WTA Moszkva, Luxemburg

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


október 15, 2018, 11:12:57, SPF Admin
Heti WTA tornák: Moszkva, Luxemburg

Ide jöhetnek a tippek, vélemények stb.

ATP, WTA: Fogadj az e heti tornák nyerteseire!

A tenisz idény utolsó részére újra Európába költöztek a tornák. Ezen a héten a férfiak Antwerpenben, Moszkvában és Stockholmban, míg a nők Moszkvában és Luxembourgban lépnek pályára. Tovább

Idézetet írta: csabax Dátum október 02, 2018, 15:34:47
Íme némi tipp, amiről nem árt még fogadás előtt tudniuk a szezon végén teniszre fogadóknak:

- A női élteniszezőknél (Top 10, ha jól tudom) általában az van ilyenkor, hogy teljesen mellékes a forma és más hasonló dolog, hiszen főleg az lebeg a csajok szemei előtt, hogy begyűjtsék a bónuszpénzt. Ugyanis az van, hogy a WTA minden évben jelentős bónuszpénzeket oszt szét a legjobbak között. Ha minden igaz, akkor fejenként 1-1 millió dollárt, s ennek csak annyi a feltétele, hogy az éljátékosok bizonyos számú Premier Mandatory és Premier 5 tornán vegyenek részt évközben.

Emiatt történt az a közelmúltban, hogy Simona Halep és Caroline Wozniacki is rajthoz állt Kínában. Angelique Kerber már nem állt rajthoz, hanem számára fontosabb volt az egészsége, és inkább lemondott a bónuszról. Ám az előtte felsorolt mindkét teniszező számára már az 1-1 millió dolláros bónuszpénz megszerzése volt az elsődleges.

Meg is látszott az említett két élteniszező esetében, hogy nem érdekelte őket a formájuk, hanem csak az volt a fontos, hogy induljanak a kínai tornákon. Tökmindegy volt számukra az eredmény, hiszen csakis annyi volt a fontos nekik, hogy megmaradjon az esélyük a 1-1 millió dolláros bónuszpénzre.

Például Halep azt csinálta, hogy hátfájdalmai ellenére elutazott Kínába. Wuhanban már az első meccsen nagyon simán kikapott 2-0-ra (6-0, 7-5) a szlovák Dominika Cibulkova ellenében, onnan viszont mégis átment bohóckodni Pekingbe, ahol a tunéziai Ons Jabeur ellen játszott egy szettet 6-1-es buktával, majd pedig az alázás hatására a második szettben inkább feladta a mérkőzést. Hazaérkezvén megvizsgálták az orvosok, s kiderült, hogy nem véletlen voltak hátfájdalmai, hiszen porckorongsérv a diagnózis, és bizony jobban tette volna, ha pénzhajhászás helyett inkább pihen, mert így valószínűleg műtét és mintegy 4-6 hónap kötelező pihenő vár rá.

Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy Simona Halep még a számára mitegy féléves kényszerpihenőt jelentő kínai bohóckodás után sem fogja megkapni idén az 1 millió dollár bónuszpénzt, mert még így sincsen meg neki az előírt kötelező tornaszám. Rajthoz kellene állnia még Moszkvában is, hogy meglegyen az esélye az 1 millió dolláros bónuszra, bár már így sérülten eléggé nehéz feladat lesz ez számára.

Nemsokára eldől majd, hogy mennyire pénzéhes-e vagy nem Simona Halep, hiszen közeledik a moszkvai tenisztorna...

Idézetet írta: csabax Dátum október 14, 2018, 18:25:15
Halep részt vesz a moszkvai tenisztornán.  ;)


Mindeközben Babos Timi a luxemburgi tornán fog szerepelni, első körös ellenfele a selejtezőkből érkezik.

Október 17., 9:00   Halep, Simona - Pavlyuchenkova, Anastasia   2.35  1.60

Mehet a tét Pavlyuchenkovára?

Idézetet írta: SPF Admin Dátum október 16, 2018, 10:37:16
Október 17., 9:00   Halep, Simona - Pavlyuchenkova, Anastasia   2.35  1.60

Mehet a tét Pavlyuchenkovára?
Elvileg mehet, persze, de én azért azt ajánlom, hogy mindenki csakis saját felelősségére fogadjon.
Én nem fogok fogadni. Ugyan tényleg megtehetném, hogy fogadjak, ám az a helyzet, hogy nálam immár hosszú évek óta kőkemény szabály, hogy a US Open után, a szezon végén már csak ritkábban - lehetőleg alig-alig - fogadok teniszre. Hiszen ilyenkor idény végén általában fáradtak és "kifacsartak" a teniszezők.
Természetesen simán megtehetném ilyenkor, hogy kinézzem magamnak a meglepetésnek gondolt meccseket és fogadjak az alacsonyabban rangsoroltra, de mégsem teszem, hanem inkább tartom magam a szabályomhoz. Azaz idény végén keveset fogadok teniszeseményekre.

Visszatérve a mérkőzésre:
Nálam amúgy is Anastasia Pavlyuchenkova lenne az esélyesebb, hiszen hazai pályán fog játszani, és nagyon jól lehet tudni, hogy ez mit jelent Oroszországban.
Viszont az is van, hogy én amúgy sem szeretek fogadni Halep ellen fogadni. Soha és semmikor. Nem tudom, hogy miért, de hát ez van, és kész!
Pedig néha megtehetném, hogy Halep ellen fogadok, hiszen jó szorzók szoktak lenni ellene.
Érdemes tudni Halepről, hogy nem csak azért szeszélyes versenyző, mert nőből van, hanem ő amúgy is szeszélyes. Nem igazán tehet erről, ugyanis alapvetően ilyen a természete. Tornagyőzelmek vagy Grand Slam-siker után is könnyedén képes az 1-2. körökben buktázni és kiesni.
Ráadásul Simona Halep nem csak román nemzetiségű, hanem még azon belül még aromán is. Vagyis kisgyermek kora óta szeret titkolózni, lehetőleg minél kevesebb igazat mondani és szeret "homályban" tartani másokat. Mivel a sport világában amúgy is "divatos" és teljesen megszokott dolog az ellenfél félrevezetése, így tehát nála ez hatványozottabban is igaz. Szóval csakis ő tudhatja pontosan, hogy mennyi igazság és mennyi "porhintés" van abban a mostani sérülésben.

Viszont ami viszonylag tuti:
A cseh Karolina Pliskova számára jelentős tétje van a moszkvai tenisztornának. Halep számára abszolút semmilyen tét nincs, ám Pliskova esetében igenis van tét. Méghozzá nem is kevés tét!
Karolina Pliskova nem csak viszonylag jónak nevezhető formában van, de ráadásul még küzdenie is kell, hogy részt vehessen a világbajnokságon. És bizony ő az idei világbajnokság mezőnyének egyik aktív szereplője akar lenni!
Ezért úgy vélem így a torna elején, hogy Karolina Pliskova akár tornagyőztes is lehet, de az elődöntőbeli vagy döntőbeli szereplése igencsak valószínűsíthető. Ha nem Moszkvában lenne a tenisztorna akkor habozás nélkül a tornagyőzelem első számú várományosának tippelném, ám mégiscsak Oroszországban van a verseny.
És, ugyebár, Oroszországban bármi lehetséges...
;)

Komolyabb lehetett az a sérülés, mert visszalépett Halep... vagy tényleg csak sumákol és pihenni szeretne a szingapúri WTA döntőre. Ezt már csak Ő tudja. :)

Idézetet írta: dgabesz Dátum október 16, 2018, 15:09:16
Komolyabb lehetett az a sérülés, mert visszalépett Halep... vagy tényleg csak sumákol és pihenni szeretne a szingapúri WTA döntőre. Ezt már csak Ő tudja. :)
Ja, visszalépett.
Mint már írtam, Simona Halep szeret "homályban" tartani másokat. Ezúttal is valami ilyesmi történt.
Számomra nem is az volt a kérdéses, hogy van-e sérülése, hiszen ez eddig is egyértelmű volt, hogy igen, van. Viszont, ahogyan már korábban is említettem, csakis ő tudhatja pontosan, hogy mennyi igazság és mennyi "porhintés" van abban a mostani sérülésben.

Most viszont már teljesen egyértelmű, hogy Simona Halep miért utazott el Oroszországba és fogadott el szabadkártyát a moszkvai tenisztornára.
Ugyanis van egy olyan kötelező WTA-előírás a Top 10 játékosok számára, hogy nekik évente LEGALÁBB két Premier tornán részt kell venniük. És azokat a Top 10-es teniszezőket, akiknek nincs meg az évente 2 darab Premier tornájuk, azokat bizony nagyon alaposan megbüntetik.
Simona Halep idén eddig csak egy Premier tornán vett részt (Stuttgart), így ezért - a büntetést elkerülendő - amolyan muszájból elutazott Moszkvába.

Végül Simona Halepnek nem sikerült megszereznie az 1 millió dollár bónuszpénzt, hiszen ehhez pályára is kellett volna lépnie a moszkvai tornán. Ám ez - ugyebár - nem is volt lehetséges, hiszen sérült és porckorongsérve van. Viszont ha már az 1 millió dollár bónuszpénze "elúszott", legalább a Moszkvába való kirándulással sikerült elkerülnie a WTA büntetését.

Hali!
Bouchard E. (Can)
-                       
Petkovic A. (Ger)
Ezen a női tenisz meccsen meglátásom szerint 1,72-es oddsért(bet365) megéri megrakni Petkovic-ot.