Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ez egy olyan probléma, amivel nem fog elbírni az emberiség. Az egésznek az alapja az lenne, hogy nézeteink megegyezzenek, fejlődni akarjanak az emberek, megoldást találni a problémákra, nem még kreálni őket. Elég megfigyelni pár érdekes adatot:
  • Mely országokban a legboldogabbak az emberek?
  • Melyek azok az országok, ahol a legtisztább az ivóvíz?
  • Hol élnek a legjobban?
Ezek általában ugyanazok a nemzetek: Norvégia, Új-Zéland, Dánia, Svájc, Finnország, Svédország, Izland, közös bennük, hogy itt nincsen diktatúra, tanulásra, fejlődésre ösztönzik az embereket, közösen megvitatni a problémákat, ha tüntetés van, azt nem vízágyúval leverni vagy kirúgni a tüntetőket, hanem meghallgatni őket, változtatni, ha valami nem megfelelő. Melyek azok nemzetek/földrészek, akik a leginkább elmaradottak? Az afrikai kontinens, Észak-Korea, Kuba stb., náluk mindig tekintélyelvű hatalom volt.

Ha egyetlen kézben összpontosul a hatalom, nagyon ritka, hogy az tényleg jóra vezessen, általában elnyomó diktatúra lesz belőle, ahol a népet butítani kell, felesleges az oktatás, felesleges mindenféle fejlődés. Mivel a világunkban majd 100 év elteltével egyre nagyobb igény mutatkozik az ilyen rezsimekre, ezért ez szorosan összefügg azzal, hogy nem fogunk tudni kilábalni a klímaválságból. Egyre nagyobb lesz a káosz, egyre többeket fog érinteni.

Ezek az elnyomó vezetők ugyanis nem a jövőnek, hanem a múltnak élnek, illetve annak, hogy valamilyen módon, de sokáig uralkodhassanak. Minél több az ilyen vezető, annál kisebb az esély a változásra. Elég megnézni most épp Izraelben mi történik, ahol szintén nem a klímaválsággal foglalkoznak (pedig őket is bőven érinti), hanem azzal, hogy van egy elmebeteg vezetőjük, aki diktatúrát akar kiépíteni. Hogy lehet ilyen körülmények között a környezetre koncentrálni, ha éppenséggel te magad vagy veszélyben?

Az északi országok azért húztak el mindenben, mert ott nincsenek ilyen politikai gondok. Ott már a környezetvédelem az elsődleges, sokan kinevetik még a világban Gretát, hogy kis buta és idegesítő lány, de valószínűleg 50-100 év múlva úgy hivatkoznak rá, mint úttörőre, aki élharcosa volt a jövőnek (ha még lesz kinek visszaemlékezni...). Az emberiség jelentős része viszont nem akar fejlődni, pedig elengedhetetlen, ha élni akarunk. Tavaly készült egy ilyen tanulmány, amely megvizsgálta, milyen lehet a világunk 2100-ra.

https://interaktiv.morgenpost.de/klimawandel-hitze-meeresspiegel-wassermangel-stuerme-unbewohnbar/en.html

Ha legörgetsz az oldal aljáig, akkor az egész bolygót tudod vizsgálni, különböző természeti hatások szerint. Szubjektív vélemény, de azt látom, hogy megszívtuk. Szerintem a tanulmány még alul is mért, de ha csak ennyi valósul meg, akkor is ugye USA, Kína, Japán, Dél-Korea, Olaszország, Spanyolország veszélyben, hogy csak pár nagy országot említsek. Ezzel az a gond, hogy ők a világgazdaság jelentős részét képezik.

Ebbe még nincs benne az, hogy jelenleg is háború van, ami kapcsán reális az esély az eszkalálódásra. Ha ez megtörténne, becsatlakozna Kína stb., akkor óriási lenne a gond, ugyanis már most is két ellenpólus áll szemben egymással, nincs jelenleg kapacitása a világnak egy több kontinensen átívelő háborúra. A bolygónk kapcsán most a politikai (és területi) vitára lenne a legkisebb szükség, egységes fellépés kéne, talán pont ezért készült DiCaprio filmje is a Netflixre, amit sokan kiröhögtek, pedig nagyon is valóság lesz.

Az emberek viszont csak az igazán nagy bajból értenek. Amikor a nácizmus terjedni kezdett, sokan beálltak, micsoda jó móka lesz ez, nagy nemzeti lesz minden. Először még lelkesen mentek a frontra, területeket foglalni, miénk lesz a világ alapon. Pont, mint most az oroszok, aztán utána rádöbbentek, nem olyan jó móka a háború. Ezt csak azért hozom fel, mert a világunk akkor se fejlődött, vagyis de, visszafelé... Most is itt tartunk, miközben a klímaváltozás eltörpül a gazdasági válság, háború és egyebek mellett, de csak azért, mert nem az alábbi módon kampányolnak.

A klímaváltozás a bolygót fogja elpusztítani, de előbb az emberiséget. Nem feltétlen a hurrikánnal, hanem a folyamatos időjárási kilengésekkel, melyeknek hatása van az emberi szervezetre. Egyre több az érrendszeri és szívbeteg, egyre többen halnak meg fiatalon szívrohamba, összeomlik az érrendszer, migrének gyötrik. Bizony, mert rohadt nehéz lesz ahhoz hozzászoknia a szervezetnek, hogy egyik nap 20 fok, másnap -5, utána 18, majd 0. Nem ilyen kilengésekre "gyártottak minket", mint ahogyan a folyamatos frontokat is nehezen viseljük. Erről kevesebb szó esik, ellenben a TV-ben megy a reklám, hogy vegyél be szíverősítő gyógyszer, fejfájáscsillapítót, majd ezek segítenek, ne aggódj.

Szóval, itt nem lesz megoldás, miközben a diktatúrákban azzal kampányolnak, szülni kell több és több gyereket, szavazók kellenek, vagyis na, bocsánat, család a legfontosabb. Pedig a világ már sajnos a jelenlegi népességet is alig bírja el, nem erre tervezték.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 27, 2023, 15:18:19Elég megnézni most épp Izraelben mi történik

Izraelben az történik, hogy annak az országnak van egy korrupt miniszterelnöke, akit több bűncselekmény elkövetésével vádolnak.
Az a korrupt miniszterelnök tudatában van annak, hogy nem véletlenül vádolják, és tudatában van annak is, hogy amint nem ő lesz Izrael miniszterelnöke és nem az ő kezében lesz a hatalom, akkor bíróság elé fog állni, el fogják ítélni és börtönbe fog kerülni.
Ám ő nem akar börtönbe jutni, s ezért aztán, amíg az ő kezében van a hatalom, mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a börtönt. Ilyen-olyan-amolyan csomagolásokban próbálja "átverni" az izraeli társadalmat, de pechje van, mert nem tud egyszerűen megszabadulni a vádaktól. A börtön elkerülésének érdekében sok mindent át kellene alakítania, lényegében neki kedvező alapokra kellene helyezni szinte a teljes igazságszolgáltatást.
Mint látható, ebben nem partnerek a zsidók. Vagyis, pontosabban, a zsidók közül viszonylag sokan nem partnerek.
Ezeknek a zsidóknak az a véleményük, hogy ha Izrael miniszterelnöke képes volt visszaélni hatalmával, akkor Izrael miniszterelnöke legyen képes arra is, hogy börtönbe menjen.

Egy magyar válogatott meccséről szóló bejegyzés alatti kommentek a képen. Dualistává nevelt minket a politika :(

Szomorú, mert mi köze az LMBTQ-nak a focihoz, az ellenfél megítéléséhez vagy a túl kritikus szurkoláshoz egy random Istvántól az interneten. Szerintem semmi, de ugye ha István kritikus bármivel ami magyar, akkor magyarellenes hazaáruló buzi és nyugatipárti. Pedig közben lehet nem is érdekli a politika, szimplán túl kritikus, negatív stb.

https://telex.hu/belfold/2023/03/29/schadl-gyorgy-m-viktor-repter-kes-gyujto-elfogas-rendorseg-elkap


Újabb részletek a diktátor-rogán-vargaj-völner-schadl ügyről.

Milyen szépre sikeredett a fotója. 😁 Már nem volt az elégedett mosoly az arcán.

Idézetet írta: csabax Dátum március 27, 2023, 16:53:53Izraelben az történik, hogy annak az országnak van egy korrupt miniszterelnöke, akit több bűncselekmény elkövetésével vádolnak.
Az a korrupt miniszterelnök tudatában van annak, hogy nem véletlenül vádolják, és tudatában van annak is, hogy amint nem ő lesz Izrael miniszterelnöke és nem az ő kezében lesz a hatalom, akkor bíróság elé fog állni, el fogják ítélni és börtönbe fog kerülni.
Ám ő nem akar börtönbe jutni, s ezért aztán, amíg az ő kezében van a hatalom, mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a börtönt. Ilyen-olyan-amolyan csomagolásokban próbálja "átverni" az izraeli társadalmat, de pechje van, mert nem tud egyszerűen megszabadulni a vádaktól. A börtön elkerülésének érdekében sok mindent át kellene alakítania, lényegében neki kedvező alapokra kellene helyezni szinte a teljes igazságszolgáltatást.
Mint látható, ebben nem partnerek a zsidók. Vagyis, pontosabban, a zsidók közül viszonylag sokan nem partnerek.
Ezeknek a zsidóknak az a véleményük, hogy ha Izrael miniszterelnöke képes volt visszaélni hatalmával, akkor Izrael miniszterelnöke legyen képes arra is, hogy börtönbe menjen.


Az a szép, hogy előbb utóbb bebizonyosodik, hogy a világ civilizált részei közül tényleg mindenki tökösebb nálunk, és nem hagyják magukat teljesen palira venni.

Sokat gondolkoztam, érdemes-e erről írni, mert a szélsőjobb térnyerése miatt, kockázatos bármiről is beszélni. Az ugye evidens, hogy a kormány beállt mögéjük, de ez a videó az a szégyenfaktor, ahová nem hittem magam sem, hogy eljutunk... Van egy pont, aminél lejjebb csak az megy, aki egy undorító, gerinctelen bűnöző, aki még a saját anyját is elásná. Szóval, Böjte Csaba fogta, gyerekeket (köztük romákat) kért meg, hogy a romákat kiírtó terroristáért, Budaháhiért imádkozzanak. Ez egy olyan agyrém, aminél nem tudom, van-e lejjebb. Nem tudom, mikor lett ennyire korcs és beteg ez a társadalom. Amikor hatéves gyerekek imádkoznak köztörvényes bűnözőkért...  :hanyas:


Továbbmegyek nálad Pozzato, gyerekeket semmilyen formában nem lenne szabad rávenni semmi önkényesre, illetve a börtön témája sem hinném, hogy nekik való. Én 28 másodperc után kikapcsoltam a videót, vigyázni kell a gyerekekre, manapság sajnos mindennél jobban!

Idézetet írta: TiB Dátum április 03, 2023, 12:16:57Továbbmegyek nálad Pozzato, gyerekeket semmilyen formában nem lenne szabad rávenni semmi önkényesre, illetve a börtön témája sem hinném, hogy nekik való. Én 28 másodperc után kikapcsoltam a videót, vigyázni kell a gyerekekre, manapság sajnos mindennél jobban!
Így igaz. A gyerekeket semmilyen formában nem lenne szabad rávenni semmi önkényesre.
Sajnos a "nem szabad" helyett egyelőre a "nem lenne szabad" van érvényben. Vagyis: akik meg akarják tenni, azok megtehetik.
Általában autokráciákra, önkényuralmi rendszerekre, diktatúrákra jellemző, hogy túlbuzgó személyek gyerekeket vesznek rá politikával kapcsolatos dolgokra.

Újabb mellbevágó tények a pedagógus ügyben, melynek azért elszenvedője vagyok.
A hír, hogy az oktatásért felelős uniós biztos nyilatkozatot tett és elmondott pár tényt:
- a 2021-28-as ciklusban EU-s preferencia, hogy az európai tanárok bérét felzárkóztassák, minden tagállamban.
- létre is hozták a programot, mely alapján euro milliókat lehet tagországonként lehívni, amelyeket a tanári bérek rendezésére kell fordítani.
- több uniós országban már működik is a projekt, emelkedik a tanárok bére a környező országokban, miközben Magyarország nem tesz semmit sem 2021 óta.
- Magyarország minden uniós kívánalomnak megfelel, nem kell semmilyen jogszabályt módosítani, a pénz automatikusan lehívható lenne, lassan másfél éve.
- a magyar kormány státusztörvényt vezet be 2023. június 1-el, amely tovább bünteti a szektort, a lehívható források itthon szóba sem kerülnek....

A fenntiekből kiindulva nem vagyok optimista. Személyes véleményem az, hogyha lehívná a kormány a forrást, akkor az a tanárok zsebében landolna. Ez nem tetszik a kormánynak, hiszen az uniós pénzeket el akarja lopni, viszont ebben a helyzetben ez nem megoldható. Csűrik, csavarják a státusztörvényt (lesznek benne kizárólag ,,adható" – pénzek, ami tudjuk azt jelenti, hogy nem kell adni...bármilyen okból). Nem tudom nem azt feltételezni, hogy azért nem hívták le a forrásokat, mert azokat nem tudják törvényben szabályozva ellopni.

Tegnap röppent fel ez a hír, átvette már televízió is – kormány oldalról nem jött cáfolat...Szerintem nem fog történni semmi sem!!! Se pénz, se becsület nem lesz ebben, sem.


Idézetet írta: Pozzato Dátum április 03, 2023, 12:08:23Sokat gondolkoztam, érdemes-e erről írni, mert a szélsőjobb térnyerése miatt, kockázatos bármiről is beszélni. Az ugye evidens, hogy a kormány beállt mögéjük, de ez a videó az a szégyenfaktor, ahová nem hittem magam sem, hogy eljutunk... Van egy pont, aminél lejjebb csak az megy, aki egy undorító, gerinctelen bűnöző, aki még a saját anyját is elásná. Szóval, Böjte Csaba fogta, gyerekeket (köztük romákat) kért meg, hogy a romákat kiírtó terroristáért, Budaháhiért imádkozzanak. Ez egy olyan agyrém, aminél nem tudom, van-e lejjebb. Nem tudom, mikor lett ennyire korcs és beteg ez a társadalom. Amikor hatéves gyerekek imádkoznak köztörvényes bűnözőkért...  :hanyas:


És az Úr meghallotta az imát, dicsértessék :crazy:

Idézetet írta: Latzka Dátum április 28, 2023, 11:13:31És az Úr meghallotta az imát, dicsértessék :crazy:

Még a Pápát is elküldte az ügy érdekében.  ;D

Idézetet írta: Sound Dátum április 04, 2023, 19:18:29Személyes véleményem az, hogyha lehívná a kormány a forrást, akkor az a tanárok zsebében landolna. Ez nem tetszik a kormánynak, hiszen az uniós pénzeket el akarja lopni
Szerintem nem vagy egyedül ezzel a véleménnyel.

Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a jelenlegi magyar kormány mennyire nagyon sokat tesz az oktatás színvonalának csökkentéséért, majd gondolni Eötvös József bő 170 évvel ezelőtti szavaira: "Elbutítani a népet: ez volt a zsarnokság leghatalmasabb eszköze legrégibb időktől mostanig. A zsarnoknak... hatalma csak a nép tudatlanságán fekszik."

Központilag butított embereken könnyű uralkodni. Birka nép csak béget, nem harap.

Az Isten nem fizette meg, másnak kellett úgy néz ki. Minden fillért megért, hogy a világ legszentebb embere itt járt ezen a szent földön. Ámen! Ámen Viktor, köszönjük!

"A szervezés kereteiről az államtitkár elmondta, hogy a pápalátogatás megszervezésére hétmilliárd forintos keretösszeg állt rendelkezésre, az pedig rekordidőnek számít, hogy Magyarország két hónap alatt felkészült az eseményre."

https://mandiner.hu/cikk/20230502_kovacs_zoltan_hetmilliard_papalatogatas

Biztos, ami biztos. Jelenleg a következő rendkívüli állapotok vannak érvényben Magyarországon:

- 1.) háborús veszélyhelyzet
(Ez eredetileg 2020-tól koronavírus miatti veszélyhelyzet volt, majd pedig - mivel a koronavírus-járvány véget ért, de a veszélyhelyzetet folytatni akarta a magyar kormány - 2022-ben háborús veszélyhelyzet lett belőle. Mindkét veszélyhelyzetet többször meghosszabbították.)

- 2.) energia-veszélyhelyzet

(Ez 2022 óta van érvényben.)

- 3.) tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet
(Ez 2016 óta van érvényben és azóta féléves időközönként mindig meghosszabbítják.) 

Mindez azért kell a magyar kormánynak, mert így a parlament megkerülésével immár 7 éve folyamatosan közvetlenül kormányozhat.
Magyarország parlamentje közel 1 évtizede csakis dísznek van.
A Magyarország parlamentjében sok-sok éve a semmittevésért havonta rengeteg pénzzel fizetett képviselőknek KIZÁRÓLAG csakis az a feladatuk, hogy úgy tegyenek, mintha dolgoznának és ezzel tévesszék meg a magyarországi embereket.

Mindeközben 2022-ben közel 300 kormányrendelet született, amelyek révén Magyarország kormánya Magyarország parlamentjének megkerülésével közvetlenül irányítja Magyarországot.

Mondjuk a kétharmad miatt amugy is disz a Parlament.
Persze ez nem mentség arra hogy ne legyen erdemi parbeszed es esetleg neha konszenzus