Giro d'Italia 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mi van az idei Girón? Nagyon durva átlagok, ma is nyélen megy a mezőny a szakasz elejétől, pedig tegnap is és ma is meleg van (forróság). Folyamatosan hozzák a 45-ös átlagokat, tegnap keményebb 3000 méter szint feletti etap, mégis majd 40-es átlag. Itiner szerint rendre a legerősebb időket teljesítik. Lehetséges, hogy épp a harmadik hétre fárad ki mindenki, nem tudom, hogy ezt így mennyi ideig lehet bírni.

#31 május 24, 2022, 13:13:52, Pozzato
Valter Ati ma elmenésben, reméljük, hogy jól érzi magát, aztán majd alakul a helyzet, mindenesetre komoly nevek a szökésben: Yates, Kelderman, Kamna, Martin, Carthy, Fortunato, Bouwman, Valverde, Vansevenant, Arensman, Hamilton és Ciccone. Ide kéne felérnie Atinak, nincs messze annyira, valószínűleg fel fog érni. Wiggins beszélt ma az időlimitről is, akár az is játszhat jó pár versenyzőnél, hiszen egy komoly gruppetto kialakult már... (még az első hegy tetejét sem értük el)

Frissítés:
Atinak ennyi volt a szökés, sajnos nem tudott felkapaszkodni a Ciccone-féle sorra, de megpróbálta. Majd talán holnap.

Valter Ati benne a szökésben, ezt most elengedték (úgy tűnik...), második csoportban jön az első emelkedő tetején. Nehéz nap lesz, hosszú sík, de jó kis szökevénycsoport jött össze: MVDP, Carthy, Arensman, Buitrago, Fortunato, Oomen, Hirt, Taaramäe, Ciccone és Bouwman. Szakasz nem vészesen hosszú, viszont hideg van és esett az eső. Elvileg, ha elengedik 5-8 percre a szökést a síkon, akkor ebből haza lehetne érni...

Befektetés mára, Valter szakaszgyőzelem 81.00-ért. Ha Ati jól bírja, akkor ez beeshet 10.00-20.00 környékére is, amivel már lehet cashout opciót fogni, de ha még ennél is jobb formában van, akkor...

Buitrago mit ment a hegyen, brutális volt. Carapaz vagy Hindley, most már ez csak a kérdés, Almeida ma elszállt, Landában érezhetően nincsen több (ellenben a csapata nagyon erős).

Ati 15. lett, szépen ment, ez egy kőkemény Giro, amikor Ciccone, Carthy vagy Martin rendszerint szökik, ott nehéz jó eredményt elérni. Szerintem nagyot ment, ez valószínűleg a plafon az idei Girón. Esetleg még a 19. szakasz feküdhetne neki, de valószínűleg holnap segítenie kell Démare-t, így nem reális jelenleg neki a top3 (és a top10) sem egy etapon. Ettől függetlenül jól ment, ez egy jóval keményebb Giro, mint a tavalyi, itt minden top20-as eredmény már nagyon komolynak számít.

Amikor a mai szökés elment, szerintem már lehetett tudni, hogy ők hazaérnek. Affini, Cort és De Bondt olyan bringások, akik képesek síkon óriási tempóra, ráadásul eléggé sokáig, amolyan Declercq-módra. Ők a tökéletes szökevények sík etapra, ha lehet így fogalmazni. Szakasz kemény volt, Almeidát sajnálom, Nibalinak így még a dobogóra is van esélye, de már a top5-nek is örülnék. Bala top10 sem irreális, Pozzónak is jöhet a top10, nekem ez ilyen álomgiro.  ;D

Az biztos, hogy végre visszatért az "erő" a kerékpársportba, vannak támadások, nem spórol senki sem. A Froome-korszak csúcsán kicsit csalódott voltam, hogy ez lesz a trend, de jött a 2019-es év, amikor MVDP, Evenepoel és Pogacar sorra hozta a hosszú támadásokat, azóta pedig mindenki kezdi átvenni, kockáztatnak. Ettől szép a kerékpársport. Az pedig külön tetszik, hogy összetett menők indulnak pavés versenyeken (Pogacar, majd Evenepoel), egynapos menők szöknek hegyi etapokon vagy próbálnak összetettért menni (Wout van Aert vagy Mathieu van der Poel). Nem ragadnak le egyetlen szakágnál. Egy nagyon szép korszak elé nézünk, ráadásul már jönnek az újabb fiatalok: Ayuso, Ponomar, Nys, Uijtdebroeks, Brenner stb., szóval bőven lesz minőségi utánpótlás.



Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: május 27., 11:00CET

Nekem kimaradt a péntek-szombat a Giróról, így playeren néztem vissza, jó kis etapok voltak (főleg a szombati), Atinak hatalmas gratula, oké, tudom, 4. hely, lehetett volna dobogó, de nagyot ment. Nem hittem volna, hogy még utolsó hegyi etapokon el tud menni, de sikerült.  :ok:

Bora, nem semmi, álmomban nem gondoltam, hogy ez a taktika működhet, de így igen, hogy Kelderman csak árnyéka önmagában, Buchmann meg elment segítőnek. Hindley, ha jól taktikázik, okosan választ versenyt, akkor még nyerhet ezen kívül 1-2 GT-t, mivel csak a kronókat kell elkerülnie, hegyekben képes eléggé komoly teljesítményre, főleg a harmadik héten.

Nibali, zseniális, 37 évesen, öreg Cápa, de még odatette magát. Szép búcsú, végig jól ment, igaz, hogy szakaszt nem nyert, de stabil volt. Remélem év végéig még benne lesz egy újabb nagyobb eredmény. Intermarché - Wanty? Nálam az év csapata. Legkisebb költségvetés, leggyengébb keret, ennek ellenére kiváló eredmény: Giróról két top10-es hely, két szakaszgyőzelem, Paris-Roubaix legjobb csapata (két top10-es hely), Liege-Bastogne-Liege 2. hely, E3 Classic 5. hely, Gent - Wevelgem győzelem, Strade Bianche 9. hely, Omloop 8. hely.

Vasárnapi kronó? Egy kisebb tét, emlékeim szerint Thomas De Gendt azt mondta, hogy még a kronóra tartogatja magát a szakaszgyőzelem után. Az pedig tudjuk, hogy dombosabb kronókon ment már jót a korábbi GT-ken (Giro és Tour de France egyenkéntiken már többször végzett első háromban). A top3 7.00-es szorzóért nem rossz egy kis apróval (aztán jön tőle egy 40. hely  ;D ).

Thomas De Gendt nagyon messze a top3-tól (17. hely egyelőre), de ez ilyen.  ;D  Örülök a magyar versenyzők sikerének, de mikor hallgatom a magyar közvetítést, sokszor olyan érzésem van, mintha teljesen elfelejtették volna Bodrogi eredményeit... Azért még a mai napig ő a legeredményesebb magyar versenyző magasan. Én örülnék, ha Valterék is ilyen eredményeket érnének el, előttük a jövő, de jelenleg úgy harangoznak be mindent, mintha sohasem látott magyar sikereket élnénk, miközben Bodrogi 2. volt vb-n, 3. volt Tour de France és 2. Vuelta a Espana szakaszon, volt top5-ben Giro etapon, illetve összességében 7 alkalommal végzett első ötben GT-szakaszokon. És akkor ne beszéljünk a négy alkalommal elért top5-ről a vb-ken, Párizs-Nizza szakaszgyőzelemről, illetve pár dobogós helyezésről WT-versenyeken...

Most nem azért, de Bodrogi olyan kronósokkal vette fel a versenyt és olykor le is győzte őket, mint Ullrich, Cancellara, Botero, Millar, Rogers, Boardman vagy Olano. Körülbelül 5-6 éven át ott volt a világ 10-15 legjobb kronósa között. Több, mint 40 top10-es eredménye volt időfutamokról a legmagasabb szintről (31 darab top5 volt neki mostani World Tour és ProSeries versenyekről...).

A szokásos Wolfpack videó (Quick-Step), visszatekintő a magyarországi Giro etapokra. A videó elején szerepel például Pauline Farazjin, mint a csapat sajtósa (fotós stb.). Ő Peter Farazjin, korábbi belga egynapos menő és segítő lánya, aki a '90-es években a Lottónál volt. Az pedig köztudott, hogy a sportigazgatók között sok egykori bringás van a Quick-Stepnél is (Bramati, Peeters, Steels stb.), ott már a stábnál klasszisokba botlik az ember.