Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Feleslegesen beszeltek valasztojog korlatozasrol. Amig letezik Eu es mi tagjai vagyunk ez ugyanugy soha nem fog megtortenni mint a halalbuntetes visszaallitasa. En megfelelo szabalyozassal mindkettot tamogatnam de amig elunk ebbol semmi lesz. Vagyis nagyon meglepodnek.

Most kepzeljetek el micsoda hiszti lenne ha a ujevkor a tvbe kerulo elso ujszulott Szelim anyukaja, aki 18evesen 4.gyereket szülte nem szavazhatna..pedig az iskolat nyilvan nem fejezte be.

Idézetet írta: Alk Dátum január 14, 2022, 10:37:17hogy én meg majd vehetek 35 milláért házat.

Maximum lakást... :-X

#767 január 14, 2022, 11:02:49, Pozzato
IdézetMiért nem azt büntetjük, aki vissza akar élni a szavazással? Ha ez akkora gond, miért törődünk bele? Mert jelen állapotban ti is, én is, meg a többi átlagember is beletörődött, és nem a valódi gonoszra mérges, hanem a stampóért szavazóra, az idős emberre, arra aki nem fizet adót, mert fekete munka jut csak neki.

Azért, mert nem büntetik. Ez ilyen egyszerű. Hiába van törvényileg szabályozva a kamupártok helyzete is, nincsen komolyabb büntetés. Érdemes ezt a videót megnézni a témában, hiszen bárki halomra keresheti magát a kamupártokkal, senki sem bünteti, pedig bűncselekmény. 5 kg krumpliért büntetés? Azt fogod mondani, hogy Orbán Viktort zárják börtönbe vagy mi?  ;D Azt fogja mondani Kocsis Máté, hogy ő csak az embereken akart segíteni, de ezt nem hagyod! Emberiség ellenes vagy. Az általad javasolt dolog nem kivitelezhető. Meg fogod tiltani a nyugdíjemelést? Esetleg a 13. havi nyugdíjat? Ezzel csak magadat tüntetnéd fel gonoszként, még az általad említett főgonosz lenne a jó ember, hiszen adni akar, de ezt is büntetnéd.


IdézetTehát akkor azt mondjátok, mi meg tudjuk mondani mi a jó politikai választás, egy érettségi nélküli, becsületes szalagmunkásnak. Sok ilyen van, tőlük is elvennétek a szavazati jogot, tehát hogy önmaguk dönthessenek.

Miért nem azt büntetjük, aki vissza akar élni a szavazással? Ha ez akkora gond, miért törődünk bele? Mert jelen állapotban ti is, én is, meg a többi átlagember is beletörődött, és nem a valódi gonoszra mérges, hanem a stampóért szavazóra, az idős emberre, arra aki nem fizet adót, mert fekete munka jut csak neki.

Pont ez volt a cél. Hogy embereket csapnak egymás ellen, ők meg röhögnek a háttérben.

Engem legjobban az zavar, hogy pl. a külföldön élő személyek, akik az elmúlt 10-12 évben kapták az állampolgárságot, azt gondolják, hogy mindez szeretettből történt, s a háttérben valójában nem egy masszív felvásárlás áll. Nyilván megvan a réteg, aki ezt az egészet a helyén kezeli, de sajnos kevés, és a magyarországi családokban sikeresen végrehajtott nézeteltéréseket most már elkezdték a külhoniakon is gyakorolni.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum január 14, 2022, 10:50:11Feleslegesen beszeltek valasztojog korlatozasrol. Amig letezik Eu es mi tagjai vagyunk ez ugyanugy soha nem fog megtortenni mint a halalbuntetes visszaallitasa. En megfelelo szabalyozassal mindkettot tamogatnam de amig elunk ebbol semmi lesz. Vagyis nagyon meglepodnek.

Most kepzeljetek el micsoda hiszti lenne ha a ujevkor a tvbe kerulo elso ujszulott Szelim anyukaja, aki 18evesen 4.gyereket szülte nem szavazhatna..pedig az iskolat nyilvan nem fejezte be.

Az Eu egyeseknél csak akkor létezik, amikor pénz folyik onnan. Apám ha pénzt osztogat, akkor ott vagyok az elsők között, majd következő pillanatban szembeköpöm.  ;)

Nem lehetne még a választások előtt kiszervezni agyarországot egy alapítványba?
Minek ezt így elaprózni.. egyetemek, bankok, Múzeumok,iskolák stb.. :D  :D

IdézetTehát akkor azt mondjátok, mi meg tudjuk mondani mi a jó politikai választás, egy érettségi nélküli, becsületes szalagmunkásnak. Sok ilyen van, tőlük is elvennétek a szavazati jogot, tehát hogy önmaguk dönthessenek.

A szalagmunkásoknál azért már jelentős hányadban van szakmunkás végzettség. Csak random, minden képzettség nélkül, nem állítanak már oda a gyárba embereket. Nálunk is működik több gyár, már a szalaghoz is minimum főiskolai végzettség kell...

Az pedig, hogy valaki még a minimális szintet sem tudta elérni (érettségi vagy szakmunkás végzettség), attól hogyan várod el, hogy a saját jövőjéről döntsön? Lett volna lehetősége dönteni, de leszarta, mert még a minimális tanulást sem tette bele, akkor milyen jogon döntene a Te jövődről a szavazatával?

Az az igazán lényeges dolog, hogy Magyarország előre megy, nem csirkefarhátra.

Idézetet írta: csabax Dátum január 14, 2022, 11:21:13Az az igazán lényeges dolog, hogy Magyarország előre megy, nem csirkefarhátra.

Ez nagyon ott van :D

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 14, 2022, 11:11:51A szalagmunkásoknál azért már jelentős hányadban van szakmunkás végzettség. Csak random, minden képzettség nélkül, nem állítanak már oda a gyárba embereket. Nálunk is működik több gyár, már a szalaghoz is minimum főiskolai végzettség kell...

Az pedig, hogy valaki még a minimális szintet sem tudta elérni (érettségi vagy szakmunkás végzettség), attól hogyan várod el, hogy a saját jövőjéről döntsön? Lett volna lehetősége dönteni, de leszarta, mert még a minimális tanulást sem tette bele, akkor milyen jogon döntene a Te jövődről a szavazatával?

Nagyon hasonlóan látjuk a dolgokat így több komment után! Azért jó érzés, hogy nem vagyok egyedül...xD Akár helyes a látásmód, akár nem.


Idézetet írta: TiB Dátum január 14, 2022, 14:54:57Statisztika a képzettségről: https://www.ksh.hu/nepszamlalas/tovabbi_fontosabb_adatok

Az a baj a statisztikával, hogy a számokat bárhogy meg lehet magyarázni. De ez már olyan, mintha folyamat TiB ellen lennék, szóval nem megyek bele.
Csak statisztikailag ez az ország annyi mindenben kiválóan teljesít (átlagbérek, foglalkoztatottság, képzettség stb.)...más a számok világa, és más a valóság.

Innen most csak az érettségizettek arányát akartam hozni, az érettségihez kötött választójog miatt. A felnőtt lakosság egyharmada éretségizett, ha jól látom a számokat, tehát jelentősen csökkenne a szavazók rétege.

Idézetet írta: TiB Dátum január 14, 2022, 15:15:52Innen most csak az érettségizettek arányát akartam hozni, az érettségihez kötött választójog miatt. A felnőtt lakosság egyharmada éretségizett, ha jól látom a számokat, tehát jelentősen csökkenne a szavazók rétege.

De írtam a szakmunkást végzetteket is! Akinek nincs érettségije, de elvégzett valamilyen szakmát, őket is belevenném zokszó nélkül! Egyébként értem én az aggályaidat az általunk felvetett szavazási korlátozás kapcsán. Csak én perpill jobb utat nem látok...de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne. Az biztos, hogy a jelenlegi helyzet nem normális. Ezen a téren sem.

Ez ilyen 10%-os mintára épülő felmérés, de ezt nyugodtan ki lehet terjeszteni a társadalomra (2016):
https://kamaraonline.hu/mennyire-iskolazott-az-atlag-magyar/

"A mikrocenzus időpontjában, 2016. október 1-jén a népesség 18 százaléka diplomás volt, az érettségizettek aránya pedig 28 százalékot tett ki. A népesség 18 százalékának a legmagasabb befejezett iskolai végzettsége szakmunkás, szakiskolai volt, 20 százalékának pedig általános iskolai. Az alapfokú végzettséggel nem rendelkezők aránya a legalacsonyabb, 17 százalék, többségük még nem tanköteles korú, illetve a mikrocenzus időpontjában általános iskolába járt."

Gyakorlatilag 1,8 millió emberről beszélünk, ehhez jönnek az idősek (65 év felett, akiknek az aránya nagyon hasonló 20-22%), szóval összességében, ha vannak is átfedések (mert van olyan nyugdíjas, akinek 8 általánosa van), akkor kijelenthető, hogy minimum 2-2,5 millió ember, de valószínűleg több él a jelenlegi kormány adományaiból. Ezek után felmerül még valakiben, hogyan nyerhet az ellenzék?

A 2018-as választásokon 5,8 millió ember szavazott, ahol a Fiesz 2,8 millió szavazattal gyűjtött kétharmadot. A szavazóbázisuk a fentebb említett két rétegből, határon túli szavazókból, illetve az olyan munkaképes "tősgyökeres" Fideszesekből kerül ki, akik mindig mellettük vannak. Ha a 2-2,5 millióhoz még hozzávesszük a 150-200 vagy akár 300 ezer határon túli szavazót, akkor 2,3-2,8 milliónál járunk ebben még nincsen benne a masszív Fidesz-réteg, akik fiatalok és legkötelezettek.

Alsóhangon jelenleg 2,5-3 millió szavazója lehet ezekkel a döntésekkel a Fidesznek. A kisebb pártok (Kétfarkú, Gattyán Gyuriék, Mi Hazánk stb.), el fognak vinni 300-700 ezer szavazatot. Ahhoz tehát, hogy megfelelő koordinálás mellett nyerjen az ellenzék, minimum 2,6 (2,5 millió Fidesz szavazó esetén) vagy 3,1 millió (3 millió Fidesz-szavazó esetén) voksra van szükségük. Tudom, nem lehet így leegyszerűsíteni, hiszen minden körzet más, de a matek nagyjából így jön ki.

Összességében minimum 5,8 millió szavazó van szükség áprilisban, hogy egyáltalán esély legyen, de jobb, ha 6,5-7 millió környéke elmegy... Esélytelen. És ami itt a legfontosabb: ezek olyan emberek, akik esetében hiába fejlesztik az oktatást, nyugdíjast és a 22 éves srácot, aki sulit már 5-6 éve messziről elkerülő, ez rohadtul nem érinti. Ez a szavazói bázis 2026-ban is adott lesz kis túlzással.

A kérdés tehát az: melyik a jobb? Ha a társadalom jövőjét egy 20-30%-nyi iskolázatlan személy dönti el, vagy 30-40% érettségizett? És ebbe nem vettem bele a 18-20%-os szakmunkás végzettséget... (így utóbbival kiegészülve, 50-60%). Döntse el mindenki maga melyik a jobb opció. Az ugyanis biztos, hogy az eddigiek alapján, ha minden így marad, akkor a társadalom lemaradó szelete fog dönteni mindenki sorsáról.