Úszás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mégis minek kezelje őket a közvélemény? Éveken át tudtak a dologról mégse hozták nyilvánosságra és hagytak egy ilyen embert dolgozni. Dicsérjük meg őket, hogy támogattak/támogatnak egy ilyen embert? Gondolom sok szülő most boldog, hogy egy ilyen edző edzette a lányait/fiait.
Eléggé elkeserítő, hogy sok ember nem érzi ennek a helyzetnek a súlyosságát. Az meg a másik érdekes dolog, hogy egy ilyen embert ennyi éven át hagytak dolgozni. Ebben az országban közel sincsen egyenlő elbírás. Valakit, ha úgy tartja az érdek meghurcolnak fél milliós forintos csalásért, mást meg elengednek gyilkossággal.
Persze mi férfiak épp ésszel fel sem érhetjük milyen lehet megerőszakoltnak lenni (jobb esetben..), de egy nő simán átélhet ilyet, és azt utána egy életen át magában hordozza. Nekem is van ilyen ismerősöm és az ő élete is megváltozott. Számomra az egyik legalja viselkedés a gyilkosság mellett, ha valaki nőket ver vagy erőszakol meg. Pláne ha ezt többen teszik. Szánalmasnak tartom és fel nem foghatom mégis hogyan állhatnak ki mellette.

Amúgy meg igen, a rohadt szemét Katinka áll az egész mögött és kapja be, hogy újítani akart meg fejleszteni és még van pofája magyar színekben indulni...

Hargitay András az úszóválogatott új szövetségi kapitánya

    Budapest, 2016. április 11., hétfő (MTI) - Hargitay András lett a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya.


    A Magyar Úszó Szövetség hétfői elnökségi ülését követően közleményben számolt be arról, hogy a sportág első magyar világbajnokát, az eddigi utánpótlás-kapitányt határozatlan idejű szerződéssel nevezi ki a Kiss László lemondását követően megüresedett posztra. Hargitay Andrásnak ez a második megbízatása kapitányként, 1984 és 1988 között már irányította a válogatottat.
    "A legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni a versenyzőknek és edzőknek. Ez a feladat hihetetlen felelősség, különösen most, az olimpia évében, egy hónappal az Európa-bajnokság előtt. A célom az, hogy az edzőbizottsággal együtt, velük egyetértésben vezessem a válogatottat" - idézte a MÚSZ-közlemény Hargitay Andrást, aki hozzátette, szeretné, ha lenyugodna a hangulat, "az ugyanis senkinek nem lenne jó, ha léket vágnának a magyar úszósporton."
    "Az elmúlt években sikert sikerre halmoztak a versenyzőink, sportdiplomáciában is világszínvonalon teljesítünk, nagy versenyek sorát rendezték és rendezik nálunk, az olimpián kiemelkedő eredményességet remélünk az úszóktól - ha most megpróbálják elsüllyeszteni vagy akárcsak lelassítani ezt a hajót, azt nem csak mi érezzük meg, de az egész magyar sport és talán az ország is" - tette hozzá az új szövetségi kapitány, akinek segítői a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője, Sós Csaba és Moszkva olimpiai bajnoka, a MÚSZ elnökségének tagja, a Jövő SC ügyvezetője, Wladár Sándor lesznek.
    Az elnökség kinevezte az új utánpótlás-kapitányt is: Petrov Iván, a győri klub vezetőedzője kapta meg ezt a megbízatást.
    Az ülésen Gyárfás Tamás elnök beszámolt arról, hogy a sportág mögött álló 21 partner közül eddig 19 jelezte, ezután is támogatják a magyar úszósportot, további két céggel pedig folynak az egyeztetések, de negatív jelzés tőlük sem érkezett. (A KÉSZ Csoport csütörtökön bejelentette, hogy visszavonja támogatását a MÚSZ-tól, mert megítélése szerint a Kiss László kapitány személye körüli botránnyal a szervezet elveszítette
feddhetetlenségét.) A Rio Klub operatív igazgatója, Pócs Róbert levélben jelezte, hogy az olimpián túl is támogatni kívánják a 2017-es világbajnokság majdani "úszóhőseit", azaz a budapesti vb-ig a válogatott 20 tagja kap használatra egy-egy autót, felkészülésüket segítendő.
Kiss Lászlóról múlt kedden a privatkopo.hu internetes portál írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember csütörtökön a magyar sport érdekeire, valamint a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről. Egyben jelezte, hogy az "ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében" megtette a szükséges lépéseket.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 06, 2016, 20:01:30
Szánalmasnak tartom és fel nem foghatom mégis hogyan állhatnak ki mellette.


Talán úgy, hogy a világ nem fekete és fehér, az emberek meg nem alapvetően jók vagy rosszak.

Azok számára, akik évtizedek óta vele dolgoznak, valószínűleg nem az 50+ évvel ezelőtt történtek határozzák meg Kiss megítélését. És ettől ők még nem lesznek "érzéketlen pedofilok".
Ha a te egyik barátodról, jó kollégádról, esetleg a társadról, apádról, nagyapádról derülne ki évtizedek után hasonló szörnyűség, te sem biztos, hogy ugyanilyen könnyen kapcsolnál ítélkező üzemmódba. Vagy tévedek?

Mondjuk az erősen valószínű, hogy az uszoda környékéről jött a füles, miszerint érdemes Kiss múltjában vájkálni, mert nem hiszem, hogy "szúrópróbaszerű" ellenőrzéssel akadtak rá az újságírók az 55 évvel ezelőtt történtekre...
Lehet, hogy simán Gyárfást akarják megbuktatni ezen keresztül és így újraosztani a jól fizető pozíciókat az úszószövetségben.

Idézetet írta: SPF Infó Dátum április 11, 2016, 14:15:48
(A KÉSZ Csoport csütörtökön bejelentette, hogy visszavonja támogatását a MÚSZ-tól, mert megítélése szerint a Kiss László kapitány személye körüli botránnyal a szervezet elveszítette
feddhetetlenségét.)

Ez annyira magyaros történet, ha igaz a MÚSZ tájékoztatója:

"A KÉSZ Holding Zrt. és a MÚSZ között 2013-ban létrejött szponzorálási szerződés alapján a KÉSZ Zrt. kizárólag Magyarország világbajnoki prezentációját támogatta.

Ezen támogatáson kívül a Kész csoport 2013, 2014, 2015 és 2016. évben egyetlen forint támogatást nem nyújtott a MÚSZ részére, megszegve ezzel szerződéses kötelezettségét.

A szerződésszegés miatt a MÚSZ jogerősen pert nyert a KÉSZ Zrt. ellen, de a jogerős ítélet ellenére a KÉSZ Zrt. a mai napig sem teljesítette fizetési kötelezettségét, amely okból a MÚSZ – a jogerős ítélet alapján – kénytelen lesz a társaság ellen végrehajtási és/ vagy felszámolási eljárást kezdeményezni."



:o



Idézetet írta: Knapp Dátum április 11, 2016, 15:45:52
Ha a te egyik barátodról, jó kollégádról, esetleg a társadról, apádról, nagyapádról derülne ki évtizedek után hasonló szörnyűség, te sem biztos, hogy ugyanilyen könnyen kapcsolnál ítélkező üzemmódba. Vagy tévedek?

Én is szeretek nagyon liberális lenni, mint te általában, de itt nem az elfogadással van a baj szerintem, hanem a pozícióval és az azzal járó felelősséggel. Mindenki hibázhat, meg is büntették érte, meg régen történt, de egy erőszakoló ne oktasson már lányokat. Menjen aszfaltozni, vagy mit bánom én, de ne mehessen már be újra a málnásba. Szóval szerintem tévedsz, ha egy bankár haveromról tudnám meg, hogy pár éve ült sikkasztásért, akkor is támogatnám, hogy rúgják ki. Azért legyen már egy erkölcsi határ, ami túlmutat a párthovatartozáson és mindenkire érvényes.

Így van, ahogy TiB írja. Apaként, ha ezt tudom, soha az életben nem vinném hozzá a gyerekemet. Lehet, hogy akkor bezárták, amivel elvileg megkapta a büntetését, de, hogy fejben nem hozták rendbe, az hétszentség, és egy ilyen volt annyi éven át ebben a pozícióban. :noway:


#50 április 11, 2016, 17:05:06, Pozzato
Knapp nem egyezik a véleményünk (de ez nem is baj, bár nem lepődök meg rajta). Amúgy igen, tévedsz. Ha valakiről bizonyítást nyer a dolog, akkor ez az alap viselkedés nálam. Szégyellném, ha ilyen családtagom vagy ismerősöm lenne, aki kislányokat molesztál vagy erőszakol meg.
Persze embere válogatja, van aki elfogadja és pacsizik vele, hogy fain ember vagy és érdemrendtől kezdve mindent megad neki, van akinek pedig olyan hülye a szemlélete, mint nekem.  :ok:
Legjobb az egészben persze, hogy még erkölcsi bizonyítványt is kapott.  :noway

Ha már így hozzám szegeztél egy kérdést Knapp, akkor csak annyit kérdeznék: Te mit szólnál ha a lányodat mondjuk megerőszakolta volna egy ilyen ember? Utána mondanáe, hogy jaj nyugodtan menjen le az uszodába és tanítson tovább?

Csapó Gábort láttátok?

https://www.youtube.com/watch?v=e9t0oYiKuSU

Ez wtf?

Gábor úr nem tudta,hpgy egy lányra jutott 3 férfi,ez meg a poharát húzogatja...nem szóltak neki hogy nem a kocsmába hívják.

Egy kis adalék Turi bácsihoz (talán Cseh Lacihoz is) és talán a többi sportágakhoz is (RSG, torna  - Fehér tenyér című film.. ) azaz az EGYÉNI sportágak világához...


http://vs.hu/kozelet/osszes/megbantott-sirok-megdicsert-orulok-kiss-noemi-egykori-uszo-1202#!s1

Idézetet írta: Ghastly Dátum április 11, 2016, 19:16:56
Csapó Gábort láttátok?

https://www.youtube.com/watch?v=e9t0oYiKuSU

Ez wtf?

Gábor úr nem tudta,hpgy egy lányra jutott 3 férfi,ez meg a poharát húzogatja...nem szóltak neki hogy nem a kocsmába hívják.

Dudi jogász létedre ez igen karcos volt.  :crazy: Ülj le egyes. Még ha, jó pofizásnak is szántad, de ez nagyon nem az a helyzet, amin viccelődni lehet. Ráadásul teljesen fals a példa.... :bash: :noway: :noway:

Nem kell jogásznak lenni az egyszerű cáfolathoz...
https://www.facebook.com/fulesandor/videos/851917344920497/

Szegény ártatlan Kiss Lacika megerőszakolt még pár nőt.


Idézetet írta: TiB Dátum július 12, 2016, 00:18:23
! No longer available

Tutti 1-3 Rióban. Kijött már valahol, hogy ki nyeri a 400 vegyest fogadás Rióra?

Az biztos nem Lochte a címvédő Csak 3lett az amcsi válogatón így ki sem jutott. Így a japán Setonak odalehet adni a címet.

Amúgy szerintem Verrasztó betlizni fog és nem lesz top3ban(ne legyen igazam)

http://www.sportfogadas.org/forum/index.php?action=post;topic=10844.45;last_msg=630233

A cikk végén a lényeg:

2016. szeptember 1., az Iron Aquatics indulása ugyan a sportra piaci alapon tekintő társadalmakban – mondjuk USA – hétköznapi történet lenne, de Magyarországon egyáltalán nem az. Az immár éves szinten bő két milliárd adóforintból gazdálkodó magyar úszósportban egyenesen elképzelhetetlen volt eddig.

Hosszú és Tusup segítségével a szemünk előtt zajlik egy élő kísérlet. Ha úgy tetszik egy jövőbe mutató példa. Vajon lehet-e jelentősebb állami segítség nélkül olimpikonokat nevelni és finanszírozni, klubot üzemeltetni Magyarországon? Ha a válasz igen, annak nem biztos, hogy mindenki örülni fog.

Meggyőződésem,hogy lehet!Miért ne sikerülne?