Fogadás politikára

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Bet365 is fizetett már.

Politikára fogadni? LOL

Idézetet írta: markow33 Dátum január 31, 2013, 23:07:00
Politikára fogadni? LOL

Ilyen hülyeségeket írni az a LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!  ;D ;D ;D

de én élvezem, muszáj vagyok mindet elolvasni, mert jót nevetek a hozzászólásaidon, hihetetlen vagy   ;D

Királyi újszülött neve

George 3,00    Edward 25,00    Michael 50,00
James [vc]4,50[/vc]    Francis [vc]25,00[/vc]    Paul [vc]80,00[/vc]
Alexander [ex]8,00[/ex]    David [ex]30,00[/ex]    Mark [ex]100,00[/ex]
Louis 10,00    Thomas 40,00    Scott 150,00
Arthur [betf]10,00[/betf]    John [betf]40,00[/betf]    Kevin [betf]250,00[/betf]
Richard [vc]15,00[/vc]    Charles [vc]40,00[/vc]    Brian [vc]500,00[/vc]
Henry 15,00    Alfred 40,00    Psy 500,00
Philip [ex]18,00[/ex]    Andrew [ex]40,00[/ex]    Elvis [ex]500,00[/ex]
Albert 22,00    William 50,00    Joffrey 500,00
Spencer [lb]25,00[/lb]    Stephen [lb]50,00[/lb]    Simba [lb]1000,00[/lb]

George Alexander Louis

Idézetet írta: ncis88 Dátum szeptember 25, 2013, 00:53:08
Érdekes dolog ez a politka. Úgy értem, hogy jól el lehet róla vitatkozni.(persze normális keretek között)

De amit gyűlölök és ezért agyon lőném az összes politikust meg szóvivőt, az az, hogy tesz az aktuális kormány valami jót a kiskeresetűeknek (pl emelik a minimálbért, csökkentik a rezsit stb) akkor az éppen aktuális ellenzék erről kiad egy közleményt, hogy már pedig ez nem jó, és megpróbálják elhitetni, hogy az egész dolog rossz mindenkinek..Na most kérdem én mint naiv ember, egy ellenzékkel szimpatizáló fórumtagtól, árulja el, mi a rossz a pl a rezsicsökkentésben. Mi az a dolog ebben, amiért újfent lehet szidni a kormányt. Csak mert mást nem hallani mindig, hogy valaki tesz valamit, és a másik lefikázza.

Másik példa: Csökkent a munkanélküliség valamennyivel, de az ellenzék nem ám azt mondaná, hogy így van, valóban kevesebb a munkanélküli most, mint amikor mi kormányoztunk, vagy legalább maradnának kussban, ha egy ilyen statisztika nyilvánosságra kerül. Nem!! Ehelyett ők megint reagálnak valami gyomorforgatóan undorító dolgot, és felhozzák, hogy nincs 1millió új munkahely..Oké nincs. Tény. De miért kell mindig a másikat támadni?? Szanyi Tibor meg a többi mszps köcsög kókler. Nem vagyok fideszes, inkább antimszps.

Csak hogy ne offoljak teljesen: én tuti Jobbikot teszem másodiknak, leszarom a közvélemény kutatásokat. Szerintem az embereknek elegük van ebből kókler mszpből..

Menjünk sorjában:
a minimálbér emelés az adóemelést jelent. (magasabb bruttó, magasabb fizetendő adók és járulékok) Ezzel adóztatják a kényszervállalkozókat és azokat a cégeket, akik minimálbérre jelentik be a dolgozóikat.
Ha valóban csak a minimálbért tudja megtermelni egy cég vagy csak ennyit akar kifizetni, akkor átjelenti 4-6 órába a dolgozóit, esetleg 8 órás minimálbérért 10 órányi munkát vár el.
Tehát ez senkinek nem emeli a jövedelmét!

Az már emelte, mikor a minimálbért adómentessé tették 2002-ben Medgyessyék! Ezzel valóban emelkedett a minimálbéresek nettója.
Viszont ezt 2012 január 1-től végleg kivezették, így az alacsony jövedelműek fizetése CSÖKKENT az egykulcsos szja bevezetésével egy időben.  :)

A minimálbér emelés egyébként azért is álszent dolog, mert az adóemelés mellett az lenne a másik érv mellette, hogy ennél kevesebbet ne lehessen kapni 8 órás munkáért! De ugye ott van a közmunka, ahol az állam ennél jóval kevesebbet fizet. (van, ahol minimálbéreseket rúgtak ki és cseréltek le közmunkásokra, hogy olcsóbb legyen...)


A rezsicsökkentéssel mindössze az a gond, hogy tovább növeli a gazdasági különbségeket Magyarországon. (mint a jelenlegi kormányzat valamennyi lépése a devizahitelesek megsegítésétől az egykulcsos szja-ig...)
Minél magasabb a gázszámlád és a villanyszámlád, annál nagyobb összeget spórolhatsz meg a rezsicsökkentésen. Legjobban akkor jársz, ha a medencét és a garázst is fűtötted.  :)
Ha véletlenül palackos gázt használsz, a vizet a kútról hordod és fával fűtesz, akkor a rezsicsökkentés kb. nulla forint pluszt jelent neked.
Úgy is lehet rezsit csökkenteni, hogy pl. a távhő ÁFÁ-ját csökkented - mivel azért a lakótelepeken nem a leggazdagabbak élnek - de erről mostanában nem beszélünk, mivel ez 2009-ben és 2010-ben már megtörtént, mikor 25-ről 5%-ra vitték le a távhő ÁFÁ-ját Bajnaiék.

Az már ilyen apróság, hogy a rezsicsökkentéssel együtt jár, hogy a szolgáltatók árat emeltek az ipari és közületi felhasználóknak, amit közvetve majd mi is megfizetünk.


A munkanélküliség csökkenése úgy valósult meg, hogy a külföldön munkát vállalókat is számolja a statisztika, illetve főként a kamu közmunkásokkal sikerült feljavítani a számokat.
Igazából nem is az számít, hogy hányan dolgoznak, hanem az, hogy hányan és mennyi adót fizetnek!
A közalkalmazottak és a közmunkások egy fillért nem tesznek be a rendszerbe, hisz a pénzüket az államtól kapják, az utánuk megfizetett adókat és járulékokat meg egyszerűen átteszi az állam az egyik zsebéből a másikba.

A piacon foglalkoztatottak száma csökkent a KSH statisztikái szerint (azaz azoké, akik nem az államtól kapják a fizetésüket), és mivel multi-, bank- és tőkeellenesség van egyre inkább az országban, így ez a tendencia folytatódhat.


Budapesten és Nyugat-Magyarországon nincs jelentős bázisa a Jobbiknak, egyéni választókerületet pedig keleten is alig fog megnyerni (szerintem egyet sem fog, de optimistábbak 2-3-mal számolnak legjobb esetben), így hiába lesz akár 15%-os támogatottsága, ez az országgyűlésben csak 7-8%-ra lesz elég, mert ugye csak a 93 listás mandátumból csipegethetnek, a 106 egyénihez nem lesz közük.


Hasonló dolgokat írtam még volna le én is a munkanélküliségi adatok kozmetikázásáról, de így, hogy Knapp kolléga szinte mindent leírt már, ezért fölösleges bepötyögnek nekem is ugyanazokat. Minden egyes mondatoddal egyetértek Knapp! Remélem, hogy jó sokan elolvassák soraidat és egy kicsit átértékelik a kormányzati kommunikációt (papagájokat)!

Nem akarok nagyon belemerülni a politikába, de meg kell jegyeznem, hogy Knapp hozzászólása nagyon frappánsra sikeredett.

A jelenlegi rezsim mind intézkedéseiben, mind kommunikációjában nagyon eltalált valamit, nevezetesen, hogy nem kell a dolgokat túlbonyolítani. Népszerű dolgokat kell egyszerűen előadni és akkor az egyrészt tetszeni fog a többségnek, másrészt addig kell sulykolni-sulykolni-sulykolni (ebből a célból kellett bekebelezni a már teljesen nevetségessé vált közmédiát), amíg már szinte mindenki elhiszi, hogy az úgy is van. "A zemberek" nem fogják és nem is akarják "túlgondolkodni" magukat, nem keresik az összefüggéseket, csak az azonnali látható előnyök a lényegesek.

Ncis88 rezsicsökkentéssel kapcsolatos felvetésére - azon túl, amit Knapp is írt, hogy nem igazán azokat éri el, akiknek szüksége lenne rá - még annyit reagálnék, hogy mivel a kormány kezében (ha jól tudom) nincsenek jelentős olaj- és gázmezők, az energiahordozókat bizony a piacról piaci áron kell beszerezni. Ha ezt utána piaci ár alatt értékesítik a lakosság részére, akkor ott hiány fog keletkezni, amit (jobb híján a költségvetésből) finanszírozni kell. Ennek érdekében pedig bevételekhez kell jutni, az pedig újabb adókat, illetékeket meg a tököm tudja miket fog eredményezni. Az a lényeg, hogy ezeket jól el kell bújtatni, hogy "a zemberek" ne is vegyék észre, hogy ezeket bizony ők fizetik.

Látom ti szocialista beállítottságúak vagytok, így nem kezdek vitatkozni veletek, mert:
-nincs értelme
-nálam többet tudtok a dologról

de annyit megjegyeznék, hogy a szocik sem jobbak..sőt. Tényleg azt hiszitek, hogy jobban élnénk, ha még mindig ilyen Gyurcsány féle emberek vezetnék az országot??Vagy Mesterházy, Bajnai? Ugyanolyan kókler mindegyik.
Ugyanúgy adóztattak volna ezek a szemetek is, sőt még talán többet is.. Most jó oldalon vannak, mert nincs rajtuk felelősség, senki sem tüntet, hogy mondjanak le, de a százezreket felveszik, csak mert egymást szidják a Parlamentben..



Idézetet írta: Micuka Dátum szeptember 25, 2013, 11:59:28

A jelenlegi rezsim mind intézkedéseiben, mind kommunikációjában nagyon eltalált valamit, nevezetesen, hogy nem kell a dolgokat túlbonyolítani. Népszerű dolgokat kell egyszerűen előadni és akkor az egyrészt tetszeni fog a többségnek, másrészt addig kell sulykolni-sulykolni-sulykolni (ebből a célból kellett bekebelezni a már teljesen nevetségessé vált közmédiát), amíg már szinte mindenki elhiszi, hogy az úgy is van. "A zemberek" nem fogják és nem is akarják "túlgondolkodni" magukat, nem keresik az összefüggéseket, csak az azonnali látható előnyök a lényegesek.


Egyszerűen tanultak a legnagyobb kommunikátortól:

"Már elejétõl fogva rájöttem arra, hogy a propaganda helyes alkalmazása valóságos mûvészet, amely polgári pártjaink elõtt majdnem teljesen ismeretlen volt és maradt (...)
Kikhez kell a propagandának szólnia? A mûvelt intelligenciához, vagy a kevésbé képzett tömegekhez? Mindig csak a tömegek felé kell irányulnia!
A propaganda feladata nem az egyesek tudományos kiképzése, hanem a tömegnek bizonyos tényekre, eseményekre, szükségszerûségekre stb. való figyelmessé tétele úgy, hogy azok jelentõsége a tömeg érdeklõdésének középpontjába kerüljön.
Minden propagandának népszerûnek kell lennie és szellemi színvonalát a felvilágosítandók legkevésbé képzett rétegének befogadóképességéhez kell szabni.
Minél nagyobb az a tömeg, amelyre hatást kell gyakorolni, annál kevésbé legyen magas a propaganda szellemi színvonala.
Minél kisebb a tudományos tehertétel és minél inkább a tömeg érzelméhez szól a propaganda, annál átütõbb az eredmény. Ez a propaganda helyességének és helytelenségének legkitûnõbb fokmérõje, és semmi szín alatt sem egynéhány tudósnak vagy esztétikai ifjoncnak a kielégítése.
A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekbõl a tényekbõl kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebbõl a szóból azt, amit akarunk. Mihelyt az ember ezt az alaptételt feláldozza és sokoldalú akar lenni, akkor a hatás elaprózódik, mert a tömeg a nyújtott anyagot sem megérteni, sem megemészteni nem tudja. Ezáltal azonban az eredmény is tovább gyengül mígnem végleg elmarad.

Idézetet írta: ncis88 Dátum szeptember 25, 2013, 12:21:39
Látom ti szocialista beállítottságúak vagytok, így nem kezdek vitatkozni veletek, mert:
-nincs értelme
-nálam többet tudtok a dologról

de annyit megjegyeznék, hogy a szocik sem jobbak..sőt. Tényleg azt hiszitek, hogy jobban élnénk, ha még mindig ilyen Gyurcsány féle emberek vezetnék az országot??Vagy Mesterházy, Bajnai? Ugyanolyan kókler mindegyik.
Ugyanúgy adóztattak volna ezek a szemetek is, sőt még talán többet is.. Most jó oldalon vannak, mert nincs rajtuk felelősség, senki sem tüntet, hogy mondjanak le, de a százezreket felveszik, csak mert egymást szidják a Parlamentben..


Ez nem szocialista beállítottság, én alapvetően jobboldali (!) liberális vagyok gazdasági értelemben, csak ebben a címkézős világban tolnak át balra, főleg azért, mert a demokráciáról inkább úgy gondolkodom, mint a most baloldalinak nevezett pártok.
Inkább az államba vetett hit és az ingyenesség hamis illúziója utal alapvetően szocialista beállítottságra.  :)

A szememben az állam feladata az újraelosztás!
Ezért von el adókat ugyebár. Ezt kétféle módon tudja megtenni: elvesz a jobb anyagi helyzetben lévőktől és a többséget támogatja, vagy a többséget sarcolja és egy vékony felső réteget kedvezményez.
Nekem az utóbbi nem tetszik, mivel a társadalom többségének elszegényedésével jár és ha én meg is úszom, akkor is nagyobb az esély rá, hogy tarkónbasz valaki, akinek nincs veszíteni valója, mikor hazafelé bandukolok.  :)

Most úgy állítják be, hogy vannak a gonosz multik, akik kizsákmányolják a Zembereket és vannak a szorgos adófizetők, akik mindig megszívják. csak az élet nem ilyen fekete vagy fehér! Bárkiből lehet fél óra alatt munkáltató! Legalább a saját magáé...
Aztán lehet cége, alkalmazottakkal, aztán ha tovább növekszik, egyszer belőle lesz a multi.
Pont ezt a gondolkodásmódot, ezt az átjárható kaput zárják be az emberek előtt a hamis propagandával.
Kár.
Pedig úgy lehet az országból a legtöbbet kihozni, ha mindenki kihozza magából a maximumot! Az egymásra mutogató bűnbak keresők ezt sosem fogják megtenni.

Kiírjunk szavazást, hogy kitől idéztem fentebb?
Ha nem is olvastátok a művet, 100%, hogy már hallottatok róla.  :)

Idézetet írta: Knapp Dátum szeptember 25, 2013, 12:24:39
Egyszerűen tanultak a legnagyobb kommunikátortól:

"Már elejétõl fogva rájöttem arra, hogy a propaganda helyes alkalmazása valóságos mûvészet, amely polgári pártjaink elõtt majdnem teljesen ismeretlen volt és maradt (...)
Kikhez kell a propagandának szólnia? A mûvelt intelligenciához, vagy a kevésbé képzett tömegekhez? Mindig csak a tömegek felé kell irányulnia!
A propaganda feladata nem az egyesek tudományos kiképzése, hanem a tömegnek bizonyos tényekre, eseményekre, szükségszerûségekre stb. való figyelmessé tétele úgy, hogy azok jelentõsége a tömeg érdeklõdésének középpontjába kerüljön.
Minden propagandának népszerûnek kell lennie és szellemi színvonalát a felvilágosítandók legkevésbé képzett rétegének befogadóképességéhez kell szabni.
Minél nagyobb az a tömeg, amelyre hatást kell gyakorolni, annál kevésbé legyen magas a propaganda szellemi színvonala.
Minél kisebb a tudományos tehertétel és minél inkább a tömeg érzelméhez szól a propaganda, annál átütõbb az eredmény. Ez a propaganda helyességének és helytelenségének legkitûnõbb fokmérõje, és semmi szín alatt sem egynéhány tudósnak vagy esztétikai ifjoncnak a kielégítése.
A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekbõl a tényekbõl kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebbõl a szóból azt, amit akarunk. Mihelyt az ember ezt az alaptételt feláldozza és sokoldalú akar lenni, akkor a hatás elaprózódik, mert a tömeg a nyújtott anyagot sem megérteni, sem megemészteni nem tudja. Ezáltal azonban az eredmény is tovább gyengül mígnem végleg elmarad.


Adolf Hitler: Mein Kampf

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 25, 2013, 13:06:55
Adolf Hitler: Mein Kampf

:ok:

Eh, és még betathome kupont sem kellett felajánlanom a helyes megfejtésért!