Fogadás politikára

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: szumos Dátum január 31, 2014, 20:52:10
Azt hittem az írásomból le lehetett vágni, hogy ez nálam annyira komoly dolog és annyira nehéz idők voltak, hogy cinikus kritikára SEMMIKÉPP nincs szükség!
Kurvára felidegesítettél, hogy nem tudtad megfogalmazni korrektül amit nehezményezel a hozzászólásomban cinizmus, meg "hehe" nélkül!
Tisztellek annyira, hogy várok holnapig, míg lehiggadok és válaszolok.  :noway:
De előre leszögezem, hogy olyan féligazságokat, vagy hülyeségeket fogalmaztál meg, hogy ezt kurvára kár volt leírnod!

Ez nem cinizmus.
Az én családomban is van idős, fizikai munkára kényszerülő ember, aki kénytelen semmiért eladni a munkaerejét. (én is "anyázhatnék"...)
De ez nem változtat azon, hogy mindenki maga dönt arról, mennyiért hajlandó dolgozni és kinek.

Ha ezt nem gondoljuk végig, akkor mi is ott állunk majd 55-60 évesen kiszolgáltatva és alamizsnáért kuncsorogva.

A hehe meg ott szerepel, ahol arról írok, hogy az állami tulajdonú konkurens céget pénzzel tömték, miközben édesanyád piaci alapon működő munkahelyét a minimálbér duplájára emelésével hozták nehéz helyzetbe. Ehhez kellett volna jó képet vágni.

Attól is felfordulhatna a gyomrod, hogy a minimálbér emelést úgy adta el az akkori kormányzat, mint ha az a bejelentett nettót növelte volna, miközben a gyakorlatban te láttad a legjobban, hogy ez papíron 4 órás munkahelyet jelent.

Bajnait meg ahogy most nem látod arrafelé, azokban az időkben sem láthattad, talán nem véletlenül...
Egyébként tudod ki volt akkoriban a Hajdú-Bét vezérigazgatója? (Bajnai a Wallis cégcsoporté volt...)

2000-2004 között Boros Attila, aki ma Belgiumban él és a Kajmán-szigeteken (!) bejegyzett cége elsőként kapott megbízást a JELENLEGI kormánytól, hogy letelepedési kötvényeket adhasson el kínaiaknak és vietnamiaknak.
Szerinted az ő neve miért nem merül fel soha a jobbos sajtóban felelősként?

Bajnaival sem foglalkozna senki, ha nem lenne politikus. Ezt tudták ráhúzni.
(2006 óta támadják, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egész az MSZP-n belül kezdődött)

Ha nem lenne személyes kötődése a tárgyhoz, szumos is másképp értékelné a történéseket. Viszont saját szemmel látni egy rokon testi és lelki leépülését, felülírja a tényeket.
A téma viszont érdekes, én is csak annyit tudtam Bajnairól, hogy volt valami libás ügy, viszont az utóbbi jó pár év "legnormálisabb" miniszterelnöke volt, ahogy meg tudom ítélni. Szóval mi is az ő sara konkrétan? :)

Lehiggadtam.
Először is elnézést a nyers kirohanásért. Ahogy LanMaffia jól látta, bizonyos dolgokat csak érzelmi alapon, szubjektív módon tudok megítélni ebben az ügyben. Ez nem jelenti azt, hogy objektívan nem tudom elmondani a történéseket, de van az a szint amikor elfogy a "cérna".
Legelőször: Knapp! Össze lett itt keverve a szezon a fazonnal. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy politikai színt vallottam, de erről szó sincs! Eszem ágában sem volt. Az M6-osról és Bajnairól mondtam el a véleményem. Meg arról hogy milyen áron fejeztem be az iskolát. Hogy ez narancs színű lett szerinted, egyáltalán nem volt szándékos. Most visszaolvasva vettem észre, hogy te "pártszíneket" véltél felfedezni. Ez tévedés. Az M6 kapcsán konkrétan most világosítottatok fel, hogy az MSZP-s "dolog" volt. Persze én sem burokban élek, de egy ilyen terv hosszú évek lefolyása, tudja a fene már, hogy melyik párthoz tartozik. Asszem' 2-3 éve csináltuk a kezdeti felméréseket és tervelőkészítéseket az M42-höz (berettyóújfalui szakasz), hallott már róla valaki? Nem hiszem. Hogy az kinek az "érdeke" lesz, azt én megmondani biztos nem fogom tudni utólag... Így voltam az M6-al is. Szóval a véleményemet ne vedd pártállásnak, mert nem annak szántam. Teljesen szükségtelen pro és kontra a svindliket, vagy a rossz döntéseket sorolni. Bár a véleményem az, hogy a baloldal és a liberálisok sara számokban nézve egy-két nullával hosszabb...

Szóval Bajnai.
Gordon piárja igyekszik elmosni, illetve lemosni róla ezt az ügyet. Kétségtelen, hogy nem egyedül csinálta meg a bizniszt, s jól le is fedte magát, de a piramis csúcsán ő volt. S, mint tudjuk: "minden út Rómába vezet"!
Na szóval az ügy bonyolult, sok mindent én sem tudok, s nem is fogok megtudni, de azért korántsem megérthetetlen.

A Wallis, mint befektető megvette a Hajdú-Bétet. Befektetési céllal, nem spekulációssal. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy bele öltek 8 milliárdot. Jöttek Viktorék, nyomták a konkurenciát, közben erősödött a forint, ez gyengítette az exportot, külföldi piacok megcsappantak. Látszódott, hogy ez így vergődés. Eddig ugyanaz, mint amit Knapp is mondott. Ekkor a Wallis élére került Gordon. S a vergődésben úgy döntött, hogy ezt nem tudják tartani, valamit tenni kell. S ez az a pont amit szeretnek elmismásolni, s Knapp is hajlik rá erősen, hogy a következő lépések nem biztos, hogy Bajnai döntései, de én meg tudom, hogy igen. Persze, ha valaki objektívan nézi a dolgokat: na nehogy már ne a vezér mondja ki a végső döntést egy 8 milliárdos üzletben!?  >:( Nem?

Szóval döntöttek: vége. Persze semmi csődbiztos, vagy felszámolóbiztos, vagy ahogy előírja a törvény. Elkezdték húzni az időt, s elkezdték a legértékesebb vagyont kijátszani azoknak a hitelezőknek akik a legfontosabbak voltak számukra (bankok például). Ezt eleinte akadályozták a hivatalok, de valahogy még is elérték, hogy sikerüljön, s több dokumentált esetben új határozatot hoztak... Ekkor a felsővezetés már pontosan tudta, hogy a vagyon kimenekítését azok a hitelezők fogják megszívni akik a legkevésbé járatosak ezekben a dolgokban és nincs sem befolyásuk, sem képességük átlátni az eseményeket.

Itt fontos elmondani, hogy a hitelezők jó része olyan kisember volt aki a Hajdú-Bétnek termelt közvetlen vagy közvetve. Példa: mi is foglalkoztunk vele amikor tizenéves voltam, úgyhogy tudom. Valaki szerződést köt libára, kap ingyen jószágot. A minőségért lobbizni kell (a liba minőségéért). Ha kapsz 6000 libát, nem buli, hogy megdöglik 2000 belőle... Aztán ha ügyes vagy, megelőlegezik neked a takarmány egy részét, ha nem, akkor nem. Te adod az infrastruktúrát, a munkád, az energiát (víz, fűtés, stb.), a gyógyszereket és a rád háruló takarmány részt (0-100% bármi lehet), valamint egyebeket (szalma például). Ezt mind meg kell előlegezni. Majd elszállítják tőled a jószágot és várod, hogy fizessenek... De eközben 3-4 hét pihentetés és takarítás után jönnie kéne az új transzportnak. Persze még nem fizettek, de már intézni kéne, mert nem fogsz tudni megélni. Ezáltal a termelők olyan helyzetbe kerültek, hogy részben, csúszásokkal fizetgettek nekik, hitegették őket, de végül már 1-2-3-4, de akár több transzport árával is tartoztak már nekik!!! Végül is ennünk/enniük volt mit, volt liba. Amikor a kis emberek még bíztak, akkor már Gordon rég kiadta az utasítást a "mentsük a menthetőt-re", úgy, hogy tudta, hogy ezek az úgymond hitelezők -akik valójában termelők és beszállítók voltak- már feleslegesen termelnek, szállítanak! Az már csak hab volt a tortán, hogy elkezdte eközben azt a vagyont kijátszani a nagy hitelezőknek, amiből juthatott volna a kicsiknek is... És ez mind Bajnai Gordon vezetésével és irányításával történt.

Innentől jöttek a gusztustalanságok. Majdnem titkos gyűlések, hogy a hitelezők ne tudjanak megjelenni, de mégis hivatalos legyen, stb. A felszámolást sem a Wallis kérte elmondom nektek. Pontosan azért, hogy rendelkezni tudjon a kimenekítés felett az utolsó pillanatig. A cégnek már rég vége volt, mikor egy-két kishitelező észbe kapott és kezdeményezte a felszámolást az elmaradt kifizetések miatt. Nem ám Gordon! Ő addig húzta, amíg csak lehetett. Nem kért csődvédelmet és más lehetőséggel sem élt. Egyszerűen lemondott a Hajdú-Bétről és minimalizálta a veszteségét a kis emberek kárára, a nagy hitelezők közreműködésével részben az ő javukra. Hogy mi ebben az egyedi és igazán gusztustalan? Hogy hónapok, sőt talán másfél év is eltelt, ameddig húzni tudták a dolgokat és tovább szívták az emberek vérét, hitegetve őket...

S, hogy szegény anyám és mi hogy jövünk a képbe? Mi a Hajdú-Béttől messze éltünk. Nálunk működött egy cég ugyanazzal a profillal, mint a Hajdú-Bét. Illetve szűkebb körrel. A neve Novofarm volt. Ez a cég képzeld Knapp nyereséges volt a Bábolna mellet is mindaddig, amíg fő beszállítója nem lett a Hajdú-Bétnek. Ez jóval kisebb cég volt, de már százmilliókra rúgott a tartozás felé, de még így is tartotta magát. Először jött a 4 órára visszajelentés. Aztán a leépítés, ettől jöttek a 36 órák, hisz ugyanazt a munkát kellett elvégezni kevesebb embernek, s szépen 2-3 év alatt a tartozások miatt a cég nehéz helyzetbe került. Ekkor Gordon, igen Gordon, nem más, ő saját maga, úgy döntött, hogy igaz van már 8 milliárd a Hajdú-Bétben, de mivel tartozok a Novofarmnak is kábé 1 milliárddal még, megveszem! Jól olvassátok! Miközben tartozott a legyengült Novofarmnak, fizetés helyett felvásárolta azt. Mégpedig 2 másik cégen keresztül, amiből az egyik egy ciprusi cég volt. Magyarán közvetve.

Nem kell nagy képzelőerő, hogy ha van egy cégem ahol van mozgótőkém benn, de gyakorlatilag már tönkre ment, akkor megveszek egy közbenső cég segítségével irreálisan magas áron egy másikat, miközben a közbenső cég jóval alacsonyabban vásárolta fel azt. S, hogy-hogy, hogy-nem, ez a közbenső cég ciprusi... Gyakorlatilag az utolsó filléreket lopta ki ezzel a húzással a Hajdú-Bétből, s a pénz is egyből "jó helyre került". Pár hónapot éltek még és tönkrement a Hajdú-Bét és a Novofarm is.
S, mindez Bajnai Gordon vezérletével. Az, hogy ebben még közreműködtek 20-an, akik mindvégig tudták mit csinálnak, vagy hogy Gordon tudott maga elé tenni bűnbakot, semmit nem von le az ő felelősségéből...

Közvetve ugyan, de Gordon döntései miatt méltatlan helyzetbe került anyám, olyan magánéleti csapdával, hogy nem tehetett mást, mint hogy tovább dolgozott. A munkahelyét közvetlen az ő döntése miatt vesztette el, azzal, hogy magával rántotta a Hajdú-Bét a Novofarmot, csakhogy Gordon még egy kis pénzre tegyen szert. S bizony Knapp az anyám egyedülállóként három gyerekkel nem választhatott, még ha te azt is hiszed. Békés-megyében meg főleg. Aki itt él tudja miről beszélek, aki meg nem, annak meg megvan a maga baja. Az se volt egy sétagalopp, amikor 5 hónapig nem kapott fizetést már a Hajdú-Béttől, miközben dolgoztak, ezt viszont a bérgarancia alap természetesen pótolta hónapokkal később: napi 4 órában minimálbérre elszámolva, utólag...  :crazy:

Összefoglalva: Bajnai sara az, hogy abban a rövid időben míg ő a Wallis élén állt, személyesen döntött a Hajdú-Bét "megszüntetéséről", s levezényelte annak kifosztását. Arról, hogy a cég tönkrement, nem ő tehet közvetve, de hogy a hitelezők ki lettek semmizve és magával rántott más cégeket is, az az ő felelőssége. S, hogy mitől vagyok ebben olyan biztos? Úgy alakult az élet, hogy a Novofarm beolvadásával több ember is "integrálódott" a Hajdú-Bét utolsó pár hónapjának felsővezetésébe. És ebből két emberrel már felnőttként viszonylag közeli kapcsolatba kerültem. Persze gyerekként is ismertem őket, de később egyikkel-másikkal váltottunk néhány szót a múltról...
Inkább nem is írnék többet.

#153 február 01, 2014, 02:10:59, szumos
Még annyit, ami a kiinduló téma lett volna: ennek az embernek bármi hangzik el a szájából, íródik a tollából, örökre hiteltelen marad, s ha véletlen még is igazat mondana tévedésből épp, akkor meg erkölcsi alapja nincs arra, hogy megszólaljon. Természetesen egyetemben mindazokkal akiket felsoroltál, vagy épp kimaradtak Knapp. Ez pártállástól független.

Egyszer szólalna meg Knapp anélkül, hogy ne sütne a hozzászólásából a kormánypárt utálata. Kérlek, egyszer, bármihez is szólsz hozzá, ne keverd bele a politikát. Köszi.

Kicsit idegesítő az állandó utálkozás, és pesszimizmus.

Idézetet írta: Szigo Dátum február 01, 2014, 04:07:25
Egyszer szólalna meg Knapp anélkül, hogy ne sütne a hozzászólásából a kormánypárt utálata. Kérlek, egyszer, bármihez is szólsz hozzá, ne keverd bele a politikát. Köszi.

Kicsit idegesítő az állandó utálkozás, és pesszimizmus.

Azért ugye az feltűnt, professzorom, hogy ez a Politika téma?   ;)

Nem utálkozom, mert sok energiát elvesz, lelkemben béke van. hehe

Nyilván olvastad mind a 3300 hozzászólásomat, így pontosan tudod, mennyi belőle a pesszimista és a politikával foglalkozó. Remek.
A pesszimistákat esetleg kigyűjthetnéd, hogy megmutasd a valódi arcomat!   ;D

Egyébként mindig, mindenhol ugyanazon a néven írok, így könnyedén el tudod kerülni a hozzászólásaimat, ha idegesítenek. Talán maradjunk ennyiben.


Idézetet írta: szumos Dátum február 01, 2014, 01:54:29
Legelőször: Knapp! Össze lett itt keverve a szezon a fazonnal. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy politikai színt vallottam, de erről szó sincs! Eszem ágában sem volt. Az M6-osról és Bajnairól mondtam el a véleményem.


Köszi a részletes választ!!

Nekem úgy tűnt az első hozzászólásodból, hogy egy egész rendszer problémáit (kiszolgáltatott és "szürkén" dolgoztatott őseink, rossz munkakörülmények...) akarod Bajnai nyakába varrni a személyes példátok okán.
Ezt enyhe túlzásnak éreztem és mivel "rutin bajnaizásnak" tűnt, valóban politikázó választ adtam.

Ha politikától függetlenül nézem a témát, akkor számomra természetes gazdasági és emberi reakció a "kármentés" egy ilyen helyzetben, ezt kívánja a cégcsoport (azaz a többi, még működő vállalkozás) és a tulajdonosok érdeke. (akik azért valahol szintén emberek)

Bármely vállalkozás vagy magánszemély kerül hasonló helyzetbe (mert mondjuk egy magánszemélyt is meglátogathat a végrehajtó), ugyanezt teszi: próbálja csökkenteni a veszteségét és bizony eltitkolni a vagyonát, akárkinek is tartozik.
Persze vannak legális és nem legális (etikus és nem etikus?!) módszerek és az például valóban bebizonyosodott, hogy a Raiffeisen áron alul számította be a Hajdú-Bét ingatlanjait, amikor élt az opciós jogával. (tehát olcsóbban jutott az ingatlanokhoz, mint amennyit azok értek, miközben a cég már a csőd felé robogott...)
Ezért elvileg több, mint fél milliárd forintnyi különbözetet utólag be is kellett fizetnie 2009-ben a felszámoló számlájára a sárga-feketéknek.
Mondjuk a kielégítési sorrend miatt tudtommal így sem jutottak sokkal közelebb a kártalanításhoz a  tenyésztők és a beszállítók, akik "tápláléklánc" végén vannak.
(és továbbra is tartom, hogy egy időben elindult csődeljárás végén is ott lettek volna, hasonlóan rossz kilátásokkal)

Az alapján, hogy Bajnai 2,5%-ban volt a Wallis tulajdonosa (14 másik magánszemély társaságában), nem esküdnék meg rá, hogy minden ilyen horderejű döntést egyedül hozott meg és ilyen tulajdonosi szerkezet mellett ez nem is életszerű. Viszont ő volt a vezérigazgató, így ilyen visszhangok után már biztosan nem lesz más gazdája a döntéseknek...

A Hajdú-Bét (ha a Novofarm nem is) már akkor el volt adósodva, mikor a Wallis megvásárolta.
Ahogy te is írtad, előbb milliárdokat tettek be a cégbe, így a "kisemmizés" nem is lehetett az eredendő céljuk. A későbbi trükközéssel a befektetés veszteségét próbálhatták csökkenteni. Köpjetek le, de én is így tettem volna.

Egyébként azon is érdemes elgondolkodni, hogy a Wallis szerepvállalása nélkül hova jut a cég?
Vajon egy másik szakmai befektető profibban menedzselte volna a Hajdú-Bétet?
Esetleg sokkal korábban bedőlnek és még ennyi ideig sem adnak munkát a tenyésztőknek?
Vagy mennyi plusz bevételt generált az ebből élőknek 5 év alatt a Wallis által beledobott 8-10 milliárd?
(persze ezektől függetlenül ugyanúgy fájnak a ki nem fizetett számlák a beszállítóknak vagy az alkalmazottaknak az, hogy a bejelentett bérükkel fizették ki őket utólag és nem a beígérttel)

A körbetartozás Magyarországon sajnos nem csak a libatenyésztőket érinti, ráadásul mostanában vezető helyen vagyunk Európában a felszámolt cégeket tekintve (havi 2-3000 cég szűnik meg!) és ez arra utal, hogy az életképtelen vállalkozások mellett ez már egy külön iparág lehet nálunk...

Mivel kívülről úgysem láthatjuk, hogy egy cégnek éppen csak átmeneti likviditási gondjai vannak (akár azért is, mert neki is tartoznak) vagy komolyabb problémákkal küzd, a "hitelezők hitegetése" majdnem hogy kötelező velejárója lett a napi üzletmenetnek.
Ennek persze az is oka, ahogyan te is írtad, hogy a fizetésképtelenség bejelentése csődeljárást hoz, ami még egy "haldokló" cégnek sem feltétlenül érdeke. (ráadásul könnyű lendületből tovább hitegetni, ha már hozzászoktak mindkét oldalon)

Kicsiben egyébként most velem is ez történik (lényegében ugyanaz, mint minden "bajba jutott" Canbet ügyféllel): "hitelezőként" láthatom, hogy milyen profin húzzák az időt fizetés helyett.
Egyrészt csúnyákat gondolok róluk, másrészt teljesen logikusnak találom, hogy a tulajdonostól az ügyfélszolgálatosig mindenki a saját érdekének megfelelően cselekszik (és hazudik) és nem én vagyok az első, akinek fizetni akarnak.   ???

(Csak maga alá ne temessen a pesszimizmusom...)

Lehet, hogy a Canbetnél rosszindulatú, érzéketlen emberek dolgoznak, akik tudatosan csalták ki a pénzemet, de elképzelhető, hogy a tudásukból most éppen csak ennyire futotta, így kénytelenek voltak racionális döntéseket hozni, amivel én szívtam meg.
Ennek megítélése persze teljesen szubjektív és ez utóbbit én magam még kevésbé tudnám elképzelni, ha mondjuk Simicska Lajos lenne a Canbet vezérigazgatója. 

Egyébként múlt nyáron a kormány kifizetett fejenként 2,2 milliót 170 károsultnak, bár a kérelmek 30%-át jogosulatlannak találták.

Igazából sokat gondolkodtam már azon, hogy én mit csináltam volna xy helyében. Nem feltétlenül ebben az ügyben, hanem úgy általában. Sokszor arra jutok, hogy lehet, hogy sokkal én sem lettem volna különb. Persze innen alulról azt mondom, hogy azért én másképp cselekedtem volna, de a végeredmény hasonló lett volna. Ezért általában nem is hajszolom a múltat, nem háborgatom a múlt jelenlegi haszonélvezőit. Ez azért fontos, mert rendszeresen kapcsolatba kerülök velük a munkám miatt. Nagy vonalakban tudom ki, hol és mit csalt, hazudott és lopott azért, hogy itt tartson ahol. Persze csak a környezetemben. Kénytelen voltam a lelkemmel így kompromisszumot kötni, mert nehéz így lebratyizni. Viszont azt már az én gyomrom sem veszi be, amikor egy ilyen helyi, vagy országos közszereplő, akiről én konkrétumokat tudok a múltját illetően patyolat tisztán akar közszerepelést vállalni. Sőt! Még pereket indít a tisztára mosását illetően. Bajnai ez a kategória. Tehát nem az a kérdés igazából, hogy ki mennyire különb, mint ő, vagy milyen más döntéseket hozott volna a helyében, hanem az, hogy hogyan jön ő ahhoz a pofátlansághoz, hogy ma született bárányként beállítva magát ilyen múlttal elvárja az emberektől, hogy támogassák őt. Igazából ez borította nálam ki a bilit. Egyébként nem akartam belefolyni a színek szerinti politizálásba. Veszekedni meg végképp nem akartam ezen senkivel. Mindenkinek meg van a maga keresztje, az enyémbe most részben beletrafáltunk.  ;)

Akartam én is írni egy kis szösszenetet ide, de inkább nem, próbálok teljesen immunis maradni a mindenhonnan ömlő fröcsögéssel szemben... annyit azért szeretnék megköszönni szeretett pártunknak és kormányunknak, nem utolsósorban a Kedves Vezetőnek, hogy még egy ilyen fórum tagságát is sikerült egymásnak ugrasztaniuk.

És még valamit szeretnék csak leírni, minimum illik elgondolkodni rajta: a Kedves Vezető és sleppje előbb lett(ek) politikusok és utána gazdagok, Bajnai pedig előbb lett gazdag, majd utána lépett be a politikába...

Idézetet írta: szumos Dátum február 02, 2014, 06:21:11
Viszont azt már az én gyomrom sem veszi be, amikor egy ilyen helyi, vagy országos közszereplő, akiről én konkrétumokat tudok a múltját illetően patyolat tisztán akar közszerepelést vállalni. Sőt! Még pereket indít a tisztára mosását illetően. Bajnai ez a kategória. Tehát nem az a kérdés igazából, hogy ki mennyire különb, mint ő, vagy milyen más döntéseket hozott volna a helyében, hanem az, hogy hogyan jön ő ahhoz a pofátlansághoz, hogy ma született bárányként beállítva magát ilyen múlttal elvárja az emberektől, hogy támogassák őt. Igazából ez borította nálam ki a bilit. Egyébként nem akartam belefolyni a színek szerinti politizálásba. Veszekedni meg végképp nem akartam ezen senkivel. Mindenkinek meg van a maga keresztje, az enyémbe most részben beletrafáltunk.  ;)


Az a kérdés, hogy van-e olyan cégvezető, tulajdonos vagy vállalkozó a világon, akiről ne lehetne előszedni, hogy kirúgott valakit (akinek ezzel tönkretette az életét) vagy adósa maradt egy másik cégnek, esetleg az államnak. (a néhány politikába visszaszivárgó volt szdsz-est például most a párt ki nem fizetett villanyszámláival "támadják"... Eh. Hát akkoriban még túl magas volt a rezsi, na.)

Talán ezért sem tolonganak a racionális, döntésképes vezetők a politikai pályán.
Aki meg nem épített fel még soha semmit, arra hogyan lehet(ne) egy országot rábízni?!

Pereket nem csak indított bajnai, hanem sorra nyeri is azokat, például azzal kapcsolatban is, hogy nem vett részt közvetlenül a Hajdú-Bét irányításában.
A jelek szerint minden legális volt - bár megítélés kérdése, hogy mennyire erkölcsös - és bíróság előtt valahogy sosem sikerül ráhúzni semmit.

Egyébként meg a demokrácia felfogásom azt diktálja, hogy mindenki mérethesse meg magát (ha rajtam múlna, 1-2% lenne a parlamenti küszöb), aztán majd úgyis kihullik, ha nincs rá igény.
Szerintem ebben az országban a whiskis rablónak is lenne 5%-os támogatottsága, ha elindulna... 


Idézetet írta: misk@ Dátum február 02, 2014, 09:28:14
a Kedves Vezető és sleppje előbb lett(ek) politikusok és utána gazdagok, Bajnai pedig előbb lett gazdag, majd utána lépett be a politikába...

A választásnál ez nálam is szempont.

Akinek létszükséglet, hogy politizáljon, abban valahogy nehezebben bízom meg...  :)
Nincs akkora mozgástere, hogy ragaszkodjon az elveihez. hehe

Azt nem hiszem, hogy van jelentős különbség a különböző pártok tagjainak erkölcsi tartásában - mindannyian emberek - inkább az dönt, hogy ha van valamilyen "kísértés", mennyire van szükségük pénzre és mennyire félnek a számonkéréstől. Szerintem ebben a közegben könnyű elkurvulni... (a legnagyobb radikálisok is lehiggadnak, mikor bekerülnek a parlamentbe)

Most az már nagyon "pártos" lenne, ha arról beszélnénk, melyik miniszterelnök vállalta havi 1ft-ért a megbízatást és melyik fordította a teljes jövedelmét jótékonykodásra az elmúlt évtizedben.  ;)

Azon viszont mindig kiakadok, mikor a "szakértői kormány" kifejezést dzsókerként bedobják!
Ha egy kormány nem szakértői, akkor micsoda? És mit keres egyáltalán ott?
Miért nem elvárás nálunk, hogy egy politikai formáció minden fontosabb területre gyűjtsön össze egy "életképes" szakember gárdát, akár függetlenekből is, akik hajlandóak az országért dolgozni?!

Mert most (is) olyanok ülnek ott, mint az oktatásért-köznevelésért felelős államtitkár asszony, aki bevallottan nem olvas újságot (nincs rá ideje), vagy a volt pénzügyminiszter, jelenleg jegybankelnök úr, aki egyszer csak boldogan közölte, hogy kilép a magánnyugdíjpénztárból.
Mikor megkérdezték, hogy akkor mégis miért lépett be oda korábban ÖNKÉNT, akkor azt válaszolta, hogy náluk ezeket a dolgokat a felesége intézi!!  :D




A magyar politika olyan mint magyar labdarúgó válogatottunk. Tök mindegy ki irányítja, ugyanolyan szar.

Aki azt hiszi, hogy a jövőben kevesebb éhező család, vagy jobb életszínvonal lesz az naív, ostoba bohóc.


#161 március 02, 2014, 01:10:40, Knapp
Idézetet írta: ncis88 Dátum március 02, 2014, 00:33:05
A magyar politika olyan mint magyar labdarúgó válogatottunk. Tök mindegy ki irányítja, ugyanolyan szar.

Aki azt hiszi, hogy a jövőben kevesebb éhező család, vagy jobb életszínvonal lesz az naív, ostoba bohóc.


Mivel a jövedelmi különbségek nőttek az utóbbi 3 évben az országon belül - hála a kormányzati döntéseknek - így bizony van mérhető különbség.
Nem mindegy, hogy a lakosság 80- vagy csak 20%-át akarja a társadalompolitika a "víz felett" tartani.

Abban is van különbség, hogy ki kezeli gyerekként (khm... birkaként) a választóit, ki hazudja azt, hogy az egyénnek nincs felelőssége, mindent ráfoghat másra és majd az állam "teremt" neki munkahelyet, orvosi ellátást és nyugdíjat. Az a naiv, aki ezeket elhiszi.
Nyitott, vállalkozó szellemű embereket kéne nevelni és nem örök alkalmazottakat, de ez veszélyes, mert ugye egy önálló ember szavazata nehezebben vehető meg pár ezer forinttal.

Meg mondjuk nem is minden politikai erőre jellemző, hogy megpróbálja az "igaz magyar" fogalmát kisajátítani magának és burkoltan vagy nyíltan lehazaárulózza azokat, akik nem értenek vele egyet...

Gondolnátok, hogy ugyanarról a választásról van szó?    ;D


Lassan már kötelező egy újságírónak hazudnia szubjektívnek lennie.

Idézetet írta: Knapp Dátum március 02, 2014, 22:32:53
Gondolnátok, hogy ugyanarról a választásról van szó?    ;D


Lassan már kötelező egy újságírónak hazudnia szubjektívnek lennie.

Tényleg nagyon komolyan érdekelne miért nincsenek fent az oddsok sem az unibeten sem a betclicen és a bet-at-home-on sem a választásokra az oddsok!Lehet nem is teszik fel,elképzelhető hogy nem lehet fogadni majd a választásokra idén sehol sem?El tudod ezt képzelni?A fogadóirodák félnek a bizonytalan közhangulattól vagy mi lehet az oka ennek?4 éve már március elején fent voltak az oddsok,meddig lehet reménykedni hogy felteszik majd szerinted?

Idézetet írta: meazza1983 Dátum március 13, 2014, 13:13:07
Tényleg nagyon komolyan érdekelne miért nincsenek fent az oddsok sem az unibeten sem a betclicen és a bet-at-home-on sem a választásokra az oddsok!Lehet nem is teszik fel,elképzelhető hogy nem lehet fogadni majd a választásokra idén sehol sem?El tudod ezt képzelni?A fogadóirodák félnek a bizonytalan közhangulattól vagy mi lehet az oka ennek?4 éve már március elején fent voltak az oddsok,meddig lehet reménykedni hogy felteszik majd szerinted?


Minél közelebb vagyunk a választásokhoz, annál pontosabban lehet megadni a szorzókat, mivel annál jobban látszanak már a kampány hatásai és a várható részvétel is.
Minél hamarabb teszik ki a szorzókat, annál nagyobbat tévedhetnek és bukhatnak. Ráadásul az irodák többsége a nagyobb irodákhoz igazítja a szorzóit, azaz vár, hogy más nyisson a piacon.

Na meg csak ezekben a napokban válik véglegessé az indulók névsora (körzetenként és országosan) és komoly iroda nem fog addig szorzót adni, amíg nem tudja, hogy egyáltalán kik indulnak.  :)

Például őt is be kell árazni: