Európa Liga Fogadások 2017/18

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Elődöntők:


Marseille - Salzburg

Arsenal - Atlético Madrid

Európa Liga Fogadások 2017/18 - elődöntők



Április 26., csütörtök:

2018.04.26 21:05   Ol. Marseille - Austria Salzburg   1.66   3.91   5.03

2018.04.26 21:05   Arsenal - Atletico Madrid   2.54   3.26   2.79


Tippek, vélemények?



Európa Liga: Wenger búcsúja?

Mindkét párharc lefutottnak tűnik az odavágók után, de sem az Arsenalt, sem a Salzburgot nem szabad leírni. Mindkét klub sok helyzetet dolgozott ki az első mérkőzéseken, ha ezt a játékstílust folytatják, akkor akár még meglepetést is okozhatnak.

Tovább > > >

Remélem megcsinálja Sir Wenger, nem lehetetlen feladat.

Ami nem tetszik az Arsenal pocsék idegenbeli formája, azért emögött tuti van valami, pedig szívem szerint tenném mindkét macskám a hosszabbításra, vagy az X2-re.

#66 május 03, 2018, 17:46:20, sunik29
2 kiváló kapus ???es De Gea ?? Igaz o akkor ment mikor Simeone jott. Vagyis nem 100% az o érdeme szerintem .

Hihetetlen, hogy az európai kupák végjátékában nincsenek normális bírók. Bírom a franciákat, de itt nem érdemeltek továbbjutást. Ráadásul egy olyan góllal mennek tovább, ahol nem is szögletnek kellett volna következnie, hanem kirúgásnak. Ott állnak és nem veszik észre. Minek ide 4. játékvezető?

Elhiszem, hogy egy Salzburg - Atlético Madrid döntő nem hozott volna annyit a konyhára, mint egy Marseille - Tico, de azért mégis. Szánalmassá váltak az európai kupák.

Az ilyen játékvezetőket örökre eltiltanám! Akkor talán kétszer meggondolná mit ítél! :bash:
Ilyenkor kíváncsi lennék mit mondana ha visszanézi az esetet!? Nem ilyen góllal kellene, hogy eldőljön egy meccs! :-\
Ha egy 11-est nem adnak meg az is durva de az ilyen egyértelműen hibás ítéletek tényleg kiverik a biztosítékot a játékosoknál is! Sajnálom a Salzburgot, nem ezt érdemelték! Remélem a döntőt az Atleti nyeri!!

Szerintem a Roma - Liverpool kapcsán nincs miről beszélgetni. Közel sem hasonlít a Marseille meccshez. A Liverpoolnak ott volt egy gyengébb második mérkőzése, de még így is jobbak voltak az olaszoknál bőven a két mérkőzés alapján. A Roma annak köszönheti, hogy egyáltalán volt esélye a továbbjutásra, hogy kicsit bealudt a Salah csere után a Liverpool az első mérkőzésen. És a másik dolog, hogy senki se vette őket komolyan (ebbe a hibába esett bele a Barca is). Én továbbra is nagyon gyengének tartom ezt a római csapatot. Vannak jó játékosaik (Nainggolan, Cengiz Ünder), de ők nem európai top4 csapat, de még top10 sem. És az idézet véleményemet továbbra is tartom.

A római drukkerek kicsit elszálltak maguktól és azt hitték, hogy a bab is hús. Azért azt érdemes megnézni, hogy mennyire ingadozó szezonjuk volt, volt mikor fordulókon keresztül válságban voltak. Erőlködtek góllövések terén. Azt aláírom, hogy a Barca elleni visszavágón nagyon jól kijött nekik a lépés, Valverde egy töketlen volt, de azért ne misztifikáljuk túl ezt a csapatot. Az se biztos, hogy jövőre a BL-ben indulhatnak.

A Marseille kapcsán azért más az ember érzése. Konkrétan négyszer játszottak idén a Salzburggal és mindössze egy félidőben voltak jobbak náluk. Ez nekik egy európai kupadöntőt jelentett. Mindezt mondom úgy, hogy Thauvint vagy Germaint bírom és a csapattal sincsen semmi bajom. Már a csoportkörben is iszonyatosan szenvedtek, fortunának szépen fogták a kezét. A Salzburg viszont a playoffban bedarálta a Sociedadot, Dortmundot és a Laziót. Azért ez nem kis teljesítmény, játszották a focit és most sem tűntek fáradtnak. Míg a nagy francia bajnokságban szereplő Marseille játékosai futni alig bírtak már a hosszabbításban.

Erre a Marseille meccsre akkor lehetne ráhúzni a Roma hasonlatot, ha ott a Roma ment volna tovább, mert körülbelül hasonló mennyiséget focizott az olasz csapat is.

Félreértés ne essék, nekem nincs azzal bajom, hogy a Roma bekerült a végjátékba, mivel jogosan vannak ott. Plusz kell egy kis vérfrissítés a BL-nek is. Évente jönnek olyan csapatok, akik eljutnak a legjobb nyolcig, szerencsésebb esetben a négybe is. Viszont ne legyünk álszentek és ne állítsuk be úgy a Romát, mint valami olyan csapatot, aki gólokra játssza a labdarúgást. Azért születtek ilyen eredmények a Barca és a Pool ellen, mert a Roma nem bírt a párharc első 60-70 percében az ellenfelével és azt sem tudták, hogy milyen rendezvényen vannak. Szétesett a védelmük, így jöttek a bekapott gólok.

Utána már a biztos előny tudatában az ellenfelek hagyták focizni az olaszokat, a katalánok balfék módjára a kelleténél jobban is. Én joggal tartottam egy olyan elődöntőtől, ahol a Roma az odavágón leparkoltatja a buszt, majd a visszavágón begyötört egy gólt. Mert ez benne volt a mérkőzésben. Az, hogy nem így alakult egyik párharc sem, az főleg a támadó csapatok érdeme, illetve a Roma védelméé. Nem hiába van az, hogy ha megnézzük a Roma keretét, akkor a 80-90%-a a játékosoknak védekező mentalitású. Az sem véletlen, hogy Di Francesco három, olykor négy ilyen típusú játékossal lép pályára a középpályán. Előre berak Dzeko mellé még egy 1-2 kreatívabb játékost és nekik kell megoldani a támadójátékot.

Ha ők, annyira támadófocit erőltetnének, akkor az olasz bajnokságban nem az amúgy elsősorban védekezésre épülő Interrel lennének egy szinten a góllövés szempontjából. A támadófocit a Lazio játssza, nem a Roma. Nem hiába volt probléma a téli átigazolási szezon során, hogy most akkor mi lesz a Romával. Dzeko nem termelte a gólokat, többiek pedig nem erre vannak kiképezve. Perotti hamar eltűnt, aztán szerencséjükre jött Cengiz Ünder, akinek ezt a tavaszi menetelést köszönhetik. Ha ő nincsen február-március környékén, akkor most nem beszélhetnénk a Romáról.

És igen, teljesen igazad van abban, hogy sokan nem akarnak már olyan párharcot, ahol 0-0-ák vagy 1-0-ák vannak. Én sem akarok ilyet, de azt is érdemes hozzátenni, hogy a jelenlegi Liverpool ellen nem lehet 1-0-ás párharcra balanszírozni, hiába próbálta meg a Roma. Mert nekem senki se mondja, hogy egy olyan felállásban, ahol Under és Dzeko az egyedüli támadó játékos (Kolarovot és Florenzit még viccnek is rossz annak nevezni), ők arra voltak berendezkedve, hogy majd gólokra játszanak. Alapjáraton három középső védővel léptek pályára, előtte a Strootman, De Rossi és Nainggolan trióval... Magyarán 9 játékos felelt a védekezésért.

Mondjuk ahol meg lehetett volna birozni az pont a Roma-Pool meccs. Ott volt amikor befujtak a lest, pedig nem volt az, es Karius elutotte Dzekot. Majd volt TAA fantasztikus vedese. Azert ez akarhogy is nezzuk, 2 tizi 2 pirossal es egyikbol sem lett semmi, pedig legalabb az utobbi 100% volt. A Pool vegig jobb volt, es azt sem bannam ha a dontoben nyernek, mert szimpatikusak, csak a tenyek kedveert jegyezzuk meg hogy barmi lehetett volna ha befujjak az egyiket, a Pool nem egy, de nem is ket meccset toketlenkedett el iden.

Mondjuk ezek a hibak (meg meg a City elleni lesgol) nincsenek felfujva mint masok, mert 1, a Roma, de meg csak a City sem hasonlithato egy Bayern vagy Juve brandhez 2, a Pool egy szerencsetlen csapat akik keptelenek nyerni (eddig), mig a Real tortenelmet ir, szoval utalni kell es irigykedni.

Ha mar a birok es EL. Tegnap Griezmann hosszu percekig verzett, egy biro sem vette eszre. De tenyleg, minek oda ennyi varju, ha mind alszik? 

Idézetet írta: alexthebest Dátum május 04, 2018, 09:30:22
Mondjuk ahol meg lehetett volna birozni az pont a Roma-Pool meccs. Ott volt amikor befujtak a lest, pedig nem volt az, es Karius elutotte Dzekot. Majd volt TAA fantasztikus vedese. Azert ez akarhogy is nezzuk, 2 tizi 2 pirossal es egyikbol sem lett semmi, pedig legalabb az utobbi 100% volt. A Pool vegig jobb volt, es azt sem bannam ha a dontoben nyernek, mert szimpatikusak, csak a tenyek kedveert jegyezzuk meg hogy barmi lehetett volna ha befujjak az egyiket, a Pool nem egy, de nem is ket meccset toketlenkedett el iden.

Ezzel is egyetértek, mert lett volna ott is bőven mit fújni, ezért volt furcsa, mikor a 90. perc után adott egy tizit a spori. Lehet így kompenzált, mert asszem a 60. perc környékén volt az a büntető. Bár nem tudhatjuk, hogy utána mi lett volna, lehet nem 5-2 vagy 6-2, hanem marad végig a 3-2, mert Klopp felküldte volna előbb Klavant vagy Morenót és beállnak védekezni meg kontrázni.

Amúgy az durva, hogy az Atlético, ha komoly veszi az EL-t, akkor döntős.

A Tico azert meg mindig egy top csapat material, ahol Simeone mellett nincs is felvallrol vett sorozat. Csak elrontottak a csoportkort (Roma ugye  ;)). Ha tovabbmennek, akar a BL-ben is dontozhetnenek.

En azt kivanom a dontore hogy valahogy Torres dontse el. Hogy cserekent beallva az o goljaval nyerjenek, vagy vagja be a legutolso buntetot, mindegy, de neki ez jarna az utolso (?) ticos evere, gyonyoru lezaras lenne. Eszmeletlen zseni volt, aztan valami tortent vele, amiert nagyon nagy kar. Szoval nyomjad neki Kolyok!

Diego Simeone irányítása alatt az Atletico hazai pályán:

184 mérkőzés
136 győzelem
112 kapott gól nélküli meccs
36 meccsen 1:0-ás eredmény

Mourinho irigykedik.