevic nem fenyegette a világot atombombával, viszont Putyin igenis fenyegeti a világot atombombával.