Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Tadej Pogacar két versenynapot teljesít a Tour de France előtt. Nem megy a Szlovén körversenyre sem, meglátjuk, milyen állapotban lesz a TdF-en. Remco Evenepoel szintén nem változtatott drasztikusan a programján, Svájci körverseny után pihenő, majd San Sebastian + Világbajnokság, utána elvileg francia, olasz és belga egynaposok, majd a Lombardia. Elvileg a történelmi duplára készül, mezőny és időfutam vb-cím.

A Vueltán is alakul a mezőny: Roglic, Mas, Almeida, Thomas, Rodriguez, Carapaz, Dunbar, Uijtdebroeks és a két fiatal francia (Martínez és Grégorie). Nem lennék meglepve, ha Pogacar mégse lenne csúcson a Touron, akkor rápróbálna egy Vueltára. Ayuso indulása még mindig kérdés, vannak jobb napjai, de még messze nagyon a tavalyi forma. Nem lepődnék meg a Bahrainből Haig vagy Mader indulásán, Borából Vlasov részvételén, illetve az Ineosból Arensman indulásán sem.

Kruijswijk DNF a Dauphiné 2. szakaszán a Jumbonál.. Ha olvastok valamit, hogy mi történt vele, akkor érdekelne. Örülni tudnék, ha megnyílna a Tour Valter Ati számára; azért úgy csak jobb nézni egy GT-t, ha van magyar ::)

Idézetet írta: Latzka Dátum június 05, 2023, 17:05:13Kruijswijk DNF a Dauphiné 2. szakaszán a Jumbonál.. Ha olvastok valamit, hogy mi történt vele, akkor érdekelne. Örülni tudnék, ha megnyílna a Tour Valter Ati számára; azért úgy csak jobb nézni egy GT-t, ha van magyar ::)

Kruijswijk helyett Wilco Kelderman került a Jumbo Tour keretébe.

Critérium du Dauphiné: Trükkös időfutam a Tour de France előversenyén

Egy igazi nagy szorzóval készültünk a Critérium du Dauphiné időfutamára, ahol Valter Attila is indul! Olvasd tovább


Ami tegnap történt a Dauphiné sprintjében, azok alapján nem véletlen, hogy Sam Bennett év végén távozik a Borától, illetve valószínűleg a World Tour mezőnyétől is. A faszi sebessége megkopott, hiába vannak jó felvezetői, nincs meg az ereje a sprintekhez. Ezt pedig manapság kétes manőverekkel próbálja ellensúlyozni, hogy más se nyerjen, ha ő nem tud.

Azt tudhatjuk, hogy a Quick Stepnél milyen mentalitása volt, nem véletlen, hogy Lefevere amint lehetett, szabadult tőle. Emberileg egy nulla, de most már sprinterként is. Fogalmam sincs, mit akar, hiszen 33 éves lesz, ha idén nem villant, akkor jövőre könnyen egy sima konti csapatnál találhatja magát, hiszen 34-35 évesen már nagyon kevés WT-csapathoz kell egy sprinter, aki csak egy dologhoz ért, de abban sem a legjobb.

Tegnap úgy érezte a hajrában, hogy jobb, ha átkacsázik a mezőny előtt, ha kell, akkor a palánkhoz szorítva a többit vagy sérülést okozva. Mindezt végig tudatosan csinálta, folyamatosan tekingetett hátra, hogyan tudja bezárni a többieket.

A másik, akit én örökre száműznék a WT-mezőnyből: Dylan Groenewegen. Ez a tag egy bunkó paraszt, aki rendszerint vállazik a sprintben, de nem úgy, mint ahogy Cavendish (bár az is néha túlmegy a szabályokon), hanem úgy, hogy fellökje a többit, ha neki nem megy, más se nyerjen. Most is majdnem sérülést okozott Govekarnak, elmúlt években több ilyen incidense volt, nem hiába nem kedvelik a mezőnyben.

Egyáltalán nem tanult abból, hogy majdnem megölte Jakobsent - ott is szánt szándékkal lökte neki a palánknak és a vasúti síneknek -, azóta is ugyanezeket a manővereket csinálja (sőt, hosszú évek óta ezt csinálja, már a Jakobsen-esetet megelőzően is), amíg valaki tényleg meg nem hal...

Egyetértek.

Én már évekkel ezelőtt megjegyeztem Sam Bennett kapcsán, hogy ő egy közveszélyes csávó, aki kétes manőverekkel próbálja ellensúlyozni, hogy más se nyerjen, ha ő nem tud. Nem történt semmi. (Mármint nem azért, mert én is szóltam, hogy Sam Bennett egy nagyon bunkó srác, akinek nem szabadna versenyeznie.)

Dylan Groenewegen olyan, mint Sam Bennet: ha ő nem, akkor más sem!
Számomra érthetetlen, hogy miért nem tiltották el 25-30 évre. Az illetékesek arra várnak, hogy Groenewegen megöljön valakit?
Ő számomra valami olyasmi, mint a labdarúgásban a ManCity és a PSG. Amely csapatoknak régóta nem kellene ott lenniük, ahol vannak, ám az illetékesek folyamatosan szemet hunynak és ők továbbra is ott vannak, ahol.
Jó lenne megtudni, hogy Dylan Groenewegen mögött kicsoda a nagyon nagy hatalmú pénzes ember.

Nem lennék meglepve, ha Pogacar részéről ez a két versenynap a legnagyobb altatás lenne az utóbbi éveket tekintve, mindössze azér csinálta, hogy ne tudják, milyen állapotban van. Kiindulva abból, hogy Almeida összességében jót ment a Girón, Ackermann szakaszt nyert, Vine elit segítő volt, utána Hirschi egynapost nyert, Bjerg ma kronót nyert a Dauphinén Vingegaardot megelőzve, de top10-ben végzett az Yates is, aki sosem megy nagyokat időfutamon (Romandiát megnyerte, kronón harmadik lett), szóval az egész csapat bombaformában. Az egész UAE titkolja, kik mennek a TdF-re, alap ötös megvan, de ez hónapok óta, mintha valamire nagyon készülnének.

Mi lesz ez a 2 versenynap Poginak? Procyclingen nem látom.

Idézetet írta: Latzka Dátum június 07, 2023, 21:28:21Mi lesz ez a 2 versenynap Poginak? Procyclingen nem látom.

Azért nem írják őket ott, mert ez a szlovén nemzeti bajnokság (időfutam + mezőnyverseny), ezeket általában nem jelölik.

Jumbo-Visma

Nem elég, hogy a Jumbo legkésőbb 2024 végén biztosan kiszáll a szponzorációból (illetve megannyi botrány övezte a főszponzort, kezdve a pénzmosással...), épp tegnap jelentette be egy másik szponzor, hogy azonnali hatállyal kilép a megállapodásból. Ez a Gorillas, akiknek távozásával keletkezett egy 5 millió eurós rész az idei és a következő évi költségvetésben.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 24, 2023, 13:29:49FDJ

Pinot esetében annyi az indulás oka, hogy utolsó éve profiként, búcsúzik. A két kedvenc versenyére elviszi őt Madiot (Giro és Tour), de szerintem az előbbi lesz nála realitás, mint esetleges top15, utóbbin csak segít. Démare számára az idei TdF egy amolyan utolsó esély. Idén 32 éves lesz, jövőre nincsen szerződése. Nem hiába nincsen felvezetője sem. Madiot megnézi, mit tud ilyen körülmények között, mert már ott a jövő csapaton belül.

Elvileg Paul Penhoet lesz az, akit fel akarnak majd építeni sprintben (hegyekre meg a Martinez - Gregorie párost). Azonban ő képes felvezetés nélkül is jó eredményekre. Az sem véletlen, amilyen tudatosan leépítette a sprintervonatát az FDJ, hiszen távozott Sinkeldam, Guarnieri és Ludvigsson, elvileg idén nem hosszabbítanak Konovalovasszal sem, míg Ladagnous visszavonul. A korábbi Démare-vonatból senki sem marad.

Itt pedig felmerül a kérdés, minek akkor megtartani őt? Szóval benne van, kapott egyben egy búcsúajándékot Démare, de még lehet ezt ő sem tudja, ha nyer egy-két szakaszt, akkor megtartják (mert bizonyított), de már vonat nélkül, ha pedig nem tud dobogókat és győzelmeket hozni (idén ez nem ment), akkor mehet tovább.

Végül megvalósul, Démare távozik az FDJ-ből, Geoghegan Hart az Ineosbol a tőkeinjekcióval megtoldott Trek csapatába megy, ahogyan Jonathan Milán is.

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 10, 2023, 21:36:18Végül megvalósul, Démare távozik az FDJ-ből, Geoghegan Hart az Ineosbol a tőkeinjekcióval megtoldott Trek csapatába megy, ahogyan Jonathan Milán is.

Ez két hatalmas igazolás a Trektől :ok:

Idézetet írta: Latzka Dátum június 11, 2023, 18:28:29Ez két hatalmas igazolás a Trektől :ok:

Elvileg a Treknél a Lidl érkezésével jelentős beruházásra készülnek, ahogyan írták: hefty budget increase. Nem akarnak ennyinél megállni, Jumbo-Visma/Ineos/Quick Step kihívót akarnak építeni.

Ugyanez a hírforrás hozta le, hogy Landa minden bizonnyal elhagyja a Bahrain csapatát, AG2R-be szerződhet.


Eközben Dauphiné:
Vingegaard beárazta a Pogacaron kívüli többi kihívót, ezek a harmadik hét végére 10-12 percet kaphatnak a duótól a TdF-en. Innentől csak az a kérdés, Pogacar milyen formában van. Ha nem 100%, akkor ezt Vingegaard simán megnyeri, ha nem történik bukás. A jelenlegi állás szerint, ez még a Girónál is unalmasabb verseny lehet, ugyanis a Hindley - O'Connor - Gaudu - Landa - Carapaz - Bernal - Martínez - Mas - Yates fémjelezte csoport nagyon messze van a dántól.

Vingegaard úgy alázott meg mindenkit, hogy szerintem 70-80%-on ment, nem is erőlködött. Volt, amikor csak nézelődött, miközben Gaudu és Carapaz az életéért küzdött a hegyen. Ha Pogacar nem épült fel megfelelően, akkor itt bizony az első héten már le lesz simázva az összetett. Egy hét alatt kapott a fenti csoport 2-3-5 percet Vingegaardtól, ennek jelentős részét a hegyekben.


Svájci körverseny:
Küng nagyot ment, ez komoly skalp volt, Evenepoel, Van Aert és a többiek legyőzve. Evenepoel, ha nem történik semmi, behúzza az összetett győzelmet, viszont, akire érdemes majd figyelni az Skjelmose, rá a TdF-en is.


TdF dobogó:
Vingegaard és egy egészséges Pogacar mellett, leginkább itt csak az lehet majd a kérdés, ki lesz a harmadik. Adam Yatesben lenne erő, de őt beáldozzák majd a szlovénért. Hindley nem kiemelkedő kronós, de szerencséje, mert itt nem lesz kronó (minimális). Ha bírja ezt a tempót a hegyeken, dobogóra állhat. Bernalt sajnálom, egyszerűen nem megy neki a bukások után, lassan egy év telt el a visszatérése óta. Carapazzal meg fogalmam sincs, mi történt, de gyanús, hogy mióta eljött az Ineosból, konkrétan nem tud feljutni a hegyre... Az egyhetesek végén 30-40 perceket kap. Evenepoel sajnálhatja ezt a szezont. Elhiszem, hogy ő mindent kimér, nem változtat, makacs ember, de ezen a TdF-en minden megerőltetés nélkül felmérhetne, hogyan áll a két riválissal szemben, valószínűleg így is simán dobogós lenne. Sőt, lehet, ha Pogacar nincs formában, akkor második. Annyira gyenge ez a mezőny. Ennek ellenére idén nem indul több GT-n.

@Pozzato

Netflix Tour De France sorozatról vélemény?

A 4. részt most néztem meg (amikor megtörte a Jumbo Pogit) azért jó kis verseny volt a tavalyi. Most is hibának érzem, hogy Roglicra is tette Pogi a kereket, mikor a szlovén támadott. Roglic majdnem 3 perces hátrányban volt, hagyni kellett volna, hogy elmenjen; nem törődni vele.

Svájci körverseny: Evenepoel számára ez egy könnyed ujjgyakorlat lesz?

A világbajnok a Giro d'Italia feladása után, most újból rajthoz áll, hogy rangos többnapos versenyt nyerjen.  Olvasd tovább