NBA 2021/22

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum május 22, 2022, 11:19:51Kíváncsi leszek a holnap hajnali Dallas - Golden State-re, mert amit a 2. meccsen produkáltak, annál több egyik csapatban sincsen. A Dallas innentől a GSW tempóját fogja majd elmenni, még inkább lassítani a játékot, pedig a Warriorsnak épp a nagyon gyors játék esik komfortzónán kívül (Morant és a Memphis megmutatta ezt). Azzal a fordítással valószínűleg elment a párharc Doncicéknak, ha az meglett volna, akkor simán mehettek volna 3-1-es előnnyel vissza, olyan mentális fölénybe kerültek volna. Így viszont jöhet egy söprés is, de lehet, hogy 3-1 lesz a Warriorsnak, majd 4-1 a párharc vége, hazai meccsen lerendezik majd. Összességében senkire sem lehet panasz a Dallasból, így is nagyon "kiautózzák" a maximumot, nem láttam még ilyen csapatot, aki képest volt ennyire a maximális potenciál környékén teljesíteni. Az ilyen Dallashoz mérhető csapatok az elmúlt években ilyenkor már rég a draftra készültek, PO-ról nem is álmodhattak. A döntőben, szerintem a Warriors legrosszabb matchupja a Miami lenne, legalábbis most így látom. Nagyon sok eladott labdába tudnák belehajszolni Curryéket.

Nagyon sajnáltam a 2. mérkőzésen a Dallast, mert azt éreztem, hogy tökéletes meccset játszottak. Egy kicsit olyan volt, mint a Suns elleni 7. mérkőzés, amikor Doncicon kívül több jó teljesítmény is volt a csapatban, és aminek nem lehetett más a vége, mint a győzelem. A baj csak az volt, hogy ezúttal a GSW is extrát nyújtott. Amikor egy jól játszó Curry, Poole, Wiggins és Thompson mellett még Looney is 20 pont felett dob, akkor ott nem tud mit csinálni az ellenfél.

Azzal azért vitatkoznék, hogy ha esetleg a Dallas most egyenlített volna, akkor "simán mehettek volna 3-1-es előnnyel vissza, olyan mentális fölénybe kerültek volna". Szerintem a Warriors rögtön a 3. meccsen visszahozta volna a pályaelőnyt. Nagyon nagy meglepetésekre képes a Dallas, ezt láthattuk idén többször is, de azt gondolom, hogy olyan játékosoknak, mint Brunson, Dinwiddie, Bullock vagy Finney-Smith nincs olyan rájátszás-rutinja, hogy ezt a mentális előnyt meg tudták volna lovagolni. De persze lehet, hogy tévedek, sajnos ezt már soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha...

Azzal viszont egyetértek (és ezen már én is gondolkodtam), hogy a GSW-nek valószínűleg nehezebb dolga lenne a Miami játékstílusával, mint a Bostonnal. Mondom ezt úgy, hogy mindkét ellenféllel szemben őket tartom esélyesebbnek.

A MIA-BOS 3. meccséről csak annyit, hogy újra szembesülhettünk azzal, hogy ebben a párharcban bárki bárhol nyerhet. Azt azért mindenesetre érdekes volt látni, hogy a Heat pont akkor hozta a playoff (számukra) legfontosabb vendéggyőzelmét, amikor Butler a legvisszafogottabban játszott (8 pont). Bár azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha Tatum hazai pályán 3/14-es dobóteljesítményt nyújt, akkor a Bostonnak nagyon nehéz lesz nyernie. Pláne egy Miami ellen. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a 4. meccsen a Miami (most, hogy visszaszerezte a pályaelőnyt) rápihen-e a következő hazai összecsapásra, vagy "mikor, ha nem most" felkiáltással megpróbálják eldönteni a párharc sorsát egy újabb győzelemmel. Mert 1-3-ról nem sok esélyt adnék már a Celticsnek.

Nem tudom, hogy van-e értelme tippelni bármit is, de szerintem a 4. meccsen a Boston kétszámjegyű különbséggel fog nyerni, vagyis legalább 10 ponttal. Az nem lehet kérdés, hogy a hazaiak mindent bele fognak adni, és azt gondolom, hogy amint a Miami kezd lemaradni, akkor máris nem fogják erőltetni a folytatást. De azért nagy pénzt ne tegyen erre senki, pláne azok után, hogy a 3. meccsen már az első negyedben 19 ponttal vezetett a Heat.

Akartam írni egy (számomra) érdekes dallasi statisztikát, de mire az írás végére értem, rájöttem, hogy ez tényleg nekem volt csak meglepő, mert amúgy a Dallas részéről ez egy teljesen természetes dolog. Íme a GSW elleni első három mérkőzés dobásmutatója:

1. mérkőzés: 38 kétpontos kísérlet (20/38), 48 hárompontos kísérlet (11/48)
2. mérkőzés: 33 kétpontos kísérlet (16/33), 45 hárompontos kísérlet (21/45)
3. mérkőzés: 30 kétpontos kísérlet (17/30), 48 hárompontos kísérlet (13/45)

Vagyis minden meccsen jóval több triplát emeltek rá, mint kétpontost. Nekem ez azért is meglepő, mert ha hárompontosokról beszélünk, akkor az embereknek általában a GSW ugrik be elsőre (Curry, Thompson, Poole), viszont furcsa módon ők minden meccsen sokkal kevesebb hármassal próbálkoztak, mint duplával (amiről azt gondolnám, hogy sokkal inkább megszokottabb egy kosármeccsen).

Az 1. összecsapást láttam, és ott nagyon jól védekezett a Warriors, teljesen kiszorította a Dallast a palánk alól, úgyhogy szinte belehajszolta őket a rengeteg triplába. A 2. és a 3. meccsen nem tudom, hogy ugyanez volt-e a helyzet, de arra gondoltam, hogy ha hasonló forgatókönyv szerinti zajlott minden, akkor láthatóan jól működött Kerr taktikája Doncicék ellen.

Csakhogy elkezdtem visszanézni a playoff első és második körét, és abból az látszódik, hogy a Dallas mások ellen is így játszik. Igaz, hogy a Phoenix ellen a 7 meccsből csak 3-szor volt olyan, hogy több tripla-kísérletük volt, mint dupla, de előtte a Utah elleni 6 mérkőzésből 5-ször is a hármasok domináltak.

S hogy mit lehet ebből leszűrni? Hát... mivel nem láttam minden meccset, így nem sokat. De az biztos, hogy ez egy elég rizikós "stratégia". A Utah ellen bejött, a Warriors ellen úgy tűnik, hogy nem.

Innentől mindössze az a kérdés, hogy a GSW hagyja-e a hazaira a továbbjutást, esetleg megoldják négyből. Dallas ennél többet nem tehet, Luka Doncic elmúlt két meccsen hozta a maximumot, esetleg még 4-5 pont maradt benne, de az sem ért volna győzelmet. A Mavs határai megmutatkoztak, ide minimum egy, de inkább két jó játékos kell. Jokic és társai szintűre gondolok, azzal tudnak nyerni. Ebben a keretben és edzőben nincsen több, erőn felül teljesítettek.

A Mavsnek muszáj volt erőltetnie a triplákat, palánk alatt esélyük sem lett volna. Annyi, hogy a másodikon extrát hoztak, az is kevés volt, harmadikon meg Doncic kivétel senki sem tudott szintet lépni. Mivel a Mavsnek nincsen minőségi magasembere, aki képes palánk alól dominálni, Doncic betörései (és kiosztásai) révén jönnek a pontok. A Jazz ellen Gobert, Phoenix ellen Ayton, most pedig Green jött volna szembe, erre nincsen megoldásuk. Az út járhatónak tűnt, de ahhoz az kellett, hogy a GSW ne dobjon jól.

Sok megoldási lehetőség nincsen nyáron, hiszen Ayton lesz csak szabadügynök, illetve Gobert valószínűleg cserélik. Ők lehetnének csak minőségi erősítések. A másik megoldás, hogy elhoznak LaVine-szerű dobógépet. A gond az, hogy felsőbb posztokon akkor is ütik őket, hiszen folyamatosan ilyen csapatokkal találkoznak, akik erősebbek a palánk alatt.

Doncic sem hülye, látja, hogy ez a plafon, szóval innentől a vezetőségre van bízva, mit lépnek. Ez a csapat nem bajnokesélyes, viszont Doncic az, de jelenleg olyan, mintha a Khimki Moszkvában kosarazna és bajnoki címet várnak tőle.  A véleményem az, hogy ha a palánk alatt nem dolgozik senki, akkor meg mindegy, hogy középtávolit dobnak, esetleg 1,5 méterrel hátrébbról egy triplát, ezeknek a játékosoknak ez már nem szint. Szóval, vagy találnak egy minőségi magasembert (aki dobni is tud), vagy egy SG-t és egy SF-t, akik szórják a pontokat, így három játékos képes 70-100 pontra. Palánk alatt meg akkor elvédekezik a Mavs jelenlegi magasember szekciója.

Idézetet írta: HT Dátum május 22, 2022, 19:23:27A MIA-BOS 3. meccséről csak annyit, hogy újra szembesülhettünk azzal, hogy ebben a párharcban bárki bárhol nyerhet. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a 4. meccsen a Miami (most, hogy visszaszerezte a pályaelőnyt) rápihen-e a következő hazai összecsapásra, vagy "mikor, ha nem most" felkiáltással megpróbálják eldönteni a párharc sorsát egy újabb győzelemmel. Mert 1-3-ról nem sok esélyt adnék már a Celticsnek.

Nem tudom, hogy van-e értelme tippelni bármit is, de szerintem a 4. meccsen a Boston kétszámjegyű különbséggel fog nyerni, vagyis legalább 10 ponttal. Az nem lehet kérdés, hogy a hazaiak mindent bele fognak adni, és azt gondolom, hogy amint a Miami kezd lemaradni, akkor máris nem fogják erőltetni a folytatást. De azért nagy pénzt ne tegyen erre senki, pláne azok után, hogy a 3. meccsen már az első negyedben 19 ponttal vezetett a Heat.

Pontosan így történt minden.  :great:  Nem erőltették a végét, elengedték az első negyed után. Ez tényleg olyan párharc lesz, ahol bármi megtörténhet. Most lehet a Miami nyer 20 ponttal, mert a Philly ellen ezt csinálták.

Elképesztő ez a párharc.

Mikor az ember fogadást akar kötni egy mérkőzésre, akkor próbál mindig a játékosok (és az edzők) fejébe látni. És annak ellenére, hogy most véletlenül eltaláltam, hogy nagyobb különbségű Boston-győzelem várható (ami amúgy nem volt egy csodaszámba menő jóslat, mert elég nagy realitása volt), továbbra is megjósolhatatlan ennek a két csapatnak minden meccse. Két napja a Heat 21 ponttal nyerte az első negyedet, most 18-cal bukta ugyanezt a 12 percet. Pedig azon töprengtem, hogy Smart hiányában lehet, hogy érdemes lett volna Butleréknek jobban odatenni magukat. De ahogy Te is írtad, nagyon hamar elengedték a meccset.

A Heat dobószázalékába nem mennék bele (látva, hogy mennyire vették komolyan az összecsapást), de azért az elég beszédes, hogy egy Butler / Lowry / Tucker / Strus / Vincent ötös összehozott egy 6/41-et.

Mindenesetre már most szólok, hogy az 5. mérkőzésre semmi tippem nincs.  ;D

És akkor egy szóra áttérnék a Dallas-GSW 4. meccsére.
Ezúttal is nagy különbségű győzelmet várok az egyik csapattól. De hogy ki fog nyerni, az most inkább talán a Dallason fog múlni. Nem tudom, hogy 0-3 után akarnak-e utazni még 2400 (oda-vissza 4800) km-t csak azért, hogy két nappal később érjen véget a szezonjuk. Nem szép ilyet mondani, de lehet, hogy ezt már nem fogják túlerőltetni. És ha így van, akkor a GSW simán lezárhatja ez a párharcot (-9,5 pontos sikernél már 4,1-et fizetnek). Ugyanakkor az is lehet, hogy ha a Warriors azt látja, hogy Doncicék az utolsó vérükig akarnak majd harcolni, akkor Curry-ék minden bizonnyal nem fogják összetörni magukat, és akkor akár még egy nagyobb hazai siker is születhet (-9,5 pontos Dallas győzelem 3,55-ös szorzóval megy). Bár nekem inkább az előző tűnik valószínűbbnek, már csak azért is, mert a GSW-nél talán az is közrejátszik, hogy így többet tudnak pihenni a döntő előtt.

Idézetet írta: HT Dátum május 24, 2022, 11:52:00Elképesztő ez a párharc.

Múltkor írtad, beszéltünk is róla, rengeteg az ilyen szétesés, gyakorlatilag teljesen elengedik a meccseket csapatot. Semmi küzdés, majd a következőn. Lehet én látom rosszul, de itt is ha kicsit küzdenek, beleteszik ami van, akkor fogható lett volna a Celtics, legalább egy szoros meccsre. Most már sok-sok helyen olvastam, hogy ennyire szélsőséges PO még nem volt, mint az idei. Nekem ez azért furcsa, mert Butler azért küzdős ember, de simán elengednek 2-1-nél egy ilyen meccset...

Dallas - Golden State nekem csak nézős, fogadás kizárva, mert ahogyan írtad, bármi lehet. Simán benne van, hogy a komplett Dallas elengedi, aztán lesz közte 20-30 pont, de az is benne van, Doncic kimegy úgy, mint a Phoenix elleni 7. meccsen, megvadul a nép, aztán nyertek 20 ponttal, mert Curryék inkább pihennek. Denver ellen 3-0-nál kikaptak (hazain fejezték be), Memphis elleni idegenbeli 3-1-nél leadták 39 pontos zakóval... Ha ebből indulunk ki, akkor Dallas, ha meg abból, hogy június 2-án döntő, több idejük marad pihenni, akkor 4-0 (mert a Miami - Boston minimum 6 meccses...). Úgyis gondolkodhat a Warriors, hogy jobban meccsben legyenek (ne pörögjenek le), inkább ötödikre rámennek, hogy kevesebb pihenőjük legyen, többet legyenek éles helyzetben. Na, ugye, ki érti ezeket?  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 24, 2022, 12:06:42Úgyis gondolkodhat a Warriors, hogy jobban meccsben legyenek (ne pörögjenek le), inkább ötödikre rámennek, hogy kevesebb pihenőjük legyen, többet legyenek éles helyzetben.

Na pontosan erről van szó! Ez nekem is eszembe jutott, és egyáltalán nem hülyeség. Ilyen menetelés közben egy hét kihagyás (ha esetleg 7 meccses lesz a BOS-MIA párharc) nem biztos, hogy hasznos.

Ezek után már csak az lenne a mókás, ha egyik csapat sem akarna nyerni. A Dallas nem akarna utazni feleslegesen, a GSW nem akarna a kelleténél többet pihenni.  ;D

Valószínűleg az idő szépítette meg a régi meccseket, de nekem nem rémlik ilyen 2010 előttről, hogy ilyen taktikázások mentek volna. Aztán lehet, ha visszanézném, nagyon meglepődnék.  ;D

Örülök, hogy úgy döntött a Dallas, hogy beleáll a meccsbe, ez nagyon korrekt dolog volt a szurkolóikkal szemben. Mondom ezt annak ellenére – és nem akarom csökkenteni az érdemeiket –, hogy valószínűleg nem dobtak volna 119 pontot és nem ilyen védekezést kaptak volna az ellenféltől, ha a GSW számára is létkérdés lett volna a mérkőzés.

A 4. negyedet 29 pontos vezetéssel kezdte a Dallas, és ahogy olvastam a tudósítást a meccsről, a vendégek cseréi nagyon szépen ledolgozták ezt a hátrányt (már csak 8 pont volt a különbség 3 perccel a vége előtt), és ekkor Steve Kerr visszahozta a pályára a Curry/Thompson/Wiggins triót, akik (kis túlzással) ekkor már szinte a zuhanyzóban voltak, annyira nem számítottak rá, hogy aznap még pályára lépnek. És ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy mi mit tennénk ugyanebben a helyzetben. Van egy mérkőzés, amit már mindenki elkönyvelt a csapaton belül, hogy elvesztettünk, de egy pár játékos meglepően jó játékának köszönhetően újra felcsillan a remény. Vajon jó döntés ilyenkor lehozni ezeket a játékosokat (akiknek jól is megy a dobás, önbizalmuk is van, bizonyítani is akarnak), és beküldeni helyettük a már "lemerevedett" sztárokat? Hiszen a 29 pontos hátrányt éppen ők hozták össze. Most persze könnyű itt okoskodnom a meccs után (látva a végeredményt, illetve azt, hogy nem sült el jól a dolog), de azt gondolom, hogy mivel nem volt "feltétlenül fontos" a GSW-nek ennek a mérkőzésnek a megnyerése, így Kerr simán fent hagyhatta volna – az amúgy remekül játszó – második sorát a pályán.

Update:
Megnéztem ismétlésben a meccset, és meg kell követnem a Dallast. Nem azért nyertek, mert a GSW nem adott bele mindent, hanem mert tényleg jól játszottak. (Leszámítva a 4. negyedet, amikor a Warriors második sora – igaz, frissebb játékosokkal – 21 ponttal nyerte a Dallas kezdőötöse ellen az első 9 percet.)

Doncicot "csípték, harapták, rúgták", úgyhogy látszott, hogy nem esett jól neki, hogy az utolsó negyedben is a pályán kellett lennie. Viszont ha ő nem játszott volna a végén, biztos vagyok benne, hogy Kumingáék bedarálták volna őket. Azt éreztem a Dallason, hogy egy kicsit kiengedtek (gondolván, hogy egy negyed alatt nem fognak 30 pontos vereséget szenvedni), és amikor fogyott-fogyott a különbség, már nem tudtak újra felpörögni.

Továbbra is sajnálom, hogy Kerr nem hagyta fenn a második sort a végéig. Nem hiszem, hogy nem bírták volna végig Bjelicáék. Az viszont mókás volt (és tökéletesen jellemzi az amcsikat), hogy mikor már csak 8 pontra voltak egymástól a cspatok, azonnal szavazást indítottak a neten, hogy maradjanak-e a tarcsik, vagy jöjjenek inkább vissza a kezdők.  ;D

Szégyellem, de el kell ismernem, hogy kivételesen egyetértettem Tőrös Balázzsal, amikor annyit mondott csak 110-102-nél, hogy "Nehogy visszaküldjék a fakezűeket!"

És hát ne feledkezzünk meg a mérkőzés legfőbb eseményéről sem: beázott a Dallas csarnoka (az első híradások szerint mindenhol).  ;D
Remélem, hogy ezzel nem szenvedett túl nagy csorbát Mark Cuban egója.  ;D

Konteók San Francisco utcáiból

Le kellett adnia a meccset a Warriorsnak, esetleg tényleg jobb volt a Mavericks? Olvasd tovább


Idézetet írta: HT Dátum május 25, 2022, 20:17:42Szégyellem, de el kell ismernem, hogy kivételesen egyetértettem Tőrös Balázzsal, amikor annyit mondott csak 110-102-nél, hogy "Nehogy visszaküldjék a fakezűeket!"

Így van, nagyon erős ez a GSW, cseresor is bármikor képes meccseket visszahozni. Belegondolva, jövőre még Wiseman is velük lehet végig, ha csak minimálisan kapja el a fonalat, már komoly fegyvertény. Bevállalták a luxusadókat, óriási kiadásokat, kockáztattak, de ez akár még két bajnoki címet hozhat. Jövőre valószínűleg Thompson is már 100%-os lesz, ebben a csapatban így még van egy év. A keret magjának 2023-ig van szerződése, valószínűleg jövőre még veteránért pár gyűrűvadász aláír (Vajna Timi  ;D , pocsék poén), kész is a keret. Mondjuk Westbrook, Harden és Carmelo kerülje el őket, esküszöm, elátkozták őket, ahová igazolnak, az a csapat tuti nem lesz bajnok.  ;D

Lehet, hogy nekem a mai Warriors nem lesz nézős, azt gondolom, hogy simán benne van egy 20 pontos GSW-win.

Régen volt, hogy egy hozzászólás olvasása közben hangosan felnevessek itt a gép előtt, de Vajna Timike nálam mindent vitt.  ;D

Sajnos az NBA pénzügyi dolgaiban nem vagyok túl jártas (bár bevallom, nagyon érdekel), éppen ezért nem tudom azt sem, hogy mekkora összeg jár (ha jár egyáltalán) a bajnoknak, illetve a döntő másik résztvevőjének. De még ha netán nem is járna konkrét összeg, akkor is azt gondolom, hogy egy-két csapatnak simán megéri még a luxusadót is bevállalni, ha ezáltal potenciális bajnokcsapatot tudnak összerakni.

Próbálok matekozni egy kicsit (pl. a GSW-vel). Az alapszakasz 82 meccséből 41-et játszanak hazai pályán. Mivel nincs mindig teltház, így számoljunk csak átlagosan 8 milliós jegybevétellel (és akkor még tényleg nem mondtam sokat). Ez 328 millió. Ha eljutnak a döntőig, az újabb kb. 10 mérkőzés hazai pályán. Itt azért már többen vannak, kicsit talán a jegyárak is megemelkednek, úgyhogy számoljunk mi is kb. 12 millióval meccsenként, ahogy a főoldalon levő cikkben is olvastam. Ez újabb 120 millió. Vagyis csak a jegyárakból 450 millió egy szezonban. Ha a csapat kifizet kb. 200 milliót a játékosoknak, és újabb 200 milliót a luxusadóra, akkor is elmondható, hogy már a jegyárak fedezték a két legnagyobb kiadást. És akkor még nem számoltam a közvetítési díjakat, a marketing bevételeket stb. stb.

Mégegyszer mondom, nem vagyok tisztában ezekkel a kiadási/bevételi tételekkel, úgyhogy ha butaságokat írtam a matekozás közben, akkor elnézést, de a lényeg azért látszódik a számokból, miszerint igenis megéri néha a túlköltekezés.

A GSW-Dallas meccsen én is azt gondolom, hogy benne van akár egy 20 pontos különbség is az 5. meccsen. Nagy valószínűséggel lesz olyan pont a mérkőzésen, amikor a Dallas el fogja majd engedni a sztorit, és akkor kinyílhat az olló. Már csak azért is, mert ha majd jönnek a cserék, akkor a két csapat második sora között is elég nagy a különbség a Warriors javára.

Szoktam böngészni a számokat, költségvetéseket, olykor eléggé érdekes dolgokat lehet találni. Számoljunk a Warriors példájával, ahol a rájátszásban 600 dollár átlagban a jegy, míg az alapszakaszban 200-250 dollár környéke. Ha minden meccsen teltházzal számolunk, akkor olyan 3,5 millió környéke azért beeshet egy alapszakaszban meccsenként, plusz a PO, ami még 10 millió meccsenként, így mondjuk 200-250 millió jön be egy évbe. Ezek a következő év számai, ebből jön az aktív roster cap, illetve adók és más egyekben. A klubnál dolgozók bére, scouthálózat és más finomságok, induljunk ki abból a kördiagramból, amit már jó pár helyen láttam.


Jelen esetben a következő évben a Warriors active roster cap 171 millió, ez most nekünk az 52%-unk. Akkor a teljes összeg 330 millió. A gond ezzel az, hogy a Warriors esetében a 330 miliónak nem a 6 százalékát kell venni luxusadónak (20 millió dollár), hanem 180 millót... Ez így korülbelül 490 millió, kerekítsünk 500-ra. A maradék 300 milliót kéne összekaparni az alábbiakból: televíziós jogdíjak, logo jogdíj, mezek és egyéb tárgyak eladása, stadion bérbeadása, illetve egyéb szponzori pénzek. Csücskös, de képesek lehetnek rá, viszont ehhez dinasztiát kell építeni, ahol mindig teltház van, ahol kiépül egy kultúra, szupersztárok vannak, meccsekre járnak a rajongok. A Warriorsnál ezért is jöttek a különböző nevek, Splash Brothers, ezért erősödött fel újra a Dubs megnevezés is velük kapcsolatban (azt hiszem a '90-es évek elején kapták a nevet a W-betűből, illetve a Run TMC ténykedése miatt). Az akkori Dubs megnevezést mostanra erősítették meg Dubs Nation-re, amivel szintén jött egy brand, még több terméket lehet eladni, még nagyobb profit.

Mindent is megpróbáltak, hogy pénzt szerezzenek, szóval nekik valószínűleg megéri, ahogyan írtad. Mondjuk egy Portlandnek még a Lillard által fémjelzett Dame Dolla és más egyéb brandek ellenére sem éri meg (ezek maximum a játékosnak hoznak profitot, csapatnak nem), szóval kisebb piacokon ilyet nem tudnak megcsinálni. Kalifornia komoly felvevő, de Texas is, Miami is, New York régebben az volt, most ugye a Brooklyn is luxusadós keményen, de nekik szerintem már közel sem biztos, hogy ennyire megéri, mint a GSW-nek. A Warriorsnak az lesz a nagyobb kérdés, hogy amikor 2024-ben még mindig luxusadót nyögik, akkor megéri-e még ez az egész, mert nem hiszem, hogy 36-37 éves Curry miatt minden meccsen teltház lesz és bajnokok lesznek...

Huhhh... hát először is nagyon köszönöm!  :great:

Szerintem ezek nagyon érdekes dolgok. És nem csak azért, mert a magyarok általában szeretnek más zsebében kutatni.  ;D

Az általad leírt számokból elég egyértelműen látszódik, hogy a hazai meccsek bevételeit "kicsit" elkalkuláltam (potom 200 millió dollárt tévedtem, de hát ez semmiség). ;D  Ami a nagyobb piacokat illeti, Kalifornia és Miami nem lepett meg, de azon csodálkoztam, hogy New York-ot nem soroltad ide, ellenben Texast igen (Dallast még el tudtam volna képzelni, de Houstonról és San Antonióról azt gondoltam, hogy nem tartoznak a "felkapottabb helyekhez"). Emlékszem, hogy régebben – talán egy-másfél éve –, amikor beszélgettünk a Utahról, akkor róluk is írtad, hogy eléggé a fizetési sapka felett vannak. Akkor még a mostaninál is kevesebbet tudtam az olyan dolgokról, mint bevétel/kiadás oldal, luxusadó stb. Így viszont, hogy látom, hogy egy GSW-nél is éppencsak pluszban jönnek ki, rögtön az jutott eszembe, hogy egy San Franciscónál kisebb piaccal rendelkező csapat (legalábbis gondolom, hogy a Jazz ilyen) miként tud évek óta pozitívan kijönni ezekből a számokból. Na mindegy, igazából csak hangosan gondolkodtam.

Köszi még egyszer az infókat!  :beerchug: