A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerintem ezt ird meg a telexnek hogy te megfejtetted az egész covid cirkuszt.
Valószínűleg egy kinai fanatikus letrehozott egy virust ami mar emberre is kepes atterjedni de mivel nem lett gyorsan, nehany heten belul, tomeges jarvany, csinált még egyet ami kulonbozik a másiktól hogy azzal akkor megduplázza az eselyeit egy vilagjarvanyra.

Sut errol az Occam borotvaja dolog.

OK írom is ctr c; ctr v...

telex cikkben ez van amúgy...

Azért a tények mellett ne menjünk el.

Ezt a kínai kísértet/kísérlet labort az USA finanszírozza. Mellesleg katonai kísérletek is folynak ebben az objektumban.  ???

Mr. Fauci nem véletlen ment Kínába pont akkor.

A kőgazdag gyógyszargyárak ma már kormányokat, de nagyjából a világot is irányítják.

Ezt a vírust a védőoltások miatt KELLETT létrehozni, megalkotni a gyógyszergyárak kénye kedve szerint. Profit mindenek felett. Korrupt világban élünk, nem csak itthon, globálisan is.

Még egy, ugye covid-19 a neve. Az unijóban 18-ban(!!!), igen 2018-ban ment éles konzultáció arról, hogy a védőoltásokat népszerűsíteni kell, fel kell pörgetni az oltási hajlandóságot és most figyelj, egy közös védettségi igazolvány bevezetéséről.
Tehát a terv már az unijóban is tudott volt 2018-ban.
A gyógyszargyárakban még előbb, már évekkel ezelőtt ezt a védőoltást kísérltezték.

Idézetet írta: lazanyja Dátum március 04, 2023, 23:20:41Azért a tények mellett ne menjünk el.

Ezt a kínai kísértet/kísérlet labort az USA finanszírozza. Mellesleg katonai kísérletek is folynak ebben az objektumban.  ???

Mr. Fauci nem véletlen ment Kínába pont akkor.

A kőgazdag gyógyszargyárak ma már kormányokat, de nagyjából a világot is irányítják.

Ezt a vírust a védőoltások miatt KELLETT létrehozni, megalkotni a gyógyszergyárak kénye kedve szerint. Profit mindenek felett. Korrupt világban élünk, nem csak itthon, globálisan is.

Még egy, ugye covid-19 a neve. Az unijóban 18-ban(!!!), igen 2018-ban ment éles konzultáció arról, hogy a védőoltásokat népszerűsíteni kell, fel kell pörgetni az oltási hajlandóságot és most figyelj, egy közös védettségi igazolvány bevezetéséről.
Tehát a terv már az unijóban is tudott volt 2018-ban.
A gyógyszargyárakban még előbb, már évekkel ezelőtt ezt a védőoltást kísérltezték.

Nem is tudom mi lehet az oka hogy a védőoltásokat tolják?? Polio(járványos gyermekbénulás), fekete himlő, kanyaró, szamárköhögés, rózsahimlő stb amik az oltás miatt nem betegítik és nyomorítják meg a gyerekeinket.

Idézetet írta: Sound Dátum március 04, 2023, 17:44:53OK írom is ctr c; ctr v...

telex cikkben ez van amúgy...

Én nem ezt olvastam.

"A tudomány álláspontja azonban – noha jellegéből adódóan nem zár ki semmilyen eshetőséget – ennél határozottabban a természetes eredet felé mutat."

"Összességében a tudomány jelenlegi állása szerint a természetes eredet továbbra is a sokkal egyszerűbb, sokkal kézenfekvőbb magyarázat. Ahhoz, hogy a laboreredet működjön, önmagában is valószínűtlen események egész láncolatának kellett volna együttesen fennállnia, és (kínai) kutatók egész sorának kellett volna végighazudnia az elmúlt három évet, de igazából már a járványt megelőző éveket is. Eközben olyan technikai képességek birtokában kellett volna lenniük, amelyekre a számos, általuk közzétett tanulmány nem utal."

"A természetes eredet egyik legerősebb bizonyítékának tekinthető tanulmány egyik szerzője is jelezte, hogy nyitott arra, hogy megfelelő bizonyíték esetén megváltoztassa az álláspontját, de ilyen eddig fel sem merült, és az energiaügyi minisztérium friss állásfoglalásával kapcsolatban sem arra utalnak a jelek, hogy ilyen bizonyíték állna a háttérben (de ebben okosabbak leszünk, ha egyszer a hírszerzési jelentés titkosított részei is nyilvánosságra kerülnek)."

"A szűkebb értelemben vett természetes eredet – azaz hogy nem mesterségesen előállított vagy módosított vírusról van szó – elsősorban tudományos kérdés, és a tudomány nagy magabiztossággal zárja ki, hogy a vírus mesterséges eredetű lenne. "

",,Igazából csak idő kérdése volt, hogy a vadállatokról mikor ugrik át egy olyan vírus, amely már hatékonyan tud emberről emberre terjedni. A természet sokszor figyelmeztetett bennünket, és ezt a kutatók már leírták. Ám a politikusok nem akarták megérteni, hogy már úton van egy nagyon veszélyes vírus, amellyel számolni kellene. Remélem, hogy a jövőben másképpen fognak gondolkodni erről" – mondta Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem kutatója a Vírusvadászat című könyvben."

#1775 március 05, 2023, 11:26:14, Sound
"A legtöbb tudós szerint ez a vírus természetes mutálódással vált képessé arra, hogy embereket is megfertőzzön, és magától ugrott át állatról emberre – ezt a jelenséget hívják zoonózisnak. Egyes vélemények szerint azonban elképzelhető, hogy a vírus valójában a Vuhani Virológiai Intézetből szabadult el."

"négy ügynökség és a Nemzeti Hírszerzési Tanács alacsony bizonyossággal arra jutott, hogy a vírus természetes módon ugorhatott állatról emberre, míg egy ügynökség mérsékelt bizonyossággal úgy vélte, hogy a járvány laborszivárgás útján tört ki, három ügynökség pedig kellő mennyiségű és minőségű információ hiányában egyik elmélet mellett sem tette le a voksát."

"a CNN két forrására hivatkozva már akkor megírta, hogy az FBI volt az, amely mérsékelt bizonyossággal a laborszivárgás mellett foglalt állást."

"A kutatóknak fotók és genetikai adatok alapján sikerült nagyon részletesen feltérképezniük a járvány első napjainak a lefolyását, egészen a konkrét standig, ahol a vírus átugorhatott állatról emberre. A genetikai elemzés során azt a kéthetes intervallumot is meg tudták becsülni, amikor ez az ugrás két egymástól független alkalommal is megtörténhetett – ugyanis a vírusnak kezdetben két külön változata is terjedni kezdett, amelyek valószínűleg még állatokon belüli mutációk során alakultak ki, mert a mai napig nem találtak olyan variánst, amely a kettőt genetikailag összekötné. Az egyik ugrás november végén, a másik december elején történhetett."

"Ami nagyon hiányzik még a természetes eredet utáni nyomozásból, az a vírus őseinek az azonosítása, hogy a genetikai családfán a helyére kerülhessen a SARS-CoV-2."

"Összességében a tudomány jelenlegi állása szerint a természetes eredet továbbra is a sokkal egyszerűbb, sokkal kézenfekvőbb magyarázat."

Nos ilyen ez a ki mit olvas ki egy cikkből "játék" MessiÁs, elég hülye játék nem?
Különösen figyelembe ajánlom az utolsó idézetet és az általad felhozott "Occam borotvája féle" középkori filozófiai tézist a tudományról, ami e esetben úgy érzem, hogy visszanyal.

Az, hogy két genetikailag két teljesen eltérő vírusvariáns két héten belül ugyanott "átugrik" emberre...hát, foglalkozunk sportfogadással, mekkora arányszám kell ehhez? 1:1.000.000-hoz, vagy mekkora - szerintem elég valószínűtlen. Leírom, hogy miért:
1. Ugyanazon a piacon, ugyanazon a standon kétszer egymás után: a világ kurva nagy, miért nem Indiban, vagy Kína más nagyvárosában, vagy Afrikában történt ez, vagy bárhol másutt...
2. Itt az idő intervalum kérdése. Évekig semmi, aztán rövid időn belül kétszer egymás után, ugyanaz a vírus, más genetikai szerkezettel.

Szerintem nincs olyan nyomozóiroda, vagy titkos ügynökség, ahol ez átmegy, pont a valószínűség számítások miatt nem.

A delta és az omikron variáns is genetikailag eltér egymástól.
Nem akarom összetörni az elméleteket, de tudtommal az emberiség még nem tart ott, hogy olyan szinten tudjon genetikailag összerakni egy virust, hogy meg is tudja mondani mi lesz a hatása. Még messze vagyunk attól, az meg hogy 0-ról felépiteni, hát nem is tudom.

Értelek, és akceptállak is vmlinuz.
Nem állítom, hogy valaki összerakta a vírust otthon a konyhában.
Amit állítok az kizárólag a telex cikk ellentmondása. Miközben valószínűsíti a cikk a természetes átugrást, egyben olyan infókat közöl le, ami cáfolja a természetes átugrást - nem akarom leírni megint amit leírtam kétszer (valószínűség a közölt infók alapján).

Pont a fentebb említett Occam-elmélet az, ami szerint eljár ma a tudomány nagy része. Valójában, ha nyomozati infóként tekintünk a telex cikk kimásolt anyagára és elgondolkodunk rajta, akkor nem tiszta a kép, sőt...
Ha fikciókat akarnék kitalálni a telex cikk alapján, akkor van benne a gondolataimban egy egyszerű laborból kihozott szabotázs bénán végrehajtva...egymás után kétszer ugyanoda, kivitt ugyanaz, mégis genetikailag más felépítésű vírus.

Ha a vuhani laborban megvan mindkettő SARS vírus amit a piacon találtak(ugyanannál a standnál - nem a piac másik végében), akkor megint eggyel előrébb lenne az ügy, de ezt már nem tudjuk meg. Ha például novemberben van egy pekingi piaci ugrás, és rá 1-2 évre van egy ugyanilyen ugrás Malajziában azt mondom: OK, de így villog a szkeptikus lámpa: ezt már nem hiszem el!

A telex cikke amolyan összeszedett, újrahasznositott szöveg. De nem is várok többet újságiróktól, főleg manapság.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8139421/ és nem az egyedüli tudományos, mely alapján korábbi a virus, mint december 2019. Sok kutatás kell még ahhoz, hogy tisztább legyen a kép.

Még tudok egyet tekerni a telexes cikken, ami a természetes átugrás egyfajta története lehet.

A Négyszögletű kerek erdőben dúlt a vadállatok közt a koronavírus 2019 novemberében. Az adott standról áruló kedves kereskedő innen (vagy innen is) hozta a denevért, a kígyót, a mosómedvét, meg a rókát. Behoztak egy vírussal fertőzött állatot novemberben, felzabáltatták, majd pár hétre rá az állatok közt dúló másik genetikájú vírussal fertőzött portékát is feldaraboltattak és megetették a kedves felvásárló néppel.

A piacon lévő többi árus, nem hozott a Négyszögletű kerek erdőből az adott időszakban vadállatot, ők máshonnan szerezték be a portékát. Illetve az ő állataik, nem érintkeztek ennek a standnak az állataival. Mivel ez az erdő volt fertőzött épp, ezért nem a pekingi, vagy a yokohamai piacon ütötte fel a fejét a fertőzés.

Persze ezt sem lehet, (ugyanígy az előző sztorit sem lehet) 100%-ban bizonyítani. Kvázi mindkettőt életszerűtlennek találom, azonban a kettő közül valamelyik megtörtént....nem tudom van-e 3.; 4. stb..számú sztori?

Idézetet írta: Sound Dátum március 05, 2023, 11:16:59"A legtöbb tudós szerint ez a vírus természetes mutálódással vált képessé arra, hogy embereket is megfertőzzön, és magától ugrott át állatról emberre – ezt a jelenséget hívják zoonózisnak. Egyes vélemények szerint azonban elképzelhető, hogy a vírus valójában a Vuhani Virológiai Intézetből szabadult el."

"négy ügynökség és a Nemzeti Hírszerzési Tanács alacsony bizonyossággal arra jutott, hogy a vírus természetes módon ugorhatott állatról emberre, míg egy ügynökség mérsékelt bizonyossággal úgy vélte, hogy a járvány laborszivárgás útján tört ki, három ügynökség pedig kellő mennyiségű és minőségű információ hiányában egyik elmélet mellett sem tette le a voksát."

"a CNN két forrására hivatkozva már akkor megírta, hogy az FBI volt az, amely mérsékelt bizonyossággal a laborszivárgás mellett foglalt állást."

"A kutatóknak fotók és genetikai adatok alapján sikerült nagyon részletesen feltérképezniük a járvány első napjainak a lefolyását, egészen a konkrét standig, ahol a vírus átugorhatott állatról emberre. A genetikai elemzés során azt a kéthetes intervallumot is meg tudták becsülni, amikor ez az ugrás két egymástól független alkalommal is megtörténhetett – ugyanis a vírusnak kezdetben két külön változata is terjedni kezdett, amelyek valószínűleg még állatokon belüli mutációk során alakultak ki, mert a mai napig nem találtak olyan variánst, amely a kettőt genetikailag összekötné. Az egyik ugrás november végén, a másik december elején történhetett."

"Ami nagyon hiányzik még a természetes eredet utáni nyomozásból, az a vírus őseinek az azonosítása, hogy a genetikai családfán a helyére kerülhessen a SARS-CoV-2."

"Összességében a tudomány jelenlegi állása szerint a természetes eredet továbbra is a sokkal egyszerűbb, sokkal kézenfekvőbb magyarázat."

Nos ilyen ez a ki mit olvas ki egy cikkből "játék" MessiÁs, elég hülye játék nem?
Különösen figyelembe ajánlom az utolsó idézetet és az általad felhozott "Occam borotvája féle" középkori filozófiai tézist a tudományról, ami e esetben úgy érzem, hogy visszanyal.

Az, hogy két genetikailag két teljesen eltérő vírusvariáns két héten belül ugyanott "átugrik" emberre...hát, foglalkozunk sportfogadással, mekkora arányszám kell ehhez? 1:1.000.000-hoz, vagy mekkora - szerintem elég valószínűtlen. Leírom, hogy miért:
1. Ugyanazon a piacon, ugyanazon a standon kétszer egymás után: a világ kurva nagy, miért nem Indiban, vagy Kína más nagyvárosában, vagy Afrikában történt ez, vagy bárhol másutt...
2. Itt az idő intervalum kérdése. Évekig semmi, aztán rövid időn belül kétszer egymás után, ugyanaz a vírus, más genetikai szerkezettel.

Szerintem nincs olyan nyomozóiroda, vagy titkos ügynökség, ahol ez átmegy, pont a valószínűség számítások miatt nem.


És kinek lehet hinni tudományos kérdésekben? Az FBInak? Vagy a tudosóknak akiknek ez a szakmája.. Mintha az FBI kezdené megmagyarázni miért ilyen gyenge a magyar női kézilabda..
Te itt ilyen hasra ütött esélyeket írsz, nevetséges.. Aztán miért ne létezhetett volna a vírus két eltérő fajtája egyszerre egy időben egy helyen? Influenzából sem egy van most sem.

Nem értem a dühödet.
4 db ügynökség elfogadta // 4 db nem (illetve egy db nem, három nem nyilatkozott - de ebben az értelemben nem a válasz, mindenesetre semmiképp sem igen)

A tudomány nem szótöbbség - illetve régóta tudhatjuk, hogy a tudományban nem számít a demokrácia (nem a többség állítása igaz), lsd középkori csillagászat, ha többen mondják, hogy a Föld lapos akkor az? Aki meg mást állít, az őrül ostoba, eretnek? Azt hittem ezen már túl vagyunk...

Tényleg nem értem a dühödet...
Adott egy cikk (tök érdekes), laikusként ideírogatunk egy fórumon, mindenki a saját érveit.
Miért ne dobálózhatnék arányszámokkal (semmi tétje sincs)..
Hány darab élő vadállatokat feldolgozó stand van a világon? 10.000? Nem tudom...
Hány fajta genetikailag eltérő vírus van a világon? 1.0000.000? Nem tudom....
Hány darab nap volt amikor történhetett/történt átugrás mostanában? 15 év*365, legyen kb 4000

Akkor ezek szorzata mennyi???? Miért ne írhatnék ide bármekkora arányszámot kedvemre? Ez egy téttelen fórum!
Senkinek nem kell a véleményemmel megfelelnem, csak be kell tartanom az admin, morális elveit.

Idézetet írta: Sound Dátum március 05, 2023, 15:55:31Tényleg nem értem a dühödet...
Adott egy cikk (tök érdekes), laikusként ideírogatunk egy fórumon, mindenki a saját érveit.
Miért ne dobálózhatnék arányszámokkal (semmi tétje sincs)..
Hány darab élő vadállatokat feldolgozó stand van a világon? 10.000? Nem tudom...
Hány fajta genetikailag eltérő vírus van a világon? 1.0000.000? Nem tudom....
Hány darab nap volt amikor történhetett/történt átugrás mostanában? 15 év*365, legyen kb 4000

Akkor ezek szorzata mennyi???? Miért ne írhatnék ide bármekkora arányszámot kedvemre? Ez egy téttelen fórum!
Senkinek nem kell a véleményemmel megfelelnem, csak be kell tartanom az admin, morális elveit.

Szórzásokká degradálod az evolúciót. Számomra ez nevetséges. De abban igazad van hogy abban hiszel amiben akarsz.
Nem téged nevetségeztelek le, hanem az álláspontod SZÁMOMRA nevetségesen egyszerű. Ha majd beigazolódik az igazad, meg foglak követni, ezt megígérem.  :ok:

Egyébként az nem lehetéges hogy van egy emberekre nem veszélyes vírus, ami folyton változik, mutálódik, majd létre jön a megfelelő változás és onnantól képes lesz átugrani emberre? Majd ez a vírus tovább mutálódik de megtartja a képességét az ugrásra és két hét eltéréssel elkezdi fertőzni az embereket? Számomra ez sokkal hihetőbb sztori

Nem az evoluciót alakítottam szorzássá, hanem az egymás utáni megtörténés esélyét, egy helyen, adott időben  :) ,ééééés nem én találtam, ki, hanem a telex cikk írja így le a megtörténést, amit továbbra is tartok, hogy baromi nagy arányszám lenne, ha úgy történt volna meg.

Szerintem lehetséges az utolsó bekezdésed, azonban a telex cikk ezt nem írta így le, s mi nem az egymás gondolkodásmódjáról-feltételezett/fikciós sztorijairól (mindig odaírtam, hogy fikció), hanem a telex cikkről fórumozunk itt.

Valószínűleg nem lesz módunk megkövetni egymást, mert nem fog kiderülni, hogy mi történt, vagy ha kiderül is nem a mi életünkben. Amúgy meg se nem haragszom, se nem sértődtem meg, szóval nem is szükséges a megkövetésed  :) , nem fogom magam attól se többnek/se kevesebbnek érezni.